Onko aikakone mahdollinen - paradoksi

OnkoAikamatkailuMahdoll

Aikakoneparadoksi:

Oletetaan, että juuri nyt keksin ja rakennan aikakoneen.

Mitä uskotte tapahtuvan, jos käytän sitä seuraavalla tavalla:

Aikamatkaan keksimälläni ja rakentamallani aikakoneella aikaan, jolloin äitini oli raskaana ja itse olin vauvana äitini kohdussa.

Seuraavaksi tapahtuu murha:

aikuinen versio itsestäni murhaa vauvaversion itsestäni äitini kohtuun puukottamalla äitiäni juuri siihen kohtaa, missä on kohtu sisäpuolella (varmuuden vuoksi useita kertoja, että vauva=vauvaversio itsestäni 100% varmuudella kuolee).

Ehkä joku pelastaa äitini hengen kiidättämällä hänet sairaalaan, ehkä ei.
Mutta siinäkin tapauksessa, että hänen henkensä säästyy, kohtu on vaurioitunut niin pahasti, ettei äitini voi enää saada muitakaan lapsia.

KYSYMYS:

Eikö tästä synny ns. aikaparadoksi? Ja jos/kun syntyy, mitä vaikutuksia tällä on käytännössä ?

Jos kerran tuon teon (vauvanmurha) menehdyn äitini kohtuun vielä syntymättömänä vauvana, silloin aikuista versiota itsestäni ei tule koskaan olemaan olemassa.

Silloinhan on mahdotonta, että keksisin ja rakentaisin aikakoneen, koska kerran jouduin murhatuksi äitini kohdussa.

Mutta jos kerran aikuista versiota itsestäni ei ole eikä tule koskaan olemaan olemassa, silloinhan ko. murhaakaan ei tapahdu -> aikuinen versio itsestäni ON olemassa.

Tämä ei toki estä jotakuta muuta silti keksimästä aikakonetta.

Mutta miten em. paradoksi ratkaistaan (jos muuten oletetaan, että aikakoneen keksiminen rakentaminen on mahdollista) ?

Jotkut ainakin väittävät, että JOS aikakone on mahdollista rakentaa, niin nykyajassa saattaa olla tulevaisuudesta tulleita vierailijoita, ja eräs teoria on, että nämä tulevaisuudesta tulleet vierailijat saattavat esim. tehdä Google -haun jostain sellaisesta tapahtumasta NYT, joka tapahtuu vasta ensi vuonna (ja josta ei ole julkisesti saatavissa olevaa ennakkotietoa).

Googlen hakukoneen lokitiedostoista saattaa siis löytyä todisteita aikamatkailusta.

14

159

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kun

      Siksi aikakone ei ole mahdollinen.

    • aikamoine-kone

      Olen itsekkin aika kone.

      Heh, he

    • taisittentaisitten

      Yhtäkään aikamatkustajaa ei ole havaittu, joten aikamatkoja tulevaisuudesta tänne ei tulla koskaan tekemään. Tai sitten tulevaisuuden aikamatkaajat ovat onnistuneet todella hyvin matkustamaan huomaamattomasti, jopa siinä määrin, että se on käytännössä suunnilleen mahdotonta.

      Jos aikamatkoja voitaisiin tehdä kohtalaisen vapaasti tulevaisuudesta näihin aikoihin, niin aikamatkaajiahan kertyisi melko pirunmoinen määrä, toiset lähempää ja toiset kauempaa tulevaisuudesta.

      Aikamatkailu, ainakin menneisyyteen, tulee olemaan joko mahdotonta, tai erittäin tiukasti kontrolloitua, toki ymmärrettävistä syistä, tai sitten tämä aika ja lähihistoria ei ole siinä määrin kiinnostava, että tänne tultaisiin suuressa määrin.

      Tai sitten tämä onkin ehkä teknologisen kehityksen alkuaikana ymmärrettävästi niin herkkä hetki historiassa, ettei sitä haluta mitenkään häiritä, ettei koko tulevaisuus kääntyisi aivan toiseksi.

    • Timex

      Käytännössä tulevaisuuteen voi matkustaa hankkiutumalla vahvaan painovoimakenttään, käytännössä supermassiivisen mustan aukon kiertoradalle. Siinä ei edes tarvitse olla kuin muutama tunti, ja pääsee vuosikausia tulevaisuuteen. Yksi teoreettinen keino matkustaa menneisyyteen esiteltiin eräässä ohjelmassa. Siinä luodaan madonreikä kahden pisteen välille, joista toinen pää on sijoitettu mustan aukon läheisyyteen, ja toinen etäälle siitä. Päiden välille alkaa muodostua aikaero, ja periaatteessa voidaan kulkea edestakaisin ajassa. Luulenpa kuitenkin, että joku fysiikanlaki estää taakse päin matkaamisen.

      Menneisyyteen ei ainakaan millään nykyfysiikan tuntemalla tavalla voi mennä. Yksi oletus voisi olla, että todellisuuksia on ääretön määrä, ja jokaisessa tulevaisuus kehittyy erilailla, mutta missään niistä mennyttä ei voi muuttaa puuttumalla historiaan.

    • arvuuttelija

      Sikäli mielenkiintoista että riittää että aikakone keksittäisiin koska tahansa tulevaisuudessa, vaikka tuhannen, miljoonan, tai sadan miljoonan vuoden päästä niin sillä ei ole väliä aikamatkailijoita pitäisi näkyä tässä ajassa. Sotien estäminen lienee kaikkien intressissä, aikamatkaajat voisivat estää sotia kun tietävät niiden syttymisen syyt ja tulisivat tulevaisuudesta estämään sotien syttymisen syyt.

      Ja mietitään historiallisia matkustuskohteita.. Moniko esim. matkusti titanicilla mutta poistui laivasta ennen uppoamista, niitä oli joitakin oliko ne aikamatkaajia?

      mutta vaikuttaa kuitenkin että aikamatkustajia ainakaan nimen omaan menneisyyden suuntaan ei ole olemassa.. muuten historiallisia tapahtumia olisi seuraamassa miljoona yleisö, jopa ehkä enemmän kuin maapallolla on silloin ollut asukkaita.. eikä ne aikamatkaajat koskaan poistuisi siitä ajasta ruuhkaa aiheutamasta mihin kerran ovat matkustaneet..

      minulla tuli muuten vielä yksi mielenkiintoinen paradoksi mieleen aikamatkustamisesta..

      Mitä jos joku ihminen joskus keksii aikakoneen ja hän matkustaisi ihmiskunnan alkuhetkiin ja tuhoaisi koko ihmiskunnan jollakin tavalla? ihmiskunta tuhoutuisi, samaten aikamatkaaja, mutta siitäkin tulee taas paradoksi mistä ihmiskunnan tuhoaja tuli keksimään aikakoneen ja tuhoamaan ihmiskunnan jos koko ihmiskuntaa ei aikamatkustuksen takia koskaan tulisi olemaan olemassakaan?

    • Paradoksia ei tule jos aikajanoja on useita.

    • eräänlaista_pähkäilyä

      Otetaanpa esimerkki tietokoneiden maailmasta. Niissä on nykyään emulaattoreita, joilla voi matkia aiemmin yleisiä tietokoneita, kuten C64,MSX, Atari, Amiga, jne. Isäntäkoneessa pyörii siis ohjelma, joka saa sen näyttämään esim. vanhan ninja-pelin kannalta "aidolta" C64:ltä.
      Jos emulaattori on muistirajoitteinen, niin kuin aika usein on, niin emuloinnista ei ole koskaan tallella, kuin nykyhetki. Lisäksi on "DNA" rihma, jota pitkin kone siirtyy seuraavaan tilaansa, eli ninja-pelin koodi. Helposti näkee, ettei aikamatkailu ole mahdollista ainakaan ninja-pelin avaruudessa, koska ei ole olemassa, kuin nykyhetki.
      Jos isäntäkone tekee jokaisesta muutoksesta C64:n tilassa muistivedoksen pelin edetessä ja pitää sen tallessa, ei ole kummoinenkaan ongelma siirtyä johonkin tiettyyn kohtaan aikajanaa. Tämä on kuitenkin samankaltainen asia, kuin videfilmi: Käyttäjällä ei ole vapaata tahtoa vaan hän voi vain katsoa tapahtumia jotka ovat aiemmin tapahtuneet.
      Aikamatkailu, joka muuttaa ninja-pelin ratkaisuja, tekisi pelistä vedoksen, jossa jokainen erilainen ratkaisu muuttaa em. filmiä luoden siitä aina kaksi vaihtoehtoa, joka ikisessä kohdassa, missä pelaaja voi valita toimintansa. Tällainen muistivedos olisi kooltaan jo pienellä koodimääräällä älyttömän suuri. Itse asiassa voisi ajatella, että peli on 16k kooltaan ja tuon kun tulkitsee numeroksi, jossa on 16 384 numeroa ja jokaisen arvo voi olla 0-255, niin pääsee kärryille suuruusluokasta, mistä puhutaan.
      Eli en usko, että aikamatkailu on pidemmän päälle mahdollista. Tai voihan olla, että luonto on äärettömän tuhlailevainen. Paradoksi kääntyy äärettömän universumin ongelmaksi eli onko se sitä vai ei?

    • Bdd

      Jos siirtyy ajassa, niin todennäköisimmin päätyy avaruuteen.

      Siirtymässä lähtöpisteen koordinaatteja on neljä. Jos kohteen koordinaateista vain aikaa muutetaan niin ei päädytä samaan paikkaan eri ajankohtana. Maapallo liikkuu alta pois.

      • aikarauta

        Entä jos maa on kiinteä ja litteä? Silloin tuota ongelmaa ei olisi


    • huumepapanhuuhaa

      Juurikin tuontakia aikakone ei ole mahdollinen, koska kaikki Einsteinin teoriat ajan määrittelemisestä ovat täyttä huume-papan huuhaata :D

      Josta aiheesta on kyllä tehty ainakin 2000 elokuvaakin :D

    • outoa_meininkiä

      Yleinen käsitys on, että fysiikan lakeja ei voi muuttaa, vaikka aikamatkailu olisikin mahdollista. Et voi siis surmata itseäsi menneisyydessä, koska se rikkoisi kertolmallasi tavalla kausalitettia vastaan.

      Mikä sen sitten estää? Vaihtoehtoja on varmastikin monia - ehkä et vain kykene löytämään äitiäsi siitä menneisyydestä, johon olet siirtynyt.

      Esimerkkisi on muuten outo. Olisihan riittävää surmata äitisi jo ennen raskauden alkamistakin. Et silloinkaan olisi olemassa rakentamassa aikakonetta. Tai sitten voisit ajatella surmaavasi menneisyydessä itsesi.

    • sesiitäkin

      Kerro ensin mitä luulet paradoksin tarkoittavan?

    • arvailija

      Voisiko olla että niinsanotut/ oletetut ufot ovatkin oman maamme asukkaita ja aikamatkaajia tulevaisuudesta? Se selittäisi ufoilmiöön liittyviä outoja asioita, kukaan ei ole koskaan jutellut alienin kanssa, ne kerää yleensä kiviä ja muuta joutavaa mutta eivät ole kontaktissa ihmisten kanssa.

      Jos oletettu evoluutio on muuttanut ihmisen ulkonäköä ennen aikakoneen keksimistä niinpaljon että ne ei enää näytä ihmisiltä vaan ns. alieneilta?

    • Kfksols

      Jos maailma on äääretön, jossa on ääretön määrä vaihtoehtoisia tulevaisuuksia, koemme itse vain ne todellisuudet joissa elämme. Jos siis joku matkustaa ajassa menneisyyteen ja varmistaa ettei itse koskaan synny, ei hän ole koskaan tällä palstalla kertomassa kokemuksestaan emmekä me muut tiedä hänestä mitään. Jos hän kuitenkiin kirjoittaa siitä täällä, on hän vain se versio itsestään, joka ei kuitenkaan suorittaisi ko. toimenpidettä.

      Tarkemmin mietittynä, jos aikomus on siis tuhota oma ruumis ennen syntymää, voi itse kuvitella kuinka joku muu versio itsestä on jo ennen sitä pyrkinyt estämään koko hedelmöittymisen. Ehkä lapsen saantiongelmat ja hedelmöityshoidot kielivät tästä visiosta. Siksi siis emme lue uutisia tuntemattomista lapsen surmaajista, koska niitä ei ole. Abortteja tehdään, mutta puukotukset puuttuvat uutisista.

      Toisaalta, jos ajattelemme että on olemassa viides ulottuvuus, joka pitää sisällään suunnan mahdollisuuksista eri todellisuuksille, ja koemme elämässä vain tämän hetken eli elämme vain neljättä todellisuutta, voimme ehkä jollain tapaa, esim. unessa, havaita vaihtoehtoisia tapahtumaketjuja, joista tietoisempi ihminen voisi valita mieluisamman suunnan.

      Yksi niistä poluista saattaisi olla se missä matkustaa ajassa taaksepäin estäen oman syntymän, mutta ei tee sitä koskaan koska ihmisen itsesuojeluvaisto on niin korkea. Tällöin siis emme taaskaan näe paljoa uutisia lapsen surmista.

      Veikkaan kuitenkin etteivät ihmiset ole vielä niin korkealla tasolla että voisivat vaikuttaa asioihin kuvaamallani tavalla. Voi olla myös niin että viides ulottuvuus on se taso, jossa hahmotamme eri mahdollisuudet ja uskomme voivamme vaikuttaa niihin, mutta toistaiseksi joudumme kuitenkin kokemaan asiat neljännessä ulottuvuudessa emmekä voi tehdä asioille juurikaan mitään kunnes saamme kosketuspinnan kuudenteen ulottuvuuteen, joka antaisi jo valinnanmahdollisuuden parhaista mahdollisista todellisuuksista, missä konfliktien määrä on vähäinen ja maailmankaikkeuden kesto suurin mahdollinen.

      Näin maailmankaikkeuden kesto on optimaalinen ja maapallo, jos sen merkitys on heikentää maailman kaikkeuden optimaalista kestoa, ei tule koskaan saamaan todellista muotoaan sillä maailmankaikkeuden itsesuojeluvaisto on korkea. Jos siis tässä tapauksessa koemme elävämme maapallolla, elämme joko jonkun maailmankaikkeuskoneen virtuaalimaailmassa tai maapallon olemassaolo on maailmankaikkeuden optimaaliselle suoritukselle oleellinen asia hetkessä, jota elämme ja koemme.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2500
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1930
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1459
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1388
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1008
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      871
    7. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      66
      863
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      850
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      50
      812
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      755
    Aihe