Kaupungin talous olikin 26 miljoonaa miinuksella

Riisto

Marraskuussa arvioitiin että reilut 14 miljoonaa. Minusta aika käsittämätöntä että virkamiesjohto voi olla koko ajan noin pihalla siitä missä mennään talouden suhteen, olisikohan aika etsiä noiden johtajien tilalle pätevämpää ja laskutaitoisempaa väkeä?
Sitäkin ihmettelen että tälläisistä talouslukemista huolimatta rahaa työnnetään jatkuvasti aivan päättömiin hankkeisiin, kuten esimerkiksi Kimolan kanava, Kymi ring… Mitä jos kaupunki keskittyisi vaan niihin sen tehtäviin kuuluviin peruspalveluihin? Harrastellaan noita hömpötyksiä sitten jos rahaa alkaa oikein reilusti kassaan joskus jäämään.
https://kouvolansanomat.fi/uutiset/lahella/e9ebc4ac-14d4-453a-b0c0-67b375c326de?fbclid=IwAR32Z2ifvP9idCJceVRAHNWiRzEvgXIgWQHmFx7g-nkLRmUmJ9Z4IO8bDMg

38

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaikki.julkisesti.esillä

      Kouvola kaatuu omiin päätöksiin ja omien päättäjien tyhmyyteen, joita toki vauhdittanut ministeri Lindström ja kansanedustaja Pakkkanen jotka rehellisesti asian ilmoittivatkin etteivät Kouvolan julkisen puolen terveyspalveluiden puolesta toimi, vaan Kotkan. Sote ja kymsote tuhosi Kouvolan. Sipilän ja Kokoomuksen sote-kuppaus ei ole edes vielä lainvoimainen, eikä koskaan siksi tule. Kouvola on huonoilla julkisissa terveyspalveluissa mutta maksaa Kotkan hyväksi puolet budjetistaan. Oli tahoja jotka ilmeisesti jo silloin aikoinaan ajoi yksityisen puolen ja Kotkan etuja kun eivät halunneet tänne uutta asianmukaista tilavaa sairaalaa.

      Uutisia kun lukee näistä soteen liityvistä, mitä ei oikeasti ole eikä tule niin saa miettimään. Nyt jo vanhusten hoidon kohdalta jopa päättäjien toimia vaadiatan tutkittavaksi. Yksityisten yritysten toiminta jo aikoja sitten tiedetty. Ilmeisesti tulevaisuudessa sama on Kouvolan kohdalla, pitäähän saada selville kuka tätä Kouvolassa ajoi että asiat näin on.

      • Itsekkin_muurari

        Ei meillä täällä Kouvolassa mitään hätää ole, Helsinkiläiset maksaa kyllä meidän velat .

        Paremmin taloutta meillä Kouvolassa pyöritetään kuin vapaamuurari vetoosessa, korruptoituneessa Lahdessa.


    • Kriisikunta

      Ja kunta jonka talous on tälläisellä tolalla suunnittelee uutta teatteria, monitoimihallia ja eikös uusi kirjastokin pitäisi saada? Meidän päättäjät on aivan sekaisin.

      • Potku

        Kaupunginjohtaja on kyllä ollut täysin kykenemätön hoitamaan taloutta. Yksityisellä sektorilla saisi potkut.


      • kin-osta.ei

        Kinnasta tulee juna ja pelastaa kaiken, joskus silloin kun ei enää kinosta ole.


      • asdfghiojhbhvc
        Potku kirjoitti:

        Kaupunginjohtaja on kyllä ollut täysin kykenemätön hoitamaan taloutta. Yksityisellä sektorilla saisi potkut.

        Jos äly on haarojen välissä ei kokemus auta.Pommita putin tämä maa niin syvälle ettei matokaan elä 50 metrissä.Tai sitten trump tämä maan johtoon Sauli niinistö suomen lahteen uimaan ja konekiväärillä jälkeen.Vai sitten tämä maa on suomi.


      • Huti
        Potku kirjoitti:

        Kaupunginjohtaja on kyllä ollut täysin kykenemätön hoitamaan taloutta. Yksityisellä sektorilla saisi potkut.

        Samaa mieltä. Lehden jutussa ylityksestä näkee hyvin miten pieleen talouden ennuste on mennyt. Jonkun pitää vastata näin huonosti tehdystä arviosta ja talouden johtamisesta. Johtajille maksetaan vielä erittäin kovaa palkkaa. Yrityksessä toimitusjohtaja todellakin saisi jo potkut tällaisesta. Ei tuota voi selitellä millään. Miten voi luottaa tuollaiseen johtoon ja valtuusto tehdä päätöksiä ?


      • ohhoijaa

        Ihmettelen tuota Anjalan koulun rakentamista, kun 3 km päässä on 2 toimivaa koulua. Alueella on väestökato ja syntyvyys laskee. Kulejetaanhan paljon pidenpien matkojen päästä kouluun. Anjalan lapset pääsisivät bussilla tai tilataksilla Inksaan kouluun. Vai voittiko ne jotka kovaa huusivat? Ei ainakaan järki.

        Alueemme ongelma on "juoksuhaudat ja poterot" ne ovat niin lujassa ettei sinne mikään järki pure.

        Toinen on hallinnon huono koulutustaso, "haalarijärkiset" ovat väärässä paikassa tai muut siihen verrattavat. "Aina kun tehty näin niin eihän sitä voi muuta ajatella!

        Ei ihan aukea, kun "viilari" valitaan johtajaksi ajamaan maakunnan etua.


    • Näinpä

      Kiinajuna ajanut tänä vuonna 4 kertaa.

      Takaisinpäin hankaluuksia koska kiinan valtiontuki koskee vain täysiä kuljetuksia.

    • Seliseli

      Piti olla ”vain” 14 miljoonaa mutta menikin 26 miljoonaa euroa yli. Oliko alkuperäinen budjetti ylipäänsä tehty tarkoitushakuisesti alibudjetoituna kun nyt selitellään miten sotemenot menivät yllättäen yli ? Jos katsoo viime vuoden toteumaa sotemenoista sekä kuluneen vuoden arvioita niin voi todeta että kyllä tässä on joko huonoa osaamista budjetoinnissa tai sitten tarkoitushakuista alibudjetointia. Kaupunginjohdolla on kyllä nyt vakava paikka tutkiskella itseään ja kertoa rehellisesti oikeat syyt. Osaamattomuus vai tarkoitushakuisuus ? Tällaista ei voin vain tapahtua seuraamuksitta.

    • Tunari

      Kuten monet ovat jo kommentoineet niin aikamoista tunarointia kaupungin virkamiesjohdolta. Nyt joutuvat kuntalaiset ja henkilöstö kärsimään huonosta talouden johtamisesta kun ajauduttiin kriisiin eikä edes tiedetty että ollaan näin ajautumassa. Kaupunginvaltiiston pitää pyytää selvitys ja katsoa miten voidaan luottaa.

    • Veronmaksaja

      Ratamokeskuksen tuomat 9 miljoonan säästöt vaihtuivat 26 miljoonan lisämenoihin. Kiitos teille vastustajat!

      • hävetkäätna

        Kaupungille on tullut halvaksi ulkoistaa terveyspalvelut! Ei ole ihme, kun lääkärimafia jyllää. Sotea sotkettiin vaikka ainoatakaan lakia asiasta ei ole voimassa.
        Haisee koko touhu siltä ,että raha on liikkunut johonkin, mutta ei kaupungin kassaan. Syypäitä ovat kaikki politiikot ja etenkin nämä 3 puolueen kopla!


    • Vastuu

      Tempoilua on talouden hallinta. Missä vastuu ? Aina puhutaan isosta vastuusta kun perustellaan isopalkkaisia johtajia mutta missä vastuu on kun menee pieleen ?

    • Kompe

      Epäpätevää on talousasioiden hoito. Ei voi muuta sanoa.

    • Htip

      On meillä huonosti hommansa osaava virkamiesjohto joka tästä vastaa. Arviointi mennyt täysin pieleen. Tämän huonommin ei enään voisi hommiaan hoitaa. Tämä on jo epäpätevyyttä.

    • SaapastorniSimeoni

      Joopa joo eli sopisiko Kouvolan vallanpitäjien pysähtyä ja istahtaa tuumiskelemaan omia tekemisiään? Miten se nyt onkaan naapurikunnan puolella sijaitsevan KymiRingin rahoitukseen osallistumisen kanssa? Lieneekö varsinaisen viisauden osoitus ryhtyä touhuamaan entisen Kimolan pöllien mutelikoituneen uittoväylän muuttamista veneilykanavaksi? Lisääntykö kaupungin vetovoima kattamalla jonkinmoinen pätkä Manskia eli paikkaantuuko budjettivaje silläkään konstilla? Millaisia lisäkustannuksia mahtaa syntyä suolle rakennettavan terveyspalatsin takia? Leppävaarassakin Metropolia-kolossi ihan aivan ennalta-arvaamomalla tavalla joudutaan purkamaan.

    • Väär

      Kaupunginjohto ei ole kyllä ollut tehtäviensä tasalla kun tuollainen alijäämä syntynyt. Onko ennusteet laadittu tarkoitushakuisesti ? Miten voidaan luottaa johtoon joka antaa noin vääriä ennusteita valtuustolle. Pahinta on että myös tämän vuoden budjetti on tehty väärillä luvuilla.

    • Httr

      No vähän meni pieleen kun melkein kaupunki konkurssiin meni...

      • Grt

        26 millin kupru...


    • Yxk

      kaupunginjohtaja on isopalkkainen ja hän on vastuussa tällaisen kuprun aiheuttamisesta. Luottamusmiehet ovat hänen antamansa tiedon varassa. Miten voidaan luottaa enään tuollaisen jälkeen ? Nyt olisi johtopäätösten aika.

    • Yxii

      Samaa mieltä, potkut vain. Ei tuollaiseen voi luottaa. Täysin vääriä tietoja annettu päätöksentekijöille.

    • MiksiNäinEdetty

      Kuntaliitos piti olla kuntaliitos. Ei, että muut liittyy pikkuruiseen talous kuralla olevaan Kouvolaan joka jatkaa muiden kustannuksella entistä menoaan. Olihan se toki yleiseti tiedossa että kuntaliitos tehtiin että saadaan asemakylä pelastettua.

      Olisi pitänyt kuitenkin laittaa kuntaliitoksessa vanhan kouvolan kyläpoliitikot äänettömiksi, näin ei tehty ja nyt kaikkien talous kuralla, ei koko seudulla sairaala, eikä vanhan Kouvolan poliitikoiden hommat edes onnistuneet omalla seudullakaan muuten kun rahat sai muilta pois. Vanhan entisen pikku Kouvolan kokoomukselaisten kyläpoliitikoiden kateuden vuoksi ei siis ole enää edes sairaalaa ja ilman mitään oikeaa vastinetta Kymsoten nimissä Kouvola maksaa koko budjetistaan puolet Kotkaan.

      • Riisto

        Taitaa tässä kuntaliitoksessa olla ydin-kouvolaa suurempiakin riippakiviä, ainakin Kuusankoski ja Anjalankoski kusessa yksinään. Ehkä Valkeala olisi pärjännyt paremmin yksin, niin ja Elimäki, tosin paskat olisi palvelut noillakin.


      • Asemakylä.kaiken.takana
        Riisto kirjoitti:

        Taitaa tässä kuntaliitoksessa olla ydin-kouvolaa suurempiakin riippakiviä, ainakin Kuusankoski ja Anjalankoski kusessa yksinään. Ehkä Valkeala olisi pärjännyt paremmin yksin, niin ja Elimäki, tosin paskat olisi palvelut noillakin.

        Mutta se kiistatta nähty että vanha Kouvola oli se joka tuhosi kaiken kuntaliitoksen jälkeen. Koulut meni ja talous meni kuralle eikä silti saatu manskille sitä elämää. Jotta heidän toimet ei jäisi vajaaksi niin nyt vielä se teatteri, ja pari koulun lopetusta että saadaan lisää kustannuksia koulukyyteihinkin.


    • hölmöt

      Kun oma järki ei riitä otetaan johtajat sekä palvelut muilta paikkakunnilta.

      • Kuusisti

        Kaupunginjohtajalle epäluottamuslause ja vaihtoon, ei tuommoisia alijäämiä selitä mikään muu kuin osaamaton ja välinpitämättömyys. Ei tehtäviään voi noin laiminlyödä.


      • Hys

        Näin on tosi. Aika huonoa on työn jälki. Ei kiinnosta tehtäviensä hoito.


      • duunarit

        Kumisaapasta perseeseen syypäille!


      • Ruutsi

        Juuri näin. Nyt ei valtuuston saa olla lepsu ja hyväksyä kaiken maailman selityksiä kun tätä ei voi selitellä enään.


    • Frt

      Lehdessä Toikka yrittää selitellä ja siirtää syyn muille talouden hoidon ja raportoinnin täydellisestä epäonnistumisesta. Hän on täydellisesti epäonnistunut viime vuoden budjetin laatimisessa ja toteuttamisessa sekä seurannassa. Täydellinen katastrofi tuloksena. Potkut ei jatkoon.

    • Reesre

      26 miljoonaa alijäämää on huikea tulos

    • Persi

      Perseelleen mennyt kaupungin asiat

    • Muuttosuunnitelma

      Tottakai Kouvolan tase näyttää tuolta alijäämäiseltä, koska Kouvolasta muuttaa alati veroja maksavaa porukkaa muuanne Suomeen parempiin mestoihin, jossa on mahdollisuus edes tulla toimeen ja saa jopa tasokasta duunia ja yliopistotasoiset opiskelumahdollisuudet!
      Kouvolan maisematkin voittaa kaikki ne kaupungit, jotka sijaitsevat meren tai suurien järvimaisemien rannoilla.
      Jokin Repoveden kansallispuisto ei paljolti houkuttele Kouvolaan uusia veronmaksajia muuttokuormineen, eikä edes Korian asuntomessualue.
      Pari paperiteollisuustehdasta pitää muutoinkin yllä kaupungin taloutta jollakin tavalla, muut tuovat vain suolarahoja Kouvolan kaupungille.
      Suurin moka oli Kouvolan keskustan Manskin katukivityksen uusintaprojekti, jonka laidoilla ei ole enää kuin tyhjentyneitä liiketiloja.

    • Drt

      Kyllä ja kaikki täältä lähtevät kun kaupungin asioitakin hoidetaan todella huonosti.

    • Dewi

      Joo. Tämän kaupungin kehitys on menossa alaspäin lujaa vauhtia.

    • perikatotulee

      Prkl kun tapoitte sen ”risumiehen”, nyt seon suunta alaspäin. Edes ripaus inhimillisyyttä ....

    • Gfr

      Syöksyssä ollaan. Väki vähenee hurjaa vauhtia, yrityksiä lopettaa, palvelut heikentyvät ja kaupungin talous saatu kuralle. Huonolta näyttää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1818
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1799
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1577
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1132
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe