Porinapata L

Kunhan tuo edellinen saa 300 täyteen, niin jatketaan tästä samoin ajatuksin kuin aina aikaisemmin, eli ketään ei tälle ketjulle ole kielletty, eikä kielletä kirjoittamasta. Kommentteja saa kukin "pyytämänsä" mukaan. Moni pois"häädetty" kirjoittaja voisi yrittää löytää takaisin. Ja jos on kovasti erimielisyyksiä, niin aina kannattaa yrittää sietää toisiaan, jos se vain on mahdollista. Ainahan se ei tietenkään ole.
Ilmoita

En minäkään ole kieltänyt ketään kirjoittamasta, ainoastaan kehottanut kestämään kuin nainen.

No okei, en enää ehdottele edes ammun kirjoitusaiheita, mutta takaan, että isken heti ja jopa vähän ennen. Nyt se on ollut poistelemassa kirjoituksiani tuolta toisaalta ja parast aikaa miettii koko suku aamiaispöydässä valitusta Julkiseen Sanaan. Tai etuskunnan oikeusasiamiehelle, niinku. Tai sit on rustaamassa K- kauppamme ilmoitustaululle jotain, toivon, että ilmoituksen poistumisestaan koko pitäjästä.

Joo ja "kommentteja saa pyytämänsä mukaan" ammu, ja saa vaikkei pyydäkään.

Sietämisestä.

En siedä sinisiä, perussuomalaisia enkä ammua. Loppujen lopuksi siis siedän aika paljon.
1 VASTAUS:
Kuules nyt, äijänrohjake. Ei kirjoituksiasi kannata poistattaa, ei minun eikä kenenkään muunkaan - paitsi robo voi olla joskus toista mieltä. Yleisen edun nimissä on vain mainio asia, jos ne pysyvät näkyvillä. Joku satunnainen matkaajakin, nääs, täällä poiketessaan huomaa, kuinka loistava kirjoittaja olet, ja jää vaikka sanailemaan kanssasi. Me muuthan sinun ylittämättömät kykysi jo tiedämme.

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

+Lisää kommentti
Kun Edsolven, Pehmoisten majakka, kävi astumassa 300 täyteen vanhassa ketjussa niin siirrä sieviläisten ihailijan Dr. Huisen tiedoksi tähän uuteen yritykseen kappaleen sieltä:
"Sitten meillä kaikilla kuten Herra Huulla on omat suosikkikenkänsä jotka aina ja aina uudestaan haluavat vanhoihin jalkoihin. Minullakin nämä Sievin slipper tyyliset. Ne lähtevät nyt eläkkeelle ja otin kaapista esiin iskemättömät tarranauhalla suljettava Jomokset ja Slipper tyyliset Merrelit, Molemmat menivät nyt myös jonkin verran laihtuneihiin jalkoihin vaivatta. Talvikengätkin hyvin mahtuvat, mutta eivät villasukan kanssa. RIP sieviläiset. Täyteen palvelleena eli n. 10 vuotta kovassa kulutuksessa."
4 VASTAUSTA:
Minulla on vuonna 2005 ostetut Ortonin nahkaiset kävelykengät vieläkin käytössä. Ne sopivat parhaiten edelleenkin jalkaani kaikenlaisten operaatioiden jälkeen ja pystyn niillä kävelemään. Monet kengät olen sen jälkeen ostanut ja kaikki vienyt joko roskikseen taikka Uffan keräykseen käyttämättöminä tai kerran käytettyinä.
Cee-Lila kirjoitti:
Minulla on vuonna 2005 ostetut Ortonin nahkaiset kävelykengät vieläkin käytössä. Ne sopivat parhaiten edelleenkin jalkaani kaikenlaisten operaatioiden jälkeen ja pystyn niillä kävelemään. Monet kengät olen sen jälkeen ostanut ja kaikki vienyt joko roskikseen taikka Uffan keräykseen käyttämättöminä tai kerran käytettyinä.
Lisään vielä, että parhaat talvinilkkurit minulla on ollut Ara-merkkiset. Minulla on yhdet Arat vieläkin, mutta ne eivät ole niin ihanat jalassa kuin kahdet ekat Arani.
Niinpä niin
Mareel kirjoitti:
Niinpä niin
Kerro lisää. Vai onko sulla kengännauhat umpisolmussa?
+Lisää kommentti
Hyvä, että siirsit nuo jalkineet tänne

Täällä en enää viitsi kehua kumisaappaita ja varsinkaan ottaa niitä jalasta lämpiminä kesäpäivinä. Tai siis otan ne jalasta, mutta en täällä.

Kyl mää niin oon ihastunnu minun perintäsaappaisiini eli appiukolta saatuihin lapikkaisiin. Ei ne sovi frakin kanssa, mutta en mä käy oopperassakaan, joten ... Hyvää musaa voi ne jalassa kuunnella kotonaankin. Ihan sama ku tänään naisten alppiyhdistelmää tai miestenkö se olikin.
Ilmoita
Halipatsuijaa hyvät ja pahat herrat sekä hyvännäköiset muijat kuten esimerkiksi cee joka kertoi hänellä olevan hyvä näkö:))))

Laitan tähän tämän bbc.com linkin: https://www.bbc.com/ kun siellä on usein aivan loistavia paikka ja matkakertomuksia kuten tänäänkin se featured video siellä alempana. Ne on tietysti englanniksi, mutta kuvat ja maisemat ovat kaikkien luettavissa, jos vaan on aikaa piipahtaa avaussivua katsomassa mitä minäkin päevänä esitetään.

Ketään en käske, mutta annan vihjeen hioenosta sisällyksestä jos intoa on
1 VASTAUS:
Paha "herra" katsoi käskemättä yhden BBC featured- klipin ja nyt siellä oli pienen lapsen pelastaminen

Nyt ku meit on ollut täällä vain kolme lahkeellista, niin sopis asettaa mietintä Sergio Leonen hengessä että kukas meistä on se ruma?
+Lisää kommentti
Näistä uusista nyt käyttöön oyttamistani kengistä Jomokset ovat saksalaisia ja tarranauhasulkemisella. Erittäin vahvaa tekoa eli dzengat taatusti kestävävär pidempään kuin minilla on vuosia. Merrelit taas amerkkalaisia. Yhtälaikka erinomaisen laadukasta ja vahvaa tekoa. Hiukan painavat. Muistuttavat kärjeltään niitä takavuosien leveäkärkisiä Eccoja.
Talvikengat taranauhasululla ovat vielä lähes iskemättömät ja sandaakeita h´ja kesäkenkiä on vielä muutama pari
Hienot silkki-ja batiikipaitani mahtuvat nyt ylettömän hawaijilaislöysästi päälle. Siitä pidän, mutta itse suunnittelemani pitkät housut eivät oltu tehty kattamaan noin suurta vyötörönmitan pudotusta ja voi olla että osa linkoutuu UFA kaappiin jos niin isoja ufaaiaskkaista sitten löytyy. Kaikki päällystäkit ovat minimaininnakllakin ylen tilavia, mutta sopii miulle. Nykykyosossa alan saada kaupan mittoja ja nehän saa pilahinnalla räätälintekemiin ja itse valittuihin kankaisiin verrattuna, voit soveltaa pukeutumistyyliä. Nyt on minullekin jo ilmestynyt yksi vanha heila onnea onkimaan ja testaamaan onko ukko tarpeeksi pöpöytynyt että lähettää rahhoo pyydettäessä. No niin ei ole muistini heikentynyt. Hyvä yritys likalta kumminkin.

Tuli sen verran jano, että pistelin 50 ml ruiskulla puolisen litraa tuoremehuja kurkun kautta alas ja huuhtelin koko suuta niillä mehujen mauilla.
Ilmoita
Minä en nyt tiedä noista kengistä, saati kengännauhoista, paitti että kengännauhat joskus saattavat kestää kenkiä kauemmin

Sen tiedän, että ammulla olisi siellä nypläyskerhossa yks ainakin Elämän kumppani, jolla omien sanojensakin ja kirjoitustensa mukaan on myös tyhjä pää, että horiop, hyppääs tukemaan.

Min oon pitänyt yksiä juhlakenkiä kuin kukkaa kämmenellä ja lainannut niitä mm. yhelle pojalleni. Merkistä en tiijä, mutta nahkaiset ovat. Ja mikä vielä lisää noiden kenkien säilömisintoa on se, että olen nekin saanut, vaan en muista enää keneltä.

Saksasta ostin mukavat sandaalit oottamaan aina kesää eli siis talvehtimaan. Nyt ne oottavat ja talvehtivat jo kolmatta talvea. Kumppani sano, että merkkituote ja osta het, niitä et Suomesta tuohon hintaan saa. Näin tein.
Ilmoita
Tsiisus

Tarkastelin poijan juoksu / pyöräily / uinti / juoksumatto / punttisali / sisäpyöräily tilastoja viimeiseltä kolmelta viikolta. Siellä jossain jo nurmikko vihertää, mutta tiet ja jalkakäytävät petollisen liukkaat. Joskus.

Tekniikka eli digitalisaatio on mainio väline pitkien etäisyyksien yhteydenpitoon ja tulostenkin vertailuun. Samalla oppii erityissanastoa

Esimerkiksi juoksumatto = treadmill ja minulle kuitenkin sopivampi on magic carpet
Ilmoita
Ja sitte luonnontieteellispoliittiseen katsaukseen

"Luonto elvyttää, jos sille antaa mahdollisuuden"

Mutta hallituksen elvytysvarat menneet metsäteollisuuden tukiin, apteekkarien ja listautumattomien yritysten suojeluun ja nyt viimeiseen muttei vähäisempään eli korruptioon sotesta ja sen yksityistämisestä.

Ja eihän edes hyönteiset jaksa tällaista menoa katsella
Ilmoita
Ja nyt luontoa ilman politiikkaa

"Lunta riittää koko maassa reiteen asti, ja puiden oksilla olevat lumimassat ovat vaarassa pudota kulkijan niskaan. "

Jos sais valikoida, niin mieluiten metsästäjän niskaan ... en voinut pidätellä eli sinisten ja persujen niskaan kans, eritoten Sonnin ja Elon niskaan. Mikä onni olisikaan elää sonnittomassa ja elottomassa maassa. Silloin ei tarttis ammujakaan
Ilmoita
Nyt keskityn nahkaan

ja nahkasoffaamme. Ens kerran pärkkeletto puffelin nahasta. Ei kestä suamen ammujen nahka
Ilmoita
Viimoiseksi muttei vähäisimmäksi

"Me muuthan sinun ylittämättömät kykysi jo tiedämme."

Älä ny ammu ittees "muihin" vertaa, sillä sinä ammu tiedät vain, kuinka märehditään. Hetkonen … Älä ny ammu ittees … eiku anna palaa

Pysyttele kirjoituksissa vaikka kengissä, mutta älä välttämättä hengissä.
1 VASTAUS:
Ja hei täällä'hän ylettömän nättii runouttakin

Tuosta vaan vääntämään vaikka oopperaa

"Pysyttele kirjoituksissa vaikka kengissä, ammunnahkakengissä, mutta älä välttämättä hengissä."
+Lisää kommentti
Iltavuoro kehiin

Olen oman risuni juhannuskokkoon kantanut
Ilmoita
Noista kauniista runoista ihan toisenlaiseen kauniiseen. Lähetin sen BBC pääsivun, mutta olisi pitänyt lähettää tämä bbcearth: https://www.bbcearth.com/
Täällä löytyy valikossa ne hienot luonto ohjelmat ja matkaohjelmiakina, joita siitä pääsivulta ei aina helposti löydä. Tästä voi valita haluansa katseltavaks klikkaamalla aiheen ruutua tai käynnistyskolmiota.

Polle polkaise nyt ihan helposti uomastaan liikenteeseen. nyt oli kaikki sen verran kovaa, Siellä on toki vielä paksuja kovia koppuramaisia kerrostumia jotka voivat vielä pehmetä sohjoksi mihin rengas voi upota. Toivottavasti niin ei käy. Huomennahan alkaa taas pehmenemään ja aatoa tarveis kun arvauskeskuksessa sama vuoronjakaja naareskeli että voe voe se onkin vasta huomenna puolilta päiviltä kun tulee uusia aikoja jakoon. Ei auta kun mennä taas kun ei soittaakaan voi

Siis iltavuoro on tullut hommiin
Ilmoita
Kiitos iltavuorolle

Minäpäs lähdin piiitkästä aikaa rapsuttamaan Tere Sammallahden partaa tuonne US puheenvuoroon.

Paljon jäi sanomatta tai oikeastaan auttamatta, neuvomatta, mutta ensin täytyy kepillä kokeilla jään kestävyyttä ja sitten huitasta sillä kepillä kovempaa
3 VASTAUSTA:
Kyllä on US:n keskustelupalstakin heikko jäiltään

Het upposin, kun kävin siellä. Ei ketäny jää pientä naputtelöun poikastakaan. En kiroillut, en edes pyytänyt apua : Jumal'auta. Pelkästään ohjasin ja annoin vinkkejä. Tästä päättelin, että ylimielisiä nuo kokkarit.
jos kävit eka kertaa kirjautumassa us lehteen ja kommentointiin, niin paljon mahdollista, että kommentti on mennyt tarkastukseen. ne aina tarkastavat tulijan.

itsekään en nyt voi siellä kommentoida kun kirjaudun face bookilla sissään, mutta face bookissa on taas, eikä eka kerta, jotain ongelmia, miksi se on suljettu ennen kuin tarkastavat, facebookia taas en käytä mihinkään muuhun kuin juurikin tuohon kirjautumispalveluun. facebookin mukaan tilillä oli havaittu "epäilyttävää" liikennettä ja siksi kuvatarkistus ennen avausta.

Se on se facebookkikin tullut ihan hysteeriseksi sen jälkeen kun jäivät kiinni tietojen myymisestä Trumpin ja venäläisten vaalimustamaalausorganisaatioille.

Viimeksi taisi kestää 3 päivää, ennen kuin face aktivoitiin takaisin
Ali-Baba kirjoitti:
jos kävit eka kertaa kirjautumassa us lehteen ja kommentointiin, niin paljon mahdollista, että kommentti on mennyt tarkastukseen. ne aina tarkastavat tulijan.

itsekään en nyt voi siellä kommentoida kun kirjaudun face bookilla sissään, mutta face bookissa on taas, eikä eka kerta, jotain ongelmia, miksi se on suljettu ennen kuin tarkastavat, facebookia taas en käytä mihinkään muuhun kuin juurikin tuohon kirjautumispalveluun. facebookin mukaan tilillä oli havaittu "epäilyttävää" liikennettä ja siksi kuvatarkistus ennen avausta.

Se on se facebookkikin tullut ihan hysteeriseksi sen jälkeen kun jäivät kiinni tietojen myymisestä Trumpin ja venäläisten vaalimustamaalausorganisaatioille.

Viimeksi taisi kestää 3 päivää, ennen kuin face aktivoitiin takaisin
Ookoo, kiiti

Laitoin vielä sellasen kuvan, että sävähdyttää. Minulla oli muistaakseni kauan sitten jo omat tunnukset, sillä siellä oon käynyt ennenkin. Jutustelemassa joo.

Meil on sellaset muutamat ryhmät facessa, mihin kuulun ja niissä käyn päivittäin.
+Lisää kommentti
Ne jepulis. Heti alkoi "järki" toimia yövuoron lähentyessä ja keksin Pehtoorille todella hyödyllisen vanhan kierrätyspuutavaran käyttöön ihan omaan tarpeeseenkin.

Eli luoda kävelykeppejä kierrätyspuutavarasta

https://www.youtube.com/watch?v=zv8ESro5Cz0
Ilmoita
Kävelykeppi

Jees, mainio väline, tekee sen sitten kierrätyskamasta tai vaikka löytämästään sopivasta oksasta. Sisällä tarpeeksi pitkä jääpiikki, niin sopii lättähattujen kokeilla. Tosin jos sillä sitten tökkää, niin ei varmaan mene selityksenä perille se, että piikki on kävelykeppiin laitettu jään paksuuden kokeilemiseen.

Mitä enemmän sinä lähettelet näitä puuntyöstöjuttuja, sitä enemmän muistuu mieleeni vaatimaton ja lyhyt puusepän taipaleeni. Ja entisen kotini autotalli, mikä oli tosi mainio paikka. Puun sai hyvin kuivattua pannuhuoneessa

Olen kauan miettinyt myös kainalosauvojen tekoa. Onnistuis näissäkin puitteissa.
1 VASTAUS:
Nyt olen katsonut klippiä 4 min ja palaa "nuoruus yhä vahvemmin mieleen.

Katson nykyään kuitenkin näitä puutöitä sillä silmällä, että lämmitettävää tilaa ja monen sortin sähkötyökaluja en enää käytä kuin ... päähän pistosta, siis päähänpistosta. Sirkkeli, oikotasohöylä ja vannesaha ja käsisähköhöylä ja ...

Paitsi lämmitettävää tilaa puutöille en voi käyttää päähänpistostakaan, kun sitä ei ole eikä tule. Ei edes teollisuuslämmitintä pörräämään jalkojen juureen.

Kun juniori oli nuori, niin silloin hän olisi kaivannut kunnon suojan tekemisharrasteilleen, mutta sekin jäi tekemäti. Tavallaan harmi. Rahat silloinkin vähissä ja elukkasuoja tarvittiin. Tarkoitan, että poika tartti pienehkön ja hieman lämmitettävän tilan. Kylmä vaatimaton talli kyllä on ja kelpasi osittain. Minä en voinut kuvitellakaan, että teini-ikäinen nassikka kulkee tällä hetkelläkin niitä teitä, mitä pientä silloin harrasteena teki.
+Lisää kommentti
Katselin ja kuuntelin eilen viimeistä Mielensäpahoittajaa. Siinä kosmologi Kari Enqvist kertoi yhden tärkeän ja kauhian uhkan eli ne voimakkaimmat ja suurimmat auringon ... mitä ne ny olikaan, purkausaallot. Niin että niiden on ennustettu joskus polttavan porolle koko hienon digitaalis-sähköisen maailmamme.

Herää kysymys, että olisiko sittenkin kynä, paperi ja posteljooni se paras vaihtoehto? Niin, että tässä skrivaisin a neloselle ja lähettäisin tänne ikimerkkisen postimerkin saattelemana kaikki höpötykseni, häh
Ilmoita
Iltavuoro on lähtenyt käyntiin vaikka minulle yleensä yövuoro on tuotteliain.
Kävin arvarissa hakemassa seuranta-ajan lääkärille niistä toissaviikonvaihteen vaivoista ja viime perjantain verikokeista. Nyt onnistui ajanvaraus: Niin ja 4 viikon päähän. Auta armias jos olisi joku akuutimpaa hoitoa vaativa sairaus niin tervariin ei mitään asiaa vaan on aina mentävä päivystyssairaalaan, kuten itseasiassa olenkin tehnyt.
Parkista on nyt päässyt vaivatta sisään ja ulos vaikka se iso aurausvalli sen edessä onkin. Viikonlopun föhn tuuli sulattanee niitä vallejakin. On se Föhn ihmeellinen. Ensteks kylmenee ja sit kuumenee!.

Face bookin sain taas palautettua n. 3 päivän oman kuvan tarkastuskierroksella. Ainoa epäilyttävä liikenne mitä itse ymmärrän siellä tapahtuneen on se, että en ole sitä itse lainkaan käyttänyt muuhun kuin US kirjautumiseen, mikä siis nyt taas toimii ja voi kommentoida jos löytyy mielenkiintoinen aihe
Ilmoita
föhn tuuli

Tuolla toisaalla on ollut myös föönattavaa. Vienyt kallista aikaani turhankin paljon. Melkein tuntuu siltä, että siellä valuu meikit pitkin poskia.

Ihan kivasti ne US kommentit sinne tipahti. Nyt täytyy vaan keskittyä asialliseen leukailuun ja perustella myös. Ensin otan kaikki kokkarit oikeaan kämmeneen ja puristan. Sitten puolue kerrallaan.

Toisaalta. Voi olla, että täytyy unohtaa kaikki nuo poliitikot ja keskittyä pelkästään ilmaston muutokseen ja sen todellisiin ennusteisiin. Se nääs ei enää ole mistään muovinkierrätyksestä kiinni.
0 VASTAUS:

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

+Lisää kommentti
Amummu voisi, jos joutaa selvittää kansantajuisesti miten Föhn toimii nimenomaan Kölivuoristossa mistä se meille välillä tuulahtaa

Ja Pehtoori Edsollvent voisi valaista meitä siitä, missä pyyhältää hänen moottoripyörämatkailija veljensä ja kuinka hän on edennyt. Sehän olisi matkakertomusta autenttisimmillaan.

Vaikka taitaa vaikeaa olla niin yritetään nyt jotenkin tulla toimeen toistemme kanssa. Lopultahan me olemme vain virtuaalisia toisillemme. Minäkään en juurikaan voi ihan satunnaista pikapiipahdusta lukuunottamatta sinne toiselle ketjulle mennä kirjoittamaan, kun melkoisen pian kävisivät sopankeittäjä apurineen kimppuun mielikuvituksellisilla ja keitetyillä syillä

Siis rauhaa kansoille
2 VASTAUSTA:
Oon sanani sanonut tuolla föönaus ja papiliotti kerhossa. Toistaiseksi

Rauha.

Tuo on vaikeata, sillä ite en ulkoisessa elämässäkään keskustele kuin tavallani ammun kaltaisten tyyppien kanssa. Niin monta oksettavaa juttua hän on vuosien varrella pannut tulemaan. Joku voisi sanoa, että antaa kaikkien kukkien kukkia, mutta mä oon toista mieltä.

Ja sitten motoripyörän selkään.

Talviteloilla kuulemma.
Ali, meni vastaukseni toisen viestisi kommentteihin, mutta alempaa se löytyy, ellei nyt sitten joku sitä poistata;))
+Lisää kommentti
Yövuoro tiedottaa pehtooreille:
Tässä vähän kookkaampien tai sanotaanko kannatavan kokoisten viljelysten sadon liikutuskalustoa:
https://www.youtube.com/watch?v=iruC9nVpAa8
Eiköhän sellainen maatalouspitäjä kuin Behmoinen ole tällaisia tulvillaan, jotta sato saadaan tänne kaupunkilaisten ruokapöytiin.
Jos ilmastonmuutos oikeesti etenee "hallitusti", niin ehkä jo 50 vuoden kuluttua meilläkin kasvaa maissi ihan kunnolla. Nythän se kasvaa jo aika hyvin Latviassa asti ja melkoisesti Eestissäkin. Meillä vaan parilla koepläntillä.
Mutta tämänhän me ennustimme jo ajat sitten, että ennen pitkää Pehmoisissakin kasvavat kriikunat, päärynät, luumut jne mennen tullen. Panaaneja saadaan vielä odottaa melkoinen aika

Minä jos nyt olisin 15 vuotias niin valitsisin peruskaloreikseni Perunaa, lanttua, naurista, porkkanaa punajuurta, kurkkua, sieniä, marjoja, omenoita luumuja viinimarjoja, karviaisia, palsternakkaa , purjoa, pippuria tuontina. No suolakin tuodaan, Siihen ei paljoakaan tarvitsisi järvi kalaa, silakkaa, kassikirjolohta ja kestävästi pyydystettyä villiä lohta ja niitä hienoja kylmien vesien kaloja; Halibuttia, turskaa, seitä, koljaa ja montaa muuta mitä olisi kestävästi mahdollista kalastaa, jos sitä ei kalastettaisi kassilohien sapuskaksi. Suomen kaloista ravittaisiin haluttaessa erinomaisen tehokkaast koko kansakunnan proteiinin ja hyvien rasvojen tarve ja voisimme jättää maidon lapsille ja kahviin tai pitkään säilyviin jugurtteihin ja juustoihin.

Joukkoon muutama tehokas broilerintuotantolaitos ja lammasta, hevoista. Hevoinenkin on loistavaa kulinaarista lihaa, Porojen määrä pitäisi pakkovähentää kolmastosaan ja aslakit tehdä hoivayhtiöt ja pudottaa hintaan mokomasta lihansilpusta ainakin 30% alaspäin

Muuten tilakokojamme olisi suurennettava yhteispelloilla yhteitoimnnalla niin suuriksi, ettö tuotanto ja tilavalmistus ja suoramyynti voitaisisiin suorittaa tehokkaasti ja tuloksellisest.
Nyt se on sama myös metsätsuojelun osalta virallinen metsänhoito tuottaa vähimmällä vaivalla kaupaksi menevää tavaraa heikoimmalla tuloksellalla. Ja jos ei jakseta tai hoitaa laatua niin mennään sitten kepulien systeemillä siitä mikä varmastimkäymkaupaksimelimhiilyö,polttavalla hakkeella mja pelletillämja juurikinmnilmastinntaooioksi.
Jos pretzele kykenisitte oikeaan analyysiinn niin kykenisitte toiteamaan että meidän Nesteemme on ainoa niin vastuuton energiayhtiö, että se käyttöö öljypalmujätteitä ja itse palmuöljyä äärettömän pahalla tuotantihiilijalanjaööe ns (propagoitu) puhtaaseen uusiutuvaan biopolttoaineeseen mikä on todellisuudessa ilmastipiri osoittan samalla että esimerkiksi Sanna Marin on totaalisesti ulapalla jopa vaihtoehdoistakin joilla olisi konkreettista vaikutusta ilmastoon

Kuinka voi ola mahdollista että yhdenkään teoriassa edes huumorintajuttoman vajavan puolueen ykköskellokkaatbovat täysin tietämättömiä mikä vaikiutaa ja kuinka paljon
2 VASTAUSTA:
Tiedotukseen tutustun, kaksi kahvikupposta menee ainakin

"kaupunkilaisten ruokapöytiin"

Sekä maalla että kaupungissa täytyy immeisen saada murua rinnan alle. Mutta hei, mitkä valtavat rekat, lentokoneet kuljettavat ees taas sitä sun tätä murua sinne rinnan alle. Elämme kestämättömässä kulutuksen oravanpyörässä myös elintarviketarjonnassa. Kun katsoo keskisuuren kauppaketjun yhtä kauppaa ja sen hyllyjä, niin herää 100 kysymystä ainakin. Niissäpä muuten bongaamista ja ylöskirjoittamista. Varmaan unhoittui joku sektori tässä tästä kuljetusrumbasta. Jos on totta, että vielä veroeuroilla tuetaan alkutuottajaa, siis senkin maitolitran, mikä menee / meni Venäjälle, niin ... eli yritän sanoa jostain vientituista myös.

Ei tämä meno kylläkään lopu, sillä Sonnikin tarttee kaviaarinsa.
Nyt sitten kehumaan sinun tuota "Minä jos nyt olisin 15 vuotias niin valitsisin peruskaloreikseni " osuutta. Pelkkää asiaa.

Minä, jos olisin 15 vuotias, en ees aattelisi ruokaa. No ehkä tonnikala / riisillä mentäisiin ensin seikkailuihin. En muista enää, mikä oli se aamupala, missä oli ne sen ajan vitamiinit itselleni, jotta jaksoi mennä sinne sun tänne, parhaimpana aikana urheilukentälle tai pelaamaan raskasta sulkapalloa tai uimaan HTU:n seurassa viittäkymmentä metriä. Tai ihastumaan likkoihin Hämikselle tai Natsalle

Kyllä kuitenkin suuri osa nykyviistoistavuotiaista on astetta fiksumpaa muutenkin kuin aikakauteni murkkuteinit. Sanoo ammu mitä sanoo. Pakko oli laittaa.
+Lisää kommentti
Sanna Marin

Voi äitee, kyllä demarit riemuitsevat, kun vaalikarja laittaa numeroita lippuihin. Kuvittelevat, että nyt sitä sitten ruoriin tarttuu älykästä porukkaa. Ja hirveetä sählistä näiden polttomoottoreiden alasajossa. Puolueet suorastaan hädässään hymyilevät ja vakuuttavat että kun näin ja näin tehään niin maalima pelastuu... Sinisiä ja perseitä en kuuntele missään aiheessa, se on jämpti näin

Kerran istuttiin näiden kumppanin sisarusten ja veljien kanssa samassa pöydässä ja muitakin "turpeesta" eläviä oli paikalla. Kun kysyin, että onko järkeä sellun viennissä, niin sain suorastaan vihan päälleni. Juurta jaksain selitettiin, että havuittemme sellu on hyvää tavaraa. Yksi kundi oli harvesterikuski, yksi aika suuri metsän omistaja ja perintötilan yksi perijöistä, muut kiertäneet lujasti tahkoa.

Ja apuva, Pekkarinen pyrkimässä EU virkaan. Kertoiko niinkin, että kyllä siellä ikäihmisiä kaivataan, sillä Berlutskoonikin on sinne pyrkimässä. Joka tapauksessa satavarma olen, että äänestän EU vaaleissa mieluummin kuin etuskuntavaaleissa. Tietäen, ettei yksi ääni kesää tee. Vaikeeta on kuitenkin sielläkin, sillä kokkareiden kanssa yhteistyötä tekee unkarilaiset. Jumal'auta, pidän peukkuja, että Macronin Eurooppa saisi tuulta siipiensä alle. Taas kylläkin demarit ovat ihan jees, jos aattelee EU:ta ja sen yhtenäisyyttä. Hirttotuomio populisteille UGH
Ilmoita
metsänhoito

Odotan myrskytuhoja sekä omalle läntille että naapurin metsään. Niistä polttopuita. Sitten pelkkää sähköä, jos energia/siirtomaksut ovat lämmityksen osalta samaa luokkaa kuin nyt on puun osalta. Ei tuu muuten koskaan olemaan, joten tervetuloa myrskyt.

Myrskyistä on sekin hyöty, jos hyvin käy. Siis kaatuu puut lomamökkien päälle, niin päästään mökkituristeistakin. Hiljenee mukavasti maantietkin, kun turhakeet eivät parveile kuin kusiaiset omilla reiteillään.
Ilmoita
"Suomen kaloista ravittaisiin haluttaessa erinomaisen tehokkaast koko kansakunnan proteiinin ja hyvien rasvojen tarve ja voisimme jättää maidon lapsille ja kahviin tai pitkään säilyviin jugurtteihin ja juustoihin."

Järki kasvattaa särkeä

Maito

Jätän vuohenmaidon, toistan, jätän vuohenmaidon lapsille ja aikuisille. Niityt lampaille. Ammut ja Sonnit, kuula kalloon. Tai siis se piikki otsaan. Sikoja en ehdi ny miettiin, mutta ainakin ensi jouluna soitan sen "Sika" biisin täälläkin, jos siis elän.
Ilmoita
Hiihtoloma

Ei jumal'auta, ei se hesaan satanut lumi riitä, vaan pitää tungeksia lentoasemalla. Tällaisia päästään jäätyneitä meil ja maailmal on niin paljon, ettei raid pysty mihinkään. Arsenikki käyttöön horiop.

Perunannosto loma käyttöön näille pölvästeille.
Ilmoita
Siitä yksilöllisyydestä puheenollen, niin kyllä täällä on iät ajat ollut selvää, että kaikki keskustelijat ovat ihan yksilöitä ja itsenäisiä ja eivät suinkaan ole joka asiasta edes samaa mieltä, mutta osaavat miesten tavalla siitä huolimatta keskenään keskustella latomatta rautakangilla.
Se että joku olisi johtaja on ihan naislähtöinen ajatus ja toisaalta erään käyttämä tapa yrittää saada leimattua ja hajaannutettua puhdasta ilkeyttään. On kyllä varmaan jo kantapään kautta oppinut että perusteeton hajoita ja hallitse ei onnistu
Meillä on kaikilla oma tyylimme lähestyä asioita ja ongelmia ja se hyvä yritys voi sitten tarkoituksen vastaisesti poikia lisäongelmia. Ne ratkeavat silloin vain niin että yksinkertaisesti sivuuttaa itselleen epämiellyttävät kommentit ja jatkaa eteenpäin. Silloin ne pahatkin kommentit ennenpitkää vähenevät

Edelleenkin ystävänpäivän rauhaa kansoille ja yksilöille
8 VASTAUSTA:

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ero meinaan on niin suuri ja kasvava. Kerron.

Mä käytän aidostikin rautakankea ja yksi kevytkolaa. Ei vaan mahduta samaan junaan, se on ihan matti se.
"Edelleenkin ystävänpäivän rauhaa kansoille ja yksilöille", kiitos samoin, etenkin sinulle Ali.
Cee-Lila kirjoitti:
"Edelleenkin ystävänpäivän rauhaa kansoille ja yksilöille", kiitos samoin, etenkin sinulle Ali.
Onks sulla asiaakin? Puhkaise

Kuuluuks sunkin kansoihin kaikki kansat? Ei oo meinaan tullu "asiaa" kuin Ausseista, rangaistusvankilasta. Kai sä toivot niitten pakolaispolitiikallekin jatkoa, vai kässäsitkös yhtään? Hih hih, juu, hyvää ystävänpäivää vaan Australiallekin.

Ehkä säkin voit toivottaa, kuten teennäisesti toivotti ammu, voimia kaikkien kuolleiden laulajien omaisille. Voi pyhä sylvi sentään

Shit Valentine's Day sinullekin ja varo puhkaisemasta kutimilla sokeeta silmääsi
edson kirjoitti:
Onks sulla asiaakin? Puhkaise

Kuuluuks sunkin kansoihin kaikki kansat? Ei oo meinaan tullu "asiaa" kuin Ausseista, rangaistusvankilasta. Kai sä toivot niitten pakolaispolitiikallekin jatkoa, vai kässäsitkös yhtään? Hih hih, juu, hyvää ystävänpäivää vaan Australiallekin.

Ehkä säkin voit toivottaa, kuten teennäisesti toivotti ammu, voimia kaikkien kuolleiden laulajien omaisille. Voi pyhä sylvi sentään

Shit Valentine's Day sinullekin ja varo puhkaisemasta kutimilla sokeeta silmääsi
Minulla ei ole sokeata silmää, kyllä sillä hyvin näkee, vaikka ei niin hyvin kuin oikealla, nekin tekevät nääs yhteistyötä. Ja kutonut en ole mitään moneenkymmeneen vuoteen, eli ei ole pelkoa kudinpuikoistakaan.
Jahas, joku pyyhkäs taas taivaan tuuliin eriävän mielenpiteeni

Tästähän sen huomaa, ettei eriäviä mielenpiteitä sallita. Tehdäänkö tästäkin nypläyskerho?

"iät ajat ollut selvää, että kaikki keskustelijat ovat ihan yksilöitä ja itsenäisiä ja eivät suinkaan ole joka asiasta edes samaa mieltä, mutta osaavat miesten tavalla siitä huolimatta keskenään keskustella latomatta rautakangilla."

Yksilön tajuun, itsenäisyyden tajuun, mutta että keskustella nyt sitten sellaisen kanssa jolla ei mitään kantaa mistään. Ei anteeksi. Onhan kanta sentään oppilaiden tönimisen puolesta, lentämisen puolesta, turhakkeiden eli kesämökkiläisten puolesta, lasketteluun ja oopperaan matkustamisen puolesta ja ties mistä muusta puolesta, ai niin oikein sanotun suomen kielen puolesta ja miniää vastaan eli vastustakin täällä ja elämässä , missä ei edes tunneta miniää. Koita ny tollasen kanssa sit keskustella, häh.

Se, että et kerro suoraan nimeltä Auroraa eli sitä, joka kertoo johtajista, siis sitä ihmettelen. Toinen, siis se rautakangen käyttäjä ja hajoittaja olen minä. Pistä reilusti nimmarit esiin, en kavahda. No leimaan tasan tarkaan nuo ammun tapaiset jatkossakin polttoraudalla. Se, että jos se sitten erottaa eikä rakenna, se ei ole minun huoleni.

On muuten jännä juttu muutenkin. Kukahan se olikaan, joka ei myös uskalla tai viitsi sanoa muuta kuin, että jokainen kerätkööt omat roskansa. Eli tyrehdyttää kokonaan roskien keruun ja saastuttamisen yleisen pohdinnan sen myötä ja siirtää sen yksilötasolle. Nää on kuitenkin niitä polttavia aiheita, joiden ratkaisusta en ole nähnyt kuin ammun yhden kommentin : se meni siihen tapaan, että vihreät ovat täysiä hörhöjä ja kehotti minuakin liittymään uudestaan puolueeseen, vaikka en tajua mitään. Siis koita nyt sitten keskustella tuollaisen tyhjäpään kanssa yhtään mistään. Samaa tapaa viljeli ilvesmetsästäjä weepeli, kukkahattuja vihasi enemmän kuin minä mulkeroita.
Cee-Lila kirjoitti:
Minulla ei ole sokeata silmää, kyllä sillä hyvin näkee, vaikka ei niin hyvin kuin oikealla, nekin tekevät nääs yhteistyötä. Ja kutonut en ole mitään moneenkymmeneen vuoteen, eli ei ole pelkoa kudinpuikoistakaan.
Eiks sulla ollu muuta asiaa kuin kertoa sukkapuikkojen puutteesta tai että näet?

No sitä saa, vaikka ei ole tilannutkaan
Pyysit minua kertomaan Föhn-ilmiöstä. Kiva pyyntö. Kyllähän siitä saa tietoa netistäkin, mutta pistänpä tässä lyhyesti ilmiön kuvauksen. Skandinaviassa Föhn syntyy niin, että ilma Atlantilta virtaa Köli-vuoriston yli. Siinä se joutuu vuoriston pakottamana nousevaan liikkeeseen, alkaa jäähtyä (kostea-adiabaattisesti, n. 0,5C/100m), muodostuu pilviä, jotka vuoriston rannikon puoleisella osuudella eli n. tuulen puolella sataa. Kosteus siis vähenee. Kun ilma jatkaa kulkuaan, vuoriston toisella, tuulensuojan puolella se taas joutuu laskevaan liikkeeseen, jonka aikana ilma lämpenee (nyt kuiva-adiabaattisesti, n. 1C/100m, eli enemmän kuin se toisella puolella oli jäähtynyt) lähtötilanteeseen verrattuna lämpimämmäksi. Skandinaviassa tuo lämpeneminen voi olla kymmenenkin astetta. Meillä Föhn vaikuttaa Lapissa ja Länsi-Suomessa.

Muistan työajoiltani talvisen (aika ääri)tapauksen, missä Roviskon kentällä yksi lentsikka seikkaili radalla liukkauden takia. Sitä ihmeteltiin kovasti, kun säähavainnoissa ilman lämpötila oli +8C (mitataan aina kahden metrin korkeudelta) ja silti kiitorata osoittautui jäiseksi. Alueella vallitsi Föhn, joka lämmitti ilman po. lämpötilaan, mutta maanpinta silti oli nollan tienoissa ja rata liukas. Kunnossapito tuli silloin yllätetyksi, mutta Föhn-ilmiön vaikutukset kyllä jäivät ikimuistoon.
Hyvää päivää!
edson kirjoitti:
Onks sulla asiaakin? Puhkaise

Kuuluuks sunkin kansoihin kaikki kansat? Ei oo meinaan tullu "asiaa" kuin Ausseista, rangaistusvankilasta. Kai sä toivot niitten pakolaispolitiikallekin jatkoa, vai kässäsitkös yhtään? Hih hih, juu, hyvää ystävänpäivää vaan Australiallekin.

Ehkä säkin voit toivottaa, kuten teennäisesti toivotti ammu, voimia kaikkien kuolleiden laulajien omaisille. Voi pyhä sylvi sentään

Shit Valentine's Day sinullekin ja varo puhkaisemasta kutimilla sokeeta silmääsi
Ei ollut mitään asiaa sinulle, vastasin vain sinun 12:48 kirjoitukseesi minulle.
+Lisää kommentti
Nyt yksi miettintö maakaasusta / biokaasusta

Kuulemma maakaasulla ajetaan 20 % siistimmin eli päästöttömämmin kuin dieselillä. Ja kuulemma biokaasulla tulevaisuudessa jopa 100 % päästöttömämmin kuin dieselillä

Oliko se nyt niin, että biokaasulla ei kuitenkaan päästä kuin puolet matkasta verrattuna dieseliin.

Ensinnäkin päästin hörönaurun, kun kuulin tuon 100 % siisteyden. Nauroinkohan turhaan? Toiseksi. Mistä saadaan sitä mädätysainetta ja muuta sontaa, mistä tehään biokaasua? Tuntuu sekin jotenkin siltä, että kierrämme kehää.

En ole kaasun vastustaja, en dieselin, en bensan, en vedyn, en sähkön, en ikiliikkujan, mutta ainoa keino on rajoittaa kaikkea liikkumista vain ns. tarpeellisiin liikkumisiin. Joku ehkä voi kysyä tarpeellisuudesta, jos kysyy, niin vastaan. Ensi eduskuntavaali ehdokkailta kuitenkin täällä tulen kysymään, myös näiltä metsien raiskaajilta ja lypsäjiltä ja asetan sanat niin, että ehkä heittävät ulos tilaisuudesta. Ei se tartte kirosanoja, vaan sopivia sanoja. Meinaan että ulos lentää pikkuserkkuja kuhisevasta massakokouksesta normaalilla puheellakin. UGH ja sopivan kokoinen egoni
Ilmoita
Ehdotus

Jos joku haluu kuulla ammun selostuksen fööntuulesta, niin eikös ammu vois sillä nypläystauolla kertoo fööneistään ja sit sinne menee joku kuuntelemaan luentoo, joka sitä kaipaa.

Hyvä Ali, olet joskus kutsunut tänne tiettyjä nimmareita. Eli siis jättänyt joitakin kutsumatta. Minä taas kehotan joitakin pysymään poissa. Mitä eroo ?
6 VASTAUSTA:
Juu, kerron kyllä kun pidän luentoa, en tosin tuolla toisaalla tai täällä enkä Föhnistä. Sen sijaan minua pyydettiin valmistelemaan semmoinen erään yhteisön kokoukseeen. Että tämmöstä tänään.
amummu kirjoitti:
Juu, kerron kyllä kun pidän luentoa, en tosin tuolla toisaalla tai täällä enkä Föhnistä. Sen sijaan minua pyydettiin valmistelemaan semmoinen erään yhteisön kokoukseeen. Että tämmöstä tänään.
Toivotaan, että saat lentämisen päästötkin nollattua. Samoin hotellien, turistien ... tai no, eihän se ole agendasi.

Anna tulla "asiat" esiin, jos on asiaa, vai onko salaista tiatoo? Jos on taloyhtiön kokous, niin muita ehkä kiinnostaa.
amummu kirjoitti:
Juu, kerron kyllä kun pidän luentoa, en tosin tuolla toisaalla tai täällä enkä Föhnistä. Sen sijaan minua pyydettiin valmistelemaan semmoinen erään yhteisön kokoukseeen. Että tämmöstä tänään.
jäi pois yksi varsinainen asiasana: luento käsittelee ilmastonmuutosta Ja juu, ei ole taloyhtiön kokous.
Kannatankin yleisen tason rauhaa. Ymmärrän hyvin, että jokaisella on omat tapauksensa joiden kanssa ei kykene "pehmeään kirjeenvaihtoon"
Olenhan myös selkosuomella todennut että minulle ei ole mitään mahdollisuutta mennä pääkokin ja apurinsa palstoille enemmän missään muodossa esiintymään kun vaan vaanitaan ja odotetaan että sanankin voisi tulkita niin että siitä saa nostettua sekä vääristellyn että täysin suhteettoman metelin.
Ei se minusta ole kohtuutonta niissä oloissa pyytää sellaisia kirjoittelemaan joiden kanssa minulla ei ole keskustelu-tai kanssakäyntiongelmaa ja samalla pitää ovi auki kenen tahansa kirjoituksille jos ne pysyvät erossa pinnojen keruusta, manipuloinnista, vääristelystä ja valheesta sekä eksessiivisestä huomion kerjuusta.

Höh, siitähän löytyy heti uusi nimi Bändille: Huomion kerjuu! Entisen elon kerjuun korvaajaksi.
Laulajaksi Tauno Pähkä!

ps. Olipa hirmuiset kinokse eikan katolta pihalla valahtanut. Hetken pelotti että polle jää hänen pihalleen jumiin. Sen verran oli lumi vienyt autotallin edustaltakin tilaa.

Hyvää ystävän päivää kaikille ystävällisille
Ali-Baba kirjoitti:
Kannatankin yleisen tason rauhaa. Ymmärrän hyvin, että jokaisella on omat tapauksensa joiden kanssa ei kykene "pehmeään kirjeenvaihtoon"
Olenhan myös selkosuomella todennut että minulle ei ole mitään mahdollisuutta mennä pääkokin ja apurinsa palstoille enemmän missään muodossa esiintymään kun vaan vaanitaan ja odotetaan että sanankin voisi tulkita niin että siitä saa nostettua sekä vääristellyn että täysin suhteettoman metelin.
Ei se minusta ole kohtuutonta niissä oloissa pyytää sellaisia kirjoittelemaan joiden kanssa minulla ei ole keskustelu-tai kanssakäyntiongelmaa ja samalla pitää ovi auki kenen tahansa kirjoituksille jos ne pysyvät erossa pinnojen keruusta, manipuloinnista, vääristelystä ja valheesta sekä eksessiivisestä huomion kerjuusta.

Höh, siitähän löytyy heti uusi nimi Bändille: Huomion kerjuu! Entisen elon kerjuun korvaajaksi.
Laulajaksi Tauno Pähkä!

ps. Olipa hirmuiset kinokse eikan katolta pihalla valahtanut. Hetken pelotti että polle jää hänen pihalleen jumiin. Sen verran oli lumi vienyt autotallin edustaltakin tilaa.

Hyvää ystävän päivää kaikille ystävällisille
Jumal'auta, siis vain ystävällisille ystävänpäivää

Sehän menee sit samanlailla, ku hyvää joulua uskovaisille.

Vaadin. Pirun päivää kalenteriin. Ja isäinpäivän poistoa. Meinaan vaan, että saattais turha kulutus vähentyä
amummu kirjoitti:
jäi pois yksi varsinainen asiasana: luento käsittelee ilmastonmuutosta Ja juu, ei ole taloyhtiön kokous.
Asiasana ja sen sisältöö olisi kiva kuulla, jollei salaista tietoa. Ja kuinka laajasti sitä ilmastomuutosta on setvitty

Jos yhtä laajasti kuin urheilupiirien käsienpesutilaisuuksissa, niin en odota ihmeitä
+Lisää kommentti
Ei hitsi, ny täällä alkaa olla tiatooki. Kyl muakin fööni kiinnostaa, sillä ilmiönä kait aika paikallinen eli missä vuoria siellä fööniä.

Ihan samoin kuin golfvirta kiinnosta

Samoin metaanin vapautuminen

Aiheita piisaa.
1 VASTAUS:
Eikös Edsonni olekin helpottunut olo, kun metaani vapautuu estoitta ;)

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

+Lisää kommentti
”Haluan säilyttää vähäisen itsekunnioitukseni”
Aki Kaurismäki luopuu taiteen akateemikon arvonimestä vastalauseena hallituksen metsä- ja kaivospolitiikalle.

Twenty points
3 VASTAUSTA:
Minä ja vastustan rajusti hallituiksen metsä-ja biomassapolitiikkaa ja nostan hattua Kaurismäelle ainakin tuon metsä"proteesin" osalta. Kaivosasiat eivä ole ihan niin yksiselitteisiä. Niitä olisi takasteltava sekä politiikkana että yksityistapauksina hiukan erikseen

Klapit yksitystalouksien käytössä kuitenkin hyväksyn melko rajoituksitta

Se on se Salmisaaren kokoinen laitos mikä metsälle muunnettuna nielaisisi rekallisen haketta tai pellettiä eli metsää 12 minuutissa täysteholla toimiessaan. Sellaista metsän polttamista ei kenenkään ilmasto ja metsät pitkään kestäisi
Ali-Baba kirjoitti:
Minä ja vastustan rajusti hallituiksen metsä-ja biomassapolitiikkaa ja nostan hattua Kaurismäelle ainakin tuon metsä"proteesin" osalta. Kaivosasiat eivä ole ihan niin yksiselitteisiä. Niitä olisi takasteltava sekä politiikkana että yksityistapauksina hiukan erikseen

Klapit yksitystalouksien käytössä kuitenkin hyväksyn melko rajoituksitta

Se on se Salmisaaren kokoinen laitos mikä metsälle muunnettuna nielaisisi rekallisen haketta tai pellettiä eli metsää 12 minuutissa täysteholla toimiessaan. Sellaista metsän polttamista ei kenenkään ilmasto ja metsät pitkään kestäisi
Joo toi Salmisaari on tulevaisuuden mielenkiinnon kohde. Pakko kirjoittaa näin, koska en sitä ole seurannut. Sitä paitsi, ei tule olemaan elämäni aikana sellaista jehua, joka polttopuun polton tulee minulta kieltämään. Itse en enää käy puulämmitteisessä saunassa, turistit käyvät.

Mutta yksi asia. Arvauskeskus. Miksi pitää halveerata? Vaihtoehtoja on kaupungissa missä määrin tahansa. Voi mennä sille huonolle yleislääkärille arvattavaksi tai sitten superhyvälle sinne yksityiselle. En kuitenkaan tekisi tuollaista jakoa, sillä tällä hetkellä ja jo vuosia ovat nämä arvaajat arvanneet hyvin tapaustani ja hyvin on kunnallinen hammaslääkäri asiansa hoitanut. Samoin oli Hesassa, hammastieteen laitos hoiti ainakin aikoinaan hyvin hampaani, sillä pelkästä kättelystä joutuu yksityisellä hammaslääkärillä maksamaan, siltä tuntuu, kun kuulee niiden laskutuksista.

Terveyskeskuksia on helppo ajaa alas, tekee vain niinku sdp edellisellä hallituskaudella eli karsii kovalla kädellä kuntien rahoitusta.

Sitten koulutusasia. Mainio Biodee, en tiedä, miten tämä ruotsalaisten kansanedustaja kirjoitetaan, kysyi kyselytunnilla, että koska päästään yhä parempaan ilmiöoppimiseen kouluissa ja sain mainion vastauksen nykyiseltä opetusministeriltä. Tähän kun lisätään vielä digitaalisuuden kaikki mahdollisuudet, niin ei tartte sykolokeja sotkemaan kaikkea opetusta. Kymppiluokka toivottomille ja rähisijät ulos luokasta.
Se arvauskeskus ei ole mitenkään tarkoituksella halventava vaan kansallinen yleisilmaus mikä taitaa juurikin johtua siitä että sinne pääseminen ja koko julkisen perusterveydenhuollon suuri ongelman on juuri se pääsy sinne, mikä on osin arvauksien varassa. En itsekään ole toista maata tavannut missä veisi 4 viikkoa saada aika terveyskeskuslääkärille pidemmästä puhumattakaan. Lähestulkoon kaikkialla muualla pääsee lääkäriin, väöhintäinkin kohtuuhintaiseen lääkäriin pääsääntöisesti samana päivänä.

Tätä puutetta meidän pitäisi parantaa julkisella puolelle eikä sionkaan ajaa pörssifirma sotea mikä sata varmasti johtaa hintopjen moninkertaistumiseen ja julkiselle tarjottujen alihankintapalvelujen rajuun heikkenemiseen kuten on käynyt vanhustenhoivassakin pörssiyhtiöittämisen myötä.

Julkista pitäisi vahventaa. Lääkäreitä pitäisi kouluttaa paljon lisää, jotta paikoista edes näyttäisi olevan kilpailua. Sitten pitäisi palauttaa aitojen ammatinharjoittajalääkärien koti ja pienklinikkavastaanotot tukemaan julkista.
Loppuisi arvaukset saako hoitoa vai ei!
+Lisää kommentti
"Kymppiluokka toivottomille ja rähisijät ulos luokasta."

Sinä lentäisit ekana sieltä ulos, jos tällä hetkellä koulua kävisit.
1 VASTAUS:
Mä en ole koskaan lentänyt ulos edes ravintolasta saati kouluista tai duunijestoista.

Mä oon kävelly kyllä ulos. Tai hei, taisin lentää ulos riparilta kerran.
+Lisää kommentti
"Sitten koulutusasia. Mainio Biodee, en tiedä, miten tämä ruotsalaisten kansanedustaja kirjoitetaan,"

Se oikein kirjoitetaan: Bidé
2 VASTAUSTA:
Kiva vastaus, mutta oliko tuo sinun ainoa sanomasi ilmiöopetuksesta kera digioppimisen?

Kyl mä nyt mieleni pahoitin
Olisi sekundäärisiä ajatuksia, mutta kun mainintakin Bidéstä saa minut sanattomaksi
Olipa mukava keli. Ajelehdin ihan Kauppatorin maisemissa, Klliossa ja Kalasataman liepeillä.
Opetuksesta yleisesti: Minun kouluja käydessäni se oli laadultaan hyvin heikkoa. Esimerkiksi kielten opetuksessa panostettiin vain kielioppivirheistä rakaisuun ja itse kommunikaatio kielellä laiminlyötiin täysin Muussakin panostettiin enemmän ulkoaopetteluun kuin aitoon osaamiseen
+Lisää kommentti
Edsonni!
Niinkuin sinullekin selvää on että täällä ketjulla ei kukaan kenellekäään ohjeita jaa, niin ohjeen asemesta yleisellä tasolla ehdottaisin, että kirjoittelisemme taas jonkun aikaa maailmapolitiikasta, luonnosta, ilmastosta, teknologiasta, valtion johtamisesta ja tulevaisuuden suunnittelusta galaktisessa visiossa.
Ja jätetään nämä "suorat" kommentit satunnaisiksi ja lyhytkestoisiksi menneiden hyvien aikojen muistojen kunnioittamiseksia. Niitä aikoja kun emme enää takaisin saa alkuperäisestä Hesarin elämän melko suuresta kirjoittajajoukosta joiden kirjoitusten suureen pataan mahtui "yksilöllisiäkin" ilmauksia. Tämä on vain totuuden hyväksymistä, kun on aivan selvää että pilaantuneet eräät henkilökirjoittajavälit eivät koskaan palaudu edes kohtuulliseksi sanailuksi

Riittäisi tässä ihan kiistattomiakin asioita puntaroitavaksi tai asioita joiden pikkuerimielisyyksien kanssa kukin hyvin pystyy elämään.

Sitten seuraamaan universumin trendejä ja etsimään hienoja puita Pehtoorin virtuaali tehtaalle työstettäväksi tai Dr. Huisen virtuaali pörssisoteyhtiön kautta maksimaaliseen tulokseen ja arvonnousuun
Ilmoita
Yövuoron lähestyessä esittelemme kaikelle kansoille ja kaikkien Spedejen pajoihin kemian ihmeitä kuten vanhan läpiruostuneen mutta muuten hienon lihamyllyn puhdistamisen tavallisella ruokasoodalla galvaanisesti ja kunnostamisen taas toimivaksi.
Siinä taas jauhautuisi naariit, porgandit ja jopa hirveen peräkin hienoksi jauhelihaksi,

Siitäpä tuli mieleeni, että en pahus pääse enää nauttimaan kunnon tartar pihvistä, mikä on lähes taivaallisen makuista
https://www.youtube.com/watch?v=XqPYPmDwX8U

Juuri nyt ei löytynyt mitään kansallisessa, galaktisessa mittakaavassa puhumattakaan kansantajuista
1 VASTAUS:
Löysitpäs

Löysit sen ruokasoodan, ihan on kansantajuista.

Sana kansallinen viittaa kansaan, mistä taas äkkiä tulee mieleen vain koti, uskonto ja isänmaa tai että kansa tietää
+Lisää kommentti
Kun edullinen ja maukas peruselintarvikkeiden tuotantokysymys on jo planeetallista luokkaa, niin Saksa on tunnettu erittäin tehokkaasta ja hyvämakuisesta elintarviketuotannosyaab. Tässä filmissä pitäis vilahel koneita millä hyö niitä hoi hommia hoitaa.
Hyö myös tuttavat karjojensa lannoista biokaasua sen sijaan että valuttaisivat lietelannan pelloille liikalannoitukseen ja sitä kautta jokiin ja järviin. Heijän tilansa harjoittavat elintarvikkeiden kuluttajatuotantoa ja myyntiä suoraan kuluttajille. Sieltä irtoaa pitkälleviedyistä luhaNJALOSTEISSA , JUUSTOISTA, PIIMISTÄ,voista , ruokaöljyistä, jukurteista ja jopa malaisleivistä alkaen loisteliasta tavaraa verrattun meidän harvojen suurten leipätehtaittemme massatuotantoon
Kyllä meilläkin osataan jos halutaan, Esimerkiksi Joutsenon ohrariesta silloin vanhoina hyvinä aikoina oli aivan mahottoman makuelämyksen antava rieska. Ja niin uskomattomalta kuin se tuntuukin, suomalaisen hernesvellin veroista ei muualla kyetä kokoamaan
Paljolti ruoan loppuherkullisuuden määrittää kaksi tekijää, käytetty kypsytysaika ja lämmön lähde tai oikeammin lämmönlähteen aallonpituus. Mausteilla on osansa, mutta suolan lisäksi ei juurikaan pippuria enempää ulkomaidejn mausteita tarvita. Kotimaisiata keittojuureksista ja yrteistä sekä eräistä marjoista saa mahtavan makukirjoon jopoa Miselin tähti ravintiolaan
Kotimainen kumina mitä huonosti osataan mausteena käyttää on aivan huippuluokan maustaja juustoja myöten
Suomalaisista huipputuotteista on pakko mainita vcielä aito lettipulla kunnonnvaivauksella ja rusinoilla. PaREMPAA SOKERILEIPURITUOTETTA SAA HAKEA. Sitten taas jos kakkuja,leivoksia, viinereitä tmd haluasa niin Tanska, ranska,Belgia, Italia ovat ne maat
1 VASTAUS:
"Hyö myös tuttavat karjojensa lannoista biokaasua sen sijaan että valuttaisivat lietelannan pelloille liikalannoitukseen ja sitä kautta jokiin ja järviin."

Minusta tuo on kehä. Eli mitä enemmän karjaa, sitä enemmän biokaasua

Myynti suoraan kuluttajille vaatisi mielestäni joukkokuljetusta kuluttajan luo ja vielä hyvin järjestettyä sellaista. Ehkä jokin piste lähellä kuluttajia, mihin sitten viljelijät tuovat omia tuotteitaan.

Vertaisin myös märehtijän maitoa esimerkiksi vuohen maitoon, ihan siitäkin syystä, että yltiöpäinen liika lihantuotanto saataisiin kohti kohtuuta.

Mutta aah, lettipulla. Kauppoihin pliis sitä jauhoa, mitä leipuritkin käyttävät. Tästä en osaa sanoa tarkemmin. Nimittäin mitä enemmän leivot itse, sitä vähemmän taas syntyy turhaa liikennettä.
+Lisää kommentti
Haa, ja kun yövuoro muuttuikinnoikeaksi työvuoroksi, niin jos tuulimmeitä suosii se tuomtaas Huuskiksen seestyneitä/toiveikkaita ajatuksia arfvioitaviksemma trooppiselta rannikoltamme. Naantalista jo sainkin ja kävin ystävänpäiväkommunikaatiota, samoin viimeiseltä Hampurilaiselta korviketyttöuystävättäreltäni, joka hönkin lie jo aika aikuinen. Ainakin ilmoitti viinin maistuvan ja mielellään ottavansa apua vastaan lisäviinin hankkimista varten jois liikaa rahhoo sukanvarressa olisi. No onhan sitä vähän, mutta ei kyllä viiniin!
Ilmoita
Kuulin juuri

Ensimmäisestä Karmutuulesta kahdeksan viikkoa, niin järvi aukee. Eli eli ...
2 VASTAUSTA:
Tässä voisi olla ulos ahdingosta tie eli paluu johonkin mielenkiintoisampaan, jopa entisiin aikoihin. Itselleni puhun.

Tähän saattaisi kuulua myös merkit symboleina

Samoin kuin istuminen kohta kannon päälle. Jotenkin mainiosti sanoo mies telkussa, että metsä ei ole velkaa meille mitään
edson kirjoitti:
Tässä voisi olla ulos ahdingosta tie eli paluu johonkin mielenkiintoisampaan, jopa entisiin aikoihin. Itselleni puhun.

Tähän saattaisi kuulua myös merkit symboleina

Samoin kuin istuminen kohta kannon päälle. Jotenkin mainiosti sanoo mies telkussa, että metsä ei ole velkaa meille mitään
Jatkuu lainauksella

"Kaksi nuorta miestä Porkkalasta

Frans Hällström ja Gustaf Johansson tulivat Porkkalasta ja ostivat 1938 maata Jollaksesta, Degerön kylästä. Ajatuksena oli perustaa venetelakka ja sen he tekivätkin. He ehtivät juuri ennen sodan syttymistä valmistaa muutamia veneitä, mutta sitten tuli kuuden vuoden keskeytys. Telakan nimi Vator tuli sanoista VArv ja moTOR."

Kertoisin vielä ainakin itselleni, että 33 entistä nuorta nähtävästi kokoontuu vuosittain paikkakunnalla muistelemassa 1950-60 lukuja ainakin. Minä yhtenä.

Vanhuuden merkki selvästi, kun palataan nuoruuteen.
+Lisää kommentti
"Sitten pitäisi palauttaa aitojen ammatinharjoittajalääkärien koti ja pienklinikkavastaanotot tukemaan julkista."

Mikä estää nykyäänkään yksityisen lääkärin pienklinikkavastaanottoa?

Ne verovarat, mitä syydetään näihinkin yksityisiin vastaanottoihin mahdollisessa tulevaisuudessa, ne yhtä hyvin voitaisi syytää terveyskeskuskehittämiseen eli ...

- yleislääkärin perse ylös terveyskeskuksen tuolista ja kotikäynnit tietyin, suunnitelmallisin väliajoin
- lisää lääkäreitä
- terveyskeskuksiin tarpeen mukaan tai "lukujärjestyksen" mukaan erikoislääkärien vastaanottoja eli heidät voisi tavata tiettyinä päivinä ja he siis kulkisivat, eivät potilaat muuanne kuin terveysasemalle.
- eli satsaus vain yhteisten veroeurojemme järjestämään terveyskeskushoitoon

Näinhän se menee koulutuksessakin, vai onko seuraava yksityistämishanke yksityiset peruskoulut?
2 VASTAUSTA:
"Mikä estää nykyäänkään yksityisen lääkärin pienklinikkavastaanottoa? "

Tämä onkin se erittäin mielenkiintoinen kysymys. Mikä estää sen juuri Suomessa, kun missään muualla maailmassa ei estä.

Estääkö politiikka, estävätkä lääkärit itse Pelkääkö vetelä valvonta, ettei kykene itsenäisiä toimijoita pakottamaan ohjeisiinsa?

Voi olla että kysymykseen emme koskaan saa vastausta vaikka tiedämme, että erinomaisesti toimii julkisen tukena kaikkialla muualla. Itseasiassa Skandinaviassa mitä meilläkin ensin aina matkitaan, kaikkein vähiten
Ali-Baba kirjoitti:
"Mikä estää nykyäänkään yksityisen lääkärin pienklinikkavastaanottoa? "

Tämä onkin se erittäin mielenkiintoinen kysymys. Mikä estää sen juuri Suomessa, kun missään muualla maailmassa ei estä.

Estääkö politiikka, estävätkä lääkärit itse Pelkääkö vetelä valvonta, ettei kykene itsenäisiä toimijoita pakottamaan ohjeisiinsa?

Voi olla että kysymykseen emme koskaan saa vastausta vaikka tiedämme, että erinomaisesti toimii julkisen tukena kaikkialla muualla. Itseasiassa Skandinaviassa mitä meilläkin ensin aina matkitaan, kaikkein vähiten
Tietääkseni ympyrätalossa on vielä yksityistä vastaanottoa, sinnehän voi mennä, mutta että verorahoilla sitä ei pidä tukea, vaan koko terveyskeskusjärjestelmää uudistettakoot ja sujuvoitettakoot.

Maassamme on tarpeeksi niitä, jotka kykenevät käyttämään yksityistä. Eli avoin tieto varoista terveyskeskuksille ja sitten sieltä määritetään, saako kunnallis/valtiollista hoitoa vai ei.

Sama kuin asunnoissa. Ei kaupungin asuntoihin niitä, joilla hyvä taloustilanne. Rakentakoot bisneksiään muualla, vaihdelkoon keskenään asuntojaan voitontavoittelu ylimmäisenä tavoitteena.
+Lisää kommentti
"yleisellä tasolla ehdottaisin, että kirjoittelisemme taas jonkun aikaa maailmapolitiikasta, luonnosta, ilmastosta, teknologiasta, valtion johtamisesta ja tulevaisuuden suunnittelusta galaktisessa visiossa."

Milläs keskustella, kun asiallinenkin viesti poistetaan heti, jos metaanilähde eli siperia ei sovi pirtaan.
Ilmoita
Valtioiden johtamisesta

Perässähiihtovaltiosta Suomestako? Siis pitäisi keskustella. No en nyt tuhraa aikaa kuin omaan mielenpiteeseen aiheesta.

- toivottomat eli persut ja siniset saareen ja onneksi niitä saaria on muuallakin kuin meidän aluevesillämme.
- EU pienemmäksi ja Unkari heti ulos ja jos Puola alkaa ryttyillä enemmän, niin ulos kans. Puolaan kuitenkin puolueeton tarkastusryhmä, joka katsoo sen, kuinka hyvin toimii tuomiovalta ja sananvapaus. Oikeastaan vain Baltian maat ovat entisistä ajoista upeasti selvinneet ja ovat todella plussaa ainakin minun kurkulleni
- Jos Italia menee kuralle, niin menkööt. Jollei italialaiset tajua populistien aiheuttamaa tuhoa, niin tuhoutukoot
- Ehdottomasti syvempää liittovaltiota Euroopasta
- Ne valtiot, jotka eivät tähän yhdy, menkööt ja perustakoot neukkujen kanssa uuden uljaan liitoutuman

UGH
2 VASTAUSTA:
elähän nyt ego-edsonni heti liittovaltiota ala prustamaan näillä lähtökohdillas.
miustakin liittovaltio voisi olla oikein ja alunprin liittovaltioksi suunniteltuna ihan hyvä ainakin suuremman liiton toimintamalli.
se vaan silloin pitäisi tietoisesti heti alusta suunnitella sellaiseksi jotta sen parhaat hallinto ja kannustuspuolet tulisivat hyödyksi
Nyt esimerkiksi EU on yritetty muiluttaa lobbaripiirien haluilla liittovaltioksi kaikkine kaupallisen unionin huonoine ja huonosti liittovaltioon sopivine direktiiveineen.
otetaan se truppaland esimerkiksi. siellä osavaltioilla on monessa asiassa suurempi paikallisvalta

kun viittasit noihin 2ulostettaviin visegrad maihin niin se juuri kertoo että tästä joukosta ei näillä direktiiveillä voida liittovaltiota tehdä vaan jos tehdään nuokin maat joutuvat yhtäläiseen vastuuseen omista toimistaan
kuin euroopan unionin mailla. on paljon yleisdirektiivejä sitovina jotka eivät johonkin maahan kunnolla paikallistilan vuoksi istu. en nyt listaa niitä asioita mutta paljon on ja erityisesti ilmasto , energia ja maatalouspolitiikassa. kun taas kunnollista ja tarpeellista rajasuojaa eikä puolustus ja ulkopolitiikkaa ole

neukkulan kanssa ei koskaan mitään wotkaturistia intensiivisempää liittoa ja vierailutkin vain vanhaan hyvään tyyliin että vierailuanomuksissa piti olla ainakin 3o urheiluseurojen leimaa

Italiasta puheenollen, niin ei se hirveen kuralle mene. Siellä on ja tuo ilmaisutapa vähän teatraalinen, mutta erittäin taitavaa teollisuusväkeäö ja suuryrityksiä mitkä toimivat tuolla rahamaailmassa hienosti tärkeillä aloiulla kuten juurikin ne teolliset vedentuottotehtaat, energialaitteistot, autot, loisto ja merivoimatelakat, lentokoneteollisuuttakin melkoisest muodista nyt puhumattakaa. Ja niinkuin tiedäämme il Vino on parhaimmillaan juuri Italiassa

Niillä on pitkät historialliset perinteet olla kansakuntien kärjessä ja kehityksenkin kärjessä ajoittain. Sitten on tietysti ajoittain ne perluskonit.
Ali-Baba kirjoitti:
elähän nyt ego-edsonni heti liittovaltiota ala prustamaan näillä lähtökohdillas.
miustakin liittovaltio voisi olla oikein ja alunprin liittovaltioksi suunniteltuna ihan hyvä ainakin suuremman liiton toimintamalli.
se vaan silloin pitäisi tietoisesti heti alusta suunnitella sellaiseksi jotta sen parhaat hallinto ja kannustuspuolet tulisivat hyödyksi
Nyt esimerkiksi EU on yritetty muiluttaa lobbaripiirien haluilla liittovaltioksi kaikkine kaupallisen unionin huonoine ja huonosti liittovaltioon sopivine direktiiveineen.
otetaan se truppaland esimerkiksi. siellä osavaltioilla on monessa asiassa suurempi paikallisvalta

kun viittasit noihin 2ulostettaviin visegrad maihin niin se juuri kertoo että tästä joukosta ei näillä direktiiveillä voida liittovaltiota tehdä vaan jos tehdään nuokin maat joutuvat yhtäläiseen vastuuseen omista toimistaan
kuin euroopan unionin mailla. on paljon yleisdirektiivejä sitovina jotka eivät johonkin maahan kunnolla paikallistilan vuoksi istu. en nyt listaa niitä asioita mutta paljon on ja erityisesti ilmasto , energia ja maatalouspolitiikassa. kun taas kunnollista ja tarpeellista rajasuojaa eikä puolustus ja ulkopolitiikkaa ole

neukkulan kanssa ei koskaan mitään wotkaturistia intensiivisempää liittoa ja vierailutkin vain vanhaan hyvään tyyliin että vierailuanomuksissa piti olla ainakin 3o urheiluseurojen leimaa

Italiasta puheenollen, niin ei se hirveen kuralle mene. Siellä on ja tuo ilmaisutapa vähän teatraalinen, mutta erittäin taitavaa teollisuusväkeäö ja suuryrityksiä mitkä toimivat tuolla rahamaailmassa hienosti tärkeillä aloiulla kuten juurikin ne teolliset vedentuottotehtaat, energialaitteistot, autot, loisto ja merivoimatelakat, lentokoneteollisuuttakin melkoisest muodista nyt puhumattakaa. Ja niinkuin tiedäämme il Vino on parhaimmillaan juuri Italiassa

Niillä on pitkät historialliset perinteet olla kansakuntien kärjessä ja kehityksenkin kärjessä ajoittain. Sitten on tietysti ajoittain ne perluskonit.
Ennen kun lasken levolle eli aamuvuoro koht kuorsaa, niin

"otetaan se truppaland esimerkiksi. siellä osavaltioilla on monessa asiassa suurempi paikallisvalta "

Kyllä kyllä, paikallisvalta häärää itekseen esimerkiksi kaiken energiatehokkuuden ja ilmastoparannusten lisäämiseksi, mutta keskusvalta lyö suorastaan, siis EU:ssa, rautakangella päähän niitä valtioita, jotka eivät toteuta tätä kehitystä.

Sama juttu kaikenlaisen rahanpesun ja korruption kitkemiseksi, maajussien liikojen ahneuksien hillitsemiseksi jne. Tuotannon muutamisesta savupiipputeollisuudesta koulutuksen avulla huipputeknologiaan ...

Ja ehoton yhteisvastuu kärsivistä

"kun viittasit noihin 2ulostettaviin visegrad maihin niin se juuri kertoo että tästä joukosta ei näillä direktiiveillä voida liittovaltiota tehdä "

Eli ulos ne maat.

Italia häärätkööt hyvällä teknologiallaan, mullakin "mainio" ducato 2.8 diesel, peltoautona, tosin ilman motoria, mutta tankki on, mutta ei vanteita eli fiat tempra ja kumppani ajo tietty unolla, mutta jos velkaantuvat, niin niitä korkojaan sitten maksakoot ite.
+Lisää kommentti
Kylläpä hölvähti tuota aikaa . Kuckoohan on jo yli neljä vaikka ajttelin sen olevan orkeintain 2.

Tänmään pitäis viedä rollaattori matkaan jos vaikka ostelis enemmän liidelin maanmainioita tuoremehuja, omppua, omena, marjam veriappelsiini ja muuta vitaminoituja mehuseoksia ja kaakaota jos taas olis ilmaantunna liikkeisiin. Siitä saa hyvin kaloreita. Toisaalta sitä vois valamistaa ittekin liitelinmkaakaojauheesta ja lisätä, vaikka hunajaa ja sokereia jouikkoon löytääkseen niitä kdonnrnneita kaloreja, Pitäis niitäkin kyää enemmän koittaa ohtoo pehmeistä rasvoista ja proteiineistä kuin sokeriloista
Ilmoita
BBC esittää tässä eräänlaisen katsauksen Tsgernobylin tilaan 30 vuotta sen huolimattomuus ja vastuuttomuusaiheutetun grafiittireaktorin räjähdyksen vuoksi
Luonto on 30 vuodessa jo varsin hyvin toipunut ja itseasiassa nauttii olostaan.
Tosin aina se on tiedetty, että jos ihminen jotain tuollaista aiheuttaa niin suhteellisen lyhyessä ajassa viidakko tai metsä on kasvanut yli ja haudannut kaiken alleen.

Kun ydinsäteilyn massakäyttäytyminen ajan suhteen pitäisi olla ainakin kaikkien ydinasioihin tutustuneiden tiedosssa niin ihmettelen tuota julmetun kallista ja joskus vielä uusittavaa suojakupua ratkaisuksi. Minä olisin tehnyt ne pakolliset esisuojaukset niinkuin tehtiin ja alkanut sen jälkeen systemaattisesti muodostaa vanhan reaktorin päälle raskaan rakennusjätteen täyttömäkeä mitä olisi vahvistettu ylöspäin noustessa kivimurskalla ja sellaisill betonista tehdyillä aallonmurtajien piikkisidoselementeillä ja vanhalla poistettavalla betonilla ja lopulta multa päälle ja puita kasvamaan. Sellainen mäki olisi vaatinut suhteellisesti ottaen pikkiriikkisen palan Ukrainaa mutta itse mäki ehkä vielä 100 vuotta aidattuna myöhemmin vaikka talven laskettelurinteeksi.

Sinne olisi vanha ongelma kadonnut täältä ikuisuuteen
https://www.bbc.com/news/science-environment-47227767
Ilmoita
BBC´stä tähtitieteeseen. Kuka muistaa mikä oli Oumuamua ?
Mistä tuli, minne meni
2 VASTAUSTA:
Sekö oli se aurinkokunnan ulkopuolelta tullut omituinen lituska kappale, "aurinkovarjo-vakoilijasatelliitti".

Tiesittekö muuten, että maailmankaikkeuden sadat miljardit galaksit ovat täynnä elämää?
Täyttä hulluuttahan olisi olettaa muuta.
Se avaruussikarihjan se oli. Hyvin on lehdet luettu ja uutiset kuunneltu.

Niin, ottaen huomioon pelkästään galaksien määrän niin olisi todellinen hämmästys ellei niiltä sadoilta miljardeilta planeetoilta jostain löytyisi meidän tuntemaamme orgaanista elämää.

Elämäähän voi varmaa esiintyä ihan vaihtoehtoisissa muodoissa joissa atomit ja molekyylit ovat rak,entuneet meille tutun hiilipohjaisesti
+Lisää kommentti
Pitää tulla tähän vahdinvaihtoon klo 24´jäksi
Täs pojille ja miksei myös kivoile tytöille vilminpätkää ihanista puista, puun massakäsittelyä ja puun live todettavaa laatua Itävallassa ja Saksassa,
Saksalaisilla on muuten enmmän sahoja ja metsäoikeuksia kuin juuri kenelläkä'än ns. "isometsäisestä" Pohjolasta. Nykyiset jäljellejääneet metsät hoidetaan oikein eikä mitään suuria avohakkuita lainkaan tehdä. Saksalla noita sahoja en erityisesti omassa maassaan, mutta Puolassa, Itävallassa, Romaniassa ja taitaa olla Belgiassakin. Paljon puuta tuovat jatkojalostettavaksi ja siitä voiton ottamiseksi. Paljon myös käyttävät omia suuria laatupuuvarastojaan ja ottavat nykyisin vain sen käyttöön minkä metsä ja sen pohja kestävät
https://www.youtube.com/watch?v=bo8E1YsY7hk
Ilmoita
No niin, koiravahti käynnistyi. Heti tuli päivän uusin keskusteluaihe esille:
https://yle.fi/urheilu/3-10649484
Onko Caster Semenya mies vai nainen.
Lääketieteellisesti hänellä on piilokivekset ja miehen testosteroniarvot.
Mutta kun hänet eka kerran töllössä näin ajattelin, että ompa kumma nainen. puhuu kuin mies, kävelee ja juoksee kuin mies ja näyttää mieheltä. Voisiko se olla siis mies.

Mitä arvoisa raati tähän lausuuuu?
Ilmoita
Se on todella filosofinen kysymys tämä millä tertosterinini pitoisuudella ihminen akaa miehen bvoimillas, mujjistyutytaamnaista

Luulen erttä aihetta on veivattuntasipumussuunnasn pitopisiidestas riippuen puolellke rtau tioóiselle.
Parasta tässä.kuitenkin on, että tersortoronin normaalitason mies kyllä tunnistaa aidot naiset ja suvunjatkajat
Baiset tunnusrtacarvuseb ahbeeb barsusstyuseb retjunb seurtaujksineen ja sillin ollinkiin jo kusen lähteilläö.
Kannattaa aina pitää mielessään, että eivät miehet suinkaan iitä typerimpioäplöe vaan naistennkasvattamia jolloinnheiudät tunnistavat usein retkun siksi testosteroni nulliksi
1 VASTAUS:
Tuo on pakko kirjoittaa uudestaan sillä minun lyöntihäiriöiden lisäksi nyt on kyllä Gatesin sisä
änkätketti kielentarkastusohjelama käynyt lukemassa koko homman gatesiksi ja toteuttanyt kysymättä omakorjauksia, mitä se välillä tekee:

Se on todella filosofinen kysymys tämä millä testosteriini pitoisuudella ihminen alkaa miehen voimilla, muiistuttaa naista

Luulen erttä aihetta on veivattuntaipumussuunnan pitopisiidestas riippuen puolelle tai toiselle.
Parasta tässä.kuitenkin on, että testosteronin normaalitason mies kyllä tunnistaa aidot naiset ja suvunjatkajat
Naiset tunnustavat ahneet dominoivat retkut seurauksineen ja silloin ollaankiin jo kusen lähteillä.
Kannattaa aina pitää mielessään, että eivät miehet suinkaan niitä typerimpiä olee vaan naistennkasvattamia, jolloin heidät tunnistavat usein retkuksin siksi testosteroni ohjatuksi nullikaksi
+Lisää kommentti
No nytpä kerron minkälaista etua on maailmalla vietetyistä vuosista eläkeja sairauspäivillekin.
Kun tiesin mikä voide toimiin omaan tarkaann rajattuun nahkan juivumisongelmaan, mutta ei saa Suomesta vaikka ihan perushoit halpa tavara onkin, niin netti kaverille Persiinalaiselle torilla ja pyytää tätä käymään apteekissa ja hommata samalla resepti ukaan lähetyksen. Entinen koulutettavani eli "pomo" lupasi homman hoitaa. Jos saan tavaran, niin ei tarvitse pienen terveyskeskuksennyleislääkäriä laittaa miettimään jotain mikä teoriassa toimisi.
Kaikilla ei ole mahdollisuuksia hoitaa asioita näin jos ei suomen lääkärikunnalta apua löydy

Erittäin hyvien kokemusten vuoksi minulla on hyvä luotto Persiinalaisen torin maahanmuuttajatohtoreihin.
Ilmoita
Tietääkö kukaan tarvitseeko ikääntyessä vähemmän unta- Olen tässä havainnut, että sitä ollaan aika huolestuttavan usein jo muutaman tunnin unen jälkeen täydessä kirjoitusvedossa aamuvuoron alussakin.
Vai olisiko niin, että maailmassa nuorison vuoksi alkaa syntyä koko ajan lisää parannettavaa ja sitä on nyt tehtävä vuorotta?
1 VASTAUS:
Mie en yleensä nuku kuin 5-6 tuntia yössä, joskus vähemmänkin. Enemmän pitäis nukkua, kyllä sen huomaa päivän mittaan omassa vireystilassa onko univajetta vai ei. Olen myös hyvin herkkäuninen, herään pienestäkin häiriöstä, uudelleen nukahtaminen voi olla erittäin vaikeaa. Unilääkkeitä en ole koskaan edes kokeillut.
Kakruna ja teininä kyllä uni maittoi, ylös sängystä ei meinannut päästä edes rautakangella vääntämällä. Kyllä siis unen määrä vähenee iän myötä.

Jaa Caster Semenya?
Sukupuolen määrittely lienee nykytiedon valossa vaikea juttu, kromosomeissakin voi olla pieniä poikkeamia jolloin joku voi muistuttaa fyysisiltä ominaisuuksiltaan enemmän vastakkaista sukupuolta kuin mitä pelkästään jalkojen välistä voisi päätellä.

Puhumattakaan sitten psyykkisestä puolesta. Esm. raavas karvainen äijänköriläs voi tuntea itsensä naiseksi. Jopa siinä määrin, että muuttaa sukupuolensa kirurgisesti. Huh. No mikäs siinä, jos on absoluuttisen varma että niin haluaa tehdä.

Toistaiseksi itse olen viihtynyt enemmän tässä nykyisessä sukupuoli-identiteetissäni.
+Lisää kommentti
Nyt ei enää tarvita eri keeperiäkään vaab habnkitaab muutama etana ausseista
Mitenkähän Ceen sukuliset ovat pärjänneet Townswillen tulvissa?

https://www.hs.fi/tiede/art-2000006003388.html
1 VASTAUS:
Onneksi eivät asu Townswillessä, vaan paljon etelämpänä lähellä Sydneytä.
+Lisää kommentti
Tuo avaruusjuttu on yksi mieliaiheitani, olisi ollut kiva miettiä noita juttuja enemmänkin. Esim. miksi emme ole kuulleet vielä yhtään selvää signaalia muualta?

Ongelmahan on pelkästään etäisyys. Voi olla että lähin elämää ylläpitävä planeetta on vaikka kuinka kaukana, kenties puhutaan valovuosista, tai tuhansista valovuosista. Avaruutta on "kuunneltu" aktiivisesti vasta joitakin kymmeniä vuosia. Viesti muualta kulkee korkeintaan valon nopeudella, joten voi mennä muutama tuhatkin vuotta ennenkuin "puhelu" menee/tulee perille. Eli se, ettei viestejä ole toistaiseksi kuultu, ei kerro mitään siitä kuinka paljon muualla maailmankaikkeudessa on elämää.

Kokonaan oma kysymys on sitten se, että johtaako evoluutio aina lopulta sellaiseen älylliseen elämään, joka voisi meidän kanssamme kommunikoida? Tuskin.

Ja, köh, tuosta edellisestä kappaleesta voisin taas johtaa erään sutkauksen, mutta antaapa olla tällä kertaa, itsesuojeluvaistoni on nimittäin kehittynyt..
Ilmoita
Johan on juttua galakseista testosteroidiin ja siitä uniin ja saksan mettiin

Sen voin sanoa, että unien laatu ainakin heikkenee iän myötä. En oo nähny pitkään aikaan hulahulahameita

Tuo sukupuoli. Jaa-a. Vaikka se ruotsin hen saikin valtavan vasta-aallon, niin asialla olivat.
Ilmoita
Viestitys muualta

Olen niin yksinkertainen, että riittää se pieni katko, kun haastattelevat suorassa lähetyksessä immeistä tois puol jostain.

Joudun kuitenkin totuuden eteen, jos joku sieltä toispuol hiton kaukaa tulee tänne pakolaisstatuksella. Eli siis omalta osaltani jelppaan jos vain voin.
3 VASTAUSTA:
Jos oikein kaukaisia vieraita tulee, tuskin niillä on pakolaisstatusta. Voivat sen sijaan esimerkiksi haluta syödä lounaaksi avuliaita Edsoneita?
Dr.Whoo kirjoitti:
Jos oikein kaukaisia vieraita tulee, tuskin niillä on pakolaisstatusta. Voivat sen sijaan esimerkiksi haluta syödä lounaaksi avuliaita Edsoneita?
Äläpäs ole varma. Vain ihminen kuulemma syö ihmistä - eiku söi

Lähestyn aihetta sen kautta, että täällä meidän tantereella on niin valtava yritys ja pinnistys ja suoranainen kohkaaminen saada paskaa leviämään äänen nopeudella ... eiku valon, ja metaani ja kevytmuovihiukkaset ja ydinjäte on jo päässyt ties kuin pitkälle ja ties kuin suurina annoksina ja ties vaikka avaruuden raukalle rajalle asti. Tämä taas aiheuttaa, saattaa aiheuttaa, aiheuttanee kärsimystä ja epäinhimillistä hätää ja surua ja äärimmäistä tuskaa ja niin he saapuvat, nämä epä-ihmiset epäinhimillisine kärsimyksineen ja tuskineen ilmakehällemme sopimaan ainakin rauhasta. He ottavat suuren riskin, paremminkin tähän sopii avaruuden nimissä äärettömän riskin, sillä paskaplänttisuomessakaan ei asiakirjoissa tunneta inhimillistä tai epäinhimillistä kärsimystä
Saattaa olla niin, että kaukaiset vieraat ovat kyllin fiksuja etteivät anna kuulua itsestään ennen kuin ihmiskunnan uhka on poistunut tältä planeetalta. Eikä tarvinne odottaa kauan.

Jos tulisivat nyt, niin amerikan oranssi nero julistaisi tosi ison hätätilan, jotta voisi rakentaa kupolin koko jenkkilän yläpuolelle.
+Lisää kommentti
Entä mitä pitäisi ajatella ulkoministeri Sonnin ideasta, että vahustenhoito ratkaistaisiin tuomalla Suomeen Filippiiniläistä halpatyövoimaa korvaamaan laiskottelevat suomalaiset hoitajat?
Ilmoita
Oranssi nero ja kuplahalli ja Sonni

Tsiisus, mainioita ilmaisuja. Esimerkiksi Alin markkeeraama edsonni on aivan sukupuoleton noihin verrattuna. Samaistuspintaa ehkä kuplahallin ja minun välillä on kulpien tuottamisessa, paitti että halli ei kupli, vaan sortuu

Kyllä on hätä housussa sinisillä, kun koettavat päästä tapetille eli esiin kaikenlaisilla ehotuksilla. Sadoilla hävittäjillä ja filippiiniläisillä. Kumppanii lohduttelin eilen, kun on koko ikänsä vääntänyt, 13 vuotiaasta asti töitä, ja viime vuodet palveli kotisairaanhoidossa. Lohduttelin, että tuollaiseen Sonniraatokärpäseen puree hyvin hyttyslätkä, ei tartte ees raidii.
1 VASTAUS:
Edsonnillajan ei olekaan mitään tekemistä minkään Sonnin, Soinin tai Sonnisen kanssa vaan se Edson kirjoitettuna foneettisesti karjalaisittain
+Lisää kommentti
Ny on pakko heittää positiivia eli

nuorisossamme on tulevaisuus. Tarkoitan siis valistuneissa sellaisissa. Nyt pitkästä aikaa kauppaan etsimään tilpehöörästä sitä tarpeellista
Ilmoita
Merkillisen nopeasti on tämä lauantai kulunut. Ollaan taas iltavuorossa jo pitkään ja Kasakin paukutteli ronssille
Onneksi oranssi nero on ollut suhteellisen hiljaa tänään. Sekin vielä joutuu tutustumaan semmoisiin asioihin kuin demokratia kleptokratian sijasta.
Toisaalta rattoisastihan sen executive aika kuluu kun sillä on golf simulaattori walkoisessa talossa.
Ilmoita
Nythä mie vast huomasin eka kerran tänä vuonna teevee ohjelmia katsoessani että National Geographicilta tulee 0045 Amazonin kadonneet kaupungit. Jos ei herrat olis siihen aikaan kuorsausvuorossa niin se olisi varmaankin mielenkiintoinen katsottava, luulen ;)
Ilmoita
Tässä dieselherroille hienoa kuvaa Hampurin satamassa museoituna olevan Cap san Diego ns. Bananenjäger aluksen MAN dieselistä toiminnassa. Vaikkei tää suuren suuri diesel ole niin irtoaa siitä sentään reippaat tuhat hevosvoimaa per sylinteri, joita on 9 kipaletta.
Alus on sitä kauneinta sen ajan alustyyppiä ja silloin melko nopeaeli yli 20 solmun matkavauhtiin kykenevä kun Panaaneja piti saada nopeasti "Itäsaksalaisille".. No olikeastaan jo ennen sitä aikaa
https://www.youtube.com/watch?v=RKKxVFSKges

Nykyisin laivoissa on hyvin pienet miehistöt. Taitaa järjestään jäädä alle 15. Minun aktiiviaikoinani 30 oli ihan normaalia. Palkat olivat silloin sen verran pienemmät että oli varaa pitää täysmiehistöjä silloisille rahtituloille. Kuitenkin niillä palkoilla, ilmaisella työasunnolla ja muonituksella varsin hyvin tultiin toimeen jo 60 luvun alussa. Aikaisemmin on ollut vähän ongelmaa erityisesti muonituksen kanssa, eivätkä muutkaan olosuhteet ihan Hiltoneja vastanneet mutta jo rautalaivojen ilmestyttyä melko kestettäviä
Ilmoita
Kyllä näyttää Fidelin maastakin lihaa löytyvän ainakin videoklippeihin.
Tosiasiallisestihan kuubalaiset ovat varsin tehokkaita tuottajia ja hyvin mielikuvituskykyisiä, mistä elanto ja nälkä tyydytetään. Heillähän on aina illut erittäin korkea koulutustaso. Lääkereiden lainaamisellakin Fidel tienasi suuret vientitulot. Kuuba on tavallaan kuin filippiinit. Paras vientituote on erinomaisen hyvin koulutettu työvoima.

Ilmeisesti Kubanon tyyppisissä maissa myös perhe ja suku antaa perusturvan ja tuen. Siinä mielessä meidän systeemimmehän on oikeastaan aika kommunistinen eli vastuu ihmisistä on siirretty yhteisölle ja valtiolle. Hyvä toki niin, mutta tämän systeemin ongelma on että se ei kestä kovin suurta välistävetäjien osuutta, koska joku aina joutuu kaikesta maksamaan.

https://www.youtube.com/watch?v=76Mp2HIWqLE
Ilmoita
Ja yävuaro aktiivisen esittelee miten maailmalla eletään. Tässä veli venäläinen innovoi mökkiläisille ihan mahtavan pikasavustamon ihan pieneen nurmikkonuotiooon. Vanha kannellinen panni ja pari ritilää nostojalolla ja siinhä hää. Nopiasti syntyy sitä mahdollisesti maailam parasta ruokaa eli juuri savustettua affenaa,
https://www.youtube.com/watch?v=sHOazH3q6OA
Ei pitäisi proteiinin pula näiden järvien alueilla lainata jos on sen verran kädellinen että osaa jonkunlaisen koukun luoda ja pätkän siimaa, Tai vaihtoehtoisesti risuista ja tuohesta rysän tai katiskan tapaisen. Tulenteko on sitten vielä ihan erikseen, mutta jostain juuri kuulin että nuorten poikien kivekset ovat kuin hiillos ja iän myötä lämpö vähenee ja hallinta kasvaa.

Harmittaa kun ei voi itse olla enään kuin visioiden ja neuvojen antaja. Onneksi on suhteita maailmalla ja tilasin Dubaista itselleni takuu toimivan ihovoiteen sen yhden kohdan kuivumista hoitamaan. Kuriirilla tulee. Koko voidetta ei ole edes Suomen lääkeluettelossa kuten ei ole montakaan ihon ja limakalvojen hoitoainetta. Esimerkisi aivan loistava ientulehdusten hoitoaine, Enoxolone, ei löydy suomesta mutta ilman reseptiä Ranskasta missä se on kehitetty.
Meillä on myös sappivaivoihin oikeastaan yksi lääke, Takedan Litalgin. Maailmalla monia muita ja sivuoireitta toimivia. Minullekin Litalgin aiheuttaa heti oksentamista, Yksi niitä harvoja lääkkeitä mitkä eivät minulle sovi. Täytyy seuraavan mahdollisen sappikoliikin tullessa mennä hakemaan reseptillä Eestistä. Sitä vielä löytyy Buscopania meillä lopetettavien lääkkeiden listassa. Jos ei muu auta mutta toimivan tietää niin mentävä ihan lääkärille Eestiin tai Lättiin. Venäjälläkin on muuten kunnon droppeja, mutta viisumibyrokratian vuoksi sitä ei voi edes harkita

Joo itseasiassa sen teenkin kun varmaan tuleekin muuta asiaa Eestiin kuten Matusalamin hakua niin samalla voisui selvittää vierailtavan lääkärin ja hoitaa oikeatb peruslääkkeet tämän ikäisen hyvinvointiin.

Kirjoitankin huomenna sivunmittaisen perusselvityksen englanniksi liäkereille siellä ja hoidsn homma.. Ei tarvita kuin erikois ihonhoitotuotteita, spiritus fortista ihan ihon desiinfiointiin ja nukkumiseen riittävän vahvat tropit. Jonkunlainen laimea ilopillerim olisim paikallaan kun ei tämä vähäpuheisen sosiaalinen elämä ole koko ajan riittävän täyttävää
Turkissa ja EU ulkopuolella on ilo käydä apoteekissa kun apteekkari on lähes lääkäri eikä ajattele miten saisin tuoltakin otettua ois "koukuttavan pahan muta hyvän lääkkeen

Jahka keksin hyvät reitit niin ohjaan muillekin Baltian matkailijoille
1 VASTAUS:
Tsiisus, hieno video venäläisestä affenan savustajasta

Tiedän Hesassa ne affenapaikkoja. Mukaan höylättyjä leppäklapeja ja lapinleuku ja ruostumattomasta tehty savustamo. Siihen vain toinen ritilä ja sit Hesan eräälle hiekkaiselle rannikolle, missä löytyy myös tuulensuojakiviä. Kaksi mato-onkea ja matoja ja ei se lahnakaan pahaa oo. Kiveksien mausta ei hajuakaan. Ehkä savustettuna silmiä mieluummin.

Droppeja ulkomailta, on kivaa luettavaa, mutta minulta menee muuten tajunnan tuolle puolen.

Tulevanakin Balttia matkailijanakin koluan niitä herkkukalapöytiä, jos löydän ja netistä löydän, jollei Balttia yhdy eli mene Venäjän nettiin. No ei taatusti mene
+Lisää kommentti
Vaihteeksi positiivinen ajatus sotesta: ei mene läpi tämän hallituksen aikana. Koko kansan terveyspalveluja ei siis toistaiseksi myytäne yksityisten rahastajien (käytännössä ulkomaisten sijoitusyhtiöiden) lypsylehmäksi, kuten vanhustenhoidolle on jo tehty. Näin uumoilen mie ja moni muu, viimeksi muutosjohtaja Markus Sovala, valtiovarainministeriön osastopäällikkö. Taitaa olla kyllä alunperin kepulaisia hän.

Sorry nämä omat kuivat horinani. Mutta mahtuuhan tänne.
Ilmoita
Koska olen itsekeskeinen kukko, niin pyydän kauniisti :) ...

foneettisesti karjalaisittain muutettas foneettisesti hesalaisittaiseksi, sillä Venäjä odottaa, että se karjala palautettas, että saisivat yhtenäisen Karjalan

Muuten kaikki jees ja iltavuoro taas pukannut perkaamista

PS. Ei oo kuivaan horinaa meinaan vanhustenhoito. Ite koitan tähdätä lähdön jonnekin päärynäpuun alle. Hoitotestamenttiin kirjoitan, että näpit irti minusta. Ei saakeli sellaseen mestaan kitumaan, missä näytetään vanhaa suamileffaa, lauletaan virsiä ja läpytetään käsiä sävelten tahdissa
Ilmoita
"Hoitaja vie vanhuksia kukkakauppaan, leipoo pullataikinan ..."

Siin sen näkee, ei pokeripöytään vie ei. Saati kiertoajeluule panimoon. Pitää vaan läträtä taikinan kanssa

No jos tulee se "saa ite valita" niin sitten rannikolle, ylin kerros, missä minibaarikaappi, kaukoputki ... ja tietty henkkohtaisia palveluseteleitä, mitkä voi vaihtaa taksiseteleiksi, niin tuttujen kavereiden kanssa ei varmaan jäädä leipomaan
Ilmoita
Kuhan Ali herää, niin tiedoksi

Johdan ylivoimaisesti nypläys ja dödökerhon "kuka on pahin" tilastoa 3-1 ja kohta ovellani kolokuttaa polliisi ja julkinen sana
Ilmoita
Iltapäivällä Honkakodissa Kouvolassa leivotaan yhdessä pullaa ja – Toiset eivät osaa tai pysty enää ilmaisemaan tahtoaan. Sitten luemme kasvoilta, varsinkin ruokailutilanteessa, Volanen sanoo.

Vai lukevat kasvoilta, anna mun nauraa. Ymmärtävätkö lukemaansa? Haluun rasvaista ruokaa ja kunnon paukut päälle ja nyt en sitten tarkoita ihan mitä paukkua tahansa. Voin vain kuvitella, jos ilmaisen tahtoni, mitä tapahtuu. Ei varmaan järkätä jälkiruoaksi rättipokeripöytää, ei.
Ilmoita
"Kuolemaan johtaneet rinnetapaturmat ovat Suomessa harvinaisia"

Unohtavat kaikki säärten murtumiset sun muut kolhut päähän. Tosin tiedän, että yhellä pitsinnyplääjällä on suhe sekä rinteisiin että kesämökkiin eli siis jo on kolauttanut päänsä pahasti jo seimiaikana. Ei muuta ku päin mäntyä, ei enää tunnu missään.

Uutisointia ennen hiihtolomia.

Pitäkää turvavälit autoilijat, kun kiiruhdatte rinteille. Joku voi kuolla siinä rynnistyksessä valtateillä ja onkin kuollut - eikä ne ole ne kuolleet ainoastaan poroja. Eli siis hällä väliä, vaikka Suamessa onkin lunta joka puolella niin rinteisiin pitää päästä, jopa Sveitsiin lentäen. Sellasta on tämä hurlumhei ja oottakaamme kesäviikonloppuja, niin ryntäykset kesämökeille pitävät kuolintilastotkin jollain lailla voimissaan. Silloin tähtäimessä näillä päästä grillille, vaikka grillejä on lähialueillakin. Kattosivat vaikka Grillit huurussa sarjaa neloselta.

Pakatkaa autonne niin, ettei kapsäkki rojahda niskaan ja tarkistakaa, että on öljyä motorissa, tankki täynnä (ny en tarkoita sitä teevee ohjelmaa) ja ilmaa renkaissa. Ilmaa päässä ei tartte tarkistaa, sitä löytyy varmasti

Tervetuloa myös kiinalaiset toivottaa turhakkeet
Ilmoita
1 VASTAUS:
Ei hitto

Nuo tapaukset olivat vielä parempia kuin venäläisten autoilijoiden kohellukset
+Lisää kommentti
Täällä me maan matoset mietimme suuria asioita kuten onko Raision keskustassa tilaa kolmelle grillikioskille, voiko Njurmeksen suopursu hyvin.
Sitä pohtiessamme emme lainkaan huomaa, että jos ostamme silmien horisonttia taivaalle niin näemme historiaa syntyvistä tähdistä, galakseista ja kaiken siis tapahtuneena miljardeja, miljardeja vuosia sitten. Moni tapahtuman seuraus varmasti jo kadonneena myös miljardeja vuosia sitten

Se kuvaa ajan luonnetta. Viesti jatkaa matkaa vaikka itse lähettäjää ei enää aikoihin ole ollut.
Pitäisköhän pyytää Valtaoja kunniajäseneksi näihin syvälle luotaaviin keskusteluihin-
http://but.fi/7yd

ps. jotta menisi täysin syväluotaavaksi niin todettakoon, että ainoa mistä ei jää edes viestiä on uusiutuva materiaali!
Ilmoita
Kun pyydettiin Valtaojaakin avuksi Cosmoksen salojen avaamiseen, niin häntä odotellessa tehdäänb vierailu maamme entisten itäosien ihmeellisen ihanaan luontoon ja sen antimiin:
Фильм "Хлебное дерево Сибири"
https://www.youtube.com/watch?v=AolzCCoXNgg
Ilmoita
Kun metsät, luonto, ilmasto ja osin rationaalinen ja oikein hoidettu maanviljelyskin ovat kemian ja energian lisäksi aiheita joissa jatkuvasti seuraan eri maiden toimintatapoja ja niiden seurauksia niin tässä koiravahdissa palasin Uuteen Seelantiin eka kerran sitten vuosien 65-66 jolloin seilailimme sinne , sen maan lähes jokaiseen satamaan fosfaattia Makatealta tuoden yleiseen lannoitustarpeeseen.
Maa oli silloin vielä Kuningatar Elizabethin alusmaa ja minulla on tallella lähes kaikki silloiset kolikkiorahat peipennystä 2.5 shillinkiin ennenkuin lähtöni jälkeen muuttivat NZ dollariksi. Sellaisia rahoja mitä siellä ei ole noin 50 vuoteen ollut käytössä. Olisivat jo tavallaan erittäin arvokkaita numismaatikkopiireissä joko NZ, Australiua tai jopa itse UK harraselijoille

Uusi Seelantihan on kaksiosainen saari pääsaariltaan. Etelässä lunta ja pakkastakin ja lampaita jotka laivataan Bluffista, maan eteläisimmästä satamasta, missä myös kävin (Invergargill)
Eteläsaari on erittäin vuorinen monen maiseman ja sään maa. Siellä kuitenkin osataan ja kyetään Suomen palkkatasolla tuottamaan lihaa, voita, meijerituoitteita ja monia hedelmiä käytännössä ilman tukia. Pohjossaari missä pääkaupunki Wellington ja suuri kansainvälinen kaupunki Auckland sijaitsevat on ripoteltu täytee varsin korkeita tulivuoria hedelmällisine rinteineen. Lämpötila taas sellainen että monet vähän eksoottisemmat hedelmät kasvavat siellä erinomaisesti kuten keltainen Kiivi Pohjoissaarella on myös pätkittäin tasaisempaa maata mulle viljaviljelyllekin. Maitokarjaa on kuitenkin joka puolella, osin jopa metsissä vapaana ja villinä kuten vuohia ja hirviä (saksanhirvi) kaikkien lihaa tuotetaan ammattimaisesti, ilman tukia ja koko maailman markkinoille vaikka viljelyolot vuoristoisuuden vuoksi ovat erityisen vaativat ja maat aika vähän. Ilmasto kuitenkin suosii
Se suosii myös metsää ja yllätys yllätys metsää on sekä omaan, että vientitarpeeseen, mutta tietenkään sitä ei käytetä kaupallisteolliseen energiantuotantoon vaan jalostetaan monta astetta korkeammin.

Pienestä filminläjäyksestä näette taas kerran eroon suomalaiseen metsiä ja metsäpohjia tuhoavaan korjauskäytäntöön. Vain kypsiä puita korkeassa laadussa korjataan. Uutta istutetaan heti tilalle, mutta ei maahan mikä on rikottu kuten meillä tehdään ja lasketaan samalla maan sisältämä suuri hiilidioksidivarasto irti. Kannot jäävät pääsääntöisesti maahan kuten pääsääntöisesti muuallakin maailmassa paitsi Suomessa ja kukaties Ruotsissa. Silloin hiilidioksidi pysyy maapohjassa ja uudella on valmiina ravinteita kasvuun. Samoin suuria avohakkuita ei harrasteta kuin Suomessa säännönmukaisesti ja jossain Alaskassa, Kanadan arktisella alueella ja Siperiassa, missä metsäalaa taas on miljoonia neliökilometrejä ilman ihmisiä jolloin suurikin avhakuu ilman kantojen poistoa sallii luonnon loikkia avohakkuiden ohi turvassa

Kirjoitan ja kerron näistä asioista faktojen ryydittämänä siksi, että meille on vuosikymmeniä valehdeltu metsien tilasta ja hoidosta. Metsiemme tila on lyhyesti sellainen että verrattuna normaaliin tämän alueen metsään sisältöä on täysikasvuiseen ja siis korjauskelpoiseen metsään verrattuna ehkä 25-30% pitäisi olla sisällöstä. Kansalaisille Kepu ja metsänomistajapoliitikot ja metsähallitus valehtelevat sutena kasvutilastoilla, joilla taas ei ole mitään tekemistä sen kanssa mitä metsässä oikeasti on tai kuinka se toimii kokonaisuutena hiilen sitojana
Yksi NZ metsäkooste mallina. Latasin niitä joukon varastoon jos joku kiinostuu näkemään miten sielläkin hommat mallikkaasti hoidetaan ilam elättisiirtoja

https://www.youtube.com/watch?v=nC2Otx24Z98

Tämä oli sen verran pitkä asiakirjoitus, että tallennan tämän siltä varalta että robo ei kestä asiaa
2 VASTAUSTA:
Uusi Seelanti

Monen suomalaisenkin toivemaa, olen kuullut.

Huomioita. Jollei oteta huomioon, että hieman ehkä maan mainos, niin miksi tukkipuuna vievät ilman jalostusta? No olihan siinä sahatavaraakin

Tuo metsitys, mitä siitä selvää sain, sopisi kyllä joka puolen maailmata. Siis kummut sun muut sopivat maat vaan puille.
edson kirjoitti:
Uusi Seelanti

Monen suomalaisenkin toivemaa, olen kuullut.

Huomioita. Jollei oteta huomioon, että hieman ehkä maan mainos, niin miksi tukkipuuna vievät ilman jalostusta? No olihan siinä sahatavaraakin

Tuo metsitys, mitä siitä selvää sain, sopisi kyllä joka puolen maailmata. Siis kummut sun muut sopivat maat vaan puille.
Kaivelin huvikseni hetken Uudesta Seelannista Hösärissä kirjoitettuja artikkeleita ja sieltä pääkirjoitusosioista.

Kuulemma. "Esimerkiksi Uusi-Seelanti houkuttelee yrittäjiä tie­tyille innovatiivisille aloille." Eli kysyntää ainakin ja varmaan aika tarkkaa meininkiä, kuka sinne pääsee, kuka ei.
+Lisää kommentti

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmoita
Katsotaanpa säilyykö?

Näit on kanssa kiva lukea https://leshnikovo.weebly.com/?fbclid=IwAR23cX7bXAwaDRDax0HhkWbon2DSBxlk64PUr2WoeT6XCbGf9n2OXUvbuZ0

Ja kuinka lähellä Välimeri, Turkki, Kreikka ... ja kaukana Suami
Ilmoita
Ouno, niin kaakana on välimeri. Bulgariakin on hyvä maa turiosteille. Halpaa ja melkein suomalaista jauhomakkartaa kaupoissa.

Tässä kuitenkin kopioituna viesti kansallisista muisteloista Rovaniemen kirjeenvaihtajaltani, Puhuvalta karhulta;
"Taivaannaula

Huomenna on Sipin eli Siprin päivä. Kanoja ja sikoja ruokittiin sydäntalven aika sisällä, mutta Sipistä alkaen ne saivat etsiä osan ruuastaan ulkosalta. Siihen aikaan kun kanat vielä osasivat puhua, ne ohjeistivat Varsinais-Suomessa hoitajaansa: »Ruoki minua Sipin päivään asti ja heitä sitten hännästä hangelle».

Siat kulkivat entisaikaan vapaana suurimman osan vuotta ja söivät tunkioista. Uudet ostetut porsaat tuotiin taloihin kevättalvella. Porsaat vietiin tupaan ja niiden kärsät mustattiin uunin reunasta, jotta ne saivat uunista voimaa elämäntaipaleelle. Porsaat saivat elellä tuvassa, jossa niitä hellittiin runsaalla maidolla ja kokkelilla. Käytiinpä tupaporsas sylissä välillä saunassakin, jossa se ensin vihdottiin ja sitten pestiin.

Kukkoja ja kanoja pidettiin kanaloissa tai pirtin lattian alla olevassa tyhjässä tilassa, josta ne päästettiin tupaan syömään. Kesäisin myös kanat kulkivat vapaana pihapiirissä. Kanojen munat ovat olleet uuden elämän ja kevään symboleita, joissa on suojaavaa elinvoimaa.

Kevään ensimmäisen munan piilottaminen veräjän alle suojeli karjaa kesällä susilta ja karhuilta. Karja voitiin myös suojata kiertämällä se kananmuna kourassa, jonka jälkeen muna vietiin lahjana metsänhaltijalle muurahaispesään.

Sipin päivän säästä on luettu kaskenpolton enteitä. Jos Sipin päivänä on niin kova tuuli, että lunta lentää reenraiteen yli, niin kesällä kaskituli lentää metsässä ojan yli. Sanottiin myös, että jos Sipinä sataa lunta, niin puolet talven lumista on vielä tulossa.

Suojasää Sipin päivänä on sen sijaan hyvän ja varhaisen kevään merkki. Jos räystäistä tippuu Sipinä vettä sen verran, että kana saa juodakseen, tulee hyvä vuosi ja kana munii hyvin. Samaten suojasää ja vesisade merkitsevät sitä, että maassa on ruohoa jo toukokuun alkupuolella ja puiden lehdet ovat silloin hiirenkorvan kokoisia."
1 VASTAUS:
Tsiisus taas, jos Sipinä sataa lunta, niin ... satakoot. Tupaporsaana vaan käännän kylkeä.

Noi on kivoi, nuo menneen ajan muistelokset. Kun osais kaikki maailman kielet, niin voe voe, sais kyllä sellaista tarinaa ympäri maalimua, että oksat pois. En viitti tarkista sitä, miksi sanotaan "oksat pois". Pois risut ja männynkävyt, sen tiedän.
+Lisää kommentti
"Huomioita. Jollei oteta huomioon, että hieman ehkä maan mainos, niin miksi tukkipuuna vievät ilman jalostusta? No olihan siinä sahatavaraakin"

No joo, itse filmi oli vain metsäntuotrannon mainospätkä. Minne suu puu lähtee tukkina ei siitä selvinnyt. Hyvin luultavasti maan toisessa osassa sijaitsevalle jatkojalostustehtaalle kun Maan sisällä lähes kaikki tavara kulkee laivoilla teollisuus ja maatalouskeskuksista toiseen.

Itse aikoinaan vierailin satamissa: Lyttelton, Dunedin, Bluff ja Pohjoissaarella New Plymouth ja Tauranga

Voivathan ne tietysti jotain havupuulaatua viedä tukkinakin, mutta en usko paljoa. Tukin ja sahatavarankin viennissä kun ei vielä ole juurikaan jalostusarvoa. Kovin vähän sitä on sellussakin.
Hunekaluissa, rakennuspuussa, muotolaudoissa, lankuissa ja listoissa jo alkaa jalkostusarvoa olemaan. Täysi se on vasta kun likkeelle lähtee valmiita ikkunaraamia ja ovea tai taloelementtejä tai kokoa itse hirsi rakennuspaketteja

Pitääpä vierailla Uudessa Seelannissa uudestaan yövuoran tienoilla tarkistamassa metsän käyttödataa
Ilmoita
Näin ylenantaa yle : "Suremme jokaista menetettyä hotelliyötä"

Voe voe. Mä en sure kuin sitä, että jos joutuu joskus pakosti hotelliin. Samassa artikkelissa surraan myös kylpylöiden kävijämäärän vähenemistä.

Voe voe, mä suren sitä, jos en pääse joskus aitoon turkkilaiseen saunaan. Tai sit vaikka Turkkiin. Ei tu mieleen meinaan letkajenkka, ku kattelee napatanssii ja imee hetken vaikka tai'anomaista tuhannen ja yhen yön ilmapiirii
1 VASTAUS:
Lisää Virosta

"Väestön ikääntyminen on kylpyläyrittäjälle siunaus"

Hitsi, ottaisivat selvää, mikä meittin suomalaisten kirous on ikääntymisessä ja homma hoituis Virossa, ehkä.

No summasummaarum. Yrittäjillä se senkun näkymät paranevat
+Lisää kommentti
Laitanpa vielä tässä iltavuorossa yhden esimerkin uuden Seelannin tuoteinnovaatioista puun jalostusarvon nostamisen saralla. Lockwood puurakentaminen. Tekniikka on teoriassa tiedossa myös Suomessa, mutta ei erinäisten riitojen vuoksi oikein koskaan päässyt liikkeelle vaikka se sopisi erinomaisesti tännekin. Luulen että tuolla hakusanalla löytyy suomalaistenkin harrastelua asian kanssa. Mutta anyway, uussellantilainen se on
Lisäksi kävi jo selväksi valtion virallisesta datasta, että erilaisia paneleita ja erikoisrakennustarvikkeita tehdään puusta. Sellaisia joita ostamme ulkomailla, kuten Saksassa tuotettuna Bauhauseista. Myös sellua ja paperia ainakin kotitarpeisiin.
Ero on siinä, että meidän puustamme ylivoimainen enemmistö menee matalan jalostusasteen bulkkituotantoon tai nolla jalostusasteen ilmaa pilaavaan kaupalliseen energiaan eli paljolti lämmön tuotantoon ja herra meitä varjelkoon yrityksiin nesteyttää puuta muka uusiutuvaksi polttoaineeksi sekä koko metsäluonnon että lopulta myös ilmaston pilaamiseksi

https://www.youtube.com/watch?v=WmrNxF6rDLQ
Ilmoita
Edelleenkin iltavuorossa ja Uudessa Seelannissa. Olen ihan äimän käkenä nyt tutustuttuani maan metsäteollisuuteen, mikä oli aikaisemmin jäänyt lampaiden, saksanhirvien, lehmien, voin,maidon , kiivien ja muiden hedelmien jalkoihin.

Kyllä tehdään puusta ja paljon. Sitä näyttää lähtevän myös tukkitasolla todellisina suurlaivauksina minullekin tutuista satamista. Silloin ei vaan asiaa osannut tarkkailla kun mielessä olivat perhoset eikä puut!
https://www.youtube.com/watch?v=fkDdrMtmkyk

Pitää vielä yrittää selville mihinkä nuo tukit oikein niillä laivoilla lähtevät. Sehän jo kävi selväksi, että jalostettua puuta lähtee vientiin merkittävästi!
Ilmoita
No niin, kun selvittää niin viisastuu: tuonnehan menevät ainakin maan suurimman tukinviejän tukit:
China, Thailand, Korea, India and Vietnam. Tenco are also participants in the Japanese, Malaysian, Indonesian and Filipino log and lumber markets.

Tämä taas kertoo melko tuoreen Uuden Seelannin virallisen kannan ja saman syyn mistä en olisi uskonut heidän raakatukkia maasta vievän. No toisaalta varmasti on saatu kohtuullinen hintakin
Tuo osallisuus Jaappanin, Malesian ja Indonesian sekä Filippiinien tukkimarkkinoille tarkoittaa myös noiden maiden erikoispuiden kauppaa ja välittämistä
Tenco are a major market participant in the log and lumber markets of China, Thailand, Korea, India and Vietnam. Tenco are also participants in the Japanese, Malaysian, Indonesian and Filipino log and lumber markets.

http://www.wpma.org.nz/news/new-zealand-will-no-longer-tolerate-raw-log-exports-minister-warns/

Mielenkiintoista kuitenkin on se, että maailmalta kävelee edelleenkin aivan ihmeellistä tietoa esiin jos vähänkin käy sivuja kääntämässä Onneksi sentään tiesin sen miten suuria puutavaratuottajia ovat Eteläamerikan ja Pohjoisamerikan maat, Keski, jopa Etelä Eurooppakin Aasiasta ja Siperiasta puhumattakaan.

Kyllä olisi parempi meidänkin metsillemme, että toisimme tukkia noilla suiurlaivoilla sekä sellupatoihin, että mekaanisen puunjalostusteollisuuden korkeasti jalostettaviksi ja tienaisimme rahan siitä välistä emmekä omat metsämme loppuun kaluamalla. Kaikkiheán me tiedämme että esimerkiksi Jaappanissa on vähän raaka aineita mutta ostavat raaka aineet ja myyvät niistä tekemänsä tavarat valmiina tuotteina kovaan hintaan
Ilmoita
Dodiin, nyt ollaan taas koiravahdin puolella ja ainakin Uuden Seelannin yllätykset on käsitelty. Lisätietoja enää vain pyydettäessä.
Nyt on hakusessa seuraava kohde.
Vanhana etelänmerien fosfaatinkuljettajana minua kihelmlisi aloittaa kova polemiikki Kokkareiden Norjan Yaralle pilkkahintaan Kemiran silloisen maatlouskemian paloittelusta periaatteella parhaat palat kokoomuskavereille ja ne missä ei ymmärretty olevan suunnaton tulevaisuuden rikkaus kuten Soklin apatiitissa norjalaisille jotka hyvissä varoissa asian ymmärsivät ja jättivät Soklin kasvamaan mahtavaa korkoa ja fosfaatin vähenemistä muista maailman lähteistä.

Meillä siinä menetetiin mahtavan maatalouskemian kokonaisuuden rakentaminen oman raaka ainepohjaan ja varallisuuteen. Takaisin ei saada muuten kuin erittäin kovan luokan hallituksen takaisin kansallistamisella

No niin harva ymmärtää tuon asian kokonaismerkityksen kansallisesti että voi olla minunkin aiheellista jättää se tuleville sukupolville
Ilmoita
Uusi
Uusi Seelanti, oi niin kaukana

Joku "setä" selvitti metsien tilaa, vaaroja sun muita tässä eilennä vai sitä ennen. Teeveessä.

Kertoi eteläisen Saksan ja sen ympäristön eli siis Itävalta, Sveitsi metsätuhoista aivan viime aikoina.

Juu ja yks ryömi eli rämpi suomalaisessa metässä just kans ja kirosi, että helekutin tuloeläimet, kunhan lumipeite sulaa.
Ilmoita
Uusi
Piänhiukkaset joo

Kyllähän tarkasti ovat laskeneet, 200 kuulemma kuolee just puunpolton takia vuosittain. Ei muuta ku maskit kasvoille ja menoks. Hätätapaus ja ei tartte noudattaa neuvoa, että kasvot paljaaksi, että supo tunnistaa.
Ilmoita
Uusi
Nyt on sen verran räkäinen ilma että edes pienhiukkaset eivät piristä. Mitään hyviä asioiden tarkasteluideoitakaan ei tällaisella säällä ole. Pitäisiköhän turvautua pariin Rhummiin.

Sen itävallan, saksan ja sveitsin sekä puolankin ajoittain esiinnostetut tuholaistuhot ovat itseasiassa ikivanhaa ja tietyin välein toistuvaa tietoa. Se on vähän kuin heinäsirkat muinaisessa Epygtissä

Meilläkin niitä välillä sattuu ja esimerkiksi kirjanpainajan tai jonkun sienitaudin kohteeksi joutuneet metsä pistetään silloin lähes säännönmukaisesti lihoiksi ja saastunut alue istutetaan uusiksi. Eivät ne tuholaisiskut koskaan ole koko maata kattavia vaan nykykontrollein jäävät plänteiksi. Puolassakin ihan viime vuonna nousi melkoinen äläkkä siitä että hallitus halusi tuholaisperusteilla kaataa vanhaa Bielowitsan ikimetsää ihan kunnolla. Siinä tuli asetelma missä hallitus halusi rahat puista ja luonnonsuojelijat säilyttää ikimetsät luonnon omissa käsissä. Olen sillä tavalla luonnon kannalla, että se osaa tuollaiset hommat ajan kanssa hoitaa. Tappiot ovat vain tilapäisiä. Missään ei ole mikään tuholaislaji koskaan pistänyt kaikkia metsiä sileäksi

Paljon enemmän kuin tuholaiset minua huolettaa esimerkiksi suomalaisten rypsiviljelijöiden halu käyttää mehiläisiä tappavia neonokotinoidi tuholaismyrkkyjä saadakseen rypsiään sen kasvun äärimaisemissa muutettua rahaksi. Kasvattaisivat mieluummin vaikka nauriita tai öljyhamppua

Voisi Tohtor Huu käydä injektoimassa jotain mielenkiintoisia jutunaiheita tai vaikka ihan kosmisia tänne
Ilmoita
Uusi
Tästäkö uusi kansallislintu. Hää on taas palaamassa Eurooppaan ja jos ilimasto muutuun niin kukaties palaa Pehmoisiinkin paitsi ettei meillä ole sellaisia vuoria ja kallionkoloja mitä tuo pesiäkseen taitaa tarvita
https://www.bbc.com/reel/video/p049ktws/this-weird-bird-may-have-been-the-first-protected-species
Ilmoita
Uusi
Tässä tulevaisuuden lihantuotantomallia erittäin itäisestä Suomesta. Kanaa ja kania pienellä hiiliojalanjäljellä ja minimalisoidulla teknologialla
https://www.youtube.com/watch?v=g_M8Q_Nze9o
0 VASTAUS:

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

+Lisää kommentti
Uusi
Tosi yllättävää. että taas oli Ceen ihan mukava kommentti poistettu. Onneksi ehdin sen lukaista
Uskon kyllä, että silloin joskus on siellä Kanarian vuorilla juurikin saattanut tapahtua niin että laihaa ruskeaa lientä ja satunnainen kanin luu on lautaselle iskeytynyt ja se "mummo" on ollut käsi ojossa parin vessapaperipalan kanssa rahaa keräämässä. Näitä vessamummoja olen muuallakin matkoillani tavannut. Nykyisin esimerkiksi Saksassa vessamummojen virkaa hoitavat raha automaatit jotka avaavat portin.

Tuossa venäläisessä kani ja kana filmissä oli hauskasti kombinoitu juuri sellainen ilmastoystävällinen lihantuotantovisio millä pystyttäisiin tarvittaessa vähentämään märehtijä ja sikakarjan metaanin tuotantoa sekä suoraan että välillisesti

Minusta Ceen kannattaisi jo kysyä ylläpidolta miksi noita ihan normaaleja kirjoituksia poistetaan. Onko esimerkiksi lähettävässä koneessa joku mukaan lähtevä virus tms liite josta et itse ole tietoinen. Mahdollisesti olisi ajettava kone täyskattavan puhdistusohjelman läpi. Niitä helposti löytyy netistä ihan ilmaiseksikin
2 VASTAUSTA:
Uusi
Minulla on koneen omien turvien lisäksi esim ilmainen avast ja se esim tutkii sähköpostini mennen tullen. En tajua näitä poistoja, että sekin minkä tänään sinulle vastasin on poistettu. Se tieto oli puhdasta faktaa, mutta se oli tietysti oletusta se koira tai kissa ruuaksi käytettynä mutta tietyissä itämaissa sekään ei olisi. Viimeksi asia oli haloo Etelä-Korean olympialaisissa. Silloin vannottiin, ettei koiria syötetty kisavieraille eikä urheilijoille.
Uusi
Kun niissä sinun monien kirjoitustesi poisoissa ei ole järkeä, eikä mitään edes keinoälylle ohjelmoitavaa poistokriteeristöä niin tulee tietysti mieleen se haitallisen liitteen mahdollisuus, minkä keinoäly saattaa tunnistaa.
En itsekään tiedä onko se mahdollista mutta huolimatta Avasteista jotka yleensä ovat erittäin hyviä koneelle voi pujahtaa joku niinsanottu troijalainen tai malware jollaisia laitetaan tai lähtee koneelta itse tietämättä sieltä lähetettyjen viestien näkymättömänä liitteenä
En usko että koirien tai kissojenkaan mainitseminen voi olla poiston syy.

Ei sellaisen erillisen troijalaisten poiston tekeminen juuri tuollaisilla mainitsemieni ilmaisten ohjelmien avulla ainakaan vahingollista ole. Itsellänikin on aktiivinen virustorjuntaohjelma mutta siitä huolimatta malwarebytes löysi yli 100 ns. epäilyttävää troijalaista. Saattoivat kaikki olla ihan normaalien cookien tapaisia ohjaustroijalaisia, mutta puhdistus mikä puhdistus. En niitä edes yksitellen tarkastanut vaan kaikki pois kun ne cookiet eli keksit tulevat uudestaan jos jonkun vierailupaikan taas avaa.
+Lisää kommentti
Uusi
Esimerkiksi tämä anti malware bytes on sellainen ohjelma mikä poistaa kaikki istukkeet ja sen saa ladattua ilimaaseksi
https://malwarebytes-anti-malware.en.softonic.com/?ex=DSK-1218.5
Ilmoita
Uusi
Myös F-securella on ilmainen tarkastus ja puhdistusohjelma. Varmaan löytyy suomeksikin jos pyytää suomeksi F-secure ilmainen puhdistusohjelma
https://www.f-secure.com/en/web/home_global/online-scanner
Ilmoita
Uusi
Nyt on taas Trumppi asialla. Pohjoisamerican "Ilmasto" on ihan kaamoksessa
Nyt amummu heti korjaamaan polaaripyörteet ja suihkuvirtaukset niin ettei meilläkään joka toinen päivä satais tihkua ja joka kolmas kuivaa pakkasta. Niin, ja huwaa englanninkielen harjoitusta
Ilmoita
Uusi
Ja lempskatti taas jäi se säästä kertova liite liittämättä eli ny lähtee
https://www.yahoo.com/news/snow-ice-torrential-rain-bringing-125647698.html
Ilmoita

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Porinapata L

Kunhan tuo edellinen saa 300 täyteen, niin jatketaan tästä samoin ajatuksin kuin aina aikaisemmin, eli ketään ei tälle ketjulle ole kielletty, eikä kielletä kirjoittamasta. Kommentteja saa kukin "pyytämänsä" mukaan. Moni pois"häädetty" kirjoittaja voisi yrittää löytää takaisin. Ja jos on kovasti erimielisyyksiä, niin aina kannattaa yrittää sietää toisiaan, jos se vain on mahdollista. Ainahan se ei tietenkään ole.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta