Valkoiset tuhosivat Suomen demokratian

Naakanketale

Lahtarien ihannoijat kertovat tällä palstalla jatkuvasti valeitaan Suomen demokratian tuhoamiseksi. Lahtarit muka perustivat ja loivat Suomeen demokratian, hah. Ja kattia kanssa, hehän sen tuhosivat.

Valkovalehtelijat luulevat, että kukaan tiedä miten Suomi oli jo demokraattinen maa ennen valkoisten aloittamaa sisällissotaa. Oli yksikamarinen Eduskunta, kaikilla kansalaisilla yksi ääni, halliltukset nauttivat Eduskunnan luottamusta, puolueet toimivat vapaasti ilman väkivallan pelkoa, sananvapaus oli, puolueita ei kielletty, jne.. Ensimmäinen ryppy demokratiaan tuli 1917 porvariston alettua vehkeillä Kerenskin kanssa vaaleissa valittua Eduskuntaa vastaan. Lisää nähtiin kun Suomi liitettiin Saksan vasalliksi ja sitä rataa.

Sisällissodan jälkeen demokratia lakkasi ja siirryttiin valkoisen vallan alle missä Eduskunta oli porvarivallan kumileimasin, väkivalta kukoisti, sananvapautta ei ollut ja kaikki muutkin diktatuurin merkit olivat näkyvissä.

31

73

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ValkoinenSuomi

      Vieläkä punikit jaksaa itkeä kun saivat kunnolla selkään vapaussodassa,jonka itse aloittivat huutoäänestyksellä laillista hallitusta vastaan.Se oli karvasta kalkkia punikeille kun vietiin saunan taakse ja on niitä saunoja vieläkin minne viedä.

    • naakanketale

      Vasemmisto tappeli Suomeen demokratian 1900-luvun alkupuolella oikeiston sitä rajusti vastustaessa. Vasemmisto myös palautti Suomeen demokratian 1944 vasemmistolaisen Stalinin avustamana. Oikeistolle nämä tosiasiat ovat ylitsepääsemättömän vaikeita kestää.

    • punainen-oli-Suomi

      Valkoinen Suomi oli tosiasiassa punaistakin punaisempi Suomi. Niin kauheat olivat verivirrat lahtarin massatappaessa työväkeä. Sen punaisempaa Suomea ei ole ollut.

      Niin no jos katsotaan Jatkosota niin olihan silloin punaisempaa lahtarin tapattaessa Suomesta pois liikoja nuoria miehiä. Oli nääs laskettu, että Suomessa on liikaväestöä, maa ei enää elätä kaikkia. Silloin oli miehiä millä mällätä ja käydä vaikka valloitussotia.

      • ketaleen_ikiliikkuja

        Ketaleella taas hurmos päällä :)
        Ettei vain palstan yksinäinen vajakkistallari olisi (taas) noussut väärällä jalalla ojastaan?


    • pikkaisentietoa

      No niin kylläpä oli taas kunnon ripulointia. Ei sitten muuta irronnut. Voi tuota punikin valitusta, asiatkin ihan sekaisin varsinkin perustiedot kuka sen kapinan aloitti. Minäpä kerron, kapinan aloitti sosialidemokraatit. Ennen kapinan alkua olivat sosialistit tappaneet jo 150 ihmistä.

    • Hyrhyrrrr

      Punaiset agitaattorit oli luomassa normaalia väkivaltaan perustuvaa vasemmistovaltiota joka olisi liitetty Neuvostopakkoliittoon.
      Sisällissota sinänsä turhine uhreineen oli sittenkin halpa hinta maan pelastamisesta ja saavutetusta hyvinvoinnista.
      Synninpäästö rivipunikeille. He eivät todellakaan tienneet mihin olivat ryhtyneet.

      • räkänokalle-terkut

        Räkänokka, kumoa faktoilla tuo "Vasemmisto tappeli Suomeen demokratian 1900-luvun alkupuolella oikeiston sitä rajusti vastustaessa". Kumoavia faktoja et löydä vaikka kuinka paljon valehtelisit.


      • Lykkäät-pötyä

        Stallari: "Että kyllä porvarin jäljet tällä saralla ovat kamalat, vasemmistolla ei ole yhtään yritystä. "

        Porvaristo siis julisti Suomenitsenäiseksi punikkien vasyustaessa ja haluitessa pysyä Venäjän yhteydessä.
        Valkoiset kukistivat punakapinan, jonka onnistuessa Suomi olisi palannut Neuvosto-Venäjän osaksi 1919.

        Talvisodassa kommunistit yrittivät häiritä liikekannallepanoa, mutta joutuivat kiven sisään.
        Välirauhan aikana kommunistit keuhkosivat SNS-seurassa uutta punakapinaa ja liittämistä NL:on.
        Sama oli 1945-47.

        "Jos joku ääliö toista väittää niin kertokoon milloin ja miten vasemmisto yritti liittää Suomen N-liittoon kun vasemmiston pyrkimys on koko ajan ollut juuri päinvastoin."

        Tarvitaanko lisää?


      • Iranuud
        räkänokalle-terkut kirjoitti:

        Räkänokka, kumoa faktoilla tuo "Vasemmisto tappeli Suomeen demokratian 1900-luvun alkupuolella oikeiston sitä rajusti vastustaessa". Kumoavia faktoja et löydä vaikka kuinka paljon valehtelisit.

        Sitä ennen oli säätyvaltiopäivät, jolloin suurimmalla osalla kansaa ei ollut minkäänlaista vaikutusmahdollisuutta. Sama päti kuntien ja seurakuntien hallinnossa. Kyllä vasemmisto, eli työväenliike ne oikeudet tappeli, ei niitä kultalautasella antamaan tultu.


    • oikeisto.epädemokraatti

      Suomessa vasemmisto 100 vuotta sitten kammosi alkeellista ja sekavaa Venäjää ja oli Suomen länsimaistamisen etujoukkona haalien lännestä kulttuuri- ym. vaikutteita haluten pitää selvän pesäeron itään.

      Oikeistolainen talonpoisto vastusti ja kammosi länsimaista demokratiaa ja oli vanhaa perua lujan keskusvallan kannattajia, kuka kuninkaan, kuka tsaarin, sama asia. Yleistä ja yhtäläistä äänioikeutta talonpojat ja porvarit vastustivat jyrkkääkin jyrkemmin. Sen takia syksyn -18 kuningaskaahotuskin meni läpi ns. Eduskunnassa niin helposti demokraattisen vasemmiston kauhuksi. Juuri tämä osoittaa oikeiston tavoitteet sisällissodassa, demokratiapyrkimysten lopullisen tuhoamisen ja Suomen palauttamisen diktatoorisesti johdetuksi.

      • 100vEnnenAjanlaskua

        Herraseni vai mikä lie olet, niin nyt eletään pitkälle 2000 lukua ja tätä päivää. Herää ja hommaa itsellesi vaikka niitä töitä niin saisit sinäkin oman pikku elämän.


      • Näin-se-meni

        Stallari: "Suomessa vasemmisto 100 vuotta sitten kammosi alkeellista ja sekavaa Venäjää ja oli Suomen länsimaistamisen etujoukkona haalien lännestä kulttuuri- ym. vaikutteita haluten pitää selvän pesäeron itään."

        Suomen vasemmisto kiinnittyi lujin sitein bolsevikkeihin saaden näiltä tukea veriselle kapinalleen.

        Suomen porvaristo ja talonpoikaisto kehittivät maata kohti länsimaista demokratiaa.

        Maalaisliitto ja edistys vastustivat tynkäeduskunnassa kuningashanketta.

        Mannerheimin johdolla siirryttiin länsimaiseen demokratiaan 1919 äärivasemmiston ikuiseksi raivoksi.


      • puhuisit-asiaa
        Näin-se-meni kirjoitti:

        Stallari: "Suomessa vasemmisto 100 vuotta sitten kammosi alkeellista ja sekavaa Venäjää ja oli Suomen länsimaistamisen etujoukkona haalien lännestä kulttuuri- ym. vaikutteita haluten pitää selvän pesäeron itään."

        Suomen vasemmisto kiinnittyi lujin sitein bolsevikkeihin saaden näiltä tukea veriselle kapinalleen.

        Suomen porvaristo ja talonpoikaisto kehittivät maata kohti länsimaista demokratiaa.

        Maalaisliitto ja edistys vastustivat tynkäeduskunnassa kuningashanketta.

        Mannerheimin johdolla siirryttiin länsimaiseen demokratiaan 1919 äärivasemmiston ikuiseksi raivoksi.

        #Suomen vasemmisto kiinnittyi lujin sitein bolsevikkeihin saaden näiltä tukea veriselle kapinalleen.#

        Vasemmistolla oli yhtäläinen oikeus ulkomaiseen aseapuun kuin valkoisillakin. Aseavun vastaanottoon Venäjältä ei liittynyt sitoumusta neuvosto-Venäjään liittymisestä. Saksan apu sisälsi liittymisen Saksan vasalliksi ja nautinta-alueeksi ja sen valkoinen puoli hyväksyi oitis ja ilomielin. Joten aika heikoilla olet taas valeinesi.

        #Suomen porvaristo ja talonpoikaisto kehittivät maata kohti länsimaista demokratiaa.#

        Millä ajalla tuo muka tapahtui kun väität vasta Mannerheimin sen tehneen ?

        #Mannerheimin johdolla siirryttiin länsimaiseen demokratiaan 1919#

        Aivan huikeaa sontaa. Maaliskuussa 1907 Suomessa pidettiin yksikamarisen Eduskunnan vaalit, joissa oli voimassa yleinen ja yhtäläinen äänioikeus. Millä kummallisella perusteella se ei sinulle edusta länsimaista demokratiaa? Saiskos jonkun perustelun vai onko liian vaikea vaatimus tietomäärälläsi vastata.


    • talousvspolitiikka

      Tuohan on ollut aina oikestolaisten näkemys, jossa rahat pannaan omaan taskuun ja omaa etua ajatellen, sitä kutsutaan ahneudeksi ja vallan himoksi tai riippuvuudeksi.
      Nykyiset hallituspuolueet ovat ajaneet Suomen hyvinkin samanlaiseen tilaan ja alasajo näkyy jatkuvan. Sen sijaan he syyllistävät muita tästä. Aivan kuin maahanmuuttajat olisivat MYYNEET SUOMEN VALTION OMAISUUTTA. Sen TEKI NYKYINEN hallitus.
      Ensinnäkään noin suuren mittakaavan valtionomaisuuden myyntiin ei ole annettu LUPAA.
      MILLAISEEN VASTUUSEEN ASETAMME ISÄNMAAN PETTURIT.

      JOkainen tervejärkinen talouspoliitikko olisi ottanut lainaa silloin, kun lainaraha on halpaa, ja sillä olisi tuettu oman maan työllisyyttä ja siinä olisi säästetty pelkästään tulonsiirroissa ja tämän lisöksi verotuloina otettu laina korkoineen. MUTTA Eihän poliitikoilla ole tervettä JÄRKEÄ.
      Niin kauan kuin virkamiehet pelleilevät ja haluavat nimensä historiankirjoihin, niin kauan tämän maan asian menevät päis persettä.
      Alasajoa on tehty vuodesta 1989 jälkeen, mutta silloin maailmanmarkkinoilta alkanut ja suomen ja venäjän välisen kaupan päättyminen oli ajanut Suomen valtion uuteen Kriisiin. Jostakin syystä tosiasiat politiikassa ja myöhemmin jätetään mainitsematta.
      MMAILAMNA TALOUS ON NYKYÄÄN KANSAINVÄLISTÄ. Ja Suomi yksittäisenä orpona piruna ei pysty kilpailemaan millään teollisuus jättien kanssa. Joten kaikkein tärkeimpiä ovat nimenomaan kahdenväliset kauppasuhteet mahdollisimman laajalle. NÄillä taataan myös talous ja turvallisuuspolitiikka.
      Liiallinen perseennuoleminen ja kumartaminen yhteen suuntaan, johtaa aina toisen suunnan ongelmiin.
      Me ei voida muuttaa geopoliittista sijaintiamme, Tästä syystä yhteistyö ja välien pitäminen hyvänä on pienelle kansantaloudelle välttämätöntä.

      • Lykkäät-pötyä

        Kansainvälinen yhteistyö on pienen, viennistä riippuvan valtion ainoa menestyskeino.

        Suomi on siihen tarttunut EU:iin liittyessään.

        Ratkaisu oli oikea. Sen todistaa äärilaitojen raivo.


    • tannerheim

      Otto-Wille Kuusinen kannnatti monipuoluejärjestelmää ollessaan vielä Suomessa. Tämä todellinen demokraattikin karkoitettiin maasta.

      • TiukkaKomu

        ”Tämä todellinen demokraattikin karkoitettiin maasta.”

        Tämä demokraatti pakeni itse maasta Venäjälle, josta syntyi Neuvostoliitto! Demokraatista kehkeytyi tiukan linjan änkyräkommunisti, joka seurasi vierestä kun sukulaisia ( mm. Vaimo) toimitettiin gulageihin!


      • Menestyi-hyvin
        TiukkaKomu kirjoitti:

        ”Tämä todellinen demokraattikin karkoitettiin maasta.”

        Tämä demokraatti pakeni itse maasta Venäjälle, josta syntyi Neuvostoliitto! Demokraatista kehkeytyi tiukan linjan änkyräkommunisti, joka seurasi vierestä kun sukulaisia ( mm. Vaimo) toimitettiin gulageihin!

        tämä maanpetturi. Nimitettiin peräti Suomen kansanvaltaisen hallituksen pääministeriksi 2.12. 1939. Pääkaupunkina oli väliaikaisesti Terijoki.

        Kuusisen hallitus katosi kummasti kuvioista tammikuussa 1940. Ylistystä jakavat enää vain palstan änkyräkommunistit.
        Onneksi neuvostohallitus palkitsi uskollisen palvelijansa Karjalais-suomalaisen Neuvostotasavallan presidentin viralla. Kyllä kelpasi. Pääkaupunki oli nyt Petroskoi.


    • SDPpaskahousujenPuolue

      Punikit ei osaa mitään muuta kuin toisilta rahaa vaatimassa.Itse osaavat tehdä leivästä lämpöisen pökäleen sekin ensin toisilta pummattu.

    • oikeisto-valehtelee

      Punaiset tekivät neuvosto-Venäjän kanssa sopimuksen eikä siinä sopimuksessa ole ainuttakaan kohtaa joka edes kaukaisesti viittaisi heidän haluunsa liittää Suomi Venäjään, päinvastoin. Kun otetaan vertailukohdaksi valkoisten tekemä sopimus Saksan kanssa maaliskuussa -18 ja kuninkaan määrittely yksinvaltiaaksi niin kyllä sopimukset eroavat kuin yö ja päivä. En viitsisi valkoisena paljon suutani aukoa.

      • PunaisetPetturit

        Todellisuudessa juuri neukussa asuvat punasuomalaiset tekivät hartiavoimin työtä Suomen vahingoksi ja ajoivat Suomen liittämistä neukun osaseksi!

        Juuri he osaltaan vaikuttivat Talvisodan alkamiseen vakuuttamalla Stalinille, että rajan yli tunkevan Puna-armeijan ottaa Suomen työväestö vastaan kukkapuskien kera!

        Niin paljon oli Kremlissä asuminen vierottanut heidät todellisuudesta!


      • näin-sanottuna
        PunaisetPetturit kirjoitti:

        Todellisuudessa juuri neukussa asuvat punasuomalaiset tekivät hartiavoimin työtä Suomen vahingoksi ja ajoivat Suomen liittämistä neukun osaseksi!

        Juuri he osaltaan vaikuttivat Talvisodan alkamiseen vakuuttamalla Stalinille, että rajan yli tunkevan Puna-armeijan ottaa Suomen työväestö vastaan kukkapuskien kera!

        Niin paljon oli Kremlissä asuminen vierottanut heidät todellisuudesta!

        .....Todellisuudessa juuri neukussa asuvat punasuomalaiset tekivät hartiavoimin työtä Suomen vahingoksi ja ajoivat Suomen liittämistä neukun osaseksi!....

        Kun oikein hakemalla hakee niin maailmasta toki löytää kaheleita joka junaan mutta ei niitä pidä yleistää kuten tässä asiassa tehdään, että kaikki vasemmisto olisi sitä ajanut. Neukkulassa asuneiden oli pikku pakko olla sitä mieltä mitä Stalin käski omasta mielipiteestään riippumatta jos meinasi hengissä pysyä.


    • jgjgfjdgfdsf

      Yleensä kulttuuriväki kohkaa kun Neuvostoliitossa heille kustannettiin asunto ja toimeentulo ja täällä sitten nöyryyttävästi pankin lainatiskille.

      • Neukkuylellisyyttä

        Neukuissa asuivat ylellisesti kummunalkoissa, joissa jokainen perhe sai kaupunkiasunnosta yhden huoneen ja keittiö ja kph olivat yhteisiä!


    • Faktatiski

      Tämän päivän porvari on kansainvälinen operoija. Ei kiinnosta punainen sen enempää kuin valkoinenkaan. Molemmilta taskut tyhjiksi ja kaikki minkä voi myydä meni jo. Teitä on petetty, kaikki tuhoutuu ja pahoinvointi vain pahenee.

    • TodellisuusJaHarhat

      "Sisällissodan jälkeen demokratia lakkasi ja siirryttiin valkoisen vallan alle missä Eduskunta oli porvarivallan kumileimasin, väkivalta kukoisti, sananvapautta ei ollut ja kaikki muutkin diktatuurin merkit olivat näkyvissä."

      TODELLISUUDESSA meillä olivuodesta 1918 täysi demokratia ja ainoastaan SKP oli kielletty!

      Tiltu puhuu pöytä mikä on helppo todeta tuon ajan Eduskuntavaalien tuloksista:

      EDUSKUNTAVAALIT 20- ja 30-luvulla (SDP, KOK ja ML) ääniä % paikkaluku

      1919
      SDP 37,98 % 80 (-12)
      KOK 15,71 % 28 (-)
      ML 19,70 % 42 ( 16)

      1922
      SDP 25,06 % 53 (-27)
      KOK 18,15 % 35 ( 7)
      ML 20,27 % 45 ( 3)

      1924
      SDP 29,02 % 60 ( 7)
      KOK 18,99 % 38 ( 3)
      ML 20,25 % 44 (-1)



      1927
      SDP 28,30 % 60 (-)
      KOK 17,74 % 34 (-4)
      ML 22,56 % 52 ( 8)



      1929
      SDP 27,36 % 59 (-1)
      KOK 14,51 % 28 (-6)
      ML 26,15 % 60 ( 8)



      1930
      SDP 34,16 % 66 ( 7)
      KOK 18,05 % 42 ( 14)
      ML 27,20 % 59 (-1)



      1933
      SDP 37,33 % 78 ( 12)
      KOK 16,93 % 18 (-24)
      ML 22,54 % 53 (-6)


      1936
      SDP 38,50 % 83 ( 5)
      KOK 10,36 % 20 ( 2)
      ML 22,41 % 53 (-)


      1939
      SDP 39,77 % 85 ( 2)
      KOK 13,58 % 25 ( 5)
      ML 22,86 % 56 ( 3)



      Poliittisena taustana tähän on se, että kesän 1939 vaaleissa SDP sai 39,77 % äänistä ja 85 kansanedustajaa. Punamultahallitus maalaisliiton kanssa oli toiminut jo vuodesta 1937 alkaen. Kommunistinen puolue oli kielletty ja oikeiston ääriliikkeet syrjäytetty. Ei ollut sellaista tilannetta kuin 1917 tai osin vielä 30-luvun alussakin ja kuten Moskovan emigrantit kuvittelivat vielä olevan. Suomalainen punikki ei enää halunnut maahan kommunismia ja oli valmis ase kädessä estämään sen.

    • valkoiset.vastatkaa

      Maaliskuussa 1907 Suomessa pidettiin yksikamarisen Eduskunnan vaalit, joissa oli voimassa yleinen ja yhtäläinen äänioikeus. Millä perusteella se ei edusta länsimaista demokratiaa jos väitetään, että vasta m-heim toi Suomeen länsimaisen demokratian?

      Suomihan oli suorastaan länsimaisen demokratian uranuurtaja koko maailmaakin ajatellen monessakin mielessä. Kaikki edistys demokratiassa tapahtui työväen taistelulla, joka huipentui loppuvuodesta 1905.

      • ÄläKomenetele

        " Millä perusteella se ei edusta länsimaista demokratiaa jos väitetään, että vasta m-heim toi Suomeen länsimaisen demokratian?"

        Sehän hajotettiin syksyllä ja vasta uusi ja seuraava hallitus julisti maan itsenäiseksi 6.12.1917.

        Sen jälkeen alkoi tammikuussa 1918 punakapina ja vasta kun se oli kukistettu oli maa itsenäinen ja alkoi kehittyä demokraattiseen suuntaan!


      • mitä-mutiset
        ÄläKomenetele kirjoitti:

        " Millä perusteella se ei edusta länsimaista demokratiaa jos väitetään, että vasta m-heim toi Suomeen länsimaisen demokratian?"

        Sehän hajotettiin syksyllä ja vasta uusi ja seuraava hallitus julisti maan itsenäiseksi 6.12.1917.

        Sen jälkeen alkoi tammikuussa 1918 punakapina ja vasta kun se oli kukistettu oli maa itsenäinen ja alkoi kehittyä demokraattiseen suuntaan!

        Meinaatko, että valittu eduskunta ei ollut demokraattinen ihan vain siksi koska se hajoitettiin? Ei mene läpi moinen soopa. Jos hajotettiin niin valittiin uusi täysin demokraattisesti ja ennen vuotta 1917 oli monta hallitusta.


      • ÄläKomenetele kirjoitti:

        " Millä perusteella se ei edusta länsimaista demokratiaa jos väitetään, että vasta m-heim toi Suomeen länsimaisen demokratian?"

        Sehän hajotettiin syksyllä ja vasta uusi ja seuraava hallitus julisti maan itsenäiseksi 6.12.1917.

        Sen jälkeen alkoi tammikuussa 1918 punakapina ja vasta kun se oli kukistettu oli maa itsenäinen ja alkoi kehittyä demokraattiseen suuntaan!

        ,,,,,Sehän hajotettiin syksyllä ja vasta uusi ja seuraava hallitus julisti maan itsenäiseksi 6.12.1917.,,,,

        Taidat nyt sekottaa vuosiluvut tai jotain muutakin. Vuonna 1907 valittu Eduskunta hajotettiin 4.4.1908 ja uusi Eduskunta aloitti toimintansa 5.8.1908. Hallitus, joka antoi itsenäisyysjulistuksen ei ollut "seuraava" hallitus.


    • jyränki

      Eduskunta ja demokratia olivat tietenkin jo vanhoja -käytännössä tsaarin kopla terrorisoi Suomea, eikä ollut mitään oikeaa päätöksentekoa.


      Kaikki poliittiset tahot halusivat nimenomaan oikeuksia Suomelle. Esimerkiksi jääkärit olivat valmiita rikolliseen valtiopetokseen Suomen edun takia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1355
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1086
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      78
      910
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      817
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      65
      747
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      716
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      708
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      701
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      61
      694
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      43
      675
    Aihe