Luodaanko jälleen Venäjän uhkaa?

HS-tarkastelu oli sangen yksipuolinen, vain meidän vierusvaltiota – täältä idän ja lännen vedenjakajalta katsottuna, ehkä jopa tietoisena West trolling manipulation -ilmiönä. Tarkoituksella vai asenteilla? Emme tiedä, mutta tarkka lukija huomaa monia puutteita jutussa, tai oikeastaan vaillinaisuuksia.

Olisikin aika tarkastella Kuolan niemimaata osana merkittävää tasapainouhan ylläpitoa, siellä olevien strategisten ydinsukellusveneiden tukikohtien myötä, joihin tukeutuvat Venäjän ensilinjan sukellusveneet – Borei' t ja niiden monikärkiydinohjukset – Bulava' t. Tänään tiedetään, että strategisten ydinaseiden osalta vallitsee määrällinen ja räjähdevoimallinen (?) tasapaino kahden ydinasesuurvallan kesken (US – Venäjä) ---

Nuo Kuolan niemimaan Borei' t ja Bulava' t ollevat hiukan edellä teknologiltaan amerikkalaisten vastaavia – ovat konstruktioiltaan uudempia; tätä todistelee US presidentti Donald Trumpin ilmoitus, että hän haluaa modernisoida strategisia ydinaseitaan 1000 miljardilla US - dollarilla |1.

Niin tai näin, mutta Pohjola on sijainniltaan huipputärkeä, eikä vain Koillisväylän osalta |2 – ja siksi muun muassa Nato järjestää täällä paljon suursotaharjoituksia – ja totta kai puolustusnäkökulmasta.

Todellinen syy on Kuolan sukellusveneiden tukikohtien tuhoaminen ja se, jos mikä vaatii harjoittelua ja mielellään siihen sekaannuttaen myös kaksi natotonta valtiota – Ruotsi ja Suomi, joille todennäköisesti kaavaillaan a] Suomena – Viron ilmataistelukyvyn ylläpitäjän roolia |3, siksi US myöntää uusimmat aseteknologiat houkutteeksi (Growler -projekti) – ja vastaavasti b] Ruotsi huolehtisi Latvian ja Liettua ilmataistelukyvystä! (?)

Edellisen Nato suursotaharjoituksen yhteydessä ”löydettiin” GPS-häirintä |4, ja siihen saatiin syyllinenkin jo valmiiksi – Venäjä, vaikka aihetta ei ole puolueettomasti tutkittu eikä todistettu.

US satsaa runsaasti voimavaroja elektroniseen sodankäyntiin |5, häirintään ja peilaukseen – unohtamatta bittivirrallista ujuttamista vihollisen puolustusjärjestelmiin – mm. ohjusjärjestelmiin – Iskender episodi – Mobile-Stuxnet, Kaliningrad ja USS Donald Cook – kts. |6.


….
1
Venäjä rakentaa nyt kovaa vauhtia sotilastukikohtia Suomen naapuriin – HS:n videot näyttävät, millaista sotilaallista toimintaa arktisella alueella on
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006009793.html -

Ilkka Luoma kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen 22.2.2019 – 7:50:

Nato/US pyörii yhä lähempänä Venäjän pohjoisen laivaston päätukikohtia Kuolan niemimaalla. Noissa tukikohdissa sijaitsevat ydinsodan ne toiset estomerkitykselliset ominaisuudet - kauhun tasapainoa ylläpitävät strategiset ydinsukellusveneet - Borei' t ja niiden Bulava - monikärkiydinohjukset. Nuo B' eet ovat vastineet Naton ainaissotilasjohtaja US' n Ohio-luokan ydinsukellusveneille ja niiden Poseidon monikärkiydinohjuksille. Venäläisiä sotaharjoituksia ei olla nähty noiden Ohio-luokan s-veneiden tukikohtien liepeillä. Miksi US harjoittelee taistelutoimia meillä Suomessa, jopa johtaen seuraavaa suursotaharjoitusta?

Miten Venäjä suhtautuu Kuolasta katsottuna Nato-Isäntämaa pöytäkirjaa*, joka tuo mahdollisuuden US/Naton tuoda maahamme jopa ydinaseita -emme kieltäneet a-aseiden tuontia pöytäkirjassa, kuten ruotsalaiset pitkään pohdittuaan tekivät. Miten Venäjä näkee tuon pöytäkirjan muutoin, varsinkin Lappimme osalta, jossa on paljon erinomaisia lentokenttiä - matkalla vaikkapa Kuolaan, siis rynnäkölle Kuolan s-veneiden tukikohtiin, mihin nimettömien lähteiden mukaan epäillään mm. Trident Juncture sotaharjoituksen harjoitelleen - sisältäen ehkä epäonnistuneen radiohäirintäoperaation ... nythän GPS-häirintää syytetään Venäjän aikaansaamaksi - tosin ilman todisteita.

Muistuuko venäläisille mieleen kevät 1941, jolloin Suomi laski koko Pohjois-Suomeen Saksan kolmannen valtakunnan sotavoimat, luovuttaen sotilaallisen johtajuuden Saksan Wehrmacht' ille ja Waffen-SS' lle ... seurauksena osallistumisemme Operaatio Barbarossaan kesällä 1941, joka meillä tunnetaan Jatkosotana. Projisoiko Kreml tuota hyytävää historiaa nykypäivään - tuon Nato-Isäntämaa pöytäkirjan osalta. Se tiedetään jo, että Venäjä on varautunut pohjoisessa Naton hyökkäysoperaatioihin Kuolan suuntaan. Loogista, sillä Koillisväyläkin on avautumassa, ja Kiina osoittaa suurta kiinnostusta tuota Eurooppaan lyhintä merireittiä kohtaan. Venäjä on luvannut kiinalaisille tuon kauppareitin turvallisuuden - kaikin osin.….
2

Ilkka Luoma lisäkommentti kohdan 1 HS-linkkikirjoitukseen 22.2.2019 – 10:26:

Yllättäen tuo sotaharjoitus nähdään puolustautumisena lännestä tapahtuvan lähinnä lentokenttien valtausyrityksen estämiseksi. Norja, Ruotsista katsottuna sijaitsee lännessä, ja Norja on Naton marionettivaltio, jossa sotilaallista hyökkäysvoimaa ylläpitää de facto Yhdysvallat. Norja on hyvin strategisessa paikassa koskien idässä olevaa Venäjän Kuolan niemimaata.

[1] Jatkuu [2]

141

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • |2

   Kuolassa sijaitsevat maailmanrauhan perusylläpidon se toinen osapuoli - Venäjän Pohjoisen laivaston strategiset ydinsukellusveneet - tukikohtineen, jotka US näkee pahimpana uhkana itselleen. Siispä mm. Borei-sukellusveneiden varusteluluolastojen tuhoaminen hyvin nopealla taisteluoperaatiolla on ensisijaista ... ja näin hyökkäysreitit Norjasta itään kulkevat myös Ruotsin ja Suomen läpi. Suomen ja Ruotsin Lapin alueilla on erinomaisia lentokenttiä rynnäkköhyökkäyksien toteuttamiseen Kuolaan.

   Ruotsilla ja Suomella on Nato - Isäntämaa pöytäkirja*, joka antaa runsaita oikeuksia Nato/US:lle, mutta tuo sopimus on vain pöytäkirja, ja US ei voi siihen täysin luottaa, siksi sen täytyy skenarioida hyökkäysreittejä myös Ruotsin ja Suomen läpi - tämän Venäjä tietää piirun tarkasti. Nyt onkin viisasta oman liittoutumattomuuden uskottavuuden nimissä varautua tuon US/Naton hyökkäyksen eliminointiin - sen ollessa matkalla Venäjän Kuolaan. Tässä me näemme niin Ruotsille kuin Suomelle hyväksi ylläpitää vahvaa puolustusta myös lännen suuntaan. Olemme molemmat lukkoja estämään näin suurvaltasota täällä pohjoisessa!

   Suomi on suojapanssari Ruotsille ja Suomi on omineen vahvin Pohjolan puolustusvoima - pl. Norjassa olevan Naton taisteluvoimien varastointi ja amerikkalaiset hyökkäysvoimat. Suomi sijaitsee idän ja lännen vedenjakajalla, se edellyttää meiltä täysin poikkeavaa ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa, jonka meillä ymmärtävät parhaiten ulkopolitiikan ammattilaiset: Erkki Tuomioja ja Paavo Väyrynen. Meillä ei ole varaa luottautua kauas valtamerten taakse - vaan ymmärtää kiinalaisittain: pidä viholliset kaukana ja ystävät lähellä.   EKSTRA
   Ote HS-jutusta: " ... Uutistoimisto Tass kertoi 20. elokuuta 2014, että Venäjän laivasto oli pystyttänyt lippunsa Wranglerinsaarelle. Maailmaa tuskin olisi voinut vähempää kiinnostaa, sillä Itä-Ukrainassa käytiin sotaa. ... " -HS, … niin, tuohon suunnilleen samaan aikaan USAF aloitti Syyrian raskaat ilmarynnäköinnit - ilman mitään kansainvälisen yhteisön antamaa mandaattia. Eikä siinä vielä kaikki - US CIA aloitti jo vuotta aiemmin 2013 Syyrian kapinallisten salaisen aseistamisoperaation, jonka tosin US pr. Trump käskyllään lopetti kesällä 2017 - uutisoinnin mukaan.

   Toinen HS-ote jutusta: " ... ”Ja sitten Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov selittää Moskovassa, että mitään ei häiritty, mikä on ilmeinen vale. En oikein pidä hybridisota-termistä, mutta tällaisessa on kyse hybridioperaatiosta.” ... ", nythän ei mitään vankkoja todisteita ole esitetty, vain väitteitä Natosta, natomaa Norjasta ja norjalaisista "tutkimuslaitoksista"; on myös toinen vaihtoehto: Naton sotaharjoituksen oma radiohäirintä petti - vahingossa, tai tarkoituksella, että syy saadaan Venäjän niskoille?

   ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/11/miksi-media-pelaa-syyllistamisen-pelia.html -


   .
   Jatkuu

   • Ookkonä

    Sotahullu aloitus


   • lääk.kandi

    Lapin väestö maksaa kalliisti mm. terveydellään Niinistöjen NATO-militaristiset revitykset. Paitsi että suhteiden huononeminen estää kehittyvän rajakaupan ja yhteistyöprojektit myös suomalaisten terveys tulee kärsimään. Koska nyt Suomen johdon agendana on antaa NATO:n harjoitella ilmaiskuja tärkeälle Kuolan alueelle Suomen ilmatilan kautta tulee Venäjä vastaamaan raskaalla puolustusvalmiudella. Suurtehotutkat ovat rakenteilla rajan pintaan ja niiden säteilyvaikutukset nostavat syöpäsairastavuutta koko itä-Lapin alueella.


   • Anonyymi
    Ookkonä kirjoitti:

    Sotahullu aloitus

    "Sotahullu aloitus"

    Ei kun järkevä aloitus.

    Nasset vastaa hulluttelusta.


  • hohotusta.naurua

   7tähden liikkeen kansanedustajaehdokas Luoma herjaa Norjaa, joka on vanha demokratia, Naton marionettivaltioksi.

   Luoma ei taida tietää, ettei Natolla ole omia joukkoja vaan puolustusliitto koostuu jäsenmaiden kansallisista armeijoista.

   • Masalu

    Kaikki me olemme luojan luomia.


   • sellainen.tapaus
    Masalu kirjoitti:

    Kaikki me olemme luojan luomia.

    Totta, mutta kun aloittajalle on lusikalla annettu niin kauhalla ei voi ottaa.


   • Frågande

    Laitoin Microsoftin Bingiin hakukriteeriksi - nato "ilkka luoma" - ja tuli 51 osumaa; sieltä selviää miten Luoma ymmärtää ja miten ei :-)

    Nyt riittää mun puolesta tämä aihe!


   • Fågel
    Frågande kirjoitti:

    Laitoin Microsoftin Bingiin hakukriteeriksi - nato "ilkka luoma" - ja tuli 51 osumaa; sieltä selviää miten Luoma ymmärtää ja miten ei :-)

    Nyt riittää mun puolesta tämä aihe!

    Helppoa - lue mitä luoma kirjoittaa. Vihakirjoituksia ne ovat.
    Tämäkin aloitus jatkokirjoitus ovat täynnä itäpropagandaa, valheita ja keksittyä uhkaa.


   • Anonyymi
    sellainen.tapaus kirjoitti:

    Totta, mutta kun aloittajalle on lusikalla annettu niin kauhalla ei voi ottaa.

    Aloittaja on nero, miksi nasse nillittää aina asiallisiata jutuista.


  • MiikkuIainen

   Palstaa seuranneena on todettava, että aloittajan kommentteja ei ole HS:ssä vaikka aloittaja näin väittää.

   • Frågande

    Kiinnostuneena kysyy, missä väittää?


   • Anonyymi

    Onhan niitä Hesarissakin. Seuraa paremmin.


  • MolokT

   Hienoa nähdä nato-palstalla aloituksia, joissa on asiaa ja asiallisuutta.

   • MolokT

    Auta meitä armias, jos ne kaahot vielä tuovat ydinaseen tänne?
    Silloin meistä ei jää kuin syvä monttu, ei aukea laaja pohjanmaa sen jälkeen....


   • se.on.idiootti
    MolokT kirjoitti:

    Auta meitä armias, jos ne kaahot vielä tuovat ydinaseen tänne?
    Silloin meistä ei jää kuin syvä monttu, ei aukea laaja pohjanmaa sen jälkeen....

    Ota rauhallisesti äläkä välitä yhden kylähullun aivopierualoituksesta Suomi24:ssä.

    Ei Suomeen voi mitään ydinaseita tuoda ilman omaa päätöstämme eikä Naton isäntämaapaperi vie meiltä päätösvaltaa omiin asioihimme.

    Luoma ei edes ymmärrä mitä tuo isäntämaajärjestely tarkoittaa.


   • Frågande
    se.on.idiootti kirjoitti:

    Ota rauhallisesti äläkä välitä yhden kylähullun aivopierualoituksesta Suomi24:ssä.

    Ei Suomeen voi mitään ydinaseita tuoda ilman omaa päätöstämme eikä Naton isäntämaapaperi vie meiltä päätösvaltaa omiin asioihimme.

    Luoma ei edes ymmärrä mitä tuo isäntämaajärjestely tarkoittaa.

    Näyttää näin ymmärtävän:

    https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html


   • Frågande
    MolokT kirjoitti:

    Auta meitä armias, jos ne kaahot vielä tuovat ydinaseen tänne?
    Silloin meistä ei jää kuin syvä monttu, ei aukea laaja pohjanmaa sen jälkeen....

    Miksi Suomi ei vaatinut ydinasekieltoa omaan Nato pöytäkirjaan?

    Miksi Ruotsi vaati tuon ydinaseiden tuontikiellon vastaavaan Nato pöytäkirjaan?


   • aina-sama-laulu
    Frågande kirjoitti:

    Miksi Suomi ei vaatinut ydinasekieltoa omaan Nato pöytäkirjaan?

    Miksi Ruotsi vaati tuon ydinaseiden tuontikiellon vastaavaan Nato pöytäkirjaan?

    Koska Suomessa on muutenkin ydinasekielto.


   • Fågel

   • ala.aste.jäi.kesken

   • Anonyymi
    Fågel kirjoitti:

    Eihän tuo ole mitään faktaa vaan itätrollausta ja valheita.

    " Eihän tuo ole mitään faktaa vaan itätrollausta ja valheita."

    Eihän tuo ole mitään itätrollausta ja valheita, vaan faktaa.


  • MolokT

   1.11. Isäntämaatuki (Host Nation Support, HNS). Isäntämaan antama siviili- ja sotilastuki rauhan, hätätilan, kriisin ja konfliktin aikana NATO-joukoille ja organisaatioille, jotka sijaitsevat, toimivat tai liikkuvat isäntämaan maaperällä, aluevesillä tai ilmatilassa.

   Pirullinen pykälä, tämä sopimus pitää purkaa, jos se on mahdollista, mitä pikimmin.
   Sehän sitoo ja tiukasti Suomen asevoimat Nato komentoon.

   • vain.Venäjä.on.uhka

    Muista ottaa tablettisi äläkä vaukoa itse keksimästäsi uhkasta.

    Ilman muuta jos Venäjä hyökkää Suomeen - muita vihollisiahan meillä ei ole - annamme liittolaisillemme kaiken avun. Ovathan he tulleet auttamaan meitä ikiaikaista vihollista vastaan.


   • turha-työ
    vain.Venäjä.on.uhka kirjoitti:

    Muista ottaa tablettisi äläkä vaukoa itse keksimästäsi uhkasta.

    Ilman muuta jos Venäjä hyökkää Suomeen - muita vihollisiahan meillä ei ole - annamme liittolaisillemme kaiken avun. Ovathan he tulleet auttamaan meitä ikiaikaista vihollista vastaan.

    Jatkuvasta lietsonnasta ja ärsyttämisestä huolimatta Venäjä on Suomen suhteen hyvin rauhallinen eikä tasapainoinen suomalainen näe myyräntyöstänne huolimatta mitään uhkaa.
    Jos vakautta haluavat tuovat vaaleissa mielipiteensä julki ei meillä ole mitään pelättävää.
    Me emme ole niin epäluuloisia että pelkäisimme Naton hyökkäävän Suomeen.
    Toivottavasti tervehdytte pillereillä tai ilman.


   • MolokT
    vain.Venäjä.on.uhka kirjoitti:

    Muista ottaa tablettisi äläkä vaukoa itse keksimästäsi uhkasta.

    Ilman muuta jos Venäjä hyökkää Suomeen - muita vihollisiahan meillä ei ole - annamme liittolaisillemme kaiken avun. Ovathan he tulleet auttamaan meitä ikiaikaista vihollista vastaan.

    Millä perusteella minua muistuttelet, eikö asianomainen pykälä ole selvää tekstiä jopa sinulle?
    1.11. Isäntämaatuki ja se on vain yksi pykälä monista, ja auttavat kyllä ymmärtämään miksi naton joukot viihtyvät täällä ja Soini rukousaamiaisilla jenkeissä.
    Olemme kohta miehitetty maa.


   • Älykäs
    MolokT kirjoitti:

    Millä perusteella minua muistuttelet, eikö asianomainen pykälä ole selvää tekstiä jopa sinulle?
    1.11. Isäntämaatuki ja se on vain yksi pykälä monista, ja auttavat kyllä ymmärtämään miksi naton joukot viihtyvät täällä ja Soini rukousaamiaisilla jenkeissä.
    Olemme kohta miehitetty maa.

    Heh heh

    Isäntämaapöytäkirja ei ole sitova ja se on lähinnä logistinen yhteisymmärryspöytäkirja sotaharjoituksia varten. Siitä selviää kuka vastaa mistäkin.

    Isäntämaapöytäkirja ei ole Naton jäsenmaiden armeijoille avoin kutsu tulla sotajoukoilla Suomeen.
    Kaiken lisäksi kunkin Naton jäsenmaan täytyy itse myös hyväksyä harjoituksiin osallistumine.

    Trollit aina älämököttävät "Naton sotajoukosya", mutta ei Natolla mitään omaa Natoarmeijaa ole vaan kyse on kunkin jäsenmaiden kansallisista armeijoista


   • "Pirullinen pykälä, tämä sopimus pitää purkaa, jos se on mahdollista, mitä pikimmin.
    Sehän sitoo ja tiukasti Suomen asevoimat Nato komentoon."

    Pykälä, jonka haluaisit kumota, koskee sanojen määritelmiä:

    Isäntämaatuki = Isäntämaan antama siviili- ja sotilastuki rauhan, hätätilan, kriisin ja konfliktin aikana NATO-joukoille ja organisaatioille, jotka sijaitsevat, toimivat tai liikkuvat isäntämaan maaperällä, aluevesillä tai ilmatilassa.

    Mikä siis olisi sinun mieletäsi parempi määritelmä sanalle Isäntämaatuki?


   • Pykälä, johon viittaat, koskee sanojen määritelmiä:

    Isäntämaatuki = Isäntämaan antama siviili- ja sotilastuki rauhan, hätätilan, kriisin ja konfliktin aikana NATO-joukoille ja organisaatioille, jotka sijaitsevat, toimivat tai liikkuvat isäntämaan maaperällä, aluevesillä tai ilmatilassa.

    Mikä siis olisi sinun mieletäsi parempi määritelmä sanalle Isäntämaatuki?


   • MolokT

    Poististatit kommenttin, jossa ei ollut mitään väärää, aika usein sattuu sinulle osoitetuille kommenteille?
    1.11. Isäntämaatuki (Host Nation Support, HNS). Isäntämaan antama siviili- ja sotilastuki rauhan, hätätilan, kriisin ja konfliktin aikana NATO-joukoille ja organisaatioille, jotka sijaitsevat, toimivat tai liikkuvat isäntämaan maaperällä, aluevesillä tai ilmatilassa.
    Älä kiertele ja kaartele, muuta ei tarvita kuin tämä yksi pykälä, sillä osoitetaan sopimuksen vaarallisuus Suomelle ja suomalaisille.
    Näitä sopimuklsia ei laadita huvin vuoksi, ja siksi tässäkin pykälässä erikseen mainitaan sana 'kriisi'.


   • MolokT kirjoitti:

    Poististatit kommenttin, jossa ei ollut mitään väärää, aika usein sattuu sinulle osoitetuille kommenteille?
    1.11. Isäntämaatuki (Host Nation Support, HNS). Isäntämaan antama siviili- ja sotilastuki rauhan, hätätilan, kriisin ja konfliktin aikana NATO-joukoille ja organisaatioille, jotka sijaitsevat, toimivat tai liikkuvat isäntämaan maaperällä, aluevesillä tai ilmatilassa.
    Älä kiertele ja kaartele, muuta ei tarvita kuin tämä yksi pykälä, sillä osoitetaan sopimuksen vaarallisuus Suomelle ja suomalaisille.
    Näitä sopimuklsia ei laadita huvin vuoksi, ja siksi tässäkin pykälässä erikseen mainitaan sana 'kriisi'.

    "Poististatit kommenttin, jossa ei ollut mitään väärää, aika usein sattuu sinulle osoitetuille kommenteille?"

    En poistattele kommentteja

    "Älä kiertele ja kaartele, muuta ei tarvita kuin tämä yksi pykälä, sillä osoitetaan sopimuksen vaarallisuus Suomelle ja suomalaisille."

    Pykälä, johon viittaat, koskee sanojen määritelmiä:

    Isäntämaatuki = Isäntämaan antama siviili- ja sotilastuki rauhan, hätätilan, kriisin ja konfliktin aikana NATO-joukoille ja organisaatioille, jotka sijaitsevat, toimivat tai liikkuvat isäntämaan maaperällä, aluevesillä tai ilmatilassa.

    Mikä siis olisi sinun mieletäsi parempi määritelmä sanalle Isäntämaatuki?

    "Näitä sopimuklsia ei laadita huvin vuoksi, ja siksi tässäkin pykälässä erikseen mainitaan sana 'kriisi'."

    Aivan. Siksi ne ovatkin niin tärkeitä.


   • MolokT

    'Sanojen määritelmiä'...selvennä?
    Määrittele koko pykälä niin, että se selviää kaikille.


   • MolokT kirjoitti:

    'Sanojen määritelmiä'...selvennä?
    Määrittele koko pykälä niin, että se selviää kaikille.

    "'Sanojen määritelmiä'...selvennä?
    Määrittele koko pykälä niin, että se selviää kaikille."

    Pykälässä luetellaan, mitä sopimuksessa käytettävillä sanoilla tarkoitetaan. Voisit lukea sen joskus, niin sinullekin selviäisi etkä olisi kumoamassa määritelmiä:

    "1 kohta

    Määritelmät

    Tässä pöytäkirjassa ja sen täytäntöönpanoasiakirjoissa sovelletaan seuraavia määritelmiä:"


   • MolokT

    Oi pyhä sylvi....' sovelletaan seuraavia määritelmiä:"?

    Niipä tietysti sovelletaan pykälä pykälältä, siksi ne pykälät on laadittu.
    Ja sieltä käy selväksi 'määritelmä', että tarvittaessa nato käyttää Suomen maa alueita, vesi alueita ja ilmatilaa KONFLIKTIN JA KRIISIN aikana ja vielä mainittu erikseen KAUTTAKULKU.
    Menikö perille tämä 'määritelmä'?


   • MolokT kirjoitti:

    Oi pyhä sylvi....' sovelletaan seuraavia määritelmiä:"?

    Niipä tietysti sovelletaan pykälä pykälältä, siksi ne pykälät on laadittu.
    Ja sieltä käy selväksi 'määritelmä', että tarvittaessa nato käyttää Suomen maa alueita, vesi alueita ja ilmatilaa KONFLIKTIN JA KRIISIN aikana ja vielä mainittu erikseen KAUTTAKULKU.
    Menikö perille tämä 'määritelmä'?

    "Oi pyhä sylvi....' sovelletaan seuraavia määritelmiä:"?

    Niipä tietysti sovelletaan pykälä pykälältä, siksi ne pykälät on laadittu.
    Ja sieltä käy selväksi 'määritelmä', että tarvittaessa nato käyttää Suomen maa alueita, vesi alueita ja ilmatilaa KONFLIKTIN JA KRIISIN aikana ja vielä mainittu erikseen KAUTTAKULKU.
    Menikö perille tämä 'määritelmä'?"

    Et vieläkään tajua, että olet vaatimassa määritelmän poistamista, kun vaadit pykälä 1.11:n kumoamista?


   • MolokT
    moloch_horridus kirjoitti:

    "Oi pyhä sylvi....' sovelletaan seuraavia määritelmiä:"?

    Niipä tietysti sovelletaan pykälä pykälältä, siksi ne pykälät on laadittu.
    Ja sieltä käy selväksi 'määritelmä', että tarvittaessa nato käyttää Suomen maa alueita, vesi alueita ja ilmatilaa KONFLIKTIN JA KRIISIN aikana ja vielä mainittu erikseen KAUTTAKULKU.
    Menikö perille tämä 'määritelmä'?"

    Et vieläkään tajua, että olet vaatimassa määritelmän poistamista, kun vaadit pykälä 1.11:n kumoamista?

    Vaadin koko isäntämaasopimuksen purkamista, perusteella että se vaarantaa Suomen ja suomalaisten turvallisuuden.
    Tämä on ollut esillä kymmeniä kertoja, miksi jankutat?
    Yksi pykälä oli esimerkkinä, siellä on liuta muita vaateita, joita isäntämaalle kuuluu.


   • pärjäätkö
    MolokT kirjoitti:

    Vaadin koko isäntämaasopimuksen purkamista, perusteella että se vaarantaa Suomen ja suomalaisten turvallisuuden.
    Tämä on ollut esillä kymmeniä kertoja, miksi jankutat?
    Yksi pykälä oli esimerkkinä, siellä on liuta muita vaateita, joita isäntämaalle kuuluu.

    Sinulla taitaa olla vaikeuksia pärjätä yhteiskunnassa. Tulee väistämättä mieleen, kun lukee täysin metsään meneviä tulkintojasi asioista.


   • pärjäätkö kirjoitti:

    Sinulla taitaa olla vaikeuksia pärjätä yhteiskunnassa. Tulee väistämättä mieleen, kun lukee täysin metsään meneviä tulkintojasi asioista.

    Perusteletko tarkemmin väitettäsi, jota et mitenkään tarkenna etkä erittele. Uskoisin, että lukijoita kiinnostaa tietää kunkin meistä kyky olla yhteiskunnan osanen :-)


   • perustelen
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Perusteletko tarkemmin väitettäsi, jota et mitenkään tarkenna etkä erittele. Uskoisin, että lukijoita kiinnostaa tietää kunkin meistä kyky olla yhteiskunnan osanen :-)

    Perusteluksi riittää, kun lukee Rommelin käsityksiä sopimuksesta tai kenkälaatikkoydinvoimalasta. Heikot on eväät.


   • MolokT kirjoitti:

    Vaadin koko isäntämaasopimuksen purkamista, perusteella että se vaarantaa Suomen ja suomalaisten turvallisuuden.
    Tämä on ollut esillä kymmeniä kertoja, miksi jankutat?
    Yksi pykälä oli esimerkkinä, siellä on liuta muita vaateita, joita isäntämaalle kuuluu.

    "Vaadin koko isäntämaasopimuksen purkamista, perusteella että se vaarantaa Suomen ja suomalaisten turvallisuuden."

    Olet ymmärtänyt koko asian aivan väärin. Isäntämaasopimus on solmittu omaksi turvaksemme ja hyödyksemme.

    "Tämä on ollut esillä kymmeniä kertoja, miksi jankutat?"

    Koska minusta on hupaisaa, että edelleen vaadit sellaisen pykälän kumoamista, joka koskee vain erään sanan määritelmää.

    "Yksi pykälä oli esimerkkinä, siellä on liuta muita vaateita, joita isäntämaalle kuuluu."

    Mutta siinä pykälässä, jota vaadit kumottavaksi, ei ollut mitään vaateita, vain sanan määritelmä.


   • FuckMolok
    perustelen kirjoitti:

    Perusteluksi riittää, kun lukee Rommelin käsityksiä sopimuksesta tai kenkälaatikkoydinvoimalasta. Heikot on eväät.

    Minun perusteluni osuu kohdilleen ja siksi se tuntuu tekevän kipeetä.
    Isäntämaasopimus on suorastaan mieletön sopimus, kun katsotaan karttaa ja tiedetään ketä vastaan sopimus on laadittu.
    Suomi ja suomalaiset eivät ole jälkeen sotien olleet alistettuina yhtä suurelle vaaralle, kuin nyt.


   • FuckMolok kirjoitti:

    Minun perusteluni osuu kohdilleen ja siksi se tuntuu tekevän kipeetä.
    Isäntämaasopimus on suorastaan mieletön sopimus, kun katsotaan karttaa ja tiedetään ketä vastaan sopimus on laadittu.
    Suomi ja suomalaiset eivät ole jälkeen sotien olleet alistettuina yhtä suurelle vaaralle, kuin nyt.

    "Minun perusteluni osuu kohdilleen ja siksi se tuntuu tekevän kipeetä."

    Sinä et vain siitä sopimuksesta ymmärrä yhtään mitään, minkä osoittaa jo se, että vaadit sellaista pykälää kumottavasi, jossa on vain sanan määritelmä.

    "Isäntämaasopimus on suorastaan mieletön sopimus, kun katsotaan karttaa ja tiedetään ketä vastaan sopimus on laadittu."

    Venäjä onkin meidän ainoa uhkamme, joten Isäntämaasopimus on turvamme Venäjää vastaan.

    "Suomi ja suomalaiset eivät ole jälkeen sotien olleet alistettuina yhtä suurelle vaaralle, kuin nyt."

    Aivan. Putinin rikollisen hallinnon toimesta. Siksi meidän pitäisikin hakea nopeasti NATO-jäsenyyttä.


   • FuckMolok
    moloch_horridus kirjoitti:

    "Minun perusteluni osuu kohdilleen ja siksi se tuntuu tekevän kipeetä."

    Sinä et vain siitä sopimuksesta ymmärrä yhtään mitään, minkä osoittaa jo se, että vaadit sellaista pykälää kumottavasi, jossa on vain sanan määritelmä.

    "Isäntämaasopimus on suorastaan mieletön sopimus, kun katsotaan karttaa ja tiedetään ketä vastaan sopimus on laadittu."

    Venäjä onkin meidän ainoa uhkamme, joten Isäntämaasopimus on turvamme Venäjää vastaan.

    "Suomi ja suomalaiset eivät ole jälkeen sotien olleet alistettuina yhtä suurelle vaaralle, kuin nyt."

    Aivan. Putinin rikollisen hallinnon toimesta. Siksi meidän pitäisikin hakea nopeasti NATO-jäsenyyttä.

    #Venäjä onkin meidän ainoa uhkamme, joten Isäntämaasopimus on turvamme Venäjää vastaan.#

    Siinä se pointti on ollut, kun salassa sopimukse allekirjoittivat ja mukana jenkkien painostus.
    Miten tämä sopimus suojaa Suomea ja suomalaisia?
    Enemmän nato joukkoja, sitä suurempi jännite Venäjä suhteille....kuinka tämä voisi olla hedelmällinen sopimus, muille kuin nato jenkeille?


   • FuckMolok kirjoitti:

    #Venäjä onkin meidän ainoa uhkamme, joten Isäntämaasopimus on turvamme Venäjää vastaan.#

    Siinä se pointti on ollut, kun salassa sopimukse allekirjoittivat ja mukana jenkkien painostus.
    Miten tämä sopimus suojaa Suomea ja suomalaisia?
    Enemmän nato joukkoja, sitä suurempi jännite Venäjä suhteille....kuinka tämä voisi olla hedelmällinen sopimus, muille kuin nato jenkeille?

    "Siinä se pointti on ollut, kun salassa sopimukse allekirjoittivat ja mukana jenkkien painostus."

    Hhh. Ei sitä salaa allekirjoitettu. Sinä keksit aina vain järjettömämpiä valheita sitä mukaa kun edelliset valheesi kumotaan.

    "Miten tämä sopimus suojaa Suomea ja suomalaisia?"

    Siten, että se järjestää puitteet ja menettelytavat, joilla ystävämaamme ja kumppanimme voivat tulla Suomeen harjoittelemaan ja tarvittaessa torjumaan Venäjän uhkaa.

    "Enemmän nato joukkoja, sitä suurempi jännite Venäjä suhteille....kuinka tämä voisi olla hedelmällinen sopimus, muille kuin nato jenkeille?"

    Venäjä itse voi kiristää suhteet omilla aggressivisilla ja rikollisilla toimlilaan. Silloin Isäntämaasopimus on turvamme. Oletko unohtanut, että Venäjä on nykyisin rikollisvaltio, jota johtaa arvaamaton diktaattori?


   • Molakt

    R...än vinkujat paniikissa. Loistavaaa.


  • kymenlaakso

   Suuri kysymys miksi Venäjä varustautuu hurjalla vauhdilla mm. pohjoisilla vesillä. Murmanskin sukellusvenetukikohdassa käy kova tohina. Rakennetaan sukellusvenetunneleita ja laitureita aluksille jotka kykenevät ampumaan ohjuksia ydinkärjillä. Ydinkärkiähän kuolassa riittää. Olisi viimeinkin länsiliiton herättävä ruususen unesta. Venäjä varustautuu todelliseen sotaan. Muutamia vuosia sitten saattoi olla levollisin mielin. Nyt tilanne on ratkaisevasti muuttunut. Pelkääkö Venäjä Naton hyökkäystä? Tuskin kukaan siihen vakavissaan uskoo. Nato päätöksissään edellyttää yksimielisyyttä. Demokratiat eivät tule tekemään hyökkäyspäätöksiä, etenkään kun kyse on ydinasevaltiosta. Putinkin tämän tietää, mutta haluaa pitää jännitteitä yllä sisäpoliittisista syistä. Voihan lopputulos ola muukin kuin sota. Kaatuihan N~liittokin yltiöpäiseen varusteluun.

  • 9pöö78ol6t

   Luoma se vaan trollailee. Mitä venäläiselle vaimollesi kuuluu ?

  • yle_sankia_priha

   Kuuntelin Yleltä moniäänista Eurooppaa maakaasusta ja kyllä oli aika monotoninen.

   Ukrainan on saatava ilmaista Venäjän kaasua, muuten Venäjä on geopoliittinen styranki.

  • MolokT

   Ville kauhistui kohdatessaan mustan lumen Venäjällä: ”Eihän tämä voi olla totta aivan Suomen tuntumassa”

   Hiljattain julkisuuteen levisi Siperiassa Kuzbassin alueella kuvattua materiaalia, jossa näkyy kaivosteollisuuden kauhistuttavat vaikutukset luontoon.

   Alueella on satanut kaivosteollisuuden nostattaman pölyn myötä myrkyllistä mustaa lunta.

   Lue: Siperiassa kuvattu video tuo mieleen maailmanlopun elokuvat: Maahan satanut myrkyllistä mustaa lunta
   Saariselkäläinen Ville Saikkonen kertoo kohdanneensa vastaavanlaisen järkyttävän näyn Venäjällä, aivan Suomen rajan lähialueella.

   Musta lumi yllätti
   Saikkonen kertoo käyneensä seitsemän vuotta sitten Murmanskissa lomareissulla ystävänsä kanssa.
   Ryssä pilaa maailman ilmaston

  • Lisäosa [3
   ...
   Kuka tai mikä häiritsi signaloinnilla Lapin lentoliikennettä?

   "Lavrov ja Soini sanailivat GPS-häirinnästä Moskovassa – Venäjän mukaan mielikuvituksellisia asioita ei voi tutkia" -HS

   ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005998741.html -

   Ilkka Luoma kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen 13.2.2019 - 10:16:

   Todiste on ainoa pätevä tekijä arvioitaessa kuka ja mikä teki mitäkin. Ei ole ainutlaatuista, että esimerkiksi tässä itse Nato operoi tavallansa (tieten/ tiedostamatta (vahingossa) - aikaansaadakseen/ aikaansaaden vahinkoa "vastapuolelle" ... tässä Venäjälle; olihan kyseessä juuri Naton suursotaharjoitus Trident Juncture, jossa radio- ja muu elektroninen häirintä ovat osa sotaharjoituksen arsenaalia - varsinkin nykyaikana.

   Muistamme samankaltaisen erikoisuuden suurlähetystötapahtumana Kuubasta, jossa US epäili ja syytti Kuubaa "säteilyhäirinnästä" liittyen US-henkilökunnan päänsärkyjen yms. aiheuttamiseen. Todellisuus oli toinen - Kuubaa ei kyetty osoittamaan syylliseksi, vaan jokin muu syy - josta löytyy jo internetaineistoa oli "häirinnän" takana.

   Oliko tässä pohjoisen Nato-suursotaharjoituksessa jokin aivan toinen selite - jää vielä todelta piiloon. Elektronisessa sodankäynnissä on myös vastahäirintä ja on täysin mahdollista, että Natolle jäi jokin hallitsematon vastalähetysmoodi tai muu kokeilumoodi päälle ja häiriö suuntautui havaitulla tavalla.

   Tosin GPS on amerikkalainen paikannusjärjestelmä - Kiinalla ja Venäjällä on jo omansa, jotka ovat liki kaikkien älykännyköiden ominaisuuskirjossa jo mukana. Oliko GPS-lähetyksessä häiriö itsessään -ei ole puolella sanallakaan esille otettu. Joku matkustajalentokonespesiaali voisi kertoa, onko Venäjän Glonass ja kiinalaisten paikannusjärjestelmä käytössä GPS' n rinnalla? Entä mahdolliset juuri tuon havaintoajan yhteydessä olleet Glonass-ongelmat?

   ...
   2217

   • ilkka.limanuljaska

    Kas kummaa - itätrolli Luoma älämölöttää todisteiden perään!!!

    "Muistamme samankaltaisen erikoisuuden" kun trolli Luoma "todistelee" propagandaansa omilla propagandakirjoituksillaan periaatteella "kun valehtelee tarpeeksi monta kertaa asiasta tulee totta"!

    Nyt jännitämme millä nimimerkillä trolliLuoma vastaa tähän kommenttiin.


   • ilkka.limanuljaska kirjoitti:

    Kas kummaa - itätrolli Luoma älämölöttää todisteiden perään!!!

    "Muistamme samankaltaisen erikoisuuden" kun trolli Luoma "todistelee" propagandaansa omilla propagandakirjoituksillaan periaatteella "kun valehtelee tarpeeksi monta kertaa asiasta tulee totta"!

    Nyt jännitämme millä nimimerkillä trolliLuoma vastaa tähän kommenttiin.

    Kerrotko nyt kerralla kaikki ne väittämäsi valheet, joita olen tänne kirjoittanut - uskoisin että lukijoita kiinnostaa tietää!


   • ilkka.luoma kirjoitti:

    Kerrotko nyt kerralla kaikki ne väittämäsi valheet, joita olen tänne kirjoittanut - uskoisin että lukijoita kiinnostaa tietää!

    Onhan noissa kirjoituksissa aika erikoisia väittämiä, joita on kyllä arvosteltu ketjussa.

    Venäläisten "uusi, hiukan edellä amerikkalais teknologiltaa" sukellusvenekonstruktio on 90-luvulta ja sitä vastaava USAn sukellusvene on paljon modernimpi Virginia-luokka.

    Nato-Isäntämaa pöytäkirjaa* ei tuo mahdollisuutta US/Naton tuoda maahamme ydinaseita Isäntämaasopimuksen perusteella vaan Naton kanssa allekirjoitettu yhteisymmärryspöytäkirja muodostaa kehyksen ja on puiteasiakirja, jonka pohjalta erikseen sovitaan kuhunkin konkreettiseen tapaukseen soveltuvasta käytännön isäntämaatuesta. Wikissä on asia esietty selkeästi: https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_ja_Naton_isäntämaasopimus
    Kannattaa lukea kohta "asema valtiosopimuksena".

    Norjasta ei ole kukaan hyökkäämässä Ruotsin ja Suomen läpi Venäjälle eikä Natolla ole edes joukkoja Lapin miehitykseen. Mihin muka Nato tarvistisi Lapin lentokenttiä...ei mihinkään.

    Tämä on keksitty uhka: "Norjassa olevan Naton taisteluvoimien varastointi ja amerikkalaiset hyökkäysvoimat. "
    Jossakin kirjoituksessa nauratti kun rikasta Norjaa herjattiin "US marionetiksi". Tuo osoittaa huonoa makua ja tietämystä.

    Herääkin kysymys miksi Luoma vihaa Norjaa ja Yhdysvaltoja kun taas Putinin Venäjä on ihana maa? Kannattaisi käydä Venäjällä edes kerran niin silmät avautuvat.


   • FuckMolok

    Jenkkien aktiivisuus on outoa, miksi ne tänne halajavat?
    Väittääkö joku että jenkit olisivat maailmalla tuomassa rauhaa, eikö jäljet yhtään peloita?


   • uhkakuva
    FuckMolok kirjoitti:

    Jenkkien aktiivisuus on outoa, miksi ne tänne halajavat?
    Väittääkö joku että jenkit olisivat maailmalla tuomassa rauhaa, eikö jäljet yhtään peloita?

    Jos ne vaikka yrittää kaapata sen kenkälaatikon kokoisen ydinvoimalan?


   • FuckMolok kirjoitti:

    Jenkkien aktiivisuus on outoa, miksi ne tänne halajavat?
    Väittääkö joku että jenkit olisivat maailmalla tuomassa rauhaa, eikö jäljet yhtään peloita?

    Ovat sitoutuneet liittolaistensa puolustamiseen. Ilman Natoa Viro, Latvia ja Liettua olisivat Venäjän miehittämiä kuten osat Armeniaa, Ukrainaa tai koko Tsetsenia.
    Puolallakin menisi huonosti., venäläiset ovat perinteisesti kurittaneet puolalaisia kautta historiansa.

    Toisen maailmansodan jälkeen Yhdysvallat auttoi Euroopan jälleenrakennusta, mutta NL kielsi Marshall -avun Suomelta.
    Yhdysvalloilla oli myös suuri rooli kun Itä-Euroopan maat vapautuivat Neuvostoliiton ikeestä.


   • FuckMolok

    Jäljet peloittavat, kuten sanoin. Jenkit olivat todellakin brovosoimassa natoa Venäjän rajoille, siksi Ilves Virossa, tuo jenkkien kätyri ja ilmeisesti maanpetturi.
    Meillä ei ole luotettavaa tietoa siitä, kuinka iso prosentti esim. virolaisista pelittää naton puolesta.
    Ukrainaan nostettiin myös jenkkien asiamies, Poroshenkko, joka ei ole onnistunut latistamaan väestöä kokonaan.
    Nämä jutut ovat läpinäkyviä ja niitä on vaikea muuttaa puhumalla muuksi, yritetty on ja kovasti.


   • mestariTrolli
    FuckMolok kirjoitti:

    Jäljet peloittavat, kuten sanoin. Jenkit olivat todellakin brovosoimassa natoa Venäjän rajoille, siksi Ilves Virossa, tuo jenkkien kätyri ja ilmeisesti maanpetturi.
    Meillä ei ole luotettavaa tietoa siitä, kuinka iso prosentti esim. virolaisista pelittää naton puolesta.
    Ukrainaan nostettiin myös jenkkien asiamies, Poroshenkko, joka ei ole onnistunut latistamaan väestöä kokonaan.
    Nämä jutut ovat läpinäkyviä ja niitä on vaikea muuttaa puhumalla muuksi, yritetty on ja kovasti.

    Sähän älämölötät itätrollausta paremmin kuin Luoma.
    Välimerkitkin ovat lähes oikein ja teksti on taattua paskaa.


  • MolokT

   Sotakiimainen ryssä on ainut valtio toisen maailmansodan jälkeen mikä on siirrellyt sotimalla rajojaan euroopassa,eipä tässä muuta

  • JohanBäcmann

   Venäjä ole koskaan elänyt pitkää ajanjaksoa turvautumatta asemahtiin. Jos käy läpi Venäjän historiaa, sieltä ei löydy yhtä ainutta vuosikymmentä, jolloin Venäjä ei olisi sotinut joko omalla alueellaan tai vieraassa maassa.

   Laaditaanpa lyhennetty lista 1900-luvun alusta alkaen: Venäjän–Japanin-sota 1904–1905. Ensimmäinen maailmansota 1914–1918. Venäjän sisällissota 1918–1921. Puolaan tunkeutuminen 1939. Talvisota Suomea vastaan 1939–40. Viron, Latvian ja Liettuan miehitys 1940. Sota natsi-Saksaa vastaan 1941–45 ja sen liittolaista Suomea vastaan 1941–44. Korean sota 1950–53. Unkarin kansannousun murskaaminen 1956. Prahan kevään murskaaminen 1968. Afganistanin sota 1979–1989. Kaksi sotaa Tšetšeniassa alkaen 1994. Georgian sota 2008. Ukrainan sota 2014.Sekä Syyrian sota

   • ILtrollaa
    notwars kirjoitti:

    Luodaan tasapainoisempi kommentointi ja katsotaan miten se toinen ydinasesuurvalta on sotinut - alla linkki, josta käy ilmi Yhdysvaltojen käymät sodat:

    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_the_United_States

    tässä tarkemmin pelkät 1900- ja 2000 -luvut:

    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_the_United_States#20th-century_wars
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_the_United_States#21st-century_wars

    ...
    https://www.pri.org/stories/2014-09-16/us-now-involved-134-wars-or-none-depending-your-definition-war

    Ääliötrolli jallittaa taas "Yhdysvaltojen käymillä sodilla". Trollin nimikirjaimet ovat IL.

    Listoissa on kaikenmaailman konflikteja, joita ei edes lueta miksikään sodiksi.
    Suomikin on ollut mukana monessa noissa, joten "olemme sodassa oleva maa".


   • FuckMolok

    Jenkeillä on näpit miltei jokaisessa sopassa, katsotaan miten ne uhkailevat Venezuelaa, miten kävi Chilen vastakypsyneen demokratian, Nigaracua ym ym.
    Niillä on osuutensa Jemenin kurjuuteen, veljeilevät Saudien kanssa jolla on barbaarinen johto, asistavat tätä hallintoa. Tehneet lennokkiiskuja summattomat määrät eri kohteisiin useissa maissa....nämäkö ovat niitä, jotka eivät ole sodiksi luokiteltavia....tuhansia kuolonuhreja.
    Ovat Israelin ylimpiä ystäviä, tuon hallinnon joka säännönmukaisesti terrorisoi naapureitaan.
    Ovat laittomasti Syyriassa, onko YK antanut luvan? Tuhonneet Irakin, jossa sekasorto jatkuu ja sitten mystinen Isis, kuka mahdollisti kyseisen järjestön? Tässä osa jenkkien synneistä, lisää pukataan jos tarve vaatii ja ei ole mitään mielikuvitustarinaa.


   • trolli.mikä.trolli
    FuckMolok kirjoitti:

    Jenkeillä on näpit miltei jokaisessa sopassa, katsotaan miten ne uhkailevat Venezuelaa, miten kävi Chilen vastakypsyneen demokratian, Nigaracua ym ym.
    Niillä on osuutensa Jemenin kurjuuteen, veljeilevät Saudien kanssa jolla on barbaarinen johto, asistavat tätä hallintoa. Tehneet lennokkiiskuja summattomat määrät eri kohteisiin useissa maissa....nämäkö ovat niitä, jotka eivät ole sodiksi luokiteltavia....tuhansia kuolonuhreja.
    Ovat Israelin ylimpiä ystäviä, tuon hallinnon joka säännönmukaisesti terrorisoi naapureitaan.
    Ovat laittomasti Syyriassa, onko YK antanut luvan? Tuhonneet Irakin, jossa sekasorto jatkuu ja sitten mystinen Isis, kuka mahdollisti kyseisen järjestön? Tässä osa jenkkien synneistä, lisää pukataan jos tarve vaatii ja ei ole mitään mielikuvitustarinaa.

    Venezuelan suurin ongelma on korruptoitunut valtionjohto, joka on tuhonnut koko yhteiskunnan - dikatuurit Kiina ja Venäjä tukevat diktaattori Maduroa. Jenkit auttaisivat venezuelalalisia, mikä ei sovi Madurolle.

    Chile on nyt demokratia, mutta Allienden kommunismi ei kiinnostanut kaikkia 70-luvulla ja maan sotavoimat kaappasi vallan - ei jenkit.

    Nigaracuan Ortega sai tukea Venezuelan Chavezita, mutta kun rahat loppuivat syntyi ongelmia. Ortegan hallituksen päätös leikata sosiaaliturvaa ja eläkkeitä kärjisti tilanteen. Pelko tulevaisuudesta ajoi ihmiset kadulle, kun heille selvisi, että eläkerahastoja oli käytetty väärin ja eläkejärjestelmää uhkasi romahtaminen muutamassa vuodessa.
    Jenkit eivät liity asiaan.

    Jemenissä on sisällissota kuten Syyriassa. Syyrian sisällisodan aloitti nykyinen diktaattori ja häntä tukee - yllätys yllätys Venäjän ja Kiinan diktatuurit.

    Trollaa Luoma lisää!


   • FuckMolok

    Niin, jenkkien syntilistaa on pakko lisätä Vietnamilla, vaikka sitä on palstalla käsitelty, silti.

    Myös siksi aiheellinen, koska Donald on tavallaan tunnustanut omien synnit, tapaamalla Kimin juurikin Hanoissa.....Koreassa kärsityn tappion jälkeen ehkä liian paksua tavata siellä......

    Kysyn tässä oheessa, olisiko nähty liennytystä Hillaryn ollessa presidenttinä?
    Ihmeellistä että kaikki liennyttäminen on myrkkyä jo tällä palstalla, saati sitten läntisessä maailmassa.


   • Hei-Rommeli
    FuckMolok kirjoitti:

    Niin, jenkkien syntilistaa on pakko lisätä Vietnamilla, vaikka sitä on palstalla käsitelty, silti.

    Myös siksi aiheellinen, koska Donald on tavallaan tunnustanut omien synnit, tapaamalla Kimin juurikin Hanoissa.....Koreassa kärsityn tappion jälkeen ehkä liian paksua tavata siellä......

    Kysyn tässä oheessa, olisiko nähty liennytystä Hillaryn ollessa presidenttinä?
    Ihmeellistä että kaikki liennyttäminen on myrkkyä jo tällä palstalla, saati sitten läntisessä maailmassa.

    Milloin Koreassa on kärsitty tappio?


   • Tunnusta.tosiasiat
    Hei-Rommeli kirjoitti:

    Milloin Koreassa on kärsitty tappio?

    Käytätkö huumeita?


   • FuckMolok

    Oli todella lähellä, ettei jenkkejä työnnetty mereen viimeiseen mieheen.


   • Hei-Rommeli
    Tunnusta.tosiasiat kirjoitti:

    Käytätkö huumeita?

    En. Mutta sinä varmaan käytät. Vastaapa kysymykseen.


  • AsiatKohdilleen

   Venäjä on tuonut sodat 2000-luvun Eurooppaan.

   Venäjä on tuonut fasistis-kommunistis-natsistiset alue- ja maavarkaudet 2000-luvun Eurooppaan.

   Natoon on liittynyt rauhanomaisesti 30 valtiota, mutta Venäjään ei halua liittyä kukaan.

   • usvander

    Muistatko mikä valtio hyökkäsi Serbiaan - ilman mitään kansainvälisen yhteisön mandaattia? Noissa raskaissa ilmapommituksissa sai osansa Kiinan Belgradin suurlähetystökin.


   • usvander kirjoitti:

    Muistatko mikä valtio hyökkäsi Serbiaan - ilman mitään kansainvälisen yhteisön mandaattia? Noissa raskaissa ilmapommituksissa sai osansa Kiinan Belgradin suurlähetystökin.

    Muistato, että USA hyökkäsi Serbiaan lopettaakseen siellä tapahtuneen kansanmurhan?


   • RED-siksi-NATO

    Natoon liittynyt rauhanomaisesti 30 valtiota puolustamaan Rauhaa, Edistystä ja Demokratiaa.

    RED, siksi NATO.

    Venäjä on natsivaltio. Siihen ei kukaan halua liittyä eikä kuulua.


  • Isänmaallinen

   Hirveää valhetelua
   Miksi pitää väittää, että yhteisymmärryspöytäkirja ohittaisi kansallisen lainsäädännön, eduskunnan jne ja Nato voisi tuoda jopa ydinaseen, koska sitä ei erikseen kielletä

  • MolokT

   Konfliktin sattuessa venäjä hyökkää Suomeen joka tapauksessa oltiin Natossa tai ei,ja jos valita pitää niin sitten ollaan mielummin Natossa ,tuo sotakiimainen itänaapurimme on todettu aika arvaamattomaksi,sekä rikkonut lähes kaikkia mahdollisia valtioiden välisiä sopimuksia

   • OutoMöläytys

    ”Nato hyökkkää, se harjoittelee ja saa suomalaiset uhrautumaan, ne hölmöimmät.”

    Nato on puolustusjärjestö, joka ei hyökkää!

    Suomi puolestaan ei edes ole Naton jäsenmaa!


   • KriminaaliVenäjä

    Venäjä tappaa ja varastelee Euroopassa.


  • Usvander

   Melkoisen älämölön saanut kommentoitiketju ;-)

  • natossaparhaatystävämme

   Suomalaiset puolustavat maataan ja kansaansa, joka tapauksessa , omilla puolustusvoimillaan.

   Mikäli sellainen tilanne tulisi, on sydämen pohjasta toivottava, että ystävämme haluavat välittömästi tukea ja auttaa Suomea ja suomalaisia.

   Viisaasti on solmittu Isäntämaa sopimus ja jatkuva harjoitustoiminta avun vastaanottamiseksi ystäviltämme, eli pohjoismailta ja Naton jäsenmailta.

   "Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta", on pienen kansan paras toivo.

   • naton_fanittaja

    Olet oikeassa, olemme täysin rinnoin Afganistanissa taistelemassa vapauden ja turvallisuuden nimissä US:n johtaman Nato-taistelurintaman osana - puolustamassa läntisiä rehtiyden arvoja - jopa uhraamalla itsemme US:n puolesta, joka antaa isällisen epäitsekkään suojeluksen meille täällä Suomessa, hirmuista itää vastaan. Toivotamme amerikkalaisen puolestamme taistelevan sotakoneen tervetulleeksi maahamme, jota toivomusta suurin osa suomalaisista hartaasti toivoo.


   • naton_fanittaja kirjoitti:

    Olet oikeassa, olemme täysin rinnoin Afganistanissa taistelemassa vapauden ja turvallisuuden nimissä US:n johtaman Nato-taistelurintaman osana - puolustamassa läntisiä rehtiyden arvoja - jopa uhraamalla itsemme US:n puolesta, joka antaa isällisen epäitsekkään suojeluksen meille täällä Suomessa, hirmuista itää vastaan. Toivotamme amerikkalaisen puolestamme taistelevan sotakoneen tervetulleeksi maahamme, jota toivomusta suurin osa suomalaisista hartaasti toivoo.

    Ainakin Baltian maiden puolustuksen kulmakivi on Naton tuki - saattavat luottaa liikaakin.

    Afganistanissa välivaltaisuudet alkoivat jo vuoden 1973 vallankaappauksesta, joka kärjistyi sisällissodaksi 1978. Neuvostoliitto pyrki rauhottamaan tilanteen miehityksellään 1979, mutta se ei onnistunut, NL:n vedettyä "hyökkäysvoimansa" pois se kuitenin jatkoi liittolaistensa tukemista näihin päiviin saakka.
    Tässä on kuvaus vuoden 2001 jälkeisistä tapahtumista: https://fi.wikipedia.org/wiki/Afganistanin_sota_(2001–)


  • KäyneenKaalinLöyhkää

   Ketään fiksua ei kiinnosta varastelevan ja tappavan kaalihousun kaveruus.


   • Surku_Hupainen

   • Surku_Hupainen kirjoitti:

    Eikö Venäjä olekaan köyhä ruplamaa, joka osaa tehdä vain sinkkiämpäreitä.

    "Eikö Venäjä olekaan köyhä ruplamaa, joka osaa tehdä vain sinkkiämpäreitä."

    Venäjän oma teollisuustuotanto todellakin on surkeaa, mutta kansalta varastetuilla öljyrahoilla sen rikollinen hallinto ja oligarkit voivat ostaa korruptoituneita poliitikkoja länsimaista hajottaakseen länsimaiden yhtenäisyyttä ja demokratioita sotaan valmistuessaan. Katsos kun Putin tarvitsee taas uuden sodan saadakseen venäläiset yhtymään valtansa tueksi.


   • HihHihHihHiii

    Ompa Molokki on nyt vihaisella tuulella.

    Lainaus: " kansalta varastetuilla öljyrahoilla sen rikollinen hallinto ja oligarkit voivat ostaa korruptoituneita poliitikkoja "

    Laitas pari linkiä asiasta.
    Niin pelastetaan. Tämäkin päivä.


   • HihHihHihHiii kirjoitti:

    Ompa Molokki on nyt vihaisella tuulella.

    Lainaus: " kansalta varastetuilla öljyrahoilla sen rikollinen hallinto ja oligarkit voivat ostaa korruptoituneita poliitikkoja "

    Laitas pari linkiä asiasta.
    Niin pelastetaan. Tämäkin päivä.

    Mikäs tuossa linkissä oli vikana? Ranskan Marine Le Penin juttuhan esim. on jo tiedetty vuosia. Myös Trumpia on epäity, mutta siihen saattaa liittyä muutakin kuin raha, kuten kiritys.


   • faktantarkastus
    HihHihHihHiii kirjoitti:

    Ompa Molokki on nyt vihaisella tuulella.

    Lainaus: " kansalta varastetuilla öljyrahoilla sen rikollinen hallinto ja oligarkit voivat ostaa korruptoituneita poliitikkoja "

    Laitas pari linkiä asiasta.
    Niin pelastetaan. Tämäkin päivä.

    Ainakin venäläisiä ei hihitä yhtään, koska pahin roisto, joka maata ryövää, on Vladimir Putin.

    Hän on maailman rikkain mies.

    https://nordic.businessinsider.com/luke-harding-collusion-why-vladimir-putin-may-be-one-of-the-worlds-richest-men-russia-oil-gas-company-2017-11?r=US&IR=T


   • FuckMolok

    Siis karmeaa porukkaa palstalla...ei yhtään kriittisyyttä, kaikki niellään purematta?


   • truerub
    Surku_Hupainen kirjoitti:

    Eikö Venäjä olekaan köyhä ruplamaa, joka osaa tehdä vain sinkkiämpäreitä.

    Täältä saa analysoitua tietoa Venäjän kansantaloudesta - Suomen Pankki ja BOFIT/ Venäjän tilastot - eräs arvostetuimpia tietolähteitä... kannattaa perehtyä!

    https://www.bofit.fi/fi/seuranta/tilastot/venaja-tilastot/


   • truerubLuoma
    truerub kirjoitti:

    Täältä saa analysoitua tietoa Venäjän kansantaloudesta - Suomen Pankki ja BOFIT/ Venäjän tilastot - eräs arvostetuimpia tietolähteitä... kannattaa perehtyä!

    https://www.bofit.fi/fi/seuranta/tilastot/venaja-tilastot/

    Joo, talous kuralla ja Krimin miehitys sekä jatkuva sotiminen vie loputkin pesästä.
    Kansa köyhtyy ja rahat ei riitä ruokaan

    Mutta Putin pistää rahat aseisiin


  • Voivoivoi

   Venäjä haluaa olla uhka ja uhattu.

  • stanman011

   starman011


   Eivätkö ne tosiaan osaa tehdä mitään muuta kuin pahaa, mikä ihme niissä on vialla?
   Ajatelkaa tilannetta jossa maapallo kohtaisi uhkaa ulkoavaruudesta, no venäläiset tietysti repisivät turpaansa ja uhkailisivat ydinaseilla ja tulisivat tuhotuiksi välittömästi.
   No kuka siitä oikeasti välittäisi vähääkään?
   Kun taas koko muu maailma yhdistyisi taistelemaan yhteistä vihollista vastaan.

  • evpmaj

   Tämän päivän Hesarista:

   https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006014247.html

   Venäjä vastaa US' n luomaan uhkapotentiaaliin, joka ilmaistiin USA:sta käsin jo 13.01.2018 -

   " ... Uusi selonteko korostaa ydinaseiden pelotevaikutusta ja kannustaa Yhdysvaltoja modernisoimaan ydinasearsenaaliaan hintaa säikähtämättä, kertoo uutistoimisto Reuters. ..."

   _ "Vuodettu asiakirjaluonnos paljastaa lisää:

   HS-otsikko: Yhdysvaltalainen The Huffington Post -lehti sai haltuunsa Yhdysvaltain ydinaseselonteosta valmistellun luonnoksen, joka viedään lähiviikkoina presidentille allekirjoitettavaksi. ... " lopputeksti löytyy täältä

   https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005523499.html

   Ote HS-tekstistä: " .. Luonnoksen mukaan Yhdysvallat aikoo uusia ydinasearsenaaliaan ja tekee muutoksia ydinasepolitiikkaansa. Luonnos sisältää muun muassa varoituksen, että ydinaseella saatettaisiin joissakin tilanteissa iskeä myös sellaisiin maihin, joilla itsellään ei ole käytössään ydinaseita .. "

   Samalla US on ilmaissut halunsa alentaa ydinaseiden käyttökynnystä, tiedustelun huomatessa, ettei Venäjän Pohjoisen laivaston strategisten ydinsukellusveneiden luolastoja voida enää tuhota tavanomaisin asein - vaan niiden tuhoamiseen tarvitaan taktinen ydinlataus! Niin tai näin - nämä ovat uhkaavia toimia, joihin ei siltä toiselta ydinasesuurvallalta - Venäjältä - voi syntyä kuin vastine, sillä uhan tasapainon on säilyttävä - se on ainoa keino estää laaja ydinsota, joka ei jätä "ketään" henkiin ---

   Lainaus Iltalehdestä: Brittilehti: Trump haluaa kasvattaa Yhdysvaltojen ydinasepelotetta - historiallinen käänne kylmän sodan jälkeisenä aikana

   29.10.2017 klo 16:12 --- The Guardianin mukaan Trump haluaa jopa kymmenkertaistaa USA:n ydinaseiden määrän ja muuttaa niiden käyttökynnystä.

   Linkki https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/201710292200494770
   ...
   KU: Arvostelijoiden mielestä Trumpin suunnitelmat lisäävät ydinsodan vaaraa - US pr. Trump aikoo alentaa ydinaseiden käyttökynnystä sekä määrätä kehitettäväksi kaksi uudentyyppistä ydinohjusta. Asiasta kertoo brittilehti Guardian.   https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006014247.html

   • TrolliLuoma

    No Luomahan se siinä trollaa nimimerkin takaa. Ainutlaatuinen sekotyyli kirjoitusvirheineen on pettämätön tyyli


   • FuckMolok

    Täysin käsittämätöntä ja mieletöntä, kuitenkin median tärkeimpiä asioita on korostaa Putinin kavaluutta, tai sehän kuuluu kuvioon.


   • Faktaa.peliin
    FuckMolok kirjoitti:

    Täysin käsittämätöntä ja mieletöntä, kuitenkin median tärkeimpiä asioita on korostaa Putinin kavaluutta, tai sehän kuuluu kuvioon.

    Putinin sotarikokset ja pahat teot puhuvat hänen puolestaan.
    Lukuisat murhat, Aleppon tuhoaminen, hyökkäykset Tsetseniaan, Georgiaan ja Ukrainaan, MH17 lennon alasampuminen, puolueettomien maiden uhkailu....niistä tämä verinen diktaattori muistetaan Venäjän ulkopuolella
    Venäläiset taas itse tulevat muistamaan Putinin miehenä, joka ryösti heidät


   • NiemisenReiska
    Faktaa.peliin kirjoitti:

    Putinin sotarikokset ja pahat teot puhuvat hänen puolestaan.
    Lukuisat murhat, Aleppon tuhoaminen, hyökkäykset Tsetseniaan, Georgiaan ja Ukrainaan, MH17 lennon alasampuminen, puolueettomien maiden uhkailu....niistä tämä verinen diktaattori muistetaan Venäjän ulkopuolella
    Venäläiset taas itse tulevat muistamaan Putinin miehenä, joka ryösti heidät

    Onko jokin todiste tuosta alas ampumisesta - juuri Venäjän osalta?

    Georgian sodan aloitti silloinen presidentti Saakasvili.


   • NiemisenReiska
    TrolliLuoma kirjoitti:

    No Luomahan se siinä trollaa nimimerkin takaa. Ainutlaatuinen sekotyyli kirjoitusvirheineen on pettämätön tyyli

    Onko kateus synti?


   • NiemisenReiska.alias.IL
    NiemisenReiska kirjoitti:

    Onko kateus synti?

    Ei eikä narsismi tai hulluus.


   • faktantarkastus
    NiemisenReiska kirjoitti:

    Onko jokin todiste tuosta alas ampumisesta - juuri Venäjän osalta?

    Georgian sodan aloitti silloinen presidentti Saakasvili.

    Venäläiset hyökkäsivät rajan yli Georgiaan, jossa hallituksen joukot ja separatistit kahinoivat keskenään. Saakasvili puolusti maan suvereniteettia terrorismilta.
    Ei Putinilla ollut mitään oikeutta sotkeutua naapurin asioihin.

    Putin miehittää edelleen osia Georgiasta.


  • Kansanluonne

   Venäläinen oppii ensin valehtelemaan ja vasta sitten puhumaan. Venäläinen oppii ensin varastamaan ja vasta sitten kävelemään. Venäläinen haluaa kärsiä. Mikään ei tunnu niin hyvältä kuin kokea olevansa uhattu, paitsi väkivalta naapureita kohtaan.

   • NiemisenReiska

    Alemmuuskompleksi kommentoijalla?


   • Kansanluonne
    NiemisenReiska kirjoitti:

    Alemmuuskompleksi kommentoijalla?

    Pikemminkin ylemmyydentunto teidän russojen rinnalla. Siihen ei kyllä paljon vaadita.


   • ItseItsensäYlentää
    Kansanluonne kirjoitti:

    Pikemminkin ylemmyydentunto teidän russojen rinnalla. Siihen ei kyllä paljon vaadita.

    Se joka itse itsensä ylentää.

    (Ja niin edelleen)


   • elimäenkadun.esko
    NiemisenReiska kirjoitti:

    Alemmuuskompleksi kommentoijalla?

    Niemisen Reiskalla alias IL:llä on, koska peruskoulu jäi kesken, yli 20 v ilman palkkatyötä. rattijuopumuksia, talousongelmia...


  • kysyy.hän

   Mikä on aloittajan motiivi kun floodaa propagandakirjoituksiaan joka paikkaan ja vastailee niihin todistettavasti itse nimimerkeillä?

   • SiltäNäyttää

    Tais kusasta kintuille. Tämä kokkareiden masinoima venäjän uhka.
    Siltä näyttää.


   • rauhajahyvätahto
    SiltäNäyttää kirjoitti:

    Tais kusasta kintuille. Tämä kokkareiden masinoima venäjän uhka.
    Siltä näyttää.

    Ryssä höökii rajojensa ulkopuolella ja putinistit riekkuvat Putinin mantraa: kaikki onkin Kokoomuksen masimoimaa uhkaa.

    Silti ryssä miehittää osia Ukrainaa ja Armeniaa sekä tappaa naisia ja lapsia Syyriassa.


   • SiltäNäyttää
    rauhajahyvätahto kirjoitti:

    Ryssä höökii rajojensa ulkopuolella ja putinistit riekkuvat Putinin mantraa: kaikki onkin Kokoomuksen masimoimaa uhkaa.

    Silti ryssä miehittää osia Ukrainaa ja Armeniaa sekä tappaa naisia ja lapsia Syyriassa.

    Varmaan itsekkin ymmärrät sen.
    Ettei noilla arkumenteillä ole, meille Suomalaisille mitään uhkaa.


  • lisel
   • NATO-palstan valveutuneet tahot ymmärtävät ja käsittelevät pyccän aiheuttamaa uhkaa kokonaisvaltaisesti ... Ghirurg:ia ja sen sudenpentuja myöten. Puhumattakaan nuorista, hyväkuntoisista "turisteista", joita rötväilee aika ajoin strategisten paikkojen liepeillä ...

    IMHO.


  • Valtamediat

   Iltalehti se jaksaa vaan, mokuttaa tätä Venäjä-uhkaa

  • HistoriaToistaaItseään

   Suomalaisia höynäytetään nyt näillä sotaharjoituksilla ja katteettomilla gpssyytöksillä natoon ja kannattamaan natoon haluavaan kokoomusta ja ruotsalaisia. Ennen talvi ja jatkosotaa suomessa toitotettiin venäjäuhkaa ja tuettiin venäjävastaista toimintaa ja liittouduttiin hitlerin kanssa josta seurasi että sitten sodittiin venäjän kanssa tunnetuin seurauksin. Nyt on taas sama kehitys menossa, eun ja naton antamilla lihaksilla pullistellaan venäjälle ja samalla toitotetaan joka välissä venäjän uhasta josta ei ole näkynyt merkkiäkään 70 vuoteen muiden kuin hulluimpien kokoomus vouhkanoiden päässä. Uudestaan tämä kehitys alkoi oikeistodemaripressa koiviston aikaan ja jatkuu nyt kokoomuspressa niinistön aikana.

   • NatoRaportointia

    Voiman venäjän raportin tekijät, suomalaiset poliitikot ja virkamiehet, kärähti heti valheesta rsportissaan.


   • NatoRaportointia kirjoitti:

    Voiman venäjän raportin tekijät, suomalaiset poliitikot ja virkamiehet, kärähti heti valheesta rsportissaan.

    Niinhän todellakin sanottiin Boltonin kartassa.


   • StallaritJaHärskiVale

    "Ennen talvi ja jatkosotaa suomessa toitotettiin venäjäuhkaa ja tuettiin venäjävastaista toimintaa ja liittouduttiin hitlerin kanssa josta seurasi että sitten sodittiin venäjän kanssa tunnetuin seurauksin."

    Kyllä stallarilauma ITSE pitää huolen valehtelusta!

    Ennen Talvisotaa Suomi ei ollut minkäänlaisessa liitossa Hitlerin kanssa eikä maassa tuettu mitään venäläisvastaista toimintaa! Päivämäärällä 30.11.1939 Neuvostoliitto hyökkäsi ilman sodanjulistusta Suomeen rikkoen samalla maiden välillä olleen hyökkäämättömyyssopimuksen!

    Kaikki sen jälkeiset tapahtumat johtuivat yksinomaan tästä!

    SEN SIJAAN Neuvostoliitto ITSE solmi liiton 23.8.1939 Natsi-Saksan kanssa ja sopi siinä mm. valtaavansa ja sovjetisoivansa Suomen!


   • SopiminenEiSopinut
    StallaritJaHärskiVale kirjoitti:

    "Ennen talvi ja jatkosotaa suomessa toitotettiin venäjäuhkaa ja tuettiin venäjävastaista toimintaa ja liittouduttiin hitlerin kanssa josta seurasi että sitten sodittiin venäjän kanssa tunnetuin seurauksin."

    Kyllä stallarilauma ITSE pitää huolen valehtelusta!

    Ennen Talvisotaa Suomi ei ollut minkäänlaisessa liitossa Hitlerin kanssa eikä maassa tuettu mitään venäläisvastaista toimintaa! Päivämäärällä 30.11.1939 Neuvostoliitto hyökkäsi ilman sodanjulistusta Suomeen rikkoen samalla maiden välillä olleen hyökkäämättömyyssopimuksen!

    Kaikki sen jälkeiset tapahtumat johtuivat yksinomaan tästä!

    SEN SIJAAN Neuvostoliitto ITSE solmi liiton 23.8.1939 Natsi-Saksan kanssa ja sopi siinä mm. valtaavansa ja sovjetisoivansa Suomen!

    Niin solmi kun suomi ei halunnut solmia sopimusta ja sehän oli osa saksan suunnitelmaa jota ei Suomelle ja NLlle paljastettu. Outoa että silloinen puolustusministeri erkko ei juutalaisena halunnut sotia saksaa vastaan vaan venäjää vastaan. Lälläri ei ehkä tiedä tai ei halua muistaa että suomesta hyökkäsi itäkarjalaan suomalainern rykmentti miehiä 1920 ja siitä eteenpäin suomi tuki terroristien iskuja NLssä aina talvisotaan asti


   • BigBenn
    moloch_horridus kirjoitti:

    Niinhän todellakin sanottiin Boltonin kartassa.

    Ei vaan Lontoon trollitehtaan hallituksen jäsen pynnöniemi sanoi


   • UhkaVisionääri
    BigBenn kirjoitti:

    Ei vaan Lontoon trollitehtaan hallituksen jäsen pynnöniemi sanoi

    Pynnöniemi on yksi voiman venäjän uhkavision laatijoista.


   • BigBenn kirjoitti:

    Ei vaan Lontoon trollitehtaan hallituksen jäsen pynnöniemi sanoi

    Eiikö tiltu vieläkään osaa suomea sen vertaa, että tietäisi ettei trollien toimintaa ja valheita vastustavaa organisaatiota kutsuta trollitehtaaksi?


  • takkiin_tulee
   • "1990- luvun virheet ovat olleet Naton itälaajentumista."

    Wolfgang Schäuble sanoo näin:

    – Minusta oli suuri virhe, että EU:n yhteistä pakolaispolitiikkaa yritettiin saada aikaan jakamalla pakolaiset tasaisesti prosenttiosuuksien mukaan jäsenmaihin. Olen tyytyväinen, että Ranskan presidentti Emmanuel Macron on nyt myös yksiselitteisesti tätä mieltä, Schäuble korostaa.

    Pakolaisten jakaminen tasaisesti on saanut nimenomaan Itä-Euroopan maat takajaloilleen. Schäuble moittii, että juuri tätä näkemystä vanhoissa EU-maissa on ylenkatsottu.

    – Itä-Euroopan mailla pitää olla tunne, että heitä kunnioitetaan samalla tavalla juuri siksi, että heillä on erilaisia näkemyksiä, kokemuksia ja vakaumuksia. Niistä pitää keskustella yhtä vakavasti kuin kaikesta muustakin, Schäuble linjaa

    – Meillä ei ole perusteita kritisoida pakolaispolitiikassa vain meidän itäeurooppalaisia kumppaneitamme, vaan meidän pitää pohtia myös sitä, mitä me vanhat EU-maat olemme tehneet väärin, hän jatkaa."

    ja tiltu tulkitsee, että tuossa Wolfgang Schäuble olisi muka kritisoinut NATO:n laajentumista. Itä-Euroopan maat itse halusivat NATO:n jäseniksi.


   • TodellisuusJaHarhat

    ”1990- luvun virheet ovat olleet Naton itälaajentumista.”

    Se, mitä Venäjän Tiltu pitää ”laajentumisena” on todellisuudessa jotain aivan muuta!

    Venäjän ympärillä olevat pienet reunavaltiot olivat täysin aiheellisesti huolissaan siitä, ettei Venäjä millään tahdo mahtua rajojensa sisään! Niinpä ne hakivat tirvaa Natosta ja saivat sotä!

    Olisiko ne pitänyt jättää Putinin mielivallan uhreiksi? Kieltää niiltä turvatakuut?

    Puttea jurppii ”laajentumisessa” juuri se, että on aina vain vähemmän sellaisia maita ja ilmansuuntia, joissa Venäjä voisi tehdä ”Georgiat” tai ”Ukrainat”!

    Ja tahdoton lakeija Tiltun muodossa komppaa kovasti Puttea!


   • TurhaaNatonPuolustelua
    TodellisuusJaHarhat kirjoitti:

    ”1990- luvun virheet ovat olleet Naton itälaajentumista.”

    Se, mitä Venäjän Tiltu pitää ”laajentumisena” on todellisuudessa jotain aivan muuta!

    Venäjän ympärillä olevat pienet reunavaltiot olivat täysin aiheellisesti huolissaan siitä, ettei Venäjä millään tahdo mahtua rajojensa sisään! Niinpä ne hakivat tirvaa Natosta ja saivat sotä!

    Olisiko ne pitänyt jättää Putinin mielivallan uhreiksi? Kieltää niiltä turvatakuut?

    Puttea jurppii ”laajentumisessa” juuri se, että on aina vain vähemmän sellaisia maita ja ilmansuuntia, joissa Venäjä voisi tehdä ”Georgiat” tai ”Ukrainat”!

    Ja tahdoton lakeija Tiltun muodossa komppaa kovasti Puttea!

    Natonuolija ei ota huomioon että natomaa usa alkoi kauan ennen ukrainan ja georgian sotaa puuhailemaan niissä että sodat on seurausta tästä naton puuhailusta ja myös maiden iäpi menee venäjän öljyputki.


   • TurhaaNatonPuolustelua kirjoitti:

    Natonuolija ei ota huomioon että natomaa usa alkoi kauan ennen ukrainan ja georgian sotaa puuhailemaan niissä että sodat on seurausta tästä naton puuhailusta ja myös maiden iäpi menee venäjän öljyputki.

    "Natonuolija ei ota huomioon että natomaa usa alkoi kauan ennen ukrainan ja georgian sotaa puuhailemaan niissä että sodat on seurausta tästä naton puuhailusta"

    Ei ole, vaan Putinin vallanhimosta ja sotakiimasta.

    " ja myös maiden iäpi menee venäjän öljyputki."

    Baku–Tbilisi–Ceyhan-öljyputkiko muuttui venäläiseksi, kun Venäjä valtasi Georgialta alueita, joiden läpi tuo putki kulkee?


   • EiMuuttunut
    moloch_horridus kirjoitti:

    "Natonuolija ei ota huomioon että natomaa usa alkoi kauan ennen ukrainan ja georgian sotaa puuhailemaan niissä että sodat on seurausta tästä naton puuhailusta"

    Ei ole, vaan Putinin vallanhimosta ja sotakiimasta.

    " ja myös maiden iäpi menee venäjän öljyputki."

    Baku–Tbilisi–Ceyhan-öljyputkiko muuttui venäläiseksi, kun Venäjä valtasi Georgialta alueita, joiden läpi tuo putki kulkee?

    Se nyt ei ole ainoa georgian läpimenevä putki venäjältä menee öljyputki supsan satamaan ja kaasuputki turkkiin ja itäeurooppaan.


   • KaikenTakanaÖljy
    moloch_horridus kirjoitti:

    "Natonuolija ei ota huomioon että natomaa usa alkoi kauan ennen ukrainan ja georgian sotaa puuhailemaan niissä että sodat on seurausta tästä naton puuhailusta"

    Ei ole, vaan Putinin vallanhimosta ja sotakiimasta.

    " ja myös maiden iäpi menee venäjän öljyputki."

    Baku–Tbilisi–Ceyhan-öljyputkiko muuttui venäläiseksi, kun Venäjä valtasi Georgialta alueita, joiden läpi tuo putki kulkee?

    Siinähän tuli ilmi miksi nato ja usa sekä eu meni sekoilemaan georgiaan nimittäin BPn öljyputken takia.


   • EiMuuttunut kirjoitti:

    Se nyt ei ole ainoa georgian läpimenevä putki venäjältä menee öljyputki supsan satamaan ja kaasuputki turkkiin ja itäeurooppaan.

    "Se nyt ei ole ainoa georgian läpimenevä putki venäjältä menee öljyputki supsan satamaan ja kaasuputki turkkiin ja itäeurooppaan."

    No jopas. Onko Azerbaidžanin pääkaupunki Baku todellakin nykyään venäläinen kaupunki? Kokeiles uudestaan, että mikä venäläinen öljyputki menee Georgian läpi:

    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a1/Baku_pipelines.svg

    Voit myös kertoa, että ovatko öljy- kaasuputket paremmassa turvassa Venäjän lietsoman sodan ja hyökkäyksen Georgiaan ansiosta vai olisivatko ne paremmassa turvassa, jos alueen asukkaat eivät olisi joutuneet kärsimään sodan hirveyksiä eivätkä hautoisi kostoa? Tietenkin myös kiinnostaa näkemyksesi siitä, että onko Venäjällä oikeus aloittaa sotia myös Itämerellä Nord Stream-putkien takia.


   • KaikenTakanaÖljy kirjoitti:

    Siinähän tuli ilmi miksi nato ja usa sekä eu meni sekoilemaan georgiaan nimittäin BPn öljyputken takia.

    "Siinähän tuli ilmi miksi nato ja usa sekä eu meni sekoilemaan georgiaan nimittäin BPn öljyputken takia."

    Mitäs se Venäjälle kuuluisi, miten Georgia ja länsi järjestävät kaasu- ja öljykauppansa? Itse asiassa siinähän tuli ilmi miksi Venäjä meni lietsomaan sodan ja hyökkäsi Georgiaan, nimittäin BP:n öljyputken takia.


   • EiNiinkään
    moloch_horridus kirjoitti:

    "Siinähän tuli ilmi miksi nato ja usa sekä eu meni sekoilemaan georgiaan nimittäin BPn öljyputken takia."

    Mitäs se Venäjälle kuuluisi, miten Georgia ja länsi järjestävät kaasu- ja öljykauppansa? Itse asiassa siinähän tuli ilmi miksi Venäjä meni lietsomaan sodan ja hyökkäsi Georgiaan, nimittäin BP:n öljyputken takia.

    Muuten oikein mutta nato alkoi sekoilunsa ensin.


   • EiNiinkään kirjoitti:

    Muuten oikein mutta nato alkoi sekoilunsa ensin.

    "Muuten oikein mutta nato alkoi sekoilunsa ensin."

    En tiennyt, että sopimusten solmimista ja yhteistoimintaa kutsutaan sekoiluksi.


   • KaksiSyytä
    moloch_horridus kirjoitti:

    "Siinähän tuli ilmi miksi nato ja usa sekä eu meni sekoilemaan georgiaan nimittäin BPn öljyputken takia."

    Mitäs se Venäjälle kuuluisi, miten Georgia ja länsi järjestävät kaasu- ja öljykauppansa? Itse asiassa siinähän tuli ilmi miksi Venäjä meni lietsomaan sodan ja hyökkäsi Georgiaan, nimittäin BP:n öljyputken takia.

    Siinähän on kaksi syytä natolle mennä georgiaan BPputki ja venäjän putket


   • KaksiSyytä kirjoitti:

    Siinähän on kaksi syytä natolle mennä georgiaan BPputki ja venäjän putket

    "Siinähän on kaksi syytä natolle mennä georgiaan BPputki ja venäjän putket."

    NATO vain ei mennyt Georgiaan sotimaan, kuten Venäjä eikä valtaamaan alueit, joilla öljyputket kulkevat. Sen sijaan se otti Georgian rauhankumppanikseen.


   • NatonHybridiSotaa
    moloch_horridus kirjoitti:

    "Siinähän on kaksi syytä natolle mennä georgiaan BPputki ja venäjän putket."

    NATO vain ei mennyt Georgiaan sotimaan, kuten Venäjä eikä valtaamaan alueit, joilla öljyputket kulkevat. Sen sijaan se otti Georgian rauhankumppanikseen.

    Kyllä nato meni sotimaan mutta ei tavanomaisilla keinoin vaan hybridisotaa kuten nyt venezuelassa.


   • NatonHybridiSotaa kirjoitti:

    Kyllä nato meni sotimaan mutta ei tavanomaisilla keinoin vaan hybridisotaa kuten nyt venezuelassa.

    "Kyllä nato meni sotimaan mutta ei tavanomaisilla keinoin vaan hybridisotaa kuten nyt venezuelassa."

    Ei mennyt, ei kumpaankaan. Boltonin kartta sekoilee taas omiaan.


   • NatonHybridiSotaa kirjoitti:

    Kyllä nato meni sotimaan mutta ei tavanomaisilla keinoin vaan hybridisotaa kuten nyt venezuelassa.

    Ja tämänkin "huippuälykkään" kommenti kirvoitti arvatenkin tummempi läikkä, pakanamaan kartassas ... vai?.

    TIRSK!.


   • HybridiOppiin

    Vajakit vois mennä hybridisotaosaamiskeskukseen opettelemaan tunnistamaan hybridisodan käynnin tunnistamista kun suomessa on tuollainen oppilaitos. Vanhat tunnistaa hybridisodan jo elämänkokemuksellaan


  • Anonyymi

   Venäjäujka on ainut Naton peruste suomalaiselle natofanille, joten heikoissa kantimissa on Naton asiat Suomessa.

  • Anonyymi

   Kokkareiden masinoima Venäjäuhka. On tainnut kussa kintuille.

  Ketjusta on poistettu 18 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 4 vuotias kuollut, vanhempia epäillään

   Rantakylässä riihisärkänkadulla ilmeisesti tapahtunut.
   Joensuu
   255
   13838
  2. Lauri Tähkä raiskasi naisen

   Mikähän himo joillain on raiskaamiseen, Laurillekin taatusti bändäreitä riittäisi jonoksi asti vapaaehtoisina valmiina k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   272
   8063
  3. Joensuussa lapsen kuolema-Lieksalainen äiti

   Näin kirjoitellaan. Surullinen tapaus. Todella surullinen.
   Lieksa
   70
   5377
  4. KT: Ella Kanninen paljastaa vakavasta syöpäepäilystä: "Valmistauduin pahimpaan"

   Ella Kanninen on mm. Puoli seitsemän ja Ellan matkassa -sarjojen toimittaja-juontaja. Pari vuotta sitten hän sai järkytt
   Suomalaiset julkkikset
   38
   4993
  5. Onko laastarisuhde ainoa keino päästä yli?

   Olisiko mitään ideaa aloittaa laastaritapailusuhde sellaisen ihmisen kanssa, jolle tietäisi myös itse olevansa laastari?
   Ikävä
   79
   2034
  6. Jos merkitsen sulle jotain

   Niin ujuta tänne joku pieni varma tunniste, jonka vain me kaksi voisimme tietää. Olen niin rikki ja epätoivoinen ilman
   Ikävä
   78
   1415
  7. En unohda sinua koskaan

   Tiedän vain ja tunnen sen sydämessäni, etten tule koskaan unohtamaan ja pääsemään yli sinusta. No, jos näin kovaa kolaht
   Ikävä
   54
   1314
  8. Tekisi mieli muuttaa

   Suosittele hyvää paikkakuntaa. Mä saan töitä mistä vaan. Mitä kauemmaksi pääsen yhdestä miehestä, niin unohdan varmasti.
   Ikävä
   155
   1161
  9. Leikki-ikäinen lapsi kuollut Joensuussa

   kirjoitti Iltalehti verkkosivuilla, että syyllinen on toinen vanhempi ja huoltaja. Karmeaa. Pitäisi sosiaalityöntekijöid
   Joensuu
   14
   1159
  10. Porkka jaksaa jatkaa pridekeskustelujaan somessa

   Kyllä vetää tiukille pridepuheen pitämisen jälkeenkin. Kuinka ihminen voikaan olla noin huomion hakuinen? Somekanavilla
   Lieksa
   131
   1069
  Aihe