Naisten asema Afganistanissa

Feministi78

Maahan ei saatu naisia suojelevaa lakia,

https://yle.fi/uutiset/3-6648600

"Kansanedustajat uskoivat myös, että Afganistanin sosiaaliset olot joutuisivat kaaokseen, jos raiskauksesta ilmoituksen tehneitä naisia ei voitaisi syyttää aviorikoksesta. Naiset voisivat heidän mielestään harrastaa vapaasti avioliiton ulkopuolista seksiä ja kiinni jäädessään syyttää kumppaniaan raiskauksesta. Aviorikossyyte on Afganistanissa hyvin tavanomainen raiskatuille naisille."

Tuollaisella kulttuurilla tuskin on mitään annettavaa meille, Paras olisi sanoa ääneen, että heidän kulttuurinsa on islamin takia epätasa-arvoinen ja kehittymätön. Mallia otetaan Muhammedista, joten jo 7-vuotiaita tyttöjä voidaan naittaa aikuisille miehille. Eivätkä he halua mitään länsimaalaistyyppisiä lakeja maahansa.

Miksi joku luulee, että vanhoillisuskova muslimi alkaisi Suomessa yhtäkkiä toimimaan uskontonsa vastaisesti? Miksi länsimaalaiset lait olisivat yhtäkkiä heidän mielestään tärkeitä?

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Feministi78

      Tuossa muuten ilmeni, että Afganistanissa naisia ja tyttöjä voidaan perinteiden mukaan myydä riitojen sovittamiseksi. Heidän kulttuurinsa tuntuu erittäin ahdistavalta.

      Ilmankos afgaanimiehet eivät haluaisi vaimojensa saavan suomalaisia naisia ystävikseen. Sehän saattaisi tarkoittaa sitä, että vaimot alkavat saada päähänsä länsimaalaisia ajatuksia siitä, ettei perheväkivalta olekaan hyvä asia ja nainen saa itse vapaasti valita kumppaninsa.

      • MikäOnRikosta

        Ja sitten esitetään väitteenä raiskauksista, että Suomi on yksi maailman väkivaltaisimpia maita jo valmiiksi? Afganistanissa esim. ei edes tunneta raiskauksia tai vaimon hakkaamista! Lupuisa paikka.


    • Rehellisesti

      Jotkut luulivat, että hekin eläisivät Länsimaissa länsimaalaisten lakien mukaan ja haluaisivat sopeutua tänne. Pieni osa näin tekeekin, ne, joita kotimaassa vainotaan. Mutta vanhoilliset muslimit eivät takuulla haluakaan omaksua mitään länsimaalaisia tapoja ja lakeja.

    • Ei_ihmisarvoa

      Ylen mukaan tämä on tavallinen tarina: mies tulee ensin Suomeen ja menee naimisiin suomalaisen naisen kanssa. Sitten hän ottaa eron ja tuo vaimon kotimaastaan. Mies ei kerro uudelle vaimolleen tämän oikeuksista ja saattaa olla, ettei nainen saa edes poistua kotoa ilman miehen lupaa. Mies kiristää naista lapsilla.

      Näitä naisia on Suomessa kuulemma hyvin paljon ja heitä on vaikea löytää.

      https://yle.fi/uutiset/3-10602765

    • Naisten_hyväksi

      Emme voi muuta kuin todeta, että me emme hyväksy tuollaisia kulttuureja ja lakeja. Islamistiset lait ja perinteet eivät kuulu Länsimaihin siltä osin, kun ne ovat ristiriidassa omien kulttuuriemme kanssa. Meillä lakeja voidaan muuttaa, kun yhteiskunta kehittyy. Lakeja ei voida sitoa mihinkään yhteen uskontoon. Meillä jokainen saa myös itse valita uskontonsa.

      Maahanmuuttajanaisille täytyy järjestää omia kursseja, joissa heille selitetään heidän oikeutensa Suomessa. Kaikillehan myönnetään oleskelulupa migrin kautta. Samalla heidät voidaan käskeä koulutukseen. Miehille täytyy olla oma koulutuksensa, jotta he eivät estäisi naisia oppimasta oikeuksiaan. Lähtömailta voidaan edellyttää kulttuurikoulutusta myös: siellä voidaan kertoa, että täällä vaimo voi ottaa eron miehestään ja jättää islamin, ja silti hänellä on täysi oikeus olla äiti lapsilleen. Jos joku tätä vastustaa, niin jättäköön väliin tänne tulemisen.

    • naisten_puolesta

      Kuuluuko islam muka sivistysvaltioihin?

      • maantietoakos

        Islam ei ole valtio. Norja on valtio. Afrikka on manner.Islanti on saarivaltio. Atlantti on valtameri. Päijänne on järvi. Vittumaisenoja on oja. Paskalampi on lampi.


    • JärjetöntäTouhua

      HS uutisen mukaan on kohtuutonta vaatia, että oppisivat maan kielen.

      https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005974111.html

      Kuka siis työllistää afgaania tai mitä liekään, kieltä puhuvan raiskaajan? Asettaa muut työntekijät, asiakkaat (Turun taxi case) ja työntekijöiden lapset raiskausuhan alle? Tutustumaan?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1880
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1499
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      89
      1279
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1265
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1190
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      270
      999
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      952
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      905
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      104
      857
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      46
      705
    Aihe