Tiede ei ole

38

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vanhus

      Tämä auringon sammuminen päivällä on tulivuoren purkau joka on estänyt auringon näkymisen jopa kolme päivää, näin jossai on kirjoitettu. Nämähän on paikkakohtaisia.

    • ollavai

      No just, nyt on taas pentillä mennyt puurot ja vellit sekasin, aurinko sammuu...hoh hoijaa, ettet olis ottanut napanderia keskellä päivää tai mennyt kellariin viilentään pääkoppaasi.
      Tiedätkö pentti mikä merkitys sillä olis jos aurinko sammuis yhtäkkiä???
      Sä pentti et olis enään kirjoittamassa näitä kummia juttuja täällä. Maapallo sammuis myös jne...
      Miten voi näinkin yksinkertainen asia käsittää noin vaikeaksi?

    • valitseoikein

      Kyllä tiede pystyy selittämään aivan kaikki Raamatun, Koraanin, Veda-kirjojen ja muiden vastaavien tarinat. Kyse on siitä, että olet hakenut selityksiä aivan vääristä tiedekirjoista.

      Tutustu näissä aiheista sieltä kirjallisuustieteen ja teologian puolelta. Kirjallisuustieteessä lähinnä fiktio, myytit ja kansantarut. Teologian puolelta erilaiset uskonnot ja uskomukset kertovat näistä sinua kiinnostavista asioista.

    • loppiaskirkko

      aurinkoa valvoo iso määrä satelliitteja ja siellä tapahtuu merkillisiä asioita. suomessa ilmatieteen laitos saa koko ajan 5 sateelliitia online, eli suora kontakti. vaikka olen itse uskova, olenmyös tiede ihminenja siksi uskonnollista ylilatausta ei synny kovin helposti. aurinko on selväsi merkityksellinen patteri enegiaa, josta käydään lataamassa voimaa. tämä tarkoittaa muita sivilisaatioita. auringon pysähtyminen ja pimeneminen on kuitenkin ainostaam havainnointi ihmisen silmillä, ei satelliiteilla, eli kyse on varmasti verhosta jonka aiheuttaa tulivuorenpurkaus etc. jolle laitetaan sitten uskomaton tausta uskonnolliseta maailmasta. Portugalissa tapahtunut auringon tanssi ei ollut aurinko myöskään. Olen itse kuvannut vastaavan ilmiön ja se on analysoitu. Kyseessä ei ole aurinko vaan se on voimakas muu ulkopuolinen voima. Muistetaan aina että on muitakin asukkaita kuin ihmiset ja ne lääkkeet.

    • Hehhah_

      << Tiede ei ole kyennyt selittämään auringon sammumista keskellä päivää, josta Raamattu ennustaa. >>

      Juu, ei varmasti ole kyennytkään selittämään. Eikä sellaista sammumista tietenkään ole koskaan tapahtunut tai tule tapahtumaan.

      Tosiaan, kyse on yliluonnollisesta sadusta. Ei mistään todellisuuteen liittyvästä.

      En valitettavasti jaksanut kahlata läpi tunnin mittaista äärimmäisen pitkäveteistä äänivideota, mutta tuskin sielläkään mitään erityistä olisi ollut. On joukko valon tuottamia ilmiöitä (haloja, heijastuksia jne), joita ihmiset ovat tulkinneet joksikin yliluonnolliseksi, mutta havainnoista tehdyt tulkinnat ovat eri asia kuin oikeasti havaittu yliluonnollinen tapahtuma. Sitten jos fyysikko tekee mittauksen (no, lähinnä mittalaite) jostain yliluonnollisesta ilmiöstä, niin sitten vasta tieteellä olisi jotain selitettävää.

      Ei tarvitse sentään typerä olla vaikka aikuisten satuihin uskookin.

    • Sinun älynvalon sammumistas :- ei kykene selittämään edes VIlle Valo vaikka miten varjoistainsa laulais

    • sössö, tuota kutsuttaisiin myös suomen talveksi..

    • asdfgasfg

      Ei tieteen tehtävä olekaan ottaa kantaa lahkolaisten youtube-hörhöilyihin.

    • 4e5ytdgf

      Taas yksi tieteen vihaaja oksentamassa tiedevihaansa tieteen saavutuksella (tietokone) toiseen tieteen saavutukseen (internet) ateistin kehittelemää käyttöjärjestelmää käyttäen.

    • 12____13
    • Etooapina

      Uskovainen Pentti kaipaa varmmaankin ajattelemisen aihetta! Annan sitä mielelläni silloin tällöin:

      Kaikkivoivaksi, kaikkitietäväksi, rakkaudeksi mainittu jumala, joka sallii mm. miljoonien viattomien lasten kärsimyksen ja kuoleman, on sanoinkuvaamattoman perverssi olio eikä ansaitse kunnioitusta saati palvontaa, on hän olemassa tai ei.

      Uskovainen ei halua tämmöisiä kärsimyksiä ja kuolemia miettiä vaan ryntää selittämään, että pahuus, saatana jne. tulivat maailmaan, koska ihminen käytti väärin jumalalta saamaansa vapaata tahtoa. Jos ihminen vapaan tahtonsa aiheuttaman pahuuden käsittää, hän alkaa rukoilla jumalalta pelastusta jne.

      Selkeää, uskottavaa? No, uskovaisen voidaan huomata ajattelevan, että vapaata tahtoa joko on tai ei, se on absoluutti, jolloin vapaan tahdon omaava ihminen pystyy tahtomaan periaatteessa mitä tahansa. Mutta todellisuudessa ihmisen vapaa tahto on tietenkin aina rajattu, esim. keskiajan ihmisellä ei ollut mitään realistista mahdollisuutta tahtoa itselleen sähköpostia, facebook-tiliä tms.

      Mitä tämä seikka merkitsee? Koska ihmisen vapaa tahto on väistämättä rajallinen, niin kaikkivoipa jumala olisi epäilemättä voinut halutessaan rajata ihmisen vapaan tahdon myös siten, että ihminen pystyisi hankkimaan oppiläksynsä synnistä, pahuudesta jne. ilman, että esim. miljoonien viattomien lasten täytyy sen takia kärsiä ja kuolla. Näin ei jumala kuitenkaan halunnut. (Lue uskovainen tämä uudestaan ja yritä ajatella.)

      Ateismiin johtavat päätelmät ovat tästä eteenpäin helppoja, mutta uskovaisen pitää sen sijaan alati velloa jumalan tutkimattomissa teissä, salatuissa tarkoitusperissä ja sen semmoisissa, kun hän yrittää selittää asiat itselleen parhain päin. En kadehdi uskovainen surkeaa kohtaloasi.

    • Rraamatuntie

      - kurkkaus pönttöön paljastaa paljon terveydestä . katso hihuhlia silmiin, osutko kauhufilmiin

    • Kalju_Pitkätukka

      Vain ääriuskovainen kykenee tuollaiseen älylliseen kuperkeikkaan.

      Raamatussa puhutaan tapahtumista, jotka ovat mahdottomia.

      Kun tiede ei näitä mahdottomuuksia voi selittää, on tiede muka todistettu vajavaiseksi.

      No jos tarkastelemme adiaa uskontotieteen, folkloristiikan, psykologian sekä mahdollisesti psykiatriankin keinoin, voidaan kyllä saa mittä mahdottominkin tarina kyllä selityksen.

      • Kun ystävä/tuttavapiirissäni ei ole kukaan ns. ääriuskonnollien niin en ymmärrä heidän aivoituksiaan.
        Ovat nuo "fundamentalistit" tosissaan ja vakavissaan kun kirjoittavat ja julistavat täysin epärationaalista tuubaa.
        Vai haluavatko he uskotelle toisille uskovaisille siitä, että minä uskon Raamatun tai jonkin muun opuksen oppiin 100%.
        Mää ole ku klapul päähä lyäty (alikers. Hietanen)


    • KaikkiVoipa Jumala the ® and TM
      ei ole

      kyennyt tai edes selittämään auringon sammumista keskellä päivää, josta Raamattu ennustaa. Jumala on siis epäpätevä pomo ja Herrakin kertoo jo trollikirjaskin.

      Jos Jumala olisi paperimies, Hän olisi saanut potkut jo ajat sitten Herran hommista jotka ei suju...

    • Jos aurinko sammuisi niin yksikään penttikään ei eläis!

      • AteistiVaan

        Auringon sammumisesta ei seuraisi välitöntä katastrofia. Seuraus olisi sama kuin yö, joka ei loppuisikaan. Lämpötila alkaisi tippua vastaavasti kuin yöllä ja joidenkin viikkojen (?) kuluttua talvi ja jäätiköt alkaisivat levitä ympäri Maapalloa. Lopulta Maan pintalämpötila laskisi huippukylmäksi ja järvet ja monet meret olisivat pohjaa myöten jäässä. Joissakin valtameren pohjissa jäisi todennäköisesti sulan veden taskuja ja maaperän lämpö mahdollistaisi jonkinlaisen alkeellisen elämän säilymisen.

        Satuin katsomaan aiheesta vähän aikaa sitten skenaarion, joka meni jotakuinkin noin...


      • AteistiVaan kirjoitti:

        Auringon sammumisesta ei seuraisi välitöntä katastrofia. Seuraus olisi sama kuin yö, joka ei loppuisikaan. Lämpötila alkaisi tippua vastaavasti kuin yöllä ja joidenkin viikkojen (?) kuluttua talvi ja jäätiköt alkaisivat levitä ympäri Maapalloa. Lopulta Maan pintalämpötila laskisi huippukylmäksi ja järvet ja monet meret olisivat pohjaa myöten jäässä. Joissakin valtameren pohjissa jäisi todennäköisesti sulan veden taskuja ja maaperän lämpö mahdollistaisi jonkinlaisen alkeellisen elämän säilymisen.

        Satuin katsomaan aiheesta vähän aikaa sitten skenaarion, joka meni jotakuinkin noin...

        Älä saivartele. Se mitä auringon sammumisen jälkeen tapahtuisi niin siitä seuraisi ihmisen loppu. Kaikki elolliset kuolisi vääjäämättömästi. Esimerkiksi ihminen ei pysy kauan hengissä jos pakkasasteet nousee yli -50 astetta.


      • AteistiVaan
        ateisti1982 kirjoitti:

        Älä saivartele. Se mitä auringon sammumisen jälkeen tapahtuisi niin siitä seuraisi ihmisen loppu. Kaikki elolliset kuolisi vääjäämättömästi. Esimerkiksi ihminen ei pysy kauan hengissä jos pakkasasteet nousee yli -50 astetta.

        Aihe on mielenkiintoinen niin miksipä emme savartelisi?

        Kaikki riippuu tietenkin siitä, miten pitkäksi aikaa aurinko sammuisi. Pari päivää menisi varmaan aika ok, mutta kuukausien jälkeen selviäminen menisi aika tukalaksi. Suurin ongelma olisi kylmyys ja ruuan puute, Toki lämpöä voi aina tehdä ydinvoimalla tai eristäytyä lämpimän lähteen ääreen, koska maapallon sisällä riittäisi lämpöä vielä pitkäksi aikaa. Vääjäämätön viimeisten ihmisten menehtyminen tapahtuisi varmaan joidenkin kuukausien tai vuosien jälkeen, kun ilmakehän happi muuttuisi nestemäiseksi. Valtamerien syvänteiden kuumissa lähteissä elävät mikrobit olisivat varmaan ainut elämä, mikä selviäisi.

        https://www.quora.com/How-long-would-humans-survive-if-the-sun-disappeared


    • onneksionhuumori

      Jumalan ei tarvitse sammuttaa aurinkoa osoittaakseen suuruutensa.
      Sellaisia perheriitoja on kyllä olemassa, missä puoliso vie sulakkeet
      seinästä ja koti pimenee. Nämä ovat ihmisen egoistista käytöstä ja valtataistelua.
      Yleensä sulakkeet palautetaan. Jumala ei ole egoistinen vaikka puhutaan että ihminen on Jumalan kuva, niin Jumalalla ei ole bipoläärihäiriötä. Aurinko ei sammu ja siitä tehdään ihan turhaa manifestiä. Ajoin silti autolla 500 km saadakseni korealaista salaattikastiketta ja chilikastiketta. Se kertoo enemmän sammumisesta.

    • kirkossavalomerkki

      auringon sammumisesta seuraisi katastrofi, mutta elämä jatkuisis ilti jonkun aikaa.
      kolme päivää ei ole vielä mitään, mutta valon loppuminen aiheuttaisi suuria psyykkisiä ongelmia ja sen jälkeen oltaisiin täysin ilman turvaa, eli kohti varmaa tuhoa joka sektorilla
      maapallolla ei ole generaattoreita ja akkuja ylläpitämään keinotekoista elämää. Jumala ylläpitää elämää, se on vaan niin.

    • Erkki-Merkkinen

      Missä videokuvaa auringon sammumisesta ja tulikiven lentämisestä tunti-tunnin perään? Itse en havainnut kun teatraalisen puheesityksen joka muistutti vanhojen suomifilmien paatoksellisuutta.

    • TuskanParahdus

      Hetkinen, elämmekö vuotta 2019 ennen vai jälkeen ajanlaskun alun?

      Vai lankesinko vain trollialoitukseen?

      • jpmjpg

        Ei, kyllä avaaja on ihan rehellisesti sitä miltä näyttää - kirjoituksensa valossa...


    • 12____13

      Nasa lähetti aurinkoon luotaimen, jonka on tarkoitus osua aurinkoon. Kun se osuu, aurinko saattaa pimentyä kokonaan, vähän samaan tapaan kuin auringon peittäisi yksi iso auringonpilkku. Vaikka tieteellinen selitys olisi, sitä tuskin kerrotaan ihmisille. Ihmisille kerrotaan todennäköisesti joku sellainen selitys, jolla voidaan verotusta kiristää ja ihmisten vapauksia rajoittaa.

      • TuskanParahdus

        12 vai 13?


      • Hehhah_

        << Nasa lähetti aurinkoon luotaimen, jonka on tarkoitus osua aurinkoon. >>

        En jaksa tarkistaa, pitääkö tuo paikkansa.

        << Kun se osuu, aurinko saattaa pimentyä kokonaan, vähän samaan tapaan kuin auringon peittäisi yksi iso auringonpilkku. >>

        Miksi ihmeessä joku pikkuinen kappale pimentäisi Auringon ?

        Kyllähän sinne putoaa melkoisen paljon isompiakin kappaleita. Kuitenkin tuollainen satelliittikin kärventyy (sulaa) ennen kun osuu Auringon pintaan. Eihän se ole mitenkään erikoinen tapahtuma Auringolle.

        Mikä vitun idiotismi ihmisiä ajaa keksimään tuollaista paskaa ?

        Tuossakaan ei ole hevon vitun vertaa järkeä, jos YHTÄÄN ajattelee asiaa. Ja sitten ihmetellään kuola suusta valuen, miksi hihhuleita pidetään typerinä idiootteina, jotka uskovat sinisilmäisesti kaiken, mitä joku keksii uskotella. Ei saatana. Tajuatko edes, miten vitun idioottimaista tuollaiseen paskaan uskominen on ?


      • sdfgsfg

        Luotain pimentää auringon? Missä hevonvitunperseen esinahan alla sinä olet koulusi käynyt?


      • Aimo_Matinpoika

        Auringonpimennyksen aikana tehtyjen mittausten perusteella tiedetään, että jo puolikin tuntia ilman Aurinkoa jättää jälkensä.

        Vuonna 2015 tutkijat mittasivat 38 minuuttia kestäneen osittaisen auringonpimennyksen jälkeen Britteinsaarten yläpuolella, että niinkin lyhyt pimennys laski lämpötilaa paikallisesti 0,83 astetta ja tuulen nopeus heikkeni kaikkiaan yhdeksän prosenttia.

        Jos maapallo ei saisi Auringon valoa puoleen tuntiin, lämpötila laskisi maailman­laajuisesti muutaman asteen. Vaikutukset katoaisivat kuitenkin jo viikossa.
        ---
        Melkein kaikki kasvit tarvitsevat valoa yhteyttääkseen.

        Viikko ilman Aurinkoa tuhoaisi suurimman osan sadosta ja olisi kohtalokas kaikille, jotka eivät pääsisi suojaan. Nälänhätä ja biologinen kriisi jatkuisivat 2–3 vuotta.

        Jos Aurinkoa ei näkyisi kokonaiseen viikkoon, lämpötila maanpinnan tasossa laskisi kaikkialla alle nollan.
        --
        Jos Aurinko sammuisi kokonaan vuodeksi, maa­pallon keskilämpötila putoaisi jopa 73 pakkasasteeseen.

        Pimeys ja jäätävä kylmyys taannuttaisivat elämän kehityksen Maassa lähtöpisteeseen. Ihmiset ja eläimet kuolisivat, ja kuluisi miljoonia vuosia ennen kuin maapallo toipuisi.
        ---
        Lähde : Tieteen Kuvalehti


      • dfgasdfg
        Aimo_Matinpoika kirjoitti:

        Auringonpimennyksen aikana tehtyjen mittausten perusteella tiedetään, että jo puolikin tuntia ilman Aurinkoa jättää jälkensä.

        Vuonna 2015 tutkijat mittasivat 38 minuuttia kestäneen osittaisen auringonpimennyksen jälkeen Britteinsaarten yläpuolella, että niinkin lyhyt pimennys laski lämpötilaa paikallisesti 0,83 astetta ja tuulen nopeus heikkeni kaikkiaan yhdeksän prosenttia.

        Jos maapallo ei saisi Auringon valoa puoleen tuntiin, lämpötila laskisi maailman­laajuisesti muutaman asteen. Vaikutukset katoaisivat kuitenkin jo viikossa.
        ---
        Melkein kaikki kasvit tarvitsevat valoa yhteyttääkseen.

        Viikko ilman Aurinkoa tuhoaisi suurimman osan sadosta ja olisi kohtalokas kaikille, jotka eivät pääsisi suojaan. Nälänhätä ja biologinen kriisi jatkuisivat 2–3 vuotta.

        Jos Aurinkoa ei näkyisi kokonaiseen viikkoon, lämpötila maanpinnan tasossa laskisi kaikkialla alle nollan.
        --
        Jos Aurinko sammuisi kokonaan vuodeksi, maa­pallon keskilämpötila putoaisi jopa 73 pakkasasteeseen.

        Pimeys ja jäätävä kylmyys taannuttaisivat elämän kehityksen Maassa lähtöpisteeseen. Ihmiset ja eläimet kuolisivat, ja kuluisi miljoonia vuosia ennen kuin maapallo toipuisi.
        ---
        Lähde : Tieteen Kuvalehti

        Niin? Ja maksimissaan muutamia satoja kiloja painava luotainko saisi aikaan puolen tunnin auringonpimennyksen?


      • Aimo_Matinpoika
        dfgasdfg kirjoitti:

        Niin? Ja maksimissaan muutamia satoja kiloja painava luotainko saisi aikaan puolen tunnin auringonpimennyksen?

        Ei tietenkään, tyhmää tuollaisesta on hihhuleiden kanssa kiistellä, pitäkööt uskonsa.


    • senttipentti

      "Raamattu ennustaa"

      Se teos ei kykene siihen. Raamatussa ei ole kerrottu mitään esimerkiksi älytv:stä, puhelimesta, satelliiteista, autoista, sukellusveneistä jne. jne. Siellä kerrotaan vain erämaahan eksymisestä ja kidutuksista. Jos Mooseksella olisi ollut Siinain retkellään satelliittinavigaattori, hänen ei olisi tarvinnut kuljettaa kansaansa harhaan vuosikaudet. Kaikkivoivalle Jumalalle moisen laitteen antaminen jo silloin ei olisi ollut temppu eikä mikään. Mutta kun sitä ennustamisen taitoa ei ollut.

    • littumaakunniaan

      Tiede nyt on mitä on, selittää maan muka palloksi ja vielä kiertävän aurinkoa. Raamattu selittää asian hyvin tyhjentävästi. Aurinko kiertää maata ja Saarnaajan mukaan aurinko menee sijallensa aina yöksi, ja siis sammuu, syttyen aina aamulla uudelleen. Aurinko nyt vaan sekoilee aika ajoin, kuten Aijalonin laaksossa kävi kun aurinko jostain syystä pysähtyi päivämatkallaan.

    • teidännimenne

      On ennustettu että aurinko sammuu ja muuttuu enne sitä ihan kääpiötasoiksei
      mutta siihen meen pitkä aija ja ehdin käymään hakemassa korealaista chilikastiketta. Viisi miladia vuotta voi solla se aika. Muistetaan että kyse on fiisisitä kalustoista. Aurinko on fyyssinen ja katoava. ei siis ikuinen

    • älyllinenelämä

      Tollasta auringon sammumista tai kuolemista ei ole vielä edes tapahtunut, niin siksi täällä on vielä elämää ja ihminenkään ei ole hävinnyt olemasta. Ihminen ehtii kuolemaan sukupuuttoon kauan ennen kuin aurinko polttaa vetynsä loppuun ja lakkaa olemasta.

    • SamaOngelmaTieteellä

      Tiede ei myöskään ole kyennyt selittämään, miten Dumbo niminen nuori norsu kykeni lentämään isoja korviaan räpyttelemällä.

    • veikkoennakkoennala

      uskonnollisessa hurmoksessa on selkeästi ihan eri taso kuin Uskossa Jeesukseen kristukseen ja tieteeseen. Eivät nämä saarnaajat ole tiedemiehiä, vaan käyttävät aivan väärää agendaa leikkimällä viisasta. Nämä ihmiset ovat valheprofeettoja eivätkä tiedä loppumetreillä mitään. Kaikella kunnioituksella ystävällisesti. Mutta todellinen tieto on aivan muualla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      153
      3242
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      95
      2197
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      321
      2138
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      126
      2050
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      46
      1809
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1465
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      101
      1261
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      28
      1240
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1130
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      103
      1019
    Aihe