IS:n propagandaosasto iski taas: Norjan ja Suomen kauppahinnat

Pötylä

22

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kikkakolmoset

      Se on EK-kokoomuksen K-setuskauppa ja auki vain näissä vertailuissa.

    • faktala

      Ruoan hinnan ero ei ole ihan noin räikeä Suomen ja Norjan välillä. Kun Norjassa käy perus halpaketjussa, hinnat samaa tasoa kuin Suomen vastaavassa.
      Tuosta palkkaerosta, mistä Suomalaiset luulevat että toimeentulo on 2 - 3 kertainen Norjassa?
      Fact book kertoo; GDP (on a purchasing power parity basis) per kansalainen vuonna 2017 on Norjassa 72100 taalaa (sijoitus maailman vertailussa 11), kun taas suomessa GDP 44500 taalaa (sijoitus 38). Eli norjalainen saa suomalaisen toimeentulon päälle vielä 0,62 kertaa suomalaisen toimeentulon. Ts. 1,62 kertainen.

    • ambomaanuutiset
    • Saurola

      Kaipa tällä jutulla yritetään vakuutella, että ei se ruoka Suomessa niin kallista ole. Onneksi me tajutaan viesteistä päätellen ettei mene läpi, kun tosiaan ne palkkaerot ko. maiden kesken on huomattavat eli jatkoa odotellessa tähän(kin) juttuun.

    • YksPorvari

      Oma valuutta taitaa olla syypää että ruoka kallista. Kallista oli meilläki markka-aikama. Hyvä juttu että siitä päästii irti. Tappokorot ja kallis ruoka. Kuka sellaista haluaisi?

      • höpönlöpö

        Euroaikana ne hinnat vasta on nousseet Suomessa markasta euroon tyylillä. Työläisten palkat ovat nousseet vain tuplaksi perusturvaetuudet ainoastaan 50%, mutta eliitin edut markasta euroksi.


    • Jeppisjoo

      Mistä ihmeestä olette löytäneet noin halpoja tuotteita Suomesta?? Kinkku 90 senttiä, sinappi 28 senttiä ym. Lähden heti ostoksille kun kerrotte tämän edullisen ostospaikan. Norjan palkathan ovat aivan eri luokkaa kuin Suomen. Monet norjalaiset käyvät Ruotsin puolella ostoksilla ja pohjoisnorjalaiset Suomen puolella.

    • Sorosnoo

      Norjassa maaperästä saadut varannot rahastoidaan kansan nimiin, ulottumattomiin. Suomessa maaperän varannot annetaan ulkomaisten firmojen hakea ilman osuutta suomalaisille. Kummassakin maassa maailman korkein verotaso jolla pyöritetään esim kansanvaihtoa eli maahanmuuttoteollisuutta YK:n ja eliitin sanelemana.

    • YksPorvari

      Suomi on edullinen maa nykyään. Yya ikeen alla ollessamme suomalaisten ostovoima oli surkea,eikä kaupoissa ollut juuri mitään. Eu jäsenyys on korottanut hyvinvointia kaikissa tuloryhmissä

      • Porvarila

        Höpön löpön. Suomi on euroalueen kallein maa ja palkat Pohjoismaiden surkeimmat ja läntisen Pohjois- ja Keski-Euroopan alhisimpia, siis ostovoima surkea Itä-Euroopan tasoa. Näin siis tavallisella kansalla. Herrat on omat etunsa hilanneet eurotasolle.


      • KÄNKKÄRÄNKKÄ.tullut

        Höpöhöpö. Nyt korvat heiluu sohvalla.


    • EriPlaneetalta

      On totta että tulostasikin on korkeampi mutta myös tuloverotus on pienempi. Esimerkiksi 43000 euroa vuodessa hankkiva maksoi veroja Suomessa vuonna 2018 kesikääkin 30 prosenttia kun Norjalaiset maksoivat samasta euromääräistä veroja 24 prosenttia. Toisaalta taas hankkiiko siivoojat Suomessa 3300 euroa kuukaudessa? Eipä taida hankkia.

      Tämän lisäksi ainakin vielä muutama vuosi sitten Norjan valtio tarjosi yhden verottoman kuukauden (kesäkuu) ja joulukuun tuloistakin perittiin vain puolet veroa normaalikuukauteen verrattuna. Suomessa tämmöstä ei voi kuvitella edes märissä unissa

      • olenrobotti

        Suomea niin hehkutetaan, mutta totuus on raadollisempi.

        Satanen lisää köyhimmille eläkeläisillekin on aivan mahdotonta.

        No, mamuihin kyllä saa mennä miljardi tai pari. Sotaherrojen lelutkin saa maksaa kymmeniä miljardeja. Arvokysymys siis ja todistaa, että poliitikoilla on oikeesti arvot päin persettä.

        Jos vaan tahtoa olis, mutta ei ole.

        Saatanan tunarit!


    • Epäreilu_vertailu

      Norjan ruoka on suomalaiselle kallista, mutta norjan kansalaiselle halvempaa kuin ruoka suomalaiselle kotimaassaan. Johtuu varmaan siitä, että siellä maksetaan työstä palkaa, jota ei täällä suvaita maksaa. Täällä saa jonkinlaisen korvauksen tehdystä työstä, loput jos ei riitä maksaa Kela.

      • Anonyymi

        Valhe! Halvin päivittäistavarakauppa täällä altassa on Bunnpris, jossa asioin vakituisesti. Puolentoistavuoden kokemuksella ja tarkoilla laskemmilla maksan täällä samoista ostoksista niin, että nettotuloistani menee 1,5%:a enemmän ruokaan. Jos valikoimat täällä olisi lähellekään samaa tasoa, kuin suomessa niin menisi vielä ehkä prosentti enemmän. Ja ne kaksinkertaiset tulot suomeen verrattuna ovat tällä kruunun kurssilla täyttä utopiaa. Ne tulot ovat nyt vain 1,3 kertaiset nettona. Vuosituhannen vaihteessa asuin muutaman vuoden telemarkissa etelänorjassa ja silloin neton ero oli vielä 1,8 kertainen norjalle. Vahvimillaan kun kruunu oli n. 7 euroon. Nyt se on 10,6. Että alas ovat sen viimein saaneet, kun aloittivat toimet sen halventamiseksi n. 10 vuotta sitten.
        Vaan täysi totuus ei tämäkään ehkä ole, koska Suomessa vuosittaista nettoani minun alallani vähensi työn epävarmuus ja lyhyet työttömyysjaksot.
        Jokatapauksessa Norja vieläkin vie pisteet "peliajalla"kirkkasti. Työtä nimittäin sitten varmasti aina on.


    • Maatalous.köyhdyttää

      Tärkein unohtui:

      Ruuan euromääräinen hinta on kalliimpi vain niissä Euroopan maissa, joissa myös kansalaisten ostovoima on selvästi parempi kuin Suomessa. Malliesimerkkeinä Norja ja Sveitsi.

      Kepulaiset ja muut tukiaistalouden kannattajat selittävät, että Suomessa maksetaan maailman korkeimpia maataloustukia siksi, että ruoka olisi halvempaa. Miksi se sitten on ostovoimaan suhteutettuna Euroopan kalleinta?

    • olenrobotti

      Suomessa on 700 000 köyhyysrajan alapuolella elävää. Paljonko heitä on Norjassa?

      Hinnat on tosiaankin Suomen kohdalla aika erikoiset. En tollasiin hintoihin ole missään ainakaan itse törmännyt.

      Ja palkkataso pitää tosiaankin ottaa myös huomioon, jos aletaan hintoja tarkastelemaan.

      Onko nää toimittajat idiootteja, vaiko muuten vaan yksinkertaisia?

    • Buuaahahahaah

      Hallitusko tämän vertailun tilasi vai EK?

    • K-mainos

      Juttu paljastettu jo talouselämän ja porvarihallituksen propagandaksi ns. K-setukseksi. Odotamme tähän IS Taloussanoman juttuun lisää ostettuja käänteitä.

    • Suomessa lähes kaikki on Euroopan kalleinta.
      Lidl tuli tämän takia Suomeen.

      Viroon Lidl ei mene, koska siellä muutenkin on kova kilpailu.

      Tänään Suomessa Kotimainen Tomaatti ja Kurkku ovat edullisia. Kummatkin alle 1 € kilo Prismassa

    • Anonyymi

      Norjalaisille porttikielto Suomeen hamstraamasta Suomen edullisia elintarvikkeita ja virolaisille myös. Ja ruotsalaisille myös.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2536
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      41
      1411
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      67
      1402
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1166
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1133
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1121
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1073
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1042
    Aihe