Omatunto ja inhimillisyys

MIkäkiikastaa

Itse olen ihmetellyt tässä vanhustenhoitokeskustelussa kunnan, lääkäreiden ja koko hoitohenkilökunnan roolia.
Miten kunnan virkamiehen kehtaavat pitää oman kylän vanhuksia märissä vaipoissa ja osin nälässä?
Miksi hoitavat lääkärit eivät nosta suurempaa älämölöä, kun kerta näkevät haavaisia ja aliravittuja vanhuksia??
Miksi hoitohenkilökunta ei YHDESSÄ nosta ÄLÄMÖLÖÄ, kärsivistä potilaistaan vaan jatkavat epäinhimillistä tekemistään päivästä toiseen??? Varmaan Afrikassakin on äitejä, jotka eivät halua silpoa tyttöjään, mutta jatkavat silti sitä, kun pelkäävät yhteisön reaktiota. Onko meidän hoitajilla sama pelko, joka voittaa inhimillisyyden??

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jhgfdffy

      Joo kyllä noi hoitajat jotka olleet vuosia työssä noissa kidutushommissa pitäs KAIKKI irtisanoa millä ne pystyy puolustelemaan KIDUTUSTA?
      Vetooko ne että työnantaja käski kiduttaa? (oikeita polttouunien sankareita)
      Ja pahimmat pitäs tietenkin LINNAAN tuomita.

    • Huolestunut

      Samaa mieltä. Jos hoitajat eivät menisi mukaan tuohon hommaan niin huonoja hoitopaikkoja ei olisi. Toivottavasti nyt useampi hoitaja ja lääkäri omalla toiminnallaan haluaisi muuttaa tätä touhua.
      Sama meininki oli 40 luvulla Saksassa. Ei voi aina syyttää vain muita, pitää myös itse pysty valitsemaan millä puolella on.
      Onneksi on kuitenkin muutama hoitoalan ammattilainen jotka ovat uskaltaneet toimia, hatun nosto heille!

    • Ihmisyyskunniaan

      Todella tärkeää kiinnittää huomiota myös lääkärien rooliin tässä hoidon/hoivan laiminlyönti keskustelussa! Tietääkseni hoitajat toteuttavat lääkärien ohjeistuksen mukaisesti potilaiden hoitoa. Miten lienee hoitokotien laita, pitääkö niillä olla oma vastuulääkäri? Jääviysongelma tulee silloin, jos lääkärikin työskentelee saman yksityisen terveysjätin töissä.
      Ihmeen vähän lääkärien kannanottoja vanhusten ja vammaisten hoidon epäkohtia koskettaviin keskusteluihin ja kirjoituksiin on nähtykään, miksiköhän moinen hiljaisuus!!! Oliskohan niin, että lääkärienkin etiikka löystyy henkilökohtaisen "hunajatolpan" äärellä.

    • MoraaliJaEtiikka

      Nuo muutamat hoitoalan ammattilaiset, jotka ovat puuttuneet joutuvat vielä kovaan käsittelyyn. Niin käy aina epäkohtiin puuttuville terveyden- ja sairaanhoidossa. Ne ovat narsististen johtajien temmellyskenttää ilman uskottavaa valvontaa. Tämä ei ole uusi asia. Uutta on se, että tutkivat journalistit ovat tehneet kunnolla töitä. Kiitos siitä.

      Jatkossa on mielenkiintoista seurata, mitä muita totuudenvastaisia keinoja johtajat käyttävät välttääkseen vastuun kuin että eivät ole mukamas tienneet mitään.

      Ihmetyttää kovasti koko hoiva-alan olematon moraali ja etiikka. Millaisia ihmisiä siellä on töissä, kun ovat antaneet tällaisen menon jatkua yli 10 vuotta.

    • Heitteillejätöstä voisi tälläkin hetkellä syyttää, mutta halua ei tunnu olevan.

    • sinihousu80

      Mutta kai jokainen hoitoalalla työskentelevä senkin voi myöntää, että hoitajissa on liian paljon patalaiskoja takapuolen levittäjiä. Juuri niitä pahimpia työtaakan ja palkan marisijoita, jotka ei tee mitään. Sitten ne ahkerat kiitää entistä tiukemmin, kun nämä laiskiaiset lähinnä kohtelee hoidettavia huonosti, kun kehtaavat vaivata sieltä istumasta.

      Minulle järkytys oli se, kuinka huonoja ja moraalittomia työkavereita löytyy ja olisikin vain yksi. Karkeasti sanoisin, että kolmasosan hoitajista voisi heittää pois koko alalta, niin jo pelkästään se nostaisi hoidon tasoa, kun ne nyt töissäolevat tekisivät työnsä kunnolla. Ei ihme, että osa uupuu, kun saa laiskojenkin puolesta juosta. Palkka pitäisi maksaa tekemisen mukaan, ei jostain taulukosta. Laiskalle laiskan palkka tai potku takapuoleen. Ahkeralle ja tekevälle ahkeran ja tekevän palkka. Hoitoalan palkkaus monesti on siitä ikävä, että teet niin tai näin työsi, niin lompakkoon tulee sama raha.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 97
      1824
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1815
    3. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1804
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1657
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1563
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      10
      1340
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1300
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1276
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      14
      1271
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1242
    Aihe