Naisten asema Afganistanissa

Feministi78

Maahan ei saatu naisia suojelevaa lakia,

https://yle.fi/uutiset/3-6648600

"Kansanedustajat uskoivat myös, että Afganistanin sosiaaliset olot joutuisivat kaaokseen, jos raiskauksesta ilmoituksen tehneitä naisia ei voitaisi syyttää aviorikoksesta. Naiset voisivat heidän mielestään harrastaa vapaasti avioliiton ulkopuolista seksiä ja kiinni jäädessään syyttää kumppaniaan raiskauksesta. Aviorikossyyte on Afganistanissa hyvin tavanomainen raiskatuille naisille."

Tuollaisella kulttuurilla tuskin on mitään annettavaa meille, Paras olisi sanoa ääneen, että heidän kulttuurinsa on islamin takia epätasa-arvoinen ja kehittymätön. Mallia otetaan Muhammedista, joten jo 7-vuotiaita tyttöjä voidaan naittaa aikuisille miehille. Eivätkä he halua mitään länsimaalaistyyppisiä lakeja maahansa.

Miksi joku luulee, että vanhoillisuskova muslimi alkaisi Suomessa yhtäkkiä toimimaan uskontonsa vastaisesti? Miksi länsimaalaiset lait olisivat yhtäkkiä heidän mielestään tärkeitä?

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Feministi78

      Tuossa muuten ilmeni, että Afganistanissa naisia ja tyttöjä voidaan perinteiden mukaan myydä riitojen sovittamiseksi. Heidän kulttuurinsa tuntuu erittäin ahdistavalta.

      Ilmankos afgaanimiehet eivät haluaisi vaimojensa saavan suomalaisia naisia ystävikseen. Sehän saattaisi tarkoittaa sitä, että vaimot alkavat saada päähänsä länsimaalaisia ajatuksia siitä, ettei perheväkivalta olekaan hyvä asia ja nainen saa itse vapaasti valita kumppaninsa.

      • MikäOnRikosta

        Ja sitten esitetään väitteenä raiskauksista, että Suomi on yksi maailman väkivaltaisimpia maita jo valmiiksi? Afganistanissa esim. ei edes tunneta raiskauksia tai vaimon hakkaamista! Lupuisa paikka.


    • Rehellisesti

      Jotkut luulivat, että hekin eläisivät Länsimaissa länsimaalaisten lakien mukaan ja haluaisivat sopeutua tänne. Pieni osa näin tekeekin, ne, joita kotimaassa vainotaan. Mutta vanhoilliset muslimit eivät takuulla haluakaan omaksua mitään länsimaalaisia tapoja ja lakeja.

    • Ei_ihmisarvoa

      Ylen mukaan tämä on tavallinen tarina: mies tulee ensin Suomeen ja menee naimisiin suomalaisen naisen kanssa. Sitten hän ottaa eron ja tuo vaimon kotimaastaan. Mies ei kerro uudelle vaimolleen tämän oikeuksista ja saattaa olla, ettei nainen saa edes poistua kotoa ilman miehen lupaa. Mies kiristää naista lapsilla.

      Näitä naisia on Suomessa kuulemma hyvin paljon ja heitä on vaikea löytää.

      https://yle.fi/uutiset/3-10602765

    • Naisten_hyväksi

      Emme voi muuta kuin todeta, että me emme hyväksy tuollaisia kulttuureja ja lakeja. Islamistiset lait ja perinteet eivät kuulu Länsimaihin siltä osin, kun ne ovat ristiriidassa omien kulttuuriemme kanssa. Meillä lakeja voidaan muuttaa, kun yhteiskunta kehittyy. Lakeja ei voida sitoa mihinkään yhteen uskontoon. Meillä jokainen saa myös itse valita uskontonsa.

      Maahanmuuttajanaisille täytyy järjestää omia kursseja, joissa heille selitetään heidän oikeutensa Suomessa. Kaikillehan myönnetään oleskelulupa migrin kautta. Samalla heidät voidaan käskeä koulutukseen. Miehille täytyy olla oma koulutuksensa, jotta he eivät estäisi naisia oppimasta oikeuksiaan. Lähtömailta voidaan edellyttää kulttuurikoulutusta myös: siellä voidaan kertoa, että täällä vaimo voi ottaa eron miehestään ja jättää islamin, ja silti hänellä on täysi oikeus olla äiti lapsilleen. Jos joku tätä vastustaa, niin jättäköön väliin tänne tulemisen.

    • naisten_puolesta

      Kuuluuko islam muka sivistysvaltioihin?

      • maantietoakos

        Islam ei ole valtio. Norja on valtio. Afrikka on manner.Islanti on saarivaltio. Atlantti on valtameri. Päijänne on järvi. Vittumaisenoja on oja. Paskalampi on lampi.


    • JärjetöntäTouhua

      HS uutisen mukaan on kohtuutonta vaatia, että oppisivat maan kielen.

      https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005974111.html

      Kuka siis työllistää afgaania tai mitä liekään, kieltä puhuvan raiskaajan? Asettaa muut työntekijät, asiakkaat (Turun taxi case) ja työntekijöiden lapset raiskausuhan alle? Tutustumaan?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      33
      7621
    2. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      83
      4556
    3. Mies sinä olet kaunis katsella

      Olet myös rauhallinen, tavallinen, varovainen, lämmin, poikamainen, komea, ryhdikäs, rentotyylinen, kiva, mukava... jne
      Ikävä
      67
      3201
    4. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      2166
    5. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      28
      1699
    6. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      7
      1677
    7. Persut tyrmäsivät Suomen osallistumisen Ukrainan jälleenrakentamiseen

      Siinä meni sitten kokoomusyrittäiltä bisnekset sivun suun putinistipersujen takia. Jälleenrakentamiseen osallistuvat mu
      Maailman menoa
      354
      1473
    8. Miksi suomussalmelaiset haisee niin pahalle?

      Kaupassa käydessä huomaa, miten monet ihmiset haisee todella kammottavalle. Eikö täällä osata käydä pesulla tarpeeksi us
      Suomussalmi
      14
      1429
    9. Miksi miehet pelkäätte jotain naista?

      Iskeekö ujous, paniikki ja hävetys. En ole niin pelottava miltä vaikutan vink vink.
      Ikävä
      58
      1119
    10. Nuorisojoukko ryösti merkkikengät teinipojan jalasta Helsingin Itäkeskuksessa.

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010709501.html Muun muassa näidenkin rikosten huomattavan suurista kasvamismääristä vi
      Maailman menoa
      276
      1070
    Aihe