Arvio Suomen Tsherobyl-syöpäkuolemista

Ydinonnettomuus aiheuttaa kuolemantapauksia jopa kymmeniä vuosia onnettomuuden jälkeen. ICRP on arvioinut, että laskennallisesti Tshernobylin ydinonnettomuus aiheuttaa koko maailmassa 80 vuoden kuluessa pelkästään syöpäkuolemia 30000, joista Suomessa noin 500 (siis suunnilleen yksi syöpäkuolema joka toinen kuukausi, Tuon arvion mukaan Tshernobyl olisi laskennallisesti aiheuttanut tähän päivään (27.1.2019) mennessä Suomessa noin 200 syöpäkuolemaa.

28

89

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Taas kerran unohdin mainita, että laskelmani Tshernobyl-syöpäkuolemien lukumäärästä tiettynnä päivänä perustuu siihen olettamukseen, että ne ICRP:n arvioimat uhrien kuolemat tapahtuisivat ajallisesti tasaisesti koko 80 vuoden ajan, mutta niinhän ei tietenkään todellisuudessa voi olla.

      • Anonyymi

        Pelkkää, törkeää vihreää valhetta koko väite kuolemista. Suomessa ei ole THL.n tietojen mukaan yksikään henkilö kuollut Tsernobylin yksin aiheuttamiin sairauksiin. Jokunen tupakoitsija ja alkoholisoitunut, sekä huumeiden käyttäjä on saattanut lukuisien sairauksiensa "oheisaiheuttaja" olla saaneena tuolloin säteilyä. Näitä asioita tutkittiin tuolloin tarkasti ja silloin paljastui mm. asbestin aiheuttamia kuolemaan johtaneita sairauksia tupakoitsemattomille ja niista maksettiin korvauksia silloisen Valtiokonttorin toimesta. Suoranaista valhetta ei saisi näillä palstoilla levitellä edes poliittisista syistä.


    • takkavero

      Lasku tapahtuneesta pitää tietenkin lähettää Venäjälle. Maksakoot aiheuttamansa vahingon.

      Aiheeseen liittyen: Kuinka monta syöpäkuolemaa tuona aikana Suomessa on vältetty siksi, että energiaa on Suomessa tuotettu hiilivoiman sijaan ydinvoimalla? Ilmansaasteet ja erityisesti pienhiukkaspäästöt aiheuttavat mitattavissa olevan määrän kuolemantapauksia vuosittain.

      Lähiöissä huonoa ja märkää polttopuuta takassaan polttaville pitäisi mätkäistä raju lisävero aiheutetuista terveyshaitoista.

    • Järkihoi

      80 vuodessa Suomessa kuolee yli miljoona ihmistä syöpään.

      Vain tollo voi mutista muutamasta kuolemantapauksesta 80 vuoden aikaan.

    • NakkiOnÄrsyyntynyt

      On merkillistä ettei ydinvoimaloiden tuhoista saa kertoa vaan kirjoitukset linkkeineen poistetaan. Eivät tuhannet ja taas tuhannet vammautuneet minnekään katoa vaikka ydinvoimaa kannattavan eliittimme rakkikoirat täällä poistavat asiaan liittyviä tiedotteita.

      • Suomi24:llä on vahvoja sidonnaisuuksia ydinvoimaan. Ylläpito tekee parhaansa poistaakseen sen todistavat viestit. Kokeilkaa alla olevaa googlehakua:

        aller media en vastusta ydinvoimaa


    • Ydinvoimailija

      Edellenkään ei voida mitään muuta yhteyttä säteilyn ja kuoleman välile asettaa kuin, että mitä suur emman annoksen säteilyä saa niin sitä suuremmalla todennäköisyydeläö saa syövän tai kuolee ja että 6Sv annos lyhyellä aikavälillä todennäköisesti johtaa kuolemaan.

      • Avausviestin 80 vuodessa 30000 syöpäkuolemaa, joista Suomessa noin 500
        on täysin laskennallinen arvio, kuten monet säteilystä johtuvat kuolemat ja terveyshaitat yleisestikin - säteilystä ei jää sen osoittavaa jälkeä muuten kuin aivan älyttömän suuressa säteileilylle altistumisesta.


    • Tsernobyl

      Eikös ole kerrottu, että tämä Tšernobylin onnettomuus ei ole aiheuttanut lainkaan kuolemantapauksia Suomessa.

      • Ei se olekaan. Sen sijaan se on voinut olla osaltaan vaikuttamassa useampaankin syöpäkuolemaan. Toki pieneltä osalta.

        Eli vaikka yksikään ihminen ei ole kuollut tuosta johtuen, on laskennallisia kuolemia jonkin verran. Stux on luultavasti kaivanut tapansa mukaan suurimman mahdollisen luvun. Mahdollisesti useamman ja laskenut ne yhteen... :)


      • TheRat kirjoitti:

        Ei se olekaan. Sen sijaan se on voinut olla osaltaan vaikuttamassa useampaankin syöpäkuolemaan. Toki pieneltä osalta.

        Eli vaikka yksikään ihminen ei ole kuollut tuosta johtuen, on laskennallisia kuolemia jonkin verran. Stux on luultavasti kaivanut tapansa mukaan suurimman mahdollisen luvun. Mahdollisesti useamman ja laskenut ne yhteen... :)

        "Eli vaikka yksikään ihminen ei ole kuollut tuosta johtuen, on laskennallisia kuolemia jonkin verran. Stux on luultavasti kaivanut tapansa mukaan suurimman mahdollisen luvun. Mahdollisesti useamman ja laskenut ne yhteen... :)"
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15539813/arvio-suomen-tsherobyl-syopakuolemista#comment-96431636

        Olisi kannattanut lukea avausviestistäni edes tämä:

        "ICRP on arvioinut, että laskennallisesti Tshernobylin ydinonnettomuus aiheuttaa koko maailmassa 80 vuoden kuluessa pelkästään syöpäkuolemia 30000, joista Suomessa noin 500"
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15539813/arvio-suomen-tsherobyl-syopakuolemista


    • tarkkuutta

      Vain lähdeviite ICRP arvioon puuttuu....

      • Joo. etsin sitä vanhoista viesteistä, mutta en löytänyt. jatkan harjoituksia kun ei ole turhempaa tekemistä.


      • Myös Stuk on aiemmin referoinut tuota tutkimusta, mutta poistanut ssen ivuiltaan, Tiede.fi- sivustolta löytyy sama tieto:

        "Tshernobylistä 20-vuotta. Tilastot uusiksi

        Seuraa
        Viestejä45973
        klo 8:52 | 25.3.2006

        Tshernobylin ydinvoimalakatastrofista tulee kuluneeksi 20 vuotta huhtikuun 26 päivänä tänä vuonna. Maailmalla onnettomuutta muistetaan monin tavoin, tässä eräs luettelo tapahtumista:
        http://www.chernobyl.info/index.php?navID=498

        Nyt onkin hyvä katsoa pikaisesti, mitä aiemmin on kerrottu virallisesti ja epävirallisesti:

        - laskennallinen kokonaissyöpäkuolleisuus: 30 000 / 80 vuodessa, joista 500 Suomessa (ICRP)
        -- myöhemmin todettu pienten säteilyannosten aiheuttavan syöpää enemmän kuin em. laskelmissa."
        https://www.tiede.fi/keskustelu/6383/ketju/tshernobylista_20_vuotta_tilastot_uusiksi

        Kun klikaat viestin "seuraa"-sanaa, koet yllätyksen: kirjoittaja on sivuston admin,


    • tarkkuutta

      Moneen kertaan toistamasi arvio on siis vain arvotonta mutinaasi.

    • Ylilääkäri Paile on tutustunut ICRP-raporttiin:

      "Vaikka kaikkien keskisuomalaisten kuntien saamien laskeumien arvo ylitti maan keskiarvon, pelkoa sairastumisesta esimerkiksi syöpään ei ole. Ylilääkäri Pailen mukaan teoreettisesti laskettuna Tshernobyl voisi aiheuttaa koko maassa 80 vuodessa 400-500 ylimääräistä kuolemaa - mutta vain teoreettisesti."
      https://yle.fi/uutiset/3-6490321

    • ulostin

      https://endcoal.org/health/
      No hiilipä aiheuttaa 800 000 kuolemaa vuosittain maailmanlaajuisesti. Siitä vähän osviittaa, että mikä se vaihtoehto on, jos kaikkea ei vielä voi korvata tuulella ja auringolla yms.. Saksassahan esim. edistyksekkäästi luovuttiin ydinvoimasta ja hiilen käyttö nousi.

    • tarkkuutta

      lähdeviite ICRP arvioon puuttuu....

      stuxnet" Joo. etsin sitä vanhoista viesteistä, mutta en löytänyt. jatkan harjoituksia kun ei ole turhempaa tekemistä."

      stuxnet, voit lopettaa etsimisen. Tshernobyl ei ole tappanut, eikä tapa jatkossakaan suomalaisia.

      https://yle.fi/uutiset/3-6490321




      " Tshernobylin osuus suomalaisten saamasta säteilyannoksesta on yhtä suuri kuin minkä jokainen saa kahdessa vuodessa vain olemalla olemassa. Säteilyturvakeskuksen ylilääkärin mukaan vaikutus on niin pieni, ettei se voi millään ilveellä näkyä syöpätilastoissa.

      Asiantuntijoiden mukaan Tshernobyl ei ole tappanut, eikä tapa jatkossakaan suomalaisia.

      - Koko elämän aikana kertyvä, Tshernobylin aiheuttama säteilymäärä on aivan olemattoman pieni. Se vastaa sitä määrää, jonka saamme kahdessa vuodessa avaruuden ja maaperän säteilystä sekä oman kehon luonnollisista, radioaktiivisista aineista, Säteilyturvakeskuksen ylilääkäri Wendla Paile vakuuttaa."

    • tarkkuutta

      Vain lähdeviite ICRP arvioon puuttuu.

      stuxnet" Joo. etsin sitä vanhoista viesteistä, mutta en löytänyt. jatkan harjoituksia kun ei ole turhempaa tekemistä."

      stuxnet, joko löysit lähdeviiteen ICRP arvioon ?

      • Mainittu IRCP:n arvio /1/ on nähtävästi kaikkialta poistettu :)
        Ilmeisesti ydinvoimatoimijat ovat nähneet sen sietämättömän kiusallisena, koska arvionn korjausta en ole nähnyt.

        Mutta löytyyhän noita Tshernobylin aiheuttamia kuolemantapauksia netistä. Esimerkiksi otteita julkaisusta https://www.chernobylcongress.org/fileadmin/user_upload/pdfs/chernob_report_2011_en_web.pdf
        (2011):

        "S. Pflugbeil huomautti jo vuonna 2005, että lehdistötiedotteiden, WHO: n raportin ja siinä lainatun lähteen välillä oli eroja (Cardis ym.). Tähän päivään mennessä Tshernobylin foorumi, IAEA tai WHO eivät ole pitäneet tarpeellisena ilmoittaa yleisölle, että oman analyysinsä perusteella on odotettavissa 2-5-kertainen määrä syöpä- ja leukemiakuolemia kuin he ovat julkaisseet"
        (sivu 5)

        "Kun tarkastellaan WHO: n raportissa mainittua lähdettä, saadaan luku välillä 10 000 – 25 000 syöpään ja leukaemiin liittyvää lisäkuolemaa"
        (sivu 11)

        "Tshernobylin jälkeen alueella oli yhteensä 863 kuolemantapausta syntymän aikoihin cesiumille ja strontiumille altistumisen seurauksena.
        (sivu 30)

        (Tällä kertaa jätin konekäännöslinkin pois, mutta voin lisätä sen jos joku kertoo haluavansa sen.)

        /1/

        "ICRP on arvioinut, että laskennallisesti Tshernobylin ydinonnettomuus aiheuttaa koko maailmassa 80 vuoden kuluessa pelkästään syöpäkuolemia 30000, joista Suomessa noin 500,"

        Tuon arvion mukaan Tshernobyl olisi laskennallisesti aiheuttanut tähän päivään (27.1.2019) mennessä Suomessa noin 200 syöpäkuolemaa."

        Stuk poisti tuon arvion sivuiltaan :D - vai läytääkö joku vielä sen sieltä?


    • puun.pienpoltto

      Puunpoltostakin aiheutuvat pienhiukkaset ja kemikaalipäästöt sen sijaan aiheuttavat jatkuvasti kuolemantapauksia Suomessa. Tämä uutinen Lahdesta, jossa tutkittiin Launeen omakotialueen ilmanlaatua liittyen asuntojen takkojen ja saunojen käyttöön:

      https://yle.fi/uutiset/3-10644819
      "Vain pönttö polttaa maitotölkkejä kiukaassa – uudet mittaustulokset omakotitalojen hiukkaspäästöistä ovat hälyttäviä"

      "Pitoisuudet ovat yhtä korkeita kuin ruuhka-aikana keskustan vilkasliikenteisillä kaduilla"

      Uutiseen linkitetyn THL:n tutkimuksen mukaan takkojen ja muiden tulisijojen lämmittäminen aiheuttaa yli 80 prosenttia soluille myrkyllisten ja syöpävaarallisten PAH-yhdisteiden päästöistä Suomessa. Puiden pienpolton päästöjen arvioidaan aiheuttavan noin 200 ennenaikaista kuolemaa vuodessa.

      Kun keskustellaan energiantuotannon vaaroista niin niitä vaarojen suuruuksia kannattaisi vertailla keskenään. Muuten jää metsä näkemättä puilta.

    • Tirektiivi

      Vaikka laskettaisiin kaikki ydinvoimasta aiheutuneet kuolonuhrit mukaanlukien Hiroshima ja Nagasaki, niin hiilen poltto on tappanut enemmän kiun ydinvoima.

      • - Polttoa on tapahtunut paljon paljon kauemmin kuin ydinvoima on ollut olemassa

        - Kukaan ei tiedä, kuinka paljo nykyisin maapallolla olevat ydinmateriaait ja jätteet tappavat ihmisiä.

        Jälkimmäinen on vakavaa asiaa, sillä siitä näkee, että ydinvoima on jyrkässä ristiriidassa kestävän kehityksen periaatteiden kanssa.


      • stuxnet kirjoitti:

        - Polttoa on tapahtunut paljon paljon kauemmin kuin ydinvoima on ollut olemassa

        - Kukaan ei tiedä, kuinka paljo nykyisin maapallolla olevat ydinmateriaait ja jätteet tappavat ihmisiä.

        Jälkimmäinen on vakavaa asiaa, sillä siitä näkee, että ydinvoima on jyrkässä ristiriidassa kestävän kehityksen periaatteiden kanssa.

        korjaus. "Kukaan ei tiedä, kuinka paljo nykyisin maapallolla olevat ydinmateriaait ja -jätteet tappavat ihmisiä."


    • nobutyes

      Jep, eikä kukaan tiedä sitäkään kuinka paljon nykyisin maapallolla olevat hiilivoimalat ja tuulivoimalat tappavat ihmisiä.
      Se kuitenkin tiedetään että hiilivoimaloiden päästöt tappavat miljoonia ihmisiä ja lopulta koko ihmiskunnan ilmastonmuutoksen seurauksena.

    • Anonyymi

      Miksi toistuvasti joltain taholta levitetään vihreää valhetta aivan pokkana kun THL on todennut ettei yksin Tsernobylin turma ole aiheuttanut Suomessa ainuttakaan kuolemaa. Jokin oheisvaurio kuten tupakointi, huumeet ym. voivat yhdessä altistaa kuolemille. Vihreää valhetta ei tulisi tyrkyttää propagandan tyyliin tänne.

      • Oisko linkki tuohon toteamukseen?

        :D


      • stuxnet kirjoitti:

        Oisko linkki tuohon toteamukseen?

        :D

        Siis tähän väitteeseen lähdetieto;
        "THL on todennut ettei yksin Tsernobylin turma ole aiheuttanut Suomessa ainuttakaan kuolemaa."


    Ketjusta on poistettu 14 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14846
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3045
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    10. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3039
    Aihe