Perustuslakivaliokunta viivyttelee tahallaan sotea

valtajavastuu

Sote-lakeja on väännetty jo vuosia, mutta perustuslakivaliokunta vielä yleiskeskustelee. Luulisi, että olisi kyetty keskittymään niihin kolmeen asiaan, joihin on toivottu muutoksia. Olisi tarkistettu, onko muutokset tehty. Mutta ei, nyt yleiskeskustellaan. SDP ja Vasemmistoliitto ovat sopineet, että viivytellään sotea maailman napaan asti. Hävytöntä politiikkaa ja yhteiskunnan rahojen tuhlaamista. Se on köyhän kyykyttämistä, kun sairaita ei lasketa lääkäriin vaan niitä seisotetaan jonoissa ja hoivakodeissa vanhukset elää paskasissa vaipoissa. Kiitos Vasemmistoliitto ja SDP. Teitä en äänestä.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sairaan_ahne_oikeisto

      Kauhea hinku sinulla on saada Suomeen lisää Espereitä ja Attendoja.
      Toivottavasti joudut niiden haamuhoitajien hoitoon mahdollisimman pian!

    • eitaxfree

      Samaa mieltä kuin aloittaja, tahallista jarrutusta selvästi. Ihan samalla tavalla jarrutetaan tässäkin kuin Kiurun (SDP) ja Filatovin (SDP) johtamissa valiokunnissa on tehty koko ajan soteuudistukseen liittyvien lakiluonnosten kohdalla. Miksi ei perustuslakivaliokuntakin voisi tehdä ylityötä, kun on näin tärkeästä ja isosta asiasta kyse, tai jättää vähemmän tärkeitä asioita myöhempään. Esim. kalastuslain muutos pannaan käsittelyssä edelle ,kuten tänään, ja käytetään siihen monta tuntia??? !!

      Soteuudistus tarvitaan, että saataisiin kaikille samantasoinen terveydenhoito ja myös vanhushoivakin paremmalle tolalle kuin nyt. Havaitut puutteet vanhusten ja vammaisten hoivassa johtuvat juuri soteuudistuksen viivästymisestä, siis nykytilanne on ongelmien syynä eikä tuleva uudistus. Maakunnat pystyvät sitten paremmin kilpailuttamaan hoitosopimukset tarvittaessa tai järjestämään vanhusten palvelut itse paremmin kuin kunnat ovat osanneet. Myös terveyskeskusten jonot (esim. kotikaupungissani lääkäriin pääsee noin kuukauden jonotuksella, päivystykseen joskus onnistuu samalle päivälle, mutta ei voi valita lääkäriä ja hoidetaan vain yksi asia 15 minuutissa ja äkkiä ulos, ei mitään kokonaisvastuuta monisairaasta potilaasta) saatava lyhemmäksi , lääkäriin päästävä mieluummin samana päivänä kuten työterveyshuollossakin .

      • 10001101

        Kun oikeisto säätää siinä ei lait saa paljoa painaa. Pääasia että eriarvoisuus lisääntyy ja hämärälait saatiin voimaan.


    • populismiariittää

      Demarit ja Vasemmistoliitto leikkasivat viime kaudella 300 miljoonaa vanhusten hoidosta.

      • mamutushallituksen.tulos

        Ja v. 2015 valtaan päässyt mamutushallitus (Kepu Kok Persut) päästivät Suomeen yli 100 000 mamua elätettäväksemme!


      • keputollot

        Mikä esti Sipilä palauttamasta ja lisäämästä miljardia? Sipilä leikkasikin lisää?


    • vastuutontatoimintaa

      Sotekaatajat ovat isänmaan vihollisia. Kiurun jarrutus ja nyt perustuslakivaliokunnan jarrutus on poliittista paskaa. Kansa maksaa ja kärsii, kun ei pääse lääkäriin ja vanhustenhoivaa ei saada kuntoon. 13 vuotta on sotea väännetty. SDP ja Vasemmistoliitto eivät sitä hallituksessa oloaikanaan saaneet aikaan. Nyt vain jarruttavat ja jarruttavat, ettei joku muu pätevämpi saa sitä aikaan. He kusevat omaan aamupuuroon.

      Vihervasemmisto saastuttaa ihmisten ajatuksia teilaamalla hoivayhtiöitä. Miten Li Andersson aikoo sanktioida julkisen puolen huonon hoidon? Noin puolet vanhusten hoidosta on hoidettu kuntien omissa laitoksissa ja puolet on kunnan päättäjät ulkoistaneet. Samat, jotka populistisesti pitävät ääntä Eduskunnassa. Miksi ovat ulkoistaneet? Usein siksi, että eivät ole itse kyenneet sitä hoitamaan. Ongelma on siirretty yrityksille. Näin ongelma on siivottu maton alle piiloon. Nyt tullaan esiin rinta rottingilla ja aseet kädessä teilaamaan - teilaamaan oman käden tulokset.

      On todennäköistä, että kuntien itse hoitamissa laitoksissa on vähintään yhtä paljon ongelmia kuin yrityksen hoitamissa. Vähintään. Yritykset laittavat epäkohdat nopeasti kuntoon. Se on niiden elinehto. Muuten yritys kuolee. Miten sanktioidaan kunnalliset puutteet? Kuka on vastuussa? Saako valtuuston puheenjohtaja sakot, joutuuko perusturvajohtaja vankilaan? Entä Li Andersson?

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1515
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1247
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe