Hoivakotien tärkein asia - tuotto

Annikkiina

28

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • höpöäää

      Tärkeä asia kuntien ulkoistuksista päättäville valtuutetuille. Säästö. Ei hoivan taso. Ja pääministeri toteaa että kunnilla on entistä paremmat taloudelliset mahdollisuudet hoivan järjestämiseen...kiitos hallituksen toimien.

    • syy-seuraus

      Rikkaat varastavat ja huijaavat
      http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2012022815262150_ul.shtml

      Brittitutkimuksen mukaan rikkaat ihmiset käyttäytyvät huomattavasti röyhkeämmin kuin köyhät. Käyttäytymismalli ei tutkimuksen mukaan ole synnynnäistä, vaan taloudellisen aseman paranemisen myötä esiin tuleva ilmiö.

      En siis koskaan aio äänestää rikasta poliitikkoa.

      • korjaus

        Korjataan sen verran että kyseessä oli Jenkkien tutkimus.


      • KöyhätSinuaAuttakoon

        Oletpa tehnyt varsin analyyttisen päätelmän koskien äänestämistäsi.


    • TyhmyysTiivistyy

      Asia ei ole niin yksinkertaista kuin tähän yleiseen laulukuoroon yksityistämistä vastaan liittyneet väittävät. Sekä yksityisellä että julkishalliinollisella on omat etunsa ja haittansa. Pahimmillaan julkishallinnon tuottavat palvelut ovat tehottomia ja yliorganisoituja ja pöhöttyminen vaan lisääntyy kun kinuttuja määrärahoja lisätään. Ja kaikki ovat poissa tietysti verorahoista, joita yhä vähenevä joukko Suomessa maksaa. Vaikka kunnat ostavat hoivapalveluja yksityisiltä ovat nekin verorahoista poissa, mutta asiat hoitruvat paljon ketterämmin ja osa varoista palautuu takasisin yhteiskunnalle verojen muodossa, mikäli yritys tuottaa voittoa. On vaan niin trendikästä liittyä yksityisten tuottamien hoivapalveluiden mollaamiseen ja kun ei asiasta ole laajempaa ymmärrystä niin porukassa vaan tyhmyys tiivistyy. Mm. työterveyspalvelut ovat lähes yksinomaan yksityisten tuottamia Suomessa. Mieluimmin suon voittoa näille yrittäjille kuin maksan veroina tehdottomuudesta ja poliittisestä kähminnästä julkisella puolella.

      • Aapeliska

        Mutta eihän yksityiseltä saa tehokasta hoitoa vaan kaikessa säästetään, että johtaja/omistaja saisi hyvät tulot.


      • TyhmyysTiivistyy

        Tämä on juuri sitä tyypillistä laumailmiötä eli otetaan yksittäinen tapaus esimerkiksi ja tuomitaan sen perusteella kaikki yksityiset palveluntuottajat. Pohjalta löytyy perisuomalainen kateus ja perinnöksi saatu vasemmistolaisuus (=kateus), Finnwatchin toiminnanjohtajakin yhtyy karkeaan yleistykseen kerätäkseen irtopistetitä ja tuoimitsee lausunnoillaan koko yksityisen toimialan, joka työllistää ihmisiä, jotka maksavat veroja. Olisin odottanut hänen asemassaan olevalta henkilöltä objektiivisempaa kannanottoa asiaan. Julkinen puoli ei vain pysty yksin hoitamaan suomen terveydenhuoltoa, joka pitäsi tunnustaa faktana. Väärinkäytöksiin on puututtava oli sitten kyse julkisesta tai yksityisestä toimijasta, mutta tämänkaltaiset yleistykset eivät johda muuhun kuin viimekädessä verovelvollisten kukkarolle.


      • ymmällä
        TyhmyysTiivistyy kirjoitti:

        Tämä on juuri sitä tyypillistä laumailmiötä eli otetaan yksittäinen tapaus esimerkiksi ja tuomitaan sen perusteella kaikki yksityiset palveluntuottajat. Pohjalta löytyy perisuomalainen kateus ja perinnöksi saatu vasemmistolaisuus (=kateus), Finnwatchin toiminnanjohtajakin yhtyy karkeaan yleistykseen kerätäkseen irtopistetitä ja tuoimitsee lausunnoillaan koko yksityisen toimialan, joka työllistää ihmisiä, jotka maksavat veroja. Olisin odottanut hänen asemassaan olevalta henkilöltä objektiivisempaa kannanottoa asiaan. Julkinen puoli ei vain pysty yksin hoitamaan suomen terveydenhuoltoa, joka pitäsi tunnustaa faktana. Väärinkäytöksiin on puututtava oli sitten kyse julkisesta tai yksityisestä toimijasta, mutta tämänkaltaiset yleistykset eivät johda muuhun kuin viimekädessä verovelvollisten kukkarolle.

        Huomioitko lähipiirin lainat?
        Maksetaanko tappiollisesta tuloksesta veroja?


    • YrittäjäksiSiirtynyt
      • Kokoomus-tuhoaa

        Sama tappiollisuuden kirous vaivaa myös antenniverkon omistajaa Digita Oy:tä, silkkaa tappiota jo 5 vuotta putkeen, .26 miljoonaa euroa joka vuosi.
        https://www.is.fi/yritys/digita-oy/helsinki/2488970-5/

        Tämä tappiollisuus ei ole kuitenkaan estänyt firmaa maksamasta joka vuosi 50...70 miljoonan euron sijoitustuloja omistajalleen, Australialaiselle firmalle.

        Kolmas tappiollinen firma on Caruna Oy, silläkin yli 5 vuoden jatkuva tappiokierre, -7 miljoonaa tappiota joka vuosi.
        https://www.is.fi/yritys/caruna-oy/espoo/1618314-7/
        Tämä yritys maksaa omistajilleen noin 140 miljoonan tuotot vuosittain, kikkailemalla parin miljardin euron tarpeettomasti otetulle lainalle korkoja maksamalla emoyhtiölleen.

        Kaikkia näitä yrityksiä yhdistää Kokoomus. Kykypuolue Kokoomus on ollut Suomen hallituksessa aina, kun näitä "hankalia ja tappiollisia.." yrityksiä on dumpattu maailmalle, polkuhintaan.

        En ole kyennyt äänestämään Kokoomusta vuoden 1983 eduskuntavaalien jälkeen. Ennen tuota äänestin useat vaalit. Mutta kun silmät aukesivat, en ole Kokoomusta ja sen politiikkaa kyennyt äänestämään.


      • Verohelvetti

        Mielipiteesi viittaakin vasemmistoliittoon eli ääni sinne


    • Järkevät-kokoomuslaiset

      >> Mielipiteesi viittaakin vasemmistoliittoon eli ääni sinne

      Taitaa monimiljonääri, ja entinen Kokoomuksen ääniharava Uudeltamaalta olla myöskin noita vasemmistoliiton ja kommunismin koviakin kannattajia sinun mielestäsi vai?

      – Minä tunnen yrittäjyyden. Se etsii maksimaalista voittoa. Seuraus
      nykyisestä Sote-suunnitelmasta on, että pikku hiljaa kaikki henkilökunta
      siirtyy yksityiselle. Kohta yksityisellä on niin kova ote markkinaan, että
      ilman heitä ei pärjätä. Sen jälkeen hinnat nousevat ja kun vaihtoehtoja
      ei ole, terveyshuollon kustannukset räjähtävät käsiin.
      Vastuuta ei ota kukaan, Harkimo päättää."
      https://blogit.iltalehti.fi/hjallis-harkimo/2019/01/13/sairaalasekoilussa-tuettiin-yrittajyytta-mutta-vahingoitettiin-suomea/

      Rehellisenä miehenä Hjallis sanoo, että Kokoomus tuki tuolla sairaalasekoilulla yksityisiä lääkäriyrityksiä, mutta samalla Kokoomus vahingoitti koko Suomea.

      • Verohelvetti

        Sorrut yleistyksiin poimimalla yksittäisiä mielipiteita mediasta ajattelematta asioita analyyttisimmin. Hjalliksen lausuntojen perusteella en muodostaisi kantaani juuri mihinkään. Tällaiset tulkinnat ja menettelyt ovat juuri sitä massahysteriaa, jota media ja sinunlaisesi ruokkivat sosiaalisessa mediassa. Onneksi iso osa äänestäjistä ajattelee omilla aivoillaan, mikä näkyy vaalituloksessa. Tuotanto ja liike-elämä pyörittävät tätä maata ja tuovat pelimerkkejä, joita sosiaalipuoli saa sitä enemmän käytettäväkseen mitä paremmin business pyörii. Veikkaan, että harmiksesi Kokoomuksesta on tulossa suurin puolue, koska sitä äänestäviä ihmisiä, jotka ymmärtävät talouden faktat, on yhä enemmän.


      • Karvas-huhtikuu-KOK

        >>Onneksi iso osa äänestäjistä ajattelee omilla aivoillaan, mikä näkyy vaalituloksessa.

        Juuri tähän seikkaan luotankin tässä asiassa, huhtikuulla nähdään.

        >> Tuotanto ja liike-elämä pyörittävät tätä maata ja tuovat pelimerkkejä, joita
        sosiaalipuoli saa sitä enemmän käytettäväkseen mitä paremmin business pyörii.

        No ei se liike-elämä yhtään sen tärkeämmin tätä yhteiskuntaa pyöritä, kuin vaikka sairaalat tai opetustoimikaan. Jos nämä toiminnot loppuu, niin kyllä loppuu liike-elämän pörhistely aika nopeasti.

        >> Veikkaan, että harmiksesi Kokoomuksesta on tulossa suurin puolue, koska sitä
        äänestäviä ihmisiä, jotka ymmärtävät talouden faktat, on yhä enemmän.

        Kokoomuksella ei ole minkäänmoisia mahdollisuuksia suurimmaksi puolueeksi. Tässä voi vielä käydä niin että Kokoomus romahtaa vielä Keskustankin alapuolelle.


    • kalliiksitulee

      Tällä menolla, jos Sote toteutuu, menot tulevat lisääntymään vähintään kolmella miljardilla. Perusteena yhtiöiden vapaa tuloksenteko mahdollisuus. Hoidon tasoa ei kukaan tule valvomaan, kauniista puheista huolimatta. Näin on käynyt hoivapuolella. Valvojilla on pitkään ollut tiedossa ongelmat silti näin kävi. Kunnille tulee lisäkustannuksia jos hoitajamitoitus vateet kiristyy. Eläkkeillä niitä kulujen lisäyksiä ei pysty maksamaan vaikka Keskusta 100 e lisää lupasikin.

    • qwertytwerq

      lain mukaan osakeyhtiö on haettava konkurssiin mikäli se ei ole tilikaudella tuottanut voittoa.

      se, että laki on moraaliton ei ole oy:n vika.
      jos ihmiset tietäisivät asioista, kaiken hoivatyön tekisi tmi-yrittäjä, jolla ei ole lain valvoitetta tuottoon. sen sijaan toiminimen vastuu jatkuu ikuisuuteen.
      osakeyhtiössähän on perävalotakuu- voit valittaa tai vetää oikeuteen oy:n. tulet saamaan oikeudessa pahasti turpaan, oikea oy palkkaa sellaset juristit että sinun köyhän juristi itkee jo ovella.

      ni ottakaa selvää asioista, loppuu huutelu ja valitus!

    • Kykypuolueen-kyykytys

      Onkohan tällä kohtaa yhtään mitkään poliittiset arviot tämän kommentin kirjoittajan aivokopassa muuttuneet??

      "30.1.2019:
      Veikkaan, että harmiksesi Kokoomuksesta on tulossa suurin puolue,
      koska sitä äänestäviä ihmisiä, jotka ymmärtävät talouden faktat,
      on yhä enemmän. "

      Kokoomuksen kannatus romahtanut parissa kuukaudessa 16,2% tasolle. Iltapäivälehtien kolumnistit kilvan veistelevät, että tuleeko Petteri Orpolle lähtö jo kesällä, vai kestäisikö mies syksyyn saakka puheenjohtajana.

      Orpo on tehnyt aivan sairaan huonoa poliittista linjausta ja huonoja ulostuloja julkisuuteen, juuri ennen vaaleja. Kyllä hän joutuu poliittiseksi maksumieheksi tekemisistään vaalien jälkeen.

      • GallupeillaEiValita

        Vaalit on eri asia kuin gallupit, joten katsotaan ensin kuinka paljon SDP ehtii tyriä kampanjassaan.


      • EiNäytäHyvältä

        Sdp:n politiikka johtaa pahimpaan lamaan, koska heiltä puuttuu ymmärrys, miten "hyvinvointiyhteiskuntaa" voidaan pitää yllä. Verotuksen kiristäminen johtaa saturaatioon, jossa verotulot laskevat, josta seuraa myös työttömyys ja tarve lisälainaan. Luulen myös, että kansan tuottavin aines äänestää jaloillaan muihin maihin, jossa verotuksella ei tapeta toimeentuloa.


      • Palkkio-huomenna

        Aika harva tämän palstan lukijoista on SDP:n kannattaja, enkä itsekään tietenkään ole. Mutta en ole yli 20 vuoteen kyennyt äänestämään myöskään Kokoomusta. Ei se ole mikään PK-yrittäjien puolue.

        Valtaosa kokoomuslaisista on töissä joko Valtionhallinnossa tai kunnilla, tai palkkatöissä isoissa yrityksissä.

        Olen TÄSMÄLLEEN samaa mieltä kuin kokoomuslaiset Harkimo ja Jan Vapaavuori, että Kokoomuksen 4 vuotta ajama SOTE-härdelli oli aivan sairaan huono viritelmä. Ei mitenkään istu minun järkeeni, että tuolla terveystalojen rahastusmallilla olisi verokuorma keventynyt 3 miljardilla eurolla.

        Kokoomus yrittää syöttää sellaista pahanmakuista pullaa, jonka jokainen PK-yrittäjä tunnistaa pahaksi pulklaksi, vääränlaiseksi tekemiseksi ja tavoitteeksi.

        Huomenna perjantaina Eduskunnan puhemiehistö ilmoittaa 12:30, että Sote-valmistelua ei viedä eteenpäin enää tällä vaalikaudella.

        Se oli Kokoomuksen aikaansaama saldo 4-vuotisen söhellyksensä palkkioksi. Ja se palkkio on aivan oikean kokoinen tehtyyn Kokoomuslaiseen ja Kepulaiseen työhön ja tekemisen laatuun nähden.


    • Naula-arkkuun

      Kokoomus sähläsi ja mähläsi 4 vuotta, eikä saatu aikaiseksi mitään tulosta. Tärkein asia olisi ollut vahvalla porvarienemmistöllä runtata paikallinen sopimusoikeus työpaikoille. Ei saatu aikaiseksi sitä, eikä tällaista kehitystä edes alustavasti alullekaan.

      SOTE-hölmöilyn kaatuminen taas on pelkästään onni tälle maalle.

      • EiNäytäHyvältä

        Vaikea sitä millään enemmistöllä asiota saada läpi tässä maassa kun demokratiaa horjuttaa AY-mafia, joka pistää rattaat kiinni heti kun järkeviä uudistuksia yritetään saada aikaan.

        Eikä SOTE ole mihinkään kaatunut. Punamulta laittaa 18 maakuntaa hallintoineen pystyyn lainarahalla.


      • Rahat-kärkihankekisiin

        Taisipa se Juha Sipilän hallituskin 4-vuotiskaudellaan about 15 Miljardia euroa uutta velkaa ottaa.

        Lisäksi myi kasan parhaimmasta päästä hyvin tuottavia valtionyhtiöitä, niiden onnettomien sipilämäisten "kärkihankkeidensa" rahoittamiseen. Kärkihankkeina maalattiin muun muassa maaseudun vanhoja viljakuivureita punamullalla.

        Tietenkin demarit ottaa velkaa lisää. Kun niille hallituksen omalla, taitamattomalla hölmöilyllä avattiin paraatiovi hallitukseen.

        Miten ihmeessä neljä peräkkäistä KOK / KEPU -vetoista hallitusta on voinut pelata pelin näin onnettoman huonosti? Tämän viimeisimmän piti vielä erikseen olla oikein "kykenevä yritysjohtaja", maata ja hommaa johtamassa.


      • EiNäytäHyvältä

        korkea työllisyysaste
        lainanoton lasku
        laskenut työttömyys
        tuottavuuden kasvu
        kauppojen aukioloaikojen vapautuminen
        alkoholin myynnin kevennykset
        autoveron lasku
        taksiuudistus (tosin kaipaa vielä hiomista)
        ensimmäinen hallistus, joka on saanut vietyä SOTEa näin pitkälle

        Jokainen ed. hallitus olisi vain uneksinut tällaisista saavutuksista. Mitei asioita ensin
        ennen kuin lähdet faktattomaan laulukuotroon,


    • Ne-aikaansaamiset

      > korkea työllisyysaste
      > lainanoton lasku
      > laskenut työttömyys

      Nuo ilmiöt ovat tapahtuneen 2..3 viime vuoden aikana joka ikisessä Euroopan maassa, täysin riippumatta onko siellä sosialistihallityus vai porvarihallityus. Kyse on yleisestä talouden korkeasuhdanteesta, ja tätä Euroopan suhdannenousua eivät tosiaan saaneet aikaan Petteri Orpo ja Juha Sipilä.

      > tuottavuuden kasvu

      Tuottabuuden kasvussa olemma jääneet sekä Saksan että Ruotsin jalkoihin. Suomen tuottavuuskehitys on reilusti alle euroalueen keskiarvon.
      https://ek.fi/wp-content/uploads/Tal16-2.png

      > kauppojen aukioloaikojen vapautuminen
      > alkoholin myynnin kevennykset

      Kumpikaan noista ei ole vaikuttanut edes prosentin kymmenyksen vertaa positiivisesti Suomen talouskasvuun, ei mitään apua BKT:n nousemiseen.
      Alkoholin kulutuksen lasku Suomessa on kääntynyt alkoholimuutoksen jälkeen nousuun. Alkoholin kulutuksen lisääntyminen ei ole koskaan terveelle taloudelle hyväksi.

      > autoveron lasku

      Niin siis 2018 auto maksoi 33.000€ ja tänä vuonna se maksaa sitten 32.400 euroa.
      https://yle.fi/uutiset/3-10539273
      Saman tien nostettiin kuitenkin polttoaineveroja vastaavalla summalla. Käytetyillä autoillaan ajelevat maksavat uuden auton ostajien saaman muutaman satasen veroedun.

      > taksiuudistus (tosin kaipaa vielä hiomista)

      Jaa että pikkasen korjailua. Taksikyytien hinnat Uudellamaalla ovat nousseet taksiuudistusten 14% verran. Haja-asutusalueilla, pienemmillä paikkakunnilla ei saa taksia iltaisin tai viikonloppuisin enää ollenkaan. Kaikki ovat siirtyneet ajamaan taksikyytejä isompiin kaupunkeihin ja taajamiin

      > ensimmäinen hallistus, joka on saanut vietyä SOTEa näin pitkälle

      Tuonhan Annika Saarikko tosiaan lausahti ulos: "Uudistus on pidemmällä kuin koskaan ennen." Maikkarin Asian Ytimessä ohjelmassa 5.3. Saarikolle myönnettiin tästä lausumasta hieno kehystetty kunniadiplomi. Se diplomi annetaan vähän niin kuin hölmöimmästä päästä olevalle viikon lausahdukselle.

      Mutta mukavaa että Kokoomuskin halua ja myös saa lämmitellä tuon saman kunniadiplomin lämmössä nyt, ja osoittaa että paljon on hallituskaudella saatu aikaan.

    • Sllmien-avautumispäivä

      "30.1.2019:
      Veikkaan, että harmiksesi Kokoomuksesta on tulossa suurin puolue,
      koska sitä äänestäviä ihmisiä, jotka ymmärtävät talouden faktat,
      on yhä enemmän. "

      Onko täällä vielä sellaisia umpikokoomuslaisia aivopestyjä olemassa, jotka edelleen vaalipäivänäkin uskovat vakaasti, että Kokoomus tulee nousemaan suurimmaksi puolueeksi?

      Jos on, niin ne silmät avautuvat ammolleen, noin 5,5 tunnin kuluttua.

      Kokoomuksesta ei tosiaan tullut suurinta, eikä edes toiseksi suurinta puoluetta näissä vaaleissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      279
      4619
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2498
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2181
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2166
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      129
      1817
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1462
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1442
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      343
      1418
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1357
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1247
    Aihe