Tahtoisin liittyä kirkkoon.

Mitäteen

Olisin kiitollinen asiallisista vastauksista. Tahtoisin liittyä katoliseen kirkkoon. Ikäväkseni luen uutisia jossa kerrotaan ehkä 3 kirkon sulkemisesta taloudellisista syistä johtuen. Mitkä ne ovat? Jos liityn kirkkoon ja sitten se sulkee ovensa niin mihin sitten menen messuun? Takaisin luterilaiseen? Ei kiitos.

20

367

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JohannaÄllä

      Hiippakuntamme ei ole sulkemassa yhtäkään kirkkoa vaan päinvastoin avaamassa uusia.

      Siitä vain rohkeasti yhteydenotto katoliseen pappilaan ja tervetuloa takaisin suomalaisten esi-isiesi katoliseen uskoon, joista he eivät olisi ikimaailmassa luopuneet ilman pakkoluterilaisuutta. Nyt he takuulla iloitsevat jokaisesta palaajasta!

      • Mitäteen

        Todellako näin? Kiitos vastauksesta ja rohkaisusta. Olen vaan lukenut päinvastaisia uutisia. Vuosia on sisimmässäni ollut halu kuulua katoliseen kirkkoon enkä pääse siitä yli enkä ohi.


      • KatolinenTulevaisuus

        Minunkin tietojeni mukaan väittämät seurakuntien sulkemisesta olivat pelkkä uutisankka.

        Iloitsen siitä, että haluat palata uskon ja sakramentaalisen elämän täyteyteen katolisessa kirkossa. Kun liittyy kirkkoon, kaikki ikään kuin "loksahtaa paikalleen" ja ymmärtää, että tässähän se on: alkuperäinen kristinusko ja se sama kirkko, jonka Jeesus Kristus itse perusti ja jolle hän vuodatti Pyhän Hengen.


    • Peruskatolilainen

      Rukoilen joka päivä kaikkien niiden puolesta, jotka ovat liittymässä katoliseen kirkkoon tai ainakin harkitsevat sitä. Olet rukouksissani!

      Kirkkoon liittyminen on pitkä prosessi. Kukaan ei ole kirkkoonotossa vielä "valmis" katolilainen. Oppimista on niin paljon, erityisesti katolisen elämän osalta. Kannattaa siis heti alusta alkaen suhtautua oikein ja olla valmis elämään katolista elämää, johon kuuluu itsestään selvästi etenkin sunnuntaimessu.

      • Tomppa.Hilfikeri

        Kuvittelin jo hetken, että sunnuntaisin on miestenkin käytettävä essua, mutta se olikin messu! Huh.


    • KatolinenTulevaisuus

      Nimenomaan noin se menee. Olen ollut katolilainen lähes 25 vuotta ja aina saa oppia uutta...

    • Tahtoaonvaaneiriitä

      Tunnen suurta ikävää koska todennäköisesti en koskaan voi olla katolisen kirkon jäsen enkä seurakuntayhteydessä koska 100km on lähimpään kappeliin, kirkkoon 150km. Vuoden tutustumisjakso reissaamalla tuota matkaa ei onnistu. Silti olen vuosia tutkinut ja lukenut katolista uskoa. Joudun vain toteamaan että tärkeintä on mitä koen sisimpäni sanovan.

      • SusiK

        Voit toki liittyä huoletta katoliseen kirkkoon matkoista huolimatta. Sunnuntaivelvollisuus ei koske noin kaukana kirkosta asuvia.

        Voit sopia oman katolisen seurakuntasi kautta opetuksesta. Nykyään voit seurata sunnuntaimessua netin kautta ainakin kahdesta seurakunnasta maassamme. Suosittelen sitä! Lisäksi voinet osallistua ainakin muutaman kerran vuodessa.

        Jos lähiseudullasi olisi enemmän katolilaisia, voitte yhdessä pyytää pappia viettämään sielläpäin messua ja kuuntelemaan rippiä.

        Vaikka eläminen kaukana seurakunnasta on haastavaa, se on myös monella tavalla kasvattavaa. Puhun omasta kokemuksesta.


      • Tahtoaonvaaneiriitä

        Juu, netin kautta olen mukana messussa. Ja tottakai silloin tällöin lähtee vähän kauemmaksikin messuun. Välillä vaan tuntuu vähän epätoivoiselta.


      • JohannaÄllä

        Rohkeasti yhteyttä seurakuntaan! Tietenkin tavoitteemme on, että KAIKKI suomalaiset vähitellen palaavat suomalaisten esi-isiemme katoliseen uskoon. Voit olla muutaman vuoden jopa paikkakuntasi ainoa katolilainen, mutta vakuutan, ettet tule olemaan sitä pitkään!


      • KatolinenTulevaisuus

        Itsekin luulen, että näin käy. Vielä 25 vuotta sittemme emme olisi kuvitelleetkaan, että itäisessä Suomessa olisi nykyään seurakunta.


      • Tahtoaonvaaneiriitä

        Kiitos teille rohkaisevista ja kannustavista viesteistä!


      • Anonyymi
        JohannaÄllä kirjoitti:

        Rohkeasti yhteyttä seurakuntaan! Tietenkin tavoitteemme on, että KAIKKI suomalaiset vähitellen palaavat suomalaisten esi-isiemme katoliseen uskoon. Voit olla muutaman vuoden jopa paikkakuntasi ainoa katolilainen, mutta vakuutan, ettet tule olemaan sitä pitkään!

        JohannaÄllä, kerron vähän omasta historiastani: olen vielä luterilaisen kirkon jäsen. Teinivuosieni taustayhteisö oli aikoinaan Ev. lut. Kansanlähetys, joka julistaa, että pelastuaksemme meidän tulee vastaanottaa Kristus omakohtaisena Vapahtajanamme. Oikea lähtökohta, eikö vain? Mutta missä saamme kontaktin ristiinnaulittuun Kristukseen? Onko messu-uhri ja Pyhä Eukaristia se paikka, jossa saamme tämän kontaktin? Paavin aseman ymmärrän (tu es Petrus et super hanc petram edificabo ecclesiam meam). Olen harkitsemassa liittymistä katoliseen kirkkoon informaatiokurssin suorittamisen jälkeen. Mitä arvelette, olenko oikeilla jäljillä?


    • katolinen_rouva

      Ilman muuta kannattaa liittyä. Jumala on johdattanut sinut Kristuksen alkuperäiseen kirkkoon. Iloitse siitä!

    • Ortodoksi

      esi-isiemme usko.... ortodoksisuus oli suomessa jo ennen katolilaisuutta.

      • Katolinenoliensin

        No ei sitte tasan tarkkaan ollut.


      • KatolinenTulevaisuus

        Ortodoksisuus tuli Suomeen idästä lähes samoihin aikoihin kuin katolilaisuus lännestä. Koska tämä tapahtui nykyarvioiden mukaan ennen 1000-lukua, ortodoksit eivät olleet eronneet vielä paavin alaisuudesta.

        Katolinen usko ei siis tullut maahamme pyhän Henrikin ( 1155) myötä, vaan paljon aikaisemmin.

        Olen toki puolueellinen, mutta onneksi maastamme ei tullut ortodoksista. Sen myötä olisimme väistämättä joutuneet vielä enemmän ja täydellisemmin osaksi Venäjän vaikutuspiiriä sekä sittemmin osaksi Neuvostoliittoa. Katolilaisuus liitti meidät peruuttamattomasti kulttuurin osalta osaksi länttä.


    • Asky

      En ole katolinen, mutta ihan vilpittömästi ihailen niitä katolisia kirjoittajia, jotka sanovat täällä suorat sanat kriitikoille. Heidän uskonsa täytyy olla hyvin selvä ja vahva. Kunpa olisi minunkin.

      Olen tähän asti tottunut siihen, että kristityt ovat lässyttäviä uskiksia. Tältä palstalta olen onneksi löytänyt, etteivät katoliset ole sellaisia ollenkaan. Varsinkin JohannaÄllän sanavaraston arsenaali on melkoinen! Tämä on minulle virkistävä ja oikeastaan myös vapauttava havainto. Siis se, että hyvin olla kristitty olematta rasittava uskis.

      • Anonyymi

        Yksi kysymys: ovatko lässyttävät uskikset niitä raamatunpänttääjiä, jotka tuntevat vain pari kolme mantraa, joita sitten hokemasta päästyään vain hokevat väsymykseen asti? Kommentoikaa! Itse olen harkitsemassa katoliseen kirkkoon liittymistä informaatiokurssin jälkeen. Minä uskon leivän ja viinin transsubstitaatioon celebrantin lukiessa asetussanat, eukaristisen rukouksen ja Pater nosterin. Kristus itse sanoi: tu es Petrus et super hanc petram edificabo ecclesiam meam. Tällä perusteella ymmärrän ja hyväksyn paavin aseman. Arvoisat katolilaiset, olenko mielestänne oikeilla jäljillä, olisiko minusta katolilaiseksi. En ole raamatun pänttääjä enkä ulkoalukija. Olisi


    • Anonyymi

      JohannaÄllä, minne päin maatamme ollaan uusia kirkkoja avaamassa?

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 185
      2108
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1982
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      156
      1647
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      136
      1604
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1334
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1247
    7. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      11
      1214
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      12
      1155
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1148
    Aihe