Mikä ja miten seurakunta on ja toimii?

On.aika.palata.takaisin

Raamattu opettaa yhden seurakunnan periaatetta: YKSI kaupunki - YKSI seurakunta. Kaksi kaupunkia - kaksi seurakuntaa, jne. Tiit. 1:5. Ilm. 1:11. ym.

Yhdellä paikallisseurakunnalla voi olla monta kokouspaikkaa.
Alkuajan paikallisseurakunnat eivät lahkoutuneet siitä, että heillä oli monta kokouspaikkaa. Raamatussa ei ole opetusta, että yhden seurakunnan olisi kokoonnuttava yhdessä paikassa. Alkuseurakunnalla Jerusalemissa oli paljon kokoontumistiloja, mutta he olivat silti YKSI ainoa Jerusalemissa oleva Jumalan seurakunta.
Muun muassa Apt. 1:13,15. mainittu Yläsali oli iso kokoustila, johon mahtui noin 120 uskovaa. Seurakunta kuitenkin lisääntyi muutaman päivänä aikana tuhansilla uskoontulleilla, jotka kaikki pysyivät apostolien opetuksessa. Apt. 2:41,42,46. Miten se oli mahdollista? - Heillä oli Salomon pylväskäytävän kokouspaikan ja Yläsalin lisäksi monia kotikokouksia, joissa tuhannet kokoontuivat YHDEN paikallisseurakunnan yhteydessä. Apt. 4:23,31. 5:12,13.
Room. 16. 1 Kor. 16:19. Kol. 4:15. Filem. / 2. ym.
Johanneksen äidillä oli suuri talo Jerusalemissa, jossa pidettiin kristittyjen kokouksia. "Siellä oli monta koolla rukoilemassa." Apt. 12:12.
Efeson kaupungissakin oli julkinen kokouspaikka, "Tyrannoksen koulu". Apt. 19:9.
Jne.

Paavali "kulki talosta taloon" hajottaen Jerusalemissa uskovien kotikokouksia. Apt. 8:3. Mutta siitä huolimatta seurakunta kasvoi ja lisääntyi pysyen kaikkialla apostolien opetuksessa. Apt. 2:42. / 1 Kor. 1:10.

Uskovat menivät Jerusalemin kotikokouksiin miten sattui, mutta kuitenkin Pyhän Hengen johtamina. Missä tahansa kodissa he kokoontuivatkin, he kokoontuivat yhtenä Jerusalemin seurakuntana. Tämän tähden kaikki myös tiedostivat aina olevansa "oman" seurakuntansa kokouksessa missä tahansa kotikokouksessa olivatkin. Olivathan he omiensa seurassa. Apt. 4:23.
Yksi seurakunta ja vanhimmisto yhdessä kaupungissa on ehdoton Jumalan Sanan opetus. Tiit. 1:5.

Tuhansia eriseura-poppoita on saatu aikaan, kun ei ole otettu todesta Jumalan Sanan kokonaisopetuksia.
Raamatun yksiselitteinen opetus on, että seurakunta ilmenee jokaisella paikkakunnalla YHTENÄ seurakuntana, mikäli on raamatullinen. Ja yhdellä seurakunnalla voi olla useita kokouspaikkoja, tarpeen mukaan. Mutta kokouspaikkoja ei tule pitää eri seurakuntina.

Kristuksen ruumis on yksi, ja kaikki Kristuksen ruumiin jäsenet samalla paikkakunnalla ovat kunkin paikkakunnan Jumalan seurakunta. Raamattu asettaa paikkakunnan rajat seurakunnan rajoiksi.
Yksikään ihmisen perustama järjestö, yhdistys, kirkko tms. ei ole Raamatun tarkoittama seurakunta. Sellaisten jäsenrekistereihin kuuluminen ei ole samaa kuin seurakuntaan kuuluminen. Jumalan seurakuntaan ei voi liittyä kuten ihmisten organisaatioihin. Oikean seurakunnan jäsenyyteen synnytään uudestisyntymiskokemuksessa Pyhän Hengen kautta, ja kasteen kautta. Apt. 2:41.

29

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Onko.esteitä

      Niin se Raamattu opettaa. Mikä estää toimimasta noin?

    • Nii-in

      Ja niinpä Weijon eriseura on se ainoa oikea er... öö... seura... 😃

      • vapaaajattelija74

        Juuri noin, Weijolla taas näemmä kovaa tarvetta perustella oman lahkonsa olemassaoloa :D


    • henkiluoseurakunnan

      Jos ihmiset toimivat ns. sanan mukaan, niin kaikki menee vinoon. He kun näkevät samat asiasta sanasta aivan eri tavalla. Heillä on erilainen helvetti, eri lepopäivä sekä kaikenlaisia muita käsityksiä, jotka poikkeavat tosistaan, vaikka kuinka kukin väittää toimivansa sanan mukaan. Siksi se, että toimitaan muka sanan mukaan ei ole mikään tae Jumalan seuraamisesta tai pelastustiestä. Se voi olla täysin ihmislähtöistä haihattelua.

      Se oli oikein, että Pyhän Hengen tulee perustaa seurakunta, se liittää uskovat yhteen eikä minkään kieron opin. Eikä kaksi eri seurakuntaa ole lahkoja toisilleen jos niissä molemmissa vaikuttaa Pyhä Henki. Paatuneimmat ns. sanan seurakunnat taasen väittävät ettei Pyhä Henki enää toimi. Se oli tarpeen vain alkuseurakunnan aikaan, mutta ei Henki enää ihmiselle enää ilmesty, vaan he vain tutkivat sanaa ja vetävät siitä omia johtopäätöksiään.

      • Herätyys

        Niin ne lihallisuudessaan / uskonnollisuudessaan jotekin uskossa olevat näkee.

        Mutta sitä varten on Oikeat, Raamatun UT mukaisesti näkeviksi armoitet. Kristuksen Jeesuksen kirkkaudeksi ja kunniaksi, Hänen "maailmallen valkeudeksi ja maalle suoulaksi" riittävällä tavalla eläviä ja toimivia / vaikuttavia Hänen kristuksen Jeesukksen (apostolisia) seurakuntiaan (YKSI pää paikkakunnallaan) seurakuntiaan / sitä pelastukseksi Krist. vaihtoehtoa rakentaviin eri virkoihin ja muihin eri palvelusten tehtäviin ja niissä avustajiksi kutsutuja / armoitettuja / Krist. asiantunevia. joiden kuuluu opettaa ja ohjata elämään ja toimimaan / vaikuttamaan Raamatun UT opetsuten ja ohjeiden mukaisesti jokaista kristuksen Jeesuksen omaa (jäsentää) myöden YHTÄ olevasti ja kaikessa YHTÄ pitävästi, Totuudessa YKSI mielisesti yhteiseksi hyväksi, mutta, kaikelle Luojan hyväksemme luomalle parhaaksi mahdolliseksi tarkoituksella ja tavoiteella eläviksi, puhuviksi ja toimiviksi / vaikuttaviksi.

        Jeesuksen nimessä... uskovilleen / muillekin tähän em. Raamatun UT mukaiseen Kristillisyyteen HERÄTYKSEKSI, muistuttaen ja valistaen.

        Puolustaja Pyhähenki, joka Totuudenhenki, / vähäisen, Totuudessa pysyvän ja siihen Raamatun UT opetusten ja ohjeiden mukaisuuteen pitäytyvästi elävän, puhuvan ja toimivan, tähän em. Krist. yhteyteen ja yhteistyöhön kutsutun / siihen näyllä armoitetun palvelijansa ja seuraajansa.


      • Sanallaeteepäin

        Ystävä hyvä Pyhä henki, on Raamatun sana, sanan noudattaminen vaikuttaa sisäisesti, meissä Jumalan kautta,


      • Anonyymi
        Sanallaeteepäin kirjoitti:

        Ystävä hyvä Pyhä henki, on Raamatun sana, sanan noudattaminen vaikuttaa sisäisesti, meissä Jumalan kautta,

        Niin, "hedelmistäänhän puun" hyväksi tai pahaksi puuksi tunnistaa" sanoi / opetti Herra, Kristus Jeesus.

        Sitä Oikeasti hyväksi olevaa, on vasta KAIKILTA osin Raamatun UT opetsuten, ohjeiden ja kehoitusten mukainen ja perustuva. Vasta siitä voisi alkaa ilmenemään / tulemaan sitä, kaikille hyväksi, hyvää hedelmää. Joista kaikki voisivat tunnistaa HYVÄÄ hedelmää tuottavaksi kaikilta osin Raamatun UT mukaiseksi, kaikille hyväksi Kristillisyydeksi, Kristuksen Jeesuksen Oikein ja Oikeasti seuraajikseen. "Kun hedelmistään puun" siksi / sellaiseksi, tunnistaisi.

        Jeesuksen nimessä...uskovilleen / muillekin HERÄTYKSEKSI, muistuttaen ja valistaen.

        vähäinen, palvelijansa ja seuraajansa, nim. (Herätyys)


    • Suuntautunut

      Suomi on erityisasemassa profeetallisessa seurakunnan ennalleen asettamisessa. Olen käynyt Helsingissä Jumalan seurakunnan kokouksessa. Se on sitä, mitä oli jo 2000 vuotta sitten.
      Samaa oppia tämä:
      http://Jeesus-on-Herra.com/

      Kaunis, pyhä, puhdas, oikea.

      • anonyymi_UCD

        "Suomi on erityisasemassa profeetallisessa seurakunnan ennalleen asettamisessa. "

        Hengellistä narsismia.


    • Tarkistaja

      Raamatulla voi tarkistaa, onko kysymyksessä Pyhän Hengen johdatus vaiko ihmismielipide.
      Matt. 22:29.

      • Herätyys

        Niin Herra Jeesus sanoi / opetti hyvän tunnistimen.

        Sanoi että "hedelmistään" (näyvistä), ja niistä kaikkeen maailmaan asti kantautuvista viesteistä, puun hyväksi, tai pahaksi, tai hedelmättömäksi tunnistaa.

        Eli kuuluisi olla kaikille hyväksi, "maailmalle valkeudeks ja maalle suolaksi" / Kristuksen Jeesuksen kirkkakudekis ja kunniaksi riittäviä, ne Raamatun UT mukaisen Kirtsillisyyden tunnusnerkit ilmentäviä ja täyttäviä, joista kaikki voisivat tunnistaa Kristuksen Jeesuksen Oikein ja Oikeasti seuraajikseen, käskynsä kaikilta osin pitäviksi ja täyttäviksi. Hänen APOSTOLISIA seurakuntiaan / sitä pelastukseksi Krist. vaihtoehtoa, jokaista Hänen OMAA (jäsentään) myöden, YHTÄ olevasti ja kaikessa YHTÄ pitävästi, Totuudessa YKSI mielisesti, Krist. Rakkaudessa, joka ei ole kenellekään pahaksi, Lain / Laillisuuden täyttymyksen mukaisesti ja mukaiseksi, rakentaviksi.


    • Vanhimmiston.alaisuudes

      Heräätys. Oletko tullut uskoon ja kastettu? Oletko seurakuntayhteydessä?

      • Herätyys

        En ole viellä löytänyt Raamatun UT mukaisesti elävien Kristuksen Jeesuksen kirkaudeksi ja kunniaksi, "maailmalle valkeudekisi ja maalle suolaksi" riittävällä tavalle elävia ja toimivia / vaikuttavia APOSOLISIA seurakuntiaankaan.

        Joita, Hänen, Kristuksen Jeesuksen seurakuntiaan / sitä pelastukseksi Krist. vaihtoehtoehtoa rakentavaan Krist. yhteyteen ja yhteistyöhön olen kutsuttu, siihen näyllä armoitettu, vähäinen, Totuudessa pysyvä ja siihen, kaikille hyväksi Raamatun UT mukaisuuteen pitäytyvästi elävä, eriseuroihin / lahkoihin ja puolueisiin sitoutumaton, vain kaikille hyväksi Raamatun UT mukaisen Kristillisyyden / Krist, vaihtoehtoa rakentamiseen alkamisen / yhtymisen puolesta, puhuva ja toimiva palvelijansa ja seuraajansa.

        Jeesuksen nimessä... niitä muita tähän, em. kaikille hyväksi Raamatun UT mukaiseen ja perustuvaan Krist. yhteyteen ja yhteistyöhön kutsuttuja / armoitettuja etsivä / peräänkuulutteleva.

        "Löytäneekö"Hän... uskoa, Raamatun UT mukaista ja mukaiseen, Etsivä...?


    • Perästäkuuluu

      Sisäiseti meissä Jumalan sana tekee työn, Jeesus opettaa sanoo rakentavansa kolmessa päivässä teppelin silloin minä olen seurakunta. sana on pilleri joka tehoaa, ei kukaan tiedä miten?
      Jeesus opettaa tuuli tulee mistä tulee kukaan ei tiedä tuulen mistä ja miten, samoin Jumalan sanan kanssa, kuka uskoo voi kuulla huminan, sydämessä

    • Katson.sen.uudestaan
    • Uloskutsuttu

      Ei näytä tämä aloitusen mukainen seurakunta toimivan!

      Kovin on hiljainen, Ettei vain ole yhdenlainen nukkuvien yhdistys.

      Siitä Raamatun UT mukaisesta, kaikille hyväksi Kristillisyydestä kun pitäisi syntyä sitä HYVÄÄ / näkyvää hedelmää, ja siitä, kaikkeen maailmaan asti, kaikille luodille kantautuvaa hyvää sanomaa.

      Palasivatko takaisin sinne pimeyteen / valkeudottomuuteen, nukkuviksi?!

    • Blogin kirjoittajalle ...Totta .Tämä ykseys Kristuksessa on erittäin tärkeää ja se on maailmassa lähes tuhottu .Hiippakuntia löytyy ja lisää tehdään ,jonkin johdolla ja halutaan tuoda esiin SE OMA ,koska olen oikeassa ja muut väärässä .Totuus kuitenkin on se ,että jokaisen sydän kuuluisi olla Kristuksessa ja Hänen Sananasa kuulemisessa .Nyt painotus on jossain seinissä ja järjestelmissä ja rahanpyörittämisessä.
      Kaikki MUU pitäisi olla siis takaalalla ja nyt ne on etummaisina ja Kristus on jossain jossain jossain ?? missä Hän onkaan .
      Lahkoutuminen ja eri ohjaajat tuovat heti sen oman juttunsa ja näin asiat lähtee jo päin mäntyä ihan omalla painollaan,kaikki kun ei ole edes hyviä ja taitavia opettajiakaan ,mutta tietysti luulee olevansa ja puhumattakaan armoituksesta ,joka kuuluisi olla .
      Lopun ajassa ollaan ja eksytys pääsee nyt näihin helppoheikki lahkoihin ihan suoraan kävelemään sisään kun näistä puuttuu se SUOJA ,jonka Jumala on meille antanut ja ne asiat löytyy ihan raamatusta ja 38 versiosta tarvittava tieto ja itse ei tavitse soveltaa.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Ja tuolta...http://www.suomenkristityt.foorumimme.com paikka, missä mahdollisuus niistä kaikilla hyväksi Raamatun UT opetuksista, ohjeista ja kehoituksista asiallisesti ja rakentavasti, Kristuksen Jeesuksen kirkkaudeksi ja kunniaksi, "maailmalle valkeudeksi ja maalle suolaksi riittävällä tavalla eläviä ja toimivia / vaikuttavia, Hänen apostolisia seurakuntiaan / sitä pelastukseksi Krist. vaihtoehtoa rakentavaan Kristillisyyteen, Krist. yhteyteen ja yhteistyöhön alkamiseen ja yhtymiseen johtavasti asti.

        "Löytäneekö uskoa", Raamatun UT mukkaista / mukaiseen, Etsivä?


    • Anonyymi

      Tosi on teidän opetus. Uskon sen niin.

    • Anonyymi

      Aloituksen opetus on säväyttävän oikeaa. Ei sitä ole tullut ennen nä-in ajateltua.

    • Anonyymi

      Opetus, aloituksessa. Oikeaa. Ja lisää joillakin. Hyvää.

    • Anonyymi

      Kristinuskon leviäminen Helsinkiin kristinuskon alkuaikoina ei kaikilla paikkakunnilla tarkoittanut, että heti ihmisten tullessa uskoon, olisi ollut olemassa raamatullinen paikallisseurakunta. Seurakunta, ekkleesia (mm. Matt. 16:18), tarkoittaa uskossa Jeesukseen olevien erottautumista maailman syntielämästä ja tulemista yhteiseen toimintaan ja säännölliseen kokoontumiseen, jossa Jumalan antamat tehtävät ja Pyhän Hengen jakamat armolahjat alkavat toimia paikallisten kristittyjen yhteiseksi hyväksi. Apt. 2:41,42. 1 Kor. 1:2 ja 14:26.
      Siis järjestäytynyt paikallisseurakunta toimi Suomessa jo ennen mitään muita kristillisyyden ,muotoja, kirkkoja ym.s.

      • Anonyymi

        Niin, tähän kaikille hyväksi Raamatun UT mukaiseen Kristillisyyteen, Krist. yhteyteen ja yhteistyöhän Raamatun UT mukaista suuntaa ja siihen alkuun viitoitettua, kaikessa täydellisyyteen vievää tietä, Jumalan VALTAkuntaa, ja Hänen, kaikille hyväksi vanhurskautta etsiville...

        http://www.suomenkristityt.foorumimme.com

        Jossa myös mahdollisuus, asiasta asiallisesti ja rakentavasti, Kristuksen Jeesuksen kirkkaudeksi ja kunniaksi, Hänen ( apostolisia) seurakuntiaan / sitä pelastukseksi Kirst. vaihtoehtoehtoa rakentavaan kekusteluun, profetoimisiin ja niiden asallisesti ja rakentavasti arvostelemisiin.


    • Anonyymi

      Lähtisit poika toteuttamaan unelmiasi.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Niin pitäisi vain löytää ensin ne Kristuksen Jeesuksen kirkkaudeksi ja kunniaksi / "maailmalle valkeudeksi ja maalle suolaksi riittävällä tavalla eläviä ja toimivia / vaikuttaviia seurakuntiaan / sitä pelastukseksi Krist. vaihtoehtoa rakentaviin eri virkoihin ja muihin eri palvelusten tehtäviin ja niissä avustajiksi, ym palvelijoiksi kutsutut / armoitetut. Keskustelemaan asiallisesti ja rakentavasti, niistä, mitä kaikkea edellytää, miten kuuluu Raamatun UT mukaan alkaa ja yhtyä elämään ja toimimaan / vaikuttmaan että tulisi sellaiseksi, kaikilta osin Raamatun UT mukaiseksi ja perustuvaksi, ne Raamatun UT mukaiseen Kirstillisyyden tunnusmerkit ilmentäväksi ja täyttäväksi, joista kaikki voisivat tunnistaa Kristuksen Jeesuksen Oikein ja Oikeasti seuraajikseen. Kun "hedelmistään puun" siksi / sellaiseksi, kaikille hyväksi "hyvää hedelmää" tuottavaksi YHDEKSI "hedelmä puuksi" / yhdeksi, yhtä olevaksi ja kaikessa yhtä pitäväksi, Totuudessa YKSI mielisesti eläväksi ja toimivaksi / vaikuttavaksi jäsenisökseen, kaikilta osin Raamatun UT mukaisesti toimivaksi tunnistaisi.

        Joka asiallisesti ja rakentavasti tästä Krist. PÄÄasiasta keskustelu mahdollistuu, ilman mainosten, ym. epäasiallisuuksien HÄIRINTÄÄ tuolla...

        http://www.suomenkristityt.foorumimme.com foorumilla.

        (Herätyys) terveisin.


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5015
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3287
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1422
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1275
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      967
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      219
      750
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe