42 hävittäjää riittää Suomelle

Säästetään

Pienen ja köyhän maan pitää tietää asemansa. Sotaa emme voi voittaa joten muutaman koneen määrä ei muutaa mitään. Säästyvällä rahalla voimme saada paljon muuta hyvää.

31

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suomionsuomalaisten

      Mitään "säästyvää" rahaa ei ole vaan velkaa vaan ei tarvitse ottaa niin paljoa.
      Olen samaa mieltä, voimme miettiä hankintoja hiukan tarkempaa, Ottaa takasin miinat sekä ruotsin että venäjän rajalle, jos he ovat uhkia. Myös miinoja mereen, kun saksalaiset yrittävät, kuten aina ennenkin valloittaa euroopan ym maat.
      Paras puolustus on viisaat johtajat. Sitä ei rahalla saa, eli rahaa ei tarvita lisää.

      Mutta, meille riittää 20 hävittäjääkin ja fiksusti sijoitettuja asioita, jotka SUOJELEE suomalaisia.
      Meidän ei tarvitse hyökkäillä tai esittää eurooppalaisille mitään.

    • venäjänterroriloputtava

      Ei, vaan pikemminkin 420 hävittäjää ja jokaiseen ydinaseistus.

    • Kohtuus

      Jos meille hankitaan paljon hävittäjiä niin kohta lentävät natomaiden tehtäviä. 32 hävittäjää riittää

    • Khguh

      64 jos meinataan puolustaa koko Suomea

      • Pahamieli

        Riittääkö 64 hävittäjää puolustamaan koko Suomea potentiaalisen vihollisen tuhatta hävittäjää vastaan? Miten se on mahdollista?
        64 hävittäjää tarvitaan vain sen takia, että ilmavaivat haluavat saman määrän leluja, minkä edellinenkin sukupolvi sai. Muuten tulee paha mieli.
        Todellisuudessa tarvitaan vain kuusi hävittäjää. Kolme on lentovalmiudessa tunnistamaan rajaloukkaajaa ja kolme huollossa.
        Jos ostetaan F-35-koneita, niin tarvitaan yhdeksän konetta. Kolme lentovalmiudessa ja kuusi korjattavana tai huollossa.


    • Ammattilaiset.tietävät

      Paljonko tarvitaan. Tarpeemmassa rahat hävittäjissä ovat kuin esim. gepardihattujen suihkulähteissä.

      • Ilmavoimajuoma

    • 0.tai.100

      Säästyvällä rahalla voimme sitten ottaa vaikka 100000 matua lisää elätiksi. Ja kun näin olemme tartuttaneet itsemme parantumattoman syövän, voidaan jatkossa luopua muistakin asehankinnoista ja ruokkia syöpää lisääntyvällä tahdilla.
      On täysin turha kuvitella, että hävittäjähankinnoissa "säästyvät" rahat lisäisivät millään lailla suomalaisten hyvinvointia, jos samalla politiikan suunta ei muutu täysin. Ja se ei todellakaan tarkoita vasempaan päin, vaan suuntaan jossa oman maan kansalainen on keskiössä.

    • Ilma-aseetjovanhenneet

      Niin ilma-ase ei enää kuitenkaan loppusodissa kesää tee nykyään,hyvä ohjusvarustus,hyökkäys ja puolustus ja vakoilusateliitit sekä tutkat olis paljon parempi yhdistelmä, sekä hyvät tankit että kunnon meriohjus- ja miinapuolustus(maa,meri).

      Tietenkin maajoukkoja vastaan kunnon taktinen ydinohjuspuolustus ja maahamme ei edelleenkään tulla ilomarssilla,niin paljon tappioita pystyisimme taas viholliselle aiheuttamaan.

      • Naurettavaatouhua

        Paljonko tappioita aiheutimme sille vihollisjoukolle, joka v. 2015 tuli maamme rajojen yli ja asettui asumaan maahamme meidän kustannuksellamme vielä?
        Kun Suomesta ja suomalaisista on kysymys, niin tämä itsenäisyyskeskustelu ja aseistautuminen ovat täysin naurettavaa puhetta ja touhua. Sitten, kun vihollinen seisoo rajalla, niin varusmiehet menevät auttamaan pakaasien kantamisessa sisään. Ja Sipilä lupaa talonsa asunnokseen.


    • UusiaKeväällä

      Onhan meillä jo hävittäjiä kaksisataa Sipilä,Orpo,Berner,Soini.......

      • Kotimaisethävittäjät

        Niin, ja nämä hävittäjät oikeasti hävittävät. Tosin kotimaata, mutta kuitenkin.
        Eihän hävittäjiä niiden tuhovoiman takia hankitakaan, koska eihän kukaan Suomessa aikuisten oikeasti usko, että suomalainen tohtisi ampua vierasta kohti.
        Hävittäjäthän hankitaan pelotteeksi. Ei niillä ole tarkoituskaan tehdä muuta kuin näyttää.


    • 5futhj

      mun takia ei tarvi hankkia. Enkä itsekään laita rikkaa ristiin Suomen puolustamiseksi. Puolustakoon EU, sinne ja sen järjestämiin invaasioihin rahatkin menevät.

      Itse käännän kylkeä aurinkoisella hiekkarannalla, vuodenajasta ei niin väliä. Mädätköön Suomi, en kaipaisi yhtään jos häviäisi kokonaan.

      • Aurinkorannathereicome

        Itsellä saman suuntaisia ajatuksia,pian palmusaaret kutsuu. Nythän voi rauhassa lähteäkin kun on se gcm sopimuskin voimassa. Iso purjevenekin on jo hommattuna.
        Kunhan jäät taas aukee,lienee aika nostaa ankkuria kohti lämpimiä hiekkarantoja.
        Takaisin en tule,Suomen uutisia kuuntelee sitten paikallisista radio ja TV uutisista jos täällä tapahtuu koskaan jotain mainitsemisen arvoista


    • säästöä

      Kun tarkemmin miettii, niin Suomi olisi pärjännyt hyvin toisen maailmansodan aikaisilla Mersuilla ja Brewstereillä näihin päiviin asti. Sodan jälkeen ei ole tarvittu hävittäjiä kertaakaan ja monesti on jo turhaan uusitut suihkuhävittäjät on tullut pirun kalliiksi. Horneteillekkaan ei ole koskaan ollut mitään oikeaa tarvetta.
      Samoin panssarivaunut. Sotka ja sturmi olisi ajanut asian ihan yhtähyvin kuin leopardi, kun ei niilläkään kertaakaan ole sotaan tarvinnut lähteä.

    • NytJärkiKäteen

      Ei todellakaan tarvita 62 kpl:tta.

      Pitää olla realisti ja pohtia miksi me tarvitaan juuri 62 konetta 42 sijaan. Jos Niinistö perustelee sitä sillä että puolet koneista on jatkuvasti huollossa niin ei niin huonoja koneita kannatta edes ostaa.

      Suomi ei kuitenkaan pysty ilmaylivoimaa Venäjää vastaa säilyttää 62 koneen avulla joten voimme hoitaa samat tehtävät pienemmällä konemäärällä.

      Tuntuu että puolustusvoimat värittää kuvaa jossa voisimme voittaa Venäjän sodassa.

      Suomi käyttää puolustusmenoihin vuodessa 7 miljardia kun taas venäjä käyttää 90 miljardia. Jokainen käsittää että tosipaikan tullen on aivan yhdentekevää onko meillä 62 vai 42 hävittäjää alas ammuttaviksi.

    • KylläNergTietää

      Mitä puolustamista tässä maassa enää on - NATO/USA heivasi Irakista/Syyriasta ongelmajätteet Ruotsin kautta Suomeen ..

    • sirpa.B

      Yli jäävät rahat maahanmuuttjien kotouttamiseen. Samalla eläkkeitä voisi leikata ja suunnata rahaa maahanmuuttajien koulutukseen. Hintatasoa voisi laskea että maahanmuuttajia pelkäävätkin olisivat tyytyväisiä.

      • Pelkkämenolippu

        Ei rahaa kannata hukata mamujen kotoutukseen, koska ne ei kuitenkaan kotoudu. Kaikki tietävät, että muslimi ei kotoudu. Sen sijaan rahat voitaisiin antaa suoraan matuille, että saavat uudet puhelimet ja muotivaatteita.
        Ja ne eläkeläiset, jotka eivät enää pysty elämään leikatuilla eläkkeillään voitaisiin lähettää matujen lähtömaihin kuolemaan. Säästyisi valtiolta hautauskulut. Menosuuntainen lento lienee tänä päivänä vielä halvempi kuin hautaus ...


    • mielipide------

      Hah haa miten luulette että tämäkin rahoitetaan?
      Veroja lisää ja uusia maksuja pukkaa, haistakaa suomalaiset pitkä vittu on poliitikkojen viesti.

    • Heko500

      Suomella pitäisi olla satoja hävittäjiä. Tuollaisella muutamalla kymmenellä ei tee yhtään mitään. Vahvuudesta on yleensä kolmasosa määräaikais- yms. huolloissa. Suomeen riittäisi sellaiset 200-300 hävittäjää.

      • Puoletliikaa

        Arkadianmäellä on jo 200 hävittäjää. Minun mielestäni siinäkin on puolet liikaa.


    • kudw

      Vanhoilla mennään kun varaosia kerran saa.

    • KaikkiTuhotaan

      Montako toimivaa lentokenttää ja miten huolto toimii ensi-iskun jälkeen?

      Suomi rahoittaa USA'n sotateollisuutta ..

      • Mongolandian.menoa

        Tottakai. Ottivat jopa US- palkkasotilaat, ISIL-terroristit maahan isäntämaasopimuksen nojalla. Obamahan noita rahoitti ja hyysäsi. Suomen hallitus on siis terroristihallitus EU:n ja Suomenkin terroristilakien mukaan. Terroristien tukeminen ha majoittaminenhan on terrorismia. Mutta että nssittavat pienet lapsetkin niillä. Voi jeesussentään.


    • Valloitussodat

      Jos Suomeen ei ostettaisi yhtään hävittäjää vaan Suomi tekisi sopimuksen Venäjän, Isisin ja muiden terroristien kanssa, että ne eivät hyökkää Suomeen vaan antaisivat suomalaisten elää ja juopotella rauhassa.

      Näin säästyisi veronmaksajien rahaa, jolla voitaisiin korottaa pienimpiä eläkkeitä 100 eurolla kuukaudessa puhtaana käteen.
      Nythän Antti Rinne pystyi lupaamaan vain 30 euroa.

    • kovaäänii

      SUOMESSA ON HÄVITTÄJIÄ ENITEN ASUKASTA KOHDEN 61 konetta 90 000 asukasta kohden.

      ei tule hankkia 64 lisää
      valtio kun on hanakka tekemään velkaa perustaa suomeen oma lentokonetehdas.
      tekijöitä on reservissä.

      KUKA PÄÄTTI VIISAUDESSAAN ETTÄ JOKA TOINEN SUOMALAINEN KANNATTAA NATOA?

      YLI 50% VASTUSTAA ASIA EI OLE TOTUUDESSA MUUTTUNUT

    • Funlandiankansalainen

      Kaksi laivuetta eli max 24 konetta riittää mainiosta kattamaan Suomen ilmapuolustuksen. Loput koneista voi olla miehittämättömiä lennokkeja. Koneita pitää olla se verran, että niiden lentosäde kattaa koko Suomen, mutta ei niin paljon, että niistä tule Venäjän ensi-iskun pääkohde. Suomen ei pidä hankiutua Venäjän merkittäväksi uhkaajaksi, jonka roolin natomaat Suomelle mielellään antaisivat. Jokainen Suomeen pudotettu pommi ja ammuttu ohjus on pois natomaiden saamista.

    • Perseaukiset

      32 Hyvä määrä

    • Tuulentie

      6 kpl riittäisi.
      Säästyvät rahat voitaisiin käyttää sekä pieneläkeläisten eläkkeen korotukseen 100 eurolla että atomivoiman korvaamiseen tuulivoimalla. Loput rahat saataisiin korottamalla yksityisautoilun maksuja ja hyväosaisten verotusta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3050
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2091
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1573
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1232
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe