Koulu jamin tiloihin ei uutta rakentaa ei!

Anonyymi

Älkää vaan rakentako lisää tilaa kuolleeseen lappajärveen vaan koululle on tilaa myytävässä jamin eli EX ammattikoulun tiloissa! Hullujako meinaatte kun rakentaa uutta koulua tyhjälle lappajärvelle! IDIOOTEIN UUTINEN POHJALAISESTA !!!

59 kommenttia

Vastaukset

 • hilijaa alajärviset

  • Ei tullu alajärveltä.sairaat kauhavalaiset ne sieltä.Katso kun järvipohjanmaalla ollaan VIKSUJA.!!!!!

 • Kannattaa varmaan ennemmin remontoida vanha koulu, kuin rakentaa uusi. Miljoonaa euroa ei kannata heittää hukkaan, kun on näinkin pieni kunta.

  • Vanhan remontointi maksaa enemmän ja tilanne sama.Käy kuin entiséllemiehelle.

  • Jos miljoona alaskirjataan rakennuksesta, joka on tarpeellinen, niin tappio on kaksinkertainen eli kaksi miljoonaa. Kestämätön luku kuntatalouden kannalta. Vaarana on sitten kriisikunnaksi joutuminen ja kunnallisen itsenäisyyden menettäminen.

 • Lappajärvellä Jamin tulos on pahasti miinuksella ja se johtuu pitkälle Lappajärvellä olevasta Jamin kiinteistömassasta, joka on ylimitoitettu nykyiselle Jamin toiminnalle.

  Jos Lappajärvi rakentaa uuden peruskoulun, eikä tule käyttämään Jamin tiloja, niin Jami ajautuu hyvinkin nopeasti erittäin hankalaan tilanteeseen.

  Tämä voi johtaa siihen, että Jamin toiminta joudutaan ajamaan alas, ja toiminta Lappajärvellä lopettamaan.

  Jotta lappajärveläiset voisivat säilyttää Jamin toiminnan omassa kunnassa, olisi perusopetus sijoitettava nykyisiin Jamin tiloihin. Eikä kunnan tarvisisi ottaa 5 miljoonan lainaa.

  Nyt lappajärvisen tulisikin nähdä pitemmälle ja huomiotava Jamin tilanne, ja oman kunnan etu kokonaisuudessa.

 • Viisastelijat voisivat ottaa selvää
  A) kunnan aiemmista kouluremonteista ja niiden onnistumisesta
  B) yleensä vanhojen koulujen remonttien onnistumisesta valtakunnallisesti
  C) Jamin tilojen soveltuvuudesta pienten oppilaiden kouluksi piha-alueineen
  D) kunnan kiinteistöissä työskentelevien terveytensä menettäneiden määrästä
  E) arvio lapsille aiheutuneesta terveysriskistä
  F) korjauskustannuksista uusi vs vanha
  G) ylläpitokuluista uusi vs vanha
  H) toimivuus uusi vs vanha
  I) houkuttelevuus työpaikkana uusi vs sisäilmaongelmainen vanha

  Jos et itse osaa päätellä vastauksia, voi kysellä alkuun mm. lasten vanhemmilta, koulujen työntekijöiltä ja vanhempien yhdistykseltä.

  • Remontit onnistuvat, jos ne suunnitellaan kunnolla ja niille annetaan tarpeeksi aikaa ja rahaa. Tästä on valtakunnallisesti paljon kokemuksia. Yhtään täydellistä peruskorjausta ei liene tehty kunnassa rakennuksille, pintaremontteja kyllä on tehty. Sisäilmaongelmat ovat ns. kaksipiippuisia juttuja. Koululaiset ovat ilmeisesti nykyisin välitunneilla paljon sisällä, kun pitäisi olla ulkona. Nuoruudessani luokkahuoneita tuuletettiin läpivedolla aina välituntisin. Tuuletus oli järjestäjien tehtävä. Muutenkin oltiin paljon enemmän ulkoilmassa. Sellaista rakennusta ei olekaan, jossa ei olisi ilmassa jonkinasteisia epäpuhtauksia. Siksi enemmän ulkoilmaelämää lapsille ja nuorille ja myös opettajille! Liikaa rahaa ei saa laittaa kunnassa koulurakentamiseen.

  • Juuri näin. Parempi on laittaa vähän kerrallaan. Pientä pintaremonttia. Astmapiipulla selviää ensioireista.

   Kotiahonkujan pintaremonttiin puoli miljoonaa. Yhteiskoulu laajan peruskorjauksen (oliko 2004?) jälkeen käytössä 13-14 vuotta. Hyötysuhde suorastaan sataa kunnan laariin. Ja jälleen jonkun hullun mielestä pitäisi Jamin vanhoihin tiloihin "sijoittaa". Nämä sijoitusopit on tullut kalliiksi

  • Settämiess, jamin tiloissa ei ole pahoja ongelmia eli listasi on tässä tapauksessa turha.
   Uusissa rakennuksissa on myös ongelmia kuten nyt on uudessa lastensairaalassa helsingissä. Aivan siinä uudessa.
   Lappajärvelle miljoonien rakennus kun vieressä seisoo valmis rakennus? nyt järkikäteen .

   Mikä on lehtimäen kunnantalo ? hulluuden maallistuma! Nyt lappajärvi on saman edessä ja vieressä on jami myynnissä.

  • lehtimeäkunnatalo kirjoitti:

   Settämiess, jamin tiloissa ei ole pahoja ongelmia eli listasi on tässä tapauksessa turha.
   Uusissa rakennuksissa on myös ongelmia kuten nyt on uudessa lastensairaalassa helsingissä. Aivan siinä uudessa.
   Lappajärvelle miljoonien rakennus kun vieressä seisoo valmis rakennus? nyt järkikäteen .

   Mikä on lehtimäen kunnantalo ? hulluuden maallistuma! Nyt lappajärvi on saman edessä ja vieressä on jami myynnissä.

   näin on

  • Tiloja ei ole tutkittu joten turha huudella suuntaan tai toiseen. Ja ajattelisi että loistokuntoisille tiloille olisin ostajia jonoksi asti ;)

  • lehtimeäkunnatalo kirjoitti:

   Settämiess, jamin tiloissa ei ole pahoja ongelmia eli listasi on tässä tapauksessa turha.
   Uusissa rakennuksissa on myös ongelmia kuten nyt on uudessa lastensairaalassa helsingissä. Aivan siinä uudessa.
   Lappajärvelle miljoonien rakennus kun vieressä seisoo valmis rakennus? nyt järkikäteen .

   Mikä on lehtimäen kunnantalo ? hulluuden maallistuma! Nyt lappajärvi on saman edessä ja vieressä on jami myynnissä.

   Hygeniataso on aina alhaisempi kun verrataan lapsiryhmiä nuoriin tai aikuisiin. Allergioista kärsivien ja nirppanokkaisten tulisi tiedostaa tämä jo ammattia valittaessa.

 • Kenen idiootin idea oli muuttaa koulun nimi JAMIksi? Koulun oppilaatkaan eivät tiedä mistä kirjaimen lyhenteet tulevat. Paljon selkeämpi nimi olisi Lappajärven ammattikoulu

  • Tai alajärven ammattikoulu kun katsoo omistuspohjaa.

  • Ennen oli paremmin

 • Setämiess puhuu asiaa. Hometiloissa lasten pitäminen riittää, menkööt päättäjät niihin. Lasten terveyden kustannuksella ei kiinteistöjä tarvitse pelastaa. Sitä tehty nyt riittämiin ja kuka on vastuussa? Kaikki piilottelevat toistensa takana. Näyttäisi kunta nyt halunsa ja kykynsä ja remontoisi lukion turvalliseksi. Ja jos joku ääliö tätä ihmettelee niin lukekoon tutkimustulokset tästäkin koulusta.

  • Juuri näin! Kunnanjohtaja viime helmikuussa vakuutteli, ettei missään kunnan kiinteistössä ole home, vesi tai sisäilmaongelmaa! Väitti että on edesvastuutonta väittää että on! Löytyy myös täältä suomi24/Lappajärvi sivustolta, kunnanjohtaja omalla nimellään vielä kirjoitti

 • Ammattikoululta löytyy tilaa. Muualtakin löytyy. Ei tarvitse rakentaa.

  • Vimpelin rantakylällä on tyhjä koulu sinne sopii ja lyhyt matka itäkylästä.

 • Alajärvellä taitaa pelottaa, jos joutuvat uuden koulun maksumiehiksi, niinhän kävi Lehtimäenkin tapauksessa.

 • Alajärvelläkin muistaakseni pidetään jamin tiloissa ala-asteen koulua. Siellä käytetään sitä järkeä päätöksen teossa, mitä täältä kunnasta ei löydy. Olisko kivitipussakin tilaa koululle? Mutta rakennetaan isosti vaan uutta ja kaadutaan komeasti, sitten rahojen loppuessa.

  • Kurejoen ala-aste on maamieskoululla nykyjään.

 • Kivitippu on hotelli ei koulu ja kouluksi sitä ei han nopeasti muuteta. Lapsillakin on oikeus kunnollisiin tiloihin. Valitettavaa on että näitä lapsen oikeuksia niin mielellään poljetaan. Ihmettelen tällaisia aikuisia jotka hyökkäävät puolustuskyvyttömiä vastaan.

 • Eipä noita uusia kannattaisi rakentaa

 • Käykääpä hakemassa varoittavaa esimerkkiä naapurista, miten Kauhava teki remonttia Kortesjärven yhtenäiskoululla. Isosti pantiin rahaa, eikä tilanne ole miksikään muuttunut. Väki oirehtii edelleen.

  • Oireita on valitettavasti uusienkin rakennusten kanssa. Jos on yliherkistynyt, niin ongelmia voi tulla kaikissa niissä tiloissa, joissa on paljon ihmisiä tai eläimiä sijoitettu pieniin sisätiloihin.

 • Eipä tarvitse remontoida kun jamin tilat on valmiit. Lappajärvellä miljoonille muutakin käyttöä kuin rakentaa koulun viereen koulu , heh heh.

 • Jamissa vallalla sellainen linja, että Lappajärveä ajetaan vauhdilla alas. Koko Jami kokonaisuuden kalleimmat laitteet siirtymässä vaivihkaa Alajärvelle yrityksille ja alan opetukseen satsaaminen ollut pitkään lapsen kengissä. Mahdollisuuksia olisi ollut. Voip olla paha huti edessä ja koko metallipuolen alasajo. Opetus ei todennäköisesti onnistu pelkästään yritysten harteilla, eikä ole enää rahkeita siirtyä normaalilinjalle. Kaatavat koko opetustoiminnan siinä sivussa

  • Oikeaa puhetta

  • Jamin metallialan opetus siirtyy vimpeliin tiklille ja alajärvelle mäkeläalulle. Pikkuhiljaa jami ajetaan alas. Mikä linja lähtee seuraavaksi? Taatusti ei lopu tähän.

 • Kunnassa hyvän kuvan antaa se miten huolehditaan lapsista ja nuorista . Uuteen kouluun satsaaminen tuo kuntaa uusia lapsiperheitä, joita kunta tarvitsee säilyäkseen vireänä kuntana. Kannatetaan tätä kunnan päätöstä ,niin ei mene verorahat hukkaan. Lapsissa on tulevaisuus.

  • Ei tuo lapsiperheitä vaikka olisi 10000 oppilaan koulu, olet ilmeisesti joku vähäväkinen?

   Mitä lapsiperheet lappajärveltä hakee, ei mitään.

 • Ilkan lehtikirjoituksessa eräs erityisopettaja lupaa lähteä pois kunnasta,jos ei hänen korkeutensa vaatimuksia hyväksytä,ja rakenneta mahdottoman suurta ja kallista koulua,jossa kunta velkaantuu korviaan myöten.Tälläiselle opettajalle on paras näyttää tietä, niinkuin se ite esittää. Kyllä niitä on muita tulemmassa tilalle,Ammattikoulun tiloja kannattaa kunnan harkia vuokralle tai ostaa,siinä rahaa säästyy,eikä kunta joudu konkursitilaan.

 • Onko sulla luetunymmärtämisessä ongelmia ja haluatko vain tyhmyyttäsi ymmärtää väärin. Aika selkeästi mun mielestä oli kirjoitettu että homealtistumisen takia ei pysty tekemään näissä kouluissa töitä. Vittu että täällä sikiää tyhmää porukkkaa. Säälittävä oot kun nimimerkkis takaa toisia herjaat. Tommosten takia tässä tilanteessa ollaan...mee ite märäntuneisiin tiloihin vai ootko jo ollut kun on noin homehtuneita kommentteja. Esitä jotain uutta.

 • Tätä hän varmasti tarkoitti, kun sanoi, ettei ihmisten terveyden menetystä oteta vakavasti. Oisko kivaa vetää antibioottikuuria kuurin perään ja joutua lopulta käyttämään kuulolaitetta?

  Ootte te outoja. Samalla lailla ne kärsivät lapset kuin aikuisetkin, ehkä pahin on edessä vasta myöhemmin kun ikää tulee lisää.

 • Kunnalla on ollut kuusi-seitsemän vuotta sitten varaa satsata ikäihmisten hoitoon kiinteistöjä uusimalla ja nämä kiinteistöt on myyty. Nyt ei mukamas ole varaa käyttää rahaa kouluolojen saattamiseen ajantasalle. Lapset ja koulupuolen ihmiset ovat saaneet kärsiä nahoissaan ja terveydessään huonokuntoisissa kiinteistöissä olemalla. Kysymys ei ole yhdestä kärsijästä vaan kymmenistä.

 • Varmaan osittain jamia voi hyödyntää, uuden rakentaminen lienee tuhlausta

 • Joko on järki tullut ja menette viereiseen JAMIN tiloihin ? En voi usko aettä lappajärven päättäjät ovat niin HULLUJA että rakentavat tyhjän jamin viereen uuden miljoonilla !

  Lappajärven asukkaat katsokaa että valtuusto ja hallitus on järjissään tehän sen maksatte .

 • Jostaki syystä osa OPPILAISTA voi kuulema erittäin huonosti Jamin tiloissa. Tuumailen et tää voi tulla kohta kunnalle kalliiksi ,,,,, ja tähän vastuussa oleva kaivetaa esille

 • Eihän ammattikoulun tiloihin tarvitse siirtää kuin tekniskäsityön tilat, niin tilat riittävät ja mitään ei tarvi rakentaa lisää. Peruskorjattavaa tietenkin löytynee. Liikuntasalin korjaukseen taitaa saada jopa valtiontukea.

  • Uuden rakentaminen maksaa messinkiä!

 • Ilkassa oli juttua miten metalli tilat jamilla ammattikoulu jää tyhjiksi ja paljon muuta !

  Aiotteko tosiaan rakentaa uutta miljoonilla ja ylläpitää tyhjiä jami tiloja vieressä lisäksi? (alajärvihän ne taitaa maksaa suurimpana kuitenkin vai ) Löytyykö lappajärveläisitä ollenkaan viisasta joka näkee järjenvalon? Tyhjän koulun viereen uusi koulu ja kuntalaiset maksaa ? kumpaakin lämmitetään.

 • Lappajärven lasten terveydellä ei makseta tyhjenevää taloa. Päättäjät voivat siirtää työtilansa sinne.

 • Lappajärven muksut sopii Alajärvelle. Samaa kuntaa ollaan mikäli demarit voittavat seuraavat vaalit.

 • Ammattioppilaitoksen tyhjiin tiloihin mahtuu koulu hyvin. Miksi rakentaa lisää? rahat muuhun mutta kun niitäkään rahoja ei ole!

 • Uusi koulu ehdottomasti. Nyt kun demarit valtaa hallituspaikat niin rahaa kyllä riittää. Ja lisää otetaan lainaksi jos ei riitä.
  Luota Antti Rinteen hallitukseen.

  • Ei demarit rahoita maaseudun toimintoja, he suuntaavat mielenkiintonsa kasvukeskuksiin. Halvimmaksi ja nopeimmaksi ja parhaimmaksi ratkaisuksi osoittautuu vanhan koulun peruskorjaus.

  • Perusteelline näyttää olevan vakio vänkääjä tässä aiheessa. Valitettavasti tietämys kiinteistöjen tilasta ja niistä aiheutuneista ongelmista on pahasti hukassa, eikä hyväntahtoisella säästäväisyydellä tätä tilannetta selvitetä. Kalliiksi tulee, mutta ei ole vaihtoehtoja.

 • Jamin tiloihin vaan!

 • Kuntatalous ei kestä uuden koulun rakentamista.

  • Parempiko sijoittaa rahat, jotta särki pääsee kanavaa välijoesta järveen. Pitäisikö hoitaa ensin epäkohdat ja velvollisuudet. Sen jälkeen voi tarkistaa kirstun ja miettiä onko varaa pilvilinnoihin.

 • Olkaa tarkkoina kuntalaiset ettei uutta rakenneta ! Tyhjä jami on se ammattikoulu on tyhjä joten ei kannata rakentaa uuta kiinteistömassa lisää ylläpidettäväkisi vai voiko jotenkin perustella uuden pikku tyhjenevässä lappajärvessä? köyhtyy koko ajan kunta.

 • Mitkä alajärviset täällä jauhaa paskaa vanhoista asioista. KV on päättänyt koulun rakentamisesta. Tarjouspyyntö lähteny. Ei kannata ostaa jamilta. eikä ottaa edes ilmaseksi tilaa joka ei lapsille sovi.

  • Lappajärvi kuihtuva kylä köyhä ja uutta rakentaa vaikka vieressä tyhjä jami. Soveltuu koulukäyttöön erinomaisesti.

 • Samaa mieltä. Hyvät tilat viedään käsistä nykyään, jos jotain tilaa ei kukaan halua, pitäisi kellojen soida jokaisella...

 • Onhan noita tiloja tarjolla, on kouluja ja liikehuoneistoja, halvalla voi saada. Kannattaa miettiä, ratkaiseeko raha.

 • Ei rakenneta mitään uutta, vaan käytetään olemassa olevia kiinteistöjä ja kunnostellaan niitä vähin erin.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.