Sähkön hinta karkaa järjestä.

Omaosuuskunta

Sähkön kuluttaminen on sivuseikka josta ei voi säästää ja jo ajatus säästöstä turhautta koska juuri perus maksut ne pakolliset sähkön olemassa liittymä siirto vero olomaksut miten vain asia ilmaistaankaan on järkyttävät. Sietämätön tilanne. Miksi maksu politiikka on mennyt nyt tähän pisteeseen? Pörssiyhtiö? Osakkeenomistajille voittoja niille rikkaille lisää rahaa?
Uusi sähköyhtiö joka tekee vain sähkö jokin osuuskunta ja pienempiä sulakkeita pienempään hintaan esim 1x10a , 1x16a ja 3~10a sekä 3-16a. Saisi valita elintapansa mukaan. Tilapäisiin kulutushuippuihin hitasaus tms aktiivisella harrastushetkellä voi käynnistää diesel koneen joita saa 1000€ kahta puolen 3vaiheisena.
Mikäli teksti tuntuu kiusalliselta kannattaa pysyä kiltisti vallitsevan sähköyhtiön talutusnuorassa ja maksaa hymyssä suin vaadittu kohoava summa.

21

88

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sattuipasopivasti
    • liikaasiirtomaksuja

      Marmori on hyvä vain Antti Railion kappaleessa.

    • Järkevinpäätöshetkeen

      Sähkötalon rakentaminen on liiketaloudellisesti järkevin päätös Alajärvellä pitkään pitkään aikaan, se tulee varmasti maksettua kun liikenne sähköistyy....Maksat tai itket ja maksat jos meinaat liikkua.

      Sähkön hinta on sitten toinen juttu, sähkötalon maksajia voi tulevaisuudessa olla hyvinkin vähän kun kaupunki satsaa ennemmin liikuntahalleihin kuin verotuloja tuoviin hankkeisiin.

    • työllistää

      Työllistä itsesi,hanki sähköpyörä polje sitä,
      Ansio perustuu tuotettuun sähköön.
      Samoin pihakaivoihin kannataa sijoitaa,kanna vesi /ulos ja sisälle.
      Ansio perustuu omaan veteen ja jäteveteen.
      Poista kännykän käyttö,asiat voidaan viivellä toimitaa muutoinkin.
      Ansio perustuu,sinun ei tarvitse tehdä mitää,jos hyväksyt ehdot.
      YNM. Tähtiliike. Karkaa täällä muutkin järjestä

    • omakotikallis

      Halvinta sähköa saa ruotsalaisilta yhtiöiltä.Siirtohinta ja vero on hallitukselta saatua.Paikalliset sähköyhtiöt vetää hinnan ylärajalle. Vaikea tässä tilanteessa on paljoa säästää. Maakaapelointi nostaa hintoja ympäri suomea.Sähkövero on etelän poliitikkojen keksintö.Syyllisiä joka puolueessa.Seuraavaksi lähtee nousemaan kiinteistöverot.Siitäkin on laaja poliittinen kannatus.Isot rakenteelliset investoinnit energian säästämiseksi ovat lähes kannattamattomia.Ilmalämpöpumppu 2000e , vesi-ilmapumppu 10000 , Ikkunan vaihto lämpöikkunaksi 10000 , Talon lisäverhoilut tuhansia.Parempi säätää sähkölämpöä pienemmälle ja jos on leivinuuni lämmittää sitä.Puuta saa lähes ilmaiseksi.Vaatii vaan työtä.

    • Pääjohtajalleuudetpallit

      Olen syvästi kiitollinen, että Alajärven Sähköyhtiön herra pääjohtaja saa uuden pääkonttorin. Onhan hän jo kauan joutunut kitua pienessä huoneessa, vanhalla konttorilla. Toivottavasti uuteen mahtavaan pääkonttoriin tulee virkistysalue, mistä löytyy esim. porealtaasta lähtien, saavat siellä sitten kulkusia lepuutella. Toivon samalla että tehtäis heti iso hinnan nosto sähköyhtiön siirtohintoihin, ettei uuden pääkonttorin mahtavat hienoudet jää rahasta kiinni ainakaan.

      • Makkari

        Ja myös makuuhuone uuteen Alajärven Sähkön toimitalohotelliin, niin voisi herra pääjohtaja siellä huilailla.


      • Sähkökatkojenvaralta
        Makkari kirjoitti:

        Ja myös makuuhuone uuteen Alajärven Sähkön toimitalohotelliin, niin voisi herra pääjohtaja siellä huilailla.

        Puilla lämmitettävä palju terassille nottei juhlat keskeydy sähkökatkoon....


    • sähkä

      Kannattaa katsoa, oletko kalibroinut pistorasiat talviaikaan. Itsellä tuli suuri säästö tämän toimenpiteen jälkeen. Keväällä tietenkin pitää kalibroida taajuus taas kesäaikaan (Hz).

      -Sähkömiehen ystävä

    • Ikävätasiat

      Alajärvellä ikävistä asioista ei saa puhua jos ne tulee silmäätekeviä liki

    • sähköputkimies2

      Paikallisilla sähköyhtiöillä on aina monopoli, joten niiden toiminta ja palkkamenot voivat olla väljiä.Aina voi nostaa välittämänsä sähkön hintaa ihan laillisesti.Siihen löytyy syitä jos minkälaisia.En väitä että alajärvellä toimitaan huonolla moraalilla.Isoissa monen kunnan omistamissa sähköyhtiöissä kunnat nostavat ensin osinkoja (PIILOVEROA) ja sitten ilmoittavat muutaman kuukauden päästä maakaapeloinnin tähden hinnan noususta. Paikallinen sanomalehti tai valtuuston jäsen ei reagoi lainkaan.Näin meillä pohjoisessa.Alajärvellä käyn vain mökillä.

      • Häiriötönsähkö

        Ihan asiallinen päätös oli rakentaa kunnon tilat kalustolle ja tarvikkeille, maaseudun autioituminen asettaa varmasti haasteita taajamien välissä kulkevien linjojen kunnossapitoon.

        Näiltä pilkun jälkeistä senttiä hinnasta itkeviltä puuttuu aikapaljon suhteellisuudentajua, sähkön merkitys on jo kymmenen vuoden päästä aivan eri kun liikenne sähköistyy, ongelmat on aivan toiset kuin muutaman euron ero sähkölaskussa jos vaikka Alajärven kokoisessa kaupungissa jää muutama sata autoa liikkumatta sähkökatkojen takia!


    • työllistää

      90 euron kulutusmaksusta menee 135 euron siirtomaksu.
      Kuluttaja on mennyttä,juoksi liikaa vuosia halvan-sähkönperässä,
      jäi lukematta pienellä oleva "präntti"kun vaihtoi säköyhtiöitä.
      Mistä näitä tyhmiä riittää ja hallitus kumartaa antaa kurittaa köyhiä
      sähkönkuluttajia. Tähtiliike!

      • Maalaisjärkipuuttuu

        Tuulivoimala pyörii käytännössä ilman remonttia elinkaarensa mutta sähköverkko tarvii huoltoa koko ajan....Helikoptereilla raivataan linjoja, väliin myrsky tekee tuhojaan, väliin ukkonen...Aika usein myös liikenne katkoo tolppia, ei ne ilmaiseksi korjaudu.


    • Omankädenkauttavapaaksi

      Kauhean olotilan tekee se ettei säästämällävoi laskua pienentää. Pakko maksaa vaikka ei kuluttaisi mitään. Pahalta tuntuu.

    • alegoog

      Ei ole maalaisjärjen voittanutta.Tuulivoimala ei tosiaan kaipaa haavoittuvia linjoja,haikarat ja muut siepot kantaa vihreän ja saasteettoman sähkön suoraan pistorasiaan.Siirtomaksuna kelvannee tokmannilta ostetut auringonkukan siemenet.

      • Mietijärjellä

        Kyllä se vaan niin on että useammin on miehet linjaa korjaamassa kuin myllyjä joten varmaankin on ihan perusteltua että siirtomaksu jonkinmoinen on.

        Tavallinen kansalainen on vaan kovin tyhmä ja yksinkertainen, hirveä haloo sähköstä, siirtomaksuista ja jostain kalustonsuojasta/konttorista vaikka sähkö on meillä hyvin edullista.

        Hyvin harvon sitä kuulee että ihminen kilpailuttaa ruokaostoksensa taikka polttonesteostoksensa vaikka tällä sektorilla myyjän katteet ovat moninkertaiset sähköön verrattuna ja edellämainituissa kategorioissa harvoilla toimijoilla käytännössä monopoli ja määräävä markkina-asema. Hinnat sen mukaiset ja kuluttajat maksaa mukisematta, kaikista yksinkertaisimmat uskoo vielä että ahaa, bonus onkin rahaa...


    • Maalaisjärkipuuttuu

      Ei saa olla ihan noin kapeakatseinen, jo nyt voi valita auton jolla ajaa kaikki päivittäiset normaaliajot sähkön turvin jolloin huomattava määrä polttoaine- ja huoltokuluja säästyy. Auton omistaja ei siis ole menettäjä sähköverkkouudistuksessa, autotonkin usein asuu kaukolämmön piirissä joten hänellekkin menetykset ovat pienet kun ottaa vertailukohdaksi sähkön toimitusvarmuuden.

    • mielimustana

      Jotain agrekkaattia jolla saa talon sähköistettyä vuodesta toiseen? en nyt ihan tarkoita 799€ kiinan agrekaattia vai onkohan nekin kelvollisia?
      Voihan niitä ola useampi huoltovarmuuden takia .
      Voisi vaivoitella ja olla ilman sähköliittymää kait se on sallittua ?

      Näin tarinoin koska säästämäll'ä en voi ssästää koska tyhjästä maksu menee vaikka ei käyttäisi sähköä.

    • Moniulotteinen

      Paikallista toimijaa kannatan....osaan kahtoa nenää edemmäs ja ei hinnan kiroissa. Netissä pystyy tekemään irtikytkennän jos päätä huimaa hinnat. Eipä kallubit näytä että carunasta ei tykättäis. Uurnilla päätetään

    • lankaankussu

      Sähkön hinnoittelua ei kaikki tajuu.Järviseudulla missä sähköyhtiöt omistaapi verkon ja myypi enerkiata näijjen ja muijjen yhtiöitten pittääpi lain mukkaan erotella lasku siirron ja enerkian kesken.Eli jos hää maksaapi vaikka 100 laskun jossa on sekä siitoa ja enerkiata.Jos hää maksaisi laskun missä siirtoa ei olisi erikseen hää maksaapi saman 100

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      361
      4214
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1789
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1546
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      64
      1539
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1360
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1331
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      52
      1329
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      202
      1318
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1208
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1205
    Aihe