Halpahalli aloittaa yt-neuvottelut

Kuinkas ne halpahallin arvot nyt yhtäkkiä on muuttuneet!? Aiemmin haluttiin pitää sunnuntaisin myymälät kiinni ja se oli arvokysymys, mutta nyt sitten kun 5 työntekijää on kieltäytymässä sunnuntaitöistä niin uhataan niitä potkuilla.

"Se joka tekee töitä pyhäisin, surmattakoon!" :D Ainiin, muttei nykykristityt noudata vanhaa testamenttia paitsi tietysti silloin kun kysymys on homoista!

https://www.kaleva.fi/uutiset/talous/is-halpahalli-aloittaa-yt-neuvottelut-kohteena-tyontekijat-jotka-eivat-suostu-sunnuntaityohon/814521/

Miksi tuo sunnuntaityöstä kieltäytyminen on muissa kauppaketjuissa ihan ok asia tai sovitettavissa!?

13

103

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyllä kauppojen aukioloa joutaisi supistaa ja yöleipominen kieltää. Myös kaikki kulutusverot pitäisi poistaa, ja siirtyä todelliseen tulojen mukaiseen progressiiviseen verotukseen.

      Laskisi ruoan hintaa. Kulutusverot suosivat rikkaita.

      • Heh. Kannatan tuosta "sydämessäni" oikeastaan kaikkea paitsi aukiolojen pakollista supistamista. Petteri taas ei kannata mitään, paitsi ehkä Soitinmenojen Riepu-Petteri, joka oli orpo hänkin.


    • >>>"Se joka tekee töitä pyhäisin, surmattakoon!" :D Ainiin, muttei nykykristityt noudata vanhaa testamenttia paitsi tietysti silloin kun kysymys on homoista!<<<
      _
      Ei anna hyvää kuvaa itseään kristityiksi kutsuvista liikemiehistä, jos ahdistavat työhön työväkensä sunnuntaiksi, jota meillä on totuttu pitämään yleisenä lepopäivänä. Joissakin ammateissahan (sairaanhoit. ym.) tämä lepopäivä on sitten hyvä pitää jonain muuna viikonpäivänä.
      Luulisi tuon 5 henkilön työpäiväkiistan olevan pelkkä sopimusjuttu, neuvottelukysymys.

      Hyvä olisi jos kaupat olisi sunnuntaisin kokonaan suljettu. Käynhän minäkin joskus sunnuntaisin kaupassa ostamassa tarvittaessa elintarvikkeita, mutta ajatus kaupan hyllyjen välissä maleksimisesta sunnuntaisin vain jotain tavaroita katselemassa ja ostelemassa tympii.
      ---
      Juutalainen (ja Vanhan Testamentin mukainen) sapatti oli ilmeisesti lauantaina (perjantai-illasta lauantai-iltaan)

      Sapattikäsky oli juutalaiselle kansalle ehdoton:

      2.Mooseksen kirja 35:2 :
      "Kuusi päivää tehtäköön työtä, mutta seitsemäs päivä olkoon teille pyhä sapatti, levon päivä, Herralle pyhitetty. Kuka ikinä silloin työtä tekee, se surmattakoon."
      ---
      Jesaja valaisee sapattikäskyä ja sanoo sen olevan iloinen asia.

      Jesaja 53:8:
      "Jos sinä pidätät jalkasi sapattia rikkomasta, niin ettet toimita omia asioitasi minun pyhäpäivänäni, vaan kutsut sapatin ilopäiväksi, Herran pyhäpäivän kunnioitettavaksi ja kunnioitat sitä, niin ettet toimita omia toimiasi, et aja omia asioitasi etkä puhu joutavia,"
      ---
      Jeesus valaisee oikeaa sapatin viettoa käytännön esimerkein, ja sanoo fariseuksille päin naamaa, että sapatti on ihmistä varten, eikä ihminen sapattia varten:

      Markus 2:23-28
      "Ja tapahtui, että hän sapattina kulki viljavainioiden halki, ja hänen opetuslapsensa rupesivat kulkiessaan katkomaan tähkäpäitä.
      Niin fariseukset sanoivat hänelle: "Katso, miksi he tekevät sapattina sitä, mikä ei ole luvallista?"
      Hän sanoi heille: "Ettekö ole koskaan lukeneet, mitä Daavid teki, kun hän ja hänen seuralaisensa olivat puutteessa ja heidän oli nälkä,
      kuinka hän meni Jumalan huoneeseen ylimmäisen papin Abjatarin aikana ja söi näkyleivät, joita ei ollut lupa syödä muiden kuin pappien, ja antoi myös niille, jotka hänen kanssansa olivat?"
      Ja hän sanoi heille: "Sapatti on asetettu ihmistä varten eikä ihminen sapattia varten.
      Niin Ihmisen Poika siis on sapatinkin herra."

      Luukas 13:11-17
      "Ja katso, siellä oli nainen, jossa oli ollut heikkouden henki kahdeksantoista vuotta, ja hän oli koukistunut ja täydelleen kykenemätön oikaisemaan itseänsä.
      Hänet nähdessään Jeesus kutsui hänet luoksensa ja sanoi hänelle: "Nainen, sinä olet päässyt heikkoudestasi",
      ja pani kätensä hänen päälleen. Ja heti hän oikaisi itsensä suoraksi ja ylisti Jumalaa.
      Mutta synagoogan esimies, joka närkästyi siitä, että Jeesus paransi sapattina, rupesi puhumaan ja sanoi kansalle: "Kuusi päivää on, joina tulee työtä tehdä; tulkaa siis niinä päivinä parannuttamaan itseänne, älkääkä sapatinpäivänä."
      Mutta Herra vastasi hänelle ja sanoi: "Te ulkokullatut, eikö jokainen teistä sapattina päästä härkäänsä tai aasiansa seimestä ja vie sitä juomaan?
      Ja tätä naista, joka on Aabrahamin tytär ja jota saatana on pitänyt sidottuna, katso, jo kahdeksantoista vuotta, tätäkö ei olisi pitänyt päästää siitä siteestä sapatinpäivänä?"
      Ja hänen näin sanoessaan kaikki hänen vastustajansa häpesivät, ja kaikki kansa iloitsi kaikista niistä ihmeellisistä teoista, joita hän teki."
      --
      Raamatun kymmenen käskyä ovat hyviä elämää suojelevia ja ohjaavia käskyjä, mutta niitä noudattamalla ei kukaan pelastu. Kukaan ei pysty niitä täysin noudattamaan - ainoastaan uskomalla Jeesukseen Kristukseen voi pelastua (Johannes 3:16). Jeesus Kristus täytti lain viimeistä piirtoa myöten.

      Jeesus vielä terävöitti kuudetta käskyä sanomalla:

      Matteus 5,27,28:
      "Te olette kuulleet sanotuksi: 'Älä tee huorin.'
      Mutta minä sanon teille: jokainen, joka katsoo naista himoiten häntä, on jo sydämessään tehnyt huorin hänen kanssansa."

      Harvassa taitavat olla ne normaalit hetorosexuaalimiehet, jotka pystyvät aikuisikään tultuaan tätä käskyä noudattamaan.

      Luet 7. käskyn "Älä varasta", ja ajattelet että en varasta keltään, mutta päätät lähteä työpaikaltasi kesäisin jo kello 15, kun työnantaja ei sitä huomaa. Palkallisen työajan varastamistahan se on, jos työaikasi on 8 - 16.
      -----
      >>>Ainiin, muttei nykykristityt noudata vanhaa testamenttia paitsi tietysti silloin kun kysymys on homoista!<<<

      Homostelun synti on muuten sanottu selvästi sekä Vanhassa, että Uudessa Testamentissa:

      VT, 3. Moos. 18:-22-23
      Älä makaa miehenpuolen kanssa, niinkuin naisen kanssa maataan; se on kauhistus.
      Älä sekaannu mihinkään eläimeen, ettet siten itseäsi saastuttaisi. Älköönkä nainen tarjoutuko eläimelle pariutuaksensa sen kanssa; se on iljettävyys.

      UT, Roomalaiskirje 1:26,27:
      "Sentähden Jumala on hyljännyt heidät häpeällisiin himoihin; sillä heidän naispuolensa ovat vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnonvastaiseen;
      samoin miespuoletkin..."

      • Luuk. 17:34

        "34 Minä sanon teille: sinä yönä on kaksi miestä yhdellä vuoteella; toinen korjataan talteen, ja toinen jätetään."

        Tässä nyt herää kysymys, miksi 50% selvästi homosexuaaleista ylöstemmataan, eikä uskonnollista vakaumusta näytä edes ensinkään perättävän.


      • Palstoilla kirjoitetaan alvariinsa seksuaalisuudesta ja silloin kun kirjottelu on asiallista ja informatiivista niin OK.
        Mutta kun uskonnolliset kirjoittavat em. aiheista niin tuomiopasuuna orkesteri soittaa lujaa.

        Mielenkiintoista olisi tietää se kun uskova väki kokoonttuu surakunnan, kirkon tai lahkonsa tilasuuksissa niin käykö keskustelu tämän aiheen ympärillä yhtä aktiivisesti kuin palstoilla.
        Miksi näin kysyn - en tieä, sillä en käy noissa seuroissa.


      • Kyllä se on hyvä että sunnuntaisin on ainakin ruokakaupat auki. Millä pienellä palkalla työtä tekevät myyjät tulevat muuten toimeen!? Kyllä se on yhtä hyvä kuten sairaanhoitajillekin että myyjä saa arkipäivänä vapaan. On myyjiä jotka tekevät 10 päivää töitä putkeen ja sitten on vapaata. Se on myöskin ihan myyjän ja työnantajan välinen sopimus.

        Se on kyllä oikein että saa potkut jos sunnuntaityöstä kieltäytyy. Hankkikoon sitten ne 5 työntekijää toisen duunipaikan eli semmoisen säännöllisen työn jossa tehdään töitä ma-pe klo 8-16. Kyse on myöskin valinnoista, eikä mistään Sari Tanuksen kaltaisesta suhtautumisesta vakaumuksisen kautta joka ei tee gynekologina aborttia naisen pyytäessä aborttia.

        Sitä mitä aloituksessani ihmettelin on halpahallin yhtäkkinen päätös pitää myymälöitään sunnuntaisin auki kun se on ennen ollut jokin arvokysymys!


      • "Käynhän minäkin joskus sunnuntaisin kaupassa ostamassa tarvittaessa elintarvikkeita, mutta ajatus kaupan hyllyjen välissä maleksimisesta sunnuntaisin vain jotain tavaroita katselemassa ja ostelemassa tympii."

        Samaa mieltä olen kirkon jumalanpalveluksista. Sellaiset tympii, miksi niitä ylipäätänsä on sunnuntaisin vaikka en niissä käykään!

        "Hyvä olisi jos kaupat olisi sunnuntaisin kokonaan suljettu. "

        Hyvä olisi jo kirkot olisi sunnuntaisin kokonaan suljettu!


      • Mä hyväksyn sunnuntaisen vapaapäivän, jos siihen ei liittyisi mikään uskonto tai muu arvokysymys vaan sunnuntainenkin voi olla myöskin työpäivä siinä missä arkipäiväkin. Minulle on täysin sama saanko sunnuntailisää sunnuntaityöstä vai en, mutta kun se on työehtosopimukseen määritetty niin tällöin se on täysin uskonnoton seikka. Samoin kun on päätetty että vapusta ja itsenäisyyspäivästäkin saa tuplapalkan, jos sattuu työvuoro siihen päivään ja arkipyhäkorvauksen jollei ne ole työpäiviä ja ne sattuu osumaan arkipäivälle.
        Kummallista on että uskovaisten perheet olisivat tässä jonkinlaisessa erityisasemassa, että heidän yhteinen aika ois sunnuntaisin tärkeämpi kuin muiden perheiden yhteinen aika, kun on perheitä joissa tehdään vuorotöitä sunnuntaisinkin (uskovainen veisaa viis näiden perheiden yhtisestä ajasta kunhan joka sunnuntai heidän perheiden yhtieinen aika vaan toteutuisi) ja eivät he sitä paljon valittele kun se on myöskin valintakysymys eikä mikään arvokysymys. Pitääkö kaikkien perheiden yhteinen aika olla nimenomaa sunnuntai, eikä vaikka arkena yhteisesti sovittu? Vuosilomat luulisi olevan ihan tarpeeksi perheen yhteistä aikaa, joita nykyisin saa melkein milloin hyvänsä. Sekin on vain työnantajan kanssa sovittava asia. Nykysin on vaan melko tärkeetä että perheelle vanhemmat tienaavat rahaa ja näin varmistaa perheelle hyvät elinolot.


    • Tiedoksivaan

      Sipilän prossut ei ole noin arvokkaita.

    • Ettei vain nuo viisi olisi juurikin HH:n entisen linjan mukaisia uskovaisia? Melkein kaikille muillehan yleensä kelpaa sunnuntain tuplaliksa, joiden avulla kassaemäntäkin pääsee ohikiitäväksi hetkeksi lähes lääkärin palkoille.

      Kun katsoo markettien sunnuntain minimimiehitystä, ei ole vaikea päätellä että nuo viisi ovat jotenkin strategisissa asemissa ja heidän käytettävissä olonsa tarvitaan jotta pyhäaukiolo olisi paikkakunnalla mahdollinen. Ei ole myöskään vaikea päätellä sitä, että aiemmin on haluttu rekrytoida pääasiassa tuttuja uskovaisia, ja nyt sitten he kusevat "hyväntekijänsä" kintuille.

    • jumalaa.laiskottaa

      "Se joka tekee töitä pyhäisin, surmattakoon!"

      Jumala on siitä erikoinen "työmies", että hän ei tee myöskään arkena mitään. Hän on niin hyvä myös siinä asiassa. Hän on hyvä työnvieroksuja.

      • -Jumala on siitä erikoinen "työmies", että hän ei tee myöskään arkena mitään. Hän on niin hyvä myös siinä asiassa. Hän on hyvä työnvieroksuja.-
        =================================

        Ei pidä paikkaansa!

        Jeesus sanoo Raamatussa, Jumalan Sanassa:
        "Mutta Jeesus vastasi heille: "Minun Isäni tekee yhäti työtä, ja minä myös teen työtä.", Joh. 5:17

        Jumala varoittaa Raamatussa laiskuudesta:

        "kuka ei tahdo työtä tehdä, ei hänen syömänkään pidä", 2. Tess. 3:10
        (Huom. "kuka ei tahdo" - monet eivät syystä tai toisesta pysty työtä tekemään)

        "Ovi saranoillaan kääntyilee, laiska vuoteellansa", Sananlaskut 26:14

        "Syksyllä ei laiska kynnä; elonaikana hän tyhjää tapailee", Sananlaskut 20:4


      • Öteisti kirjoitti:

        -Jumala on siitä erikoinen "työmies", että hän ei tee myöskään arkena mitään. Hän on niin hyvä myös siinä asiassa. Hän on hyvä työnvieroksuja.-
        =================================

        Ei pidä paikkaansa!

        Jeesus sanoo Raamatussa, Jumalan Sanassa:
        "Mutta Jeesus vastasi heille: "Minun Isäni tekee yhäti työtä, ja minä myös teen työtä.", Joh. 5:17

        Jumala varoittaa Raamatussa laiskuudesta:

        "kuka ei tahdo työtä tehdä, ei hänen syömänkään pidä", 2. Tess. 3:10
        (Huom. "kuka ei tahdo" - monet eivät syystä tai toisesta pysty työtä tekemään)

        "Ovi saranoillaan kääntyilee, laiska vuoteellansa", Sananlaskut 26:14

        "Syksyllä ei laiska kynnä; elonaikana hän tyhjää tapailee", Sananlaskut 20:4

        Raamatusta löytää kaikki uskovainen osuvasti, mikä kulloinkin sopii hänen makuunsa ja mistä kulloinkin on hänelle itselleen jotakin hyötyä. Raamattu on hyvin istiriitainen kokonaisuus!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      193
      4566
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      122
      2853
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2274
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      133
      2260
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1962
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1526
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      114
      1441
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1362
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1190
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1081
    Aihe