Vuosiviikot

harriveijonen

MITEN 70 VUOSIVIIKKOA LASKETAAN?

Ensinnä pitää huomata, että asiassa on kysymys juutalaisten säädetystä asumisesta Jerusalemissa, sinun kansallesi ja pyhälle kaupungillesi. 62 vuosiviikon mentyä surmataan Messias. Jää 8 vuosiviikkoa eli 56 vuotta. Kuoleman jälkeen vuoteen noin 68 jKr. saakka vuosia kului noin 30 eli jäljelle meidän aikaamme jäi noin 26 vuotta. Vuosiviikot jatkuivat 1967 26 vuotta on 1993, jolloin loppuivat 70 vuosiviikkoa sotineen ja alkoi määrätysti valerauhan teko. Se valmistunee 4 vuosiviikossa eli vuonna 2021. (Jeesuksen toimiaika olisi ollut jopa 10 vuotta, eikä perinteinen 3,5 vuotta, jota ei voida todistaa). Parempia selityksiä vastaanotetaan [email protected] http://wwnet.fi/users/veijone/.

4

77

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • harriveijonen 17.2.2019 1:09

      <>MITEN 70 VUOSIVIIKKOA LASKETAAN?><

      Erittäin usein tarkoitushakuisesti.

      <>Ensinnä pitää huomata, että asiassa on kysymys juutalaisten säädetystä asumisesta Jerusalemissa, sinun kansallesi ja pyhälle kaupungillesi.><

      Ja kannattaa myös huomata, että Jerusalemissa asuminen viittaa pakkosiirtolaisuuden jälkeiseen temppelin uudelleenrakentamiseen. Danielinkirjan kirjoitusajankohta osuu juutalaisten kulttuurin ja uskonnon rajuun vainokauteen, jota Antiokhos IV Epifanes johti. Danielinkirjaa ryhdyttiin hyvin myöhään Jeesuksen ajan jälkeen uudellentulkitsemaan ja tässä oli tarkoituksena lujittaa näkemystä Jeesuksen messiaanisuudesta. On merkillepantavaa, että tällainen tulkinta sai jalansijaa vasta ajanlaskumme kolmannella vuosisadalla. Tästä versoneet erilaiset tulkinnat ovat myös vaikuttaneet raamatunkäännösten sanavalintoihin ja lisäksi Raamattua kristityissä piireissä luettaessa tämän tulkinnan ennustus ”luetaan” Raamatun tekstiin itsestäänselvyytenä.

      Danielinkirjoittaja tarkastelee Jeremian 70-vuotisjaksoa VT:n sapattisäädösten kautta ja saa siitä näin käyttöönsä 490-vuotisen ajanjakson. Alkuajankohdaksi danielinkirjoittaja käsitti alkuperäisen 70-vuotisen jakson alkuajankohdan, eli Jahvelta Jeremialle tulleen temppelin uudelleenrakentamisen ”sanan”.

      Kaikki ei mene aivan nappiin ajallisesti tämän 490-vuotisen jakson kohdalla. Se ei ole mikään yllätys, Danielinkirjassa on muitakin virheellisyyksiä johtuen juuri siitä, että kirjoittaja viittaa kauas menneeseen historiaan, josta hänellä ei välttämättä ollut tarkkaa tietoa. Tai jos oli, niin hän saattoi silti nähdä tärkeämmäksi käyttää tuttuja vertauskuvallisia lukuja.

    • Ne lasketaan ihan yksi, kaksi, kolme... Niin pitkälle kuin sormia ja varpaita riittää. Saa käyttää myös sukulaisten sormia laskemiseen. Oliko muut kysyttävää? Opastan mielelläni, kysyttiin kuinka tyhmiä tahansa.

    • Kiinnostastietää

      Onko tällä 2021 vuodella jotain merkitystä johonkin.

      • On. Se on hyvin merkityksinen, koska jos sitä ei olisi ollut, olisi ajanlasku mennyt sekaisin. Eihän siittä mitään olisi tullut, jos vuoden 2020 jälkeen olisikin tullut vuosi 2022.
        Ja lisäksi se on julistettu Suureksi Suolikaasu Vuodeksi YK:n alaisen UNOFS: n taholta. Niille sivistymättömille potuntervaajille, jotka eivät tiedä lyhenteen merkitystä: United Neissöns Offikal Farting Society.
        Vuoden lopussa parhaat suhnaajat nimikoidun palkintolusikan, jolla on hyvä pistellä hernevelliä kitusiin, ja pitää Societen mainetta yllä. Lisäksi heidät pierrrrään elinikäisiksi suolikaasun suurmestareiksi juhlallisessa gaalassa Nyy Joorkissa. Tilaisuus televisioidaan ympäri Maapalloa, joten kantsii katsoa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe