Soini Filippiiniläisistä hoitajista ratkaisi vanhustenhoidon kriisiin

HaamuHoitaja666

Soini: Filippiiniläisistä hoitajista ratkaisu vanhustenhoidon kriisiin – ”He ovat työteliäitä, hyvää väkeä”

Ulkoministeri Timo Soinin (sin) mielestä Suomen seuraava suurlähetystö tulisi avata Filippiineille.


Ulkoministeri Timo Soini (sin) ottaa tänään perjantaina julkaisemassaan blogikirjoituksessa kantaa eduskuntaa ja koko Suomea viime viikkoina kuohuttaneeseen keskusteluun vanhustenhuollon tilasta.

Soini muistuttaa huoltosuhteen huolestuttavasta kehityksestä syntyvyyden laskiessa ja väestön elinajanodotteen pidentyessä.

– Tämä yhtälö vaatii toimenpiteitä. Tarvitsemme lisää hoivaavia käsipareja, etupäässä kotimaasta mutta myös ulkomailta, Soini myöntää.

Hän toteaa, että Suomessa työskentelee jo nyt jonkin verran filippiiniläistä hoitohenkilökuntaa. Soini näkeekin työperäisen maahanmuuton maasta monin tavoin järkevänä ja molempia osapuolia hyödyttävänä.

– He ovat työteliäitä, hyvää väkeä, joka tekee työnsä korkealla moraalilla. Minusta olisi viisasta tiivistää ja laajentaa yhteistyötä Filippiinien kanssa. Sekä yleisesti että erityisesti

– Hoitohenkilökunnan rekrytointi on hyvä kärkihanke taloudellisen yhteistyön ohella.

Soini on puhunut filippiiniläisten työperäisen maahanmuuton puolesta aikaisemminkin.

– Jos ja kun me tulevaisuudessa tarvitsemme työperäistä maahanmuuttoa on Filippiinit otollinen yhteistyökumppani. Minulla on filippiiniläisistä ihmisistä paljon hyviä kokemuksia. Olen oppinut heiltä paljon. Suosittelen tutustumaan, kun mahdollisuus avautuu, hän totesi blogissaan runsas viisi vuotta sitten.

Soini toteaa tuoreessa kirjoituksessaan myös, että hänen mielestään Suomen seuraava avattava suurlähetystö tulisi olla Filippiineillä. Suomi sulki Manilan suurlähetystönsä vuonna 2012 säästösyistä.

Soini kritisoi lähetystön sulkemista blogissaan jo vuonna 2013.

– Tämä päätös oli surkea ja näköalaton. Puolen miljoonan säästöllä saatiin aikaan valtavaa vahinkoa. Suomen pitää avata lähetystö uudestaan, Soini sanoi tuolloin.

– Jos olisin ulkoministeri asian valmistelu käynnistettäisiin tänään ja valmista olisi alkuvuodesta, hän lisäsi.

Soinin ministeriyden loppusuoralla lähetystö pysyy kuitenkin edelleen suljettuna.
Päivi Lakka

20

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HoivaAvustaja

      Voisiko Suomen 200 000 työttömästi ihmisestä kouluttaa joustavalla oppisopimuksella 100 000 hoiva-avustajaa?:(

      • koulutus.tärkeetä

        Tuskin kukaan viihtyis hoiva avustajana? Ennemmin kävisivät vaikka 10 vuotta kouluja niin että niistä tulis lähihoitajia? Pitäs miettii voitasko lähihoitajat irtisanoa ja palkata ne sitten takaisin hoiva-avustajiksi uusille koulusta valmistuneille ammatti ihmisille? ;(


    • Ahkerampikuin

      Kielitaidottomat eivät voi paljastaa hoitopaikkojen epäkohtia.
      Helpompia riistää.
      Huono palkka josta seuraa että palkka ei riitä toimeentuloon.
      Hoivayritysten huono mooraali on paljastunut.
      Suuri riski joutua huonojen työolojen uhreiksi.

    • exhoitsu

      Ei tämä ratkaise yhtään hoitoalan ongelmia suomessa. Ongelmana on se että hoitajia on aivan liian vähän ja usein hoitaja joutuu tekemään vielä monen ihmisen työn ja työ on raskasta sekä henkisesti että fyysisestikin. Palkka on todella pieni tehdystä työstä ja resursseja pienennetään kokoaika eikä esim vanhuksille jää paljoakaan aikaa työpäivän aikana . Esperistä ja Attendosta en jaksa edes kirjoittaa, koska kaikki tietävät näiden hoitoloiden moraalin ja epäkohdat ym asiat mitkä ovat nyt olleet tapetilla (tosin ovat toimineet jo useamman vuoden näin ja valituksia ei olla otettu kuuleviin korviin)

      Filippiinikäiset ovat varmasti ahkeria ja luotettavia, mutta ensin heidän koulutukset ja kielitaito pitäisi saada suomessa kuntoon. Lisäksi nämä Ahkeruuden perikuvat ovat yleensä sellaisia että he ovat tottuneet tekemään kovaa työtä ja pitkiä työpäiviä todella huonolla palkalla ja he eivät valita mistään. Tässäkö sitten on ratkaisu? Syyllistetään suomalaisia osaavia hoitajia moraalittomuudesta ja laiskuudesta kun valitetaan epäkohdista ja siitä miten huonolla kantilla esim vanhustenhoito on suomessa ja vaaditaan siihen muutoksia. Sitten palkataan ulkomailta kielitaidottomia raatajia jotka eivät valita työoloista yhtään, eivät osaa kieltä ja vielä ehkä sillä minimipalkalla? Soinin mielestä siis ongelmat ratkaistaan sillä että oikeisiin ongelmiin ja epäkohtiin ei tarvitse puuttua ja palkataan sellaista väkeä joka tekee eikä valita mistään vaikka työolot ja palkka olisivat kuinka epäinhimillisiä ja potilasturvallisuus kärsii.

      Miten Soini edes kehtaa syyllistää suomalaisia hoitajia laiskoiksi ja moraalittomiksi ja ylistää näitä toista ihmisryhmää ahkeriksi, luotettaviksi ja korkean moraalin omaaviksi ! Eikös se ole lokerointia etnisyyden perusteella ja rasismia suomalaisia kohtaan?

      En voi käsittää enää yhtään tätä Herraa ja hänen ajatuksiaan ja "ratkaisujaan" ongelmiin.

    • Funlandiankansalainen

      Soini haluaa vaan katolilaisia, joka Filippiinien pääuskonto, vaippaansa vaihtaan. Kaikki aasialaset ovat tervetulleita, he eivät jää sossuapua odotteleen vaan hankkiutuvat työhön.

    • KoulutettavatOnJoTäällä

      Meillähän on jo maahan muuttaneita kaapunaisia kouluttautumaan vanhusten hoitajiksi. Jos ei riitä niin turkistarhauksen voi turhana kieltää sekä ajaa alas tarhat ja tarhaajat voivat kouluttautua vanhusten hoitajiksi. Työstä pitää maksaa käypä palkka jolla tulee hyvin toimeen tekipä työn kuka hyvänsä. Minimipalkkaehdottelijat voivat itse nostaa minimipalkkaa itsellensä eikä toisille ehdotella.

    • korruptiota
    • Valinnanvapautta

      Minulle kävisi myös thaimaalainen hoitaja. Käy myös filippiiniläinen. Mikä tahansa kunhan ei suomalaista tiuskivaa ay-änkyrää jota ei kiinnosta muu kuin raha..

      • vain.menolippu

        Turha hoitajia sunkaltasille on tänne tuoda Lähetetään sunkaltaset sinne hoidettaviksi ja proplem solveed...


      • olisko.ideaa
        vain.menolippu kirjoitti:

        Turha hoitajia sunkaltasille on tänne tuoda Lähetetään sunkaltaset sinne hoidettaviksi ja proplem solveed...

        "Ulkoministeri ei tarkenna sitä, miten saarivaltio Filippiinit hyötyisi siitä, jos koulutettu työvoima muuttaisi esimerkiksi Suomeen vanhusten hoitajiksi."

        Työt ja työpaikat vois ihan hyvin siirtää sinne? Näin suomesta vanhukset vähenis? hoitokulut alenis? Ja hoitajille maksettas (paikallisen tason mukaan?) hyvää palkkaa? Suomaliset koulutetut (muuttohaluiset) hoitsut sinne? Valvomaan laadukasta hoivaa
        (niille maksettas palkkaa suomalaisen TES:in mukaan) eli saisivat siellä todella hyvää palkkaa...


    • joopajoooooo

      Jännä juttu että kaikki mahdollinen on nyt este filippiiniläisten nuorten naisten palkkaamiseksi, kun toisaalla ketään ei ole haitannut vaikka ulkomaista mieshalpatyövoimaa häärää esim. rakennuksilla kyhäämässä potentiaalisesti hengenvaarallisia asuintaloja. Ja sitä porukkaa kyllä pitäisi saada vaikka lisääkin ja se on kaikkien mielestä ihan jees. Kyllä nyt väkisinkin tulee mieleen jonkinlainen suominaisten mielensä pahoitus, aivan kuten miehetkin mielensä pahoittivat irakilaismiesten laumoista tyyliin "ne vie meidän naiset".

      • hgffghj

        Mies hoitajia Soini tarkoitti tänne tuotaviksi.


      • lapsetvaarassasuomi

    • vaalitlähellä

      Soini ja Sipilä voisi muuttaa islam maahan
      olisko monella ikävä maahanmuutto 2015 ja vanhustenhoidon yksityistämisen jälkeen?

    • mantra

      Katolinen kirkko ja hoitamiset?

    • HaamuHoitaja13

      Filippiiniläiset hoitajat tekevät erittäin paljon töitä ja sairastelevat todella vähän!.

    • työtönn

      Tarkoitushan on asuttaa maamme mamuilla ja muilla ulkomaalaisilla. tein 8v vanhustenhoitoa ja tykkäsin siitä, nyt ei enää pääse kun ei ole hygienia passia ja muita kotkotuksia, mutta ulkomaalaisilta ei vaadita mitään kurssia ja koulutuksia,

    • keskustasoini

      soini pelas korttinsa maahanmuutolla 2015

    • MatuMassoilleStoppii

      Halpatyövoima alentaa kotimaista palkkatasoa.
      Allekirj. siis kansalaisaloite kansainväl.
      G C M -sopimuksen hyväksynnän mitätöimiseksi Suomessa.

    • NollaPilkkuViisi

      Kovasti puhuvat hoitajamitoituksesta eli että yhtä hoitajaa kohti ei saisi olla liian monta vanhusta. Sillä perusteella vaaditaan laitoksiin lisää hoitajia. Mutta jos hoitajia saadaan lisää niin silloin laitoksiin tuleekin "yllättäen" lisää vanhuksia.

      Ne pyrkii siihen että laitokseen otetaan niin paljon vanhuksia hoidettavaksi kuin suinkin pystytään koska kunta saa jokaisesta hoidettavasta valtionosuuksia. Tämä taas on johtanut ylihoitamiseen ja ylidiagnosointiin. mm. jokainen vähänkin vanha ihminen on heidän mielestään dementikko.

      Valtionosuusjärjestelmää pitäisi jotenkin muuttaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      3791
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      593
      3585
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3522
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      53
      2209
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2201
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      321
      1957
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      123
      1937
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      180
      1728
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      27
      1403
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1342
    Aihe