Soten kaatajat eivät ole oikealla asialla

politiikkaperseestä

Hullua spekuloida sitä, kuinka monta hallituspuolueissa on soten puolesta. Riittääkö äänet? Kansanedustajia on 200. Jokainen on vastuussa soten toteutumisesta. On vastuutonta kaataa asia ja palata alkupisteeseen jonkin puoluepolitiikan takia. Jos niin käy, niin halveksun pahasti. Se on isänmaan edun vastaista. Satoja miljoonia euroja on investoitu soteen jo nyt. Ne kaikki rahat menisivät hukkaan. Ja mikä tärkeintä, ihmiset eivät pääsisi lääkäriin yhtään nopeammin kuin aikaisemmin. Sote tuo myös köyhille mahdollisuuden päästä nopeasti hoitoon, jos sitä tarvitaan. Nyt ei ole puoluepopulismin aika. Jos sote kaatuu, niin silloin kaatuu myös sdp:n haaveet päästä hallitukseen. Se olisi pohjanoteeraus.

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • peruss75

      Hyvä keskustelun avaaja, tiedotusvälineet ovat kertoneet, että hallituksen edustajat kääntävät jokaisen kivenkolonkin, että muutos onnistuisi juuri hallituksen kaavailemalla tavalla.
      Kerrot halveksuvasi toisinajattelevia. Perussuomalaisena on todettava, että edellisessä viestissä ei ole mitään uutta. Olemme kokeneet hallituspuolueiden halveksuntaa jo perussuomalaispuolueen suunnitellusta hajottamisesta lähtien. Viestinne tuojana on useimmiten ollut ministeri Soini. Ilmaisutapa ei millään tapaa ole asiallista.
      Isänmaan etu on, että koko kansakunta voi hyvin. Tilastot kertovat, että olette luoneet köyhyysloukkuja niin maaseudulle kuin kaupunkeihinkin. Eriarvoisuuden pysäyttäminen on kansakuntamme tärkein asia näissä vaaleissa. Pysäyttäminen, historian huomioiden, ei todellakaan onnistu kokoomus-keskusta johtoisesti.
      Mielipiteelleni ei tarvitse hakea pohjaa kovinkaan kaukaa.
      Esko Ahon hallituksen aikana, jolloin valtiovarainminiterinä oli Iiro Viinanen ja maa- ja metsätalousministerinä Martti Pura muutettiin metsien tuloverotus pinta-alaverotteisuudesta myyntivoittoverotteiseksi. Muutos tarkoitti, että vielä nykyisinkin kerätään metsätuloista veroja toistamiseen noin 0,5 miljardia/verovuosi. Huom ! Siis veroina, jota maksavat niin maaseudun kuin myöskin kaupunkilaismetsänomistajat.
      Päivän uutiset kertovat Saksan ja Ranskan tehneen yhteistyösopimuksen.
      Sopimus enteilee, että Yhdysvallat on viemässä joukkojaan pois Euroopasta ja nämä kaksi EU:n suurinta jäsenvaltiota ovat nyt lähdössä alistamaan muuta Länsi-Eurooppaa alaisikseen.
      Käsitykseni mukaan olemme valtiona kohtaamassa tilanteen, että ns. Hornet-kalustoa on hankittava vähintään 100 kpl. Muussa tapauksessa, jo nykyisinkin valtiovallan osalta unohdettu Turun pohjoispuolella oleva länsirannikko saa varautua kaikessa hiljaisuudessa "itämailta " tuleviin turisteihin.
      SUOMEA EI TODELLAKAAN PUOLUSTA KUIN SUOMALAINEN, JOLLA ON TÄÄLLÄ ASIALLISTA PUOLUSTETTAVA.
      Hyvä lukija usko jos tahdot, koet sen kuitenkin.

      • peruss75

        Maailma muuttuu ja arviot tarkentuvat, sillä esim kansanedustaja Lohela ilmaisi suhteensa ministeri Soiniin mm. sanoin: " Sanaton keskinäinen luottamus." Edellisellä ilmaisulla hän jonkiasteisella kierteella hyväksyi myöskin narsistimaiset ilmaisut perussuomalaisten suuntaa.
        Hämmästyttävää.
        Toisaalta ns. valinnanvapauteen sekä vanhusten huollon yksityistämisestä olemme joutuneet kohtaamaan tosiasian, miten yksityistäminen on onnistunuit esim. Ulrika-nimisessä ikäihmisten hoitolaitoksessa Kristiinankaupungissa kuin vähän muuallakin Suomessa.
        Uutinen kertoo ainakin minulle: " Ei se hoito ja henkilökunnan hyvinvointi vaan kiinteistöomaisuuden tuotto; missä toisaalta saattavat olla sijöittajat lähempänä kuin arvaammekaan. Kyllä ne kustannuslaskelmat osataan täällä aivan samoin kuin metropoli Helsingissä kuin myös rajojen ulkopuolella.


    • tiedoksitietämättömille

      Li Andersson epäili Ylen lähetyksessä launataiaamuna, että Kokoomus ei luota soten tuloksiin, kun ei vaadi ryhmäkuria sote-äänestyksessä. EI, EI ja EI! Kokoomus edustaa perustuslain mukaisuutta. Jos rajoitat kansanedustajan äänivaltaa, niin se on peruslain vastaista. Toimiiko Vasemmistoliitto ja SDP perustuslain vastaisesti, kun on vaatinut ryhmäkuria ja äänestänyt aina kaikkia hallituksen esityksiä vastaan? Kansanedustaja on valittu henkilökohtaisella valtakirjalla, jota hänen ei pidä antaa puolueen käyttöön. Valtakirja on henkilökohtainen. Henkil jatkaa edustajana loikkauksista huolimatta. Eduskuntaryhmä on tiedotekanava kuin demokraattinen valtaelin. Se pitää muistaa. On väärin sanoa, että eduskuntaryhmä on jotain mieltä. Pitäisi sanoa, eduskuntaryhmästä x% on sitä mieltä ja y% toista mieltä. Se on perustuslainen demokratia. Kaikilla suomalaisilla, myös kansanedusjilla on sananvapaus. Äänestäminen edustaa sitä. Siinä vastaus Li Anderssonille.

      Soten kaatajat eivät ole isänmaan asialla. Se ei ole eduksi perheiden ja vähävaraisten talouksissa, kun ei pääse nopeasti lääkäriin. Soten kaataminen johtaa siihen, että terkkarijonot jatkavat elämäänsä.

      Moni epäilee, miten valinnanvapaus tuo säästöjä. Heille rautalankamalli: terkkarin jonossa ei synny bruttokansantuotetta, Sitä syntyy, kun ihmiset pääsevät nopeammin takaisin työhön. Silloin Kelan menot pienenevät ja syntyy bruttokansantuotetta ja lisää verotuloja valtiolle. Kansantalaouden riippuvuudet ja tapahtumat eivät ole mielipidekysymys. Se on realismia!

      • Perseelleenmeni

        Jos kaikki nekin rahat mitkä on käytetty tuon epäonnistuneen soten läpi runnomiseen, niin sillä samalla rahalla olisi saatu koko terveydenhuollon sektori jo toimivaksi.


      • peruss44

        Hyvä nimimerkki "tiedoksitietämättömille, kirjoitit mm.:
        " Soten kaatajat eivät ole isänmaan asialla. Se ei ole eduksi perheiden ja vähävaraisten talouksissa, kun ei pääse nopeasti lääkäriin. Soten kaataminen johtaa siihen, että terkkarijonot jatkavat elämäänsä. "

        Esittämäsi on varmaan asutustaajamien ongelma, jossa lääkärit ja monet virkamiehet sijoittajina ovat löytäneet sotepalvelujen yksityistämisestä turvallisen raharampon ja haluavat rahastaa Teitä; aivan kuin Esperi ja Attendo esimerkit ovat paljastaneet. Näkyvissä on vain jäävuoren huippu. Tilannetta ei paranna mitenkään, että näkyvin toiminnalla vaurastunut miljonääri siirtyy syrjään vaan järjestys on aikaansaatava niin vallassaolevien poliitikkojen, lääkäreiden sekä kunkin paikkakunnan poliittisten ym. sijoittajien materian ja vallan ahneuteen.
        Pohjanmaalla on kunnallisia terveydenhuollon ja sosiaalitoimen kunnallisia yhteistyökuvioita, joissa toimintoja keskuskuntaan keskittämällä pienemmät kunnat ovat keskittämisen kautta joutuneet tuhlaamaan varojaan TIELLE, palveluksenhakukustannuksina, jopa satoja miljoonia.
        Tähän liittyvä yksi rahastussampo, on mm. kelan taksitoiminnan keskittäminen maakuntakeskukseen.
        Kun edellisen lisäksi otamme kunnissamme huomioon keskittämisen kautta kunnissa syntyneet tyhjätilat sekä keskittymisen kautta veroeurojen siirtymisen seutukuntakeskukseen.
        On myös kuntaliikelaitoskuvioita, joissa on aika rohkeasti yksikköhinnoittelulla pelattu keskuskunnan pussiin.
        Asuimme me sitten asutustaajamassa tai syrjäkylässä tavallisena kansanosana niin meitä tuskin pelasttaa muu kuin tulevien vaalien TIEDONHALLINTAPERUSTEINEN ÄÄNESTYSKÄYTTÄYTYMINEN. Niin ja kaikki vaaliuurnille niin että nostamme äänestysprosenttimme venälaisten tasolle. Saattaa, että sieltä sun täältä pakenee muitakin järjestelmän synnyttämiä salamiljonäärejä, joiden vaurastuminen syntynyt kuin huomaamatta ulkomaisten sijoitusyhtiöiden kautta; ja täysin verovapaasti.


    • susisyntyessään

      MItäs hyötyä tuosta sotesta on, Paitsi että rahaa on tuhlattu paljon ja maksettu hienoja palkkioita tuttaville ja sukulaisten taskut täytetty rahalla.
      Todellisuudessa, suomessa on ollut valinanvapaus koko jana, joten se ei ole sote peruste. Taas keskittäminen ja suurten laitosten ylläpito on havaittu jo 70 luvun lopulla järjettömäksi ja tehtiin pieniä hoitoyksiköitä, tavallisesti nämä olivat aluesairaalan nimellä. Tästäs eurasi hoitojonojen pieneneminen ja tämän lisäksi hoitomatkojen lyhentyminen ja täten rahan säästöä.

      Tanskassa on ollut samanlainen SOTE, kuin mitä Suomeen suunnitellaan ja on yritetty väkisin ajaa läpi. Siellä se todettiin JÄRJETTÖMÄSI ja KOHTUUTTOMAN KALLIIKSI ja palattiin takaisin entiseen järjestelmään.

      Pitääkö Teidän hallituksessa tehdä omat MUNAUKSET, vaikka toiset ovat jo MUNINEET.
      Lopputulos, EI MITÄÄN HYÖTYÄ.

    • Brains

      Ulkomailta rahamiehet jo huutelevat että SOTE on saatava läpi vaikka murhaamalla. Siinä teille todellisuutta.

    • vastuukysymys

      Turha puhua jonkin yksittäisen hallituspuolueen edustajan mielipiteestä soteesta. Eduskunnassa on 200 edustajaa, joilla on perustuslain mukaan jokaisella yksi ääni. Perustuslain mukainen sananvapaus oikeuttaa ja edellyttää jokaisen käyttämään oman tunnon mukaista äänestämistä. Muu on demokratia häväistys. Jos joku kaataa soten, niin se on sdp:n, vasemmistoliiton, vihreiden, rkp:n ja kristillisten edustajat. Suurin osa hallituspuolueen edustajista kannattaa sotea.

      Häpeällistä tehdä kansaa auttavasta lakiehdotuksesta poliittista potaskaa. Mitään parempaa ei ole esitetty. Jo 13 vuotta on väännetty. Nykytila on huono. Valinnanvapaus ja leveämmät hartiat on tarpeen joka tapauksessa. Muu on populismia, mikä tarkoittaa suomeksi valehtelua.

    • Maakuntamallit

      terveemmälle pohjalle ja joustavammiksi. Kiittoos! Samoin terveysvaliokunnan työtaakka inhimilliseksi.

    • qåaäzm

      Mitä eliitti vain suunnittelee, siinä aina on kyse heidän omista eduistaan sekä hilloistaan. Koskaan ei mätä eliitti tee mitään kansan hyväksi, varsinkaan pyyteettömästi. Siksi tässäkin asiassa luottamukseni pula on suunnaton päättäjiä kohtaan. Persut muodostavat tällä hetkellä poikkeuksen puolueiden joukossa. Siksi sitä vihataan, kun puolustaa suomalaisia ja pientä ihmistä.

    • beethooven

      Sote-sekoilu näyttää loppuvan ajan puolesta taas kerran pahasti kesken. luojalle siitä suuri kiitos.

    • häpeällistäkiristystä

      Nykyinen KIRISTYS-SOTE ei onneksi pääse etenemään. Me olemme Suomessa, joka on oikeusvaltio.
      Suomen valtion politiikkaan ei saa pesiytyä kiristys, moraalittomuus ja keinoja kaihtamaton kieroilu.
      Kokoomus ja keskusta ... ja tietenkin sinisethän siipeilevät aina mukana, ovat häpäisseet valiokuntakäsittelyä!

    • beethooven

      Nyky hallitus kärsii kohta mahtavan flopin ja täydellisen mahalaskun onneksi olkoon kaikille asianosaisille. Eläköön kansanvalta ja demokratia totta tosiaan myös täällä Suomessa.

    • populismiariittää

      1500 hoivakodin holtiton ulkoistaminen samalla kun demarit ovat jarruttaneet soten parannuksia kolme ja puoli vuotta on Antti Rinteen markkinamalli. Puheet ja teot eivät käy ksikädessä. Demareiden touhu kylvää kaaosta ja kustannuksia.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      287
      2596
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      95
      2050
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      77
      1606
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      157
      1437
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      66
      1278
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1195
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1076
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1074
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1010
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe