Emma Kari puhuu asiaa.

SaamatonHallitus

Kari otti esille tärkeän asian, jota hallitus on koko ajan vältellyt. Tässä osa kirjoituksesta;

Kari on pettynyt siihen, että turkistarhauksen ongelmiin ei puututa hallituksen esittämässä eläinsuojelulainsäädännön kokonaisuudistuksessa.
“Turkistarhaus on eläintuotannon julmimpia muotoja. Ketut ja minkit ovat villieläimiä, jotka eivät voi hyvin häkeissä. Turkiseläinten hyvinvointitutkimusten kertovat siitä, että eläinten lajityypilliset käyttäytymistarpeet eivät toteudu tarhoilla. Kärsimystä aiheuttava tuotanto olisi pitänyt jo tämän perusteella kieltää.

On käsittämätöntä, ettei Sipilän hallitus uudessa eläinsuojelulaissa puutu turkistarhaukseen mitenkään”, Kari sanoo.
Hänen mukaansa muotitalo toisensa jälkeen on luopunut turkiksista epäeettisinä tuotteina.
”Luopujiin kuuluvat mm. Burberry, Versace, Gucci, Hugo Boss, Tommy Hilfiger ja Calvin Klein. Useassa verrokkimaassa turkistarhaus on jo kielletty. Monessa maassa turkisala on kadonnut sen myötä, että turkiseläinten oloja on haluttu parantaa laissa”, Kari vetoaa.
”Turkistarhaus täytyy lopettaa myös Suomesta siirtymäajalla eläinsuojelulainsäädännön uudistuksen yhteydessä.”
Henkilöt:
Emma Kari
Yritykset:
Saga Furs
Muut asiasanat:
Yhteiskunta, Politiikka, teollisuus, Turkikset, Kotimaa, uutiset, Turkistarhaus

Hienoa, että Kari on ottanut asian esille. Sipilän hallituksella ei ole mitään virkaa, kun kaikkein tärkeimpiä asiat lakaistaan maton alle. Suomen eläinsuojelulaki on vuodelta 1996. Jaksetaan jauhaa alkoholiverosta ym. joutavista asioista.

23

68

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aasdfasdfasdf

      emma kari ei erota villieläintä eikä yli sata vuotta jalotettua tuotantoeläintä toisistaan joten kannataisi vain olla hiljaa,isänsäkään ei erota omi ja muiden rahoja toisistaan ja istuu siitä hyvästä vankilassa tälläkin hetkellä.emmak karin höpötysten perusteella pitäisi kieltää ennenpitkää kaikki tuotantoeläimet villeinä.

    • sääntöjätiukennettava

      Pikku hiljaa maailmalla tajutaan eläinten huonot olot. Tässä taas tuli todistettua kuinka meillä kasvatetaan hirviökettuja, joka ei ole sallittua. Eli valvonta on täysin puutteellista.

      Los Angelesin kaupunginvaltuusto äänesti yksimielisesti, että kaupunki kieltää turkistuotteiden myynnin ja valmistuksen alueellaan.
      Tiedotteen mukaan kaupungin lakimies valmistelee seuraavaksi asetuksen, jonka tulee valtuuston hyväksyttäväksi myöhemmin. Turkisten myynnin ovat jo kieltäneet tiedotteen mukaan San Francisco, Berkeley ja West Hollywood.
      "Los Angelesin päätös on valtava voitto eläimille.
      Yhdistyksen mukaan myös London Fashion Week ilmoitti hiljattain, ettei sen muotinäytöksissä nähdä enää aitoja turkiksia.
      Oikeutta eläimille järjestö huomauttaa, että turkisalalla menee myös taloudellisesti heikosti, sillä tiistaina päättyneessä turkishuutokaupassa turkisten hintojen lasku jatkui. Maailmalla arvostelun kohteeksi kerrotaan päätyneen erityisesti suomalaisen Saga Fursin myymät jättimäisiksi jalostetut sinikettujen nahat. Kansainväliset tiedotusvälineet ovat kutsuneet Suomen tarhojen kettuja hirviöketuiksi, tiedotteessa sanotaan.
      "Huutokaupan sinikettutarjonnasta yli 40 % oli suurimpaan kokoluokkaan kuuluvia nahkoja. Tarhaajat näyttävät olevan kiinnostuneita vain taloudellisista voitoista eläinten hyvinvoinnin kustannuksella", sanoo Kristo Muurimaa.

    • aasdfasdfasdf

      ei eläinten jalostusta ole misään laissa kielletty ei tuotanto eikä lemmikkielänten,viherbarsistien totuudet ovat vain niitä omia näkemyksiä joita pyritän tuputtamaan ulkopuolisille totuutena vaikka fakta on se että eläimillä on hyvät olot.eläinten pito kaupunkialueella on hankalaa ja helpompaa onkin pitä niitä maaseudulla kaukana melusta ja häiriötekijöistä eritoten pentumis ja parituskautena.oikeutta eläimille toteuttaa omia näkemyksiään osatotuuksin ja hämäräperäisin kuvin ja tavoite onkin ainoastaan totaalikielto kaikille tuotanto ja elmmikkieläimille jotka ovat ihmisten hoidossa,tätä toteutetaan valitettavasti eläinsuojelun nimissä että voidaan paremmin toteuttaa narsistista näkemystä ulkopuolisten elämää koskien ja järjestö pitäisikin kieltää laittomia keinoja käyttävänä ja yhteiskunnalle vaarallisena,aktivistien jäljiltähän on jo nyt useita poltettuja linja autoja sekä levitettyjä tauteja tilalta tilalle juostessa joista eivät maksa itse mitään kustannuksia.se että jeläimiä ei pidetä jonkun höpöhöpöporukan mielenmukaisesti ei tarkoita etteikö niitä pidettäisi hyvästi.

      • voivoivoi

        Mene oikeisiin töihin, niin minäkin menen joka aamu.


      • aasdfasdfasdf
        voivoivoi kirjoitti:

        Mene oikeisiin töihin, niin minäkin menen joka aamu.

        mikäpä sinä olet määrittämään mitä kukin tekee töikseen,se että sinä et hyväksy jotain ei tarkoita sitä etteikö muut saisi sitä tehdä.


    • kymmenenpistettä

      Hienoa Emma Karilta, jatkaisi samaa linjaa. Kyllä olisi jo aika muidenkin poliitikkojen herätä tähän päivään.

      • aasdfasdfasdf

        todellakin,mitä enempi huutelee ja vastustaa kaikkea normaalia sitä vähemmän vihreitä äänestetään.


    • Deadlinedeadline

      Esitys uudesta eläinsuojelulaista oli suunniteltu annettavaksi v. 2014. Kun oikein työryhmä asetettiin lakia selkeyttämään. Neljä vuotta kulunut, niin mitä tämä työryhmä on tehnyt ? Meillä on vielä vanhempi eläinsuojelulaki. Eletään vuotta 2019, nyt ei ainakaan tapahdu mitään onhan vaalit tulossa !
      Kansalaiskyselyssä vuonna 2014 toivottiin kieltoa turkistarhaukselle. Lisäksi myös valvonnan lisäämistä.

      Nyt olisi jo aika toimia uudella mallilla.
      Ei mitään siirtymäaikoja, tarhaus on monen sivuelinkeino.
      Kunniallisiin töihin, jolla on muu tarkoitusperä, kuin eläinrääkkäys.
      Jos välttämättä tarhausta pitää jatkaa, niin isommat tilat eläimille.
      Ruoka oltava monipuolista, muuta kuin aina samaa paskalta haisevaa mömmöä.
      Kun uudistetaan, niin myös kunnon byrokratia pystyyn. Jatkuva raportointi KAIKESTA. Ellei hoida paperisotaa, niin kovat sanktiot, niin johan alkaa tarhaus hiipua.

      • aasdfasdfasdf

        älä esitä näkemyksiäsi faktoina äläkä elä menneessä.
        tarhaus on monen elinkeino joka työllistää usein yrittäjän lisäksi useita työntekijöitä.
        tilat eli häkit ovat viranomaisten ja eläinlääkärien kanssa yhteistyössä tehtyjä ja toimivat eläinten parhaaksi.
        ruoka on erittäin monipuolista sekä ravinto ja hivenaine arvoiltaan,tutitaan laboratoriossa.
        eläinaktivisteille ja muille höpöttäjille selonteko kaikesta myös rikollisesta toiminnasta kuten manipuloitujen kuvien ottamisesta sekä levitettyjen tautien ja vahingoitettujen eläinten määrästä.
        eläinrääkkäystä voit tarkastella finlexistä,se että oma määritelmäsi on asiasta eriävä ei tarkoita että eläintenpito olisi eläinrääkkäystä.


    • HYIhemmettiAhmeutta

      Uusi malli olisi oikein hyvä, maata eläinten jalkojen alle. Ruoka on todellakin hirveää ja se musta paska on pahalta haisevaa. Aina samaa ruokaa annostellaan eteen, eikä mitään syöttöpisteitä pestä koskaan, vaan kuivettuneen ruoan päälle vaan sitä kauheaa sotkua.

      Niin kävi sääliksi eläinparkoja, kun silmäpuolina ja ahtaissa oloissa kuolemaa odottivat. Olisin voinut tehdä kattavan raportin, mitä turkiseläimillä EI OLE. Mutta eihän niillä ole mitään ja se vähä, millä ne tarkenevat, niin senkin ihminen ahneuksissaan vie.

      • Niinpänii

        Suomessa onkin turkiseläimillä hyvä olla. Joidenkin mielestä ihmisillekin tarkoitettu ruoka haisee pahalta. Hapankaali on sellainen ja kaalen hajusta eivät kaikki ihmiset voi sietää. Hapansilakka ei myöskään tuoksu hyvälle, mutta maku on hyvä.


      • Ei oo mustaa ensinnäkään se rehu. Ja toisekseen se on hemmetin tarkoin tutkittua että se sisältää kaiken mitä kettu tarttee. Eikä se edes haise pahalta. Taisit haistaa omaa kainaloas.


    • Tape9

      Ehkä emma kari voisi mennä nukkumaan.

    • Tape9

      Ehkä tommoset emmat voisi mennä vaikka ikiuneen.

    • dcdcdcxcxcdxc

      Tuo on erittäin merkittävää kun isot muotiliikkeet maailmalla luopuvat turkiksista. Se on merkki paremmasta. Kyllä tuotanto tyrehtyy kun ei kauppa käy.

      • Konkurssi

        Sellaisille muotitaloille tulee konkurssi, jotka eivät myy turkiksia.


      • eregtgt

        venäjälle ja itämaihin menee yhä
        itseasiassa asiassa ivät häviä muut kuin valtio ja kelan elätit kun itänapuriin muuttanut jo prikin tarhaa.


    • 10101101gttyyyu

      Sinulle tulee konkurssi turkistarhanapulainen Haha haha haha haaaaaaa

      • aasdfasdfasdf

        kannattaisi opetella markkinataloutta,konkurssihan tekee yleensä se jolla on apulaisia


    • Eeva89

      Konkurssista en tiedä mutta tarhaus kyllä lakkaa Suomesta taloudellisesti kannattamattomana. Ala ei pysty uudistumaan ja toisaalta pikagooglaus Fonecta finderillä paljastaa että melkein kaikki tekevät alalla tappiota. Niin ei voi kauan jatkua ja ala on hiipumassa nopeasti. Tuskin on kymmentä vuotta jäljellä.

      • muuttunutmaailma

        Turkistarhaus loppuu varmasti itsestään kannattamattomana vähitellen. Se on vain ajan kysymys. Maailma muuttuu, onneksi.


    • Loppisgr

      Ei se maailmasta lopu mutta Suomesta kyllä. Nähtävästi eivät pysty uudistamaan toimintaansa ja käyttävät rahansa entisten kokoomuspolitiikkojen elättämiseen ja mainontaan, hyvä niin. Tulee loppu nipeammin.

      • Hyväsuomalaiset

        Kannattaaki ostaa suomalaisia turkiksia, koska suomalaiset tarhaajat hoitavat hyvin eläimensä. Eipä kova pakkanen haittaa ollenkaan ja voi ulkoilla pitkään kovassa pakkasessa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      704
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe