Rasvakapinaa

voi.voi.sentään

https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/maakunta/item/208414

Kontiolahden koululaisille ei maistu kasvirasva pohjainen levite leivän päällä. Miksiköhän?
No varmaan kepulaisuus syynä, heillä kun on lehmän rasvaa omasta takaa jota käyttämään oppineet pienestä pitäen. -Terveydellisyydestä ei niin väliä.

Pitäisikö nyt koululaisille hankkia koululle oma lehmä voirasvan ja maidon saannin varmistamiseski, - tai tuoda kotoa omat voi-eväät?- hah.....

32

160

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kepu_suomen_tuho

      Kepuveivarit haluaa Valion olevan ainoa toimittaja, pelkäävät vaalitukien loppuvan jos ei tuotteita osteta ylihintaan kouluilla syötettäväksi.

    • Rasvaa

      Syö sinä veivari vaikka anusrasvaa, mutta lapsille maistuu oivariini

    • ajuriaatami

      Nyt kun vanhusten asiat hoitokodeissa on saatu kuntoon, jotkut saavat siellä joissain paikoissa jopa tarpeeksi ruokaa vaikka muun hoidon suhten onkin miten sattuu, niin onkin lasten ongelmien ratkaisun aika .

      Kontioniemen koululapset saivat miljoonia maksavan uuden koulun leppoisine sisustuksinen, mutta ilmaantui varsinainen ikävyys .
      Nyt siellä tärkein korjattava ongelma on ilmaisen leviterasvan vaihtuminen toiseen.

      • 10g

        Niin.On surullista että lapset jaetaan jo ruokalautasen äärellä Kontiolahdella .Kotonahan voi leivän päälle laittaa mitä siellä sovitaan.Onko vaikeaa olla kaveri näiden valittajien kanssa ?


    • kokeilkaapasitä

      Floora, normaalisti omainen on hyvää!

      • voimariini

        Pitäähän joillakin nuorilla olla jonkinlainen agenda jolla saa näkyvyyttä vaikka sen terveellisyydestä ei ole tietoakaan joka pohjautuisi muuhun kuin mututuntumaan.


      • maailman.matkaaja
        voimariini kirjoitti:

        Pitäähän joillakin nuorilla olla jonkinlainen agenda jolla saa näkyvyyttä vaikka sen terveellisyydestä ei ole tietoakaan joka pohjautuisi muuhun kuin mututuntumaan.

        Kertokaapa jotain objektiivisia, mitattuja tuloksia kuinka paljon "terveys" paranee jos syö leivän päällä margariinia voin sijasta.
        Se mutu on maku, joka nuorilla on vielä tallella, toisin kuin meillä vahoilla juopoilla.


      • akne

        Joillakin paranee terveys huomattavasti margariinilla yms.- ei sitä tarvitse kaikille kailottaa ! Iho-ongelmat väistyvät hyvillä voiteilla.


    • roskaruokaa.vai.ravintoa

      Nyt kun Kontiolahdella on annettu periksi kersojen toiveille leiviterasvoista niin mitähän vaaditaan seuraavaksi kouluruokailuun, hampurilasia, pitsoja,tortillaa, lasagnea, sipsejä, karkkia, energiajuomia....Niitähän ne tottuneet saamaan joka päivä muutoinkin, sehän näkyy koulupäivän jälkeen heti kaupoilla ostoksilla olevina koululaisina. - Ja ilmeisesti ihan kotien myötävaikutuksella, sieltä kai ne rahat tulee roskaruokaan....?

      • ketkula

        Koululaisten rasvakapina lähti liikkeelle rasvan mausta ja E-koodeista.
        Voipaketin kyljessä ei ole yhtään E-koodia. Kaupassa erään margariinin paketissa oli kuusi! E-koodia.
        Kumpi lienee terveellisempää?

        Entä se maku? Paistakaapa muikkuja jossain margariinissa niin syömättä jäävät.
        Voissa on luonnon antama hieno aromi, mitä margariinin tekijät eivät ole pystyneet saavuttamaan yrityksistä huolimatta.

        Nykynuoriso on valistuneempaa ja osaa ajatella enemmänn omilla aivoillaan kuin vanhat kalkkeutuneet höpelöt jotka ovat ulkoistaneet ajattelunsa Puskalle.

        Maidon tuotanto on hieman vähentynyt Pohjois-Karjala-projektin alun jälkeen, mutta vain hieman. Voin syönti on vähentynyt, mutta me syömme sen maitorasvan muissa maitotuotteissa mitä ei edes ollut 50 vuotta sitten. Jugurtit ym.

        Lisäksi juuston kulutus on (huom) lähes kymmenkertaistunut projektin alkamisen jälkeen. Maidosta ja maitorasvasta juustotkin pääosin tehdään. Listaa voisi jatkaa.

        Elinikä on noussut ja nousee edelleen. Hesarissa oli vuosia sitten juttua siitä ja silloin Pohjois-Karjala-projektin entinen tutkija totesi että projekti ei osoittanut että sen ansiosta elinikämme olisi noussut. Ainoa mihin se vaikutti oli ruokailutottumusten jonkinasteinen muutos.

        Pekka Puskan yksi pääväittämä on että projektin ansiosta elinikämme on noussut tuon 10 vuotta. Moni silti uskoo Puskaan ja hänen tarinoihinsa.

        Ajatelkaapa puskauskovaiset, kuolisimmeko nykyään kymmenen vuotta nuorempina jos ei olisi ollut Pekka Puskaa ja Pohjois-Karjala-projektia.


      • syön.edelleen.voita

        Sydänkuolleisuutta on vähentänyt eniten terveydenhoito, ohitusleikkaukset ja pallolaajennukset. Myös raskaiden töiden, erityisesti käsipelissä tehtävien metsätöiden, loppuminen. Sydänsairauksiin kuoli 70-80-lukujen vaihteeseen asti paljon miehiä. He olivat sodan käyneitä ja raskasta työtä sodan jälkeen tehneitä. Rämpikääpä itse paksuissa hangissa sahojen ja kirveiden ym. kanssa vuosikymmeniä ja siihen monivuotisen sodan kauhut lisäksi. Siinä ei auttaisi palmuöljykään.
        Vien joskus kaupasta ruokaa eräälle vanhukselle. Hänelle pitää ostaa aina punaista maitoa, voita ja kermaa kahviin ja ruokiin. Luulen, että hän ei ole maistanut koskaan margariinia tai juonut kurria (sitä hän on juottanut vasikoille). Muisti toimii edelleen loistavasti, joten pystyy asumaan yksin, vaikka ikää on paljon yli 90. Ei ole ollut koskaan ylipainoinen, ainoastaan nivelkulumat haittaavat nykyisin pidempien matkojen kävelemistä.

        Tuossa Keiju-propagandassa tärkein syy on ulkomaalaisten raaka-aineiden ja suurfirmojen suosiminen. Ja tietysti hinta. Lapsille voidaan syöttää mitä tahansa, kunhan se palvelee suurfirmojen etuja ja lopunkin suomalaisen maatalouden tuhoamista.

        Omana kouluaikanani 60-luvulla koulussa oli aina voita. Me olimme ehkä Suomen historian terveimmät lapsi-ikäluokat. Allergiat ja erikoisruokavaliot olivat tuntemattomia. Yhtään ylipainoista lasta ei ole vuodelta 1961 olevassa koulukuvassa, jossa ovat kaikki n. 70 pienen kyläkoulun oppilasta. Hampurilaisia, energiajuomia, limsoja tai keijuja ei ollut kenelläkään. Sydänsairauksiin on muutamia sairastunut joko viinan tai raskaiden töiden takia, mutta pallolaajennus tai ohitusleikkaus on pelastanut. Lisäaineiden, hormonien, biologisten lääkkeiden, langattoman säteilyn tai ruuisssa olevien myrkkyjen vuoksi kyllä nykyään sairastutaan, ja niihin sairauksiin myös monet menehtyvät.


      • Anonyymi

        Oleppa "roskaruokaa.vai.ravintoa" hiljaa kun et asiasta mitään tiedä. Keiju ja muut margariinit on hirveää kuraa verrattuna Oivariiniin. Ei tänne kukaan täysjärkinen halua "roskaruokaa". Nykyinen kouluruoka on ihan syötävää, poisluettuna muutama ruoka. Iloisin terveisin; kapinan aloittaja 16v


    • ota.näistä.selvää

      Onko siinä Keijussa sitä kovaa palmuöljyä vai ei? Mistä voi olla varma, jotta ei olisi vielä aitoa voita vaarallisempaa? Tutkimuksetkin vaihtelee jatkuvasta vuosien saatosssa, huomenna taas joku terveysruoka julistetaan uudempien tutkimusten mukaan jossakin alimpaan jne...
      Tuhoutuuko tuon palmuöljyn tuotannon takia ilmasto?

    • Rasvattomuudentulokset

      Miltä näyttää kansan terveystilanne nyt kun voita ja rasvatonta maitoa ynnä läskiä on vältelty kohta puoli vuosisataa (70-luvulta asti)?

      Niinpä. Joka toisella kohta diabetes ja/tai alzheimer, joka kolmannella syöpä. Osteoporoosi lisääntynyt vauhdilla, jo viisikymppiset konkkaa lonkka vääränä ja tarvitsee muovinivelet. Masennusta, lihavuutta jne jne...

      Näin tervettä porukkaa elää täällä Puska-Suomessa.

      • hymyhiihtelijä

        Ja pahinta mielestäni, että suksien olas on unohdettu kouluissa. Hiihto vaikka ilman pyssyjä uudelleen muotiin, niin saattaa kansa pelastua;) Tärkeää olisi myös lisätä urheilutunteja ja liikuntaa kouluihin kaikkialla muuallakin. Koko valtakunnassa. Rahaa kansakunnan hyvinvointiin ja liikuntaaan.!!!!
        Jos liikun en ota. Jos otan liikun ajatuksineni.


      • vieras.siel.intin.käynyt
        hymyhiihtelijä kirjoitti:

        Ja pahinta mielestäni, että suksien olas on unohdettu kouluissa. Hiihto vaikka ilman pyssyjä uudelleen muotiin, niin saattaa kansa pelastua;) Tärkeää olisi myös lisätä urheilutunteja ja liikuntaa kouluihin kaikkialla muuallakin. Koko valtakunnassa. Rahaa kansakunnan hyvinvointiin ja liikuntaaan.!!!!
        Jos liikun en ota. Jos otan liikun ajatuksineni.

        Voita ja aitoja elon rasvoja pahempi uhka on "median" pyrkyryys. Paskovat, yhteisen hyvän etunsa pyrkyrit, ja epätäytetyt he, jotka yleisen edun unohtaen katsovat vain omaa etuaan. He ovat niitä, joille vain reikä rahaan on tärkeintä. aamupaskallaan käyvät etunsa nimissä. vastuuttomasti.


      • Jotoksille
        vieras.siel.intin.käynyt kirjoitti:

        Voita ja aitoja elon rasvoja pahempi uhka on "median" pyrkyryys. Paskovat, yhteisen hyvän etunsa pyrkyrit, ja epätäytetyt he, jotka yleisen edun unohtaen katsovat vain omaa etuaan. He ovat niitä, joille vain reikä rahaan on tärkeintä. aamupaskallaan käyvät etunsa nimissä. vastuuttomasti.

        Minä kävin Onttolassa, Mutta. Komppaan.

        Joku roti pitää saada liikuntaan. Nuoriso veltostuu nykymenolla täysin.


    • ketkula

      Puska on vuosikymmeniä ottanut P-K-projektin ja itsensä ansioksi elinkämme yli 10 vuoden nousun. Nousun syyksi hän sanoo että projektin valistuksen ansiosta kovien rasvojen käyttö on vähentynyt viitaten joka kerta voin kulutukseen, mutta "unohtaen" maitorasvan muun käytön lisääntymisen.

      Vielä suurempi "unohdus" on sianlihan ja muun lihan käytön lisääntyminen

      V1950 Suomessa syötiin sianlihaa alle 13kg henkeä kohti vuodessa.
      V2018 Suomessa syötiin sianlihaa noin 35kg henkeä kohti vuodessa!!!! Muuta lihaa saman verran.

      Paitsi sianlihan, myös muiden lihojen käyyttö on lisääntynyt.
      Sianlihan rasvapitoisuus ja siinä olevan kovan rasvan määrä on jonkin verran laskenut jalostuksen ja ruokinnan ansiosta.

      Kokonaisuutena syömme ns kovaa eläinrasvaa todistetusti nyt reilusti enemmän henkeä kohti kuin Pohjois-Karjala-projektin alkaessa. MOT.

      En ole koskaan ymmärtänyt miksi toimittajat eivät ole tähän puuttuneet. Mutta Puska on juonisti toistanut kymmeniä vuosia samaa sanomaa kovasta rasvasta puhuen aina vain voin kulutuksesta.

      Jo Göbbels totesi aikoinaan ettei niin suurta valhetta olekaan, etteikö se jatkuvasti toistettuna muutu totuudeksi.

      Mutta menepä selittämään tämä virkamiehille jotka "valvovat" vaikka koululaisten syömisiä. Ei niiden päähän mene näin yksinkertaiset asiat. "terveellinen" syöminen on kuin uskonto, missä paavi Puska laukoo -ex cathedra- ainoita oikeita totuuksia. Ja alamaiset uskovat ja ylistävät herraansa ja mestariaan joka on suonut heille 10 vuotta lisää elinaikaa.

      Syököön jokainen tavallaan, mutta kovien rasvojen käyttö on lisääntynyt ja silti elinikämme on noussut tuon yli 10 vuotta.

    • Vinkulavonkula

      Tosiasia on myös kasvirasvan koostumus. Yritetään peitellä koko ajan palmuöljyn osuutta ja sotketaan keskustelua epäjohdonmukaisesti. Lehdistöjen toimittajistakin löytyy jatkuvasti näitä ”viisaita”. Yksi esimerkki oli taas Karjalaisen pääkirjoitus tuossa eilen.
      Myötähäpeän monen puolesta tätä nykyistä totuuden totuudettomuuden julkisen julmaa julistusta. Karjalaisen pääkirjoituksen alla ei ole ollut nimeä? Onko päätoimittaja vai puskistako nykyisin pääkirjoituksia kirjoitellaan.

      Vakavinta terveyden suhteen kouluissa on mielestäni liikunnan ja ulkoilun jatkuva supistaminen.
      Ja nämä ovat asioita, joissa lasten vanhempien mielipiteitä olisi kuunneltava enemmän, mutta ei. Kele. Eikun kelejä, siis hiihtokelejä.

      • normiovoi

        Isän Isäni oli oikein vimpan päälle viilin ystävä. Ei erotellut mitään keijuksi. Voi, kun puhdas voi maistui hyvältä. Suksi luisti tervattuna. Säleet katksi, peltipaikoilla nupeilla ehjättiin.

        Haistakkoon paletit napitelijiitte ryynäämättömmii.


    • vielä.elossa

      Lapsuuteni suurta herkkua oli viili, missä oli pinnalla paksu, oikeasta maidosta muodostunut kermakerros.
      Hieman sokeria ja kanelia niin herkkujen herkku.

    • vielä.elossa

      Ennen sanottiin lapsettomalle miehelle että panehan paksummin voita leivän päälle ettei mene ihan vaan nuljaukseksi.

    • ketkula

      Kontiolahden koulujen ruokalistoilla on mainittu myös juustoa joinakin päivinä.
      Miksi Kunnan Ylimmäinen Ruokamestari, jonka mielestä voita, ei edes voimariinia, saisi antaa lapsukaisille, sallii juuston syömisen. Maidosta sekin tehdään.

      Ranska on tunnettu korkeasta ruokakulttuurista. Siellä koululapsille on joka päivä jälkiruokana juustoja, tietenkin ranskalaisia.
      Ruuan maku on tärkein kriteeri, päinvastoin kuin täällä.

      Ranskalaiset parhaat croissantit leivotaan muuten suomalaisesta voista, koska se on maultaan parasta! Meillä sitä pidetään myrkkynä!

      • Kolmeeuroakilo

        Kerroppas paljonko suomalainen veronmaksaja tukee jokaista voikiloa joka viedään Ranskaan.


      • itkuvirsi
        Kolmeeuroakilo kirjoitti:

        Kerroppas paljonko suomalainen veronmaksaja tukee jokaista voikiloa joka viedään Ranskaan.

        Tyhmyydelle ei aina voi mitään ja kaikkienko on sitä kannatettava ? Pitäähän sitä tarjota parasta ja kalleinta laatua 3e/kg että nahka siitä vahvistuu.


    • Keskustakopäättää

      Keskustalaiset näköjään voivat päättää kovia rasvoja sisältävän voin tarjoamista koululapsille vastoin koululaitoksemme terveyskasvatusta, jossa kasvatetaan lapsemme vähentämään kovien ja terveydelle haitallisten eläinrasvojen käyttöä.
      Mielestäni vanhemmat voivat syöttää lapsilleen epäterveellistä ruokaa kotona, mutta koululaitoksemme terveelliseen ruokavalioon eivät vanhemmat saisi tehdä poliittisesti ohjailtuja päätöksiä lastemme terveyttä huonontavasti.
      Kotona tarvittaessa voita ja koulussa kevyempää ja sydämmellekin terveellisempää kasvislevitettä!

    • rasvooniveliin

      Kerro se lapsillesi etteivät tee noin älyttömiä aloitteita. Minä laittaisin vanhempien piikkiin koko asian, lapsethan ovat vanhempiensa peili. Ja onhan siellä vaihtoehtoisia levitteitä, eikun viisaat lapset vain valitsevat mieluisimman, ompahan on asiansa. Tietysti yhteiskunta hoitaa myös itseaiheutetut sairaudet ja veronmaksajat maksaa.

    • tyhmyyttä

      Eikun kaikille koululaisille oikein paksusti kovaa elukkarasvaa joka palalla ja sitten jo melkein aikuisina Tikkamäelle letkuihin ...

    • lapsillehyväksi

      Keskustalaisuus kunniaan, vaikka menis terveyskin siinä samalla - punaista lihhoo ja monesti päivässä muita nautarasvoja siihen piälle.
      Perskutirallaa kyllä meillä Pohjois-Karjalassa sairauvet hoijetaan, viimeistään hautaamalla.

      • uskonnoton.luopio

        Tunnut olevan hyvälle maistuvan voin, vielä paremmalle maistuvan lihan ja kaiken lisäksi Kepun vihollinen.

        Joillakin on vain niin huonosti kehittynyt makuaisti että he tyytyvät uskossaan horjumatta syömään kaikenlaisia margariinisotkuja ja jotain selluloosaa.

        Luulevat vieläpä elävänsä 10 v pidempään kuin me syntiset.
        Sitähän uskonlahkon kehittänyt ja suurin profeetta kepulainen Pekka Puska projekteineen on vuosikymmeniä väittänyt. Uskokoon ken tehtoo, ja moni uskoo.

        Eli Kepussakin on jotain hyvää? Vai mitä?


      • Anonyymi
        uskonnoton.luopio kirjoitti:

        Tunnut olevan hyvälle maistuvan voin, vielä paremmalle maistuvan lihan ja kaiken lisäksi Kepun vihollinen.

        Joillakin on vain niin huonosti kehittynyt makuaisti että he tyytyvät uskossaan horjumatta syömään kaikenlaisia margariinisotkuja ja jotain selluloosaa.

        Luulevat vieläpä elävänsä 10 v pidempään kuin me syntiset.
        Sitähän uskonlahkon kehittänyt ja suurin profeetta kepulainen Pekka Puska projekteineen on vuosikymmeniä väittänyt. Uskokoon ken tehtoo, ja moni uskoo.

        Eli Kepussakin on jotain hyvää? Vai mitä?

        Tutkimusten mukaan Puska oli kuitenkin oikeassa


    • Anonyymi

      Kasvirasvat aiheuttavat/ylläpitävät kehon tulehduksia.
      On tutkittua tietoa. Hevillä sitä ei silti myönnetä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1476
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1291
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1265
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1215
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1194
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1083
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1074
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1063
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1052
    Aihe