Kaatuuko sote vanhuksien pesuvesien mukana?

1
Pääministeri Juha Sipilä: Vanhusten hoivayritysten pitäisi katsoa peiliin ja miettiä, ovatko ne oikealla toimialalla
[ ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005998329.html - ]

Ilkka Luoma kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen 13.2.2019 – 10:04:

Sipilä on aiempi liukkaan rehti liikemies, joka on myös nauttinut laillisesti - moraalisesti (?) erilaisia yhteiskuntatukia - tietäen että liike-elämässä on ensisijaisena voiton tekeminen, sillä osakeyhtiötä määrittelee paljolti osakeyhtiölaki, joka asettaa omistajaominaisuuden päällimmäiseksi. Omistajat haluavat arvonnousua ja osinkoja.

On aivan selvää, että liukkaat liikemiehet oivalsivat vanhushoidon yksityistämisaallon käynnistyessä, että nyt on kultasuoni auki - kuten on laajassa nykymedioinnissa käynyt hyvin ilmi.

Sipilän ei kannattaisi olla kovin poliitikkomaisesti pintamoraalinen, sillä kaiken hän tietää, mitä merkitsee yritystoiminta - se on kilpailua, myös osin ahneutta ja pyrkyryyttä sekä erinomaisia hyväveli-suhteita - unohtamatta yrittämistä, laatua ja asiakastyytyväisyyttä ... nyt voidaankin kansallisesti ylpeänä esitellä tähän esimerkin Supercell -yhtiöstä, jossa moraali ja yhteiskuntavastuu on erityisen korkealla - aihealueella, jossa voiton metsästäminen on täysin sallittua.


2
Arvot ja eettisyys ovat liiketoiminnan ja johtamisen ytimessä, eivät pehmohöpötystä
[ ~ https://www.hs.fi/talous/art-2000005999929.html - ]

Ilkka Luoma kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen 13.2.2019 – 14:15:

Puhetta, paljon puhetta. Arvot ovat vakiolause, joihin kiinnitetään silloin huomiota, kun ne nousevat kilpailussa esille tai sitten, kun kärähdetään jostain. Ihminen ja liikemieskin on kilpailija, ja haluaa/ janoaa voittoja. Voitto on menestys, ja sitä mitataan liikevaihtona, mutta erityisesti jaettavana tuloksena, josta voidaan mukavasti voidella omistajia - olemaan tyytyväisiä; se on pelin henki ---

Ilkka Luoma
https://ilkkaluoma.blogspot.fi

DOC sotehoiva_13022019.doc – OpenOffice Writer
PVM 13022019 SH01

29

<50

  Vastaukset

  • Ydinkysymys

   Pitääkö liike-elämän päästä tekemään paljolti yhteiskunnan kustannuksin voittoja jaettavaksi osinkoina omistajille ja pääomasijoittajille, jotka kärkkyvät omaisuutensa arvonnousua?

   • Yrityksille jaetaan yritystukia. Suunnilleen samanverran tuotut yritykset jakavat osinkoina.
    Nyt Hallitus koittaa tehdä sote yrityksistä luonnollisia monopoleja.
    Rahastus koneita.
    Kunnalliset palvelut ajetaan alas valtionosuuksia leikkaamalla.


   • Hyvä ydinpointti. Ei mielestäni pitäisi. Liike-elämä, eli voittoja tavoittelevat yritykset eivät saisi olla tekemisissä jokaisen kansalaisen perustarpeiden kanssa. Terveys, vesi, sähkö jne. Tulisi pitää kaukana liike-elämästä.


  • Nyt trolliLuoma yrittää syyllistää Sipilänkin ulkomaalaisomisteisten hoivafirmojen hämmästyttävän typerällä argumentaatiolla.

   TrolliLuoman mukaan Sipiläkin on liukkana liikemiehenä osasyyllinen ongelmiin - samalla periaatteella Juupajoen taksiyrittäjätkin olisivat osasyyllisiä.

  • Eikös aloittajakin ole konsulenttina "liukas liikemies"... jätän ajatusleikin tähän, muut voivat jatkaa.

  • Hesari puki suoran rehdisti ongelman, johon avauskin kiinnitti asiallisesti huomiota:

   Kopio ... "SUOMESSA on kohistu pari viikkoa vanhustenhuollon ongelmista. Viime päivinä ongelmia on löytynyt Esperi Caren ja Attendon omistamista hoitolaitoksista. Moni tilannetta seurannut on ehtinyt syyttää tilanteesta kasvotonta rahaa ja ulkomaisia riistokapitalisteja, jotka liikuttelevat rahaa veroparatiiseihin.

   Yksi Esperin omistajista on supi­suomalainen työeläkeyhtiö Ilmarinen. Attendon omistajiin kuuluu eläkeyhtiö Elo. Mehiläiselläkin on hoitobisnestä, ja mukana ovat muun muassa työeläke­vakuuttajat Varma ja Ilmarinen sekä Valtion eläkerahasto.

   OSAKEYHTIÖLAKI kertoo, että toimitusjohtajan on edistettävä yhtiön etua ja yhtiön hallituksen on valvottava omistajien puolesta, että näin tapahtuu. Yhtiön etu pelkistyy osakkaiden silmissä usein hyväksi osinkotuotoksi.

   Vanhustenhuolto on työvoimavaltaista toimintaa. Jos hoivabisneksestä haluaa puristaa lisää tuottoa ja paremmat ­osingot omistajille, nopein keino on se, että vähennetään työvoimaa. Tällä alalla omistajan etu ja asiakkaan – hoidettavan – etu voivat silloin ajautua räikeään keskinäiseen ristiriitaan." -Hesarista

   https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005998977.html

  • Jos aloittaja on yrittäjä niin kateus kyllä paistaa kirjoituksesta

   • Pata kattilaa soimaa? Mitä mieltä olet itse aloituksesta?


   • Perseestä

    Kuten ketjussa on todettukin ensin aloittaja herjaa ilkeyttään jopa pääministeriä.


   • oi.Herra.varjele.meitä kirjoitti:

    Perseestä

    Kuten ketjussa on todettukin ensin aloittaja herjaa ilkeyttään jopa pääministeriä.

    Entä mielipiteesi itse avausjuttuun?


   • oi.Herra.varjele.meitä kirjoitti:

    Perseestä

    Kuten ketjussa on todettukin ensin aloittaja herjaa ilkeyttään jopa pääministeriä.

    Täällähän komea kommentti , huippuosaamista ja veitsen tervää polemiikkia - yksinäinen häiritsijä, esiintyykö useilla palstoilla, onko muilla havaintoja?


   • topofdown kirjoitti:

    Täällähän komea kommentti , huippuosaamista ja veitsen tervää polemiikkia - yksinäinen häiritsijä, esiintyykö useilla palstoilla, onko muilla havaintoja?

    Olet näköjään lukutaidoton ja todennäköisimmin aloittaja kun ohitit kommentin asiasisällön:
    "Kuten ketjussa on todettukin ensin aloittaja herjaa ilkeyttään jopa pääministeriä. "


  • Kovasti sotesta puhutaan mikä se on veikkaan ettei mitään sotea ole olemassakaan ollaan vaan antamassa uusi nimi jollekkin normi asialle. Eli kyseessä niinsanottu paskan.tärkeily.

  • Voitontavoittelu ei sovi yhteiskuntamaksettuun sairauden, vanhushoidon ja mielenterveyspalveluiden tarjontaan.

   • Vähän mutta asiaa. Aloittajakin saa joutuu purkamaan katkeruuttaan, ja kaunaansa vihakirjoituksiin vaikka olisi olemassa erivärisiä pillereitä- Neuroleptit esimerkiksi vaikuttavat tunne-elämää ja käyttäytymistä säätelevän limbisen järjestelmän kautta.


  • Kaatuuko sote, kuten Hesari tänä aamuna jutussaan ennustelee? Sopiiko yksityistäminen soteen?

   • Jos sote kaatuu niin tuskinpa kukaan sitä edes huomaa? jos ei kaadu niin ei sitäkään kukaan huomaa suomalaiset on jo niin tottuneita huonoon palveluun ettei palvelujen huonontaminen missään tunnu?


   • Meillä on sote käytössä ja jopa leikataan sunnuntaina, jota ei kunnallinen lääkäri suorita, Leikkaussali seisoo tyhjänä


   • hygttt kirjoitti:

    Jos sote kaatuu niin tuskinpa kukaan sitä edes huomaa? jos ei kaadu niin ei sitäkään kukaan huomaa suomalaiset on jo niin tottuneita huonoon palveluun ettei palvelujen huonontaminen missään tunnu?

    Sotessa palvelu parani meillä


   • vanhus kirjoitti:

    Sotessa palvelu parani meillä

    Missä, kiinnostaa kovasti! :-)


  • Sote-selvitys ei valmistunt tänäänkään Perustuslakivaliokunnasta ...

  • Aamun D-Hesarissa raflaavasti kantaa ottava juttu vanhuksista - mallia Jari Tervo!

  • Koskettava avaus!

  • Ei ole mielestäni oikein tehdä rahaa ihmisille välttämillä asioilla kuten terveys, sähkö, vesi jne.

   Ahneita ovat omistajat ja sijoittajat. Sijoittajat ajattelevat ensisijaisesti rahapussillaan. Siinä kohtaa ei tunneta inhimillisyyttä. Sijoittajille nämä asiat ovat keino tehdä rahaa. Jokaisen tarvitsemat yleishyödykkeet eivät saisi olla voittoja tavoittelevien yritysten omistuksessa.

   • Ytimessä ollaan! :)


  • Enemmän vastauksia, saako toisten sairauksilla tehdä voittoa?

  • Ennakoiva alustus. Kun sote kaatuu, niin saammeko nyt näin sote-vaalit? Eduskuntavaalit keväällä 2019. Miten Sinä näet tämän sote-sotkun?

   • Ei se ole kaatunut - aloittaja valehtelee nimimerkin takaa,

    Motiivi löytyy koplauksesta eduskuntavaaleihin - ialoittaja on itse 7tähden liikkeen ehdokas.


  • Kun pirulle antaa pikkusormen se vie koko käden. Siinä teille vastausta. Suomella täytyy tulevaisuudessa olla yhtä venyvä exmoraalinen sietokyky kuin kuminauhalla. Aidan seipäätkin nauraa taas markkinakapitalistein kanssa, kansallisen pääoman virratessa norona ammottavaan molokin kitaan. Kenen lauluja laulat, sen leipää et syö.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mielipiteitä amk pääsykokeesta?

   Itselle englanti ja eettiset taidot oli vaikeimpia... Jäikö teillä paljon vastaamatta kysymyksiin? Minulla joka osiossa jäi johonkin vastaamatta.
   Pääsykokeet
   181
   6700
  2. Kulmuni saavutti puolueen luottamuksen

   Juuri kun Kulmuni on saavuttanut täyden luottamuksen Keskustapuoleen todellisilta johtajilta hän ilmoittaa 5 minuutin kuluttua erostaan ministerin pes
   Suomen Keskusta
   168
   4466