Suomi saavutti sodissa 1939-1944 parhaan mahdollisen tuloksen

78oi57u64r5

Ei kukaan ole pystynyt kertomaan millä toisella tavalla Suomi olisi päässyt talvisodassa ja jatkosodassa parempaan tulokseen.

Talvisodassa Suomi joutui taistelemaan yksin ja pystyi pidättelemään Neuvostoliiton hyökkäystä 3 kuukautta minä aikana Ranska ja Englanti alkoivat valmistella apujoukon lähettämistä Suomeen.

Uhka joutua Suomen takia sotaan kahta suurvaltaa vastaan sai Stalinin luopumaan Terijoen hallituksesta ja suotumaan rauhaan Helsingin hallituksen kanssa.

Talvisodan jälkeen Neuvostoliitto jatkoi Suomen uhkaamista ja kesäkuussa 1940 Molotov sanoi Liettuan ulkoministerille että Baltian maat, Suomi mukaan lukien, liitetään Neuvostoliittoon.

Baltian maat liitettiinkin Neuvostoliittoon kesällä 1940 ja Suomessa pelättiin täysin aiheellisesti meille käyvän samoin.

Saksalaisille joukoille annettiin siksi syksyllä 1940 kauttakulkulupa Suomen kautta Norjaan.

Marraskuussa 1940 Molotov vaati Berliinissä saksalaiset kauttakulkujoukot pois Suomesta ja Suomelle sitten saman mittakaavan ratkaisun kuin Baltian maille. Hitler vastasi ettei Suomea vastaan saa tulla sotaa. Molotov totesi siihen että Hitlerin vastaus tuo uuden momentin salaiseen etupiirijakoon.

Neuvostoliitto halusi siis sovjetisoida Suomen ja ainoa joka sitä vastusti oli Hitler. Suomen kannatti siis myötäillä Saksaa ja pitää saksalaiset joukot Suomessa .

Saksa halusi hyökätä Neuvostoliittoon ja Suomen oli järkevää liittyä sotaan omilla ehdoillaan. Niin vältettiin Suomen joutuminen Saksan ja Neuvostoliiton joukkojen taistelukentäksi.

Kesällä 1944 Saksa vielä auttoi Suomea torjumaan Neuvostoliiton hyökkäyksen Karjalan kannaksella.

42

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 7888856uy

      Kauttakulkusopimus Saksan kanssa syksyllä 1940 pelasti Suomen sovjetisoinnilta . Seurauksena oli jatkosota siksi että Suomessa oli saksalaisia joukkoja.

      Mutta jatkosodan tuhot oli pieniä verrattuna siihen mitä tuhoja sovjetisointi Suomelle olisi aiheuttanut.

      Sadattuhannet suomalaiset olisivat paenneet länteen ja sadattuhannet suomalaiset viety Siperiaan ja tilalle totu satojatuhansia venäläisiä.

      Jatkosota kannatti siis ehdottomasti käydä.

      • Sivari_

        Hitler on Suomen kansallissankari Mannerheimin ohella. Tulisiko ratsastajapatsaan viereen pystyttää myös toinen patsas.


    • 79o567u5

      Mannerheim sanoo muistelmissaan että kauttakulkusopimus esti Neuvostoliiton hyökkäyksen Suomeen syksyllä 1940.


      Siltä asia vahvasti näyttääkin. Molotovhan vaati marraskuussa 1940 kauttakulkujoukkoja ensin pois Suomesta ja Suomelle sitten sovjetisointia.


      Hitler ei suostunut vaatimukseen.

      • SuomenPääPölkyllä

        Tässä (jälleen kerran) kertomus tapahtuneesta:

        Lähde: William L. Shirer: Kolmannen Valtakunnan nousu ja tuho II

        Siinä kerrotaan kappaleessa Molotov Berliinissä 12.11.1940 seuraavaa:

        Ratkaiseva välienselvittely oli siten vain lykätty, mutta ei estetty, ja seuraavana aamuna, kun Hitler ja Molotov jatkoivat neuvottelua, Neuvostoliiton ulkoasiainkansankomissaari oli aivan säälimätön. Ensinnäkin Suomen suhteen, jonka takia molemmat joutuivat pian katkeraan ja ivalliseen kiistaan. Molotov vaati, että Saksan oli vietävä joukkonsa pois Suomesta. Hitler kiisti, että "Suomi olisi saksalaisten joukkojen miehittämä". Joukot olivat vain matkalla Suomen kautta Norjaan. Mutta Hitler halusi tietää aikoiko Neuvostoliitto ryhtyä sotaan Suomea vastaan. Saksalaisten pöytäkirjan mukaan Molotov "vastasi tähän hiukan vältellen" eikä Hitler ollut siihen tyytyväinen.

        "Mitään sotaa ei saa syttyä Itämeren piirissä", Hitler vaati. "Se rasittaisi raskaasti Saksan ja Neuvostoliiton suhteita", hän uhkasi lisäten hetkistä myöhemmin vielä uhkauksen painoa sanomalla, että sellainen voisi aiheuttaa "arvaamattomia seurauksia". Mitä muuta Neuvostoliitto sitten Suomesta halusi? Hitler tiedusteli ja hänen vieraansa vastasi Neuvostoliiton haluavan "saman mittakaavan järjestelyt kuin Bessarabiassa" -joka tarkoitti ehdotonta Venäjään liittämistä. Hitlerin vastavaikutus on mahtanut saattaa jopa tämän häiriintymättömän neuvostoliittolaisenkin levottomaksi, sillä tämä kiiruhti kysymään Johtajan "mielipidettä siitä asiasta".

        Diktaattori vastasi vuorostaan hiukan vältellen sanoen vain "ettei Suomea vastaan saanut käydä sotaa, koska sellainen selkkaus voisi johtaa kauaskantoisiin seurauksiin".
        "Tämä asenne on tuonut uuden tekijän tähän neuvotteluun", Molotov jyräytti vastaan.

        Keskustelu oli käynyt niin kiihtyneeksi, että Ribbentrop, joka siihen mennessä oli varmaan käynyt hyvin pelokkaaksi, keskeytti sanoakseen saksalaisen pöytäkirjan mukaan, että "ei ollut mitään syytä tehdä Suomen asiasta kiistakysymystä. Kenties oli tapahtunut vain väärinkäsitys".


    • 78io67u45

      Kommunistien ja venäläisten mielipiteillä ei ole mitään arvoa. Koska heille Suomen sovjetisointi on se paras vaihtoehto.

      Mutta millä toisella tavalla Suomi olisi säilynyt itsenäisenä maana ja välttänyt miehityksen ?

      Siihen ei kukaan ole pystynyt vastaamaan.

    • Norjan-retkikunta

      Suomen kannalta paras tulos olisi saavutettu osallistumalla Norjan puolustukseen keväällä 1940. Näin olisi saatu pidettyä Norja vapaana, meritiet auki länteen ja varmistettu asema lännen liittolaisena.

      Neuvostoliiton uhka olisi poistunut, Saksa ei olisi kyennyt meitä käytännössä uhkaamaan ja huoltoa olisi saatu jäämeren Lend-Lease saattueiden mukana niin paljon kuin olisimme ikinä jaksaneet kuluttaa. Ehkäpä olisi saatu myös ystävyyden eleenä takaisin menetetyt alueetkin, kun Saksa oli lyöty ja Stalin olisi nähnyt ettei meistä todella ole vaaraa.

      • mää-vähä-fundeeraan

        Ei jumaliste, mä olen nähnyt tämän ennenkin. Huikeinta kakkaa, mitä tällä palstalla tuotettu. Vaatii yritystä kyetä nokittamaan tuo. Pari vakiostallaria tosin tekee parhaansa.


      • AatoksetSameat

        ”Suomen kannalta paras tulos olisi saavutettu osallistumalla Norjan puolustukseen keväällä 1940. Näin olisi saatu pidettyä Norja vapaana, meritiet auki länteen ja varmistettu asema lännen liittolaisena.”

        Saksa valloitti keväällä 1940 helposti ensin Tanskan ja sitten Norjan vaikka vastaan pani norjalaisten lisäksi myön Englannin ja Ranskan sotajoukot! Ei Suomi olisi pystynyt siellä mitenkään vaikuttamaan tilanteeseen!

        Lisäksi jää ihmettelemään, että:

        1. Millä ilveellä ja perusteluilla olisi Suomen armeija saatu vasta hävityn sodan jälkeen sotaretkelle Norjaan vaikka ei Norja apua edes pyytänyt?

        2. Tuossa vaiheessa oli Jooseppi ja Aatu liittolaisia ja ylimpiä ystäviä! SIKSI Saksa Talvisodassa pysäytti rajalleen Suomen jo ostamien aseiden pääsyn Suomeen! SAMASTA SYYSTÄ olisi Stalin voinut pysäyttää suomalaisten hortoilut Norjaan auttaakseen ystäväänsä Saksaa!

        Aika Mikki Hiiri-tasoista spekulointia stallarilaumalta!


      • logiikkasi-ontuu
        AatoksetSameat kirjoitti:

        ”Suomen kannalta paras tulos olisi saavutettu osallistumalla Norjan puolustukseen keväällä 1940. Näin olisi saatu pidettyä Norja vapaana, meritiet auki länteen ja varmistettu asema lännen liittolaisena.”

        Saksa valloitti keväällä 1940 helposti ensin Tanskan ja sitten Norjan vaikka vastaan pani norjalaisten lisäksi myön Englannin ja Ranskan sotajoukot! Ei Suomi olisi pystynyt siellä mitenkään vaikuttamaan tilanteeseen!

        Lisäksi jää ihmettelemään, että:

        1. Millä ilveellä ja perusteluilla olisi Suomen armeija saatu vasta hävityn sodan jälkeen sotaretkelle Norjaan vaikka ei Norja apua edes pyytänyt?

        2. Tuossa vaiheessa oli Jooseppi ja Aatu liittolaisia ja ylimpiä ystäviä! SIKSI Saksa Talvisodassa pysäytti rajalleen Suomen jo ostamien aseiden pääsyn Suomeen! SAMASTA SYYSTÄ olisi Stalin voinut pysäyttää suomalaisten hortoilut Norjaan auttaakseen ystäväänsä Saksaa!

        Aika Mikki Hiiri-tasoista spekulointia stallarilaumalta!

        Ei oikein avaudu logiikkasi.

        "Saksa valloitti keväällä 1940 helposti ensin Tanskan ja sitten Norjan vaikka vastaan pani norjalaisten lisäksi myön Englannin ja Ranskan sotajoukot! Ei Suomi olisi pystynyt siellä mitenkään vaikuttamaan tilanteeseen!"

        Norjassa tilanne oli sakuille kaikkea muuta kuin helppo. Narvikissa tuli pahasti takkiin ja kokonainen divisioona, eli iso osa invaasiojoukoista, oli vaarassa jäädä pussiin ja evakuointi/internointi Ruotsiin uhkasi. Uunituoretta sotakokemusta omaava ja pohjolan oloihin tottunut suomalainen prikaati olisi ollut iso apu ja tehnyt tilanteen sakuille täysin kestämättömäksi.

        "1. Millä ilveellä ja perusteluilla olisi Suomen armeija saatu vasta hävityn sodan jälkeen sotaretkelle Norjaan vaikka ei Norja apua edes pyytänyt?"

        Meinaat, että Norja olisi huutanut kuola suussa "EJ!!!" kun suomalaiset olisi tarjonneet apua puolustukseen? Ei kuulosta uskottavalta.

        "SAMASTA SYYSTÄ olisi Stalin voinut pysäyttää suomalaisten hortoilut Norjaan auttaakseen ystäväänsä Saksaa!"

        Sama Stalin, joka oli juuri tehnyt talvisodassa pakkorauhan koska ei halunnut joutua sotaan liittoutuneita vastaan, olisi muka puuttunut liittoutuneiden liittolaiseksi muuttuneen Suomen tekemisiin? Yeah right, eipä olisi.

        "stallarilaumalta!"

        No siinäpä oikein ajatusten tonavan kukkanen. Keskustelupalstalla on tarkoitus keskustella, ei haukkua ja solvata.


    • 7y7y7y7y7y5tr6u

      http://prokarelia.net/fi/?x=artikkeli&article_id=203&author=6

      Neuvostoliitto painosti Suomea 1940 - 41 hyvin uhkaavasti. Helsingissä ei tunnettu Stalinin uutta hyökkäyssuunnitelmaa, jonka toteuttamiseen hän yritti saada marraskuussa 1940 Hitlerin luvan, mutta hallitus saattoi päätellä, mistä oli kysymys. Koska Suomen puolustuskyky tiedettiin heikoksi, tarvittiin sotilaallista tukea joltakin suurvallalta. Ranska oli kuitenkin menettänyt itsenäisyytensä ja Englanti oli eristettynä. Yhdysvallat oli kovin kaukana ja haluton sekaantumaan Euroopan asioihin.

      Oli siis vain yksi mahdollisuus, ja kun Hitler alkoi kesästä 1940 lähtien tukea Suomea, aluksi hyvin varovasti, apu otettiin vastaan. Valtaosa suomalaisista ei hyväksynyt Hitlerin ideologiaa eikä hänen väkivaltaisuuttaan, mutta hallituksen politiikalle ei ollut vaihtoehtoa. Kun etevä venäläinen historiantutkija V. M. Holodkovski totesi tämän 1981, hänet erotettiin Neuvostoliiton tiedeakatemiasta, mutta 1989 hän ilmaisi saman käsityksen jälleen expressis verbis.

    • 908u76t5

      "Suomi on demokraattinen maa sanan parhaassa merkityksessä. Se on sodassa, koska sitä vastaan hyökättiin. Se ei ole koskaan liittoutunut akselivaltojen kanssa, mutta se pelkäsi enemmän Neuvostoliittoa kuin Saksaa."

      Edustaja Styles Bridges, Yhdysvaltain edustajainhuoneessa 7.3.1944.

    • 5u45y654

      Suomen päättäjät olisivat talvisodan jälkeen tehneet hirvittävän virheen elleivät olisi tarttuneet ainoaan keinoon selvitä eli Saksaan.

      • ihan-kauhea-virhe

        ............Suomen päättäjät olisivat talvisodan jälkeen tehneet hirvittävän virheen ...........

        Suomen päättäjät TEKIVÄT hirvittävän virheen ennen Talvisotaa valitsemalla sodan rauhan asemesta.


    • 89p5ru5
    • Suomi-selvisi-sodista

      itsenäisenä ja demokraattisena NL:n ja kotikommunistien yrityksitä huolimatta.

      Nyt Suomi on turvassa läntisten demokratioiden joukossa.

      Stallareille se merkitsee pysyvää raivotilaa ja yrityksiä historian vääristelyksi.

      Surkea kohtalo.

    • idioottien-sota

      Ihan teennäistä touhua yrittää perustella, että verinen ja laajoihin aluemenetyksiin johtanut sota olisi ollut muka parempi vaihtoehto kuin rauhanomainen ratkaisu aluevaihtoineen. Sota EI KOSKAAN ole parempi ratkaisu, ei varsinkaan hävitty sota. Vain idiootti lähtee sotaan, jonka lopputulos on jo ennalta täysin varma.

      Mitä sodalla oikein kuviteltiin saavutettavan, parempi lopputulosko kuin mitä olisi saatu ilman sotaa?

    • Suomi hävisi, Stalin armahti...

      • YYA-auttoi

        ......Sodan hävinneet Saksa, Japani ja Suomi kokivat ennennäkemättömän taloudellisen nousun......

        Juuh, Saksa ja Japani USAn vetäminä, Suomi neukun ja YYA:ansiosta. Et tainnut tajuta tätäkään, ilmankos.

        Neukku ei saanut vetoapua mistään, yksin oli selvittävä ja jatkuva sodanuhka päällä.


      • älä-ukko-höpise

        -----Torjuntavoittojen ansiosta maa pelastui!----

        Mitä hourit, oliko Suomen sotilaallinen asema keväällä -40 jollain tapaa parempi kuin oli ennen Talvisotaa ?


      • ketaleen_ikiliikkuja
        älä-ukko-höpise kirjoitti:

        -----Torjuntavoittojen ansiosta maa pelastui!----

        Mitä hourit, oliko Suomen sotilaallinen asema keväällä -40 jollain tapaa parempi kuin oli ennen Talvisotaa ?

        Ketaleen ymmärrystä taas...
        "-----Torjuntavoittojen ansiosta maa pelastui!----

        Mitä hourit, oliko Suomen sotilaallinen asema keväällä -40 jollain tapaa parempi kuin oli ennen Talvisotaa ?"

        Katsos Ketale, torjuntavoittojen ansiosta oli Suomi, vapaa ja länsimainen. Se tuntuu korventavan vanhaa stallaria palstalaisten ehtymättömäksi iloksi :)


    • turhaa-jurinaa

      Avaus on pelkkää oikeiston viihdepropagandaa, tarkoitettu porukan sisäiseen käyttöön.

      • TiltujaJurppiiTaas

        Kyllä se on asiallinen vastine Tarkkispojan avaamalle jorinalle toisessa ketjussa. Ole hyvä vaan:-D


    • naakanketale

      Tietenkin 92 000 kaatunutta oli parasta mitä sairaat mielet sairaissa ruumiissa äärioikealla saattoivat unelmoida kun "nuorukaiselle kuolla kuuluu....". Tätä laulettiin kouluissakin vielä sotien jälkeen ja opettajilla oli rinta rottingilla onnesta kun heleät lastenäänet oikein kunnolla kajauttivat.

    • brorpå1

      Aloittaja osui naulan kantaan. Mahtava Neuvostoliitto oli ainoa voima jolle Suomi hävisi so-
      tatouhunsa yksi toisensa perään jopa siihen mittaan että venäläiset nykyään tykkäävät suo-
      malaisista suhnista. Olemmehan kuitenkin samoja itäisiä heimoja kumpikin. Eiks jep?

      • bubi-kirkuu-raivosta

        Tottakai hävittiin. NL yritti pari kertaa tänne valtavalla ylivoimalla tulla, mutta eipä vaan päässy. Menettivät monta kertaa enemmin selkärangattomia punabubeja, kuin suomalaisia MIEHIÄ meni.
        Ei mennyt vapaus, itsenäisyys tai koko maa. Muutama stallari täällä sitä meuhkaa, kun niin asia kivistää. Heille tuollainen lopputulos on häviö. Eiks vaan jeh, huikean hauskasti huhuileva yöpöllömme?


      • ei-onnistu
        bubi-kirkuu-raivosta kirjoitti:

        Tottakai hävittiin. NL yritti pari kertaa tänne valtavalla ylivoimalla tulla, mutta eipä vaan päässy. Menettivät monta kertaa enemmin selkärangattomia punabubeja, kuin suomalaisia MIEHIÄ meni.
        Ei mennyt vapaus, itsenäisyys tai koko maa. Muutama stallari täällä sitä meuhkaa, kun niin asia kivistää. Heille tuollainen lopputulos on häviö. Eiks vaan jeh, huikean hauskasti huhuileva yöpöllömme?

        Oikeisto-Suomi yritti ottaa idästä maata ja tappaa pois väärärotuiset epäkansalliset pariinkin kertaan mutta aina tuli pataan. Sääli vain niitä nuoria miehiä jotka näissä skaboissa menettivät henkensä tai terveytensä.

        Eivät tuottaneet tulosta heimosotaretket eikä miekkavala. Sen takia oikeisto kaipaa vieläkin revanssia.


      • RailonaRaja

        Itäinen heimo ja ei niin itäinen...
        Arvaatko, miks juuri suomalaiset juovat kahvia per hlö enemmän kuin ketkään muut kansat?
        Siks kun ne ei juo teetä.


      • höpöpojat-hiljaa
        bubi-kirkuu-raivosta kirjoitti:

        Tottakai hävittiin. NL yritti pari kertaa tänne valtavalla ylivoimalla tulla, mutta eipä vaan päässy. Menettivät monta kertaa enemmin selkärangattomia punabubeja, kuin suomalaisia MIEHIÄ meni.
        Ei mennyt vapaus, itsenäisyys tai koko maa. Muutama stallari täällä sitä meuhkaa, kun niin asia kivistää. Heille tuollainen lopputulos on häviö. Eiks vaan jeh, huikean hauskasti huhuileva yöpöllömme?

        ***'NL yritti pari kertaa tänne valtavalla ylivoimalla tulla,****

        Kerran vain, Talvisodassa. Suomi kahdesti. Heimosotaretket ja Jatkosota. Neukku on siis ollut asiallisempi ja Suomi roistompi 2-1.


      • ketaleen_ikiliikkuja
        höpöpojat-hiljaa kirjoitti:

        ***'NL yritti pari kertaa tänne valtavalla ylivoimalla tulla,****

        Kerran vain, Talvisodassa. Suomi kahdesti. Heimosotaretket ja Jatkosota. Neukku on siis ollut asiallisempi ja Suomi roistompi 2-1.

        Ketale kiukkuaa, kun tohditaan jumaloimiaan ryssiä arvostella. Koita kestää Ketale, syyllisiä te olitte/olette.
        "Neukku on siis ollut asiallisempi ja Suomi roistompi 2-1."
        On sillä pokkaa :)


    • hyvin.kävi

      Suomen puolustusvoittoja Neuvostoliitosta ei voi kiistää !

      Äärirajoilla käytiin molemmissa sodissa, mutta puolustus pelasti Suomen itsenäisyyden.

    • rajanvahti

      "Ei kukaan ole pystynyt kertomaan millä toisella tavalla Suomi olisi päässyt talvisodassa ja jatkosodassa parempaan tulokseen."

      Monikin on kyennyt ja kykenee kans. Talvisodassa neuvottelu olisi johtanut pienempiin maa-aluemenetyksiin ja henkilötuhot jääneet kokonaan pois. Jatkosota olisi mennyt hienosti kun ei Suomi olisi laisinkaan hyökännyt. Sota olisi jäänyt sotimatta.

      • hyvä.Suomi

        Kukaan ei ole kyennyt, eikä kykene. Neuvottelujen jälkeen Suomea odotti Baltian kohtalo, näin suurvallat olivat sopineet.

        Toisin kävi, Suomi ei suostunut ja saavutti torjuntavoiton, itsenäisyys säilyi.


      • EiVaihtoehtoja

        ”Monikin on kyennyt ja kykenee kans. Talvisodassa neuvottelu olisi johtanut pienempiin maa-aluemenetyksiin ja henkilötuhot jääneet kokonaan pois. ”

        Talvisodassa myönnytyksillä olisi vihollinen päässyt Kannaksen linnoitteiden ohi Viipurin porteille ja maa olisi ollut helppo vallata. Seurauksrna väestötappiot olisivat olleet sotaan nähden moninkertaiset.

        Ennen Jatkosotaa neukku ilmoitti ääneen haluavansa ”saattaa Talvisodan päätökseen”. Sodan jo alettua halusi Saksa saada aikaan pohjoisen rintaman, johon kuului Suomi mukaan.

        Tiltu puhuu taas puppua!



        Jatkosota olisi mennyt hienosti kun ei Suomi olisi laisinkaan hyökännyt. Sota olisi jäänyt sotimatta.


      • Lykkäät-pötyä
        EiVaihtoehtoja kirjoitti:

        ”Monikin on kyennyt ja kykenee kans. Talvisodassa neuvottelu olisi johtanut pienempiin maa-aluemenetyksiin ja henkilötuhot jääneet kokonaan pois. ”

        Talvisodassa myönnytyksillä olisi vihollinen päässyt Kannaksen linnoitteiden ohi Viipurin porteille ja maa olisi ollut helppo vallata. Seurauksrna väestötappiot olisivat olleet sotaan nähden moninkertaiset.

        Ennen Jatkosotaa neukku ilmoitti ääneen haluavansa ”saattaa Talvisodan päätökseen”. Sodan jo alettua halusi Saksa saada aikaan pohjoisen rintaman, johon kuului Suomi mukaan.

        Tiltu puhuu taas puppua!



        Jatkosota olisi mennyt hienosti kun ei Suomi olisi laisinkaan hyökännyt. Sota olisi jäänyt sotimatta.

        "Jatkosota olisi mennyt hienosti kun ei Suomi olisi laisinkaan hyökännyt. Sota olisi jäänyt sotimatta."

        Tuskin.


    • seikka.saletti

      Toinen vaihtoehto on nähtävissä siinä, mitä tapahtui Baltian maissa.

    • Turha-veivata

      Kävi niinkuin kävi. Olisi voinut käydä paljon huonommin stallareiden riemuksi.

      • SeAravakasteinen

        Jatkosodassa ei saatu sitä mitä lähdettiin hakemaan. Tuloksena oli juoksukilpailun jälkeen vain tynkä-Suomi, Viipurin sekä Karjalan kaipuu


    • Suomen-länsisuuntaus

      nostattaa edellen raivoa äärilaidoilla.

      Kuitenkin sen aloitti jo Mannerheim valtionhoitajakaudellaan 1919.

      Liittyminen EU:iin 1994 ja verkottuminen viime vuosina on vain jatkoa aiemmalle.

      Siksi niitä äärilaidat vastustavat.

      Se näkyy hyvin tämän palstan keskusteluissa, missä valtavirtana on länsimaiden mustamaalaus.

      • EiIhanNoinkaan

        Ei se mikään valtavirta ole vaan vain stallarit yrittävät valeita viljellen mustamaalata ja saavat sitä tehdessään aina pahasti nekkuunsa!


      • ahkeria.poikia
        EiIhanNoinkaan kirjoitti:

        Ei se mikään valtavirta ole vaan vain stallarit yrittävät valeita viljellen mustamaalata ja saavat sitä tehdessään aina pahasti nekkuunsa!

        Onhan se silleen tämän palstan valtavirtaa, että aina kun yhden stallarin valeen saa oiottua, niinse kirjoittaa kymmenen uutta. Tai siis ne kirjoittaa, ne kaksi jotka täällä mellastaa.


      • AhkeriaTrollaajia

        Ne pari todella tehtailee valtaisan määrän avauksia vuodessa! Valtaosassa valehdellaanja netorptaan, mutta tehtailu jatkuu.


    • hyvä.me

      Hämmästyttävä lopputulos Suomen säilymisestä itsenäisenä valtiona Neuvostoarmeijan miehitysyrityksistä huolimatta on ainutlaatuinen puolustusvoitto koko maailmansotien historiassa.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1796
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1391
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1376
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1352
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe