Muutama vuosi työkyvyttömyyseläkkeellä - Mitä tehdä?

Kotitonttu2019

Mitä tehdä kun on ollut työkyvyttömyyseläkkeellä nyt muutaman vuoden ja arkielämä menee niin, että pari kertaa viikossa terapiakäyntejä muutaman tunnin ja kaipaisi jotain "normaalia" elämään. Kotona kuuntelen musiikkia ja pelaan sekä luen, mutta mitä muuta sitä voisi tehä nyt, kun on ikuisesti elämä tämmöistä. Kavereita ei voi nähdä paljonkaan, ne kun asuvat toisilla paikkakunnilla ja käyvät töissä. Kotonakaan ei jaksa jatkuvasti olla. Pyöräilemässä käyn kesäisin sen verran mitä kuormituskestävyys antaa myöden, mutta näin talvisin en ulos voi mennä vaikka haluaisinkin.

7

119

  Vastaukset

  • Mitä ihmeen terapia käyntejä jos olet jo eläkkeellä maksatko ne omasta pussista vai yhteiskunta vai...kysy te toimistosta eläkkeellä saa tehdä ilmastakin työtä ja viedä nuorelta työpaikka olet tainnut JOUTUA eläkkeelle

  • Hei, olipa pipo tiukalla edellisellä vastaajalla, ei varmasti tiedä taustoja aloittajalta. Itsellä alkoi juuri työkyvyttömyyseläke ja varmasti koitan etsiä semmoista työtä mihin kykenen, se on ainakin itselläni parasta lääkettä, vaikka se työ meinasi tappaa, ainakin haluan kokeilla vielä. Mutta me ollaan jokainen niin eri tilanteissa, sen on ainakin oma sairauteni opettanut ettei ihan heti tuomiste ketään. Itsellä on myös rahasta tiukkaa ja käyn terapiassa ja maksan itse, kaikki ei pysty itse maksamaan ja se pitää hyväksyä, se terapia voi olla monelle ainoa henkireikä ja mahdollistaa yleensäkkin jonkinlaisen otteen ns. normaaliin elämään. Mutta jotakin harrastustahan sitä pitäisi löytää, tai jonkinlaista vertaistukea, ei sitä osaa neuvoa sen enempää. Mutta uskoa siihen että paistaa se aurinko risukasaan, ainakin joskus pienen hetken.

  • Ihanko totta,mitä yrität viestittää,pimeetäkö on?

  • Mene vaikka kansalaisopistojen piireihin, jos siellä joku kurssi kiinnostaisi.Vapaaehtoistoiminta eri aloilla,vanhuksia ulkoiluttamaan palvelutaloihin ym.Tee kesäisin vaikka saunavastoja ja myy niitä,keräile marjoja..Kyllä sitä löytyy vaikka ja mitä ihmiselle tekemistä..Ps.Olen itsekkin tk-eläkeläinen.

   • Minä ainakin alkasin ottamaan viina aika rohkeasti. Matkustelen ihan Latviassa saakka. Lapsetkin ovat ny aivan innoissaan ja kyselevät jatkuvasti vointiani ja miten jaksan pitää kunnossa Helsingin Ullanlinnan viiden huoneen asuntoani.


  • Uinti on hyvä harrastus -liity johonkin ryhmään.
   Samoin Kaupunkien ja Kuntien järjestämät ilmaisjumpat.
   Eläkeläisryhmät järjestää myös toimintaa sosiaalista yhdessä oloa.
   Jos viihdyt kotona ja sisätiloissa,harrasta liikuntaa jokainen pienikin
   liikunta auttaa jaksamaan.

   • Lipposen kanssa vesipalloa. Siinä on sitä jotakin.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefan
   683
   14065
  2. Pelkkää rahastusta kunnallinen hammaslääkärikäynti

   Luulisi, että EU:n kireimpiä, jo tapissaan olevia veroja maksavat suomalaiset saisivat kohtuuhintaisen kunnan hammaslääkäripalvelun, kaikkea kanssa!
   Maailman menoa
   124
   2276
  3. Martina bailaamassa. Taas.

   Kattokaa sen ig storya. Se tylsä joka paikkaan tunkeva wannabe joku jekku b. nuolee martinan naamaa.... ovat ilmeisen humalassa...?
   112
   1289
  4. Upea kämppä!

   Ilmeisesti ekat pätkät uudesta asunnosta, tai talosta siis. Remppa kesken mutta näytti kyllä hienolta. Korkea viistokatto ikkunoineen. Vähän oli kolkk
   103
   1211
  5. Kotisiivous vähintään 40e/h

   Suomen kotityöpalveluyhdistys ry mukaan alin kannattava hinta siivouksesta on 40e/h. Tämä on outoa, koska puhdistusaineita ja vettä kuluu 1h aikana k
   Maailman menoa
   59
   1103