Osasto Kuhlman

Käsitykseni mukaan venäläiset olisivat edenneet Hkiin asti ellei Saksasta olisi saatu apua v. 1944 kesällä. En ihannoi sotaa, mutta näin ymmärrän asian. Tämä asia on jäänyt vähälle. Onhan se ollut kauan arka asia. Järkyttävää oli myös saksalaisten tullessa yhtäkkiä vihollisiksi. Maassamme elettiin vaikeita aikoja.

19

128

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Penna-Tervo

      Osasto Kuhlmey on myytti joka olisi syytä ampua alas. Yksikön lentäjät ampuivat Kannaksella alas todennäköisesti noin 30-40 lentokonetta ja tuhosivat lopulta vain kymmenkunta panssaria, ei suinkaan 200 kuten kieli poskella väittivät. Yksikkö jätti Suomen lopullisesti elokuun alussa menettäen taistelutappioin ja onnettomuuksin joko 38 tai 39 lentokonetta.

      Heinäkuun toisella viikolla yksikkö sai myös määräyksen lentopolttoainepulan vuoksi vähentää radikaalisti sotalentojaan. Yksikkö ei osallistunut Laatokan Karjalan taisteluihin jossa suomalaiset yksin torjuivat puna-armeijan läpimurtohyökkäykset U-linjalla ja Ikomantsissa.

      Osasto Kuhlmey on myytti.

      • kyllä-tuhosivat-paljon

        Missä todisteet siitä myytistä? Ei kelpaa punikin päiväunet. Kannaksen ahtaassa taistelumaastossa oli helpompi tuhota panssareita kuin itärintaman eteläisemmissä osissa.


      • kuhlmeyn-myytti-murrettu

        "Kannaksen ahtaassa taistelumaastossa oli helpompi tuhota panssareita kuin itärintaman eteläisemmissä osissa. "

        Kannaksen peitteisessä maastossa oli kylläkin vaikeampi havaita ja tuhota panssareita ilmasta kuin täysin suojattomilla aukeilla aroilla tai aavikoilla.

        Ilmavoimien panssarijahtilukemia on tutkittu niin brittien, saksalaisten kuin amerikkalaistenkin toimesta Ranskan maaseudulla, Ardennien metsäisillä kukkuloilla, Keski-Venäjän metsissä ja Ukrainan aroilla. Kaikki tutkimustulokset on samansuuntaisia: vain todella harvat tuhotuista vaunuista tuhottiin ilmasta ja ilmavoimien väitteistä vain muutama prosentti piti oikeasti paikkansa.


    • zxcvbnmkl

      Ostheerin tutkimusraportin mukaan (loppuvuosi 1944) Saksan ilmavoimat, Luftwaffe tuhosi korkeintaan 1 000 vihollispanssaria koko itärintamalla koko vuoden 1944 aikana. Siis keskimäärin alle 100 panssaria kuukaudessa eikä yhtenäkään kuukautena enempää kuin 200. Osasto Kuhlmeyllä oli alle 1/10 kaikista itärintaman maataistelukoneista. Jo tätäkin taustaa vasten on uskomatonta väittää että osaston maataistelulentäjät olisivat olleet 10-kertaa tehokkaampia kuin muut Saksan "ruudelit".

      Yleinen käsitys tutkijoiden keskuudessa on että itärintamalla panssareista vain 2% tuhosivat lentojoukot. NL menetti vuonna 1944 23,800 panssaria. Eikä kaikki vihollisen toiminnan takia. Jos Saksa tuhosi 20,000 vaunua niin Luftwaffen osuus siitä oli vain 400. Edes saksalaiset itse eivät arvioineet saldon olleen 1,000 vaunua enempää. Todellisuudessa tuo 400 on lienee lähempänä totuutta. Siksi Osasto Kulmeyn panssarisaldo onkin jäänyt 10-20. Alle 10:kään ei olisi itseasiassa yllätys.

      Uskomatonta miten tuohon Kuhlmey-taruun uskotaan Suomessa sokeasti. Ovatko suomalaiset maailman naiveinta kansaa?

      • mää-vähä-fundeeraan

        Uskomatonta miten jotkut teinit jaksavat leikkiä asiantuntijaa...
        Varmasti monissa luvuissa on ilmaa, mutta nyt kun teknopolvi on oppinut jonkun kaavan, sitä voi huoleti käyttää tilanteessa kuin tilanteessa, ei väliä olosuhteilla, maastolla, vihollisen vaunujen määrällä, tai prkl millään muullakaan. "Meillä on kaava, joka kylmästi sanoo, että Kuhlmey tuhosi Suomessa ollessaan. 15 tankkia ja vaurioitti kolmea. Kaava ei valehtele, nuijat!"
        Eikä mitään väliä muullakaan vaikutuksella muun tuhotun kaluston, logistiikan, tai vaikka moraalin kohotuksen osalta. Turhia olivat koko porukka, joo tottakai, Naivia idiootteja jotka uskovat niiden auttaneen....


    • TavoliLPR

      Os. tuhosi muutamia tärkeitäkin siltoja, kyse oli enempi hyökkääjän tavoitteen asettelusta ja määrästä.

    • V.P.Lehto

      Länsiliittoutuneiden maataistelulentäjien väitteistä kuinka monta vihollispanssaria ne tuhosivat Normandiassa (Goodwood, Mortan ym) piti liittoutuneiden oman tutkimuksen mukaan paikkaansa vain 4%. Väitteissä oli 96% ilmaa välissä. Tuhansista yli 2 000 maataistelukoneesta huolimatta ne ja pommikoneet onnistuivat lopulta tuhoamaan korkeintaan 100 vihollispanssaria. Siitäkin osa meni nelimoottoristen suurten pommikoneiden mattopommistus piikkiin.

      Täytyy olla melkoinen ääliö jos uskoo Osasto Kuhlmeyn noin 40 Stukalla ja Jabolla tuhonneen 4 viikossa 200 vihollispanssaria.

      Herätkää todellisuuteen!

    • kuulostaa.paljolta

      Englanninkielisen Wikipedian mukaan osasto Kuhlmey tuhosi yhdessä Suomen ilmavoimien kanssa noin 300 vihollisen panssaria.
      Siitä jää sitten suomalaisille lentäjille 100 tuhottua panssaria.

      • Stroganov

        Yhä vain hulluimmaksi väitteet käyvät :-)

        Sotahistorian tekee kiinnostavaksi juuri se että kaikenlaiset tolkuttomat väitteet uskotaan totena.


    • Siis ketä on tää Kuhlman? Joku natsi vai?

    • Dragutinovic

      Wikipedian englanninkielinen versio käyttää päivitettyä tietoa Osasto Kuhlmeyn tappioista lainaten Christer Bergströmiä. Osasto menettänyt eri syistä 41 lentokonetta. Kaikki tappiot liittyvät tavalla tai toisella sotatoimiin. Ensimmäiset koneet menetettiin Malmin kentällä.

      On varsin todennäköistä että osasto menetti enemmän koneita kuin itse ampui alas ilmataisteluissa sillä Hannu Valtosen mukaan vain 1/3 ilmavoittoväitteistä piti paikkaansa, korkeintaan.

    • G.A.Gripenberg

      Kuhlmey-osasto menetti Suomessa ollessaan todellakin noin 40 lentokonetta tuhoutuneena vaikka yhä väitetään tappioiden olleen 27 tai 28 konetta.

      Se väitti ampuneensa alas 120 konetta mutta Hannu Valtosen mukaan todellinen saldo olisi ollut vain 1/3 tästä. Ei ole myöskään selvää kuinka moni vaurioituneista koneista kirjattiin vielä lisäksi tappioina.

      Se väitti tuhonneensa muka 200 vihollisen panssaria mutta kuten aiemminkin maataistelulentäjien panssariväitteistä oli mielikuvituksen osuus yli 90%. Todellinen saldo lienee ollut noin 10-15 vihollispanssaria.

      Saksalaiset lentäjät ovat tuhonneet itärintamalla 4 vuoden aikana noin 2 000 vihollispanssaria eli 10 tankkia viikossa. Ja heillä sentään on ollut 500-600 maataistelukonetta ja vielä enemmän pommikoneita millä yrittää. Keskiarvoksi tulee siis yksi tuhottu tankki 50 Stukaa tai Focke Wulfin Jaboa kohden viikossa . Kiivaampien taistelujen aikana 2-3 viikossa tuollaista konemäärää kohden.

      Joko nyt tajuatte miksi Kuhlmeyn väitteisiin ei kannata enää luottaa?

    • Aloittaja. Paljon kiitoksia kaikille perusteellisista tiedoista osasto Kuhlmeyn toiminnasta sodan loppuvaiheissa. Tarkoitus olikin saada puolueetonta tietoa asiasta. Maamme eli juuri silloin vaikeita aikoja. Omat tietoni ovat veteraanien kertomuksien varassa. Hyvää viikkoa kaikille.

    • Meetooagain

      Panssareiden lisäksi Stukilla riitti kyllä ihan tarpeeksi muutakin tuhottavaa, hyökkäysryhmityksiä, huoltokolonnia, siltoja, junia, majoitusalueita. mitä kaikkea Kannaksella tuohon aikaan liikkuikaan.
      Terveiset tulijoille toimitettiin joka tapauksessa aina tarkasti perille.
      Kinastelu tuhottujen panssareiden määrästä on toisarvoista ja lapsellista kokonaisuuden kannalta.

      • yritä-vaan-kestää

        "Kinastelu tuhottujen panssareiden määrästä on toisarvoista ja lapsellista kokonaisuuden kannalta. "

        Totuuden esilletuominen ja myyttien kumoaminen ei koskaan ole toisarvoista tai lapsellista.

        Sen sijaan todella lapsellista on ollut se kalavaleiden, eli tässä tapauksessa Kuhlmeyn 200 tankin ja yli sadan lentokoneen tappotilastojen, huutelu totuutena. Uskoohan lapset joulupukkiinkin.


    • sota44

      Kyllä Suomen pelasti Stalinin ahneus päästä nopesti saaliin jaolle Berliiniin. Ja Suomihan pantiin polvilleen rauhanneuvotteluissa, jossa Suomi menetti yli 30% maa-alastaan. Saksan valoittamisen jälkeen ei enää ollut mahdollista jatkaa hyökkäystä Suomeen.

      • Tärkeätrosentit

        Eikö tuota maata menetetty jopa ylitte 35%. Pian saadan korkojen kera takasiin.


      • ottakaa-selvää

        Höpö. höpö taas teidän juttuja.
        Luulisi että aikuiset? Ihmiset osaavat itse laskea. Suomi menetti II-Maailmansodassa 9,1% pinta-alastaan.


    • totta-väliin

      Jonkun joukko-osaston tekemisiä ei voi tuomita valheeksi tai todeksi sen perusteella miten jossain muualla toimittiin ja mitä tuloksia saavutettiin.
      Osasto Kuhlmey toimi Suomessa 17.6.1944-23.7.1944.
      Viipurin valtauksen jälkeen lento-osaston toiminta-alue oli erittäin ahdas ( Viipurin ja Vuoksen välissä) ja tukikohta eli Immolan lentokenttä alle 50 km. Päässä! Kohteita oli mielinmäärin ja ne olivat naamioimattomia, koska NL ei uskonut Suomen ilmavoimista olevan uhkaa. Siksi koneiden
      tilanne oli erilainen kuin varsinaisella itärintamalla. Myös Normandiassa ja muualla Ranskassa liitoutuneilla oli täydellinen ilma- ylivoima, mutta saksalaiset vaikeammin saavutettavissa voimakkaan it-tulen johdosta ja siksi että heitä oli vaikea havaista ilmasta.

      Iskussa Immolan kentälle 2.7. 1944 tuhoutui 4 Stukaa ja 6 FW-190 hävittäjäpommittajaa. Lisäksi vaurioitui 9 Stukaa ja 15 FW-190 hävittäjäpommittajaa. Osasto Kuhlmeyn tappiot olivat siis 34 konetta.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      116
      1682
    2. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      61
      1076
    3. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      143
      1021
    4. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      96
      880
    5. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      74
      877
    6. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      22
      842
    7. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      36
      822
    8. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      42
      739
    9. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      60
      735
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      711
    Aihe