Miksi Yhdysvallat voi uhkailla, kiristää ja pakottaa?

Maailman sotinein valtio viimeiseltä 100 vuodelta on Wikipedian mukaan USA |1. Miten tilasto tehdään täysin oikein – jätän sotahistorioitsijoiden käsiin. Se tiedetään, että US on maailman suurin tämän päivän ja viimeisen 20 vuoden asekauppias |2 – sekin tiedetään, että USA käyttää eniten verovaroja oman taistelukyvyn ylläpitämiseen |3 – kaikkialla maailmassa. Niin, nämähän tiedetään, mutta harvemmin mediassa uutisoidaan.

Sitä taas ei välttämättä tiedetä, että US on tehnyt ulkomaankaupan osalta jatkuvaa alijäämää jo vuodesta 1990 [GRAF 1]. Se tarkoittaa raskasta velkaantumista. Siis US tuo enemmän kuin vie.

|GRAF 1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/01/yhdysvaltojen-ulkomaankauppa-1990-2018.html -

Esimerkiksi US-liittovaltio on velkaa Kiinalle, maailman suurimmalle kansantaloudelle |4 (BKT/PPP) yli 1000 miljardia USD, Kiinan ollen maailman suurin US-rahoittaja – tätäkään media ei kovin kertoile, sen sijaan pelosta Kiinan jatkuvasta massiivisesta velkaantumisesta ja sen uhasta maailmankaupalle!

...
Itse otsikko, miten se liittyy tuohon US-sotimiseen ja asevarusteluun kuin asekauppaan – no, se liittyy samalla tavalla kuin jättimäinen kauppavaje, kun US tuo enemmän kuin vie. Molemmilla hankitaan vaikutusvaltaa …

… muistathan, että markkinataloudessa ostaja eli ”asiakas on kuningas”, näin voi olla todellisuus: US sanoo, ”tee niin kuin minä sanon, tai en osta sinulta mitään”. Nyt pakotteiden takana on EU' ssakin pelko kauhistuttava, että US sanoo: ”emme osta teiltä, jos että tottele ja liity meidän pakoterintamaan Irania kohtaan” |5.

Kyllä US saa pakottaa! – Aina silloin kuin kiristyshalu kohoaa, mutta vain omien tuotteiden osalta; samoin US voi sanoa suomalaisille: ”ette muuten vie eteenpäin sellaisia omiakaan tuotteitanne, jos niissä on meidän komponentteja” – vaikkapa Intelin prosessoreita. US saa kohdistaa pakotepolitiikkaa omiin tuotteisiin ja palveluihin – se on vapaan markkinatalouden huippuoivallus ja -innovaatio.

Pakotteen toinen puoli

EU' lla, Suomella, Kiinalla ja muillakin on toki oikeus lopettaa USA' sta ostaminen ja korvata amerikkalaiset tuotteet ja palvelut muilla, muiden valtioiden tuotteilla ja palveluilla.

Samoin Huawein osalta (vallankaan, jos todisteita vankkoja ei ilmaannu US-väitteiden tueksi |6) on mahdollisuus olla välittämättä US-väiteuhkailuista ja pakoterintamaan ryhtymisestä, mutta tällöin on varauduttava, että US kostaa ja ei osta enää ao. valtiosta/ yhtiöistä mitään – tämä riski on otettava, jos haluaa vapaan kauppapolitiikan jatkuvan.

Siis amerikkalainen voima perustuu ostaja-asiakkuuteen ja massiiviseen ostopolitiikkaan maailmalta. Iso asiakas on kuningas, sanotaan ja tämän tahtoa on noudatettava, ellei sitten ole kykyä korvata tuon suuren ostajan menetystä. Tässä syy miksi US sietää suurta alijäämää, sillä se tuo ostajan voimaa käytettäväksi ulko- ja turvallisuuspoliittisiin peleihin – nythän herkästi juttu kuin toinenkin kihoavat kansallisen turvallisuuden ylätasolle.

On myös toinen syy kykyyn uhkailla, kiristää ja pakottaa ja se on maailmanvaluutta US- dollari. USD on maailmankaupan ylivoimainen vaihtopeliväline, siihen luotetaan, ainakin toistaiseksi – ja ihmeen myötä US FED kykenee painamaan sitä haluamiaan määriä lisää, kattamatta sitä (!) |7 – peittääkseen muun muassa US-liittovaltion jatkuvan velanottonälän |8 – josta on tullut myös poliittinen peliväline, kuten nyt ”trumppistinen muuri vastaan edustajainhuone” … Miten kauan maailmalla luotetaan US- dollariin?

Onko uhkaaminen, kiristys ja pakotepolitiikka tätä päivää?

EU' n mielestä se ei ole, vaikkakin se on toistaiseksi tahdottomana jättimahona |9 pakotettu amerikkalaisten mielitekoihin ja tahtoon – nytkin on pelko päällä miten isoveli suhtautuu uuteen maksujärjestelyyn Iranin kanssa |0, kun EU haluaa Kiinan ja Venäjän ohella säilyttää sopimusarvostuksen, varsinkin, kun Iran ei ole sitä todistettavasti rikkonut, jonka US presidentti Donald Trumpin hallintokin tunnustaa ja pakoteuhkauksien olevan kiukkua ”liian helpolla päässeestä Iranista”.

US käy kovaa vastakkainasettelun sotaa itää vastaan!
[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/12/idan-ja-lannen-valinen.html - ]

EU on mukana, suomalaiset (toistaiseksi) valtapoliitikot ovat mukana ja meidän valtamediakin on mukana – on jopa kehitetty West trolling manipulation -ilmiö |11 tukahduttamaan väitetty ja osin olemassa oleva East trolling propaganda -ilmiö lähinnä Venäjältä.

Lännen markkinatalous edustaa noin 20 prosenttia Telluksemme ihmispopulaatiosta ja Kiina kysyykin onko suuren enemmistön taivuttava vähemmistön tahtoon? |12

Ei maailman suurin enää taivu, vaan Kiina on ilmoittanut, että kiinalainen yhteiskuntajärjestys on jo vientituote. Kiinahan on asiantuntijoiden mukaan maailman vanhin yhtäjaksoinen korkeakulttuuri noin 3000 vuotta vanhan historiansa turvin – vastaavasti lännen sotakoneen Yhdysvaltojen historia ulottuu noin 300 vuoden taakse. Ero on suuri.

.

705_5518 – 12:22_13:08 US01

54

<50

  Vastaukset

  • Tätäkö tarkoitit?

   Kiinalainen kulttuuri (yksinkertaistetut merkit: 中华文化; perinteiset merkit: 中華文化; pinyin: Zhōnghuá wénhuà) on yksi maailman vanhimmista kulttuureista ja kehittynyt tuhansien vuosien aikana. Alue, jolla kulttuuri on hallitseva, kattaa suuren maantieteellisen alueen Itä-Aasiassa. -kopsattu wikipediasta

  • Näyttää Yhdysvaltojen uhkaaminen, kiristäminen ja pakottaminen kohdistuneen nyt INF-sopimukseen, joka tehtiin jo aikanaan N:liiton ja USA:n välille. Nyt Trump haluaa siitä eroon. Ehkä sen vuoksi, että pääsee aloittamaan uuden asevarustelukilpailun. Voisi kyllä arvata, että Kiina on se suurin vaikute tuon ajatuksen takana. Entä jos Kiina ja Venäjä liittoutuvat asetuotekehityksen osalta?

   INF
   https://fi.wikipedia.org/wiki/INF-sopimus

   • Niinkö käskettiin väittää?


   • Käsky.Pietarista kirjoitti:

    Niinkö käskettiin väittää?

    On se hauskaa, kun joillakinon vain yksi malli minkä tahansa omasta mielipiteestä poikkevan ajatuksen käsittelyyn: Pietarista käskettyä.

    Kannattaisi korvata se kaavalla Washingtonista käskettyä, niin valaistuisi useamipi lähi-historian käännekohta. Tässä listaa alkajaisiksi:
    - Alqaidan synty
    - NL:n pakottaminen pois valtiojohtoisesta talousjärjestelmästä kleptokratiaan
    - Neljän kaapatun matkustajakoneen onnistunut isku maailman tehokkaimmin varustellussa maassa
    - "Joukkotuhoase Iranilla"
    - Allienden murha ja Chilen ym. Etelä- ja Keski -Amerikan sotilasterrori
    - Palmen murha
    - Hammarskiöldin murha, YK:n alasajo
    - Pellekratia (Trump)

    Ei ole vaikea kuulla Spenglerin huokaavan haudassaan: Mitä minä sanoin.


  • Melkoista kiristämistä osoittaa myös USA:n puuttuminen Venezuelan sisäisiin asioihin. Olisiko niin, että Kiina ja Venäjä yhdessä ovat asettuneet - ainakin toistaiseksi - Venezuelan laillisen presidentin puolelle? Tulee väkisinkin mieleen Chile/ Allende ja siltä vallan kaapannut Pinochet. CIA oli käytyrinä Chilessa ja Allende elimoinoitiin. Kuka kertoo kuinka monta murhayritystä CIA kätyröi Kuuban Fidel Castroa kohtaan?

   • Trolli Luoma on asettunut Venezuelan korruptiohallinon puolelle ja riekkuu nimimerkin takaa ymmärtämättä mistä on kysymys


  • Tämä kirjoitus on kyllä kaikkien aivopierujen äiti.
   Harvoin näkee näin tyhmää kestoväitettä:
   ”Maailman sotinein valtio viimeiseltä 100 vuodelta on Wikipedian mukaan USA |1. Miten tilasto tehdään täysin oikein – jätän sotahistorioitsijoiden käsiin.”

   • Jos googlettaa ”maailman sotinein maa” niin pompahtaa lukuisia Ilkka Luoman kirjoituksia.
    Wikipediassa ei ole aiheesta mitään vaikka Ilkka Luoma näin väittää.

    Vaikuttaa myös siltä, että kirjoittaja yrittää ohjailla keskustelua nimimerkkikommentein, joilla ohitetaan kiusalliset kommentit


   • anonyymi_M0B kirjoitti:

    Jos googlettaa ”maailman sotinein maa” niin pompahtaa lukuisia Ilkka Luoman kirjoituksia.
    Wikipediassa ei ole aiheesta mitään vaikka Ilkka Luoma näin väittää.

    Vaikuttaa myös siltä, että kirjoittaja yrittää ohjailla keskustelua nimimerkkikommentein, joilla ohitetaan kiusalliset kommentit

    Auttaisiko tämä googlauksen tuottama linkki ymmärtämään ja selventämään asiaa?

    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_the_lengths_of_United_States_participation_in_wars


   • Älä yritä huijata

    Linkissä ei ole mitään Luoman valheeseen ”eniten sotineesta valtiosta”.
    Neuvostoliiton armeija miehitti Baltian kolmea maata 50 vuotta - jo siitä tulee yhteensä 150 vuotta. Sen päälle Afganistan, Saksa, Tsekkoslovakia...


   • Hyviä huomioita!
    Neuvostoliitto tunnetusti soti koko olemassaolonsa ajan.
    Venäjä jatkaa tätä perinnettä.   • Putin.sotii kirjoitti:

    Hyviä huomioita!
    Neuvostoliitto tunnetusti soti koko olemassaolonsa ajan.
    Venäjä jatkaa tätä perinnettä.

    Kerrotko nuo sodat? Neuvostoliiton ja Venäjän osalta ...  • Mikä saa Luoman vihaamaan USAa niin paljon, että pitää valehdella julkisesti omalla nimellä?

   Mikä on syy vihapuheeseen?

   Mistä hän saa apua?

   • Syitä on useita: heikko sivistystaso - peruskoulukin jäi kesken -, hyvinkin rajoittunut aivokapasiteetti ts tylsämielisyys ja raha.


   • Pitäisikö löytyä perusteluita tuohon "vihaamiseen"? Mitkähän ne olisivat?


   • sovjeticus kirjoitti:

    Pitäisikö löytyä perusteluita tuohon "vihaamiseen"? Mitkähän ne olisivat?

    Helppoa

    Etsii hakukoneella - kuten ketjussa esitetäänkin - ”eniten sotinut valtio”, jolloin listautuu lukuisia Luoman vihakirjoituksia Yhdysvalloista.

    Niistä voi tarkastella propagandan argumentteja, jotka ovat täysin itse keksittyjä ja totuudenvastaisia.
    Mitään järkevää ei esitetä ja aiheet haahuileva päämäärättömästi.

    Kommentit ja keskustelut ovat monesti aloittajan omia eri nimimerkein


   • Älykäs kirjoitti:

    Helppoa

    Etsii hakukoneella - kuten ketjussa esitetäänkin - ”eniten sotinut valtio”, jolloin listautuu lukuisia Luoman vihakirjoituksia Yhdysvalloista.

    Niistä voi tarkastella propagandan argumentteja, jotka ovat täysin itse keksittyjä ja totuudenvastaisia.
    Mitään järkevää ei esitetä ja aiheet haahuileva päämäärättömästi.

    Kommentit ja keskustelut ovat monesti aloittajan omia eri nimimerkein

    Olisiko jotain todisteita noista väittämistäsi vihakirjoituksista - esimerkkeinä, ei tyhjinä väitteinä?


   • sovjeticus kirjoitti:

    Olisiko jotain todisteita noista väittämistäsi vihakirjoituksista - esimerkkeinä, ei tyhjinä väitteinä?

    Johan pyhää jenkkivihaa tirisevä VALHE eniten sotineesta maasta on selkeä valeuutinen ja vihakirjoitus.


   • anonyymi_AFT kirjoitti:

    Johan pyhää jenkkivihaa tirisevä VALHE eniten sotineesta maasta on selkeä valeuutinen ja vihakirjoitus.

    Sotaveteraani maailmanmenosta: Ei mitään järkeä, USA on koko ajan sodassa

    https://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Sotaveteraani-maailmanmenosta-Ei-mitään-järkeä-USA-on-koko-ajan-sodassa/525442

    USA on syntymänsä jälkeen ollut sotimatta yhteensä vain 21 vuotta
    https://fi.sott.net/article/377-Sotariippuvainen-USA-on-sitten-1776-ollut-sodassa-93-ajastaan-222-vuotta-239-sta

    Mitä mieltä ollaan tuosta viimeisestä?


   • Mitä muka noista?
    Kyse on aloituksessa olevasta vihakirjoituksesta:

    "Maailman sotinein valtio viimeiseltä 100 vuodelta on Wikipedian mukaan USA |1. Miten tilasto tehdään täysin oikein – jätän sotahistorioitsijoiden käsiin. "

    Jonkun savolaisvetaraanin mielipiteellä on yhtä vähän tai paljon arvoa kuin kenen tahansa eikä se taas ole faktaa.

    Venäläisrahoitteisen SOTT -propagandasivuston trollauksessa ei ole mitään todellista lähdetietoa vaan blogi - vähän kuten Luoman propagandan lähdetietoina on Luoman aiempi propaganda. Tämä näkyy Luoman avauskirjoituksessa.

    Lisäksi herjauksen kohteena on vain USAn sotahistoria eikä se siis tue millään tavalla aloittajan valhetta.
    L


   • Älykäs kirjoitti:

    Mitä muka noista?
    Kyse on aloituksessa olevasta vihakirjoituksesta:

    "Maailman sotinein valtio viimeiseltä 100 vuodelta on Wikipedian mukaan USA |1. Miten tilasto tehdään täysin oikein – jätän sotahistorioitsijoiden käsiin. "

    Jonkun savolaisvetaraanin mielipiteellä on yhtä vähän tai paljon arvoa kuin kenen tahansa eikä se taas ole faktaa.

    Venäläisrahoitteisen SOTT -propagandasivuston trollauksessa ei ole mitään todellista lähdetietoa vaan blogi - vähän kuten Luoman propagandan lähdetietoina on Luoman aiempi propaganda. Tämä näkyy Luoman avauskirjoituksessa.

    Lisäksi herjauksen kohteena on vain USAn sotahistoria eikä se siis tue millään tavalla aloittajan valhetta.
    L

    https://washingtonsblog.com/2015/02/america-war-93-time-222-239-years-since-1776.html

    ---
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Yhdysvaltain_sotahistoria
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Yhdysvaltain_sotilaallisista_interventioista
    https://en.wikipedia.org/wiki/Military_history_of_the_United_States
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_the_United_States

    ---
    Luoma saattaa olla täysin oikeassa, kun tutkii noita yllä olevia linkkejä! (?)
    Voiko joku tuoda vielä yksityiskohtaisempia lähteitä ja verrantoja joihinkin muihin valtioihin?


   • "...saattaa olla täysin oikessa...."

    Mistä tällaisten älyttömyyksien vänkääjät ovat kotoisin? Niuvanniemestäkö...?

    Eikö nämä osaa lukea? Aloituksessa väitetään "Maailman sotinein valtio" ja nyt kaivataan todisteita väitteen tueksi.

    Trollijoukko - tai aloittaja itse nimimerkeillä - on listannut SOTT propagandasivustoa, sen trollaukseen linkitettyä blogia, jossa joku Dimitros väittää samaa kuin aloittaja.

    Lisäksi listataan USAn sotahistoriaa muka todisteeksi väitteeseen kun muuta ei ole tarjolla.

    Ainoa, mikä on todistettu on trollien patologinen valehtelu.


  • Olisiko US ilmoitus harkinnastaan ryhtyä sekaantumalla, jopa asein Venezuelan sisäisiin asioihin - tunnistettavissa uhkaamiseksi, kiristämiseksi - pakotteethan on jo asetettu …

   Lainaus Yle aamun uutisoinnista.

   Entä EU' n antama takaraja ja siihen liittyvä vaatimus, johon Venezuelan pr. Maduro ei taipunut - ei järjestä EU' n vaatimuksesta uusintapresidentinvaaleja - Maduro sen sijaan totesi, ettei hänkään vaadi EU' ta tunnustamaan Katalonian itsenäisyyttä Espanjasta (M' n antama haastattelu espanjalaiselle tv-yhtiölle. -Yle

   • Luoma reppana kopioi englanninkielisiä tekstejä ja kääntää ne jollain koneella kun kielitaidottomana ei itse osaa.

    Käännöksen seurauksena genetiivi onkin edelleen englantilaisittain heittomerkillä,.


   • Trolli.mikä.trolli kirjoitti:

    Luoma reppana kopioi englanninkielisiä tekstejä ja kääntää ne jollain koneella kun kielitaidottomana ei itse osaa.

    Käännöksen seurauksena genetiivi onkin edelleen englantilaisittain heittomerkillä,.

    Jos se kuivittelee olevansa sivistynyt kun käyttää heittomerkkiä tuolla tavalla

    Kohta se varmaan sönkkää huonoa ruotsia


  • Meidän länsimaiden pitäisi yhdessä ymmärtää tuo keltainen vaara joka uhoaa ja uhkaa meidän demokraattista järjestelmäämme.. Trump on täysin oikeassa yrittäessään tukahduttaa Kiinan kasvua meidän kustannuksellamme.

   Tullit vaan pystyyn ja kovat .
   Sama asia on Venezuelan ja Iranin kysymyksessä. Sanktiot ovat tarpeen meidän puolustuksemme takia.

   • EIhän kiinalaiset - jos keltaisilla heitä tarkoitetaan - uhoa. He antavat muiden tehdä sen puolestaan. Esimerkiksi Syyrian sisällissota olisi loppu ja Assad kukistettu ilman kiinalaisrahaa.


   • kiina on maailman napa ja pistää tarvittaessa usankin ruotuun.


   • kiinamaailmanpoliisi kirjoitti:

    kiina on maailman napa ja pistää tarvittaessa usankin ruotuun.

    Saatan puhua nyt hieman ohi ketjun aiheesta. Kuitenkin; olen viime aikoina pysähtynyt ihmettelemään, miten kodinlaitteet, leikkikalut, kaiken laiset tarvikkeet, (suht hyvä, ja huolellisesti tehty) kitara, tietotekniikka...Todella suuri osa eri tyyppisiä tavaroita ja tuotteita on kiinalaisvalmisteisia. Ne ovat edullisia ja nykyään ainakin omasta mielestäni (jokin kallis, esim. soittoinstrumentti, kannattaa laadukkaana ostaa muualla valmistettuna) melko korkealaatuisia; hinta-laatusuhde.

    Vastaavasti suomalaiset tuotteet, joita mielelläni ostaisin, ovat rakenteellisesti yksinkertaisia ja pelkistettyjä ("suomalaista muotoilua), laadussa usein puutteita ja maksavat huomattavasti (raaka-aineet usein ulkomaalaisia).

    Kiina valtaa talousmarkkinoita toisaalta agressiivisesti, ehkä erittäinkin halvalla työvoimalla, mutta työn laatu on usein hämmästyttävän hyvää riippuen tuotteesta. Kiinalaisten älykkyys, kaupallinen taktikointi ja pyrkimys mielikuvituksellisiin tavoitteisiin monilla aloilla on lähes kadehdittavaa. Yhteiskuntajärjestelmä, mikä sortaa ihmisoikeuksia (esim. uskonnonvapautta), on vain valtava miinusmerkki. Jälkimmäinen ei liene ongelmana esim. Amerikan Yhdysvalloissa.


  • Miksi Suomi24:ssä saa julkaista tämmöisiä vihakirjoituksia ja käännettyä spämmiä?

   • Kerrotko missä se "viha tässä vihakirjoituksessa" on?


   • Et muka lukenut keskusteluketjua vaan riekut samaa hokemaa, mihin on vastattu monta kertaa

    Eikö näitä trolleja saa blokattua?


  • Täällä näyttää olevan yksi mielensä pahoittanut katkeruus, muutoin asiallisen keskustelusäikeen välikössä. Ei sitten millään esitä mitään todisteita esitettyihin asiatiedusteluihin.

   No , tuo arvelu maailman sotineimmasta kansakunnasta löytynee googlesta, laitetaan haku, löytyi tällainen

   https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Lists_of_wars_by_country

   Ja eikun pläräämään - niin ei tarvitse jankata samasta asiasta :-)

   • Säälittävä trollin vastaisku - olisiko se ”katkeroitunut yksilö” aloittaja itse😃😃😃😃

    Sivustolla on linkit kunkin maan sotahistorioihin ilman vertailuja.

    Tuo itse asiassa kyseenalaistaa Luoman väitettä, joka on ketjussa todettu valheeksi faktapohjalta.


   • anonyymi_jJE kirjoitti:

    Säälittävä trollin vastaisku - olisiko se ”katkeroitunut yksilö” aloittaja itse😃😃😃😃

    Sivustolla on linkit kunkin maan sotahistorioihin ilman vertailuja.

    Tuo itse asiassa kyseenalaistaa Luoman väitettä, joka on ketjussa todettu valheeksi faktapohjalta.

    Missä on todettu, kiinnostaisi tietää.


   • Vindrois kirjoitti:

    Missä on todettu, kiinnostaisi tietää.

    Et siis lukenut aloitusta etkä ketjua.
    Trolli itsekin totesi ettei pysty perustelemaan väitettään.


  • Kirjoitus- ja asiavirheiden takia ei kannata ottaa aloitusta kovin vakavasti. Kannattaisi selvittää ensin mikä on on GRAAFI ennenkuin siitä kirjoittaa.

  • Täällä riidellään jenkkisodista, olisiko tästä linkistä apua ymmärtää tilanne?

   https://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_United_States_military_operations

   Jenkeillä on oikeus olla maailmanpoliiseja, ja näin he sotivat eniten ja harjoituttavat samalla armeijaansa, jotta se on kykenevä iskemään kaikkialle maailmaan. Näin Jenkkilä turvaa omanlaistaan "maailman rauhaa"! Usassa sotiminen on verissä, sotaa harjoitetaan jo käsiasein oman kansan keskuudessa.

   • Hehehee!!!! Tossahan on jenkkien rauhanturvaoperaatiotkin eikä siitä selviä mikä maa muka olisi "eniten sotinut"! Aloituksessa väitetään "Maailman sotinein valtio viimeiseltä 100 vuodelta on Wikipedian mukaan USA", mikä on osoittautunut valheeksi keskusteluketjussa.

    Helppo arvaita kuka on tuon yankeesoldiers -nimimerkin takana.


   • JohnRambo kirjoitti:

    Hehehee!!!! Tossahan on jenkkien rauhanturvaoperaatiotkin eikä siitä selviä mikä maa muka olisi "eniten sotinut"! Aloituksessa väitetään "Maailman sotinein valtio viimeiseltä 100 vuodelta on Wikipedian mukaan USA", mikä on osoittautunut valheeksi keskusteluketjussa.

    Helppo arvaita kuka on tuon yankeesoldiers -nimimerkin takana.

    Onko se VäyVäyn ehdokas ?


   • JohnRambo kirjoitti:

    Hehehee!!!! Tossahan on jenkkien rauhanturvaoperaatiotkin eikä siitä selviä mikä maa muka olisi "eniten sotinut"! Aloituksessa väitetään "Maailman sotinein valtio viimeiseltä 100 vuodelta on Wikipedian mukaan USA", mikä on osoittautunut valheeksi keskusteluketjussa.

    Helppo arvaita kuka on tuon yankeesoldiers -nimimerkin takana.

    Mitkä olivat rauhanoperaatioita?


   • Vinderois kirjoitti:

    Mitkä olivat rauhanoperaatioita?

    onko jenkkihyökkäykset rauahnturvaoperaatioita?


   • tero35 kirjoitti:

    onko jenkkihyökkäykset rauahnturvaoperaatioita?

    Eivät ole, korkeintaan Afganistanissa Naton johtajana kriisinhallintaa. Miksi suomalaiset ovat sotilaina Afganistanissa?


  • Miksi USA uhkailee ja kiristää?

   • Jenkit ovat maailmanpoliiseja YK valtuutuksella!


  • Sama mieltä. Jenkkien "korkeakultuuri" ei tule kestämään 3000 vuotta, ei murto-osaakaan. Tämä sen vuoksi, että ylisuureen kulutukseen perustuvat yhteiskunnat ovat historiassa ennenkin luhistuneet ja USA on moninkertainen tuhlari.

   Jenkki kuluttaa pelkästään vettä 300l/hk ja päivä, vaikka sitä vettä ei ole nytkään kuin kaatosateiden muodossa. Jäteitäkin tuottavat moninkertaisesti siitä mitä Euroopassa ja monesti heitetään juuri ostetut tuoteet suoraan roskiin, kun ostovimmassa tuli ostettuiksi kaikenlaista.

   Tulemme kohtapuolin näkemään kolmannen maailmansotaan, koska USA:n tykkiparoonit sen halua.

  • Syntyykö nyt Meksikon muurikin kiristämällä?

  • Hyvää asiaa, mutta kirjoita lyhyemmin, jos haluat että tekstiäsi luetaan.

  • Koska se voi. USA on fantasioinut maailmanherruudesta toisesta maailmansodasta lähtien ja pikkuhiljaa rakenteli omaa Maailman Keisari -statustaan ja nyt hallitsee koko planeettaa asemahdillaan, ja myös käyttää NATOa hyväkseen. USA ei kunnioita mitään, kävelee YK:n yli, tunkeutuu minkä tahansa maan rajojen sisälle, jos vain haluaa (teko)syyn sille muotoilla. Venäjää ei uskalla suoraan haastaa, vaan se hoidetaan muilla keinoilla, kuten esim. luomalla keinotekoista vihaa, jota muu länsi komppaa, koska ei ole muuta vaihtoehtoa. USA osaa tämän pelin. En yksinkertaisesti ymmärrä USA:n ihannointia. Läpimätä muovinen maa vaaleanpunaisine vaahtokarkkiunelmineen. Ja koska USA-fanaatikko kiukustuu tämän luettuaan ja alkaa vouhkaaman tiltu-hevonpaskaansa, niin torppaan sen heti. En arvosta Venäjää yhtään sen enempää. Molemmat maat voisi vajota merten syvyyksiin aatteinensa ja fantasioinensa. Maailma olisi niin paljon rauhallisempi paikka ilman niitä. Rauhottuisi myös Suomi24-palstatkin kummasti.

  • Avausviestissä ainoastaan on oikein väite että maat voivat itse valita keneltä ostavat mutta valitettavasti suuri osa väitteistä meni vähän väärin, kuten yllä enemmän keskusteltu "eniten sotinein valtio"-väite.

   Sen lisäksi:

   "Sitä taas ei välttämättä tiedetä, että US on tehnyt ulkomaankaupan osalta jatkuvaa alijäämää jo vuodesta 1990 [GRAF 1]. Se tarkoittaa raskasta velkaantumista. Siis US tuo enemmän kuin vie. "

   Tämä ei vaadi velkaantumista koska USA:lla on käytössään maailmanlaajuisesti käytetty dollari. Tämä hämärtää rajoja että mikä lasketaan sisämarkkinoiksi ja mikä ulkomarkkinoiksi ja on pääsyy miksi he tahtovat jatkaa mm. öljydollarin asemaa.

   "Esimerkiksi US-liittovaltio on velkaa Kiinalle, maailman suurimmalle kansantaloudelle |4 (BKT/PPP) yli 1000 miljardia USD,"
   Ja saman summan USA on velkaa esimerkiksi Japanille (joka itsessään on eniten velkaantunut maa mailmassa prosentteina GDP:stä). Mutta sillä että USAn valtio on ottanut itselleen velkaa esim. valtion pyörittämiseen ei ole juuri mitään vaikutusta, eikä velkakirjojen omistaminen anna ostajalle mitään valtaa.

   Pahimmassa tapauksessa niitä ostaneet tahot voivat vain kieltäytyä ostamasta uusia, tai sitten dumpata ne (myydä pilkkahinnalla ottaen itse rahallisesti takkiin) muille.

   Valtioiden ottaessa velkaa, toimii se eri tavalla kuin yksityisihmisellä ja idea tässä lähinnä on oletus että saadut verot on suurempia tulevaisuudessa.

   "ja ihmeen myötä US FED kykenee painamaan sitä haluamiaan määriä lisää, kattamatta sitä (!) |7 – peittääkseen muun muassa US-liittovaltion jatkuvan velanottonälän"

   Avaajan kirjoittamasta viestistä tämä on ehkä eniten pielessä. Jos USA olisi painamassa suurempia määriä ylimääräistä rahaa putoaisi dollarin arvo todella dramaattisesti. Ainoa hyöty siitä että se on kansainvälisesti käytetty rahayksikkö on että sitä pitäisi painaa enemmän samaa efektiä varten, mutta se hyperinflaatio tulisi joka tapauksessa jos avaaja olisi oikeassa.

   "EU on mukana, suomalaiset (toistaiseksi) valtapoliitikot ovat mukana ja meidän valtamediakin on mukana – on jopa kehitetty West trolling manipulation -ilmiö |11 tukahduttamaan väitetty ja osin olemassa oleva East trolling propaganda -ilmiö lähinnä Venäjältä. "

   Mistä ihmeen "west trolling" ilmiöstä puhut? Valitettavasti se että itse keksit käsitteen ja annat sille englanninkielisen nimen ei tee siitä merkittävää. :)

   "Lännen markkinatalous edustaa noin 20 prosenttia Telluksemme ihmispopulaatiosta ja Kiina kysyykin onko suuren enemmistön taivuttava vähemmistön tahtoon? |12"

   Tässä se suurin pointti on että länsi pienellä määrällä ihmisiä silti edustaa melkein puolta maailman kokonaisrikkaudesta ja bruttokansantuotteesta.

   "Ei maailman suurin enää taivu, vaan Kiina on ilmoittanut, että kiinalainen yhteiskuntajärjestys on jo vientituote. Kiinahan on asiantuntijoiden mukaan maailman vanhin yhtäjaksoinen korkeakulttuuri noin 3000 vuotta vanhan historiansa turvin – vastaavasti lännen sotakoneen Yhdysvaltojen historia ulottuu noin 300 vuoden taakse. Ero on suuri. "

   Valitettavasti Kiina ei ole suurin muuta kuin ihmisten määrässä... Vaikutusvallassa kansainvälisesti on vielä todella paljon töitä tehtävänä että pääsevät samalle linjalle kuin esim. euroopan maat :)

   Toiseksi, on huvittavaa että vertailet USA:n "kulttuurihistoriaa" vain 300 vuoden pituisena vaikka sinne saapuneet toivat kulttuurinsa Euroopasta (pakolla korvaten paikallisen kulttuurin).

  • Muun maailman täytyy panna Trump kuriin. Esim eristämällä USA kaupallisesti ja poliittisesti kaikesta kansainvälisestä toiminnasta.
   Trump kuvittelee olevansa maailman johtaja, mutta on vain yksittäinen narsisti.
   Kyllä amerikkalaiset pistävät sen narsistin vankilaan ennemmin kuin joutuu sivuun kaikesta.
   Ei USAta välttämättä tarvita mihinkään ja ei varsinkaan maailman poliisiksi.

   • Trumphan nimenomaan kotiuttaa joukkoja.
    Ei käy sekään, väärin sammutettu.


  Ketjusta on poistettu 18 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   287
   11528
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   221
   6960
  3. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   122
   5567
  4. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   67
   4749
  5. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   105
   3270