Laura&Ville: EU kuin Neuvostoliitto

UnionFan

KIRJAILIJA Jari Tervo moitti kolumnissaan (HS Sunnuntai 6.1.) meitä historiatietojen puutteesta, koska olemme verranneet Euroopan unionin kehitystä Neuvostoliittoon ja esittäneet, että järjestelmissä on samankaltaisuuksia.

Olemme samaa mieltä siitä, että kommunistinen Neuvostoliitto oli hirmuvaltio, joka kohteli väärin, kidutti ja tappoi omia kansalaisiaan. EU:n ja Neuvostoliiton järjestelmien samankaltaisuuksien vertailu ei kuitenkaan merkitse, kuten Jari Tervo tuntuu ymmärtävän, että järjestelmät tai tapahtumat olisivat identtisiä tai yhtä pahoja.

Myös EU:lla on selkeä suurvaltapyrkimys, mitä ei Suomessa EU-kansanäänestyksen aikana havaittu. Vuonna 1995 tapahtuneen EU:hun liittymisen jälkeen Suomi on menettänyt ylimmän lainsäädäntövaltansa, tuomiovaltansa ja valuuttapolitiikkansa.

EU:ssa on useita puutteita, joita voi verrata Neuvostoliittoon. Molemmat ovat keskusjohtoisia järjestelmiä, joita johtavat järjestelmälle uskolliset byrokraatit. EU:n tärkein johtaja, komission luxemburgilainen puheenjohtaja Jean-Claude Juncker, on eliitin itsensä keskuudestaan valitsema eikä demokraattisesti valittu johtaja.

EU:lla on voimakas väestöpolitiikka kuten useimmilla suurvalloilla. Siirtolaisuus Afrikasta sekä Lähi-idästä Eurooppaan ja Suomeen palvelee EU:n agendaa sekä ideologisesti että käytännöllisesti hajottaen kansallisvaltiota.

Miljoonat ihmiset pitivät aikoinaan Neuvostoliitossa kommunismia ylivertaisena järjestelmän pohjana. Sen arvostelu tuomittiin jyrkästi. Järjestelmä kaatui lopulta omaan mahdottomuuteensa.

Nykyisenlainen EU-liittovaltio vie Euroopan kansakunnat syvälle suohon, ellei kukaan vihellä peliä poikki. Pelkkä Euroopan kauppaliitto olisi kaikin tavoin järkevämpi järjestelmä.

Laura Huhtasaari

kansanedustaja, perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja

Ville Tavio

kansanedustaja, perussuomalaisten eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tamaonkaikkinahty

      Soviet Union ja European Union. Molemmat unionit on luonut yksi ja sama väkimäärältään vähäinen elitistinen heimo.

      Järjestelmien tekijät ovat siis samoja. Onko siis mikään ihme, että samankaltaisuuksia löytyy molemmista unioneista? No eipä tietenkään.

      Kun Soviet Union romahti 1991 tuli heille kiire rakentaa seuraava unioni. European Union on Soviet Union versio 2.0.

      Sama meno siis jatkuu entistä pahempana. Loppupeleissä jälki tulee olemaan monta kertaa pahempaa kuin Neuvostoliiton aiheuttama.

      Verrataanpa hieman. Mitkä tekijät ovat samoja EU:n ja Neuvostoliiton välillä?

      - 1. alkuperäisen kohdekulttuurin tuhoaminen. Sama.
      - 2. väestön väkivaltaiset ja laajamittaiset pakkosiirrot. Sama.
      - 3. sananvapauden tukahduttaminen jollain tekosyyllä. Sama.
      - 4. järjestelmää ei saa kritisoida. Sama.
      - 5. järjestelmä haluaa leivitä ja laajentua. Sama.
      - 6. oikeusjärjestelmässä ei ole enää oikeutta vaan se on oikeudellinen perversion. Sama.
      - 7. ihmisiä voidaan pidättää ja pitää hallussa rajattomia aikoja ilman oikeudenkäyntejä. Sama.
      - 8. järjestelmä valehtelee ja vääristelee kaiken. Sama.
      - 9. järjestelmä pyrkii aivopesemään jäsenet varhaisella iällä. Sama.
      - 10. analyyttinen ajattelu ja keskustelu on kiellettyä. Sama.
      - 11. järjestelmä hyödyntää sosiaalista stigmatisointia ja ilmiantokulttuuria. Sama.
      - 12. järjestelmää hallitsee kapea ei-demokraattisesti valittu eliitti. Sama.
      - 13. kouluopetus noudattaa järjestelmän ideologiaa. Sama.
      - 14. historianopetus on vääristeltyä. Sama.
      - 15. järjestelmä on globalistinen ja hyvin verkottunut. Sama.
      - 16. järjestelmä pyrkii keskitettyyn hallintoon. Sama.
      - 17. ihmisoikeuksia joko kavennetaan merkittävästi tai ne poistetaan. Sama.
      - 18. järjestelmän väkivaltakoneisto käy kansalaisia vastaan. Sama.
      - 19. ihmisiä häviää. Sama.
      - 20. asioista ei saa olla eri mieltä. Sama.
      - 21. tosiasiat menettävät merkityksensä. Sama.
      - 22. valheesta ja osatotuudesta tulee uusi normaali. Sama.
      - 23. kansalaiset joutuvat massavalvonnan alaiseksi. Sama.
      - 24. järjestelmä on kaikissa niissä asioissa tehoton, jotka palvelisivat kansan etua (terveydenhuolto, oikeuslaitos, koululaitos jne) mutta tehokas kaikessa sellaisessa, joka kaventaa kansalaisten oikeuksia tai mahdollisuuksia kunnolliseen elämään. Sama.
      - 25. järjestelmään syntyy kaksoisstandardit ja räikeä piilossa oleva elitistinen hallitseva luokka. Sama.
      - 26. kansalaisilta poistetaan aseet eli kyky puolustaa itseään. Sama.

      Listaa voisi jatkaa pidemmälle...

      • Jatkaisit-toki

        Yksikään kohta ei pidä paikkaansa. Koeta löytää edes yksi.

        - 1. alkuperäisen kohdekulttuurin tuhoaminen. Sama.

        EU ei puutu jäsenmaiden kulttuureihin.

        - 2. väestön väkivaltaiset ja laajamittaiset pakkosiirrot. Sama.

        EU:ssa on vapaa liikkuminen.

        - 3. sananvapauden tukahduttaminen jollain tekosyyllä. Sama.

        Sananavapaus kuuluu perusoikeuksiin.

        - 4. järjestelmää ei saa kritisoida. Sama.

        Sitähän tehdään koko ajan. Sinäkin valehtelet ummet ja lammet.

        - 5. järjestelmä haluaa leivitä ja laajentua. Sama.

        EU:iin liitytään vaapehtoisesti. Kaikki eivät kelpaa.

        - 6. oikeusjärjestelmässä ei ole enää oikeutta vaan se on oikeudellinen perversion. Sama.

        EU:lla on omat lakinsa j a kullakin jäsenmaalla omansa.

        - 7. ihmisiä voidaan pidättää ja pitää hallussa rajattomia aikoja ilman oikeudenkäyntejä. Sama.

        EU:lla ei ole tällaisia oikeuksia lainkaan.

        - 8. järjestelmä valehtelee ja vääristelee kaiken. Sama.
        Itse valehtelet joka kohdan.


      • EiHelvetti

        "1. alkuperäisen kohdekulttuurin tuhoaminen. Sama."

        Neuvostoliitto syntyi työläisten väkivaltaisen vallankumouksen seurauksena. Vallankumousjohtajien valtataistelu johti autoritääriseen järjestelmään, joka ei varmasti edustanut työläisten unelmaa luvatusta sosialistisesta utopiasta. Stalinin vainoissa murhattiin kymmeniä miljoonia ihmisiä. Ei pidä unohtaa, että maaorjuuskin oli kumottu Venäjällä vain joitain vuosikymmeniä aiemmin.

        EU on vapaiden valtioiden vapaaehtoinen, demokraattinen ja YK:n ihmisoikeusjulistuksia noudattava avoin liittovaltio. Sen perustan loivat Benelux-maat, Ranska, Italia ja Saksa vuonna 1953 Hiili- ja teräsyhteisöstä tekemässään sopimuksessa Pariisissa. Roomassa1959 kuusikko sopi yhä tiivistyvästä demokraattisten ja ihmisoikeuksia noudattavien valtioiden liitosta, johon kutsuttiin kaikki samanmieliset demokraattiset ja ihmisoikeuksia noudattavat maat mukaan. Näiden sopmimusten ideologinen tarkoitus oli estää tulevat suursodat ja ihmisten laajat etniset vainot Euroopassa. Siinä se on onnistunut täydellisesti.

        EU on hyvin liberaali ja suvaitsevainen. Sehän EU-kriitikoita eniten ahdistaa, että EU:ssa homoja, eri värisiä muukalaisia, vammaisia ja vallitsevan politiikan ideologisia vastustajia ei automaattisesti lähetetä vankileireille tai murhata. Näin olisi tapahtunut kansallissosialistisessa Saksassa ja Neuvostoliitossa.

        " 2. väestön väkivaltaiset ja laajamittaiset pakkosiirrot. Sama."

        Ketä on pakkosiirretty ja mihin? Ainoastaan maahanmuuttajia ja turvapaikan hakijoita on siirretty asuinpaikasta toiseen.

        "3. sananvapauden tukahduttaminen jollain tekosyyllä. Sama."

        Mitä sinun kirjoituksesi on, ellei sananvapautta? Suomessa ja Euroopassa sananvapauteen sisältyy automaattisesti myös vastuu sanomisistaan. Vihapuhetta ja ihmisten diskriminointia etnisin, seksuaalisin, uskonnollisin tai ideologisin syin ei sallita. Se on totta. Se on myös yhteiskuntarauhan ja oikeudenmukaisuuden kannalta välttämätön hinta, joka meidän on maksettava; me emme voi elää kuin barbaarit. Toimiva yhteiskunta edellyttää lakeja ja sääntöjä. Vaihtoehtona on anarkia ja vahvimman oikeus.

        Suomi on siinä mielessä vanhoillinen maa, että toisin kuin muualla EU:ssa, meillä voidaan tuomita jumalanpilkasta sakkoihin tai vankeuteen. Siinä Suomi muistuttaa lähemmin vanhoillista Turkkia kuin muuta EU:ta. Tämän tietää myös Jussi Halla-aho, joka on viimeisin jumalanpilkasta tuomittu ihminen Suomessa. Sellaista ei muualla Euroopassa tai ylipäänsä sivistyneessä maailmassa enää tapahdu.

        "4. järjestelmää ei saa kritisoida. Sama."

        Järjestelmää saa ja pitää kritisoida. Lehdistö on vallan vahtikoira. Kyllä media kritisoi poliitikkoja ja näiden tekemiä päätöksiä hyvin avoimesti. Sitä paitsi juurihan sinä kritisoit järjestelmää. Autoritäärisessä yhteiskunnassa sinun IP-osoitteesi ja henkilöllisyytesi selvitettäisiin ja sinut lähetettäisiin parhaassa tapauksessa määräämättömäksi ajaksi uudelleenkoulutusleirille ja huonoimmassa tapauksessa tapettaisiin. Sitä tapahtuu diktatuureissa - ei EU:ssa.

        5. järjestelmä haluaa leivitä ja laajentua. Sama.

        Sosialismin ideologinen perusta on vahva: vapaa, tasa-arvoinen ja oikeudenmukainen yhteiskunta, jossa valtio-omisteiset tuotantovälineet takaavat kaikille yhtäläisesti työn ja toimeentulon. Se ei tietenkään toteutunut missään. Lähimmäksi pääsi pohjoismainen sosiaalidemokratia ja pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan malli.

        EU pyrkii takaamaan rauhan Euroopassa ja takaamaan myös heikoimpien ihmisoikeudet ja hyvinvoinnin. EU tarjoaa ilmaisen tai lähes ilmaisen koulutuksen ja terveydenhuollon, laajat työntekijöiden oikeuksia säätelevät lait, lomat, vanhempainvapaat jne. Miksi sellaista järjestelmää ei saisi tarjota muille? EU on kaikilla mittareilla mitattuna maailman tasa-arvoisin, vapain ja hyvinvoivin alue. USAssa oikeudet ja vapudet ovat vahvasti sidoksissa ihmisen vaurauteen. Venäjällä on vallassa oligarkkien johtama autoritäärinen ultrakapitalistinen järjestelmä, jossa saa tehdä mitä vain niin kauan kuin ei jää kiinni. Kaikki Venäjän vauraus on de facto Putinin ja hänen lähipiirinsä omaisuutta. Absoluuttisessa köyydessä eläviä on paljon USAssa ja Venäjällä. EU:ssa kaikille tarjotaan minimitoimeentulo, mahdollisuus julkiseen terveydenhuoltoon ja koulutukseen.

        EU on avoin liittovaltio, eikä se suljetuksi liittovaltioksi ole muuttumassakaan. Valtioilla on hyvin laaja suvereniteetti sisä- ja ulkopolitiikassa. Voi kyllä olla, että puolustuspolitiikka federalisoidaan ja ehkä valuuttaunionissa tulee käyttöön yhteinen talouspolitiikka.


      • EiHelvetti
        EiHelvetti kirjoitti:

        "1. alkuperäisen kohdekulttuurin tuhoaminen. Sama."

        Neuvostoliitto syntyi työläisten väkivaltaisen vallankumouksen seurauksena. Vallankumousjohtajien valtataistelu johti autoritääriseen järjestelmään, joka ei varmasti edustanut työläisten unelmaa luvatusta sosialistisesta utopiasta. Stalinin vainoissa murhattiin kymmeniä miljoonia ihmisiä. Ei pidä unohtaa, että maaorjuuskin oli kumottu Venäjällä vain joitain vuosikymmeniä aiemmin.

        EU on vapaiden valtioiden vapaaehtoinen, demokraattinen ja YK:n ihmisoikeusjulistuksia noudattava avoin liittovaltio. Sen perustan loivat Benelux-maat, Ranska, Italia ja Saksa vuonna 1953 Hiili- ja teräsyhteisöstä tekemässään sopimuksessa Pariisissa. Roomassa1959 kuusikko sopi yhä tiivistyvästä demokraattisten ja ihmisoikeuksia noudattavien valtioiden liitosta, johon kutsuttiin kaikki samanmieliset demokraattiset ja ihmisoikeuksia noudattavat maat mukaan. Näiden sopmimusten ideologinen tarkoitus oli estää tulevat suursodat ja ihmisten laajat etniset vainot Euroopassa. Siinä se on onnistunut täydellisesti.

        EU on hyvin liberaali ja suvaitsevainen. Sehän EU-kriitikoita eniten ahdistaa, että EU:ssa homoja, eri värisiä muukalaisia, vammaisia ja vallitsevan politiikan ideologisia vastustajia ei automaattisesti lähetetä vankileireille tai murhata. Näin olisi tapahtunut kansallissosialistisessa Saksassa ja Neuvostoliitossa.

        " 2. väestön väkivaltaiset ja laajamittaiset pakkosiirrot. Sama."

        Ketä on pakkosiirretty ja mihin? Ainoastaan maahanmuuttajia ja turvapaikan hakijoita on siirretty asuinpaikasta toiseen.

        "3. sananvapauden tukahduttaminen jollain tekosyyllä. Sama."

        Mitä sinun kirjoituksesi on, ellei sananvapautta? Suomessa ja Euroopassa sananvapauteen sisältyy automaattisesti myös vastuu sanomisistaan. Vihapuhetta ja ihmisten diskriminointia etnisin, seksuaalisin, uskonnollisin tai ideologisin syin ei sallita. Se on totta. Se on myös yhteiskuntarauhan ja oikeudenmukaisuuden kannalta välttämätön hinta, joka meidän on maksettava; me emme voi elää kuin barbaarit. Toimiva yhteiskunta edellyttää lakeja ja sääntöjä. Vaihtoehtona on anarkia ja vahvimman oikeus.

        Suomi on siinä mielessä vanhoillinen maa, että toisin kuin muualla EU:ssa, meillä voidaan tuomita jumalanpilkasta sakkoihin tai vankeuteen. Siinä Suomi muistuttaa lähemmin vanhoillista Turkkia kuin muuta EU:ta. Tämän tietää myös Jussi Halla-aho, joka on viimeisin jumalanpilkasta tuomittu ihminen Suomessa. Sellaista ei muualla Euroopassa tai ylipäänsä sivistyneessä maailmassa enää tapahdu.

        "4. järjestelmää ei saa kritisoida. Sama."

        Järjestelmää saa ja pitää kritisoida. Lehdistö on vallan vahtikoira. Kyllä media kritisoi poliitikkoja ja näiden tekemiä päätöksiä hyvin avoimesti. Sitä paitsi juurihan sinä kritisoit järjestelmää. Autoritäärisessä yhteiskunnassa sinun IP-osoitteesi ja henkilöllisyytesi selvitettäisiin ja sinut lähetettäisiin parhaassa tapauksessa määräämättömäksi ajaksi uudelleenkoulutusleirille ja huonoimmassa tapauksessa tapettaisiin. Sitä tapahtuu diktatuureissa - ei EU:ssa.

        5. järjestelmä haluaa leivitä ja laajentua. Sama.

        Sosialismin ideologinen perusta on vahva: vapaa, tasa-arvoinen ja oikeudenmukainen yhteiskunta, jossa valtio-omisteiset tuotantovälineet takaavat kaikille yhtäläisesti työn ja toimeentulon. Se ei tietenkään toteutunut missään. Lähimmäksi pääsi pohjoismainen sosiaalidemokratia ja pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan malli.

        EU pyrkii takaamaan rauhan Euroopassa ja takaamaan myös heikoimpien ihmisoikeudet ja hyvinvoinnin. EU tarjoaa ilmaisen tai lähes ilmaisen koulutuksen ja terveydenhuollon, laajat työntekijöiden oikeuksia säätelevät lait, lomat, vanhempainvapaat jne. Miksi sellaista järjestelmää ei saisi tarjota muille? EU on kaikilla mittareilla mitattuna maailman tasa-arvoisin, vapain ja hyvinvoivin alue. USAssa oikeudet ja vapudet ovat vahvasti sidoksissa ihmisen vaurauteen. Venäjällä on vallassa oligarkkien johtama autoritäärinen ultrakapitalistinen järjestelmä, jossa saa tehdä mitä vain niin kauan kuin ei jää kiinni. Kaikki Venäjän vauraus on de facto Putinin ja hänen lähipiirinsä omaisuutta. Absoluuttisessa köyydessä eläviä on paljon USAssa ja Venäjällä. EU:ssa kaikille tarjotaan minimitoimeentulo, mahdollisuus julkiseen terveydenhuoltoon ja koulutukseen.

        EU on avoin liittovaltio, eikä se suljetuksi liittovaltioksi ole muuttumassakaan. Valtioilla on hyvin laaja suvereniteetti sisä- ja ulkopolitiikassa. Voi kyllä olla, että puolustuspolitiikka federalisoidaan ja ehkä valuuttaunionissa tulee käyttöön yhteinen talouspolitiikka.

        "6. oikeusjärjestelmässä ei ole enää oikeutta vaan se on oikeudellinen perversion. Sama."

        Varmasti kaikki ovat samaa mieltä siitä, että joidenkin tuomioiden perusteet ovat pielessä. Toivoisin, että raiskauksista ja lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä jaettavat rangaistukset olisivat kovempia ja kohdistuisivat yhtä lailla maahanmuuttajataustaisiin, jehovan todistajiin, helluntailaisiin ja lestoihin, jotka ovat vallan tehneet perheen pienimpien nussimisesta vallitsevan käytännön. Jumpe antaa anteeksi. Oikeuslaitoksen ei tarvitsisi.

        "7. ihmisiä voidaan pidättää ja pitää hallussa rajattomia aikoja ilman oikeudenkäyntejä. Sama."

        Pidätysajan, eli 3 vuorokautta. Neljäntenä päivänä tuomioistuimen on päätettävä vangitsemisesta tai vapautettava pidätetty. Tutkintavankeus voi kestää epäillystä rikoksesta ja siihen liittyvästä todistusaineistosta riippuen kuukausia.

        "8. järjestelmä valehtelee ja vääristelee kaiken. Sama."

        Mikä? Kuka? Mikä on tämä järjestelmä ja keitä siihen kuuluu?

        "9. järjestelmä pyrkii aivopesemään jäsenet varhaisella iällä. Sama.'"

        Olen samaa mieltä uskonnollisesta kasvatuksesta ja uskonnon opetuksesta peruskouluissa. Se vasta onkin aivopesua. Sinänsä koulutus on kyllä aivopesua - se pesee oppilaista kaiken tyhmyyden pois ja opettaa ajattelemaan analyyttisesti ja rationaalisesti. Jos koulutusta vastustaa, jää dorkaksi.

        "10. analyyttinen ajattelu ja keskustelu on kiellettyä. Sama."

        Ei suinkaan, mutta esimerkiksi Huhtasaaren kyky analyyttiseen ajatteluun on lähinnä plagioitua lainatavaraa. Se, että komppaa yleisesti muita idiootteja, ei edusta analyyttista ajattelua. Lähinnä joukossa tyhmyys tiivistyy. Lauran ja monien muidenkin persujen ajatukset ovat järjestään lainattu ruotsalaisilta, saksalaisilta tai ranskalaisilta äärioikeistolaisilta. Ainoa poikkus on Halla-aho, joka pystyy itsenäiseen ja rationaaliseen ajatteluun. Se on myönnettävä, vaikka en ole hänen kanssaan juuri mistään samaa mieltä.

        "11. järjestelmä hyödyntää sosiaalista stigmatisointia ja ilmiantokulttuuria. Sama."

        Okei. En tiedä mitä tuo tarkoittaa.

        "12. järjestelmää hallitsee kapea ei-demokraattisesti valittu eliitti. Sama."

        Mitä vitun järjestelmää. Suomessa ja EU:ssa noudatetaan edustuksellista demokratiaa, jossa vaalein valitaan kansanedustajat. Suomessa on esimerkiksi kunnallis-, eduskunta- ja presidentinvaalit, sekä eruparlamenttivaalit. Sinäkin voit asettua ehdokkaaksi. Jos sinua ei valita, se ei tarkoita, että järjestelmä olisi epä-demokraattinen.

        Eduskuntavaaleissa eniten ääniä kerännyt puolue muodostaa (yleensä) hallituksen. Pääministeri on mys Suomen edustaja Euroopan neuvostossa. Neuvosto, johon kuuluu jokaisen maan johtaja, ehdottaa budjettia ja yleisiä suuntaviivoja. Useimmat päätökset alistetaan parlamentin äänestettäviksi Suurin puolue ja eduskunta ehdottavat Suomen komissaaria Euroopan komissioon. Euroopan neuvosto joko hyväksyy tai hylkää ehdotuksen. Komissio on kuin Euroopan hallitus, eli toimeenpaneva elin. Suomen hallitusta johtaa Keskustalaiset, EU-komissiota EPP. Europarlamenttivaaleissa äänestät edustajaa Euroopan parlamenttiin. Komission puheenjohtajasta päättävät Euroopan neuvoston edustajat ja valittu ehdokas hyväksytään parlamentin äänestyksellä. Mitä epädemokraattista tässä on.

        Neuvostoliitossa oli yksi puolue. EU:ssa on seitsemän puolueryhmää, jotka edustavat samoja poliittisia ajatusmalleja, kuin suomalaiset sisarpuolueensa.


      • älyäläjätä
        Jatkaisit-toki kirjoitti:

        Yksikään kohta ei pidä paikkaansa. Koeta löytää edes yksi.

        - 1. alkuperäisen kohdekulttuurin tuhoaminen. Sama.

        EU ei puutu jäsenmaiden kulttuureihin.

        - 2. väestön väkivaltaiset ja laajamittaiset pakkosiirrot. Sama.

        EU:ssa on vapaa liikkuminen.

        - 3. sananvapauden tukahduttaminen jollain tekosyyllä. Sama.

        Sananavapaus kuuluu perusoikeuksiin.

        - 4. järjestelmää ei saa kritisoida. Sama.

        Sitähän tehdään koko ajan. Sinäkin valehtelet ummet ja lammet.

        - 5. järjestelmä haluaa leivitä ja laajentua. Sama.

        EU:iin liitytään vaapehtoisesti. Kaikki eivät kelpaa.

        - 6. oikeusjärjestelmässä ei ole enää oikeutta vaan se on oikeudellinen perversion. Sama.

        EU:lla on omat lakinsa j a kullakin jäsenmaalla omansa.

        - 7. ihmisiä voidaan pidättää ja pitää hallussa rajattomia aikoja ilman oikeudenkäyntejä. Sama.

        EU:lla ei ole tällaisia oikeuksia lainkaan.

        - 8. järjestelmä valehtelee ja vääristelee kaiken. Sama.
        Itse valehtelet joka kohdan.

        Ainoa joka pitää paikkansa on että EU on Saksan natzien
        perustama Euvostoliitto.
        Viittaan Red House Report.
        Mitä muuta haluatte tietää Saksan Natzien maanalaisesta toiminnasta?

        11 miljoonaa ihmistä kuoli näiden samojen Natzien toimesta.


      • Äly-jätti-jo

        eikä palaa.

        Älyn-jättämä: "Ainoa joka pitää paikkansa on että EU on Saksan natzien
        perustama Euvostoliitto."

        EU ja sen edeltäjät perustettiin nimenomaan estämään natsismin ja kommunismin nousu Euroopassa. Hyvin on onnistunut.
        Tosin tilalle on noussut populistinen äärioikeisto, joka pyrkii valtaan saman tyyppisin valein kuin natsit aikanaan. Meillä onneksi on vain populismin kehno jäljitelmä eli persut.


    • brorpå

      No jopa jotain, Huhtasaarikin heiluu kuin heinämies taitojensa rajoilla. Kertoo paljon persu-
      jen henkisestä potentiaalista. -Eiks jeh?

      • brorpå

        Kyllä kansa näkee koska populisti valehtelee, sen suu aukeaa pitämään ääntä. :))


    • Taas-naurattaa

      Laura&Ville: "Olemme samaa mieltä siitä, että kommunistinen Neuvostoliitto oli hirmuvaltio, joka kohteli väärin, kidutti ja tappoi omia kansalaisiaan. EU:n ja Neuvostoliiton järjestelmien samankaltaisuuksien vertailu ei kuitenkaan merkitse, kuten Jari Tervo tuntuu ymmärtävän, että järjestelmät tai tapahtumat olisivat identtisiä tai yhtä pahoja."

      Sitähän te juuri yrittätte todistaa!

      "Myös EU:lla on selkeä suurvaltapyrkimys, mitä ei Suomessa EU-kansanäänestyksen aikana havaittu. Vuonna 1995 tapahtuneen EU:hun liittymisen jälkeen Suomi on menettänyt ylimmän lainsäädäntövaltansa, tuomiovaltansa ja valuuttapolitiikkansa."

      Suomi on muiden jäsenmaiden lailla hyväksynyt EU:n perussopimukset, viimeisimmän Lissabonissa 2009.

      "EU:ssa on useita puutteita, joita voi verrata Neuvostoliittoon. "

      Siihen pystyvät vain asiantuntemattomat EU-vihaajat.

      Molemmat ovat keskusjohtoisia järjestelmiä, joita johtavat järjestelmälle uskolliset byrokraatit."

      EU:n korkeimman johdon muodostavat demokraattisesti valitut jäsenmaiden päämiehet.

      " EU:n tärkein johtaja, komission luxemburgilainen puheenjohtaja Jean-Claude Juncker, on eliitin itsensä keskuudestaan valitsema eikä demokraattisesti valittu johtaja."

      Juncker on korkein virkamies, jonka valitsivat jäsenmaiden päämiehet ja EU-parlamentti.

      "EU:lla on voimakas väestöpolitiikka kuten useimmilla suurvalloilla. Siirtolaisuus Afrikasta sekä Lähi-idästä Eurooppaan ja Suomeen palvelee EU:n agendaa sekä ideologisesti että käytännöllisesti hajottaen kansallisvaltiota."

      Maahanmuutto on viime kädessä jäsenmaiden asia. Ei se valtioiden rakenteisiin mitään vaikuta. Ne ratkotaan vaalitulosten perusteella.

      "Miljoonat ihmiset pitivät aikoinaan Neuvostoliitossa kommunismia ylivertaisena järjestelmän pohjana. Sen arvostelu tuomittiin jyrkästi. Järjestelmä kaatui lopulta omaan mahdottomuuteensa."

      EU on mahdollisimman kaukana kommunistisesta järjestelmästä.

      "Nykyisenlainen EU-liittovaltio vie Euroopan kansakunnat syvälle suohon, ellei kukaan vihellä peliä poikki. "

      EU ei ole liittovaltio.

      "Pelkkä Euroopan kauppaliitto olisi kaikin tavoin järkevämpi järjestelmä."

      Sitä ei nimenomaan pidetty riittävänä tehokkaalle yhteisotiminnalle.
      Peruuttamalla ei pääe eteenpäin.

    • Taas-naurattaa

      Noilla tiedoilla Laura siis porskutti pressanvaaleissa ja päihitti tunnettuja poliitikkoja!

      Olisiko paikallaan pyrkiä mepiksi?

    • afdgastagh

      Tuosta Junckerista he jaksavat valittaa...

      Junckerin nimityksen vahvisti vaaleilla valittu Euroopan parlamentti. Eli hänet on valittu täysin demokraattisesti.

      Ennen EU-virkaansa Juncker oli Luxemburgin pääministeri. Myös siihen tehtävään hänet valittiin demokraattisesti. Hän on Luxemburgissa erittäin suosittu poliitikko.

    • Heikot-on-tiedot

      kansanedustajilla.
      Taitavat valehdella tahallaan? Vaalit ovat edessä ja EU-vastaisuus tuo ääniä persuille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      2612
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      334
      2444
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      94
      2136
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      61
      1828
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1743
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1714
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1573
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      122
      1462
    9. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      61
      1458
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    Aihe