Ajat muuttuvat kohti hyvää tulevaisuutta.

Vaikka tällä luterilaisuuspalstalla lahkolaiset iloittelevat kirkon väestökadolla, on heilläkin pian edessä sama ongelma, vain viipeellä. Oikeastaan monilla vapailla suunnilla ja herätysliikkeillä on ollut sama ongelma jo kauan, mutta nyt siitä jo puhutaan.

Eivät luterilaiset, eivätkä lahkolaiset pysty esittämään sellaista uskonnon muotoa, joka vetäisi nykyaikaista ihmistä. Voimattomuus näkyy silmittömänä toisten haukkumisena, mutta hohdokasta sanomaa ei ole. "Evankelioiminen" on enää epätoivoista huutamista tuuleen.

Kuitenkaan mitään pahaa ei tapahdu, päinvastoin. Tilanne aiheuttaa tosin vatsanväänteitä joillekin yksilöille, mutta nekin ovat jo helpottamassa. Olemme menossa kohti maailmaa, jossa on entistä vähemmän pelkoja. Puujalkoja ei enää tarvita.

Tiedon lisääntyminen on mahdollistanut meille korkean elintason, josta menneet polvet eivät osanneet edes haaveilla. Toisen huomioonottava moraali on kohentunut. Nautimme vapaudesta, jota vielä koskaan ei ole ollut.

24

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yollera

      Nami, mikä sammakko!

    • kirkonrappio

      Vapaiden suuntien edustajat emme iloitse kirkon jäsenkadosta, vaan siitä olemme murheissamme että kirkko on hylkäämässä Jumalan Sanan (=Jeesuksen) sellaisena kuin Kirjoitettu on. Rappiota seuraa vääjäämättä se, että ihmiset alkavat kysellä, että mihin ihmeessä me kirkkoa tarvitsemme, kun se opettaa samalla tavalla kuin jumalaton maailmakin.

      • Lahkolaiset ja vapaat suunnat ovat eri asia.

        En sanonut, että vapaasuuntaiset iloitsevat. Fiksut vapaasuuntaiset tietävät, mitä on tulossa. Puhuin lahkolaisista, he esiintyvät muka vapaasuuntaisina, he ilottelevat. Niitä tapaa täällä netissä. Heidän humpuukipuheissaan kirkon väki karkaa vapaisiin suuntiin. Ennen karkasi, mutta eivät enää usein vaihda. Tutkittu.


      • näinseoon
        r.M kirjoitti:

        Lahkolaiset ja vapaat suunnat ovat eri asia.

        En sanonut, että vapaasuuntaiset iloitsevat. Fiksut vapaasuuntaiset tietävät, mitä on tulossa. Puhuin lahkolaisista, he esiintyvät muka vapaasuuntaisina, he ilottelevat. Niitä tapaa täällä netissä. Heidän humpuukipuheissaan kirkon väki karkaa vapaisiin suuntiin. Ennen karkasi, mutta eivät enää usein vaihda. Tutkittu.

        Tuossa olet oikeassa, että uskoontulleet luterilaiset usein siirtyvät vapaisiin suuntiin, mutta kirkosta erotaan myös siitä syystä, että kirkon agenda vastaa maallista politiikkaa ja tästä ihmiset vetävät johtopäätöksen, että on turhaa olla enää kirkon jäsen.


      • totuuttakehiin
        näinseoon kirjoitti:

        Tuossa olet oikeassa, että uskoontulleet luterilaiset usein siirtyvät vapaisiin suuntiin, mutta kirkosta erotaan myös siitä syystä, että kirkon agenda vastaa maallista politiikkaa ja tästä ihmiset vetävät johtopäätöksen, että on turhaa olla enää kirkon jäsen.

        "Puhuin lahkolaisista, he esiintyvät muka vapaasuuntaisina, he ilottelevat."

        Joo, yksi esimerkki sellaista on sodomia-kääkkä, katkera uskovaa leikkivä vanhus, todellinen pelle.


    • taas.tätä

      Ne, jotka lupailevat ihmisille maailmallisesti hyvää tulevaisuutta ja kaikkea muutakin maallista hyvää, ovat kyllä Raamatussa aina niitä vääriä profeettoja.

      • Kumma kyllä ihmiskunnan elämä on silti mennyt juuri väärien profeettojen ennustamaan suuntaan eli paremmaksi. Jopa valtavasti.


    • Jeesustuleepian

      Juuri niin, kuten Raamattu ennustaa tapahtuvan vähän ennen Jeesuksen toista tulemusta.

      • Eikiitosjeesus

        Jeesus tulee. Eturivi varokoon roiskeita.


    • Eikiitosjeesus

      Kuka itsekseen ajatteleva enää välittää uskonnoista muuta kuin tavan vuoksi. Nämä sisäsiittoiset itsekseen lisääntyvät lahkot ovat sitten asia erikseen. Niissä kun ei oteta huomioon ulkopuolista maailmaa vaan työnnetään vain päätä syvemmälle pensaaseen.

    • jeesusfani1

      Totesit, että ”vaikka tällä luterilaisuuspalstalla lahkolaiset iloittelevat kirkon väestökadolla, on heilläkin pian edessä sama ongelma, vain viipeellä”.

      Eipä toteamustasi voi edes uutiseksi sanoa siksi, koska Jumalan Sana on todennut jo parisen tuhatta vuotta sitten koittavan tuonkaltaisenkin ajan toteamalla näin: ” ..kun Ihmisen poika tulee, löytäneekö hän uskoa maan päältä?”.

      Sinun mietintämyssysi mukaan myös ”olemme menossa kohti maailmaa, jossa on entistä vähemmän pelkoja”.

      Muutama vuosi sitten julkaistu tutkimus englantilaisten lasten unihäiriöistä kertoi, että yli puolelle syynä oli ilmastomuutosahdistus.

      Kun tilastojen mukaan jo yli 90 000 alle 13-vuotiastasuomalaislasta kärsii mielenterveyshäiriöistä ja noin 700 000 suomalaista käyttää vuosittain ainakin lyhyen aikaa jotakin psyykelääkettä, niin ”pelkojen” määrä näyttää vain lisääntyvän.

      Totesit myös, että” Tiedon lisääntyminen on mahdollistanut meille korkean elintason, josta menneet sukupolvet eivät osanneet edes haaveilla”.

      Toki hyväntekeväisyysjärjestö Oxfamin mukaan joillakin on tieto lisääntynyt niin paljon, että tietoa käyttämällä 28 maailman rikkainta ihmistä omistaa tätä nykyä maailman varallisuudesta jo yhtä paljon kuin maailman köyhin puolikas.
      Oxfamin mukaan samanaikaisesti maailman köyhimmän 3,8 miljardin ihmisen omaisuus laski 11 prosenttia viime vuonna.

      Ja mitä vapaudesta nauttimiseen tulee, niin näyttävät nuo luonnonvoimat asettelevan siihenkin jo aikamoisia rajoituksia ilmastonmuutoksen, viljelysmaiden, vesistöjen, merien ja pohjavesien saastumisien muodossa, jotka muutokset tulevat tieteentekijöiden mukaan ajamaan satoja miljoonia ihmisiä pakosalle asuinsijoiltaan.

      Muutama kymmenisen vuotta sitten Suomenkin ruokahuolto turvattiin hevosilla, joten saattaa käydä niinkin, että hevosia tarvitaan tulevaisuudessakin, mikäli ilmastonmuutos ei aseta sillekin esteitään liikasateiden ja/tai kuivuuden muodossa.

      Ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi fossiilisten polttoaineiden myynti Suomessa lakkautetaan vuoteen 2045 mennessä. Kun Ruotsi lakkauttaa fossiilista polttoainetta käyttävien autojen myynnin jo 2030, niin eiköhän Suomi seuraa perässä.
      Tilastojen mukaan suomalaisilla (väestö noin 5,5 miljardia) on velkaa yli 300 miljardia, joten hallituksemme vaatima liikkumisen turvaava sähköautojenkin osto on vain harvojen ulottuvilla.

      Kuinahan tuon moraalinkin suhteen lienee? Me suomalaisethan keikumme kärkitilastoilla niin työpaikka- kuin koulukiusaamisissakin.

      Kun sinä totesit nauttivasi sellaisesta vapaudesta, jota vielä koskaan ei ole ollut, niin kertoisitko millä tavoin olet moisen vapauden saavuttanut ja kuinka olet sen kanssa toiminut?
      Kuulemma Ateenassakin oli aikoinaan noin 40 000 vapaata miestä, joita noin 400 000 orjaa palvelivat.

      • Sinulla ei ole käsitystä, millaisissa oloissa varhaiset ihmiset elivät, ainaisen nälkäkuoleman partaalla ja tautien armoilla. 2000-vuotta sitten Rooman valtakunnassa keskimääräinen ikä oli 20 vuotta. Suomen keski-ikä itsenäisyyden alussa oli 42 vuotta. Vielä 1700-luvulle tultaessa surkeus oli useimpien kontalo. Nyt keski-ikä on 80:n korvilla. Lue historiaa.


      • uhkakuinuhka

        70-luvulla meidät peloteltiin ekonomiopinnoissa asfaltilla - ei mene kuin vain muutama vuosi, kun kaikki autoilu on totaalisesti loppu, ja murehdittiin maanpintaa, joka peitetään maatumattomalla moskalla. Oli valtava öljykriisi - kaiken pahan alku ja juuri - ja öljy oli just kohta loppumassa. Enää vain pisara oli jäljellä. Työpaikat olivat kiven alla ja työttömiä oli jopa 150.000 kirkuivat lehtien otsikot.

        Opiskelu tuntui tuhoutuvaan maailman täysin turhalta.

        Seuraavaksi olimme kaikkien kemikaalien, lisäaineiden ja väriaineiden pommituksessa - jokainen niistä tappoi vähintäin parissa vuodessa.

        Seuraavaksi elimme rajoitetun ydinsodanuhan alla - joka minuutti oli sellainen tunne, että just kohta puolelta jos toiselta jysähtää atomipommin keskelle Eurooppaa - se oli täysin realistiseksi tehtyä pelottelua silloin.

        Nyt me sitten elämme merien nousun ja ilmansaasteiden ja jäätiköiden sulamisen uhan alla.

        No, kaikkeen tottuu.


      • taastätäsamaa

        70-luku oli juuri tuollaista mutta eipä parempaa ollut 50-lukukaan. Stalin oli lähettänyt miehittäjänsä Suomeen, ottaakseen listansa mukaan ihmisiä, vapautettavat sotavangit ja ineriläiset sekä maassamme oleskelevat venäläiset. Pahat aavistuksemme pitivt paikkansa kun inkeriläiset vietiin Siperiaan poltamaan jäätä ja syömään ilmaa. Sotavangiksi jääneet sotilaat tuomittiin rikollisina. Antautuminen oli rikos.
        Sitten otettiin Suomesta muu omaisuus jota piti löytyä ja kun ei ollut olemassa, meidän piti valmistaa omalla kustannuksellamme.
        Koko ajan oli koura kurkulla: jos ei käy, syntyy sota. armeija on lähellä rajan takana.

        Öljykriisi, joka syntyi öljymaiden kiristäessä valtioita: "Te tuomitsette Israelin tai ette saa öljyä" oli todellinen sirkus. Yritysten piti tehdä lista juutalaisista työntekijöistä ja erottaa heidät. Pari suurta yritystä tekikin listan mutta hautasi sen pian.
        Julkisuuteen öljyn puutteeseen selitettiin, että syy ei ollut arabien vaan öljyn loppuminen.
        Noin herkästi öljy puhui.

        Kuuban kriisi oli todellinen ihmiskunnan tuhoamisen kymmenen vaarallista päivää.


      • jeesusfani1
        r.M kirjoitti:

        Sinulla ei ole käsitystä, millaisissa oloissa varhaiset ihmiset elivät, ainaisen nälkäkuoleman partaalla ja tautien armoilla. 2000-vuotta sitten Rooman valtakunnassa keskimääräinen ikä oli 20 vuotta. Suomen keski-ikä itsenäisyyden alussa oli 42 vuotta. Vielä 1700-luvulle tultaessa surkeus oli useimpien kontalo. Nyt keski-ikä on 80:n korvilla. Lue historiaa.

        Totesit: ”Sinulla ei ole käsitystä, millaisissa oloissa varhaiset ihmiset elivät, ainaisen nälkäkuoleman partaalla ja tautien armoilla”.

        Annetaanpa roomalaisen senaattorin ja historioitsijan Tacituksen (55 – 120 jKr.) kertoa:
        »Fennit ovat ihmeen villejä, viheliäisen köyhiä. Ei heillä ole aseita, ei hevosia, ei asuntoja. Ravintona ovat kasvit, vaatteina nahat, makuusijana maa. Ainoa varallisuus on nuolissa, joita he raudan puutteessa terästävät luilla. Metsästys elättää yhtäläisesti sekä miehiä, että naisia. Nämä näet seuraavat miehiä kaikkialle ja pyytävät osan saaliista. Lapsillakaan ei ole muuta suojaa villieläimiltä ja rajuilmoilta kuin jonkinlainen oksista punottu katos. Sinne palaavat nuoret, se on vanhojen turvapaikka. Mutta tämä on heistä onnellisempaa elämää kuin pelloilla huokaileminen, vaivalloinen talojen rakentaminen sekä milloin toiveikas, milloin pelokas huolenpito omasta ja vieraasta omaisuudesta. Rauhassa jumalilta ja rauhassa ihmisiltä he ovat saavuttaneet sen vaikeimman päämäärän, ettei heidän tarvitse edes mitään toivoa”.

        Suomalaisten keskimääräinen elinikä oli tilastojen mukaan vuonna 1920 50 vuotta jolloin maanviljelystä sai elantonsa yli 80 % väestöstä, ja 1970-luvun alussa 75 vuotta, jne., jne..

        Totesit nykyisin keski-iän olevan 80:n korvilla.

        Totta kirjoitat, vaan tuosta suomalaisten ikääntymisestä on tullut aikamoinen rasite kansantaloudellemme. Rasite siksi, että työllisten lukumäärä suhteessa työttömiin sekä työvoiman ulkopuolisiin (huoltosuhde) näyttää pahasti miinusmerkkiseltä, koska tilastojen mukaan jo vuonna 2016 100 työssäkäyvää kohti oli 143 ei - työssäkäyvää henkilöä.

        Tällä hetkellä maassamme on jo noin 1,1 miljoonaa yli 65-vuotiasta, joka määrä kasvaa kaiken aikaa ja joiden hoitokulut rasittavat yhä suuremmassa määrin kansantalouttamme.

        Koska kuolleitten määrä maassamme on ylittänyt jo vuosia syntyneiden määrän, niin työssäoleva, verojamaksava ja yrityksiä perustava väestö pienenee kaiken aikaa.

        Finanssikriisi on myös uhkaamassa EU-valtioita niiden valtioiden ja pankkien massavelkaantumisien takia, jotka vyöryromahdukset vetävät mukaansa myös Suomen.

        Kyberhyökkäykset ovat tänä päivänä ainaista uhkaa, joka uhka voi haavoittaa mm. sähkö-, vesi-, pankki-, muita it - yhteyksiin kytkettyjä toimintoja, myös saattaa niitä kaaoksiin.

        Eli kun kirjoitit aloituksessasi nauttivasi vapaudestasi, jota vielä koskaan ei ole ollut, ja kun vapaudesta nauttiminen vaatii aikamoisen läjän euroja, niin paljastaisitko vapaudesta nauttimisesi salaisuuden?


      • jeesusfani1 kirjoitti:

        Totesit: ”Sinulla ei ole käsitystä, millaisissa oloissa varhaiset ihmiset elivät, ainaisen nälkäkuoleman partaalla ja tautien armoilla”.

        Annetaanpa roomalaisen senaattorin ja historioitsijan Tacituksen (55 – 120 jKr.) kertoa:
        »Fennit ovat ihmeen villejä, viheliäisen köyhiä. Ei heillä ole aseita, ei hevosia, ei asuntoja. Ravintona ovat kasvit, vaatteina nahat, makuusijana maa. Ainoa varallisuus on nuolissa, joita he raudan puutteessa terästävät luilla. Metsästys elättää yhtäläisesti sekä miehiä, että naisia. Nämä näet seuraavat miehiä kaikkialle ja pyytävät osan saaliista. Lapsillakaan ei ole muuta suojaa villieläimiltä ja rajuilmoilta kuin jonkinlainen oksista punottu katos. Sinne palaavat nuoret, se on vanhojen turvapaikka. Mutta tämä on heistä onnellisempaa elämää kuin pelloilla huokaileminen, vaivalloinen talojen rakentaminen sekä milloin toiveikas, milloin pelokas huolenpito omasta ja vieraasta omaisuudesta. Rauhassa jumalilta ja rauhassa ihmisiltä he ovat saavuttaneet sen vaikeimman päämäärän, ettei heidän tarvitse edes mitään toivoa”.

        Suomalaisten keskimääräinen elinikä oli tilastojen mukaan vuonna 1920 50 vuotta jolloin maanviljelystä sai elantonsa yli 80 % väestöstä, ja 1970-luvun alussa 75 vuotta, jne., jne..

        Totesit nykyisin keski-iän olevan 80:n korvilla.

        Totta kirjoitat, vaan tuosta suomalaisten ikääntymisestä on tullut aikamoinen rasite kansantaloudellemme. Rasite siksi, että työllisten lukumäärä suhteessa työttömiin sekä työvoiman ulkopuolisiin (huoltosuhde) näyttää pahasti miinusmerkkiseltä, koska tilastojen mukaan jo vuonna 2016 100 työssäkäyvää kohti oli 143 ei - työssäkäyvää henkilöä.

        Tällä hetkellä maassamme on jo noin 1,1 miljoonaa yli 65-vuotiasta, joka määrä kasvaa kaiken aikaa ja joiden hoitokulut rasittavat yhä suuremmassa määrin kansantalouttamme.

        Koska kuolleitten määrä maassamme on ylittänyt jo vuosia syntyneiden määrän, niin työssäoleva, verojamaksava ja yrityksiä perustava väestö pienenee kaiken aikaa.

        Finanssikriisi on myös uhkaamassa EU-valtioita niiden valtioiden ja pankkien massavelkaantumisien takia, jotka vyöryromahdukset vetävät mukaansa myös Suomen.

        Kyberhyökkäykset ovat tänä päivänä ainaista uhkaa, joka uhka voi haavoittaa mm. sähkö-, vesi-, pankki-, muita it - yhteyksiin kytkettyjä toimintoja, myös saattaa niitä kaaoksiin.

        Eli kun kirjoitit aloituksessasi nauttivasi vapaudestasi, jota vielä koskaan ei ole ollut, ja kun vapaudesta nauttiminen vaatii aikamoisen läjän euroja, niin paljastaisitko vapaudesta nauttimisesi salaisuuden?

        Ei siinä ole mitään salaisuutta. Se vain on kulttuurikehityksen suunta, joka selviää historiaa lukemalla.

        Ihmisen taipumus olla pelkäämättä menneitä asioita, mutta pelätä oman aikansa ja tulevia tilanteita, on ihan evoluution luomus. Ei ole ollut hyödyllistä keskittyä menneisiin vaaroihin sen jälkeen, kun niistä on jo selvitty, mutta on ollut hyödyllistä välttää olevia ja tulevia vaaroja. Siksi se on vähitellen valinnan kautta kehittynyt näin. Rakenne on evolutiivisesti hyödyllinen, mutta tiedollisesti väärä.

        Sinullakin on perintögeenit. Siksi ajattelet näin.


    • markku.lievonen

      Varmaan moni tietääkin, mutta ei kaikki. Luterilainen kirkko ja kaikki muut pienemmät kirkot jne.... ovat uskonnollisia puolueita eli Raamatun ilmoitusta käyttäen lahkoja.

      On vain yksi todellien seurakunta ja kaikki muut lahkoja.

    • Krapisee

      Sitkuisuutta stubeksiessa.

    • Kirkko ei pysty puolustautumaan millään tavalla sanaa vastaan, koska se väärentänyt niin paljon.
      Ellei se yritä valtion tuella tunkea valhetta totuutena.

      Sivistyneistöstä ei koskaan tiedä.

      Ja me hymyilemme ymmärtäväisesti, kun kaikki on henkisesti Epis-tolalla.

    • ArtoTTTeikirjautunut

      #Kuitenkaan mitään pahaa ei tapahdu, päinvastoin. Tilanne aiheuttaa tosin vatsanväänteitä joillekin yksilöille, mutta nekin ovat jo helpottamassa. Olemme menossa kohti maailmaa, jossa on entistä vähemmän pelkoja. #


      Suomi on valinnut huonon hetken hylätä Jumala, uutiset maailmalta kertovat muuta, varoitusmerkit ovat olemassa.

      "Lue tarkemmin: Hyytävä ennuste ”uudesta maailmanjärjestyksestä”: ”Tämä on vasta alkua”
      Suurvaltakonfliktin nosti esiin London School of Economicsin professori, Pulizer-palkittu tietokirjailija Anne Applebaum tämän kuun alussa. Myös hän kiinnitti Bremmerin tavoin huomiota Kiinan asemaan.
      ”Suurvaltakonflikti on juuri nyt osa kotimaan politiikkaan niin USA:ssa, Venäjällä kuin Kiinassakin. Putin ei epäröi kriisin luomista, jos hän voi siten turvata valta-asemansa ja Putin ei kaikkien tekemistensä jälkeen voi yksinkertaisesti tulla syrjäytetyksi. Trump haluaa yhteenottoa egonsa ja poliittisen profiilinsa vuoksi. Mitä Kiinaan ja Yhdysvaltoihin tulee, niin Kiinan presidentti Xi Jinping saattaa jossain vaiheessa ottaa Trumpin kauppapolitiikan henkilökohtaisesti ja aloittaa aseellisen konfliktin esimerkiksi Taiwanissa”, hän ennusti.
      Lue lisää: Palkittu professori: ”En muista pelottavampaa hetkeä aikuisikäni ajalta - olemme hyvin lähellä suurvaltakonfliktia”"

      https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/270347-uudesta-maailmanjarjestyksesta-varoittaneelta-tutkijalta-jalleen-jaatava-ennuste

      • ”En muista pelottavampaa hetkeä aikuisikäni ajalta - olemme hyvin lähellä suurvaltakonfliktia”

        Vaikka professori olisi ikivanha, kyse on vain vuosikymmenistä. Mitä olisivat Kuuban kriisi, Toinen maailmansota, Ensimmäinen maailmansota, Napoleonin sodat, 30-vuotinen sota ja sitä edeltäneet suurvaltasodat? Eikö ennen tarvinnut pelätä?


      • taastätäsamaa

        Kiinnitin huomioni samaan. On tietysti vain tapa sanoa" En muista pelottavampaa hetkeä" mutta tarvitseeko tarttua sanoihin? Minä muistanpelottavamman hetken ja se oli Kuuban kriisi. Silloin oli napin painamisen päässä koko maapallon tuho ydintalveen. Se jälkeen ei olisi ollut suurvaltakonflikteja ja Kiinan asemaa.

        Mutta ainahan teksti pitää vetää yhteen vaikka sanomalla "En entisestä muista pahempa."


    • Herätykseksi

      Niin. sellaiseen "pirun" hyväksi, = tuomioksi suuntaan, jossa PAHA perii yhä enemmän ja enemmän.

      Niistä PAHAN perimisistähän tiedostustvälineet ihan päivittäin. kautta maailmankin (vain joistakin), vasta pientä ns. "jäävuoren huippua, siitä kaikesta) UUTISOI!

      Ihmisten elämä kun ona sitä; "sitä saa mitä tilaa", Totuuden / Oikeuden mukaisuuden Lain alaisuutta.

      Hyvästä ja Oikeasta, kaikille hyväksi olevasta HYVÄKSI seuraamuksia. Kaikesta muusta ja muulla tavalla elämisestä ja toimimisesta pahaksi / tuomioksi seuraamuksia.

    • Seuraavasta kirjasta saa hieman päivitystä Telluksen nykytilasta. Se on parempi kuin annetaan ymmärtää ja lisäksi kirja tukeutuu luotettuihin lähteisiin.

      https://otava.fi/kirjat/9789511303718/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      107
      2097
    2. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      118
      1610
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1510
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1347
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      75
      1236
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      489
      1150
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1145
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      953
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      932
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      876
    Aihe