Puola luopuu tuulivoimasta!

totuusesiin

Siinä kävi sitten sillä tavalla, että Puolassa myönnettiin ensimmäisenä tosiasiat:

https://wentworthreport.com/2019/01/04/polish-government-wind-turbines-on-land-will-be-scrapped-within-17-years/

Suomen hallitus on samaan aikaan jakamassa tuulivoimalle uutta tukipakettia, vaikka ala itse mainostaa tulevansa toimeen ilman tukea.

Voi tätä järjen köyhyyttä! Vanhukset ja sairaat eivät saa hoitoa, mutta yritystukia vaan lisätään. Puolueet varmaan saamassa muhkeat vaaliavustukset tukea saavilta yrityksiltä. Ei tällaista muuten kukaan täysjärkinen tekisi.

Saapa nähdä, putoaako päitä siinä vaiheessa, kun totuus tuulivoimasta valkenee kaikelle kansalle täälläkin.

24

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ootellaan

      Ennen pitkää sama tilanne edessä myös Suomessa. Tuulisähkön toimitusvarmuus on niin heikolla tasolla, ettei sen varaan voi laskea.

      Esim Helsinkiä ei voi valaista ja lämmittää tuulivoimalla, mutta ydinvoimalla se kyllä onnistuu

    • Outoa. Uskoakseni Puola pitää viimeiseen asti kiinni kivihiilivoimaloistaan. Tuulivoima sopisi mitä parhaiten kivihiililauhteen kaveriksi. Tuulettomina hetkinä sähkön tuotantokapasiteetti riittäisi ja tuulisina hetkinä kivihiilituotanto säätäisi alas, jolloin päästöt vähenisivät aidosti.

      Suomessa ei tätä mahdollisuutta ole. Mutta koska Suomessa on pulaa sähkön tuotantokapasiteetista, pieni määrä tuulivoimaakin on hyväksi.

    • SuuriPuhallus

      Saksa ja Puola vain lisäävät hiilivoimaa, eikä EU.n byrokraatit mahda mitään. Onko tässä ilmastomuutospropagandassa jotain sellaista minkä he tietävät ja moni muukin poliitikko tietää, mutta tavalliselta kansalta salataan? Todella puolueetonta tietoa on vaikea saada. Kuppaako jokin taho verorahoja omiin tarkaituksiinsa ja naureskelevat tyhmille kansalaisille? Onko maailmanlaajuinen suuri puhallus menossa?

    • Turvaraja

      Modern, tall wind turbines could be built only on farmland with no residential houses within 2 km, which is almost impossible in Poland.

      Tiheästi asutuissa maissa kuten Puolassa tuulivoimaa voi rakentaa vähän tai ei lainkaan, koska tuulivoimalan ja asutuksen välisen etäisyyden on oltava vähintään 2 km tuulivoimalan aiheuttaman melusaasten vuoksi.

      • MimuK

        Puolassa suojellaan ihmisiä, mutta suomessa liito-oravia.

        Suomen päättäjät viis veisaavat tuosta 2 km rajasta! Toinen maailmalla yleisesti käytössä oleva suositus on 10 x voimalaitoksen korkeus, jolloin esim. 200 m korkean voimalaitoksen suojaetäisyys olisi myös tuo 2 km.

        Väljästi asutussa Suomessa sitävastoin surutta kaavoitetaan tuulivoimaa 500 - 600 m päähän asutuksesta. Ei ihme, että ihmiset ovat heti takajaloillaan, kun kuulevat lähialueelle suunniteltavan tuulivoimaa. - Ja varmasti syystäkin, koska maailmalla nuo turvaetäisyydet ovat paljon pidemmät.

        Tuulivoimalla olisi paljon parempi maine, jos täälläkin olisi noudatettu 2 km turvaetäisyyttä, mutta eihän se täällä käy, koska tuulivoimayhtiölle tulisi niin kalliiksi rakentaa sähkölinjaa 1,5 km lisää. Ihme, että muualla maailmassa ei tuollaista ongelmaa ole.


      • aikamontakertaa

      • Arvotontuulivoima

        Ja asuntojen arvot nollaantuvat jokatapauksessa tuulivoima alueiden ympäriltä. Tästö tulee vielä iso juttu kun kaikki tämän ymmörtävät.


    • nähty-on

      "Too noisy on land, they hurt people’s health". Liian meluisa maassa, he vahingoittavat ihmisten terveyttä.
      Puolalaiset myöntävät tuulivoimaloiden meluhaitat, Suomen poliitikot lakaisevat ongelman maton alle ja eikun uutta tukea myllyyn.

    • HyväPuola

      Eikä pelkästään luovu, vaan romuttaa kaikki maatuulivoimalat.

    • Veli-Q

      Olin aikaisemmin töissä muutaman kilometrin päässä tuulivoimapuistosta, eivätkä myllyt haitanneet mitenkään. Ei kukaan muukaan häiriintynyt.

      Puolalle kivihiili on halpaa. Se ratkaisee. Suomen kohdalla tuulisähkön tasaaminen tulee ongelmaksi, jos tuulivoimaa lisätään paljon, esimerkiksi Wärtsilän myyntijohtaja Rautkiven ehdottamaan 4100 megawattiin. Rautkiven mukaan 1200 megawattia riittää säätöön. Jos nyt aukaisee "fingrid tuulivoima kuluva viikko" aukeaman netistä, nähdään, että tuuliteho hyppii alle sadasta megawatista 1500 megawattiin eli lähelle koko tuulivoiman nykyistä kapasiteettia muutaman tunnin sisällä.

      Siis 1200 megawatin tasaus ei riitä, kun maksimikapasiteetti on yli 4000 megawattia. Yksi mahdollisuus olisikin voimakkaan tuulen aikana (jota on noin neljännes ajasta) käyttää myllyjen tehopiikit mikrobiologiseen metaanin tuotantaan hiilidioksidista ja vedestä.

      • Sehän on positiivinen ongelma, kun tuulituotanto hyppää minimistä maksimiin. Jos muu ei auta, niin tuulitehon nostoa voi rajoittaa. Mutta se on ratkaisematon ongelma, kun tuulituotanto putoaa maksimista minimin.


      • OttakaaOpiksi

        Meillä taas on tuulivoimaloita 1,2 km päässä kesämökiltä. Päiväsaikaan niistä ei ole muuta haittaa kuin maisemahaitta, mutta yöt ovat joskus uuvuttavia. Melu on niin hiljaista, ettei siihen kiinnitä päivällä mitään huomiota, mutta illan hiljentyessä huomaat melun tulevan läpi seinien ja aiheuttavan rakenteissa resonanssia. Pahimmillaan se haittaa nukahtamista melkoisesti ja aiheuttaa yöllä turhia heräämisiä.

        2 km raja olisi varmasti hyvä, mutta eivät ahneet tuulivoimayrittäjät siihen vapaaehtoisesti lähde, jollei yhteiskunta sitä heiltä vaadi.


      • KetunhäntäKainalossa

        Värtsilän Rautkivi puhuu tuulivoiman puolesta pelkästään siksi, että tietää tuulivoiman suuren varavoiman tarpeen. - ja kuinkas ollakaan Värtsilällä sattuu olemaankin tarjolla juuri sopivia isoja dieselgeneraattoreita.


      • Veli-Q

        Tietysti Wärtsilä näkee tuulivoiman tasauksessa hyvän bisneksen. Mutta tasaus voidaan tehdä myös käyttämällä "ylimäärä" tuulisähkö metaanin tuottamiseen autoihin. Bensa-auton muuttaminen kaasuautoksi maksaa noin 3000 euroa. Uuden sähköauton hinta on 50 000 - 70 000 euroa. Tulevaisuudessa raskas liikenne voi kulkea nesteytetyllä metaanilla.


      • Faktaa_Veli-Qlle
        Veli-Q kirjoitti:

        Tietysti Wärtsilä näkee tuulivoiman tasauksessa hyvän bisneksen. Mutta tasaus voidaan tehdä myös käyttämällä "ylimäärä" tuulisähkö metaanin tuottamiseen autoihin. Bensa-auton muuttaminen kaasuautoksi maksaa noin 3000 euroa. Uuden sähköauton hinta on 50 000 - 70 000 euroa. Tulevaisuudessa raskas liikenne voi kulkea nesteytetyllä metaanilla.

        Tällä hetkellä ainoa järkevä tapa tuottaa metaania ovat biokaasureaktorit, joissa metaania muodostuu mädättämisen seurauksena.

        Metaanin tuottaminen sähköllä hiilidioksidista onnistuu vasta laboratorio-olosuhteissa. Hiilidioksidin erottaminen ilmakehästä vaatii hyvin paljon energiaa, koska ilmakehän hiilidioksidipitoisuus on hyvin alhainen. Mitään käytännön teknologiaa tähän ei ole vielä olemassa, eikä lähivuosikymmeninä edes tulossa.

        Siinä olet oikeassa, että metaanin käyttö liikennepolttoaineena olisi järkevää. Akkuteknologiaan ja sähkönjakeluun liittyvät ongelmat rajaavat sähköautot pelkästään kaupunkiliikenteeseen vielä pitkäksi aikaa. Maaseudulla biokaasu (ja biodiesel) voivat olla ainoat toimivat vaihtoedot korvaamaan fossiilisia polttoaineita .


      • KenenSyy
        Veli-Q kirjoitti:

        Tietysti Wärtsilä näkee tuulivoiman tasauksessa hyvän bisneksen. Mutta tasaus voidaan tehdä myös käyttämällä "ylimäärä" tuulisähkö metaanin tuottamiseen autoihin. Bensa-auton muuttaminen kaasuautoksi maksaa noin 3000 euroa. Uuden sähköauton hinta on 50 000 - 70 000 euroa. Tulevaisuudessa raskas liikenne voi kulkea nesteytetyllä metaanilla.

        Väittämällä, että tuulivoimatuotannon tasaus voidaan tehdä myös käyttämällä "ylimäärä" tuulisähköä metaanin tuottamiseen" on siis vihreä valhe. Miksi valehtelet?


      • Veli-Q

      • KenenSyy
        Veli-Q kirjoitti:

        https://www.biotalous.fi/qvidja-kraftin-biometanointi-mullistaa-bioenergian-tehokkuuden-ja-varastoinnin/

        Täältä voi jo ostaa teknologiaa. Tai mennä paikan päälle Paraisille tutustumaan. Lisäksi hyvä vastaanotto.

        Raaka-aineista ei ole pulaa. Vettä ja hiilidioksidin päästölähteitä riittää. Ei arvitse ilmasta imuroida.

        Mitähän ihmeen kivihiilikautta "KenenSyy" oikein elelee?

        Kiitos tiedosta. Perun syytökseni ja olen pahoillani siitä. Täällä esiintyy niin paljon vihreää huuhaata, että en lähtenyt tarkistamaan faktoja.

        En tiennyt tuollaisen tekniikan olemassaolosta. Olen iloinen, että sellaista on keksitty. Suorastaan olen innoissani, että Suomessa. Tuollaisen tekniikan olemassaolon myötä alan itsekin uskomaan tuuli- ja aurinkovoimaan.

        Enää ainoa toivomus yhteiskunnalle ja tuulivoimayrityksille on, ettei sitä rakennettaisi liian lähelle ihmisten koteja.


    • Urpolandia

      Viisaat tekevät sähkönsä sillä, millä se varmimmin ja taloudellisesti onnistuu. Suomi on junttien temmellyskenttä, joka kuvittelee 5,5 milj asukkaan maan ratkaisevan 5500 milj ihmisen ongelmat.

      • Veli-Q

        Suomi keksi uuden puhelintekniikan ja toi siten puhelimen lähes jokaiselle maapallon asukkaalle. Sai valtavasti vientituloja ja koulutti insinöörejä luovaan yrittämiseen. Uusiutuvan energian alalla voitaisiin toimia samantapaisesti.


    • Järkevä.käänne

      Puola luopuu maatuulivoimaloista, mutta rakentaa ydinvoimaloita ja merituulivoimaloita.


      https://www.talouselama.fi/uutiset/te/4fa746fb-866d-304d-be64-d274d41e9a5c?ref=ampparit:beb5

      "Puolan hallitus suunnittelee kaiken tuulivoimatuotannon siirtämistä merelle."

      " Energiastrategian mukaan Puolan ensimmäisen ydinvoimalan on määrä aloittaa sähkön tuotanto 2033. Sen jälkeen atomivoimaloita olisi tarkoitus rakentaa muutamia lisää, jotta ydinvoiman osuus maan sähköntuotannosta 2040-luvulla olisi noin kymmenen prosenttia."

    • Päättäjät_hoi

      "Modern, tall wind turbines could be built only on farmland with no residential houses within 2 km, which is almost impossible in Poland."

      Modernit, korkeat tuulivoimalat pitä rakentaa asutuista rakennuksista 2 km etäisyydelle, joka on melkein mahdotonta Puolassa.

      On tuo kumma, miksei Suomessa, vaikka täällä olisi asumatonta seutua vaikka kuinka paljon. Miksi ihmeessä Suomessa ehdoin tahdoin tuulivoima tuodaan ihan kiinni asutukseen??!

      • TappiPaikalleen

        Eli ei ole lainkaan mahdotonta. Itäisessä osassa on paljon asumatonta aluetta, samoin vuoristoalueella. Maatalousalueille tuulivoima sopii erittäin hyvin. Siirtoyhteydet ovat paikoin heikot mutta muuten ongelma on ihan itse keksitty.


    • Svenssonsi

      Ilman rahaa ei ole demokratiaa, demokratia loppuu kun leimaat itsesi työmaalle, tai armeijaan, sama hierarkia on demokratiaa, demokraatit on käskettäviä, ja mafioosoja, jos huolehtii omista eduistaan. Vapaan yhteiskunnan mätämunia. jotka korvataa roboteilla ja tekoälylä, ja koneoppiminen tekee heistä lopun. Eikun mikrosiru nahanalle, ei tarvita ruoskaa selkänahkaa raaputtaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      189
      7616
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4392
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2155
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2079
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1899
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1716
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      38
      1712
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1649
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1623
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1438
    Aihe