Transfobia, Oriveden uusin häpeä

maallikko

Oriveden uusin häpeälaji on transfobian virallistaminen kouluissa.

https://yle.fi/uutiset/3-10644082

Itse näin maallikkona näen, että ihmisiä on monenlaisia, ja oli transsukupuolisista mitä mieltä hyvänsä, niin heidän OLEMASSAOLOAAN ei varmaan kukaan ole yrittänyt vielä koskaan kiistää. Orivesi se sortuu aina äärimmäisyyksiin ja pilaa sillä hyvätkin aloitteet. Sukupuoliroolialoite tosin on hömpötystä alusta loppuun, vieläpä aivan pöyristyttävimmästä ja absurdeimmasta päästä.

Orivedellä on puhuttu paljon siitä, miten kaupungille saataisiin enemmän näkyvyyttä. No, tällaisilla jutuilla sitä kyllä saadaan, mutta en näe, miten sukupuolirasismin on tarkoitus houkutella alueelle enemmän yrityksiä ja asukkaita. Ehkä joku minua viisaampi voisi selittää?

33

59

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • silventooo

      Vai tällaisia juttuja kaupunginhallituksessa jutellaan silloin, kun puhe ei ole rehtorien erottamisesta.

    • arrgh

      Orivesi on taas häpeäksi koko Suomelle. Koko kaupunki pitäis poistaa kartalta ja liittää Tampereeseen, ja sieltä määrättäisiin valvojia pitämään huolta siitä, ettei täällä enää pelleillä. Kaupunginhallitus ainakin pitäis lakkauttaa, ei se tuota kuin nurkkakuntaista paskanjauhantaa.

      • Kädetristiin

        Orivesi ja varsinkin valtuuston hihhulit yllättävät aina, eikös siellä Jeesuskin ole käynyt, ainakin näin sellaisen uutisen jossain tienvarressa.


    • VihervasureidenOrivesi

      Aloittaja valitettavasti olet väärässä monessa asiassa.
      Ensinnäkin kerro miten homot lisääntyy? Jos eivät lisäänny niin miten väki määrä kasvaa? Miksi Oriveden väkimäärän pitäisi kasvaa?

      • ejjghkkk

        Jos vain homoilisivat niin eivät lisääntyisi. Kaltaistesi kaappihomojen takia ehkä lisääntyvät.


    • muutinjoveks

      Katsotaan ihmeessä miten tämä menee läpi. Eihän siinä rikota kuin kymmentä valtakunnallista lakia ja muutamaan perustuslain pykälää.

      Ja taas kasvoi Oriveden muuttoliike – POISPÄIN.

      • pjvaihtoon

        Mikä menee läpi? Ei mikään mene läpi. Tuohan on vain Oriveden valtuutettujen vähimmistön aloite, joka ei johda mihinkään muuhun kuin siihen, että allekirjoittaneet ovat munanneet itsensä.

        Siitä saavat kantaa itse vastuun. Harmittaa vaan kun muuten kivan kotikaupungin maine menee näiden hiton vouhottajien takia.


    • tolkunihminen

      Älkää jaksako. Sukupuolia on kyllä aina ja edelleen vain kaksi. Sen voi tarkistaa genitaalialueelta. Ei tämän totuuden esiintuominen ole mistään rasismia, vielä vähemmän syrjimistä, kuten Seta väittää. Nimenomaan kyse on tasa-arvon ylläpitämisestä kun otetaan huomioon molemmat sukupuolet.

      Eri asia on, minkälaisia tuntemuksia pään sisällä liikkuu. Jos ulkoiset tunnusmerkit eivät vastaa sisäistä identiteettiä, silloin pitää sallia ihmiselle korjata asia fyysisesti ja henkisesti niin, että tuntee olevansa se, mikä on.

      • MäOonKauhianHämmästyny

        Tuossa ylen uutisessa sanottiin että ”Sukupuolen moninaisuuden tunnistaminen ei tarkoita, etteikö olisi tyttöjä ja poikia. Päinvastoin siinä huomioidaan, että tyttöjen ja poikien lisäksi on monia muita sukupuoli-identiteettejä”.

        Kertokaa nyt ihmeessä mitä nämä muut sukupuoli-identiteetit sitten ovat, esiintyykö näitä samoja identiteettejä myös muilla nisäkkäillä?


    • EiVihaa

      Kymäläinen lakeijoineen pilaa täysin Oriveden maineen. Natsimaine oli jo aiemmin, mutta nyt vielä transfobinen. Ei ihme, että akateemisesti koulutetut kokevat paikkakunnan ilmapiirin ahdistavana ja muuttavat pois.

      • Halkokauppias

        Täällä Orivedellä meidän oikeessa olevien vihervasureiden on hyvä olla kun Kela maksaa halot. Sit kun halon myyjä tuo ne Kelan maksamat halot niin voi alkaa soittaan suuta halon toimittajalle että petit. On tää maailma mennyt ihmeeliseksi, raha tulee seinästä ja sähkö töpselistä......


      • viha_näkyy_läpi

        Muuta sinä ensimmäisenä.


      • sjogkloo

        Mää ajattelen vasemmistolaisesti ja oon käyny jo kymmenen vuotta kokopäivätöissä. Kela ei todellakaan maksa mun asuntolainaa.


      • TyöläisenAsema

        työnantajasi sen maksaa kun tarjoo sulle töitä


    • helppoa

      Nuo ihmiset eivät siis näe mitään ongelmaa siinä, että joku täysin tuntematon ihminen määrittelee jonkun muun ihmisen sukupuolen.

      No hyvä. Minä määrittelin juuri, että kaikki nuo seitsemän ovat naisia.

    • MäOonKauhianHämmästyny

      Ketjun alussa oli linkki ylen uutiseen, jossa sanottiin että ”Sukupuolen moninaisuuden tunnistaminen ei tarkoita, etteikö olisi tyttöjä ja poikia. Päinvastoin siinä huomioidaan, että tyttöjen ja poikien lisäksi on monia muita sukupuoli-identiteettejä”.

      Siellä oli myös käsitteet ”sukupuolten moninaisuus”, ”sukupuoli on kokemus” ja ”Sukupuolia on enemmän kuin kaksi”.

      Te, jotka olette nyt tätä mieltä, että koiraan ja naaraan lisäksi on jotain muutakin, niin kertokaa nyt ihmeessä mitä nämä muut sukupuoli-identiteetit sitten ovat, esiintyykö näitä samoja identiteettejä myös muilla nisäkkäillä?

      Jos tähän ei nyt kukaan pysty yksiselitteisesti mitään kommentoimaan niin sittenhän asia on siltä osin selvä. Biologisella tasolla ei ole tapahtunut mitään muutoksia vaan ongelma on ihmisen korvien välissä. Sitä taas ei hoideta niin että kyseenalaistetaan kaikkien oppilaiden sukupuoli-identiteetti, vaan suunnataan apu ja tukitoimet näille oppilaille, joilla on ongelmia oman sukupuoli-identiteettinsä kanssa.

      • uutta.vanhaa

        Kaikille pitää kertoa, että on olemassa miehiä, naisia, heteroja, homoja, transuja, aseksuaaleja, .... ja että ihmisiä ei syrjitä näiden(kään) asioiden perusteella. Tämän kuuleminen ja ymmärtäminen on ihan ok. Se kerrottiin omassa koulussani jo 1970-luvulla... Eli ei tässä niin kovin uuden asian edessä olla.


    • järkikäteen

      on eri asia kertoa asioista (siinäkin järki päässä et minkä ikäisille) kuin ruveta aivopesemään, sekoittamaan terveiden lapsien päitä, hokemalla hokemaan et voit valita mikä olet.

      aikuiset voi leikkiä ihan mitä haluavat keskenään kuhan se ei vahingoita sivullisia!

      onko todella mennyt homma niin hulluks et jotkut tosissaan väittelee siitä kuinka monta sukupuolta on??? (kaksi, jos sitä nyt joku ei satu tietämään)

      eri asia on et tykkääkö mies naisista vai miehistä, ja se jokaisen oma asia.

      kiitos 7 rohkealle ja järkevälle henkilölle aloitteesta, KIITOS.

    • Opetussuunnitelma

      Missä aivopestään? Ei ainakaan kouluissa. Vaikuttaa että täällä on ihan muut tahot tulleet aivopestyiksi. Lopettakaa jo tuo valheiden levittäminen aivopesusta.

    • uskon_silmiäni

      Ei niitä transsukupuolisia niin paljon ole että niitä tarvitsisi pelätä.

      • Mirja72

        Orivedellä seitsemän henkilöä pelkää.


    • makaroni

      Nytko versuileva piljanen yrittää senkin päättää, mitä kirjastossa saa lukea?

      • kirjanluin

        Kirjastossa on tarjolla saatanallista tietoa sukupuolisuudesta. Täytyyhän sellainen jumalaton tieto saattaa pois lasten ja nuorten silmistä.


      • KirjatRovioon

        Kirjaston johtaja on ainakin virkamies (kylläkin nainen). Hänen on aloitteen mukaisesti toteltava, että transkirjoja ei saa hankkia, pitää esillä tai lainata. Tätä vaativat mm. kaupunginvaltuuuston puheenjohtaja ja kaupunginhallituksen varajäsen (Oriveden Kokoomuksen puheenjohtaja).


      • LeijaKaupunginYllä

        Siinähän vaativat. Huomaavat aika pian, että tyhjän saa pyytämättäkin.
        Pikkasen nyt keulii mopo tyypeillä, kokevat vissiin jotain vallantuntemuksia?

        Huomaavat aika pian, että haaveita, haaveita vain...


    • Ajanhenki
      • maallikko

        Hyvä tietää, että muillakin kuin Orivedellä on hävettävää. Ei varmaan kuitenkaan ole hyvä asia, jos tarvitaan noin pöyristyttävä juttu, että päästään tasoihin Oriveden päättäjien kanssa.


      • maalikko

        Viljastiina ja kumppanit voisivat pyytää Googlelta sovellusta, jolla voisi seurata sukupuolivähemmistöjen liikkeitä, etteivät nämä pääse tuputtamaan vääriä tietoja terveistä sukupuolirooleista.


    • transfobia

      Voisiko joku kertoa selkeästi, mistä transfobia syntyy?

    • kokoomuspenaali

      Mitenhän sukupuolialoite kaupungissa etenee? Paikkakunnan ainoa persuvaltuutettu on jättänyt omien sanojensa mukaan sukupuolijutut selkänsä taakse. Näkyy keskittyvän nyt kieltämään ilmastonmuutoksen, joka onkin nykyisellä tieteellisellä todistuksella täyttä huuhaata. Nyt aloitteen puolustaminen jää kokoomuspenaalin terävimmälle penaalille.

      • kuusikuppiakahvia

        No nyt. Sanonta kuulunee <penaalin terävimmälle kynälle>. Joku puhui viivojen vetämisestä Orivedellä. Itse suosin kuutta kuppia kahvia. Sitten jaksaa puhua asian vierestäkin ja pitää penaalinsa terävänä, on sukupuolineutraali tai ei.


      • Sukupuolimennyttäelämää

        Mitä tapahtuu, kun jättää sukupuolijutut selän taakse? Näin miehenä olisin hieman varuillani.


    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1542
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1329
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1182
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      118
      1139
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      30
      965
    6. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      795
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      55
      730
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      89
      656
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      181
      637
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      634
    Aihe