Arto Lauri (vahva ydinvoiman vastustaja) valaanrasvasta ym.

14

867

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Osa-aikaeläkeläinen

      Täyttä puppua taas kerran. Ydinvoimalaseutu on lentokieltoaluetta, ja hyvin tuo kielto puree. Telkussa ainakin Suomen rannikkokaupunkeja pikku pörriäisellä kuvatussa sarjassa jätettiin Loviisa väliin, kaiketi tuosta syystä.

    • Vihis

      Sama kuin ydinvoimala-alueen aidoilla, tarkoitus on suojella ydinvoimaoita vihertolloilta.

    • Osa-aikaeläkeläinen

      Tuossa jutussa kun oli puhe maanjäristyksestä Japanissa, tuli mieleeni kuva jolle naureskeltiin vuosia sitten. Kuvassa japanilaisen ydinvoimalan polttoainealtaan vesi lainehti maanjäristyksen seurauksena niin paljon että liikkeestä heräävä kamera oli ottanut kuvan.
      Fukushiman onnettomuuden jälkeen hymy hyytyi. Melkoinen työllistäjä sekin onnettomuus oli.

    • pitäis.löytyä.todisteita

      Ongelma Arton väitteiden kanssa on tässä: Hurjille väitteille ei löydy näyttöä. Väittäähän voi kuka tahansa mitä tahansa vaikka väitteissä ei olisi päätä eikä häntää. Nuo valaanrasvahörhöilyt olivat kuparikaapelin sisällä sähkön mukana liikkuvien plutoniumatomien ja beettasoihdutusten kera sieltä hörhömmästä päästä jopa hänen esittämikseen.

      Ihan sama ongelma on nähtävissä myös ydinvoiman vastustajien väitteissä tällä palstalla. Jos väittää niin pitää valmistautua pyydettäessä esittämään todisteet väitteille. Ei riitä että kertoo kuulleensa asiaa käsittelevän salaisen tutkimuksen sijaitsevan Illuminatin valvomassa kellarivarastossa Uspenskin katedraalin alle kaivetussa luolassa vaan niiden todisteiden pitää olla kaiken kansan luettavissa ja tarkistettavissa. Salaliittoteoriat eivät kelpaa.

    • mielipide.kirjoituksia

      Aloittaja yrittää johtaa lukijoitaan harhaan (miksi?) Kyseessä ei suinkaan ole KaksPlus - lehden ARTIKKELI vaan kyseisen lehden vapaasti käytettävissä olevalle KESKUSTELUPALSTALLE anonyymin kirjoittajan laatima viesti. Eli siis mielipidekirjoitus.

      Viestissä viitataan Turun Sanomissa 27.4.2011 julkaistuun MIELIPIDEpalstan kirjoitukseen. Siinäkään ei kyseessä ole mikään uutinen vaan kirjoittajan omaa tajunnanvirtaa. Kuten jo edellä totesin, väittää voi kuka tahansa ihan mitä tahansa mutta niiden väitteiden osoittaminen paikkansapitäviksi onkin sitten aivan eri asia.

      Tätä totaalisten huuhaa-väitteiden ja salaliittoteorioiden spämmäämistä on eräs kirjoittaja suunnannut jokaiselle suomenkieliselle Internetin keskustelupalstalle yli kymmenen vuoden ajan. Jossakin vaiheessa sillä oli häirikkökaveri, joka levitti samaisia viestejä myös ulkomaalaiset keskusteluryhmät täyteen. Googlesta niitä löytyy edelleen.

    • Huoletunholaan

      "Ydinvoimaloissa johtojen läpiviennit tiivistetään vaihdettavilla MTC palosuojakumeilla. Nämä MTC palat täytyy suojata rasvalla. Arto Laurin mukaan niissä käytetään valaanrasvaa, koska synteettiset rasvat kuivuvat säteilyn vaikutuksesta"

      Joditabletteja ei enää tarvita. Koteihin jaetaan valaanrasvarasioita. Ydinvoimonnettomuuden sattuessa, iho voidellaan valaanrasvalla, Valaanrasva antaa erinomaisen suojan säteilyä vastaan.

      • Osa-aikaeläkeläinen

        Ei palosuojakumia taida olla olemassakaan. Kipsimäisellä massalla läpiviennit tiivistetään, ilmeisesti hyvin palonkestävällä ja tietysti kalliilla aineella.


      • endangered.species.act
        Osa-aikaeläkeläinen kirjoitti:

        Ei palosuojakumia taida olla olemassakaan. Kipsimäisellä massalla läpiviennit tiivistetään, ilmeisesti hyvin palonkestävällä ja tietysti kalliilla aineella.

        Valaanöljyä käytettiin USA:ssa autojen automaattivaihteistojen voitelussa vielä 1970 - luvulle asti. Se käyttö loppui vuoden 1973 nimimerkkini mukaiseen lakiin, joka USA:ssa kielsi norsunluun, sarvikuonon sarvien, valaanöljyn, kotkansulkien jne. käytön tuotteissa.

        Loviisan ydinvoimalan rakentaminen aloitettiin 1.5.1971

        Valaiden metsästys kiellettiin vuonna 1986.

        Nämä siis ovat tarkistettavissa olevia tosiasioita. Seuraava on spekulaatiota:

        On siis aivan mahdollista, että aikanaan Loviisan ydinvoimalaa rakennettaessa jossakin Suomessa oli vielä käytössä valaanrasvaa voiteluaineena, kun sitä siis jenkkiautojenkin automaattivaihteistoissa tuolloin käytettiin. Ei ole täysin poissuljettua sekään, että voimalassa tosiaan on alun perin jossakin kohteissa tosiaan alun perin käytetty valaanrasvaa.

        Missä mennään metsään on tietenkin ajatuksessa siitä, että valaanrasvaa edelleenkin käytettäisiin ydinvoimaloissa. Se olisi esimerkiksi Greenpeacelle niin voimakas ase ydinteollisuutta vastaan että sitä olisi aivan varmasti käytetty ja asia tuotu julkisuuteen sitä kautta. Voiteluaineet ovat tietenkin sitä mitä standardit vaativat ja sallivat eikä mikään standardi vaadi tai salli valaanöljyä käytettäväksi ydinvoimaloissa.


    • Anonyymi

      Onhan nämä yhdenlaista kulttuurihistoriaa, mutta miksi nostella näitä ylös? Tuo tyhjä nosto oli yksi Stuxnet/Vastaajan tavaramerkki.

      Hakukoneisto

      • Anonyymi

        Joskus on epäilty että häiriköivä Arto Lauri olisi tuo stuxnet. Ymmärrystaso ydinvoimasta ja sähköntuotannosta yleensä on sen verran heikkoa todellisuuden suhteen että epäily on todennäköistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joskus on epäilty että häiriköivä Arto Lauri olisi tuo stuxnet. Ymmärrystaso ydinvoimasta ja sähköntuotannosta yleensä on sen verran heikkoa todellisuuden suhteen että epäily on todennäköistä.

        Eivät olleet sama henkilö. Artolla oli nikkejä kyllä kymmenittäin, muttei tuota. Arton kirjoitukset tunnisti runsaasta mielikuvituksesta ja vaihtuvista kiinnostuksen kohteista. Vastaaja/Stuxnet painoi omaa agendaansa laput silmillä ja tyhjensi keskustelun aina kun jäi jalkoihin.


      • Anonyymi

        Stuxnet/vastaaja on mitä ilmeisimmin vaiennut pysyvästi. Tyhjiä nostoja harrastaa myös palstalle rantautunut uudempi harhaanjohtaja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Stuxnet/vastaaja on mitä ilmeisimmin vaiennut pysyvästi. Tyhjiä nostoja harrastaa myös palstalle rantautunut uudempi harhaanjohtaja.

        Heistä kummastakin on tullut suorasanaisia viestejä, koska 6 viestiä on poistettu.


    • Anonyymi

      Tuntuu tietävän paljon, on todella kuluttanut aikaa aiheen opiskeluun mutta.
      Kun kysyy että missä on näytöt hänen faktoistaan niin ei niitä vaan ole, tietyissä asioissa.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1893
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1456
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      16
      1399
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      11
      1369
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe