Esperi Care, hyvä että paljastui ennen vaaleja

hoivatakuu

Erittäin huono on tilanne Suomessa, mutta huonommaksi se taitaa Soten myötä mennä.
Iäkkäät ihmiset ovat hyvä hoidon ansainneet, mutta eivät sitä saa. Jos kunnilla ei ole nyt
varaa palkata riittävästi hoitajia ja taata hyvä hoito, niin miten sitä muka on tulevaisuudessa.
Soten myötä palveluja tarjoavat voittoa tavoittelevat yritykset, joissa hoito on aivan tolkuttoman kallista. Ikäihminen kuluttaa sinne ensin eläkkeensä ja säästönsä, sen jälkeen muun omaisuutensa.
Sitten kun omaisuutta ja rahaa ei enää ole ja eläke ei riitä, joutuu kunta maksumieheksi ja se mitä silloin menee kuukaudessa, on varmasti sama mitä nykyisellään menee kuudessa kuukaudessa.

Kaikista huonoin puoli tuossa tulevaisuuden uhkakuvassa on se, että terveyspalveluita tarjoaviiin pörssiyhtiöihin sijoittaneet sijoittajat siirtävät tuottonsa veroparatiiseihin ja sitä kautta pois siitä kierrosta mihin ne kuuluisivat.

Suomi toimisi oikein vain ja ainoastaan silloin, jos ja kun saataisiin terveyspalvelut valtion omistamiksi.
Valtio on myynyt jo lähes kaiken hyvin tuottavan liiketoiminnan ulkomaille ja nyt on samalla tavalla menossa terveyspalvelutkin, jotka ovat tulevaisuudessa entistä suurempaa bisnestä.

Pääministeri Sipilä lausui Esperi Care uutisoinnin jälkeen, että palvelujen järjestäjien määrän vähentyessä sote-uudistuksen myötä myös niiden valvonta parantunee.

Hän uskoi myös, että hallituksen valmistelema sote-uudistus toisi järjestystä sosiaalipalvelujen ulkoistamiseen, eikä yksittäisen kunnan huono taloudellinen asema johda Esperi Caren kaltaisiin tilanteisiin.

Kallista hoito ja hoivaa tarjolla ja sillä kupataan ensin hoitoatarvitsevan omat varat ja sen jälkeen
valtion varat ja rahat menevät Sipilän ja muiden suursijoittajien kuorissa verottajan tavoittamattomiin.

96

87

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • järjettömätmarkkinat

      Ja tällaista samanlaista MARKKINAmallia yritettää SUOMEN HALLITUS KIIIIREEELLÄ ajaa valtaamaan myös Suomen terveydenhuollon, johon tarvittaisiin vain lisää lääkäreitä julkiselle puolelle. Suomalaisten veromarkat ollaan väen väkisin viemässä kansainvälisten suuyritysten voittoihin, vaikka niillä rahoilla saisimme Suomen julkisen terveydenhuollon superhienoon kuntoon, kun vaan nykyisen hallituksen arvomaailmaltaan arvottomat saataisiin irti Suomen alasajosta! Herätkää ihmiset viimeinkin - minkälaisia arvoja kannatatte seuraavissa eduskuntavaaleissa!!!

      • VihaOnSuuri

        Sipilän mukaan valvonta ja kaikki on kunnossa. Sipilän hallitus kumosi kaikki edellisen hallituksen valvontaa parantaneet lakimuutokset. Että tällainen uskovainen!!


      • Julmuritulos

        Uskon jo pelkällä Esperin ja Attendon saamalla voitolla rahoitetais vanhusten hoito parempaan kuntoon.
        Vanhusten hoitoa ei ole järkevää yksityistää.
        Kunnallinen hoito ei edellytä liikevoittoa.
        Kaikki varatut eurot menisi ihmisten hyväksi eikä sijoittajien voitontavoitteluun.


    • Puuttausta

      Näin on. Yliopistollisista sairaaloista ostetaan huippulääkärit yksityis sairaaloihin ja sen jälkeen kun sinne on saatu kaikki ja Hallituksen tavoitteet on täyttyneet, niin hoitoa saa yksityisten kautta joko super-rikkaat omilla rahoillaan tai vakuutuksilla ja sen jälkeen tavalliset ihmiset kunnan tai valtion rahoilla ja ne sitten karkaa maasta pois.

      Alkaa tuntumaan että Suomi on kohta kuin tuo Itänaapuri. Siellä presidentillä on kohtuullinen palkka, mutta silti omaisuutta enemmän kuin valtiolla. Täällä on kohta pääministerillä enemmän rahaa kuin valtiolla.

      • No siinäkin yksi syy, miksi sitä venäjää täytyy nostaa koko ajan tapetille.
        Syyksi kelpaa mikä tahansa, mutta omat kuprut on saatava piiloteltua viimeisen päälle.

        Nämä esperit ja kasperit ovat olleet koko eu-ajan ajamassa alas kaikkea sitä mitä yhteiskunnassa on ollut alunperin tarkoitus veroeuroilla kattaa ja siihen meillä on hallitukset antaneet yhä enemmän liekaa ja kannustusta.
        Ei kai kukaan todella usko tällaisten sotejen säästävän yhtään mitään - jaa no sen verran, ettei köyhiin tarvitse satsata ja tuo moraali, mikä näyttää miljoonia maasta ulos siirrettäessä olevan ns. KäyPä hoito, paljastui nyt taas kerran kaikessa kattavuudessaan.
        Näitä on vuosien varrella tullut esiin ennenkin, mutta kuka näistä on ketään tilille vaatinut, korjauksiinhan meillä ei ole varaa, hyvä kun riittää miljoonajohtajien palkkoihin ja bonuksiin verottoman ulkoistetva voiton lisäksi.
        Mutta usko siihen ettei sitä kauan muisteta, luo uutta uskoa, tavoitetta ja tavoitehakuisuutta uusien veromiljoonien siirtämiseen kauas pois suomalaisten ulottuvilta.
        Jo eu:n perimmäinen tavoite on alusta alkaen ollut se, että kaikki sosiaaliturva on ajettava mahdollimman alas tai poistettava kokonaan ja suomessa tätä tavoitetta pyritään toteuttamaan todellisen mallimaan tavoin.
        Kuinka muuten olisi mahdollista, että tällaiset kuin romania on A) hyväksytty eu:n jäseneksi ja B) kun kerran on niin tehty, sallitaan kerjäläisyyden leviäminen pyrkimättäkään vaikuttamaan syihin ja niitä edes vähentämään? Tämäkö on sitä kv-ihmisoikeussopimusten pilkulleen noudattamista, joihin meilläkin tietyissä tapuksissa AINA muistetaan vedota?
        Ainoa tavoite tässäkin on olut ainoastaan köyhyyden levittäminen jokapäiväiseksi normaaliksi läpi koko eurostoliiton ja siihen otettiin lisäksi tervetulleena apuna, suoranaisena lahjana mahdollisuus osallistua ja hyötyä ihmiskaupasta.
        No vaalit ovat huhtikuussa, sitten tämä painajainen voidaan neljäksi vuodeksi unohtaa ja sen sijaan alkaa budjetoimaan uus a tuottoja vakuutuskuoriin.


      • tarhakuineläintarha

        Joo Esperit, Kasperit ja Eskaritkin, päiväkoditkin jo, lastentarhat ovat kuin eläintarhoja....


    • mipiku

      Vanhustenhoidon tila on ollut huono jo vuosikymmeniä. Nyt vasta vaalien alla tähän täkyyn tartutaan. Kun kyseessä on yksityinen hoitofirma, vasemmisto yrittää käyttää sitä vaaliaseena. Mutta vanhustenhoidon tila on huono myös kunnallisella puolella suurimmassa osassa kuntia. Nyt sitä ei muisteta, mutta viime syksynä 2018 Aluehallintovirasto puuttui Helsingin kaupungin kotihoidon epäkohtiin. Helsingissä on vuosikymmenten perinne huonosta kotihoidosta. Siitä on valitettu Aluehallintovirastoon jo pitkään, mutta vasta viime syksynä siihen puututtiin. Helsingin kaupungin päättäjistä suurin osa kuuluu vihervasemmistoon. Heille oli tärkeämpää taata palvelut paperittomille, kun laittaa kuntoon vanhuspalveluitaan tai leipäjonojaan.

    • Espperi Care ei ole hallituksen vaan kuntien vastuulla. Demarien potkaisema moitepallo voidaan palauttaa saman tien. Kristiinankaupungissa on RKP määräävässä tilanteessa.
      Helsingissä Kokoomus, SDP, Vihr on pelastettu.eät ja RKP. Hallitus

      • Enoledemari

        Aivan sama kenen vastuulla se on. Hallituksen Sipilä ja Orpo kumppaneineen kuitenkin ovat ajamassa Suomea tilaan, jossa terveyspalvelut ulkoistetaan yksityisten sijoittajien hallinnoimiin yhtiöihin. Tämä hieno suunnitelma kantaa nimeä SOTE.
        Niinhän se jo paljastui Esperi Carenkin osalta.
        " Välttele Suomen veroja, taustalla monimutkainen korkokikkailu"


    • Sotunäytös

      Sirkuselämää. Jokainen elävä sirkus purkaa kamansa hetken mielhyvästä. Perhesirkuksessa vaipat joudutaan arpomaan.

    • pelkkää-kerman-kuorintaa

      Nyt alkaa pikkuhiljaa suomalainen tajuta koko soten perimmäisen motiivin.
      SE EI TODELLAKAAN ole (ikinä ollutkaan) se, että ylikansalliset ja pelkkää voittoa tavoittelevat kotimaisetkin yhtiöt olisivat nyt (jo muutaman vuoden olleet) erittäin huolissaan suomalaisten köyhien, vanhojen ja kipeiden ihmisten hyvinvoinnista. Ehei: vaan MONEY TALKS jälleen kerran ja kerman kuorinta, kuten moni ajatteleva ihminen osasi jo aikoja sitten ennustaakin.
      Kun noiden kaikenkarvaisten pelurifirmojen taustalta on paljastunut (ja paljastuu vielä varmaan lisää) veroparatiiseja, voidaan kysyä mm. sitä, kenen kelkassa luistelee esim eläkeyhtiö Ilmarinen???

    • espericaren.ym

      riistoporvarien ahneus tuottaa ,vain kärsimystä. muutos alkaa vaaleista, ja jos se ei riitä.. on saunan takana tilaa , ja tilaus, tämä riistoporvareille tiedoksi annettakoon. # :P

      • faktaa

        On erittäin hyvä, että kokoomuksen ja osin ainakin keskustan ministereiden lempilapsi tulee tarkastelun kohteeksi näin vaalien alla. Tämä on ainakin vanhemmalle väestölle selvä singnaali ketä äänestää seuraavissa vaaleissa.
        Kuuntelin tuossa aamutelevisiota, jossa tuli ilmi esim. sellainen seikka, että näissä yksityisissä hoitokodeissa vuorot vaihtuvat niin, että tunti jää joka vuoronvaihdon yhteydessä ilman työntekijöitä. Näinkin yrittäjä keplottelee voittoa.
        Ajatelkaapa, että miten olisi tilanne, jos poliisin yövuoro loppuisi aamulla klo 08.00 ja uusi vuoro alkaisi vasta tunnin päästä eli klo 09.00. Siinä voisi tapahtua mitä vain ja esim. hoitokodissa voi vaikka joku kuolla tässä työvuorojen kuolinkohdassa.
        Markkinavoimat eivät yksinkertaisesti sovi hoitamaan vanhusten- ja terveydenhoidon asioita.


      • näinx
        faktaa kirjoitti:

        On erittäin hyvä, että kokoomuksen ja osin ainakin keskustan ministereiden lempilapsi tulee tarkastelun kohteeksi näin vaalien alla. Tämä on ainakin vanhemmalle väestölle selvä singnaali ketä äänestää seuraavissa vaaleissa.
        Kuuntelin tuossa aamutelevisiota, jossa tuli ilmi esim. sellainen seikka, että näissä yksityisissä hoitokodeissa vuorot vaihtuvat niin, että tunti jää joka vuoronvaihdon yhteydessä ilman työntekijöitä. Näinkin yrittäjä keplottelee voittoa.
        Ajatelkaapa, että miten olisi tilanne, jos poliisin yövuoro loppuisi aamulla klo 08.00 ja uusi vuoro alkaisi vasta tunnin päästä eli klo 09.00. Siinä voisi tapahtua mitä vain ja esim. hoitokodissa voi vaikka joku kuolla tässä työvuorojen kuolinkohdassa.
        Markkinavoimat eivät yksinkertaisesti sovi hoitamaan vanhusten- ja terveydenhoidon asioita.

        No nyt olet ymmärtänyt jonkun kohdan väärin! ei voi olla mahdollista, että missään hoiva-, hoito-, palvelukodissa olisi tuntiakaan ilman YHTÄÄN hoitajaa!


    • Tottakai paljastui ennen valeja, kun päästettiin julkisuuteen, mutta mitäpä tapahtuu vaalien jälkeen? Voidaan haudata hiljaisuudessa odottamaan kenties seuraavia vaaleja, jatkaa tuottavien miljoonajohtajien määrätietoisella toiminnalla verottoman tuoton siirtämistä veroparatiiseihin ja kaikki on kuten ennekin tai vielä huonommin.
      Näitä miljoonajohtajia suomeenkin on peräänkuulutettu ja mitä on saatu?
      Yhä lisääntyväää epävarmuutta sinne, mistä näiden miljoonajohtajien palkat ja bonukset ja niin he..... tin hienojen kansainvälisten firmojen verottomat voitot veroparatiisitileille on kasattu, tuloksena yhä tasottommapaa ja arv ostelua kestämättömämpää "tuotantoa".
      Suomalaisilta-Otetaan-Turva-Ensin, siinä koko soten sanoma. Sitä on tämä brittifirmakin tullut tänne hyödyntämään, karkuun brexitiä, eu-n turvalliseen ja aukottomaan mafiaan, jossa kaveria ei jätetä.

    • KepuKokkareet

      Mikäli maakuntahallinto toteutuu, niin se on katastrofi! Pienissä maakunnissasuuret ulkomaiset ketjut pääsevät monopoliasemaan. Ne pystyvät ensimmäiset vuodet toimimaan vaikka tappiolla ja alhaisilla hinnoilla, ostavat kilpailijat pois.

      Sitten kun ne ovat maakunnissa ainoita toimijoita, niin hinnat sitten nousevat...

    • kauppalehti

      Hoivayhtiö Esperi Care on nyt otsikoissa, mutta mikä on yhtiön tausta? Sen kertoo Esperi Caren nimeen kätkeytyvä sanaleikki.

      Esperi tulee nimittäin lyhenteestä SPR eli Suomen Punainen Risti. Esperi syntyi, kun hyväntekeväisyysjärjestö SPR yhtiöitti liiketoimintansa vuonna 2001. Esperin juuret ovat kuitenkin jo 1940-luvulla, jolloin se alkoi vastata SPR:n sairaankuljetuksesta.

      • voitehdäjotain

        Omistajat ICG, henkilöstö ja Ilmarinen - ei SPR. Tämän syövän leviäminen pitää estää.


    • kakefin

      Ja rahaa tulee kuin Isohannille Esperin pepusta.

      • äänestäjä

        Yritysjohtaja Isohanni tajusi erota esperin johdosta tajuttuaan mokanneensa mutta meidän pääministeri yritysjohtaja ei tajua erota vaikka tajuaa soten olevan vain kokoomuksen elättien lypsylehmä.
        Tämän hallituksen nimeksi voisi jäädä historiaan vaikkapa mummojen paskavaippahallitus.


      • Halla33
        äänestäjä kirjoitti:

        Yritysjohtaja Isohanni tajusi erota esperin johdosta tajuttuaan mokanneensa mutta meidän pääministeri yritysjohtaja ei tajua erota vaikka tajuaa soten olevan vain kokoomuksen elättien lypsylehmä.
        Tämän hallituksen nimeksi voisi jäädä historiaan vaikkapa mummojen paskavaippahallitus.

        Isohanni lähti pakoon asian selvittelyistä ja muusta kohusta, nythän se on ulkona koko jutusta. ainakin omasta mielestään. Ehkä sieltä löytyisi jotain hämärääkin jos oikein alettaisiin kaivelemaan.


    • kakefin

      Kuvio on tämä: sijoittaja odottavat vesi kielellä uusia kohteita, asuntoja arvopaikoilta. Ne on vanhojen ihmisten omistuksessa, ja liian kalliita vielä. Otetaan vanhat hoivakotiin ja nostetaan hoitomaksut pilviin, asunnot on pakko myydä. Seurauksena asuntojen hinnat tippuvat 10-15 %, jolloin sijoittajat iskevät.
      Vanhoilta kynitään maksuina koko omaisuus ja voitot karkaavat ulkomaille.
      Lopulta yhteiskunta ottaa hoitoonsa koko roskan joka kaatuu omaan mahdottomuuteensa, kuten nyt jo näkyy.

      • Kokkepu

        Perintöveroa pitää korottaa, jollain tämä sikailu pitää maksattaa.


    • VaroittavaAsia

      Sotea odotellessa voitte katsoa mihin se johtaa. Yksityiset firmat hoitavat hommat ensin halvalla ja sitten kun julkinen terveydenhuolto on rapautunut voidaan nostaa hintoja kun ei ole kilpailuakaan. Voitot kierrätetään veroparatiisin kautta sijoittajille. Tätäkö me oikeasti haluamme?
      En ainakaan minä.

    • vainyritysvoittaa

      KUKA TEKIS ALULLE KANSALAISALOITTEEN HOITAJAMITOITUKSESTA

      RAHASTAJAT VÄHENEE

      • liiankallistasanoiOrpo

    • Äänestäkää_vaan

      pogoomusta ja seksustaa, niin hyvä SOTE tulee... Eipä tarvitse mummoa enää kauaa katsella, kun on hoitotoimet mitä on. Mutta raha kelpaa.

    • topivaanoon

      Ja tulossa toinen esperi.Coronia hoiva siirtyy ruottalaisille sijoittajille.

    • Sipilöinti

      Tässä oiva esimerkki kokoomuksen ajamasta sotesta,ryövätään ihmisiltä rahat pois,palveluista ja hoidosta viis.Kyllä Petteri osaa.

    • porvarieahneushuipussaa

      attendokin samanlainen keskitysleirin ruokavalio järjestö. vanhukset eivät saa ruokaa, eikä lääkkeitä jaeta niin kuin kuuluisi.

    • tiedänpävaan

      Hyvin kertoo Esperin toiminnasta se että heidän yhden hoivakodin johtajaksi palkattiin Keski- Suomessa "pienen" kuprun tehnyt ex- yrittäjä. Perässä ilmeisesti satoja tuhansia ja paljonko siirrelty muualle...

    • Rahaa

      Muistakaa äänestää hallituspuolueita seuraavissa vaaleissa!

    • SoteetoS

      Sote haudattava! Muuten tällaista tulee lisää solkenaan!

    • PolitiikkokinVanhenee

      Tästä ei sipilän hallitus luikertele millään nyt irti. Totuuden kertomaa on että Hallitus ei välitä vittuakaan kansasta ja täten sipilän ja orpon erottava välittömästi. NÄIN SURKEAA HALLITUSTYÖTÄ EN OLE NÄHNYT KOSKAAN SUOMESSA.En voi uskoa millään että tavallinen duunarikin kadulla on 100% enemmän oikeassa kuin nämä ns.päättäjät,lue (tuhoajat).....selvästi huomaa touhun tarkoituksen että oma lompakko täytetään ja vitun väli muulla.Muistakaa äänestäjät kun nämä politiikot vanhenevat ja tarvitsevat hoitoa...niin annetaan samalla mitalla takaisin ,"kunnon hoivaa".....

    • valtionhoidettaviksi

      kokoomuksen ja kepulien ajama yksityistäminen. tekee vanhustenkin "hoivakodeista" auschwizin kaltaisia keskitysleirejä ruokavalioineen.

    • hoivatakuu

      Niin se tosiaankin on. Jos hoiva-alan yrityksen omistaja on tehnyt 16 vuoden aikana tiliä 12 000 000€ niin kyllä tuo on ihan puhdasta bisnestä ja pahemmaksi aina vaan menee kun joku iso ulkomaalainen sijoitusyhtiö ostaa tallaisen firman. Osakkaat haluavat enemmän ja enemmän tulosta, osinkoja ja tuottoa ja siinäkun yksikön johtaja miettii, että kuinka se tavoite saadaan toteutumaan, niin kyllä se ainoa keino on nostaa hintoja ja laskea palvelun tasoa.

      Tässäkin tapauksessa voitoista ei jäädä maksamaan veroja Suomeen, vaan ne kierrätetään jonnekkin verottajan tavoittamattomiin ja kaikki tulos jää osakkeenomistajien eduksi.

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005981433.html

      Tämä on se syy, miksi sitä Sotea ajetaan. Ne joilla on varaa ja mahdollisuutta sijoittaa ja kartuttaa omaisuuttaan, haluavat tämän kautta mahdollistaa lisää suuria tuloja itselleen. Valtiolta kuppaaminen
      taitaa olla se tämän päivän tapa.

      Petteri Orpon kommentti:
      " Tarvitaan vahvat järjestäjät, joilla on niin paljon voimaa, että nämä asiat pystytään ennaltaehkäisemään. Nyt on nähty, että kunnat ulkoistaa, ulkoistaa, ulkoistaa – tällä hetkellä ilman pelisääntöjä.

      Orpon mukaan valinnanvapausmalli parantaa omalta osaltaan potilaan suojaa.

      – Jos ei ole tyytyväinen, voi mennä naapuritaloon, se vaikuttaa saman tien palveluntuottajan motivaatioon, jos ihminen voi äänestää jaloillaan."

      Niin. Voi äänestää jaloillaan, jos on onnistunut luomaan miljoonaomaisuuden. Jos on vähävarainen, mutta omillaan tällä hetkellä toimeentuleva, ei varmasti pysty säilyttämään omaisuuttaan ja varojaan
      jatkossa, kun joutuu rahaa tuottavaksi yksiköksi "ison toimijan" vuodepaikalle.

      Ei tässä ole muuta oikeaa vaihtoehtoa, kuin se että Valtio ja kunnat järjestävät itse nämä palvelut. Rakentavat tarvittavat tilat, palkkaavat henkilöstön ja valvovat toimintaa. Siinä sitä olisi työtä Suomalaisille rakennusalan työntekijöistä lähtien. Paljon halvemmaksi tulisi tulevaisuudessa, verrattuna siihen, että kunnat ja valtio maksavat yksityisille ja raha katoaa.

    • sekoomus-kimeurtelee

      Ai kiesus, että nautin tässä tilanteessa, jossa sekoomus kiemurtelee kuin mato koukussa oikein kunnolla ja just sopivasti ennen vaaleja. Ihanaa sekoomus ihanaa. Sote-sössötykset taisivat tällä kertaa jäädä tähän - ainakin joksikin aikaa. Toivottavasti - ja onneksi.
      Kuka näitä ns. hoivaputiikkeja oikein rakastaa???? Ja ihanaa työaikajoustoa? Hahahahahahahah...
      Ne höpisijät niin maan hallituksessa kuin firmoissa pantaisiin pihalle jossakin sivistysvaltioissa kaikki heti jo tällä viikolla, elleivät itse älyä lähteä. Yksi sentään jo älysi itse lähteä.
      Vastaava ministeri (kas kun en edes nimeänsä) muista, änkytti Ylen tv-uutisisssa aivan puuta heinää maanantaina ja yritti vierittää omaa vastuutaan kaikkialle - pois itsestä tietenkin.
      Kyllä ainakin Räty varmaan tiesi ja osaa... :--) :--) :--)
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Laura_Räty

    • Lukiolaislikka

      SPR on myynyt Esperin yksityisille sijoittajille! Nyt paljastui vanhustenhoidon mahdottomuus yksityisellä puolella Svensk Finlandissa. Ruotsia osaavia hoitajia ei ole saatavissa.
      Suomenkieliset hoitajat eivät suostu työskentelemään ruotsia puhuvien päälliköiden alaisuudessa, eivätkä jaksa tehdä raskasta hoitotyötä ruotsiksi. Sote pitää saada läpi, jotta hoitajat voivat vapaasti vaihtaa töihin suomenkielisiin hoivakoteihin, joissa on huomattavasti miellyttävämpää työskennellä.
      Hoivattavien omaiset eivät ole niin hyökkääviä!

    • Sjuksköterskor

      Muistakaa, että Esperi Caren juttu tapahtui demareiden, vihreiden, vasemmistoliiton ja RKP:n hallituksen jäljiltä olevassa systeemissä, missä rahastus onnistuu. Nykyinen hallitus yrittää parantaa tilannetta!

    • ei-kun-rontit-käräjille

      Minkähänlaista TESsiä on noudatettu noissa oikein "joustaviksi" osoittautuneissa hoivakodeissa? Ja minkälainen pääluottamusmies(organisaatio) on valvonut, että TESiä noudatetaan? Ja minkälainen työsuojeluorganisaatio on noissa hollituvissa valvonut, että edes työaikaLAKIA lepoaikoineen on noudatettu?
      Työsuojeluorganisaation olemassa olo ja sen toimenpiteet?? Onko sellaisia?
      Esim. pelkän työaikalain selvistä rikkomuksista työnantaja on pantava käräjille ja äkkiä. Kyllä siinä vaiheessa osingonjakajien hymyt hiljalleen hyytyvät. Luulisi jollakulla olevan se kuuluisa kylmä rinki hanurissa tai sen ympärillä.

      • OmaisetKimpussa

        Vanhusten omaiset kylläkin leukojaan louskuttaa jos näkevät hoitajan kahvitauolla, että pitäisi olla juuri heidän vanhustaan kädestä pitelemässä lakisääteisen tauon sijaan.


      • Ex-hoitsu

        Juu lakisääteiset kahvitauot ja ruokatauot ovat jostain syystä hoitoalalla syntiä.. eipä taida olla toista alaa missä lakisääteisiä taukoja katsotaan pahalla.....


    • Kyse-nykyjärjestelmästä

      Hyvä huomata, että tämäkin ongelma ja muutkin, joita jatkuvasti pomppaa esiin, ovat NYKYISEN ’järjestelmän’ voimassaollessa olevia ongelmia.
      Sote ei ole vielä ’voimassa’.

      Huvittavaa, kun nämä nykyiset ongelmat yrittää joku väen väkisin pistää tulevan soten ongelmiksi, vaikka se on vielä eduskunnan käsittelyssä.

      Hyvä on tosiaan, että paljastui ennen vaaleja. Viimeistään nyt luulisi jokaisen ymmärtävän, että jotain on nykysysteemeille tehtävä, kun näitä tällaisia tulee esiin koko ajan.

    • pastor-

      Itse olen työni puolesta paljon nähnyt ja vieraillut sekä julkisissa että yksityisissä laitoksissa (en kylläkään Casperissa) mutta näkemäni ja kuulemani perusteeella yksityisellä puolella asiat yleisesti toimivat todella hyvin verrattuna julkiseen. Yksityisellä puolella asukasviihtyvyys on yleensä otettu huomioon kodinomaisella asumisella ja jokaisella on oma hyvin sisustettu huone tai pariskunta asuu yhdessä. Yleensä aktiviteetteja on ja henkilökuntaa riittävästi jopa käymään asukkaiden kanssa ulkoilemassa ja paikallisissa tapahtumissa. Ruoka yleensä valmistetaan omassa keittiössä ja kuunnellaan asukkaiden toiveita. Eri laitosten työntekijöiden kanssa olen myös paljon keskustellut, tekevät arvokasta ja hyvinkin raskasta työtä. Havaintojeni mukaan hoitajat julkisella puolella ovat väsyneempiä työhönsä kuin yksityisellä puolella ja vaihtuvuus on suurempa. Eräässäkin yksityisessä hoitokodissa oli vielä lähes 10 vuoden jälkeen täsmälleen sama tuttu henkilökunta. Tämä Casperin tapaus kyllä mietityttää kovasti, onko tämä vain surullinen yksittäistapaus? Mielestäni julkisella puolella sitä korjattavaa olisi kuitenkin todella, todella paljon.
      Ne vanhukset, meidän omat mummot, vaarit, äidit ja isät ovat ansainneet parhaan mahdollisen hoidon elämänsä viime taipaleella. Ne hoitajat siellä hoitolaitoksissa tekevät äärimmäisen arvokasta työtä oli se sitten julkinen tai yksityinen hoitolaitos, mutta rajansa se on heidänkin jaksamisellaan. Toivottavasti päättäjät ja valvovat viranomaiset nyt heräisivät.

      • ristikäämme.kätöset

        johtoportaista voikin karsia paljon, ja miljoona palkoista siirtää reilusti hoito, ja muuhun kenttätyöhön .


    • NollaPilkkuViisi

      Kohu liittyy SOTE-kiistaan eli yksityistetäänkö palveluntuotanto vai ei. Nostettiin esiin juuri sopivasti ennen vaaleja. Ennen oli "sopimatonta tehdä politiikkaa ihmisen kärsimyksillä" eli politiikko ei saanut puhua terveyden huollon epäkohdista.

      Voi olla niinkin että oppositio yrittää jotenkin kaataa tällä sote-uudistuksen, mutta olisi se mitä ilmeisemmin jäänyt kesken ennen vaaleja muutenkin. Näin kävi myös edellisille hallituksille, juttua on veivattu jo yli kymmenen vuotta. Opposition tekemiset eivät käytännössä vaikuta mitenkään hallitustyöskentelyyn, pelkkää vaalikamppanjaa.

    • EIVIELÄVANHA

      MISSÄÄN EI KERROTA MITÄ TÄLLÄINEN HOITO MAKSAA KUUKAUDESSA. ONNEKSI ON
      VAALIT TULOSSA, YRITETÄÄN MUISTAA SIELLÄ ÄÄNESTYSKOPISSA.

      • ärsyärsy

        tiedoksi:

        monessa laitoksessa hoito maksaa 6000 euroa/kk ja kalliimmissa yli 8000 euroa/kk


      • edunvatvoja

        Toimin Esperissä (toistaiseksi) elävän henkilön edunvalvojana. Kunta pakotti vajaa vuosi sitten po. henkilön muuttamaan Esperiin, vaikka minä esitin asiassa eriävän mielipiteen. Kunta maksaa tuon henkilön hoidosta Esperille 8 500 eur/kk.


    • ankkastukki

      Ei olisi uskonut muutama vuosikymmen sitten, että Suomessa taas siirrytään vaivaistaloihin ja huutolaisten = vanhusten myymisestä halvimman tarjouksen perusteella. Vanhusten- ja vammaishuoltoa ei saa kilpailuttaa, vaan heidät on hoidettava, maksoi mitä maksoi. Sen jälkeen katsotaan, jos jotain jää kulttuuritaloihin ja urheiluun ym. ei elintärkeään toimintaan. Lisää hoitajia, johtajilla oltava oikea vastuu hoidon tasosta ja riittävyydestä.

      Eduskuntalaitos on lakkautettava ja tilalle ihmisiä, joilla ei ole taloudellisia tai poliittisia sitoumuksia, mutta vahva kokemus (valtion)talouden hoidosta. Ei sotea, ei alueellistamista, nämä ovat vääriä tavoitteita, joista on tarkoitus hyötyä vain poliitikoiden ja suurten firmojen.

      Firmojen on tuotettava voittoa, kaupungin laitokset eivät ole saaneet tähän asti pyrkiä voittoon vaan omakustannushintaan. Jos kaikki kaupallistetaan, hintoihin tulee aina ilmaa, millä maksetaan yrityksen omistajille suuret osingot. Jos valitaan alin tarjous, yritys ottaa joka tapauksessa voiton ja asiakkaan hoito kärsii vastaavasti.

    • jootavata

      Vaali kikkahan tämä olikin! Kun tiedossa on ollut jo monta vuotta niin miksi ei otettu esiin ja julkisuuteen aikaisemmin? Laiminlyöntejä on ollut jo toistakymmentä vuotta. Ei mene kaikille ajatteleville äänestäjille tämäkään yritys. Muuten sosdemit kyllä äänestävät vaikka pystyyn käännettyä pajapolkkyä kun johtaja ohjeistavat! Se nähtiin Ahtisaari pressaksi aikana: Mies pimeästä tuli ja nappasi viran kun lammaslauma äänesti!

    • pas.ainen-loppu-ahneille

      Hetihän nämä valtakunnan vanhusten kusetukset oivalsin, kun ylikansalliset ja samalla tavalla kansallisetkin monopolifirmat alkoivat joukoittain innostua maamme köyhimmistä ja kipeimmistä ihmisistä sekä vanhuksista ja MUKA heidän hoivastaan.
      Vieläpä soten nimissä, jota sekoomuksen ja maalaisliiton "nerot" ovat ylistäneet enkelikuorona valinnanvapauden nimissä vuodesta toiseen. Sen sijaan todellisuus on pelkkää kusetusbusinessta vain ja ainoastaan.
      Syy oli ja on jälleen erittäin tuttu eli loppumaton rahan ahneus. Varmaan näiden vaipanvaihtajafirmojen osingoista nauttijat ovat tällä hetkellä maamme iloisinta ja tyytyväisintä väkeä.
      Ropojeni jakelu SPR:lle päättyy lopullisesti nyt tähän.
      Toivottavasti näillä kaikilla ahneilla on pas..ainen loppu mummojen tapaan.

    • lomarahatmenikokkes

      vai laiskat tupakoivat hoitajat. kiire pihalle

      miksi kiirehtiä kun ei maksetakkaan?

      eikös johtajatkin haluaa rahaa töistä?

    • inhimillisyysmissä

      Johtajien yli suuret palkat alas. Rahat vanhusten hoitoon. Hoitajia tarvitaan lisää,joka vuoroon. Yksi hoitaja on naurettavan vähän. Heitä täytyy olla ainakin 4 . Tähän rahat ylisuurista palkoista johtoportaissa. Rahaa on mutta jaetaan väärin. Vanhukset ovat ihmisarvoisia eikä mitään ihmisroskaa.Uutta sotetta,ei kiitos.

      • uusiaökyjäainakitullu

        ainakin uusia 20 miljonäärejä tullut 3.ssa vuodessa. vanhusten "hoitamisesta",, hyvin ovat hoitaneetkin ekut tililleilleen, panaman pankkiiritkin kumartaa ja kiittää.


    • pastor-vai-per.ele

      Onko nimim. pastor todellakin pastor vai per . ele vai kyykäärme?
      Ei sentään. ei voi olla kyykäärme, joka on luonnossamme hyötyeläin, joka tappaa vain elääkseen.

    • NollaPilkkuViisi

      "Pääministeri Sipilä lausui Esperi Care uutisoinnin jälkeen, että palvelujen järjestäjien määrän vähentyessä sote-uudistuksen myötä myös niiden valvonta parantunee."

      Ihan totta? Esiin tulleet epäkohdat eivät ole mitään uutta auringon alla, niitä on ilmennyt jo vuosikymmeniä. Kaikki on ollut pelkkää julkista salaisuutta.

      Karvahattulähetystöt ovat käyneet kerran toisensa jälkeen politiikkojen pakeilla tilannetta valittamassa ja aina on luvattu että asioihin tulee parannus mutta mitään ei ole tapahtunut.

      Epäkohdat ovat tulleet ilmi myös laillisuusvalvojien kuten Eduskunnan oikeusasiamiehen vuosiraporteista.

      Monet toimenpiteet ovat kaikessa epäasiallisuudessaan kuitenkin lakiin perustuvia. Tai ainakin jos niistä valittaa mihin tahansa, valitus ei johda mihinkään. Eduskunta säätää lait.

    • maanrakentaja.vanhukset

      hoivakoti miljonäärit lienevät niin tärkeitä hörh.. henkilöitä toimistoissaan että hoitopuolelle ei enään riitä eurot vanhusten ruokaan yms, eikä hoitoväkeä palkattavaksi vanhuksia hoitamaan

    • rikkaille.jakelivat

      muistakaa vaaleissa. oikeistohallitus matutti maan raiskareilla ja vanhusten hoidosta leikkasivat pois,. "hoivakoti" monimiljonääreille. #

      • angrybird

        Mitä hyödyttää enää äänestää, kun puolueet kuitenkin unohtavat vaalilupauksensa heti kun edustajat on valittu? Ei ole enää puoluetta, mitä uskaltaisi äänestää. Eli protestiääni persuille jälleen kerran. Pääasia, että saadaan korvattua mahdollisimman moni kokoomuslainen ja kepulainen jollain muiden puolueiden edustajilla. Niin kauan, että rupeavat kuunnella kansan tahtoa. Sitä vartenhan kansanedustajat valitaan!

        Ensiksi on otettava budjetin päältä rahat tärkeisiin kohteisiin, kuten vanhusten- ja vammaishuoltoon, koulutukseen ja terveyskeskusten kehittämiseen.

        Sitten lopuista saavat rauhassa riidellä. Ja rakennella kulttuuripalatsejaan. Entisetkin riittävät maamme tarpeisiin. Ja uusia ratoja ei pidä rakentaa kun entisetkin on maksamatta; kun nyt saataisiin edes pidettyä nykyinen rataverkko kunnossa.


      • angrybird
        angrybird kirjoitti:

        Mitä hyödyttää enää äänestää, kun puolueet kuitenkin unohtavat vaalilupauksensa heti kun edustajat on valittu? Ei ole enää puoluetta, mitä uskaltaisi äänestää. Eli protestiääni persuille jälleen kerran. Pääasia, että saadaan korvattua mahdollisimman moni kokoomuslainen ja kepulainen jollain muiden puolueiden edustajilla. Niin kauan, että rupeavat kuunnella kansan tahtoa. Sitä vartenhan kansanedustajat valitaan!

        Ensiksi on otettava budjetin päältä rahat tärkeisiin kohteisiin, kuten vanhusten- ja vammaishuoltoon, koulutukseen ja terveyskeskusten kehittämiseen.

        Sitten lopuista saavat rauhassa riidellä. Ja rakennella kulttuuripalatsejaan. Entisetkin riittävät maamme tarpeisiin. Ja uusia ratoja ei pidä rakentaa kun entisetkin on maksamatta; kun nyt saataisiin edes pidettyä nykyinen rataverkko kunnossa.

        Lisäys edelliseen:

        Kun saan tonnin eläkkeeni, lasken siitä sivuun vuokran, sähkön, puhelimen em. pakolliset kulut. Ja sitten jos jää jotain yli, ostan kallista jäätelöä.

        Mutta kansanedustajamme päättävät ensiksi rakentaa jäähalleja, museoita, kehäratoja, metroja jne. ja samalla nostavat palkkioitaan. Jos jotain jää yli, se annetaan pitkin hampain vanhuksille ja vammaisille.

        Nuoret pärjäävät kyllä vähemmälläkin hyysäämisellä, ovat ainakin ennen pärjänneet. Vanhat eivät kerta kaikkiaan pärjää!


    • noloa

      Ja tämä nyt tullut kohu on vasta jäävuoren huippu, koska valvonta on ollut liian vähäistä, ja ketään ei ole kiinnostanut aihe.
      Hoitajat yksityisellä puolella ovat usein nuoria vastavalmistuneita, jotka eivät tiedä paremmasta.
      He joustavat, joustavat ja joustavat.
      Eivät osaa vaatia omia oikeuksiaan, saati asukkaiden oikeuksia, heille huono hoito on normi.
      Kokoomuksen nihkeä suhtautuminen hoitajamitoituksen määräämiseen lailla ymmärtää hyvin, yksityiset hoivafirmat eivät olisikaan enää niin halpoja vs julkinen.
      Tämän asian paljasti hoitofirmojen päälobbari mtv:n haastattelussa, kunnat maksavat liian vähän yksityisille firmoille.
      Eli juurikin yksityisten firmojen pointti, että tuottavat hyvää hoitoa HALVEMMALLA, ei olekaan totta.
      Sitten tästä hauskaa tulee, kun jäljellä on vain muutama ylikansallinen firma hoitamassa koko Suomen terveydenhuoltoa, hinnat tulevat nousemaan taivaisiin, kuten sijoittajien ja johdon palkat/tuotot.

    • KukaEiMukaYmmärtäisi

      Kuka oikeasti tätä kaikkea ihmettelee. Tämähän on juuri sitä mihih Sipilän ja Kokoomuksen uusti sote pyrkii.

    • SyyllisiäKaikki

      Kaikki puolueet ovat syyllisiä. Se tiedetään. Nyt pitäisi ilman vaalikampanjointia korjata asia heti kaikkien yhdessä. Vaalikampanjat alkakoot vasta sitten.

    • Quatermash

      Kyllähän nyt taas ennen vaaleja ollaan niin vanhusten asialla.
      Taas luvataan laittaa kaikki kuntoon.

      Kaikki lupaa taas vaihteeksi 10 hyvää ja 50 vielä parempaa.
      Vanhukset on taas vaalikarjaa jota on ruokittava katteetttomilla lupauksilla.
      Kun vaalit on ohitse ja oma selusta turvattu,niin lupauksetkin on unohdettu.

      https://www.is.fi/politiikka/art-2000005986297.html

    • ärsyärsy

      Sekä Esperin että muiden isojen hoivayhtiöiden toiminta alkaa olla selvästi rikollista. Niiden johtajat ja alemman tason esimiehetkin ovat yhteistuumin syyllistyneet petoksiin. Ihmisille ja kunnille on tehty hoitosopimukset ja otettu valtavat kuukausimaksut potilailta tai kunnilta. Tuloksena onkin ollut laiminlyöntiä ja velttoutta, täydellinen haluttomuus hoitaa asiat oikein. Sensijaan yritetään kaikessa tinkiä jotta yhtiöt tuottaisiavat maksimaalisesti, mistään välittämättä.

      Nyt meni viimeinenkin luottamus Punaiseen Ristiin.

      En muuten lainkaan hämmästyisi että kun ihmiset tästä tointuvat, alkaa kanteiden vyöry oikeusistuimissa sekä joukkokanteet. Isot yhtiöt joutuvat maksamaan suunnattomat korvaukset ja johtavajat jotka ovat asioista päättäneet tai olleet tietoisia ryhtymättä korjaamaan, saavat pallot jalkoihinsa.

    • Toivotonta

      Ei niille kukaan voi mitään. Ovat varmistaneet sen etukäteen. Suomen lainsäädäntö on aina suurten laitosten puolella, ei yksityisen ihmisen. Lait on niin laadittu. Perua itänaapurin ajoilta. Poikkeaa länsimaisesta lainsäädännöstä, jossa suojataan ihmistä.

      • ärsyärsy

        Kyllä voi, katsotaanpa vähän ajan kuluttua.

        Monet näistä julkisuudessa loistavista johtajista ovat kohta kapsäkki kourassa ja koettavat paeta jonnekin kaukomaille vaivihkaa. Tilit kuitenkin jäädytetään ja etsintäkuulutus tulee voimaan.
        '

        Näiden roistontöiden jälkeen tulee tuomio.


    • Soten myötä ei mikään muu tule paranemaan kuin sijoittajien pankkitili ja siksi siitä ei, kuten niin monesta muustakaan asiasta uskalleta järjestää neuvoa-antavaa kansanäänestystä.
      Se vaan ei ole maan tapa, se voisi kaataa hyvät sijoitusmarkkinat.
      Näitä sotekuvioita on jo nähty käytännössä kuntien alkaessa toteuttaa ns. siirtymävaihetta ja tulos on kaikilta muilta kuin tuottotavotteiltaan mahdollisimman alas ajettu ja ajettava, perustuen tietenkin siihen syntymäaikaan, jonka mukaan yleensäkin lajitellaan joko jätteeksi tai aktivoitavaksi, markkinoiden hyödynnettäväksi.
      Kummassakaan mallissa ei silti rima ole korkealla.

    • parempi.loppu

      Eutanasia parempi, kuin esperi kusetus.

    • Kaikkitolallaan
    • puolitus

      Rahaa saatais kätevästi vähentämällä kansanedustajien määrä puoleen.... Riittäisi rahat vanhustenhoitoon...

    • KaikkiSäästäkööt

      Suomen kokoisessa maassa ei tarvita 200 kansanedustajaa. Joko palkka puolitetaan tai määrä. Kannatan määrän vähentämistä.

    • Ankkastukki

      Kansalaisaloitetta putkeen, eduskunta sitten päättää hylätä idean:) Ei sen niin pitäisi mennä! Joku puolueeton ei-jäävi päättämään eduskuntaa koskevista asioista.

      http://janikuusela11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261924-mihin-tarvitaan-200-kansanedustajaa

      Kun ne nyt saataisiin luopumaan yksityistämisestä ja yhtiöittämisestä. Kun on kerran saatu rakennettua toimiva verkosto ja omat rakennukset sitä varten. Sen sijaan päätetään tuhota ne.

    • Sotebisnes

      Uuden soten myötä palvelutuottajia tulee lisää, ulkomaalaisia sijoittajia. Kaikki kallistuu ,hoitotaso huonontuu. Vain rikkaat lapioivat rahaa sijoituksiensa takia rahaa itselleen.Toki sinulla on enemmän valinnan mahdollisuuksia kaikki huonoja kun tulevat olemaan. Kansalainen(työläinenkään) ei voita siinä mitään , olet maksajana vaan. Nyt ollaan todenteolla viemässsä vanhuksilta ihmisarvoinen loppuelämä. Tuleva sote on kallis sote bisnes,rahat pois myös vanhuksilta. Siksi uutta sote ei saa tulla, ei kiitos. Hoitajat taas myös häviäjiä jos lakia ei tule. Suositukset ovat yhtä kuin nolla ja haamutyötekijät ovat työlistalla lain tuloon asti.

    • 67-VRK-VAALEIHIN

      Hoitsujen määrä nostaminen 0,7 hoitajaan vanhusta kohti maksaisi noin 250 miljoonaa euroa. Sehän on suorastaan HIRVITTÄVÄ summa: PERÄTI 2,5 PROSENTTIA 60 SUIHKUHÄVITTTÄJÄN PELKÄSTÄ 10 MILJARDIN EURON OSTOHINNASTA!!!
      Syytä muistaa, jos mieli tekisi jostain syystä antaa ääni sekoomukselle tai jollekin muulle natonasselle.

    • sekoomus-sekoili-taas

      Nyt kun orvosta tuli 0,7-tavoitteen kanssa täysorpo, oli kauheaa katsottavaa, miten äijä kiemurteli lieron lailla tv:ssä tiistaina 5.2.2019 selittämässä ja puhumassa pas.aa.
      Sekoomus on alusta asti VASTUSTANUT hoitajamitoituksen saamista lakiin. Syy siihen on ollut ja on jokaisen järkevän kansalaisen tiedossa: RAHAN AHNEUS!!
      Nyt 5.2. orpo oli niin 0,7-hoivamiestä, niin 0,7-hoivamiesta, koska oli täysorvoksi jääneenä PAKKO.
      Kuvottavaa virnuilua!!

      • Enolepitänyt

        "Hoitajamitoitus!" Mistä ne hoitajat saadaan, jotka suostuvat kyseistä työtä tekemään?


      • lisätpäälle
        Enolepitänyt kirjoitti:

        "Hoitajamitoitus!" Mistä ne hoitajat saadaan, jotka suostuvat kyseistä työtä tekemään?

        3000e lähtöpalkka niin jo alkaa kiinnostus nousemaan

        nyt 2100e raskaassa työssä


      • Enolepitänyt

        Ei kukaan sellaista palkkaa maksa vaipanvaihdosta ja pillereiden syöttämisestä!


    • VeroeurotKalliita

      Häpeällistä on vaalikampanjointi vanhusten asialla. Mikään puolue ei hyväksy nykyistä tilannetta.

      Pelkkä minimihoitaja-mitoitus ei asiaa ratkaise. Sen tietää kaikki alalla olevat. Joskus riittäisi 0.4 ja joskus ei riitä edes 0.7.
      Nyt vaikuttaa huutelevan eniten ne, jotka eivät asiasta oikeasti tiedä.

      Mikäli tehdään hoitoisuusluokitus, niin kuka niitä valvoo. Siinäpä firmoille seuraava rahasampo!

    • sätkäaikaaon

      Mennääs hoitajat tupakalle-ei kiire

    • valavoja

      Vain täysorvoksi jäänyt orpoko tietää ja tuntee hoiva-alan puutteet parhaimmin???? Vasta nyt???
      Valitettavasti maan hallitus on nimenomaan jättänyt huutelematta viimeiset neljä vuotta paitsi lisää voittoja yksityisten hoiva??talojen omistajille (osakkeenomistajille).
      Jaa-a. Millekähän viranomaiselle laillisuusvalvonta mahtaakaan kuulua, jos niin todella halutaan??

      • pitkäkokemus

        ei mikkään muutu
        nälkäpalkalla mennään


    • NollaPilkkuViisi

      "Häpeällistä on vaalikampanjointi vanhusten asialla. Mikään puolue ei hyväksy nykyistä tilannetta."

      Vanhusten ylilääkintä on ollut hyvin yleistä jo vuosikymmenet, myös ennen 1990-luvun lamaa. Julkisia salaisuuksiahan nämä ovat aina olleet.

      Miksi? Siksi että näissä käytännöissä kiteytyy vanhustenhoitoa valvovan tahon arvopohja josta ne on sitten niin ylpeitä.

      Sitten on niitä omaisia jotka sukukokouksissa kaakattavat kovaan ääneen kun ovat nyt kyörännet sen ja sen sukulaisen hoitoon, "voi kuinka täydellinen juuri minä-minä-minä olen. Käytiin juuri katsomassa..." Sielähän se vanha sukulaismies vain makasi, kuolasi ja toljotti.

    • NollaPilkkuViisi

      Sairaanhoitajia on turha syyttää vanhusten ylilääkinnästä. Lääkäri on se joka määrää potilaalle lääkkeet.

    • SeUp

      Olen antanut itselleni kertoa, että hoiva-ala on L-positiivisten uusimpia aluevaltauksia. Lessut valtasivat jo ovi- ja ikkuna alan. Rakennusala talotehtaineen ja toimijoineen. Ideologisesti kieroutuneet ammattitaidottomat tekevät jättihuijausta muiden terveydellä ja rahoilla. Pitäisi tutkia huolella Leevien toiminta. Minulle on kerrottu usean eri tahon välityksellä, että sisäinen koulutus ei korvaa ammatillista koulutusta. Kaiken huippuna huonon laadun saa anteeksi pyytämällä ja uusi päivä alkaa aina puhtaalta pöydältä.

    • AkanRontti
    • vaadimme.muutosta

      kaikessa säästetään ja leikataan , paitsi yksityisten hoivak.. keskitysleirien paska kokkareiden miljoona palkoissa. .#yäks#.. :p

    • pettynyttäysin

      Jos Sipilä ja Orpo kumppaneineen omaavat vähänkin järkeä, niin he jättävät politiikan paskan jauhamisen tämän vaalikauden jälkeen ja rupeavat sellaisiin töihin, joihin heillä on pätevyyttä. Pelkkä ahneus ei riitä.

    • Väärinhoidettu

      Ei Orpolla ja Sipilällä mitään pätevyyttä voi olla , kovat kyynerpäät ja silmitön ahneus ja järjetön röyhkeys.
      Orpo valehtelee silmät kirkkaana että että hän tekee vilpittömästi työtä politiikassa ja hoitaa maan asioita. Jos hoitaa maan asioita niin minkä maan.
      Alakoulusta lähtien paukuttanut leukoja eikä koskaan tehnyt yhtään muuta.
      Orpo pitäisi laittaa lunta luomaan katolta tai katua lakaisemaan , jätevesilaitokeselle lietettä säkittämään siihen ihan omiaan.
      Kehtaakin tuoda esille ttä kaikki muuttuu hyväksi kun sote saadaan£¥$§|\><!—}{ .
      Kuinka voi olla otsaa , kun on ihan selvästi nähtävissä ihmiskauppa joka on kaikissa muodoissa kielletty. Kaupallisuus ei voi onnistua kun ihmisistä kysymys ja puolustuskyvyttömistä vielä, voiko ihminen alemmaksi vajota kuin päättäjät ovat vajonneet. Pienet yksiöt jotka toimivat penimuotoisena itsenäisenä yksikkönä voi toimia jos halutaan, mutta suuret liiketoimintaan erikoistuneet ketjut, kuka on voinut edes joskus ehdottaa sellaista , torille kivitetteväksi koko lauma., siellä ei ole ole ollut järjen kipinää ei siis ei minkään vertaa. Rikos jo sinänsä ihmisyyttä vastaan , elämän aliarvostamista, alemmaksi ei ihminen voi vajota .

    • mustamaa

      Nykyiset toimet on just niin raukkamaisia ettei normaali ihminen voisi kuvitella 2000-luvulla olevan mahdollista . Ahneus ja moraalikato on käynyt kyllä niin että ei ole moista aikaa tullu ennen nähtyä kuinka kansa on jakautunutta ja kärttyisää , ei ole se suomi missä oli hyvä , rauhallinen ja turvallinen olla. Lopun alkua kun tärkeitä peruspilareita annetaan semmosten käsiin joiden ahneudella ei ole rajaa , onhan tuo nähty jo , luulisi jo tulleen päivänselväksi tää kansankurjistaminen.

    • SaarikonPullaKahvit

      Ministeri Saarikon oli nopeasti tarjoiltava näille REHELLISILLE HOIVAYRITTÄJILLE KAHVIT ja baakelsit, jotta ne saatiin lupailemaan VANHUSTEMME ALIRAVITSEMUKSEN lopettamista. Nyt onkin vielä Kokoomuksen ja Keskustan koottava asiantuntijansa pohtimaan ja tutkimaan, miten ihmeessä vanhusten ympärivuorokautinen tehostettu perushoito saadaan järjestettyä inhimilleksi Suomessa, siis ilman hoitajia ja vähällä ruoalla, jotta nämä riistoyrittäjät saavat käärittyä moraalittomat voittonsa, suomalaisten verorahoista.

      • MissäVastuu

        Niille, jotka politikoivat vanhusten asialla tiedoksi, että sos dem Sanna Marin oli Tampereella päättämässä, että hoitajamitoitusta vähennetään. Siis 0.5 on Marinin mielestä liikaa. Nyt eduskunnassa syyttää muita. Mikä sellainen tyyppi oikein on.


    • NollaPilkkuViisi

      Tämä kaikki hoito on "kuntoutusta" jota huolestuneet omaiset vaativat.

      Joillakin omaisilla on omituisia ahdistustiloja kun heillä pakonomainen tarve etsiä vanhuksesta joitain ihme vikoja, vaikka väkisin. Ihan kuin olisivat riippuvaisia ahdistuksen tunteesta.

      Lääkäreitten ei pitäisi mennä tälläisiin hössötyksiin mukaan, vaikka sillä saisikin arvostusta joiltakin omaisilta.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      2861
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2031
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2016
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1835
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe