"Paavi myönsi, että papit hyväksikäyttivät nunnia ja pitivät heitä jopa seksiorjina"

ihmisenluonto

https://yle.fi/uutiset/3-10633135

Katolinen kirkko kieltää naimisiinmenon ja abortin silti nunnat joutuvat synnyttämään papeille ja piispoille lapsia tai abortoimaan ne.

Kymmeniätuhansia lapsia on käytetty hyväksi. Tämä lukumäärä on vasta noin 40 vuoden takaa. Mitä kauheuksia katolinen kirkko on tehnyt perustamisen jälkeen. Miksi Jumala on luonut ihmisille tarpeet tyydyttää hormonien toimintaa?

Kaikkein parasta olisi, jos papit ja piispat katolisessa kirkossa saisivat mennä naimisiin ettei tarvitsisi tukahdutettuja tunteita siirtää lapsiin.

Onneksi tästä asiasta paavi nyt ainakin keskustelee.

45

131

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JohannaÄllä

      Yle osaa tunnetusti vetäistä aivan tyhjästä esille skandaaliuutisen, kun kysymyksessä on katolinen kirkko.

      Voi herranlettas kuinka kamalaa! Nyt varmaan kaikkien maailman katolilaisten pitäisi repiä hiukset päästään, jotta entisen (?) kommunistisen Repo-Radion punavihreät propagandistit olisivat tyytyväisiä...

    • pahaatekee

      Kuinka Jumalan nimessä ja sen suojissa voi tehdä näin paljon pahaa. Puhutaan hurskaasti abortin vastustamisesta ja elämän suojelemisesta. Tarkoituksena vain suojella hirviöiden himoja. Pappien kaapu on verellä häväisty. Vihdoinkin kirkon maallinen kopeus ja pappien palvonta romuttuu.

      • JohannaÄllä

        On sinullakin aatokset... Se hirviö taitaa paremminkin asua omassa päässäsi. Papeissa on tuhat kertaa enemmän todellisia pyhimyksiä kuin synnintekijöitä. Kommareita kiinnostavat vain viimeksi mainitut.


    • LippuHelvettiinKiitos

      Tämä on ollut sitä jumalan hyväksymää bordellitoimintaa?

    • Kannanottaja.Soini

      Ja Soini on taas hiljaa kuten katolisten pappien lasten hyväksikäytöstä. Mutta herralla oli kyllä kanttia osallistua abortinvastaiseen mielenosoitukseen työmatkallaan. Että sellainen kannanottaja tämä Soini.

    • Pyhät.papit

      Missä on viipyy Soinin kannanotot nunnien abortteihin? Ai niin papit on puhtaita pulmusia. Papit saa n...sia, kun ovat niin v..n pyhiä.

      • JohannaÄllä

        Höpö höpö... yksikään hurskas katolilainen ei surmaa lastaan eikä vaaranna ikuista pelastustaan.


      • Ei-NariNari
        JohannaÄllä kirjoitti:

        Höpö höpö... yksikään hurskas katolilainen ei surmaa lastaan eikä vaaranna ikuista pelastustaan.

        Tämä johtuu siitä, ettei Katolilaiset osaa seurata pyhän kirjansa oppeja, jossa selvästi käsketään tappaa lapsi, joka ei tottele vanhempaansa.

        Mukava satukirja ;)


    • sina_ei_ota_tama

      minusta tälläisiä organisaatioita pitäisi olla enemmän ja laillistettuna jotta minä 30v sinkku nörtti mies saisin toteuttaa fantasikoitani.

    • helppoo-hallintaa

      Tässä sen näkee papeiksi ei pitäs hyväksyä keitä vaan eikä nunniksikaan?
      Papin pitäs pystyä näyttämään kykenevänsä elämään ensimmäiset 90 vuotta siveästi samoin nunnien? (ja olisivat vasta sen jälkeen oikeutettuja hakemaan papin virkaan)
      Toinen vaihtoehto olis klips klips jos haluaa tuohon virkaan?
      Proplem solved?

      • JohannaÄllä

        Ilman muuta. Eivät nuo sisaret ole tässä olleet mitään pelkkiä ”uhreja”...


      • ValtaKorruptoi
        JohannaÄllä kirjoitti:

        Ilman muuta. Eivät nuo sisaret ole tässä olleet mitään pelkkiä ”uhreja”...

        Sen lisäksi että olet harvinaisen umpimielinen ja sokea oman kirkkosi ongelmapisteille, näemmä koet tarpeeksi myös lyödä jo valmiiksi lyötyjä seksuaalisen hyväksikäytön uhreja ilmoittamalla että heidän seksiorjuus oli heidän oma vikansa. Uskomatonta. Nythän ei puhuta vain normaaleista suhteista, jonka kohdalla kyseiset papit ja nunnat olisivat rikkoneet lähinnä selibaattilupaustaan, vaan seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Olen seurannut kirjoitteluasi tällä palstalla jo jonkin aikaa, ja olet parasta mahdollista "anti-mainosta" katoliselle kirkolle (näiden paljastusten ohella...) mitä voi kuvitella. Sääli.

        Huomattavasti kristillisempää olisi pyrkiä välittämään uhreista ja siistimään kirkkoa sisältäpäin, nykyiset katolilaiset eivät toki ole syypäitä edeltäjiensä rikoksiin, mutta heillä on velvollisuus yrittää tehdä kaikkensa ettei se toistu. Pätee myös muihinkin uskonnollisiin yhteisöihin, protestantteihin jne.


      • KatolinenTulevaisuus

        En tunne Johannaa, mutta suorapuheisesta tyylistä huolimatta ja osittain sen ansiosta arvostan häntä kyllä.

        Kuka on puhunut jostakin sisarten ”seksiorjuudesta” ja missä? Ikivanhaan epäekumeeniseen luterilaiseen tyyliin vedät heti paikalla johtopäätöksen, että kysymys olisi mukamas yleisestä ongelmasta katolisessa kirkossa. Nimenomaan TE luterilaiset ette koskaan näe ettekä tunnusta OMIA ongelmianne! Usein toivon, ettei teitä olisi edes olemassa koko ajan vesittämässä aitoa kristinuskoa eri humpuukitulkinnoillanne.

        Johanna ainakin sanoo niin kuin asiat ovat. Samaan ei kykene yksikään luterilainen leipäpastori tai -piispa! (Lähetyshiippakuntaa lukuunottamatta...)

        Siistimään kirkkoa? Noin kirjoittaa joku, jonka omassa kirkkokunnassa kaikki väärinkäytöt ollaan lakaistu vain maton alle vuosisatojen ajan. Katolinen kirkko on valinnut rohkeasti totuuden tien. Siihen te ette kykene, koska oikeasti ette ole edes mikään kirkko, vaan pelkkä verovaroilla pyöritettävä tyhjänpäiväinen kulissi.


    • kansalaistottelematon

      Odotan Timo Soinin kommenttia uskontonsa puolesta, eikö raukka näe miten sairasta katolisuus on.
      Taas menossa, onneksi viimeisen kerran kansan piikkiin rukoilemaan jenkkeihin. Varsinainen fariseus/Juudas.
      Jos Jumala olisi olemassa tuskin hyväksyisi tällaista tai olisihan Hänkin mies, joten hyväksyisi.

      • Hyväksikäytöt

        Turha toivo odottaa kommenttia Soinilta. Lähetin Sinisten toimistoon kysymyksen, kun taannoin tuli julkisuuteen lasten/poikien seksuaaliset hyväksikäytöt. Kysyin miksi ei ota kantaa lasten hyväksikäyttöihin katolisessa kirkossa, mutta kyllä otti osaa abortin vatastaiseen mielenilmaukseen työmatkalla. Niin vastaus tuli Sinisten toimistosta: hyvää päivänjatkoa!


    • anonyymi_e2s

      Se joka synnitön on, heittäköön ensimmäisen kiven.

    • taastätä

      Siis ihan uskomatonta oli noi ulkomaalaiset pappeja taikka pakolaisia niin aina ne vaan raiskaa?

    • ihmisenluonto

      "Pekka Mykkänen HS
      Julkaistu: 6.2. 18:03 , Päivitetty: 6.2. 19:02 HS myös kirjoittaa.


      PAAVI Franciscus on kertonut harvinaisen suorasukaisesti seksuaalirikoksista katolisen kirkon piirissä, kertoo muun muassa brittikanava BBC. Paavin mukaan katolisen kirkon papit ja myös piispat ovat käyttäneet hyväksi nunnia ja pitäneet näitä jopa seksiorjina.

      Kyseessä on ilmeisesti ensimmäinen kerta, kun paavi myöntää nunniin kohdistuvat seksuaalirikokset. Hän kertoi asiasta historiallisen Lähi-idän-matkansa yhteydessä tiistaina.

      Franciscuksen mukaan hänen edeltäjänsä, paavi Benedictus, oli määrännyt kokonaisen nunnien yhteisön suljettavaksi siinä tapahtuneiden seksirikosten vuoksi. Vatikaanin tiedottaja tarkensi CBS-kanavalle, että kyseessä oli Ranskan St. Jeanissa toiminut nunnayhteisö, joka suljettiin vuonna 2005.

      Paavin mukaan kyseisessä tapauksessa nunnia oli pidetty ”orjuudessa, jopa seksiorjina”. Hän uskoi, että hyväksikäyttöä tapahtuu kirkon parissa yhä.'
      ”Uskon, että sitä tapahtuu vieläkin. Koska asia ei ole niin, että heti kun jostain tulee tietoiseksi, se menee pois”, Franciscus oli sanonut BBC:n mukaan.

      Hänen mukaansa tapaukset ovat kuitenkin rajoittuneet ”tiettyihin seurakuntiin, enimmäkseen uusiin”.

      LUKEMATTOMAT pedofiliaskandaalit ovat ravistelleet katolista kirkkoa vuosikymmenien ajan. Elämänsä uskonnon harjoittamiseen omistaviin nunniin kohdistuvista seksuaalirikoksista on sen sijaan kerrottu harvemmin ja vähemmän.

      Nunniin kohdistuvia rikoksia on kuitenkin tullut ilmi eri puolilta maailmaa – Chilestä Intiaan ja Italiasta Afrikkaan, uutistoimisto AP ja muut viestimet ovat kertoneet.

      Viime viikolla myös Vatikaanin naistenlehdessä pappien kerrottiin käyttäneen nunnia seksuaalisesti hyväkseen. Nunnat ovat joutuneet tekemään abortteja tai kasvattamaan lapsia, joita heidän isänsä ei tunnusta omakseen, artikkelissa kerrottiin.

      Nunnien hyväksikäytöstä Afrikassa oli valitettu Vatikaaniin jo 1990-luvulla, mutta kirkon johto ei reagoinut valituksiin. Nyt asiaan suhtaudutaan vakavammin kansainvälisen #metoo-liikkeen ansiosta, kertoi The International Catholic News Weekly -julkaisu.

      VATIKAANI on herännyt hitaasti myös lasten raiskauksiin ja muuhun hyväksikäyttöön. Vuodesta 2013 paavina toiminut Franciscus on pyytänyt kirkonmiesten tekoja anteeksi esimerkiksi Yhdysvalloissa ilmi tulleiden tapausten jälkeen.

      ”Me emme toimineet ajoissa, emme ymmärtäneet asian laajuutta ja vakavuutta.– – Emme näyttäneet, että välitämme pienimmistämme. Me hylkäsimme heidät”, paavi sanoi kirjeessään viime elokuussa NBC-kanavan mukaan.

      Tuolloin Yhdysvaltoja järkytti raportti, jonka mukaan yksistään Pennsylvanian osavaltiossa 300 pedofiilipappia oli käyttänyt hyväkseen tuhansia lapsia vuosikymmenien ajan. Rikoksia oli peitelty järjestelmällisesti.

      Paavi tapasi syyskuussa viisi seksuaalisen hyväksikäytön uhria Yhdysvalloissa. Hän lupasi suojella lapsia jatkossa ja saattaa rikolliset vastuuseen teoistaan.

      ”Jumala itkee”, hän totesi tapaamisen yhteydessä CNN-kanavan mukaan.

      PUOLAN katolisen kirkon arkkipiispa Stanislaw Gadecki kertoi keskiviikkona tapaavansa kymmeniä seksuaalisen hyväksikäytön uhreja. Tapaamisilla hän on valmistautunut 21.–24. helmikuuta Vatikaanissa pidettävään, paavin johtamaan kokoukseen, jossa etsitään keinoja seksuaalisen hyväksikäytön kitkemiseen kirkon piirissä, uutistoimisto AFP kertoi.

      Puolassa katolisella kirkolla on voimakas rooli. Noin 700 puolalaista on kertonut joutuneensa kirkonmiesten uhreiksi.

      Puolassa 62 papiston edustajaa on tuomittu hyväksikäyttörikoksistaan".

      Jumalan nimissäkö he tekevät näitä hirveyksiä vai sen vuoksi, kun eivät saa luonnollisesti tyydyttää tarpeitaan?

      • asiat.ennallaan

        Franciscus osaa kyllä puhua kauniisti, mutta teot näiden kuuden vuoden aikana asian
        korjaamiseksi puuttuvat, Korruptoituneita pappeja on asetettu korkeisiin virkoihin. Benedictus sen sijaan toimi, mutta ei riittävästi.

        Pappien selibaattia Franciscus ei halua purkaa.


    • Maitotölkki

      Kukaan oikeasti Jumalaan uskova ei sekaannu lapsiin, jos sekaantuu niin mitä ajattelette Jumalan ajattelevan sellaisesta? Raamatussa ei myöskään lue sellaista että pappi ei saa mennä naimisiin, katolilaisuudessa se on siksi että papin kuollessa kirkko perii omaisuuden takaisin itselleen. Mitähän oikea Jumala ajattelee tästäkin?

      • KatolinenTulevaisuus

        Minun uskoni ei perustu toisille ihmisille, heidän teoilleen ja tekemättäjättämisilleen. Pyhä kirkko ei epäile eikä horju uskossaan. Tässä suuri ero teihin protestantteihin!

        Yksin usko pelastaa, kunhan se eletään todeksi. Vaikka kaikki maailman katolilaiset olisivat pahoja synnintekijöitä, se ei horjuttaisi uskoani yhtään.


      • Ei-NariNari

        Eli vaikka olisit paha synnintekijä, ei uskosi horju siltikään.
        Eikös juuri 'pahat' näe itseään tosiuskovana? :D


    • KatolinenTulevaisuus

      Me kaikki elämämme maassa, jossa yli 50% kaikista avioliitoista päättyy avioeroon. Avioelämään kuuluu väkivaltaa, raiskauksia, hyväksikäyttöä, pettämisiä... luettelo on loputon. Mutta kas kummaa, kun kukaan ei tätä kauhistele!

      Avioliitto on sakramentti, selibaatti ei sitä ole. Siispä avioliittoon kuuluu erityinen Jumalan armo. Siitä huolimatta ihmiset pettävät ja eroavat.

      Jotakin rajaa näille "kauhisteluille"...

    • Lopputältäerää

      Mikä tämä tällainen usko on, joka tuhoaa kymmenien tuhansien lasten elämän.
      Pöntöstä puhuttaa rauhaa ja rakkautta. Ovatko papit ja piispat käsittäneet väärin rakkauden antamisen käytännössä.

      Eivät nuo nunnatkaaan ihan synnittömiä ole, mutta varmaan suurin osa joukosta on sellaisia etteivät haluaisi tulla katolilaisten pappien seksuaalisesti hyväksikäytöksi. Sen takiahan paavi Benedictus määräsi kokonaisen nunnien yhteisön suljettavaksi siinä tapahtuneiden seksirikosten vuoksi.

      • eivät.uskottavia

        Ei näistä nunnistakaan ota mitään selvää, mitä mielessä liikkuu !


    • epäilijä

      Joo kyllä se tiedetään että kirkon piirissä sattuu kaiken laista olkoon lahkot taikka katolliset .Aina papit uskon varjolla on käytäneet hyväksi asemaansa väärin, hyvä että puututtaan.

    • kiitos.ei.katolisuus

      Näitä kauheuksia saa näköjään kuulla tämän tästä, eikä loppua näy moisille uutisille.

      • KatolinenTulevaisuus

        Minua kiinnostavat enemmän ne kauheudet, että yli 50% maamme avioliitoista päättyy avioeroon sekä abortti-lapsenmurhat, joista ei saa edes puhua! ”Kauhistele” sinä vain rauhassa...


      • LippuHelvettiinKiitos
        KatolinenTulevaisuus kirjoitti:

        Minua kiinnostavat enemmän ne kauheudet, että yli 50% maamme avioliitoista päättyy avioeroon sekä abortti-lapsenmurhat, joista ei saa edes puhua! ”Kauhistele” sinä vain rauhassa...

        Eikö se oma pesä/koti pitäisi ensin putsata?
        Aikamoista touhua, kun on annettu selibaattilupaus. Sinä siis sallit toiminnan, kun kerran kirkon ulkopuolellakin sattuu ja tapahtuu.
        Kiitos kun avasit ikkunan katoliseen ajatusmaailmaan.


      • kattotalkoot
        KatolinenTulevaisuus kirjoitti:

        Minua kiinnostavat enemmän ne kauheudet, että yli 50% maamme avioliitoista päättyy avioeroon sekä abortti-lapsenmurhat, joista ei saa edes puhua! ”Kauhistele” sinä vain rauhassa...

        Älä yhdistä avioliittoja ja lapsiin sekaantuneita pappeja kekskenään. Avioliitot ovat kahden aikuisen ihmisen luoma liitto vaikka se päätyisikin eroon.

        Katolilaisuudessa aikuiset papit käyttävät lapsia hyväkseen. Ei pidä sekoittaa ja puolustaa kahta asiaa joilla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa.


    • monenlaista.kuullut

      Kiinnostasi tietää, että missä ovat nämä nunnien lapset ? Jos noin läheisesti muhinoidaan, niin kyllä niitä lapsiakin luulisi syntyvän.

      • AahSaatana

        Ne on siellä lattian alla.


      • aikoihin.eletty
        AahSaatana kirjoitti:

        Ne on siellä lattian alla.

        Onhan se kyllä aivan hirveää, että lattian alla ! Tekeytyvät valkeuden enkeleiksi pahan tekijät.


    • KatolinenTulevaisuus

      Olkaa hyvät ja kysykää asianomaiselta katoliselta paikalliskirkolta suoraan. Eivät nämä ole mitään Helsingin katolisen hiippakunnan ongelmia, eikä meillä ole mitään vastauksia eikä selityksiä.

      Samalla voisitte katsoa peiliin ja selvittää omat ongelmanne.

    • KaatuvaPulu
    • Kattotalkoot
    • kattotalkoot

      linkin lopussa paavi toteaaa ja ikäänkuin antaa luvan.

      "Paavi Franciscus on höllentänyt katolisen kirkon homoseksuaalisuuden tuomitsevaa linjaa todeten itsekin paaviutensa alkuvaiheessa, että ”jos henkilö on homo ja tukeutuu Jumalaan hyväntahtoisena, niin kuka minä olen häntä silloin tuomitsemaan”."

      Paavillako on ihmisenä oikeus sallia sitä minkä Raamattu kieltää...

    • ETTÄ.KAIKKEA

      Ei ole loppua näkyvissä !
      15.2.2019 Uutisista luettua: Katolisen kirkon skandaalit jatkuvat: Nyt Vatikaanin Diplomatiaa epäillään ahdistelusta Ranskassa. NOLOILLE UUTISILLE EI NÄY LOPPUA LÄHITULEVAISUUDESSA.

    • gfhdhjfj

      Jos haluatte tietää katolisen kirkon puuhasteluista, kuunnelkaapa australialaisen Fiona Barnettin dokumentti 'Candy Girl' ja hänen muita haastettelujaan. Häntä oli rääkätty parivuotiaasta teini-ikään asti ei vain katolisen kirkon pappien toimesta ja heidän kirkoissaan, vaan myös puolustusvoimien, lääkäreiden, poliitikkojen ja muiden sellaisten ihmisten toimesta, joita normaali ihminen on oppinut katsomaan yläviistoon ja kunnioittamaan. Kannattaa kuunnella myös Hampsteadin sisarusten kertomukset omista kokemuksistaan opettajiensa ja vanhempiensa ja pappien kynsissä. Onneksi pahuus on lopulta tulossa laajempaan tietoon, varsinkin netin välityksellä. Jokainenhan me syntinen olemme ja ansaitsemme helvetin tulen, ellei Jeesus olisi meitä puhtaaksi pessyt omalla verellään, mutta tuollaiset todelliset karmeudet pitäisi kyllä tuoda julki ja tekijät vähintään julkisesti tuomittava, jos ei laillisesti. Mikä rangaistus olisi riittävä ihmiselle, joka on osallistunut satanistiseen rituaalimurhaan ja uhrin lihan syömiseen? Onko teloitus riittävä? Minusta julkinen häpäisy ja erottaminen viroista on paras rankaisu noille hirviöille.

    • Synninpaikka
      • jo.aikakin

        21.2.2019 Muistakaapa katsoa Ylen Uutiset klo 20.30 telkkarista. Katoliset esillä.


      • ottavatko.tosissaan
        jo.aikakin kirjoitti:

        21.2.2019 Muistakaapa katsoa Ylen Uutiset klo 20.30 telkkarista. Katoliset esillä.

        Paljon on sellaista, joka on vain pelkkää näytelmää. Kaikki ei ole aina sitä miltä se näyttää.


    • pukkikaalim.vartijana

      Vatikanin tuore ehdotus näiden seksirikosskandaalien ehkäisemiseen on se, että katoliset papit vahtikoot toisiaan. Ja hyvinpä se onkin tähän asti toiminut. Tietoa väärinkäytöksistä on kyllä ollut, mutta eivätpä vaan ole puutuneet aktiivisesti, vaan on lakaistu maton alle.

      • pukit

        Siinä on pukit kaalimaan vartijoina.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      68
      1713
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      163
      1411
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1232
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1204
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1106
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      70
      869
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      835
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      191
      766
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      97
      759
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      654
    Aihe