Malmin lentokentän luonnonsuojelu ristiriitainen?

Ihmettelijä1

Malmin kentän ystävät esittävät Malmin kentän aluetta kokonaisuudessaan luonnonsuojelualueeksi, Miten se lentäminen sitten? Se ei taida liittyä tähän mitenkään ja kuullostaa hyvin ristiriitaiselta. Kerosiinitankkien jämät ja muut alueen ruosteiset jätteet? Nyt on karannut mopo lopullisesti käsistä kentän puolustajien linjoissa :D

51

85

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
      • Anonyymi

        No lentäminen loppuu 31.12.2019 mutta rakentaminen viivästyy kyllä. Luonnonsuojelualue kaikkien kaupunkilaisten käyttöön. Tapahtumia tulee paljon.


      • Anonyymi

        Kyllä on hieno mesta toi Pyhtää. Lisäksi Dronejen ykköskehityspaikka Suomassa. Avajaiset tänä kesänä ,eiku paikalle.


    • Anonyymi

      "Saastuttajille"? Eiköhän asuinalueen rakentaminen ja toiminta kuitenkin ole huomattavasti suurempi ympäristörasite kuin Malmin pienkoneet.

      Ja mitä Pyhtään kenttään Malmin korvaajana tulee, sanoo Redstone Aeron toimitusjohtaja Esa Korjula että "Ei tämä ole Malmin korvaaja, koska sitä ei voi korvata mikään".
      https://www.kauppalehti.fi/uutiset/ensimmainen-lento-pyhtaalle-aurinko-nayttaytyi-bisnes-ja-harrasteilmailulle/d930572d-56f9-3125-887c-dee415ad1b40

      Luonnonsuojelun laittaminen lainausmerkkeihin on tarpeetonta, koska Malmin lentokentän suojelua ja lentotoiminnan jatkumista vaativista on ilmailijoita vain murto-osa.
      https://www.sll.fi/uusimaa/2019/05/12/malmin-niitty-kertoo-riittamattomien-selvitysten-vaaroista/
      https://www.maf.fi/lentokone-auttaa/viheryokkonen-pelastuu-malmilla/

      • Anonyymi

        https://www.maf.fi/lentokone-auttaa/viheryokkonen-pelastuu-malmilla/
        Moniko perhonen on liiskaantunut lentokoneen tuulilasiin. Heinikon voi leikata ilman näitä perhosten/lintujen "tappajiakin".
        Juuri leikattiin ja siinä tuhoutuivat viimeisetkin perhoset.


      • Anonyymi

        Linnut sieltä hädissään lähtevät heti aamu 8:lta kun "pörräys" alkaa. Onneksi on lähistöllä lintuparatiisi vanhankaupungin lahti, jossa saavat olla turvassa. Lyhyellä ruskeaksi kuivuneella heinokolla ei perhoset lentele. Kaikki havaitut 2kpl. viheryökköstä harhautunut muualta pyydykseen kuolivat. Lokkeja lentelee muutama kitotien reunoilla jos eivät jo koneisiin törmänneet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Linnut sieltä hädissään lähtevät heti aamu 8:lta kun "pörräys" alkaa. Onneksi on lähistöllä lintuparatiisi vanhankaupungin lahti, jossa saavat olla turvassa. Lyhyellä ruskeaksi kuivuneella heinokolla ei perhoset lentele. Kaikki havaitut 2kpl. viheryökköstä harhautunut muualta pyydykseen kuolivat. Lokkeja lentelee muutama kitotien reunoilla jos eivät jo koneisiin törmänneet.

        Johan sieltä lokitkin lähtivät. Lyhyeksi ajettu ruskea heinikko ei perhosia/lintuja houkuttele. Onneksi loppuu pöristely niin saa heinäkin kasvaa.


      • Anonyymi

        "Lisäksi laajamittainen asuntorakentaminen Malmilla vaarantaisi meritaimenen, joka on palannut lisääntymään Malmin lentokentän maastosta Tattarisuolta alkunsa saavaan Longinojaan pitkään jatkuneen luonnonsuojelutyön tuloksena."
        Johan se on pilattu lentotoiminnan ansiosta.
        Luonnonsuojelua? Malmin valvomattomalla lentopaikalla elikorpikentällä.
        > Katja Pellikka
        Tattarisuon ojavesinäytteiden ja Helsingin purojen haitta-ainetulokset

        > Longinojan merkittävin sivuoja on Malmin pienlentokentän suunnalta
        > laskeva Lentokentänoja.
        > Lentokentänojalla ei kuitenkaan ole kaikki hyvin. Sen sedimentissä
        > lyijyn,
        > nikkelin, sinkin, kuparin, kadmiumin ja arseenin pitoisuus oli korkeampi
        > kuin Longinojan latvoilla tai pääuomassa. PAH- ja PCB-yhdiste- sekä
        > torjunta-ainepitoisuudet olivat sentään pieniä.
        > Haitallisimman organotinayhdisteen, tributyylitinan, pitoisuus oli
        > suurin
        > Lentokentänojassa.Joka laskee Taimenpuro Longinojaan!
        > Johtuu ilmeisesti nykyisestä lentotoiminnasta.
        > Metalleista erityisesti kadmiumin ja nikkelin liukoiset pitoisuudet olivat Lentokentänojassa muita ojavesiä huomattavasti korkeampia. Nikkelin pitoisuus oli melko korkea ja sillä saattaa olla kielteisiä vaikutuksia esimerkiksi kaloihin. Lentokentänojan korkeat nikkeli- ja kadmiumpitoisuudet ovat todennäköisesti peräisin lentokenttäalueen maaperästä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.maf.fi/lentokone-auttaa/viheryokkonen-pelastuu-malmilla/
        Moniko perhonen on liiskaantunut lentokoneen tuulilasiin. Heinikon voi leikata ilman näitä perhosten/lintujen "tappajiakin".
        Juuri leikattiin ja siinä tuhoutuivat viimeisetkin perhoset.

        Heinikko leikataan lentoturvllisuuden varmistamiseksi. Valitettavasti vaan pesimäkautena jolloin linnunpoikaset silpoutuvat leikkurien teriin. Jos ei kentälle "vangiksi" jääneet Ketut ole syöneet jo linnupesistä munat nälkäänsä.


      • Anonyymi

        Siellähän on useampi kettu kenttäalueella nälkäisenä.

        Kettu (Vulpes vulpes) liikkuu pääasiassa ilta- ja yöaikaan
        Älykäs ja oppimiskykyinen eläin
        Kettu on kotiutunut myös kaupunkien laitamille .

        Vaikka kettu enimmäkseen saalistaa myyriä ja muita pikkujyrsijöitä, se lähtee tilaisuuden tullen muna- ja lintujahtiin. Linnut tekevät kaikkensa ajaakseen vihollisen pois, mutta rauhallisesti kierrellen kettu silti etsii saalista ja nappaa osansa. Jos kettu saa siepattua isomman linnun, vaikkapa vesilinnun, se kuljettaa saaliin rauhalliseen paikkaan ja syö sen siellä. Ylimääräisen ruuan kettu varastoi maakuoppaan.

        Kettu kaivaa usein itse pesäkolonsa, jossa naaras synnyttää keväällä keskimäärin 4-7 pentua. Kettuperheessä saattaa lisäksi elää muutamia naaraita edellisvuoden pentueesta. Syksyllä pentueen urosketut ja osa naaraista jättävät vanhempiensa reviirin.


    • Anonyymi

      No olihan siellä 2 viheryökköstä ,liiskaantuivat Cessnan tuulilasiin. Myös lintuja on osunut. Linnut ovat turvallisuusriski lentokentällä ja esim.He-Va:lla asia hoidetaan haulikolla ampumalla ,entäs malmin korpikentällä..
      Myös Ruisrääkät 2kpl. on kadonneet aikaa sitten!
      Suomen Luonnosuojeluliiton ohje:
      Älä rääkkää ruisrääkkää
      (27.6.2006) BirdLife Suomi ja Suomen luonnonsuojeluliitto toivovat, että kesän peltotöissä otettaisiin huomioon erään maaseudun omaleimaisimman linnun, ruisrääkän, hyvinvointi.


      Niittotyöt koituvat yhä monen nuoren ruisrääkän kohtaloksi, sillä heinikossa ruokailevat poikaset silpoutuvat usein niittokoneiden teriin.

      Tilanne Malmin lentopaikalla.
      § 487
      Maa-alueen vuokraaminen Malmin lentokentän alueelta Malmin lentokenttäyhdistys ry:lle.

      Hoitovelvoitealueella vuokralainen on velvollinen kustannuksellaan suorittamaan alueen kunnossa- ja puhtaanapitoon sekä ilmailutoiminnan turvallisuuteen liittyviä toimenpiteitä, esimerkiksi alueen niittoa.!!
      Linnut ovat lentokentällä lentoturvallisuusriski!

      Syyskuun alussa oli kentällä ruokailemassa n. 30-40 Valkoposkihanhea(suojeltu laji) Aina kun pienkone laskeutui tai nousi ,häiriintyivät linnut lentoon ,tekivät pienen kierroksen ja ja laskeutuivat taas.Melkoinen onnettumuusriski.Lähtivät kuitenkin onneksi varmaankin lähistöllä oleville nurmialueille. Kuten
      Kivikkoon ,Viikin pelloille ja Vanhankaupungin lintuparatiisiin.

    • Anonyymi

      "– Se on aromaista niittyä. Luontotyyppiä, jota Suomessa ei enää ole monta hehtaaria. Se pitäisi ilman muuta turvata, Veistola painottaa."
      Samanlaista niittyä löytyy viereisestä Viikistä ,Latokartanosta ,Kivikosta! Viikissä luonto ja Lintuparatiisi jossa ei vaaraa lentokoneista/melusta.

    • Anonyymi

      Joko lentotoiminta on lopetettu. On erittäin suuri riski että pienkone törmää viheryökkösiin.

      • Anonyymi

        Ne kuoli viimetalven pakkasiin.


      • Anonyymi

        Haukka tuli lentokoneen tuulilasista läpi Malmilla! Lento-ominaisuudet Trafin mukaan heikkevät. Kummallakohan?


    • Anonyymi

      Tänne mahtuu mukaan.
      Nummelan lentokentän kehitysehdotus toisi lisää työpaikkoja

      Tiedote 11.5.2018

      Vihdin kunta ja ilmailualan toimijat selvittävät eräiden Malmin lentokentän toimintojen sijoittumista Nummelaan

      Osa Malmin koulutustoiminnasta, teknisistä palveluista ja lentokoneista voisi saada vireillä olevan suunnitelman pohjalta tyyssijan Nummelasta. Vihti pääsisi tällöin yhdeksi toimijaksi liikenneministeriön tavoitteessa toimivien lentokenttien ketjuun pääkaupunkiseudun lähialueilla. Ammattiin tähtäävää moottorilentokoulutusta järjestävä BF-lento ja ilmailualan teknisiä palveluja tarjoava Future Sky Oy ovat kiinnostuneita siirtämään toimintojaan Nummelaan lentokenttäalueelle. Myös lentävää DC-3-museokonetta operoiva DC-yhdistys on kiinnostunut tulemaan Nummelaan. Tulevaisuudessa voi olla mahdollista opiskella myös yleisilmailun elektroniikka-asennuksen ja teknisten palvelujen tuottamista. FutureSky Oy on jo osoittanut kiinnostusta opiskelun järjestämiseen. Kehityssuunnitelma mahdollistaa 25 uutta työpaikkaa ja turvaa noin 20 työpaikkaa ilmailussa ja sitä lähellä olevilla aloilla. Vihdin Yrittäjät Ry:n puheenjohtajan Leevi Pursiaisen mielestä ilmailualan työpaikkojen lisääntyminen on tervetullut uusi ”aluevaltaus” Vihdissä.

      Hankkeen takana on Nummelan Lentokenttäyhdistys, joka toimii myös jatkossa kentän pitäjänä. Yhdistyksen jäseninä on ilmailualan yhdistyksiä ja yrityksiä. Kaavailtu kaupallinen toiminta edellyttää uusien toimitilojen rakentamista. Ne sijoittuisivat suunnitelmassa lyhyemmän kiitotien reuna-alueelle nykyisten hallien tienoille. Arkkitehti Pertti Pääsky on laatinut alustavat asemapiirrokset ja niistä on konsultoitu Trafin edustajia. Lentotoiminnan lähestymis- ja tuloreitit on suunniteltu vielä paremmin keskitettäväksi valtatie 25 suuntaisiksi ja Helsinki-Turku -moottoritien päälle.

      Toimintaa voidaan kehittää nykyisen ympäristöluvan puitteissa ja myöhemmin selvitetään, millainen tarve on ympäristöluvan päivittämiselle. Ensimmäinen askel Nummelan kentän kehittämisessä on kiito- ja rullausteiden päällystäminen, jonka toteuttamista Vihdin kunta selvittää. Liikenne- ja viestintäministeriöltä on haettu tähän avustusta.

      • Anonyymi

        Yksi kolesta enää Malmilla sijaitsevasta lentokoulusta muuttaa tänne ,rakennuttaa hallin ennen talvea. Myös DC-3 lähtee tänne ja suunnitelmissa halli myös.Nyt Vaasassa hallissa talvet. Nyt Hyvinkään kentällä vaihdetaan varamoottori ,kun toinen moottori sylki öljyt luontoon.


    • Anonyymi

      No ei ne Viheryökköset välttämättä ole kuolleet .Perhoset osaa lentää ja viereisen Latokartanon alueella on samaa biotooppia joka myös leikataan kerran kesässä. Paljon perhosia myös vihreitä. Toivotaan että sinne lentäneet nämäkin perhoset. On turvallinen alue heille.

      • Anonyymi

        Siellä oli 2kpl. muualta harhautunutta viheryökköstä ,ei ole enää.
        Kimolepakoita ole koskaan ollutkaan.


    • Anonyymi

      Perhoset lentävät satoja jopa tuhansia kilometrejä.Ovat jo kaukana.

    • Anonyymi

      Tamperelaisessa rivitalossa asuneiden talo oli rakennettu Tampereen kaupungin vuokramaalle, joka oli entinen kaatopaikka. Useat asukkaat olivat sairastuneet syöpään. Tampereen kaupunki lunasti lopulta rivitalon miljoonilla, mutta kuolleitahan se ei tuo takaisin. Sinnemäki -et kai vaan rakenna matulähiötä potentiaaliselle syöpämaalle. Ajattele "mainettasi". Mitä Punaiset Prikaatit sinusta ajattelisikaan`?

    • Anonyymi

      Lentotoiminta loppuu vuoden lopussa. Aidat nurin ja alue kansalaisten vapaaseen virkistyskäyttöön. Maat puhdistettava ensin myrkyistä jotka liukenevat taimenpuro Longinojaan. Kalakuolemia viime kesänä.

    • Anonyymi

      Harvemmin lentoneet laskeutuu luonnonsuojelualueelle ,kuten ensikesänä ei Malmillekaan. Hienoa että saadaan vapaaseen käyttöön.

      • Anonyymi

        Onpahan vedätys. Kyllä on itsekästä touhua .Kohta varmaan Urho Kekkosen luonnosuojelualueelle vaaditaan pienkoneen omistus ja lentolupa! Riittääkö Ultrakevyt kone?


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Pörrääminen loppuu joka tapauksessa. Virkistysalueena kunnes valitukset on hylätty.

    • Anonyymi

      Malmin kentässä on kai kahta erilaista näkemystä. Käsittääkseni rakennukset ollaan aiottu suojella mutta toiset haluaa että, kenttä kaikkineen pitäisi säilyttää. Toisaalta onhan niitä kenttiä oliko Nummelassa jne. Onko toiminnassa vai ei tällä hetkellä mutta eiköhän niistä saisi fiksattua toimivan kentän. Ne jotka ilmailuaharrastaan kyllä pääsevät varmasti sinnekkin. Eikä Malmin kenttä ainakaan vielä mitään loppumisen merkkejä ole osoittanut aiemminkin samaa ympyrää lentävien pienlentokeiden lisäksi nyt on vain lisääntynyt helikopteri liikenne. Helikopteri liikenne on meluisempaa kuin pienlentokoneilu.

      Nythän ne suunnittelee helikopterikenttää Lahdenväylän toiselle puolelle. Joka ei se mikään järkevä suunnitelma ole. Se olisi kannattanut säilyttää Malmilla tai siirtää vaikka Nummelaan. Toisaalta jos ajatellaan siltä näkökannalta kuin Malmia, jotkut sanoi ettei lentomelusta saisi valittaa koska se oli siellä ennen asutusta mutta tuossa uudessa sijainnissa asutus oli ennen helikopteri kenttää joten sen vastustus on tuolla ajattelumallilla oikeutettua.

      • Ei vain aiottu suojella , vaan on jo lain mukaan suojeltu.

        Malmin lentokentän lentoasemarakennukselle, lentokonehallille sekä autotallille on laadittu asemakaavan muutos, jossa rakennukset suojellaan kaupunkikuvallisesti, rakennustaiteellisesti ja historiallisesti arvokkaina rakennuksina. Kaavamuutoksesta tehty valitus hylättiin hallinto-oikeudessa ja suojelukaava on nyt lainvoimainen.
        Asemakaavan muutos varmistaa kulttuurihistoriallisesti ja rakennustaiteellisesti tärkeiden rakennusten säilymisen ja mahdollistaa niille uuden käyttötarkoituksen.


    • Anonyymi

      "Norjaan tilataan 60 sähkölentokonetta – kappalehinta 350 000 dollaria
      Lentäjät saavat samanlaisen lupakirjan sähkölentokoneiden lentämisestä kuin perinteisillä konemalleilla. Koulutusyritykselle sähkölentokoneet tarjoavat perinteisiä lentokoneita halvemmat käyttökustannukset."

      No ei saakaan kun ropelli pysätyi ja kone putosi järveen. Sähkökatko kesken lennon. Koneet käyttökieltoon!
      Malmilla tömähti sähkökone kenttään jo keväällä,romut lähetettiin tehtaalle "parsittavaksi." Onneksi ei henkilövahinkoja. Piti tuokin onnettomuus salata tähän asti. Menee lokakuussa Pyhtään nykyaikaiselle lentopaikalle ,Malmihan suljetaan.

      • Anonyymi

        YLE:Analyysi: Lentotaksi Volocopterin lento Suomessa oli todella suuri juttu, vaikka harva sitä tajusi

        Suomella on nyt eturivin paikat
        Suomi voi hyvinkin olla lentotaksitoiminnassa merkittävässä roolissa. Ei niinkään sen vuoksi, että Volocopter olisi innokkaana tulossa Suomeen bisnestä tekemään, vaan digitalisaatiosyistä.
        Lupaus lentää Suomessa herätti vääriä toiveita

        Volocopterin torstainen lupaus innosti monet suomalaiset jo pohtimaan, missä päin pääkaupunkiseutua yhtiön lentotaksit alkavat liikennöidä. Sosiaalisessa mediassa moni ehdotti Malmin kenttää lentotaksien kotipaikaksi.

        Valitettavasti Volocopteria Helsinki ei taida alkuvuosina suuremmin kiinnostaa.
        Se tiedetään, että Volocopterin delegaatio kävi lyhyesti tapaamassa Suomessa lentokenttiä hallinnoivan Finavian väkeä, mutta tapaaminen oli enemmän käyntikorttien vaihtoa tarjonnut kohteliaisuus kuin neuvottelutunnustelu.

        Malmin kentästä Helsingissä ei voisi tulla Volocopterille tukikohtaa, sillä yhtiön strategian mukaan Voloportin on sijaittava suoraan kansainvälisen lentokentän kyljessä, jotta lentotaksiliikenteen tärkein kriteeri eli lennoilta saapuvien matkustajien aikasäästö voisi toteutua.


      • Anonyymi

        No eipä tilakaan. Semmoista konetta ei ole vielä tehtykään! Vaan näillä polttomoottoti koneilla koulutetetaan jopa suomalaisia:
        20 uutta Diamond-lentokonetta.

        Rahoitus
        Kelan kautta voit saada noin 460 euroa kuukaudessa opintoapurahaa ja noin. 800 euroa kuukaudessa lainaa, mikä tarkoittaa noin 1260 euroa apurahoja ja lainaa kuukaudessa (vanhempien tulot voivat vähentää määrää).

        Huippumoderneissa tiloissa, mukaan lukien 20 uutta Diamond-lentokonetta, kaikki on valmis teille, jotta voit tulla lentoyhtiön valmiiksi pilottiksi vain kahdessa vuodessa. Tutkijaopiskelijoillamme on oikeus aloittaa työskentely minkä tahansa lentoyhtiön ensimiehenä, ja lentoyhtiöt palkkaavat kadetteja suoraan koulustamme.


    • Anonyymi

      Joko Urho Kekkosen Luonnosuojelualue kohta aidataan myös ja oleskella saa vain Lentoluvan/lentokoneen omistajat. Ultrakevyt lupa tuskin riittää..

    • Anonyymi

      Pyhtäällä mahtava hanke. Dronet ovat tulevaisuutta ja perusinfra kehittyy kun koneita siirtyy malmilta sinne. lyhyt matka ja ei ruuhkaa. ilma vapaa. nyt pitää vuokrata sieltä tuhannen - kaksi m2 ja tehdä hangaaria.

    • Anonyymi

      Sähköinen lentäminen loppui Malmilla. Pipistrel tömähti kenttään jo toukokuussa ,meni päreiksi. Hyvin on onnistuttu salaamaan onnettomuus. Onneksi koelentäjille ei käynyt pahasti. Lentokoulutukseen ei tuota leijaa tuskin hyväksytään.On nyt tehtaalla korjattavana ,Pyhtäällä jo sitä odotetaan , pitäisi olla kunnossa lokakuussa.

      • Anonyymi

        Viime maanantaina tuli tonttiin Saksassa Malmilta espanjaan talveksi lähtenyt ollut Ultrakevyt kone. Syttyi nousun jälkeen tuleen Würzburgissa Schenkenfeldin lentokentällä, lentäjät onneksi pelastuivat. Ovat sairaalassa Würzburgissa ja voivat olosuhteisiin nähden hyvin.


      • Anonyymi

        Norjan Pipistrel Alpha Electro-sähkölentokone, joka teki pakkolaskun järveen, oli kyydissä 2 henkilöä, joista kumpikaan ei loukkaantunut. Se oli Norjan ensimmäinen ja ainoa sähkölentokone.
        Taitaa vaakuutusmaksut olla nousussa sähkö-Pipistreleissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Norjan Pipistrel Alpha Electro-sähkölentokone, joka teki pakkolaskun järveen, oli kyydissä 2 henkilöä, joista kumpikaan ei loukkaantunut. Se oli Norjan ensimmäinen ja ainoa sähkölentokone.
        Taitaa vaakuutusmaksut olla nousussa sähkö-Pipistreleissä.

        Luopuvat "sähköleluista" ja kouluttavatkin näillä!
        20 uutta Diamond-lentokonetta.Polttomoottorikäyttöistä vähäpäästöistä.

        Rahoitus ja maahanpääsy

        Kelan kautta voit saada noin 460 euroa kuukaudessa opintoapurahaa ja noin. 800 euroa kuukaudessa lainaa, mikä tarkoittaa noin 1260 euroa apurahoja ja lainaa kuukaudessa (vanhempien tulot voivat vähentää määrää).

        Huippumoderneissa tiloissa, mukaan lukien 20 uutta Diamond-lentokonetta, kaikki on valmis teille, jotta voit tulla lentoyhtiön valmiiksi pilottiksi vain kahdessa vuodessa. Tutkijaopiskelijoillamme on oikeus aloittaa työskentely minkä tahansa lentoyhtiön ensimiehenä, ja lentoyhtiöt palkkaavat kadetteja suoraan koulustamme.


    • Anonyymi

      Poltetaan turvetta . Naapuri poltaa turvetta.i Imastoimtia ei voi pitää päällä.Kauhea haju ja silmiä kirvelee. Mökillä rannat mennyt pilalle lietteestä. Suolla valtavat ojat. Aivan järkyttävää. Veron maksajalla pitäisi olla oikeus valita mitä maksuja kannattaa.

    • Anonyymi

      Ei tule tuo humpuuki nimienkeräys saamaan 50,000 nimeä ,vaikka mainostetaan kaikissa mahdollisissa medioissa jatkuvasti. Kansalaiset haluaa asuntoja , lentokoulut lähtee Nummelaan ja Vesijärvelle jonne valmistuu niille hallit koneita varten.
      YLE:Aeropole flight training -lentokoulun toimitusjohtaja Mikko Riepula sanoo, että koulu aikoo hajauttaa toimintaansa entisestään.
      – Tulemme toimimaan vahvasti Tampere-Pirkkalassa ja Lahti-Vesivehmaalla, jossa meillä on jo isot investointiprojektit käynnissä, Riepula sanoo.

      Uusi kenttä Pyhtäällä, Nummelan kehitystä jarruttaa ympäristölupa

      Patrian lentäjäkoulutus siirtyi jo pari vuotta sitten Pirkkalaan. Pyhtäälle rakennettu uusi kenttä kiinnostaa toimijoita. Myös Mäntsälässä on aloitettu kenttäprojekti, mutta toteutuessaan sieltä voisi yva-arvion mukaan lentää aikaisintaan vuonna 2023.
      Malmin pitkäikäisin koulu rakentaa koulukoneilleen uutta kotia Nummelan kentälle Vihtiin.
      – Nummelasta soitettiin pari vuotta sitten, että voisimmeko tulla sinne. Sanoin että tottakai, kertoo BF-Lennon koulutuspäällikkö Mark Baker.
      Tontti on Bakerin mukaan vuokrattu ja uuden lentokonhallin rakentaminen alkaa jo tällä viikolla.

    • Anonyymi

      Eipä onnistu tämäkään huiputus. Jää äänimäärä kauas vaaditusta 50.000:sta.
      Ei Suomalaiset sentään niin tyhmiä ole ,että tuommoiseen vipuun menisivät.
      Linnutkin häiriintyvät koneiden melusta ja ovat lentoturvallisuusriski.
      Monellakohan Luonnosuojelualueella pörrää lentokoneet,tuskin yhdelläkään.

      • Anonyymi

        Ei edes 20.000 vaikka kuinka "rummutettaisi". Joka "tuutista " tulee mainosta nimien keräyksestä vaan ei kansalaiset niin hölmöjä ole , että tuollaista kannattaisivat!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei edes 20.000 vaikka kuinka "rummutettaisi". Joka "tuutista " tulee mainosta nimien keräyksestä vaan ei kansalaiset niin hölmöjä ole , että tuollaista kannattaisivat!

        Hölmöjä tosiaan eivät ole. Vai? Mutta ovat valmiita maksamaan Helsingin tiiviisti ja kalliisti rakennetut alueet valtion(sinunkin) pussista. Suurin osa Stadin uudesta asuntokannasta tulee olemaan ARA - rahoitettua rakentamista. Se on valtuustossa sovittu jotta Helsingissä olisi enemmän tuettua asumista. Ara- tuetut asunnot jaetaan ensisijaisesti sosiaalisin perustein. Jos Helsingissä on jo nyt joka kuudes asukas ulkomaalainen. Ei mitään heitä vastaan, mutta iso prosentti heistä ei käy palkkatyössä mm. kielitaidottomuuden vuoksi. Heidän sopeuttamisensa uuteen kotimaahansa vie vuosia, ja rahaa. . . Ja heille nämä verorahoilla tuetut asunnot ovat ainoa asumisen vaihtoehto. Laskeppa siitä miten tuottavaa....

        Kouluissa on jo isot ongelmat ja opettajat uupuvat kun on kielimuuria, tarvitaan kääntäjiä, erityisopetusta aina vaan enemmän.

        Mutta ei se mitään, luovutaan meidän historiallisista kulttuuriperintökohteita ja oman maan tavoista. . joulut ja suvivirret yms saa väistyä. Mutta ei sitten kitistä kun meidän hyllyt pesee ja vaipat vaihtaa tummat miehet.( kuten äitiäni kohdalla Helsingin vanhustenkeskuksessa) . . Onhan ne ihan lihaksikkaita ja hymyileviä ukkoja.

        Inkeri


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hölmöjä tosiaan eivät ole. Vai? Mutta ovat valmiita maksamaan Helsingin tiiviisti ja kalliisti rakennetut alueet valtion(sinunkin) pussista. Suurin osa Stadin uudesta asuntokannasta tulee olemaan ARA - rahoitettua rakentamista. Se on valtuustossa sovittu jotta Helsingissä olisi enemmän tuettua asumista. Ara- tuetut asunnot jaetaan ensisijaisesti sosiaalisin perustein. Jos Helsingissä on jo nyt joka kuudes asukas ulkomaalainen. Ei mitään heitä vastaan, mutta iso prosentti heistä ei käy palkkatyössä mm. kielitaidottomuuden vuoksi. Heidän sopeuttamisensa uuteen kotimaahansa vie vuosia, ja rahaa. . . Ja heille nämä verorahoilla tuetut asunnot ovat ainoa asumisen vaihtoehto. Laskeppa siitä miten tuottavaa....

        Kouluissa on jo isot ongelmat ja opettajat uupuvat kun on kielimuuria, tarvitaan kääntäjiä, erityisopetusta aina vaan enemmän.

        Mutta ei se mitään, luovutaan meidän historiallisista kulttuuriperintökohteita ja oman maan tavoista. . joulut ja suvivirret yms saa väistyä. Mutta ei sitten kitistä kun meidän hyllyt pesee ja vaipat vaihtaa tummat miehet.( kuten äitiäni kohdalla Helsingin vanhustenkeskuksessa) . . Onhan ne ihan lihaksikkaita ja hymyileviä ukkoja.

        Inkeri

        No eipä tule Malmille ARAA juurikaan. Omistus ja ASOa enimmäkseen. Otahan selvää paljonko Suomalaisia on Helsingin asuntojonoissa vai meinaatko että maahanmuuttajille vain asuntoja jaetaan. Minun pussista ei makseta vaan kaupnki saa jo maavuoksina yli 100Miljoonaa/vuosi vuokratuloja ja kunnallisveroäyri senkun laskee!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No eipä tule Malmille ARAA juurikaan. Omistus ja ASOa enimmäkseen. Otahan selvää paljonko Suomalaisia on Helsingin asuntojonoissa vai meinaatko että maahanmuuttajille vain asuntoja jaetaan. Minun pussista ei makseta vaan kaupnki saa jo maavuoksina yli 100Miljoonaa/vuosi vuokratuloja ja kunnallisveroäyri senkun laskee!

        Nimenomaan ARA- tuotantoa. Siitä on valtuustossa jo päätetty.

        Taustaa
        Sdp:n valtuustoryhmän Lisää koteja -aloitteessa esitetään, että:

        "Helsinki nostaa oman asuntotuotantotavoitettaan 25 prosentilla vuodesta 2016 alkaen ja esittää vastaavaa nostoa koko seudun asuntotuotantotavoitteeseen. Käytännössä tämä lisäys nostaisi seudun nykyistä 12 000-13 000 asunnon vuosituotantoa 3000-4000:lla asunnolla vuosittain. Helsingin osuus nousisi näin ollen 7000:een asuntoon vuodessa.
        Kohtuuhintaisen asumisen lisäämiseksi nostetun asuntotavoitteen sisällä ARA-tuotannon osuus nostetaan 30:een prosenttiin nykyisestä 20:stä prosentista.
        Edellisten tavoitteiden mahdollistamiseksi Helsinki pyrkii kaikin keinoin vaikuttamaan valtion asuntopolitiikkaan ja ARA-ehtoihin. Asuntopolitiikassa painotetaan valtion ja seudun välistä yhteistyötä ja MAL-sopimusten uudistamisen kautta, joissa on syytä jatkaa yhteistyötä seudun asumis- ja liikennekysymyksiä. Kohtuuhintaisen asuntotuotannon kannalta välttämättömiä ARA:n tuotantomahdollisuuksia ei kavenneta"(lähde:ARA)

        Pekka


    • Anonyymi

      Seuraavaksi varmaan lähtee Falkullasta siat ettei ne vaan loukkaa uusia asukkaita.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ei ole ristiriitainen. Ainoa mikä on ristiriitaista tässä Malmin tapauksessa on se että nimellisesti vihreä Sinnesalo ja kump. haluavat tuhota aivan kaiken lähiluonnon ja kaupunkimetsät että niityt Stadista ja valaa betonia ja asvalttia niiden päälle.

    Ketjusta on poistettu 14 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1515
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1074
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      986
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      897
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      832
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe