Kontiolahden Kirkonkylän tulevaisuus.

katsetulevaisuuteen

Mitäpä arvelette onko Kontiolahden kirkonkylällä tulevaisuutta kun kunta alkaa panostaa Lehmoon ja Kontiorantaan uutta asutusta ja infraa.
Terveyskeskus lienee ensimmäinen paikkakädenväntö sitten tulee koulujen paikat.
Jos ja kun uimahallinpaikkaa aletaan miettiä niin minnepä se voi tulla, Kylmäoja/Lehmo vie pidemmän korren kun äänestäjien painopiste alkaa painottua sinne.
Kirkonkylän vanhat omakotitalot ei tule menemään kaupaksi joten omistajille jää mustapekka käteen kun väki vanhenee eikä nuoret uskalla rahojaan panna vanhoihin ajastaan jälkeen jääneeseen rakennustekniikkaan.
Mitempä sitten vanhan Mäntytien hoitokodin ja vanhusten palvely- yrityksen sioittuminen. Yrittäjä ei ole itsekään tainnut uskoa paikan kannattavuuteen kun on vedättänyt kuntaa vuositolkulla pitämään lämpöä ja ilmanvaihtoa päällä ettei se alkais homehtua paikoilleen. On tainnut siinäkin kunta sitoutua yrittäjän (puoluekaverin) mielenmukaiseen sopimukseen joka on nyt ja tulee oleman erittäin kallis sopimus? Jos siitä ei tule mitään niin matalaksi vaan on sillä paikalla ja rakennuksella niin huono maine.

178

2313

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kantakundi

      Joensuussa rakentaminen ja asukkaat keskittyvät entistä enemmän keskustaan. Kontiolahti hajauttaa entistä enemmän pitkin metsiä.
      Onneksi pahin pitkin pitäjää kyliin asuttamisen houkuttelu on vähentynyt.

      Liperissä on ollut nähtävillä vuosikymmenten varrella että kolmen keskuksen yhtäläinen "kehittäminen" on kallista. Myös asukkaat äänestävät jaloillaan, ja palvelut häviävät heidän mukanaan.

      Aika näyttää onko Kontioniemeen panostus kannattava, tuskin.
      Vaikka olisi millaiset maisemat niin palvelujen puute ajaa ennen pitkää pioneerit muualle.
      Todennäköisesti on niin että ilman ampumahiihtoon haksahtamista ei olisi ruvettu ollenkaan tekemään suurta infraa niemeen. Saati kylpylä-ja hotellihaihatteluja.

      Maata ja valmiita palveluja olisi kyllä ollut niin Lehmossa kuin kirkollakin. Palveluiden pysyvyyden kannalta lisäasukkaat tukisivat niiden säilymistä.

      Eversti evp, liikuntaneuvos, Maakunnan Kehittäjä, Mr Ampumahiihto etc, eläkeläinen Esa Haapalan varjo on pitkä.
      Vieläkin hän ajaa stadionilleen majoitustiloja.
      Tietysti on ollut myös niin että hölmö ei ole se joka pyytää, vaan se joka joka maksaa, ja kyllä hölmö kunta on maksanutkin.

      Jos halutaan että kirkonkylä ei nuupahda, suuremmat panostukset pitää keskittää sinne Kontioniemen sijaan. Lehmo kehittyy osin itsestään. Näin on käynyt esimerkiksi kaupallisten palveluiden osalta. Lisäksi Joensuun palvelut ovat lähellä. Ei liene tarpeellista rakentaa vaikka uimahallia muutaman kilometrin päähän jo olemassa olevasta.

    • anonyymi_uLz

      Se Rantakylän uimahalli tuskin on rakennettu kupparikunta Kontiolahden tarpeisiin.
      Lehmoon pitäisi ehdottomasti rakentaa oma uimahalli ja sen ylläpitokulut saataisiin lakkauttamalla ampumahiihtostadioni. Itseasiassa ampumahiihtoon satsatuilla vuosittaisilla kustannuksilla saataisiin pidettyä yllä kolmea uimahallia. Mitä luulette kummanko käyttöaste on suurempi kuntalaisten keskuudessa, uimahallin vai ampumahiihtostadionin?
      Lehmosta puuttuu edelleen kaupakeskus Ylämyllyn tapaan ja kunnan ensisijainen tehtävä olisi kaavoittaa alueen keskeisetä paikalta tälläinen. Sen sijainti voisi olla samalla alueella uuden terveyskeskuksen ja koulukompleksin kanssa, jossa olisi lukio ja yläaste.

      • Anonyymi

        Kontiolahdellahan ON UIMAHALLI Kontiorannassa mutta päättäjt panosti AH stsdioniin ja jättivät hyväkuntoisen uimahallin rapistumaan. Hävetkää "päättäjät".


    • ajantasalle

      Käy Ylämyllyllä niin huomaat ettei sieltä puutu kauppakeskusta. Ollut jo pari vuotta.
      Kunnilla on melko vähän sanomista terveyskeskusasioissa. Niitä hoitaa Siun Sote, jota taas hallitsee Joensuun kaupunki. Näin on ollut jo muutaman vuoden.

    • anonyymi_PHK

      Mielenkiintoista, mitä sensuroitavaa on Siun soten Kontiolahden kunnan edustajissa.
      Eikö kuntapäättäjät haluakkaan, että heidän vastuunsa ovat julkisia. Vastaushan oli mitä asiallisin ja kumosi yllä esitetyn virheellisen väittämän.

      • Anonyymi

        Kontiolahden siunsotessa enimmäkseen Sipilän kouluttamia lähihoitajia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kontiolahden siunsotessa enimmäkseen Sipilän kouluttamia lähihoitajia.

        YLEENSÄ terveyskeskuksissa on töissä lähihoitajia ja iäkkäämmät, pitkään töissä olleet hoitajat "peittoavat" monesti nuoren lääkärin tiedoillaan ja taidoillaan, kokemusta kertyy vuosien mittaan.
        Lähihoitaja koulutus on ihan tarpeeksi pätevää hoitamaan terveyskeskus potilaat. Joku sairaanhoitaja riittää, lääkkeen jakoon, joka taito muuten opetetaan myös lähihoitaja koulussa, ei pääse läpi opinnoista ellei osaa lääkelaskuja tenteissä !
        Älkää väheksikö lähihoitajia, he usein hoitavat joskus ehkä näillä palstoilla kirjoittelevat kun vanhuus "yllättää", kun omaiset eivät olevinaan "jouda" hoitamaan vanhuksiaan tai pääse sinne Kontiolahdelle, kun ovat joutuneet menemään etelään tai ulkomaille töihin !
        Jouluna käyvät "kurkkaamassa" vanhempiaan sairaalassa jos silloinkaan kerkiävät kun ovat vaikka ulkomailla lomailemassa. Kaikkialla on tuollainen "muoti" nykyään !
        Kuollaan me vanhenevat pois täältä kuleksimasta, ongelmajätteinä makaamasta !!


    • Kepu_suomen_tuho

      Lehmon terveysaseman lakkauttaminen on vaiettava asia Kepulaisten kuntapäättäjien keskuudessa. Varsinkin näin vaalien alla se saattaisi vaikuttaa äänestyskäyttäytymiaseen ja se on sensuroitava.
      Siitä huolimatta Mika Kuusela on Siun soten hallituksessa ajamassa tätä agendaa jossa terveyskeskus jää pelkästään kirkonkylälle vaikkei siellä ole asukkaitakaan.

    • kantakundi

      Tänään julkaistiin väestöennuste Joensuun seudulle. Se tavallaan päivittää Tilastokeskuksen ennusteen vuodelta 2015. Suurin ero on syntyvyyden romahduksen huomioiminen väkiluvun kehitykseen.

      Väki siis vähenee Joensuun seudulla ja Liperin ja Kontiolahden väestö vähenee vielä nopeammin kuin Joensuun.
      Yli 65-vuotiaiden määrä kasvaa ja alle 15-vuotiaiden määrä vähenee tuhansilla seuraavan parinkymmen vuoden aikana.

      Joku sanoo että sehän on vain ennuste, mutta se on vakavasi tehty, ja sen antamia suuntaviivoja on jo nähty mm väestön keskittymisellä Joensuuhun.

      Jos ja kun Kontiolahden väestö alkaa vähentyä ihan lähiaikoina miten kunnan kaavoitus vastaa siihen. Mistä asukkaat vaikka Kontioniemeen.
      Kuinka paljon kannattaa investoida infraan jos ei ole käyttäjiä. Yksityisiä palveluita ei tule jos ei ole asukkaita. Rahat menevät hukkaan kuten ampumahiihtosadionin 20 miljoonan investoinneille.

      Kyllä mahdolliset asukkaat miettivät kaksi kertaa, kannattaako rakentaa uudisrakennusta hiljenevälle paikkakunnalle, missä asuntojen arvo laskee jo nyt. Vastaus on että koskaan et saa läheskään omiasi pois kun myyt.

      Pitäisikö kunnan virka-ja luottojohdon pysähtyä ja uhrata muutama päivä strategiasymposiumiin jossain kaukaisessa paikassa. Ei kuitenkaan missään ampumahiihdon mc-kisapaikassa koska sieltä on tullut tähän mennessä ainoastaan rahaa vieviä ideoita stadionin "kehittämiseksi".

      Ps symposium on monimerkityksellinen sana

    • Asukasluku_pienenee

      Viimeinen pisara myös Lehmon vetovoimalle on terveysaseman lakkauttaminen ja siirtäminen Uuroon, jossa ei asu ketään. Mutta Kepulaisten ja Kokoomuksen mielestä se on sopivan kaukana kaikista. Jos Lehmon alueelle ei tule mitään palveluita niin tuskin tulee asukkaitakaan.
      Osaltaan Lehmon vetovoimaan vaikuttaa myös se, että Lehmo kuuluu PKS sähkönjakelualueeseen ja siellä sähkönsiirtomaksut ovat sähkölämmitystalossa satasia suuremmat kuin kaupungissa vuodessa.

      • Kepukehityksentiellä

        Olet ihan oikeassa, taistelun kuntakeskuksesta kirkonkylä on hävinnyt, mutta se ei mene Kuuselan kaaliin. Kepulit on kaulaansa myöten AH-suossa, Kontioniemeä kehitetään sen ehdoilla mutta kun ei nappaa.. .Lehmoon ja Kontioniemeen halutaan 3000 asukasta lisää,, mistä ihmeestä ne löytyy. Kun Lehmon palvelut typistetään entisestään, luottaen että kyllä ne Joensuusta löytyy.. Liperikin vie osansa paremmilla palveluilla. Meillä vaan järjestellään hiihtokisoja....


      • tervesielujaruumis

        Hiihtäminen on terveellinen talvinen kuntoliikuntamuoto. Ja kilpahiihtäminen erityisesti. Myös ampumahiihtäminen on terveellinen harrastus ja pitää nuorison poissa tupakki- ja viinanjuontipaikoilta. Kannattakaamme sitä kaikin voimin ja kaikki yhdessä!


      • onko-laskettu
        tervesielujaruumis kirjoitti:

        Hiihtäminen on terveellinen talvinen kuntoliikuntamuoto. Ja kilpahiihtäminen erityisesti. Myös ampumahiihtäminen on terveellinen harrastus ja pitää nuorison poissa tupakki- ja viinanjuontipaikoilta. Kannattakaamme sitä kaikin voimin ja kaikki yhdessä!

        Onko tehty tutkimusta montako pitäjän nuorta ampumahiihto on pelastanut Turmiolan Tommin tieltä? Jos KontU:lta kysyy, niin aina ikäluokasta ainakin puolet!


      • Anonyymi
        tervesielujaruumis kirjoitti:

        Hiihtäminen on terveellinen talvinen kuntoliikuntamuoto. Ja kilpahiihtäminen erityisesti. Myös ampumahiihtäminen on terveellinen harrastus ja pitää nuorison poissa tupakki- ja viinanjuontipaikoilta. Kannattakaamme sitä kaikin voimin ja kaikki yhdessä!

        Montako Kontiolahtelaista nuorta harrastaa ampumahiihtoa, älkääkä laskeko toispaikkakuntalaisia mukaan.


    • ulkopuolinenhenkilö

      En asu kontiolahdella mutta sitä seuranneena niin se keskusta eli kontiolahti on mielestäni nyt jo aluetta ettei sinne olisi kyllä mitään uutta pitänyt enään tehdä,se näyttää ihan kuolevalta kylältä sivullisesta,ei sinne mitään uimahalleja tai vastaavia tulisi kuvitellakkaan saati kontiorantaa enään mitään verorahoja upottaa.

      Lähtisin sivullisen näkökannalta kehittämään lehmoa ja aivan joensuun rajan tuntumille,sinne pitäs teidän tehdä isompi sairaala tai vähintään suuri terveyskeskus,lehmoa tulisi kehittää aika kovasti palvelujen suhteen,sieltä ei ole mieltä kulkea ainakaan kontiolahteen johan se järkikin pitäs sanoa.

      Kontiolahti on ihan korpea verrattuna lehmoon ja lehmokin on syrjäkylä.

      Teinä en rakentaisi taloa tuonne enään edes lehmoon, joensuusta käsin aivan liaan kaukana jos katsoo vaikka niin että pitäs joka päivä käydä töissä tai sitten ne kaupatkin eli kaksi kauppa ihan korvessa sielä lehmossa,näitä ei ole suuniteltu perheellisille että rattaiden kanssa emännät voisi käydä kaupalla päivällä,kaupat siis on tehty virheellisiin sijainteihin tai niitä pitäisi olla usemapia eripaikoissa kuten nyt uudempi asuinalue on ok-talojen suhteen.

      Lehmoa olisi kehittevä todella rajusti mieli olla pääosassa kontiolahtea,kontiolahti itsessään on jo mennyttä ulkopuolisin silmin.

    • Maister

      Sinä tankerokieltä kirjoittava ulkopuolinen, jätä kirjoittelu sivistyneille, äläkä kirjoittele tälle palstalle apukoulu tasoisia jätöksiä, kiitos!

      • kepulikunta

        Tänne kirjoittelee kaikki siinä missä sinäkin, sinä et siitä määrää. Ja eipä nuo järjen valossa sinunkaan sepustukset näytä kylpevän.

        Mitä itse asiaan tulee, niin eipä ole kuin vuosien kysymys kun kontiolahden liittäminen joensuuhun tulee ajankohtaiseksi. Mutta silloin joensuuhun pitää liittää vain lehmon puoleinen osa ja salpalinja onkin ihan hyvä rajalinja. Muu osa kontiolahtea liittyköön vaikka juukaan.


    • joko-on-muutettava-pois

      Tänään on taas medioissa ollut synkkiä ennustuksia väestön keskittymisestä etelän kolmeen keskukseen.
      Tästähän on itse asiassa puhuttu jo koko alkuvuosi.

      Onko kellään tietoa miten kunnan johto suhtautuu pitäjän väestön lähiaikoina alkavaan vähenemiseen ja mitä johto aikoo tehdä vahinkojen minimoimiseksi.

      • lujjoo

        Valittiin juuri Suomen ykköseksi.


    • Ytunnus

      Miksi Lehmossa ei ole pizzeriaa tai muuta noutoruokapaikkaa?

      • uuunooo

        Siellä ei ole riittävästi kysyntää, ei kannata.


    • Pallo_päättäjillä

      Kontiolahden päättäjien pitäisi jättää yksi ampumahiihtomatka käyttämättä ja tutustua säästyneillä rahoilla Ylämyllyn kehitykseen.
      Ylämylly on pienempi taajama kuin Lehmo, mutta siellä on liikkeitä ja palveluita aivan eri tavalla kuin Lehmossa.
      Lehmosta puuttuu liikekeskus, jossa olisi jonkinasteinen ravintola tai muu ruokapaikka. Tähän nyt ei kelpaa vastaukseksi Julie . Sillä se on aivan toisella laidalla kylää ja samalla mennään jo Joensuuhun. Nyt kun vallassa olevat kuntapäättäjät ovat lisäksi päättäneet lakkauttaa Lehmon terveysaseman on Kontiolahden suunta kuihtuvana kuntana taattu.
      Jos viimeisetkin palvelut viedään pois sieltä missä ihmiset on Lehmon vetovoima hiipuu ja koko kunta kuihtuu. Kirkonkylän suhteen ei ole muuta tehtävissä kuin sammutella siellä turhaa palavia valoja. Kirkonkylä on auttamatta kaukana ja kuihtumista ei voi estää millään, kaikki satsaukset sinne on poissa sieltä missä olisi vielä mahdollista tehdä jotain.

      • Anonyymi

        Oletko muuten huomannut ettei Liperi panostakaan kuntakeskukseensa vaan Ylämyllyn seutuun.


    • topografi

      Löysin vanhan kontiolahden peruskartan vuodelta 1940. Oli melkein kuin tätä päivää, ei ollut varuskuntaa kartalla ollenkaan, ei tosin ollut stadioniakaan. Kirkonkyläkin oli sitä luokkaa mitä se tulee olemaan 10-15 vuoden päästä. Mistä ne jo kaikki tiesi silloin 1940...?

    • viisunikkari

      Kunnalliskertomus vuodelta 1959 kertoo seuraavaa koulujen oppilasmääristä.
      Pankavaara 64. Rantakylä 69. Venejoki 46. Romppala 47. Varparanta 115. Kansanaho 40. Heraniemi 65. Kunnasniemi 68. Varparantaa lukuunottamatta muilla kouluilla on varsin
      hiljaista nykyään. Silloin ei TV vienyt aikkaa lapsen teolta, eikä kaikilla ollut hinku päästä asumaan Lehmon kankaalle.

      • Anonyymi

        Nuo koululaismäärät on sitä aikaa kun suuret ikäluokat oli kansakouluiässä siitä johtuu nuo luvut.


    • kantakundi

      Kontiolahdella on mennyt vuosikymmeniä kohtuullisesti. Se tosin johtuu lähes pelkästään Joensuun kyljessä olemisesta.
      Ennusteet kuitenkin kertovat että näiden maakuntakeskustenkin parhaat päivät on nähty ja väki alkaa sielläkin hiljalleen vanhentua huveta.
      Ts tuon vetovoimatekijän varaan ei voi enää laskea kuten ennen.

      Se kunnan johdon kuvitelmissa tärkein vetovoimatekijä on ollut jo 30 vuotta ah-stadion, mutta kannattaisi nyt viimeistään uskoa että sen varaan ei voi mitään laskea vaikka rahaa siihen on uhrattu jo yli 20 miljoonaa. Se on mennyt eikä takaisin tule.
      Konsulttikin on puhunut jäävänsä jossain vaiheessa eläkkeelle. Jos malttaa. Onhan tämä ollut hänelle rasvainen nakki.

      Johto on istunut tulevaisuuteen katsovan silmänsä päällä liian kauan. Kannattaisiko puolueiden vaihtaa vanhoja, jo eltaantuneita johtajiaan nuorempiin ja enemmän eteenpäin katsoviin.

      • Anonyymi

        Tuo loppuosa oli täyttä rautaa.


    • kantakundi

      Aamun karjalaisessa oli juttua Joensuun seudun tonteista ja niiden kysynnästä.

      Silmään pisti Kontioniemen tonttien huono kysyntä.Tontteja on yritetty myydä, mutta kauppa ei käy.
      Nyt niitä voi myös vuokrata mutta se ei ole lisännyt kysyntää odotetulla tavalla, koska vain yksi on mennyt seitsemästä tarjolla olleesta.

      Ei ole samanlaista menoa kuin muinoin kun Kontiolahden tontit menivät heti ensimmäisenä päivänä tarjolle tullessa.

      Voipi kysyä onko suurisuuntaisesta Kontioniemi-projektista tulossa mahalasku? Onko uskottu vain sokeasti ampumahiihdon vetovoimaan?
      Yritetäänkö vähäisiäkin tulijoita hajasijoittaa turhaan pitkin pitäjää. Ihmiset laskevat nykyään tarkkaan minne kannattaa rakentaa.

      Jos ei kysyntää ole, montako miljoonaa infraan kannattaa jatkossa sijoittaa.?

    • Anonyymi

      Joillakin näyttää olevan tuo ampumahiihtostadionin kehittäminen "pain in the ass".
      Kertonee sitä että eivät ymmärrä paljon nuo kisat tuovat lähialueille rahaa. Se on enemmän mitä kisoihin menee.
      Mitä tulee tonttien kysytään, niin ne tulevan menemään kaupaksi koska joensuuhun on niin lyhyt matka. Ja eihän ne tontit sieltä mihinkään häviä vaikka ne ei heti menisikään kaupaksi. Ne voi, ja meneekin myöhemmin kaupaksi.

      • Anonyymi

        Enemmän tuo ampumahiihtely on kontiolahdelta vienyt kuin tuonut ja joensuulle tuonut kuin vienyt.
        Mitä tontteihin taas tulee, niin ei oo, ei tuu! Ei mee kaupaksi, eikä tule lomakyliä eikä kylpylöitä.


    • Anonyymi

      Kannattaa äänestää kuntavaaleissa uudet ihmiset. Miksi äänestää vuodesta toiseen samoja naamoja suhmuroimaan?
      Ja huolehtia että setämiehet ei uusia komenna.

      • Anonyymi

        Sitä yritettiin viime kunnallisvaaleissa, mutta ääniharava ei halunnut käyttää sitä luottamusta jonka kansa hänelle antoi.


    • Anonyymi

      Nyt kun valtimokin liitetään nurmekseen niin kontiolahdessa myös pitää tehdä kuntaliitoksia.
      Kontiolahden pohjoisosa salpaalinjaa myöten liitetään juukaan ja eteläosa joensuuhun.
      Ei kun esityksiä tekemään ja kokouksia pitämään, saadaan seutu elinvoimaiseksi!

    • Anonyymi

      Kisat tuovat rahaa, mutta paljonko potista jää veroeuroja Kontiolahdelle ja kattaako se summa esim. kunnan stadioniin panostaman taloudellisen tuen...

      Nyt on kesä aluillaan. Rakentamisen ja kiinnostuksen rakentamiseen pitäisi olla huipussaan. Lainaakin jaetaan. Jos ei Kontioniemen tontit kiinnosta niin katsokaa päättäjät peiliin. Surullista väkisin vääntämistä koko Kontioniemen touhu.

      Järkevintä olisi asettaa takaraja, jonka jälkeen lomakeskuksen suunnitelmat laitetaan jäihin. Myyntimateriaalia löytynee arkistoista, jos kiinnostus yllättäen herää.

      • Anonyymi

        Multimäessä ja Karhunmäessä on riittävästi tontteja jotta ei tarvitse mennä naapurikuntaan enää asumaan. Toista oli vielä 80 luvulla kun Joensuun kaupunki ei kaavoittanut tarpeeksi tontteja ja joutui menemään naapurikunnan lähiöön rajan pintaan asumaan. Itse töihin kaupungin suuntaan ja lapset toiseen eli Kirkonkylän suuntaan päivähoitoon ja kouluun


      • Anonyymi

        Vuonna 2015 kunta järjesti yrittäjille ja kiinnostuneille Kontioranta-infon, missä esiteltiin alueen potentiaalia Pohjois-Karjalan merkittävimmäksi matkailukohteeksi.

        Tunnelma Höytiäisen rannalla oli toiveikas. Esitettiin järvimatkailukohdetta, ekomatkailua ja muuta monipuolista.
        Parranpärinää käytiin pitäisikö markkinointi kohdentaa venäläisille vai muuten ulkomaalaisille.

        Jere Penttilä oli myötämielinen Höytiäisen yhdistämisellä Pyhäselkään kanavalla!
        Kunnan silloiset konsultit ( jotka sittemmin häipyivät vähin äänin) olivat tyytyväisiä osallistujien määrään, ja Jere Penttilän mukaan neuvotteluja oli jo käyty 20-30 suuren operoijan kanssa.
        Vieläkö jatkunevat?

        Karjalaisessa suurimman lehtikuvan keskellä seisoi, kuten aina muissakin matkailua käsittelevissä palavereissa, Esa Haapala julistaen P-K:n majoituskapasiteettia surkeaksi.

        Todettakoon että kaikkien P-K:n majoitustilojen käyttöaste maakunnassa vuonna 2015 oli 43,3%. Vuonna 2018 se oli 46%.
        Mihin perustunee Haapalan parikymmentä vuotta jatkunut vaatimus majoitustilojen lisäämiseksi.

        Lähinnä ne kai pitäisi rakentaa hänen ampumahiihtostadioninsa yhteyteen.
        Ei kaikkea voi sentään sysätä kunnan maksettavaksi kuten nykyään tehdään.
        Joskus voisi ajatella ihan vaan tulopuoltakin.

        Että tämmöinen muistelus. Ei ole tainnut projekti juurikaan edetä vai onko jollain parempaa tietoa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vuonna 2015 kunta järjesti yrittäjille ja kiinnostuneille Kontioranta-infon, missä esiteltiin alueen potentiaalia Pohjois-Karjalan merkittävimmäksi matkailukohteeksi.

        Tunnelma Höytiäisen rannalla oli toiveikas. Esitettiin järvimatkailukohdetta, ekomatkailua ja muuta monipuolista.
        Parranpärinää käytiin pitäisikö markkinointi kohdentaa venäläisille vai muuten ulkomaalaisille.

        Jere Penttilä oli myötämielinen Höytiäisen yhdistämisellä Pyhäselkään kanavalla!
        Kunnan silloiset konsultit ( jotka sittemmin häipyivät vähin äänin) olivat tyytyväisiä osallistujien määrään, ja Jere Penttilän mukaan neuvotteluja oli jo käyty 20-30 suuren operoijan kanssa.
        Vieläkö jatkunevat?

        Karjalaisessa suurimman lehtikuvan keskellä seisoi, kuten aina muissakin matkailua käsittelevissä palavereissa, Esa Haapala julistaen P-K:n majoituskapasiteettia surkeaksi.

        Todettakoon että kaikkien P-K:n majoitustilojen käyttöaste maakunnassa vuonna 2015 oli 43,3%. Vuonna 2018 se oli 46%.
        Mihin perustunee Haapalan parikymmentä vuotta jatkunut vaatimus majoitustilojen lisäämiseksi.

        Lähinnä ne kai pitäisi rakentaa hänen ampumahiihtostadioninsa yhteyteen.
        Ei kaikkea voi sentään sysätä kunnan maksettavaksi kuten nykyään tehdään.
        Joskus voisi ajatella ihan vaan tulopuoltakin.

        Että tämmöinen muistelus. Ei ole tainnut projekti juurikaan edetä vai onko jollain parempaa tietoa?

        Korjaus: Ylläoleva info oli vuonna 2014 eli lähes viisi vuotta sitten


    • Anonyymi

      Tänään kunnan tarkastuslautakunta nosti punaista korttia kunnan taloudellisten tavoitteiden ylimitoitukselle.

      Kunnan strateginen keskeinen teema on ja on ollut kasvu. Lautakunta on ilmaissut aiheellisen epäilyn velkaantumisesta ja omavaraisuuden heikentymisestä.
      Viime vuoden investoinneista katettiin tulorahoituksella vain 1,3%. Loput velaksi!

      Joka tapauksessa kunnan kasvu on perustunut Joensuun kasvun siivellä oloon.
      Sen uskotaan ilmeisesti jatkuvan entisellään.
      Kunnanhallituksen 1. varapuheenjohtaja Leena Nyyssösen mielestä kasvun strategia on kunnalle tärkeä ja ja siihen on edelleen resurssit. (Joensuun resurssejako tarkoitetaan?)


      Eli uskotaan entiseen menoon. Usea valtakunnallinen ennuste kuitenkin näyttäisi asukasluvun vähenemistä paitsi maakunnasta myös Joensuun seudulla ja väestön siirtymistä keskuskaupunkien ydinkeskustoihin.
      Jopa niin että esimerkiksi Liperin ja Kontiolahden väestö alkaisi vähentyä ihan lähiaikoina.

      Maakuntaliitto ennustaa tapansa mukaan että maakunnan väkimäärä nousee, mutta sen varaan turha laskea. Kuolleisuus on syntyvyyttä suurempaa ja ikärakenne on vanhenevan väestön suuntaan.

      Eli kunnan pitäisi ottaa tarkastuslautakunnankin mukaan tulevaisuudessa huomioon talouden heikkenevä kehitys.

    • Anonyymi

      Voi kunpa tuollakin päättäjällä L. N. olis vähän enemmän resursseja pääkopan sisällä, eikä vain hokis mantraa, jolle ei tapahtuneen valossa oo mitään perusteita. Kunnan kasvu polkee paikallaan, on totuus!

    • Anonyymi

      Kunnanraja jaamankankaan salpalinjaa pitkin ja eteläpuoli liitetään joensuuhun, pohjoispuoli pysyköön stadioninsa turvissa itsenäisenä tahikka liittyköön juukaan, ihan sama.

      • Anonyymi

        Weisaat wanhaa wirttä.


      • Anonyymi

        Ehdottoman kannatettava ajatus tuo Lehmon liittäminen Joensuuhun.
        Kontiolahden päättäjäthän on hylänneet Lehmolaiset totaalisesti ja terveysaseman lakkauttaminen oli viimeinen pyllistys Lehmolaisille. Kontiolahden kirkonkylään on ihan turha satsata mitään, tulee autioitumaan kuten on käynyt muillekkin kirkonkylille. Kohta alkaa rakennusten purku kirkonkylällä, kuten puretan muissakin kirkonkylissä ja asunnoilla ei oie mitään arvoa. Mutta 1980 luvulta oleva poliittinen kuntapolitikko mafia ei tätä tajua ja ajaa kunnan täysillä seinään ampumahiihto ja kirkonkylä hölmöilyllään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ehdottoman kannatettava ajatus tuo Lehmon liittäminen Joensuuhun.
        Kontiolahden päättäjäthän on hylänneet Lehmolaiset totaalisesti ja terveysaseman lakkauttaminen oli viimeinen pyllistys Lehmolaisille. Kontiolahden kirkonkylään on ihan turha satsata mitään, tulee autioitumaan kuten on käynyt muillekkin kirkonkylille. Kohta alkaa rakennusten purku kirkonkylällä, kuten puretan muissakin kirkonkylissä ja asunnoilla ei oie mitään arvoa. Mutta 1980 luvulta oleva poliittinen kuntapolitikko mafia ei tätä tajua ja ajaa kunnan täysillä seinään ampumahiihto ja kirkonkylä hölmöilyllään.

        Kirjoitelkaa joensuulaiset omilla sivuillanne ja purkakaa siellä katkeruuttanne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kirjoitelkaa joensuulaiset omilla sivuillanne ja purkakaa siellä katkeruuttanne.

        Ei me Lehmolaiset vielä olla Joensuulaisia vaikka haluammekin sinne liittyä.
        Kaikkein katkerimpia Lehmolaisille on nämä Paiholan Kepulaiset, jotka eivät halua mitään muuta Lehmosta kuin verotulot.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei me Lehmolaiset vielä olla Joensuulaisia vaikka haluammekin sinne liittyä.
        Kaikkein katkerimpia Lehmolaisille on nämä Paiholan Kepulaiset, jotka eivät halua mitään muuta Lehmosta kuin verotulot.

        No muuta sinne ”tuupovaaraan” niin saat kaupunkilais statuksen,,,lehmolaiset kiittävät!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No muuta sinne ”tuupovaaraan” niin saat kaupunkilais statuksen,,,lehmolaiset kiittävät!

        Aikoinaan suomen sodanjohdon suunnittelema salpalinja on tässä tapauksessa vallan mainio kunnanraja, joka toivottavasti tulevaisuudessa otetaan operatiiviseen käyttöön...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aikoinaan suomen sodanjohdon suunnittelema salpalinja on tässä tapauksessa vallan mainio kunnanraja, joka toivottavasti tulevaisuudessa otetaan operatiiviseen käyttöön...

        Saman tien vedä Mannerheim- linjalle Lehmon raja, että et kärsi niin pahasti ahtaan asuinpaikkasi kammosta 🚀


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No muuta sinne ”tuupovaaraan” niin saat kaupunkilais statuksen,,,lehmolaiset kiittävät!

        Ette te kuntakiusaajat meitä aja Lehmosta yhtään minnekkään, mutta Lehmon me liitämme Joensuuhun heti kun se vaan on mahdollista. Voitte sen jälkeen rakentaa kirkonkylälle vaikka ampumahiihtoputken jaamankankaalle pyhättöönne me emme enää sitä ole rahoittamassa, mutta onhan teillä rahaa....vai onko???


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ette te kuntakiusaajat meitä aja Lehmosta yhtään minnekkään, mutta Lehmon me liitämme Joensuuhun heti kun se vaan on mahdollista. Voitte sen jälkeen rakentaa kirkonkylälle vaikka ampumahiihtoputken jaamankankaalle pyhättöönne me emme enää sitä ole rahoittamassa, mutta onhan teillä rahaa....vai onko???

        Siinä taas joensuun trollitehtaan syöttiläs suoltaa puppua. Me Lehmolaiset emme ole mitään viidennen koloonan pettureita vaan ylpeitä Kontiolahden kunnan asukkaita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ette te kuntakiusaajat meitä aja Lehmosta yhtään minnekkään, mutta Lehmon me liitämme Joensuuhun heti kun se vaan on mahdollista. Voitte sen jälkeen rakentaa kirkonkylälle vaikka ampumahiihtoputken jaamankankaalle pyhättöönne me emme enää sitä ole rahoittamassa, mutta onhan teillä rahaa....vai onko???

        Kun Lehmo liitetään Joensuuhun niin joudutte sitten Joensuun peräkyläläisiksi ettekä saa sinne kuitenkaan mitään palveluita .Nyhän voitte käyttää ja käyttänettekin Joensuun tarjontaa hyväksenne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun Lehmo liitetään Joensuuhun niin joudutte sitten Joensuun peräkyläläisiksi ettekä saa sinne kuitenkaan mitään palveluita .Nyhän voitte käyttää ja käyttänettekin Joensuun tarjontaa hyväksenne.

        Pakaa puhut kepuljullikka. Miten on käynyt mm. kepujohtoisen Pyhäselän Reijolassa kun liitettiin Joensuuhun.
        Kadut ja palvelut ei suinkaan hävinneet minnekkään vaan niitä on parannettu järkevästi sen mukaan miten paljon asukkaita kulloinkin alueella asuu. Ei Reijolasta enää kanneta rahaa säkillä Hammaslahteen vaan raha käytetään sinne missä maksajatkin on. Ei kuntaliitos merkitse kepulaista Eldoradoa, jossa kaikkille annetaan mielettömästi kaikkea jonkun muun kustannuksella. Kunkin alueen verotulot tulisi käyttää sinne missä niiden maksajat on ja heidän palveluihinsa, eikä keinotekoisesti pitämään yllä jonkun kirkonkylän elinvoimaa, että muutaman valtuutetun osakehuoneiston arvo ei romahtaisi.
        Kontiolahden tapa jättää palveluiden tuottaminen ja vanhustehoito Joensuun maksettavaksi ei kyllä kelpaa esimerkiksi millekkään kunnalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei me Lehmolaiset vielä olla Joensuulaisia vaikka haluammekin sinne liittyä.
        Kaikkein katkerimpia Lehmolaisille on nämä Paiholan Kepulaiset, jotka eivät halua mitään muuta Lehmosta kuin verotulot.

        Eihän koko kunnan tarvitse liittyä Joensuuhun jos haluat liittyä, riittää kun sinä panet asuntosi myyntiin ja muutat joensuun puolelle.


    • Anonyymi

      Kyllä kirkonkylään kannatta satsata Lehmohan pärjää Joensuun läheisyydelläkin kuten tuonnoinen kirjoittaja totesikin. Siun Soten kannataisi pitää jonkunlainen terveysasema jossa olisi lääkäri ja hammaslääkäri pienimuotoisesti akuuttia tarvetta varten vaikka se maksaisikin jotain.
      AH stadioniin ei kunnan kannata laittaa latiakaan kehittäkööt ne joiden intresseissä se on omilla rahoillaan.
      Tuo Kontiorannan lomakylä ja vapaa-aikakeskus joutaa romukoppaan vaan kaava uusiksi ja omakotitontteja täyteen niin saadaan uudelle koululle oppilaita vuosiksi eteenpäin. Pohjoiskarjalan osuuskauppa rakentaa Kimmelin yhteyteen kylpylän kunhan aseman projektista selviytyy joten kunnan ei tarvitse epärealistisia suunnitelmia Kontiorannan suhteen elätellä
      Kirkonkylän asukkaat vanhenee ja vanha rakennuskanta alkaa olla omistajilleen ongelma varsinkin kun pitää saada verottajan arvonmukainen hinta. Kunta on kyllä hyvin pitänyt kiinteistöveroprosentin aisoissa josta kiitos.
      Kaikesta huolimatta kirkonkylä on hieno paikka asua täällä on mekein kaikki mitä ihminen tarvitsee jos vaan töitä löytyy josta myös maksetaan palkkaa jolla elää.

    • Anonyymi

      Siun sote on Joensuun hallitsema laitos. Ja Joensuu himoitsee eniten juuri Lehmoa
      itselleen. Niinpä on näppärää lakkauttaa Lehmon terveysasema ja saada lehmolaiset tyytymättömiksi kuntaansa. Jospa sitten uusi äänestyspäätös olisi Joensuulle liitosasiassa parempi. Taattua tietysti on ettei sinne Lehmoon (mahdolliseen Joensuun lähiöön) ainakaan sitten terveysasemia rakennella. Käykööt Rantakylässä.
      Muistamme miten kävi Hammaslahden vapaa-aikatalon ja kuinka muitakin kaupungin lähiöitä ja etiöitä supistellaan palvelujen suhteen. Joensuun kaupungintalolta näkee vain vanhan kantakaupungin edut, luonnollisesti. Katsokaa valtuutettujen asuinpaikkoja.

      • Anonyymi

        Lehmon terveysaseman lakkauttamisesta on päättänyt Kontiolahden kunnan päättäjät ja KUNTA rakentaa uuden terveyskeskuksen kirkonkylälle pitääkseen kirkonkylän jotenkin asuttuna. Lehmon syrjiminen on kyllä kotoisin ihan kunnan ominen kymmeniä vuosia vallassaolleiden päätöksistä.
        Lehmon liittämiseen Joensuuhun pitäisi alkaa valmistelut välittömästi, mitä järkeä on maksaa veroja Kontiolahteen ja palvelut pitää hakea Joensuusta ihan kaikki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lehmon terveysaseman lakkauttamisesta on päättänyt Kontiolahden kunnan päättäjät ja KUNTA rakentaa uuden terveyskeskuksen kirkonkylälle pitääkseen kirkonkylän jotenkin asuttuna. Lehmon syrjiminen on kyllä kotoisin ihan kunnan ominen kymmeniä vuosia vallassaolleiden päätöksistä.
        Lehmon liittämiseen Joensuuhun pitäisi alkaa valmistelut välittömästi, mitä järkeä on maksaa veroja Kontiolahteen ja palvelut pitää hakea Joensuusta ihan kaikki.

        Siun Sote on kyllä päätökset tehnyt ja sitoutunut vuokraamaan tilat kirkonkylältä käypään hintaan. Soteasema palvelee kirkonkylällä useamman kunnan väkeä. Lehmolaiset voivat käydä kaupungista terveyspalvelut halutessaan. Hyvä on tuo valinnanvapaus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siun Sote on kyllä päätökset tehnyt ja sitoutunut vuokraamaan tilat kirkonkylältä käypään hintaan. Soteasema palvelee kirkonkylällä useamman kunnan väkeä. Lehmolaiset voivat käydä kaupungista terveyspalvelut halutessaan. Hyvä on tuo valinnanvapaus.

        Tuota paskaa suolletaan kontiolahden politikkojen puheissa koko ajan, että Siunsote sitä ja Siunsote tätä. Kontiolahden kunnanvaltuutetut on tehneet päätöksen viedä terveyspalvelut Lehmosta ja siihen ei ole kellään muulla taholla mitään sanomista. Sitten tuo valehtelu Siunsoten sopimuksesta. Kun soteuudistus astuu voimaan Siunsote lakkaa olemasta ja sen tekemät sopimukset ei millään tavalla sido uutta maakunnallista toimijaa. eli sillä vuokrapaperilla voi pyyhkiä kirjaimellisesti persettä ja samoin kuin sillä haavella muualta tulevista asiakkaista kontiolahden terveyskeskukseen.
        Sitten tuo tulkinta, että Lehmo tulee omillaan toimeen kun kaupunki on niin lähellä. Siis tässäkin liki 9000 asukkaan taajama jätetään oman onnensa varaan ja näistä ihmisistä kupataan pelkät verotulot jokun syrjässä möllöttävän kuolevan kirkonkylän rahoitukseen. Sama tilanne kuin ampumahiihdossa rakennetaan toinen kultainen vasikka joka nielee mielettömästi varoja mutta tuottoja ei tule tippaakaan.
        Kyllä näillä näkymin vanhana Lehmolaisena pidän Lehmon liittämistä Joensuuhun ensimmäisenä tehtävänä koko Lehmon kehittämisessä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lehmon terveysaseman lakkauttamisesta on päättänyt Kontiolahden kunnan päättäjät ja KUNTA rakentaa uuden terveyskeskuksen kirkonkylälle pitääkseen kirkonkylän jotenkin asuttuna. Lehmon syrjiminen on kyllä kotoisin ihan kunnan ominen kymmeniä vuosia vallassaolleiden päätöksistä.
        Lehmon liittämiseen Joensuuhun pitäisi alkaa valmistelut välittömästi, mitä järkeä on maksaa veroja Kontiolahteen ja palvelut pitää hakea Joensuusta ihan kaikki.

        Eikö kannataisi lopettaa tuo löpinä Joensuuhun liittämisestä siitä ei tule asukkaat saamaan hunajaa senenempää kuin Kontiolahtelaisena ollessa. Joensuun seutukunnan kasvusuunnat on Kontiolahti ja Ylämylly. Kyllä tuonne Helsinginkin kylkeen on mahtunut hyvinvoivia kaupunkia useampiakin miksei tännekin hyviä maalaiskuntia.


    • Anonyymi

      Se teidän ah stadion keskellä ei mitään eihän sinne halua tulla edes kilpailijat kuin pitkin hampain. Se pitää siirtää sivistyksen kehtoon! ja se on LAHTI!

      • Anonyymi

        Tarkoitat varmaan EH-stadionia? Joensuulainen Esa Haapala siinä on ollut spriimus moottorina aikoinaan juonimassa hankkeen liikkeelle ja muutamat Kontiolahden kunnan virkamiespojat hoitivat puoluepässit suosiolliseksi päätöksiin verorahoja käyttämään. Reserviarvojen nousuja sattui sopivasti virkamiespojille, kun rahahanat saatiin auki. Spriimus pitäisi jonkun asiaan perehtymättömän mielestä olla primus mutta tälläkin yksityiskohdalla on oma sanomansa; tutustumismatkoilla mukana olleet kyllä tajuavat ja vaikenevat.


      • Anonyymi

        Ehdoton sivistyskehto. Siellä se sivistys kehdossa köllöttelee mutta ei pirulainen kasva millään. Liekös paikasta vai ihmisistä kiinni. Mutta kutsutaanhan Lahtea sentään Suomen Chicagoksi.
        Varmaan niin saman tyyppistä se sivistys molemmissa paikoissa.


      • Anonyymi

        Ei Lahti pystynyt, sehän jossain vaiheessa yritti kyllä. Lahti on muutoinkin taantunut, ei ole ilmaston lämpenemisen myötä enää luntakaan joka talvi eikä pakkastakaan lumen tekemistä varten.


    • ampumahiihtohöhlät ovat pilanneet Kontiolahden maineen peruuttamattomasti.

      • Anonyymi

        Nimenomaan sen ansiosta on mainetta ja on tietysti muutoinkin. Kontiolahtea kadehditaan.
        Kontiolahti on kuntien parhaimmistoa ja pysyykin näillänäkymin vielä pitkään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nimenomaan sen ansiosta on mainetta ja on tietysti muutoinkin. Kontiolahtea kadehditaan.
        Kontiolahti on kuntien parhaimmistoa ja pysyykin näillänäkymin vielä pitkään.

        Tuota, jos vielä kerrot että kuka kadehtii...?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuota, jos vielä kerrot että kuka kadehtii...?

        No ei muut kuin joensuulaiset, liperiläiset, polvijärveläiset, outokumpulaiset , juukalaiset, nurmeslaiset, lieksalaiset, kiteeläiset , rääkkyläläiset, ilomantsilaiset. Ja heinävetiset aloittelevat. Siis nämä tästä lähialueelta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ei muut kuin joensuulaiset, liperiläiset, polvijärveläiset, outokumpulaiset , juukalaiset, nurmeslaiset, lieksalaiset, kiteeläiset , rääkkyläläiset, ilomantsilaiset. Ja heinävetiset aloittelevat. Siis nämä tästä lähialueelta.

        Siis mitä kadehdittavaa on Kontiolahdessa?
        Maakunnan hölmöimmin johdettu kunta, jossa kuntalaisille on palvelut kuin pula-ajalla ja Lehmossa niitä ei ole ollenkaan. Vahusten palveluita on jotain kirkolla, joka on kuin hautausmaa....kukaan ei halua sinne kuin viimeisellä matkallaan.
        Ampumahiihto on kunnan ykkösasia ja kukaan muu ei ymmärrä sitä miksi, kuin kolme henkilöä Kontiolahdella. Kaikki mitä kunnassa yritetään aiheuttaa hörönaurua naapurikunnissa ja vähän laajemmaltikkin. Kunnan ideat on kuin jostain lasten satukirjasta ja toteuttajiksi etsitään mitä ihmeellisimpiä tahoja.
        Kunta on koulukisauksessa ja ihmisten eriarvoistamisessa ylivoimainen ykkönen koko Pohjois-Karjalassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis mitä kadehdittavaa on Kontiolahdessa?
        Maakunnan hölmöimmin johdettu kunta, jossa kuntalaisille on palvelut kuin pula-ajalla ja Lehmossa niitä ei ole ollenkaan. Vahusten palveluita on jotain kirkolla, joka on kuin hautausmaa....kukaan ei halua sinne kuin viimeisellä matkallaan.
        Ampumahiihto on kunnan ykkösasia ja kukaan muu ei ymmärrä sitä miksi, kuin kolme henkilöä Kontiolahdella. Kaikki mitä kunnassa yritetään aiheuttaa hörönaurua naapurikunnissa ja vähän laajemmaltikkin. Kunnan ideat on kuin jostain lasten satukirjasta ja toteuttajiksi etsitään mitä ihmeellisimpiä tahoja.
        Kunta on koulukisauksessa ja ihmisten eriarvoistamisessa ylivoimainen ykkönen koko Pohjois-Karjalassa.

        Mikä palvelu puuttuu, kerrohan, on Kontiolahdessa on lähes kaikkea mitä ihminen tarvitsee, Joensuussa on lisää ja Helsingissä loput? Mitään ei ole ikinä puuttunut, ainakaan minulta.
        Kontiolahti on pokannut kuntapalkintoja harva se vuosi, viime vuonnakin valittiin yrittäjien toimesta seudun parhaaksi ja valtakunnallisessa mittelössäkin pärjäsi todella hyvin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä palvelu puuttuu, kerrohan, on Kontiolahdessa on lähes kaikkea mitä ihminen tarvitsee, Joensuussa on lisää ja Helsingissä loput? Mitään ei ole ikinä puuttunut, ainakaan minulta.
        Kontiolahti on pokannut kuntapalkintoja harva se vuosi, viime vuonnakin valittiin yrittäjien toimesta seudun parhaaksi ja valtakunnallisessa mittelössäkin pärjäsi todella hyvin.

        No jopahan onnii sittä kerralla etevä pitäjä. Vielä kun tuon tietäsivät muualahi kun kontiilahessa, entisessä suur-liperin kappeliseurakunnassa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No jopahan onnii sittä kerralla etevä pitäjä. Vielä kun tuon tietäsivät muualahi kun kontiilahessa, entisessä suur-liperin kappeliseurakunnassa...

        Siellä savonpuolessa nääätätte olevan hyvinnii kärrylöillä ainahiii....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No jopahan onnii sittä kerralla etevä pitäjä. Vielä kun tuon tietäsivät muualahi kun kontiilahessa, entisessä suur-liperin kappeliseurakunnassa...

        Lue edellinen viesti, valtakunnallisia palkintoja...


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mikä palvelu puuttuu, kerrohan, on Kontiolahdessa on lähes kaikkea mitä ihminen tarvitsee, Joensuussa on lisää ja Helsingissä loput? Mitään ei ole ikinä puuttunut, ainakaan minulta.
        Kontiolahti on pokannut kuntapalkintoja harva se vuosi, viime vuonnakin valittiin yrittäjien toimesta seudun parhaaksi ja valtakunnallisessa mittelössäkin pärjäsi todella hyvin.

        Kontiolahden hölmöläisyydestä viimeisin on Lehmon terkkarin lopettaminen. Joensuuhun on monta kilsaa ja ruuhkat siellä. Kirkonkylälle on matkaa valovuosia eikä sielläkään palvelut pelitä. Kaikki mikä ennen ampumahiihtoa toimi, niin ei toimi enää, koska nää ampumahiihtohöhlät ovat aivopesseet kaikki päättäjät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lue edellinen viesti, valtakunnallisia palkintoja...

        Niimpä noiden ylistävien yrityslausuntojen taustalla on kunnan kanssa hyvin läheisissä suhteissa olevat hakelämpöyrittäjät ja hoivapalveluyrittäjät. Osa näistä yrittäjistä istuu valtuustossa ja sitä kautta noila tuloksilla voi pyyhkiä sitä perinteistä persettään. Palveluitahan ei Lehmossa ole yhtään mitään ja tämä on kunnan vakavin ongelma. Vain täysi idiootti ajaa Lehmon terveysaseman palvelut alas ja siirtää ne jonnekkin hevonvitunkuuseen kirkolle. Miten vanhukset, joille ei muutenkaan ole Lehmossa yhtään mitään palveluita saavat jatkossa ainoan palvelun jota jatkuvasti tarvitsevat. Se palvelu joka oli ennen kävelymatkan päässä on jatkossa taksimatkan päässä ja johtaa siihen mitä kunnassa halutaankin, eli kaikki vahukset halutaan siirtää Joensuun harmiksi ja palveltaviksi. Kontiolahtihan keskittyy vain ja ainoastaan ampumahiintoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niimpä noiden ylistävien yrityslausuntojen taustalla on kunnan kanssa hyvin läheisissä suhteissa olevat hakelämpöyrittäjät ja hoivapalveluyrittäjät. Osa näistä yrittäjistä istuu valtuustossa ja sitä kautta noila tuloksilla voi pyyhkiä sitä perinteistä persettään. Palveluitahan ei Lehmossa ole yhtään mitään ja tämä on kunnan vakavin ongelma. Vain täysi idiootti ajaa Lehmon terveysaseman palvelut alas ja siirtää ne jonnekkin hevonvitunkuuseen kirkolle. Miten vanhukset, joille ei muutenkaan ole Lehmossa yhtään mitään palveluita saavat jatkossa ainoan palvelun jota jatkuvasti tarvitsevat. Se palvelu joka oli ennen kävelymatkan päässä on jatkossa taksimatkan päässä ja johtaa siihen mitä kunnassa halutaankin, eli kaikki vahukset halutaan siirtää Joensuun harmiksi ja palveltaviksi. Kontiolahtihan keskittyy vain ja ainoastaan ampumahiintoon.

        Kontiolahtihan elää vielä maalaisliiton aikaisessa kepukulttuurissa, eikö tuo vanhimmilla kunnanisillä lie vielä valkoiset nauhat hihassakin. Peltonsa ympäriltä eivät näe muuta kuin ah-, anteeksi, eh-stadionin jonka aukeus muistuttaa peltomaisemaa ja miellyttää silmää...
        Muutaman näennäisdemarikapitalistin ovat kelpuuttaneet kaartiinsa että valta pysyisi paremmin näpeissä...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kontiolahtihan elää vielä maalaisliiton aikaisessa kepukulttuurissa, eikö tuo vanhimmilla kunnanisillä lie vielä valkoiset nauhat hihassakin. Peltonsa ympäriltä eivät näe muuta kuin ah-, anteeksi, eh-stadionin jonka aukeus muistuttaa peltomaisemaa ja miellyttää silmää...
        Muutaman näennäisdemarikapitalistin ovat kelpuuttaneet kaartiinsa että valta pysyisi paremmin näpeissä...

        Muistan kun 1980 luvun alussa olin muuttamassa Lehmoon ja tapasin silloisen kunnanhallituksen puheenjohtaja ja siihen jäi muuttoaikeet.
        Tämän keskustalaisen puheenjohtajan mielestä kuntaan muuttaville ei tulisi antaa äänioikeutta kunnassa, koska kunnan polittiset voimasuhteet saattavat muuttua näiden muuttajien äänestäessä väärin ja kunnan oikea kehitys vaarantuu.
        Ei jäänyt epäselväksi, että Kontiolahdella elettiin vielä 1918 luvun tunnelmissa ja kuntaan sai muuttaa maksamaan veroja, mutta mitään muuta kunta ei halunnut tarjota ja edes kuntalaisen perusoikeutta äänestää pidettiin vääränä. Nyt kun on seurannut kunnan kehitystä niin eipä se ole mihinkään muuttunut, samat naamat on kunnan johdossa edelleen ja tyyli on sama,. Kun kunnan kepulaisille pitää järjestää lomamökkeihin asukkaita niin se järjestetään ylläpitämällä ampumahiihtoa ja vaikka se maksaa kuntalaisille miljoonia niin sen vastineeksi riittää kun muutamat tahot saavat siitä tuloja muutaman tonnin vuodessa. Kuntaan koetetaan haalia veronmaksajia mutta mitään palveluita heille ei kunta edelleenkään halua järjestää. Viimeisin hulluus on tuo kunnan ylivoimaisesti suurimman taajaman terveyspalveluiden alasajo, että saadaan pidetty kirkonkylä muka elinvoimaisena kun ihmiset pakotetaan matkustamaan sinne palveluta saamaan.


      • Anonyymi
        hk-tp kirjoitti:

        Kontiolahden hölmöläisyydestä viimeisin on Lehmon terkkarin lopettaminen. Joensuuhun on monta kilsaa ja ruuhkat siellä. Kirkonkylälle on matkaa valovuosia eikä sielläkään palvelut pelitä. Kaikki mikä ennen ampumahiihtoa toimi, niin ei toimi enää, koska nää ampumahiihtohöhlät ovat aivopesseet kaikki päättäjät.

        Kyllä Lehmosta pääsee kirkonkylälle hyvin linja-autolla pääsee jokatunti edestakaisin jos vain on halua. Ei jokaiseen kylään voi kaikkia palveluita laittaa muuten ei veronmaksukyky riitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lue edellinen viesti, valtakunnallisia palkintoja...

        Näkkyyhän nuita tippuvan. Vuan haitanneekos tuo.
        No jotakuta outoo näkkyy haittoovan, katteestako?


    • Anonyymi

      Mitäs hittoa sinä sieltä ulkopuolelta huutelet? Vai oletko saanut sieluusi vamman?
      Minäkin muutin tänne mutta en tarvinnut neuvoja politikoilta. Ihan itse osasin muuttaa. Etevä vai?

      Taidat olla tuo hupaheikki jonka elämää suurempi asia on vastustaa tuota ampumahiihtostadionia? Vai ?

      • Anonyymi

        Ei. Eräille vain tuntuu se stadion olevan elämää suurempi asia ja kunnan prioriteetti no: 1.
        Järkevä johto käyttäisi nekin rahat kuntalaisten hyväksi eikä omaan pakkomielteeseensä.


      • Anonyymi

        Itseasiassa Lehmon asukkaiden asiat ovat nimenomaan Joensuulaisten veronmaksajien asia. Joensuulaiset veronmaksajat tuottavat palvelut Lehomon asukkaille ja osin koko Kontiolahden asukkaille. Täälläkin kaikissa kepukommenteissa on mainittu miten Lehmolaiset saavat palvelut Joensuusta ja terveyspalveluistakaan ei tarvitse välittää kun Lehmolaiset voi mennä Rantakylään terveysasemalle. Mutta kertaakaan nämä tukiaisten varassa elävät ei ole maininneet, että ne Rantakylän yms. kaupungin palvelut on mitoitettu alueen asukkaille, ei suinkaan loisena elävän naapurikunnan asukkaille, jotka kyllä maksavat veroja siinä missä kaikki muutkin, mutta heidän oma kuntansa on jättänyt heidät huutolaisen asemaan hakemaan palveluita toisesta kunnasta, jonka asukaat maksaa niiden rakentamisen.
        Siksi olisikin paikallaan, että kun Kontiolahden kunnan asukas tulee esim. uimahalliin Joensuuhun häneltä perittäisiin normaali maksu ja samalla kunnalle lähetettäisiin maksu ylläpitokuluista asukasmäärään suhteutettuna Kontiolahden kunnalle.
        Kontiolahti on kyllä omassa luokassaan riistämässä varsinkin Lehmon asukkaita, verotulot kyllä kelpaavat, mutta mitään vastinetta verorahoille ei sitten kunnasta tipu kun kaikki uppoaa ampumahiihtoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itseasiassa Lehmon asukkaiden asiat ovat nimenomaan Joensuulaisten veronmaksajien asia. Joensuulaiset veronmaksajat tuottavat palvelut Lehomon asukkaille ja osin koko Kontiolahden asukkaille. Täälläkin kaikissa kepukommenteissa on mainittu miten Lehmolaiset saavat palvelut Joensuusta ja terveyspalveluistakaan ei tarvitse välittää kun Lehmolaiset voi mennä Rantakylään terveysasemalle. Mutta kertaakaan nämä tukiaisten varassa elävät ei ole maininneet, että ne Rantakylän yms. kaupungin palvelut on mitoitettu alueen asukkaille, ei suinkaan loisena elävän naapurikunnan asukkaille, jotka kyllä maksavat veroja siinä missä kaikki muutkin, mutta heidän oma kuntansa on jättänyt heidät huutolaisen asemaan hakemaan palveluita toisesta kunnasta, jonka asukaat maksaa niiden rakentamisen.
        Siksi olisikin paikallaan, että kun Kontiolahden kunnan asukas tulee esim. uimahalliin Joensuuhun häneltä perittäisiin normaali maksu ja samalla kunnalle lähetettäisiin maksu ylläpitokuluista asukasmäärään suhteutettuna Kontiolahden kunnalle.
        Kontiolahti on kyllä omassa luokassaan riistämässä varsinkin Lehmon asukkaita, verotulot kyllä kelpaavat, mutta mitään vastinetta verorahoille ei sitten kunnasta tipu kun kaikki uppoaa ampumahiihtoon.

        Surkean pienet ovat kunnan verotulot kun "kaikki uppoaa ampumahiihtoon". Kyllä pitää nostaa veroja, että riittää rahaa muuhunkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Surkean pienet ovat kunnan verotulot kun "kaikki uppoaa ampumahiihtoon". Kyllä pitää nostaa veroja, että riittää rahaa muuhunkin.

        Mieluummin voisi lopettaa stadionin rahoittamisen niin ei tarttis terveysasemia lopetella kasvutaajamista.
        Nimittäin jos veroja nostetaan niin todennäköisesti myös stadionin rahoitus lisääntyisi samassa suhteessa, pohjaton kaivo kun on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Surkean pienet ovat kunnan verotulot kun "kaikki uppoaa ampumahiihtoon". Kyllä pitää nostaa veroja, että riittää rahaa muuhunkin.

        Niin miten sen nyt ottaa. Kunnan tuloverokertymä on hieman vajaa 50 miljoonaa vuodessa ja kun siitä otetaan päältä terveysmenot niin tuloveroja jää kunnalle käytettäväksi n. 17 miljoonaa vuodessa. Kun tiedetään, että Eh-stadioniin on pantu kiinteisiin 20 miljoonaa ja joka ikinen vuosi tuntematon summa...arviot 600000-1,5 miljoonan välillä riippuen miten paljon on kisoja.
        Tätä taustaa vasten ihan kaikki liikenevä on käytetty ampumahiihtoon ja sillä summalla ja noilla ylläpitokuluilla olisi Lehmoon rakennettu hulppea terveysasema ja uimahalli ja käyttökulut olisi pienemmät kuin Eh-stadionin kulut. Jo näillä toimilla olisi vielä jäänyt muiden kunnan taajaminen kehittämiseen toinen 10 miljoonaa ja jos tätä verrataan siihen mikä on Eh-stadionin käyttöaste ja tarpeellisuus kuntalaisten palveluissa niin ei voi kuin ihmetellä kunnan päättäjien ajatuksenjuoksua hirttäytä ampumahiihtoon kuten on tehty.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin miten sen nyt ottaa. Kunnan tuloverokertymä on hieman vajaa 50 miljoonaa vuodessa ja kun siitä otetaan päältä terveysmenot niin tuloveroja jää kunnalle käytettäväksi n. 17 miljoonaa vuodessa. Kun tiedetään, että Eh-stadioniin on pantu kiinteisiin 20 miljoonaa ja joka ikinen vuosi tuntematon summa...arviot 600000-1,5 miljoonan välillä riippuen miten paljon on kisoja.
        Tätä taustaa vasten ihan kaikki liikenevä on käytetty ampumahiihtoon ja sillä summalla ja noilla ylläpitokuluilla olisi Lehmoon rakennettu hulppea terveysasema ja uimahalli ja käyttökulut olisi pienemmät kuin Eh-stadionin kulut. Jo näillä toimilla olisi vielä jäänyt muiden kunnan taajaminen kehittämiseen toinen 10 miljoonaa ja jos tätä verrataan siihen mikä on Eh-stadionin käyttöaste ja tarpeellisuus kuntalaisten palveluissa niin ei voi kuin ihmetellä kunnan päättäjien ajatuksenjuoksua hirttäytä ampumahiihtoon kuten on tehty.

        Ei sinulla ole ainakaan taloudesta mitään käsitystä, eikä mateemattisia lahjoja.
        Osaatkohan lukea kunnan budjettia, kerrohan minulle mistä löytyy nuo vuosittaiset summat sieltä budjetista? Tämä on sitä trumppilaista valheelista, mihinkään prustuvaa, virheellisen tiedon levitystä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei sinulla ole ainakaan taloudesta mitään käsitystä, eikä mateemattisia lahjoja.
        Osaatkohan lukea kunnan budjettia, kerrohan minulle mistä löytyy nuo vuosittaiset summat sieltä budjetista? Tämä on sitä trumppilaista valheelista, mihinkään prustuvaa, virheellisen tiedon levitystä.

        Tämä on sitä trumppilaista valheelista, mihinkään prustuvaa, virheellisen tiedon levitystä, nimittäin tuo budjetinlaadinta...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä on sitä trumppilaista valheelista, mihinkään prustuvaa, virheellisen tiedon levitystä, nimittäin tuo budjetinlaadinta...

        Justiisa nuin. Enempi minä sinun miljoonalukemiis uskon kun nuihin kunnan putjetteihin.
        Kerro ihmeesä lisälukemia niin sitten totuus tiijetään isommalti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin miten sen nyt ottaa. Kunnan tuloverokertymä on hieman vajaa 50 miljoonaa vuodessa ja kun siitä otetaan päältä terveysmenot niin tuloveroja jää kunnalle käytettäväksi n. 17 miljoonaa vuodessa. Kun tiedetään, että Eh-stadioniin on pantu kiinteisiin 20 miljoonaa ja joka ikinen vuosi tuntematon summa...arviot 600000-1,5 miljoonan välillä riippuen miten paljon on kisoja.
        Tätä taustaa vasten ihan kaikki liikenevä on käytetty ampumahiihtoon ja sillä summalla ja noilla ylläpitokuluilla olisi Lehmoon rakennettu hulppea terveysasema ja uimahalli ja käyttökulut olisi pienemmät kuin Eh-stadionin kulut. Jo näillä toimilla olisi vielä jäänyt muiden kunnan taajaminen kehittämiseen toinen 10 miljoonaa ja jos tätä verrataan siihen mikä on Eh-stadionin käyttöaste ja tarpeellisuus kuntalaisten palveluissa niin ei voi kuin ihmetellä kunnan päättäjien ajatuksenjuoksua hirttäytä ampumahiihtoon kuten on tehty.

        Menipahasti pieleen sote vie 40 milj. eur verotuloista jää 10 milj. Eur, millä koulut hoijettaan, jos ampumahiihto kerran viep 20 milj. eur. Et toin perään ossoo laskee, uskottavuutesi män justiinsa. Mäne istumaan kaupunkiin teatteriin, niin suat olla etes lämpimässä, jos piäs on paleltunna siellä Ah statsioonilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Menipahasti pieleen sote vie 40 milj. eur verotuloista jää 10 milj. Eur, millä koulut hoijettaan, jos ampumahiihto kerran viep 20 milj. eur. Et toin perään ossoo laskee, uskottavuutesi män justiinsa. Mäne istumaan kaupunkiin teatteriin, niin suat olla etes lämpimässä, jos piäs on paleltunna siellä Ah statsioonilla.

        Kun edes osaisit lukea mitä on kirjoitettu. Tuossa kirjoituksessa puhuttiin pelkästä tuloverosta, sen lisäksi on tietysti kiinteistöverot ja valtionosuudet, mutta jokatapauksessa kunnan tuloista leijonanosa menee silkkään turhuuteen ampumahiihtoon ja niillä kymmelillä miljoonilla olisi saatu ihmisille palveluita jotka kunnasta nyt puuttuu.
        Onneksi on kunnallisvaalit tulossa ja nämä asiat tuodaan esille juuri oikeaan aikaan. Nythän on varmaa vain se, että jos nykyiset ikäloput ja "nyökkylehmä" valtuutetut jatkaa niin kurjistaminen jatkuu ja ampumahiito saa mitä Haapala haluaa.
        Muutoshan tulee sillä kun nykyisille valtuutetuille ei anneta valtuutusta jatkaa nykymenoa ja vaaditaan valtuutetulta ennakkoon mielipide kumpi on kunnassa tärkeämpää ihmisten palvelut, vai ampumahiito. Ensimmäisenä suoraan kaiki 70 pois vatuustosta, heillä ei ole muuta motivaatiota kuin lisätulojen tienaaminen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun edes osaisit lukea mitä on kirjoitettu. Tuossa kirjoituksessa puhuttiin pelkästä tuloverosta, sen lisäksi on tietysti kiinteistöverot ja valtionosuudet, mutta jokatapauksessa kunnan tuloista leijonanosa menee silkkään turhuuteen ampumahiihtoon ja niillä kymmelillä miljoonilla olisi saatu ihmisille palveluita jotka kunnasta nyt puuttuu.
        Onneksi on kunnallisvaalit tulossa ja nämä asiat tuodaan esille juuri oikeaan aikaan. Nythän on varmaa vain se, että jos nykyiset ikäloput ja "nyökkylehmä" valtuutetut jatkaa niin kurjistaminen jatkuu ja ampumahiito saa mitä Haapala haluaa.
        Muutoshan tulee sillä kun nykyisille valtuutetuille ei anneta valtuutusta jatkaa nykymenoa ja vaaditaan valtuutetulta ennakkoon mielipide kumpi on kunnassa tärkeämpää ihmisten palvelut, vai ampumahiito. Ensimmäisenä suoraan kaiki 70 pois vatuustosta, heillä ei ole muuta motivaatiota kuin lisätulojen tienaaminen.

        Nyt on kunnanjohtajan paikka auki. Paneppas hakien. Tuollaisia hauskoja reippaita henkilöitä kaivataan. Pääset ohjaamaaan nuo valtuuston törtöt sitten kehityksen tielle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt on kunnanjohtajan paikka auki. Paneppas hakien. Tuollaisia hauskoja reippaita henkilöitä kaivataan. Pääset ohjaamaaan nuo valtuuston törtöt sitten kehityksen tielle.

        Totta, nyt kaikki iteanikkarit hakemaan, suahaan kunta uusille raikkaille myötätuulille ja Kontiorantaan hotelli ja Ah-keskus nousuun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt on kunnanjohtajan paikka auki. Paneppas hakien. Tuollaisia hauskoja reippaita henkilöitä kaivataan. Pääset ohjaamaaan nuo valtuuston törtöt sitten kehityksen tielle.

        Törttöjä ei niinvain syrjäytetä vaikka eivät tulisi valituksikaan niin sanelevat taustalla mitä tehdään.


    • Anonyymi

      Ylellä on pitkä juttu koululiikunnasta ja sen historiastakin.
      Ennen koululiikunnassa pyrittiin opettamaan kymmeniä urheilulajeja.

      Nyt ainoa peruskoulun opetussuunnitelmaan kirjattu liikuntamuoto on uinti ja siihen liittyvät vesipelastustaidot. Ei mitään muuta lajia.

      Vuonna 2016 lajilähtöisyys on purettu ja samalla tehtiin irtiotto kilpaurheilusta kohti hyvinvointia ja terveyttä edistävään ajatteluun ja arvopohjaan.

      Tuossa pitkässä jutussa puhuttiin monista urheilu-ja liikuntamuodoista, mutta ampumahiihtoa siellä ei mainittu.

      Rajua panostamista ampumahiihtoon Kontiolahti on perustellut mm osana lasten liikuntaharrastusten tukemista. Lapsia on jopa liikutettu stadionille savuavien nuotioiden ääreen oppimaan ko liikuntamuotoa.
      Uintia on jostain syystä kaihdettu.

      Nyt kun sosiaali-ja terveyspuoli on jäänyt kunnan tehtävävastuista pois, suurin jäljelle jäävä positio on koululaitos.

      Kannattaisiko kunnan ukkojen ja matroonien vilkaista opetusohjemia ja siirtää liikuntaan uhrattavia varoja pyssyleikeistä enempi vesileikkeihin, varsinkin kun se on ihan virallista.

      • Anonyymi

        Hiihto on Suomen suosituin laji talvella ja kuuluu myös opetusohjelmiin, ampumahiihto on samaa sukua ja loistava lisä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hiihto on Suomen suosituin laji talvella ja kuuluu myös opetusohjelmiin, ampumahiihto on samaa sukua ja loistava lisä.

        Montako koulua on EH-stadionin lähellä ja ilman autokuljetusta saavutettavissa?
        Montako kuukautta siellä voidaan hiihtää mielettömistä kuluista huolimatta vuodessa?
        Vesiliikunnasta on myös muuta hyötyä, kuten uimataito jolla on erittäin suuri merkitys turvallisuuteen yleensä, sillä uimataito voi pelastaa hengen tai henkiä. Montako henkeä nimenomaan ampumahiihto pelastaa?
        Vesiliikuntaa voi harrastaa myös henkilöt jotka ei muuten voi harrastaa liikuntaa ja sillä on todettu kiistattomia terveydellisia etuja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Montako koulua on EH-stadionin lähellä ja ilman autokuljetusta saavutettavissa?
        Montako kuukautta siellä voidaan hiihtää mielettömistä kuluista huolimatta vuodessa?
        Vesiliikunnasta on myös muuta hyötyä, kuten uimataito jolla on erittäin suuri merkitys turvallisuuteen yleensä, sillä uimataito voi pelastaa hengen tai henkiä. Montako henkeä nimenomaan ampumahiihto pelastaa?
        Vesiliikuntaa voi harrastaa myös henkilöt jotka ei muuten voi harrastaa liikuntaa ja sillä on todettu kiistattomia terveydellisia etuja.

        Niinhän juopotkin vain harrastaa viinan juontia vaikka niille siitä ei oo hyötyy. Mänisivät hiihtämään ja totta tosiaan jos järven yl hiihtäjät polovijärvelle, niin suattaapi olla uimataijostahi hyötyy, kyllä vissi o näin. Antaa viisaihen valtuustossa tehä hyvät piätökset, jotta kunta vain jatkossahi keikkus listojen kärjessä! Luotan täysillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinhän juopotkin vain harrastaa viinan juontia vaikka niille siitä ei oo hyötyy. Mänisivät hiihtämään ja totta tosiaan jos järven yl hiihtäjät polovijärvelle, niin suattaapi olla uimataijostahi hyötyy, kyllä vissi o näin. Antaa viisaihen valtuustossa tehä hyvät piätökset, jotta kunta vain jatkossahi keikkus listojen kärjessä! Luotan täysillä.

        Kerro YKSi viisas Kontiolahden valtuustosta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerro YKSi viisas Kontiolahden valtuustosta?

        Mie ja on niitä muutama miun lisäksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mie ja on niitä muutama miun lisäksi.

        On meitä viisaita sitten ainakin kaksi. Huomatkaa, osaan oikeinkirjoituksen äidinkielelläni Suomella. Siihen ei valitettavasti kaikki valtuutetut pysty. Och samma po svenska.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On meitä viisaita sitten ainakin kaksi. Huomatkaa, osaan oikeinkirjoituksen äidinkielelläni Suomella. Siihen ei valitettavasti kaikki valtuutetut pysty. Och samma po svenska.

        Nämä äidinkielen opettajat ovat taidoiltaan kuin käki. Kukkuvat virheettömästi, mutta ei siinä sanomassa ole mitään sisältöä. Ei maailmaa rakenneta pelkillä pilkunpaikoilla ja suurilla kirjaimilla, tarvitaan jotain mitä ei voi oppia kirjoista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On meitä viisaita sitten ainakin kaksi. Huomatkaa, osaan oikeinkirjoituksen äidinkielelläni Suomella. Siihen ei valitettavasti kaikki valtuutetut pysty. Och samma po svenska.

        på...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nämä äidinkielen opettajat ovat taidoiltaan kuin käki. Kukkuvat virheettömästi, mutta ei siinä sanomassa ole mitään sisältöä. Ei maailmaa rakenneta pelkillä pilkunpaikoilla ja suurilla kirjaimilla, tarvitaan jotain mitä ei voi oppia kirjoista.

        Mitähän sitten pitäisi osata, jos ei osaa lukea, laskea tai kirjoittaa? Tupakin polttoa ja viinan juontia ja kiroilua, niinkö?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitähän sitten pitäisi osata, jos ei osaa lukea, laskea tai kirjoittaa? Tupakin polttoa ja viinan juontia ja kiroilua, niinkö?

        Niin jospa valtuutetuilla olisi jotain erityisosaamista, ettei kunnan virkamiehet vetelisi kölin alta kuten nyt on asianlaita. Otetaampa esimerkiksi tekninen lautakunta. Miksi siellä ei ole mikäänlaista osaamista ja kuitenkin puhutaan kunnan kannalta erittäin tärkeistä hankinnoista ja suurista rahallisista urakoista. Sitten tulee näitä puolen miljoonan urakoita joiden lopputulos on kuten vesitornin urakassa täysi katastrofi. Ehjä vesitorni saatiin käyttökelvottomaksi puolella miljoonalla ja kellekkään teknisen lautakunnan jäsenelle ei tullut mieleenkään kantaa hommassa vastuuta.
        Samoin kunnanhallitus, miksi kuntaan valittiin kunnaninsinööri jonka taustoja ei selvitetty ja vielä virassa olessaan syyllistyi iljettäviin rikoksiin joiden seurauksena istuu linnassa ja pitkään. Minkälaisen imagon nämä luovat kunnan päättäjistä?
        Mitä tulee noihin viinan juonteihin ja kiroiluun ja miksei myös tappeluihin niin nehän ovat juuri valtuuston jäsenten vahvinta osaamista. Milloin tapellaan kapakoissa ja milloin matkoilla naapurikaupungissa. Näin sitä imagokuntaa edustetaan ja taksikyytejä kustannetaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitähän sitten pitäisi osata, jos ei osaa lukea, laskea tai kirjoittaa? Tupakin polttoa ja viinan juontia ja kiroilua, niinkö?

        No nuo tupakit ja viinat ja kiroilukin kunnan elimissä kyllä osataan. Seminaaritkin pidetään oulussa, ruotsinlaivalla taikka sortavalassa, tahi missä vaan kaukana ettei ääni kotiin kuulu eikä koira perään hauku.


    • Anonyymi

      Kontiolahden kirkonkylällä alkaa vapautua omakotitaloja kiihtyvään tahtiin. Mistä saadaan niihin uudet asukaat jolla olisi lapsia ja työpaikka että saataisiin väestö uusiintumaan ja jatkumoa. Nyt alkais olla perusasiat kunnossa kun tervetyskeskus ja koulukeskus pannaan tälle vuosituhannelle.
      Nuo vanhat omakoti-ja rivitalot jotka on rakennettu 1970 omistajat alkaa siirtyä tuonpuoleisiin, ne alkavat olla elinkaarensa päässä ja niiden hinnat painuu pitkälti alle 80000-40000 alle eikä niille ala löytyä uusia ostajia, alkais olla paras lääke kaivinkone ja siirtolava.
      Kirkonkylähän on erinomainen asuinpaikka, kaikki ei vain ole sitä oivaltaneet.

      • Anonyymi

        Jospa ne menisi kaupaksi, kun hyvät palvelut kirkonkylällä. Koulut, päiväkodit, terveyskeskus, urheiluhallit, jäähalli, hiihtomaastot jne. Tietysti myös kaupat. Eikun kuntoarvio talosta ja kohtuullinen hinta niin, bingo!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jospa ne menisi kaupaksi, kun hyvät palvelut kirkonkylällä. Koulut, päiväkodit, terveyskeskus, urheiluhallit, jäähalli, hiihtomaastot jne. Tietysti myös kaupat. Eikun kuntoarvio talosta ja kohtuullinen hinta niin, bingo!

        Eihän sieltä puutu kuin työpaikat , joita sinne ei tule ikinä tulemaan, Tälläinen kuolleen lehmän elvyttäminen on täysin edesvastuutonta. Rakennetaan mm. terveyskeskus sinne missä ei kukaan halua asua ja jätetään ainoa elinvoimainen taajama ilman palveluita, niin saadaan sekin autioitettua.
        En ikinä voisi kuvitella muuttavani Kontiolahden kirkonkylälle keskelle ei mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän sieltä puutu kuin työpaikat , joita sinne ei tule ikinä tulemaan, Tälläinen kuolleen lehmän elvyttäminen on täysin edesvastuutonta. Rakennetaan mm. terveyskeskus sinne missä ei kukaan halua asua ja jätetään ainoa elinvoimainen taajama ilman palveluita, niin saadaan sekin autioitettua.
        En ikinä voisi kuvitella muuttavani Kontiolahden kirkonkylälle keskelle ei mitään.

        Et ole tainnu kaäydä koko kirkonkylällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän sieltä puutu kuin työpaikat , joita sinne ei tule ikinä tulemaan, Tälläinen kuolleen lehmän elvyttäminen on täysin edesvastuutonta. Rakennetaan mm. terveyskeskus sinne missä ei kukaan halua asua ja jätetään ainoa elinvoimainen taajama ilman palveluita, niin saadaan sekin autioitettua.
        En ikinä voisi kuvitella muuttavani Kontiolahden kirkonkylälle keskelle ei mitään.

        Muuta kupluskylälle, niin suat sielulles rauhan ja lopetat tuon joutavanpäiväsen kirjuttelun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muuta kupluskylälle, niin suat sielulles rauhan ja lopetat tuon joutavanpäiväsen kirjuttelun.

        "Kontiolahden kyyditsijät" kyyditsee "toisinajattelijat" Joensuun rajalla aitoon 1930 luvun IKL tyyliin. Jos et ole meidän kanssa ampumahiihdosta ja kirkonkylän pakkokehittämisestä samaa mieltä niin "kyyditään" Joesuun rajalle.
        Voi teitä reppanat vellihousut koettakaa nyt vihdoin muistaa, että eletään 2000 lukua jo pitkällä ja ihmisillä on muillakin oikeuksia kun aidoilla kantakepulisteilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kontiolahden kyyditsijät" kyyditsee "toisinajattelijat" Joensuun rajalla aitoon 1930 luvun IKL tyyliin. Jos et ole meidän kanssa ampumahiihdosta ja kirkonkylän pakkokehittämisestä samaa mieltä niin "kyyditään" Joesuun rajalle.
        Voi teitä reppanat vellihousut koettakaa nyt vihdoin muistaa, että eletään 2000 lukua jo pitkällä ja ihmisillä on muillakin oikeuksia kun aidoilla kantakepulisteilla.

        Ketkäs ne muiten ihannoipi IKL:lee ja Trumppii nykyjään, ja pyytää vielä opettajista ilmiantoja? Majottaa ja vastustaa samanaikasesti stationin asiakkaita, varsinainen silimänkiäntäjä.


    • Anonyymi

      Mikä on kontiolahti?

      • Anonyymi

        Ei ole olemassa kontiolahtea, on Kontiolahti, kuntien kärkeä Suomessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole olemassa kontiolahtea, on Kontiolahti, kuntien kärkeä Suomessa.

        Mukava, että joku pohjoiskarjalainenkin kunta pystyy pysyttelemään monissa tilastoissa tuolla Suomen kärkiporukoissa. On tietysti maakunnan ykkönen muualla paitsi asukasluvussa ja rikostilastossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mukava, että joku pohjoiskarjalainenkin kunta pystyy pysyttelemään monissa tilastoissa tuolla Suomen kärkiporukoissa. On tietysti maakunnan ykkönen muualla paitsi asukasluvussa ja rikostilastossa.

        Kunta on ykkönen Pohjois-Karjalassa virkamiesten rikollisuudessa mitattuna ehdottomaan vankeuteen tuomittujen virkamiesten vankilapäivillä.
        Toinen missä kunta on erityisen kunnostautunut on kirkonkylän koulujen koulukiusaaminen, jossa kunta on saanut valtakunnallista huomiota laajoista koulukiusaamisjutuista ja ertittäin ikävistä seurauksista. Kunta on myös kuulu kuppaajakuntana joka elää pelkästään Joensuun siivellä työpaikkojen ja palveluiden suhteen. Kunnalla on myös kyseenalainen maine kylähulluuteen yltävässä ampumahiihtokiimassaan jolla ei ole järjen häivää.
        Mikähän tilasto se on joka on suomen kärkiluokkaa muut kuin edellä mainitut?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kunta on ykkönen Pohjois-Karjalassa virkamiesten rikollisuudessa mitattuna ehdottomaan vankeuteen tuomittujen virkamiesten vankilapäivillä.
        Toinen missä kunta on erityisen kunnostautunut on kirkonkylän koulujen koulukiusaaminen, jossa kunta on saanut valtakunnallista huomiota laajoista koulukiusaamisjutuista ja ertittäin ikävistä seurauksista. Kunta on myös kuulu kuppaajakuntana joka elää pelkästään Joensuun siivellä työpaikkojen ja palveluiden suhteen. Kunnalla on myös kyseenalainen maine kylähulluuteen yltävässä ampumahiihtokiimassaan jolla ei ole järjen häivää.
        Mikähän tilasto se on joka on suomen kärkiluokkaa muut kuin edellä mainitut?

        Kontiolahti elää lähes täysin Joensuun siivellä. En muista tarkkaa lukua Joensuussa töissä käyvistä kuntalaisista, mutta luku oli haarukassa 3.000-3.500.
        Sieltä se hyvinvointi tulee eikä ampumahiihdosta, vaikka jotkut yrittävät muuta väittää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kontiolahti elää lähes täysin Joensuun siivellä. En muista tarkkaa lukua Joensuussa töissä käyvistä kuntalaisista, mutta luku oli haarukassa 3.000-3.500.
        Sieltä se hyvinvointi tulee eikä ampumahiihdosta, vaikka jotkut yrittävät muuta väittää.

        Joensuuhan tästä hyötyy elinkeinoelämä kukoistaa eikä tarvitse huoltakantaa työmuurahaisten sosiaalipalveluista. Myös kaupat jonensuussa saavat hyviä asiakkaita kun on ostovoimaa lähikunnissa. Älkää siis Joensuulaiset valittako.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joensuuhan tästä hyötyy elinkeinoelämä kukoistaa eikä tarvitse huoltakantaa työmuurahaisten sosiaalipalveluista. Myös kaupat jonensuussa saavat hyviä asiakkaita kun on ostovoimaa lähikunnissa. Älkää siis Joensuulaiset valittako.

        Kontiolahden sosiaalimenojen summa on ollu pieni nimenomaan siksi, kun Joensuu tuottaa Joensuussa työssäkäyvien terveyspalvelut yhdessä työnantajien kanssa. Nyt jos sote menee maaliin muuttuu tilanne ratkaisevasti kun kuntaverosta menee suoraan soteen 13,5snt/ veroäyri. Lisäksi Kontiolahti on tuottanut niin huonoja vahuspalveluita, että lähes poikkeuksetta eläköityvät hakeutuvat asumaan Joensuuhun ja tämä koskee myös Kontiolahden kunnan politikkoja ja jopa niitä kiihkeimmin kunnan itsenäisyyttä ajaviakin.
        Jos verrataan vaikkapa palveluseteleiden käyttöä niin Joensuussa samalla palvelusetelillä saa palveluita jopa 30% enemmän kuin samalla palvelusetelillä saa Kontiolahden puolella.
        Kaupunginraja on tässä mielessä myös raja kurjuuteen, joka palveluita tarvitseville paljastuu vasta kun alkaa ikääntyä.
        En tiedä miten korkeaa moraalia edustaa sekin, että kaikkein heikommassa jamassa oleville vanhuksille suositellaan muuttoa Joensuuhun kun siellä on tarjolla niitä palveluita joita nämä ihmiset tarvitsee. Kontiolahdellahan kaikkeen on lääkkeenä ampumahiihto, mutta sen parantavasta vaikutuksista pitkäaikais sairaille ja vanhuksille ei taida kunnasta löytyä kiistatonta näyttöä, vaikka rahaa sinne syydetään kuin kaikkiparantavaan lääkkeeseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kontiolahden sosiaalimenojen summa on ollu pieni nimenomaan siksi, kun Joensuu tuottaa Joensuussa työssäkäyvien terveyspalvelut yhdessä työnantajien kanssa. Nyt jos sote menee maaliin muuttuu tilanne ratkaisevasti kun kuntaverosta menee suoraan soteen 13,5snt/ veroäyri. Lisäksi Kontiolahti on tuottanut niin huonoja vahuspalveluita, että lähes poikkeuksetta eläköityvät hakeutuvat asumaan Joensuuhun ja tämä koskee myös Kontiolahden kunnan politikkoja ja jopa niitä kiihkeimmin kunnan itsenäisyyttä ajaviakin.
        Jos verrataan vaikkapa palveluseteleiden käyttöä niin Joensuussa samalla palvelusetelillä saa palveluita jopa 30% enemmän kuin samalla palvelusetelillä saa Kontiolahden puolella.
        Kaupunginraja on tässä mielessä myös raja kurjuuteen, joka palveluita tarvitseville paljastuu vasta kun alkaa ikääntyä.
        En tiedä miten korkeaa moraalia edustaa sekin, että kaikkein heikommassa jamassa oleville vanhuksille suositellaan muuttoa Joensuuhun kun siellä on tarjolla niitä palveluita joita nämä ihmiset tarvitsee. Kontiolahdellahan kaikkeen on lääkkeenä ampumahiihto, mutta sen parantavasta vaikutuksista pitkäaikais sairaille ja vanhuksille ei taida kunnasta löytyä kiistatonta näyttöä, vaikka rahaa sinne syydetään kuin kaikkiparantavaan lääkkeeseen.

        Siun sote tuottanut kaikki vanhus ym. Sote-palvelut vuoden 2017 alusta lähtien, ei siinä kunnalla ole enää mitään tekemistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siun sote tuottanut kaikki vanhus ym. Sote-palvelut vuoden 2017 alusta lähtien, ei siinä kunnalla ole enää mitään tekemistä.

        Täysin PASKAPUHETTA. Kontiolahti ei ole koskaan rakentanut mitään vanhuspalveluita ja nyt kun mitään ei ole rakennettuna niin kaikki joudutaan hankkiimaan Joensuusta.
        On totta, että Kontiolahden edustajat Siunsotessa ovat juuri näitä nyökkylehmiä ja pitävät ainoastaan kirkonkylän puolta. Siksi Lehmon palvelut on kaikki hankittava joensuusta ja kun kunta ei oie niihin panostanut, eikä kompensoi Joensuusta ostettavien palveluiden matkakuluja niin palveluseelin käyttö edellyttää, että sen saaja pystyy itse maksamaan matkakulut, joita ei saa palvelusetelillä. Ihan sama kuin Sähköstä alettaisiin periä siiirtohintaa sen matkan mukaan joka on kulutuspaikkaan ydinvoimalasta.
        Mitä tulee tuohon kirkonkylän elvytykseen niin se on täysin kuolleena syntynyt ajatus. Nyt kun hallitus valmnistelee kilometriperusteista ajoneuvoveroa niin mitä järkeä on ajattaa suurinta osaa kuntalaisista jonnekkin kuolleeseen kirkonkylään ja masamaan siitä vielä kilomertiperusteista veroa. Täsmälleen samasta syystä kirkonkylä tulee autioitumaan muutamassa vuodessa kun kenenään ei ole mitään järkeä maksaa kilomertiperusteista autoveroa työmatkoistaan kun kirkolla ei ole mitään työpaikkoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täysin PASKAPUHETTA. Kontiolahti ei ole koskaan rakentanut mitään vanhuspalveluita ja nyt kun mitään ei ole rakennettuna niin kaikki joudutaan hankkiimaan Joensuusta.
        On totta, että Kontiolahden edustajat Siunsotessa ovat juuri näitä nyökkylehmiä ja pitävät ainoastaan kirkonkylän puolta. Siksi Lehmon palvelut on kaikki hankittava joensuusta ja kun kunta ei oie niihin panostanut, eikä kompensoi Joensuusta ostettavien palveluiden matkakuluja niin palveluseelin käyttö edellyttää, että sen saaja pystyy itse maksamaan matkakulut, joita ei saa palvelusetelillä. Ihan sama kuin Sähköstä alettaisiin periä siiirtohintaa sen matkan mukaan joka on kulutuspaikkaan ydinvoimalasta.
        Mitä tulee tuohon kirkonkylän elvytykseen niin se on täysin kuolleena syntynyt ajatus. Nyt kun hallitus valmnistelee kilometriperusteista ajoneuvoveroa niin mitä järkeä on ajattaa suurinta osaa kuntalaisista jonnekkin kuolleeseen kirkonkylään ja masamaan siitä vielä kilomertiperusteista veroa. Täsmälleen samasta syystä kirkonkylä tulee autioitumaan muutamassa vuodessa kun kenenään ei ole mitään järkeä maksaa kilomertiperusteista autoveroa työmatkoistaan kun kirkolla ei ole mitään työpaikkoja.

        Voit hakea palvelut myös Rantakylästä, Siilaiselta tai vaikka Rääkkylästä, kaikki terveysasemat ympäri Pohjois-Karjalan käytettävissä. Ei kai vain tuo kirjoittelija ole se varavaltuutettu joka on joutunut kapitalistin riistämäksi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täysin PASKAPUHETTA. Kontiolahti ei ole koskaan rakentanut mitään vanhuspalveluita ja nyt kun mitään ei ole rakennettuna niin kaikki joudutaan hankkiimaan Joensuusta.
        On totta, että Kontiolahden edustajat Siunsotessa ovat juuri näitä nyökkylehmiä ja pitävät ainoastaan kirkonkylän puolta. Siksi Lehmon palvelut on kaikki hankittava joensuusta ja kun kunta ei oie niihin panostanut, eikä kompensoi Joensuusta ostettavien palveluiden matkakuluja niin palveluseelin käyttö edellyttää, että sen saaja pystyy itse maksamaan matkakulut, joita ei saa palvelusetelillä. Ihan sama kuin Sähköstä alettaisiin periä siiirtohintaa sen matkan mukaan joka on kulutuspaikkaan ydinvoimalasta.
        Mitä tulee tuohon kirkonkylän elvytykseen niin se on täysin kuolleena syntynyt ajatus. Nyt kun hallitus valmnistelee kilometriperusteista ajoneuvoveroa niin mitä järkeä on ajattaa suurinta osaa kuntalaisista jonnekkin kuolleeseen kirkonkylään ja masamaan siitä vielä kilomertiperusteista veroa. Täsmälleen samasta syystä kirkonkylä tulee autioitumaan muutamassa vuodessa kun kenenään ei ole mitään järkeä maksaa kilomertiperusteista autoveroa työmatkoistaan kun kirkolla ei ole mitään työpaikkoja.

        Niin parastahan se olisi talouden kannalta että rakennetais kerrostaloja vieri viereen ja palvelut alakertaan ja ihmiset pakattaisiin niihin ei tarvitsisi liikkua pitkiä matkoja jos vielä työpaikatkin olisi lähellä. Kaikki olisi yhtä kuntaa... saattaishan vaan ajanoloon ärtyneisyys toisia kohtaan kipinöidä. Olisko tu sitten ihanne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voit hakea palvelut myös Rantakylästä, Siilaiselta tai vaikka Rääkkylästä, kaikki terveysasemat ympäri Pohjois-Karjalan käytettävissä. Ei kai vain tuo kirjoittelija ole se varavaltuutettu joka on joutunut kapitalistin riistämäksi?

        Miksi ihmeessä Lehmon...erään Pohjois-Karjalan suurimmista taajamista pitäisi hakea palvelut muualta? Nehän on rakennettava sinne missä on ihmiset. Ei jossain Rääkkylässä ole mitoitettu terveysasemaa liki 9000 muualta tulevan tarpeisiin, kuten ei ole missään muuallakaan ole tälläistä mitoitusta.
        Jos kunnassa olisi edes hitunen järkeä, niin pikaisesti rakennettaisiin terveysasema näille ihmisille ja samalla luotaisiin Kontiolahteen työpaikkoja, joita ei todellakaan ole luotu moneen vuoteen. Kontiolahteen ei kannata rakentaa yhtään mitään, sillä vajaan 3000 asukkaan taajamassa ei pystytä ylläpitämään minkäänlaista terveysasemaa.
        Nähtäväksi jää jätetäänkö tämä väistämätön Lehmoon rakentaminen Maakuntahallinnon tehtäväksi vai kykeneekö kunta tässä asiassa toimimaan kuntalaistensa hyväksi.
        Tuolla aiemmin esillä ollut kuntaliitos Lehmon siirtämisestä Joensuuhun on kyllä nykyisen päätöksenteon huomioonottaen enemmän kuin todennäköistä. Se jääkö jäljelle jäävä Kontiolahti elinkelpoiseksi jää nähtäväksi.


    • Anonyymi

      Kukahan vätys on nykyään liikuntapaikka vastaavana. Lehmon kiekkokaukalot on yhtä hyvällä hoidolla kun pakettipellot. Ihmiset koettaa itse kolailla väyliä, että lapset edes hieman pääsisi liikkumaan muuallakin kun Eh-stadionilla.
      Luulisi nyt sen verran viitseliäisyyttä löytyvän, että kunnan suurimman taajaman vähäiset liikuntapaikat pidettäisiin edes jonkinlaisessa kunnossa.

      • Anonyymi

        Riittää oikein hyvin kun maakunnallinen sote rakennuttaa terveysaseman ja palvelutalon Lehmoon.
        Onkohan Kontiolahden politikot tajunneet, ettei maakuntavaltuuston paikat aukeakkaan alle sadalla äänellä ja pahimmassa tapauksessa politikkoihin menetetty luottamus voikin muuttua maakuntavaaleissa sellaiseksi, ettei yhtään edustajaa valita Kontiolahdelta maakuntavaltuustoon. Sen jälkeen olisi mahdollista, että terveysasemien sijoitteluun tulisi hitunen järkeä ja niitä rakennettaisiin sinne missä on ihmiset. Tietysti kunnan änkyrät voi koettaa estää rakentamisen kieltämällä kaavoituksen terveysasemalle, mutta jo seuraavissa kuntavaaleissa kannattaa valita vain ehdokkaita, joilla on muutakin ajatusta kunnan kehittämiseen kuin ampumahiihto.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Riittää oikein hyvin kun maakunnallinen sote rakennuttaa terveysaseman ja palvelutalon Lehmoon.
        Onkohan Kontiolahden politikot tajunneet, ettei maakuntavaltuuston paikat aukeakkaan alle sadalla äänellä ja pahimmassa tapauksessa politikkoihin menetetty luottamus voikin muuttua maakuntavaaleissa sellaiseksi, ettei yhtään edustajaa valita Kontiolahdelta maakuntavaltuustoon. Sen jälkeen olisi mahdollista, että terveysasemien sijoitteluun tulisi hitunen järkeä ja niitä rakennettaisiin sinne missä on ihmiset. Tietysti kunnan änkyrät voi koettaa estää rakentamisen kieltämällä kaavoituksen terveysasemalle, mutta jo seuraavissa kuntavaaleissa kannattaa valita vain ehdokkaita, joilla on muutakin ajatusta kunnan kehittämiseen kuin ampumahiihto.

        Joensuulaisetko sitten innolla on rakentamassa terveysasemia Kontiolahteen tai maakunta valtuutetut? Älä unta näe! Paras valita kokenut ehdokas, jolla halua kehittää koko kuntaa, ei yhtä kyläpahasta suon laidassa. Kokemus rules


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joensuulaisetko sitten innolla on rakentamassa terveysasemia Kontiolahteen tai maakunta valtuutetut? Älä unta näe! Paras valita kokenut ehdokas, jolla halua kehittää koko kuntaa, ei yhtä kyläpahasta suon laidassa. Kokemus rules

        Kontiolahden kokeneet on sellainen yhdistelmä, että jos pitäisi valita kolmesta, Koronavirus, aids tai Kontiolahden kokenut valtuutettu, niin mielihyvin valisisin kaksi ensimmäistä. Niinhin on sentään jotain hoitokeinoja olemassa, mutta Kontiolahden kokeneisiin ei ole keksitty vielä mitään lääkettä. Ainut hyvä puoli noissa Kontiolahden kokeneissa on se, ettei ne leviä kuten kaksi ensimmäistä ja kuolee kyllä hyvin pian sukupuuttoon ja sitä kehitystä voi edesauttaa jo seuraavissa kuntavaaleissa jättämällä nämä kähminnän ja sumplinnan ammattimaiset ruikuttamaan kunnantaloon pääsyä kirkonkylän kuolevalla raitilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joensuulaisetko sitten innolla on rakentamassa terveysasemia Kontiolahteen tai maakunta valtuutetut? Älä unta näe! Paras valita kokenut ehdokas, jolla halua kehittää koko kuntaa, ei yhtä kyläpahasta suon laidassa. Kokemus rules

        Onhan ne nytkin rakennuttaneet kaikki Lehmolaisten palvelut, niin miksei jatkossakin. Tuo kyläpahanen vaan sattuu olemaan väestömäärältään selvästi yli puolet koko kuntapahasen asukasmäärästä ja tähän saakka näiden ihmisten äänet on menneet vaaleissa kyllä ihan hukkaan, kun on valittu näille Paiholan parooneille joomiehiä. Toivottavasti uusissa valtuutetuissa on myös omat aivot omaavia ja henkilöitä, jotka ovat kiinnostuneita oman asuintaajamansa kehittämisestä eikä jonkun impivaaran jossain kaukaka pohjoisessa syrjässä ihan kaikesta.


    • Anonyymi

      Kontiolahdella ei ole omaa tulevaisuutta. Kontiolahden tulevaisuus on Joensuu.
      10 vuoden sisällä...

      • Anonyymi

        Tuntuupi niin hyvälle tässä Kirkonkylän raittia kävellessä, että kuntakeskukseen nouseepi uus koulu ja terveyskeskus, että minun ääneni valtuustoon suapi pitkän kokemuksen omaava poliitikko, eikä mikään enskertalainen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuntuupi niin hyvälle tässä Kirkonkylän raittia kävellessä, että kuntakeskukseen nouseepi uus koulu ja terveyskeskus, että minun ääneni valtuustoon suapi pitkän kokemuksen omaava poliitikko, eikä mikään enskertalainen.

        Ikiaikaisen valtuutetun epätoivoinen vaalimainos! Ei mene enää läpi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ikiaikaisen valtuutetun epätoivoinen vaalimainos! Ei mene enää läpi.

        Meni jo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meni jo.

        Kohtapa taas Kontiolahti pomppaa kasvu-uralle, kun tuloo uus mies peräsi meen ja valtuuston ratekia pannaan täytäntöön täyvellä höyryllä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuntuupi niin hyvälle tässä Kirkonkylän raittia kävellessä, että kuntakeskukseen nouseepi uus koulu ja terveyskeskus, että minun ääneni valtuustoon suapi pitkän kokemuksen omaava poliitikko, eikä mikään enskertalainen.

        Rakentakeehan valamiiksi niin ei joinsuun tarvihe heti ruveta investoimaan uuteen liitoskuntaan...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuntuupi niin hyvälle tässä Kirkonkylän raittia kävellessä, että kuntakeskukseen nouseepi uus koulu ja terveyskeskus, että minun ääneni valtuustoon suapi pitkän kokemuksen omaava poliitikko, eikä mikään enskertalainen.

        Mikäpäs se on Lehmolaisten veronmaksajien rahoilla mällätessä. Lehmoon voisitta hankkia isommat tienviitat mistä mikin palvelu Joensuussa löytyy ossois huonopinäkönenniin ehtiä oikeesta paikasta kaupunkia mistä palavelut löytää.
        Sitten kun tiällä on tietäjiä, niin antakee numero mistyä löytää Joensuun palaveluasumisen paikat niin tietää soitela, vai onko ne varattu ontiilahen piättäjille kun vanhennoo.
        Mie laiton just viestiä Joensuun kaupunnin johtajalle, jotta alakaavat investoijja sinne rantakyllään uutta terveysasemoo meille lehmolaisille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikäpäs se on Lehmolaisten veronmaksajien rahoilla mällätessä. Lehmoon voisitta hankkia isommat tienviitat mistä mikin palvelu Joensuussa löytyy ossois huonopinäkönenniin ehtiä oikeesta paikasta kaupunkia mistä palavelut löytää.
        Sitten kun tiällä on tietäjiä, niin antakee numero mistyä löytää Joensuun palaveluasumisen paikat niin tietää soitela, vai onko ne varattu ontiilahen piättäjille kun vanhennoo.
        Mie laiton just viestiä Joensuun kaupunnin johtajalle, jotta alakaavat investoijja sinne rantakyllään uutta terveysasemoo meille lehmolaisille.

        Siellä on jo treveysasema, Niinivaralla ja Siilaosella on isot asemat ja keskusairaala on lähellä, olkaa hyvillänne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikäpäs se on Lehmolaisten veronmaksajien rahoilla mällätessä. Lehmoon voisitta hankkia isommat tienviitat mistä mikin palvelu Joensuussa löytyy ossois huonopinäkönenniin ehtiä oikeesta paikasta kaupunkia mistä palavelut löytää.
        Sitten kun tiällä on tietäjiä, niin antakee numero mistyä löytää Joensuun palaveluasumisen paikat niin tietää soitela, vai onko ne varattu ontiilahen piättäjille kun vanhennoo.
        Mie laiton just viestiä Joensuun kaupunnin johtajalle, jotta alakaavat investoijja sinne rantakyllään uutta terveysasemoo meille lehmolaisille.

        Lehmossahan on terveysasema, kouluja 2, päiväkoteja 3, palvelusasuntoja, Menninkäinen, milenterv. Hoitokoti, tekonurmikenttä, 2 potkupallokenttää, jää kaukalot, urheiluhallit, 2 marketti.,apteekki,posti,nuorisotilat, seurakuntakeskus, työväentalo, hiihtoladut. Vai ei oo palveluja, nuihin palveluihinhan tukehtuu!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lehmossahan on terveysasema, kouluja 2, päiväkoteja 3, palvelusasuntoja, Menninkäinen, milenterv. Hoitokoti, tekonurmikenttä, 2 potkupallokenttää, jää kaukalot, urheiluhallit, 2 marketti.,apteekki,posti,nuorisotilat, seurakuntakeskus, työväentalo, hiihtoladut. Vai ei oo palveluja, nuihin palveluihinhan tukehtuu!

        Ei tukehu pitkään. Kunnan viisaat päättäjät ovat päättäneet lopettaa Lehmon terveysaseman.
        Siinäpähän menet hakemaan palveluita työväentalolta ja liikuntapaikkaa urheiluhallilta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tukehu pitkään. Kunnan viisaat päättäjät ovat päättäneet lopettaa Lehmon terveysaseman.
        Siinäpähän menet hakemaan palveluita työväentalolta ja liikuntapaikkaa urheiluhallilta.

        Lehmossa asuu terveitä työssä käyviä ihmisiä. Mihinkä he tarvisevat terveysasemaa? Kirkollahan asuu vanhukset. He tarvisevat terveysaseman palveluita. Silloin kun lehmon asukkaat tulevat vanhuus ikään olemme kaikki lähikunnat liittyneet Joensuuhun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lehmossa asuu terveitä työssä käyviä ihmisiä. Mihinkä he tarvisevat terveysasemaa? Kirkollahan asuu vanhukset. He tarvisevat terveysaseman palveluita. Silloin kun lehmon asukkaat tulevat vanhuus ikään olemme kaikki lähikunnat liittyneet Joensuuhun.

        Käy joskus Lehmossa. Siellä asuu enemmän eläkeläisiä kun kirkonkylässä on asukkaita.
        Siksi Lehmo tarvitsee sen terveysaseman eikä kontiolahti.


    • Anonyymi

      Eipä se kirkonkylän terveyskeskuskaan ole mikään täyden palvelun talo.
      Hammaslääkärin palvelut on aina käytännössä haettava yksityiseltä ja aikojen saanti on muutenkin välillä kortilla muissa asioissa.

      Työterveydenhuolto hoitaa itse asiassa työllisten hoidon.
      Terveyskeskusten käyttäjäkunta koostuu eläkeläisistä, muista syrjäytyneistä ja kunnan omista työntekijöistä.

      • Anonyymi

        Ei kirkonkylälle rakennettava ole mikään kontiolahden terveyskeskus, vaan siunsoten hyvinvointiasema joka palvelee muitakin kuin kontiolahtelaisia. Monen pohjois-karjalan kunnan vanhukset tulevat viettämään viimeiset aikansa siellä höytiäisen maisemissa uudella vuodeosastolla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kirkonkylälle rakennettava ole mikään kontiolahden terveyskeskus, vaan siunsoten hyvinvointiasema joka palvelee muitakin kuin kontiolahtelaisia. Monen pohjois-karjalan kunnan vanhukset tulevat viettämään viimeiset aikansa siellä höytiäisen maisemissa uudella vuodeosastolla.

        Kontiolahden terveyskeskuksen vuodeosastoa on tunkua kuin hautausmaalle, sinne ei kukaan elävä halua.
        Kun maakuntamallin sote menee maaliin nämä terveyskeskukset tulevat jäämään kaikki tyhjilleen ja terveyskeskuksen vuodeosastot lähikunnille tullaan rakentamaan Tikkamäelle ja syyklin on selvä. Kun näihin terveyskeskuksiin ei sijoiteta mitään tutkimuslaitteita niin niihin ei voi sijoittaa myöskään jatkossa potilaita. Uusu terveyskeskus sairaala nousee välittömästi keskussairaalan viereen aj sieltä on suora yhteys päätaloon jossa voidaan tehdä kuvantamiset ja muut tutkimukset ilman potilasrallia näihin kuoleviin kirkonkyliin.
        Tälläinen malli on jo rakenteilla Savonlinnassa ja samaa mallia tullaan käyttämään kaikissa maakuntien keskussairaaloissa.
        Tätä taustaa vasten kontiolahden terveyskeskuksen rakentaminen on kunnalle tulevaisuudessa hukkainvestointi joka jää kunnan käsiin muutamassa vuodessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kirkonkylälle rakennettava ole mikään kontiolahden terveyskeskus, vaan siunsoten hyvinvointiasema joka palvelee muitakin kuin kontiolahtelaisia. Monen pohjois-karjalan kunnan vanhukset tulevat viettämään viimeiset aikansa siellä höytiäisen maisemissa uudella vuodeosastolla.

        Miksi kukaan ikinä haluaisi viettää viimeiset päivänsä Kontiolahdella kaukana kaikesta. Kaukana omaisista kun Kontiolahden tuppukylässä asuu parituhatta asukasta niin omaiset joutuisivat ajamaan korpeen tapaamaan omaisiaan. Kontiolahteen kulkee muutama hassu bussi vuorokaudessa, joten ihan joutaa sammutella moisen tuppukylän valot kokonaan ja myöntää, että Kontiolahti oli ja meni sen aika on auttamatta ohi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi kukaan ikinä haluaisi viettää viimeiset päivänsä Kontiolahdella kaukana kaikesta. Kaukana omaisista kun Kontiolahden tuppukylässä asuu parituhatta asukasta niin omaiset joutuisivat ajamaan korpeen tapaamaan omaisiaan. Kontiolahteen kulkee muutama hassu bussi vuorokaudessa, joten ihan joutaa sammutella moisen tuppukylän valot kokonaan ja myöntää, että Kontiolahti oli ja meni sen aika on auttamatta ohi.

        Ei varmaan haluaisikaan, mutta eipä tuota kysytä kun vanhuksia kärrätään sinne missä on tilaa, lieksaan, outokumpuun... Tikkamäen puskuriosasto ja uusi kontiolahteen rakennettava terveyskeskussairaala on tarkoitettu tätä rallia rauhoittamaan ja keskittämään, sanoo siun sote.


    • Anonyymi

      Lopettakaa tuo jauhaminen Joensuuhun liittämisestä se tulee jos on tullakseen kunhan maailmankirjat menee tarpeeksi sekaisin. Silloin rymisee muidenkin kuntien itsenäisyys, kaiken kasvun edellytys näyttää olevan että kaikki keskitetään.
      Kontiolahden kirkonkylä on muuten oiva asuinpaikka jos vaan on rohkeutta asettua asumaan tänne.
      Nyt on tulossa uudet kuntavaalit jolloin on mahdollisuus vaihttaa väsyneet päättäjät uusiin. Mutta uuden kunnanjohtajan valitsee vanhat jäärät, jokohan saahaan Tohmajärveltä siellä väsynyt kunnanjohtaja meidän ruoriin jolloin on odotettavissa kepulaista pysähtyneisyyden aikkaa.

      • Anonyymi

        Joensuuhun liittyy pelkästään Lehmon riistetyt veronmaksajat, jotka on nyt rahoittaneet kunnan pähköhulluja investointeja.
        Mitä järkeä on kuulua kuntaan jonka ensisijainen tehtävä on kunnan suurimman taajaman palveluiden alasajo.
        Uudet kuntavaaliehdokkaat nyt rohkeasti esiin kanta Lehmon liittämisestä pikaisesti Joensuuhun ja sillä tämä homma saadaan ratkaistua ja pian. Pääsee kunnan oikeat ihmiset maksamaan itse harrastuksensa ja hölmöilynsä, kun Lehmon pankki sujletaan kunnan päättäjiltä lopullisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joensuuhun liittyy pelkästään Lehmon riistetyt veronmaksajat, jotka on nyt rahoittaneet kunnan pähköhulluja investointeja.
        Mitä järkeä on kuulua kuntaan jonka ensisijainen tehtävä on kunnan suurimman taajaman palveluiden alasajo.
        Uudet kuntavaaliehdokkaat nyt rohkeasti esiin kanta Lehmon liittämisestä pikaisesti Joensuuhun ja sillä tämä homma saadaan ratkaistua ja pian. Pääsee kunnan oikeat ihmiset maksamaan itse harrastuksensa ja hölmöilynsä, kun Lehmon pankki sujletaan kunnan päättäjiltä lopullisesti.

        Osaliitoksia ei Suomessa tehdä. Kyllä lehmolaiset valtuutetut ovat hoitaneet Lehmoon liiankin hyvät palvelut, mutta yritetään me muutkin pärjätä. Lehmolaisista on iso osa tullut Kontiolahteen paremman perässä ja ei kai ne nyt takaisin Joensuuhun halua. Tämä yksi kouho tällä kirjoittelee omasta puolestaan, ei lehmolaisten puolesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Osaliitoksia ei Suomessa tehdä. Kyllä lehmolaiset valtuutetut ovat hoitaneet Lehmoon liiankin hyvät palvelut, mutta yritetään me muutkin pärjätä. Lehmolaisista on iso osa tullut Kontiolahteen paremman perässä ja ei kai ne nyt takaisin Joensuuhun halua. Tämä yksi kouho tällä kirjoittelee omasta puolestaan, ei lehmolaisten puolesta.

        Rupesko Paiholassa pelottammaan jotta rahantulo loppuu ja joutuu itekkiin maksammaan veroja. On niitä osaliitoksia tehty pilivin pimmein ja tehhään joka ikinen vuosi. Pankee vuan toimeks ja Kylymäoja ja Lehmo Joensuuhun ja pian.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Osaliitoksia ei Suomessa tehdä. Kyllä lehmolaiset valtuutetut ovat hoitaneet Lehmoon liiankin hyvät palvelut, mutta yritetään me muutkin pärjätä. Lehmolaisista on iso osa tullut Kontiolahteen paremman perässä ja ei kai ne nyt takaisin Joensuuhun halua. Tämä yksi kouho tällä kirjoittelee omasta puolestaan, ei lehmolaisten puolesta.

        Paskaa puhut kepujullikka. Viimeisimmät alueliitokset tehtiin vasta kun osia Sipoosta liitettiin Helsinkiin. Lehmon liittäminen Joensuuhun on varmasti yhtä perusteltua kuin noiden Sipoon alueiden liittäminen Helsinkiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paskaa puhut kepujullikka. Viimeisimmät alueliitokset tehtiin vasta kun osia Sipoosta liitettiin Helsinkiin. Lehmon liittäminen Joensuuhun on varmasti yhtä perusteltua kuin noiden Sipoon alueiden liittäminen Helsinkiin.

        Anteeksi vain, minä olen korkeasti koulutettu sosiaalidemokraatti ja tykkään asua Kirkonkylän kauniissa järvimaisemassa, en missään Lehmon itikkasuon laidassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Anteeksi vain, minä olen korkeasti koulutettu sosiaalidemokraatti ja tykkään asua Kirkonkylän kauniissa järvimaisemassa, en missään Lehmon itikkasuon laidassa.

        Hukkaan mennyt koulutus. Opiskelemattakkin tiedämme Lehmosta,,, Pielisjoki, Lehmonlampi, Paitalampi,, Myllynlampi, Välilammet,, kauniita paikkoja, toki itikoitakin, mutta niitä lienee ihanassa kirkonkylässäsikin,, niin ja hautausmaita joka puolella,, muutapa siellä ei sitten olekkaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Anteeksi vain, minä olen korkeasti koulutettu sosiaalidemokraatti ja tykkään asua Kirkonkylän kauniissa järvimaisemassa, en missään Lehmon itikkasuon laidassa.

        Hukkaan on menny koulut kun et tienny, että osakuntaliitokset ovat ihan tätäpäivää Suomessa. Ihan varmasti olet Kepulainen, sillä tuollaista julkivalehtelijaa ei muissa puolueissa ole. Oikea Sipilän opetuslapsi, valheesta kiinni jäätyään ilmottautuu demariksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Anteeksi vain, minä olen korkeasti koulutettu sosiaalidemokraatti ja tykkään asua Kirkonkylän kauniissa järvimaisemassa, en missään Lehmon itikkasuon laidassa.

        Korkeasti koulutettu demari? Demarien korkein oppiarvo on hömppämaisteri...


    • Anonyymi

      Kyllä lehmolaisten ääni tosiasiassa kuuluu kunnantalolle vielä kohtuullisesti jos kuuluvuutta verrattaisiin kaupungintalolle. Sen ovat katkerasti kokeneet enolaiset , pyhäselkäläiset ja myös noiden itäisten vaarojen asukkaat.
      Joensuu hoitaa ensiksi ns. kantajoensuulaisten asiat ja jos vielä rahaa jää, niin ripotellaan sitten noille syrjäkylille. Jotenkinhan tuon ymmärtää, ovathan valtuutetutkin pääosin kantakaupungista.

      Mitä terveysasemien rakentamiseen ja lakkauttamiseen tulee, niin siitä määrää Siun sote. Kunnat vain maksavat. Ja kun Joensuu tuossakin on määräävässä asemassa niin siinä sitä herkkua mm. Lehmon terveysaseman lopettamisen /supistamisen suhteen on nähtävissä. En tiedä ovatko kontiolahtelaisten valtuutetut sitten olleet muut kuin juunaisia/miehiä tuossakin asiassa.

      • Anonyymi

        Helvetin hyvin on asiat ainakin täällä Pyhäselässä verrattuna entiseen kepumafiaan jossa valtuuteut kyllä saivat mitä halusivat, mutta veronmaksajille jäi vain rippeitä. Takaan että tasa-arvo toteutuu paljon paremmin nyt kuin ennen liitosta.


      • Anonyymi

        Sen verran sisäpiiri tietoa Siunsoten päätöksistä. Lehmon terveysaseman lakkauttamista on esitetty pelkästään Kontiolahden valtuutettujen toimesta. Yhdenkään muun kunnan edustajat eivät ole esittäneet Lehmon terveysaseman lakkauttamista.
        Kontiolahden kunta on sisäisellä päätöksellään esittänyt, että Lehmon terveysasema lakkautetaan ja kirkonkylälle rakennetaan uusi terveysasema, jonne on tarkoitus keskittää koko terveyskeskustoiminta Kontiolahdella.
        Siunsote on kuntien muodostama yhteenliittymä jonka päätöksentekoon osallistuu jokaisesta osakaskunnasta valtuutetut ja vastaavat osaltaan kunnassa tapahtuvista muutoksista.
        Oman kuntasi valtuutettujen nimet löydät kunnan verkkosivuilta ja heiltä voi tiedustella miksi tälläisiä päätöksiä on kunnassa tehty.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sen verran sisäpiiri tietoa Siunsoten päätöksistä. Lehmon terveysaseman lakkauttamista on esitetty pelkästään Kontiolahden valtuutettujen toimesta. Yhdenkään muun kunnan edustajat eivät ole esittäneet Lehmon terveysaseman lakkauttamista.
        Kontiolahden kunta on sisäisellä päätöksellään esittänyt, että Lehmon terveysasema lakkautetaan ja kirkonkylälle rakennetaan uusi terveysasema, jonne on tarkoitus keskittää koko terveyskeskustoiminta Kontiolahdella.
        Siunsote on kuntien muodostama yhteenliittymä jonka päätöksentekoon osallistuu jokaisesta osakaskunnasta valtuutetut ja vastaavat osaltaan kunnassa tapahtuvista muutoksista.
        Oman kuntasi valtuutettujen nimet löydät kunnan verkkosivuilta ja heiltä voi tiedustella miksi tälläisiä päätöksiä on kunnassa tehty.

        Ei pidä paikkaansa, Siun Sote on tehnyt toimipaikkaverkkosuunnitelman ja sillä mennään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helvetin hyvin on asiat ainakin täällä Pyhäselässä verrattuna entiseen kepumafiaan jossa valtuuteut kyllä saivat mitä halusivat, mutta veronmaksajille jäi vain rippeitä. Takaan että tasa-arvo toteutuu paljon paremmin nyt kuin ennen liitosta.

        Sinähän varsinainen kameleontti, muutat asuinpaikkaa jatkuvasti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinähän varsinainen kameleontti, muutat asuinpaikkaa jatkuvasti.

        Siun Sote on tehnyt ja jos kuntakin on ollut mukana hyviä päätöksiä Lehmonkin kannalta, kiitoksia vaan.
        Meillä Lehmolaisilla on 15 kilometrin säteellä kaikki terveyspalvelut erikoissairaanhoitoa myöten, mutta kirkonkyläläisillä ne ovat 25 km säteellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siun Sote on tehnyt ja jos kuntakin on ollut mukana hyviä päätöksiä Lehmonkin kannalta, kiitoksia vaan.
        Meillä Lehmolaisilla on 15 kilometrin säteellä kaikki terveyspalvelut erikoissairaanhoitoa myöten, mutta kirkonkyläläisillä ne ovat 25 km säteellä.

        Meillä on ollut 5500 asukkaan terveyskeskuspalvelut kävelymatkan päässä ja jatkossa ne on jossain hevonvitun kuusessa. Kirkonkyläläisiä on vain kourallinen verrattuna Lehmolaisiin ne joutaa kulkemaan ihan hyvin Jonesuuhun kun kaiken muunkin joutuvat sieltä hakemaan.
        Tässä käy niin, että 5 vuoden päästä kontiolahden alueella ei oleyhtään terveysasemaa kun mennään maakunnalliseen soteen. Kirkonkylälle rakennettavaan terveyskeskukseen ei kukaan muu tule kuin kirkonkyläläiset ja sen pienen kävijämäärän vuoksi se suljetaan ensimmäisenä. Toivottavasti Lehmo on tuolloin jo osa Joensuuta, jonka alueelle rakennetaan terveysasema Lehmolaisia varten, tai Tikkamäen vanhan sairaalan yksi kerros muutetaan Lehmolaisia palvelevaksi terveyskeskukseksi. Tämä siksi, ettei vanhan sairaalan osaa voi käyttää turvallisuuspuutteiden vuoksi vuodeosastona.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meillä on ollut 5500 asukkaan terveyskeskuspalvelut kävelymatkan päässä ja jatkossa ne on jossain hevonvitun kuusessa. Kirkonkyläläisiä on vain kourallinen verrattuna Lehmolaisiin ne joutaa kulkemaan ihan hyvin Jonesuuhun kun kaiken muunkin joutuvat sieltä hakemaan.
        Tässä käy niin, että 5 vuoden päästä kontiolahden alueella ei oleyhtään terveysasemaa kun mennään maakunnalliseen soteen. Kirkonkylälle rakennettavaan terveyskeskukseen ei kukaan muu tule kuin kirkonkyläläiset ja sen pienen kävijämäärän vuoksi se suljetaan ensimmäisenä. Toivottavasti Lehmo on tuolloin jo osa Joensuuta, jonka alueelle rakennetaan terveysasema Lehmolaisia varten, tai Tikkamäen vanhan sairaalan yksi kerros muutetaan Lehmolaisia palvelevaksi terveyskeskukseksi. Tämä siksi, ettei vanhan sairaalan osaa voi käyttää turvallisuuspuutteiden vuoksi vuodeosastona.

        Persujen kunnallisvaalikampanja ottaa tosissaan kierroksia!
        Kehen uponnee?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Persujen kunnallisvaalikampanja ottaa tosissaan kierroksia!
        Kehen uponnee?

        Mistähän tämä pimeys tässä yhdessä ns. lehmolaisessa ( tosin on kyllä jo tämän keskusteluketjun aikanakin vaihtanut maisemaa useaan kertaan) kumpuaa, yritä keksiä jotain muuta tekemistä. Jos kaikki terveyspalvelut ovat 15 km sisällä, niin sen kyllä pitää riittää. ei siellä tarvitse joka päivä rampata.
        Me muuten ollaan jo maakunnallisessa sotessa, jos et ole sattunut huomaamaan. Kontiolahden terveysasema on rakennettu siu sotelle pitkän aikavälin sopimuksin ja nimenomaan palvelemaan Juukaa, Kontiolahtea ja Joensuun Enoa . Lehmolaisetkin saa käyttää, mutta lhempänä heille ovat Joensuun kaikki terveysasemat.
        Onkohan yuo kouho miten sivistynyt, ei oikein vaikuta siltä. Kerrohan koulutuksestasi edes hieman, niin yritetään ymmärtää!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistähän tämä pimeys tässä yhdessä ns. lehmolaisessa ( tosin on kyllä jo tämän keskusteluketjun aikanakin vaihtanut maisemaa useaan kertaan) kumpuaa, yritä keksiä jotain muuta tekemistä. Jos kaikki terveyspalvelut ovat 15 km sisällä, niin sen kyllä pitää riittää. ei siellä tarvitse joka päivä rampata.
        Me muuten ollaan jo maakunnallisessa sotessa, jos et ole sattunut huomaamaan. Kontiolahden terveysasema on rakennettu siu sotelle pitkän aikavälin sopimuksin ja nimenomaan palvelemaan Juukaa, Kontiolahtea ja Joensuun Enoa . Lehmolaisetkin saa käyttää, mutta lhempänä heille ovat Joensuun kaikki terveysasemat.
        Onkohan yuo kouho miten sivistynyt, ei oikein vaikuta siltä. Kerrohan koulutuksestasi edes hieman, niin yritetään ymmärtää!

        Voi tuota järjen valoa joka näissä fanaatikoissa kumpuaa. Lehmon terveysaseman sulkemista vastustaa vain yksi kuntalainen. Ampumahiitoa vastustaa vain yksi kuntalainen. Vaikuttaa sille, että nämä itsensä ja kissansa mielestä kunnan viisaat asuu metsän reunassa ja ikkunoita on vain metsään päin ja tietysti luukku amumahiihtostadionille.
        Mene hyvä ihminen maanantaina Lehmon terveysasemalla ja kysy sinne tulevilta miten mielissään he ovat kun palvelut siirretään 15 km päähän jonnekkin jossa ei ole edes tiloja näin suuren taajaman potilasmäärille.
        Aivan samoin kun amumahiidossa kunnan visionääärit odottaa ryntäystä Juuasta ja Enosta kirkonkylän terveyskeskukseen. Ihmisvirta on saman suuruinen kuin Kontioniemen hotellille, sinne ei kukaan halua ja kun pakottaa ei voi muuta kuin kontiolahden koululaiset ampumahiihtostadionille, niin lopputulos on etukäteen kaikkien joilla on hitunen järkeä jo etukäteen tiedossa.
        Suurin pelko kuitenkin näillä koplilla on kevään kuntavaalit, jospa ihmiset äänestävätkin koko valtuuston uusiksi ja loppuu visionäärien huseeraaminen kuntalaisten kiusaksi. Lakkautettavien listalla ei enää olekkaan Lehmon palvelut vaan ampumahiihtostadion ja vielä tänä vuonna. Tätä päätöstä tuskin löytyy koko kunnasta vastustamaan kuin kolmen kolpa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi tuota järjen valoa joka näissä fanaatikoissa kumpuaa. Lehmon terveysaseman sulkemista vastustaa vain yksi kuntalainen. Ampumahiitoa vastustaa vain yksi kuntalainen. Vaikuttaa sille, että nämä itsensä ja kissansa mielestä kunnan viisaat asuu metsän reunassa ja ikkunoita on vain metsään päin ja tietysti luukku amumahiihtostadionille.
        Mene hyvä ihminen maanantaina Lehmon terveysasemalla ja kysy sinne tulevilta miten mielissään he ovat kun palvelut siirretään 15 km päähän jonnekkin jossa ei ole edes tiloja näin suuren taajaman potilasmäärille.
        Aivan samoin kun amumahiidossa kunnan visionääärit odottaa ryntäystä Juuasta ja Enosta kirkonkylän terveyskeskukseen. Ihmisvirta on saman suuruinen kuin Kontioniemen hotellille, sinne ei kukaan halua ja kun pakottaa ei voi muuta kuin kontiolahden koululaiset ampumahiihtostadionille, niin lopputulos on etukäteen kaikkien joilla on hitunen järkeä jo etukäteen tiedossa.
        Suurin pelko kuitenkin näillä koplilla on kevään kuntavaalit, jospa ihmiset äänestävätkin koko valtuuston uusiksi ja loppuu visionäärien huseeraaminen kuntalaisten kiusaksi. Lakkautettavien listalla ei enää olekkaan Lehmon palvelut vaan ampumahiihtostadion ja vielä tänä vuonna. Tätä päätöstä tuskin löytyy koko kunnasta vastustamaan kuin kolmen kolpa.

        Tämä Lehmon katkera tyyppi on joskus kuntavaaleissa saanut 7 ääntä ja valittu vapaa-aika lautakunnan varajäseneksi. Siitä se paha olo kumpuaa! Koettakaa ymmärtää poloista, muuhun ei kykene kuin valittamaan, sossusta kaljarahat hakemaan ja terveyskeskuksessa vaivojaan valittamaan ja samalla kuormittaa koko Siun soten palveluketjua.


    • Anonyymi

      Nyt on kepujulleilla hätä kun vaalit lähestyy... Mistä löytyisi ääniharava joka voitettuaan antaisi taas päätösvaltansa pois...

      • Anonyymi

        Kepulla on tyritty niin kuntapolitiikassa Kontiolahdella kuin valtakunnantasolla Sipilän toimesta.
        Tälläiset päätökset lakkauttaa ainoan kasvavan taajaman terveyspalveut ei mene takuulla näissä vaaleissa huomiotta.
        Kun kunta samaan aikaan kaavailee Lehon alueelle yli 3000 uutta asukasta niin päätökset on pahasti ristiriidassa tulevan kanssa ja siitä ei räkyttämällä selvitä.
        Kuntalaisten pitää muistaa se, että Siunsoten hallituksessa istuu sama henkilö joka ei suostunut antamaan paikkaansa eniten ääniä saannelle viimme kuntavaaleissa. Eikös tätä samaa ollut myös edellisissä vaaleissa. Tälläiset törkeästi vain omaa etuaan ajavat kannattaa äänestäjien jättää rannalle seuraavissa vaaleissa, sillä tuskin sentään kukaan suostuu siihen että valtuuston ulkopuolelta vielä nousisi valtaan kunnassa.
        Tosin samaa on sanottava myös Lehmon demarien ykkösmiehen toiminta. Siinä ei Lehmolaisten etu paljon paina kun oma etu kunnan kanssa bisneksissä ajaa kaiken edelle ja Lehmolaisten etu on kaupan kepulaisille niistä eduista joita kunnalta on saatavissa "konseksuksella" kepulaisten kanssa.


      • Anonyymi

        On sulla murheet!


    • Anonyymi

      Ehdottaisin että kunta ja yrittäjät panee pisteen tuolle vanhalle Mäntytien päiväkodille ja rakentaa sinne tätäpäivää vastaavan uimahallin. Se on hyvien liikenneyhteyksien päässä muutenkin ykköspaikka varsinkin kun paikan "ostanut" yritys ei näytä saavan siinä mitään aikaan. Koululaiset pääsis opettelemaan uimataitojaan ja elekeläismummot vesijuoksuaan. Uimahalleista on huutava kapelo koko Pohjois-karjalassa. Kannattavaahan siitä ei saa noin talousmielessä mutta hyvinvointia se kyllä toisi ja kaivattua vetovoimaa.
      Samalla kaikki Lehmon tyytymättömät voi muuttaa kirkonkylälle asumaan ja heidän entisille asuinsioille voisi muuttaa ihmisiä jotka pärjäisi Lehmmon ja Joensuun palveluilla.

      • Anonyymi

        Helpommalla päästään kun kourallinen kirkonkyläläisiä muuttaa Juukaan ja Lehmoon rakennetaan uimahalli ja Terveyskeskus. Paiholan voi liittää Petroskoihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helpommalla päästään kun kourallinen kirkonkyläläisiä muuttaa Juukaan ja Lehmoon rakennetaan uimahalli ja Terveyskeskus. Paiholan voi liittää Petroskoihin.

        Lehmolaiset uikoon Pielisjoessa, vesi on nykyään uimakelpoista.


    • Anonyymi

      Kaikkein halvin on kuskata uimarit vajaakäyttöisiin Joensuun halleihin, kunta tekee sopimuksen kaupungin kanssa, kaikki voittavat.

      • Anonyymi

        Kaupungin uimahallien käytöstä pitää ulkokuntalaisilta periä korotettu maksu, ei joensuun halleja ole kontiolahtelaisille tehty. Tehkää köyhät oma uimahallinne!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaupungin uimahallien käytöstä pitää ulkokuntalaisilta periä korotettu maksu, ei joensuun halleja ole kontiolahtelaisille tehty. Tehkää köyhät oma uimahallinne!

        Voi se maksu olla korkeampi, ei haittaa. Jos hallien käyttöastetta voidaan nostaa, on se myös Joensuun etu. Kyllä kontiolahtelaiset voi käyttää Joensuun uimahalleja. Kontiolahtelaiset kantavat kaikki rahansa kaupunkiin ja elättävät ja työllistävät joensuulaisia firmoja ja kauppoja. Joensuu kerää verotulot eli kontiolahtelaisten pitää saada tälle Joensuun auttamiselle vastinetta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi se maksu olla korkeampi, ei haittaa. Jos hallien käyttöastetta voidaan nostaa, on se myös Joensuun etu. Kyllä kontiolahtelaiset voi käyttää Joensuun uimahalleja. Kontiolahtelaiset kantavat kaikki rahansa kaupunkiin ja elättävät ja työllistävät joensuulaisia firmoja ja kauppoja. Joensuu kerää verotulot eli kontiolahtelaisten pitää saada tälle Joensuun auttamiselle vastinetta.

        Oikein hyvä mielipide tälläista lisää näille palstoille. Ihmeellistä miten ihmismieli on kaunainen eikä ymmärrä rakentavan keskustelun siunauksellisuutta.


    • Anonyymi

      Kuntakeskus varmaan vaihtuu?

      • Anonyymi

        Ihan turhaa on pitää lähekkäin kahta kuntakeskusta kun palvelut kuitenkin keskittyy Joensuuhun.
        Liittyminen Joensuuhun joka tapauksessa jättäisi enemmän rahaa kuntalaisille, kun joutavia virkoja olisi vähemmän. Myös palveluiden rakentaminen sinne missä ihmiset on onnistuisi paremmin kun nimelliset kuntarajat poistuisi, samoin kaavoitukseen saataisiin joku järki.


    • Anonyymi

      Kyllä keskisuuria ja pienyrityksiä kirkonkylän ympäristöön tarvittaisiin.Tällä hetkellä ei taida mm.teollisuutta kovinkaan paljon olla.Mihin yrityksiä kylän läheisyydessä sijoitettaisiin jos niitä tulisi.Kirkonkylä on enempi kunnallisiin palveluihin keskittynyt.Ulospäin suuntautunut ns.vienti elinkeinotoiminta ulkoisesti puuttuu.Imago ja veto-arvo siinä on varmasti kehittämistä.Samoin on pito-arvon kohdalla.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3487
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      156
      2109
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      206
      1805
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      134
      1716
    5. 80
      1165
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      285
      1071
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      130
      999
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      939
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      895
    Aihe