Hölmöläisten lumenkantoa

Järkeä.mukaan

Vuosia sitten kerrottiin satua jossa hölmöläiset kantoi säkillä valoa sisätiloihin. Nykyversiossa kuskataan lunta liukumäkeä varten paikkaan jossa se nopeasti sulaa. Kuitenkin on kohteita jossa lunta riittää liukumäkeä varten luonnontilassa, eikä tarvitse kuskata, kunhan hiukan muokkaa koelaskien esim. pulkalla. Näitä luonnonmäkiä on esim. Sveitsin montussa ja Perttulan nurmen vieressä mäen rinteessä. Tästä nykyajan hölmöläisten puuhastelusta oli juttu Aapossa ja peräti kuvan kanssa. Nuo luonnon liukumäet on testattu muksujen kera edellisinä talvina, eikä tarvinnut yhtään kuskata lunta.

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • laskiaisriehassaollut

      Joskus vuosia sitten Sveitsissä , hyppyrimäen lähettyvillä vietettiin laskiaisriehaa, porukkaa oli "monttu" turvoksiin, oli makkaranpaistoa, lapsille ohjelmaa, pulkkakilpailua, rinnemusiikkia , mehutarjoilua ym ym. Mäet olivat valmiina, ei tarvinnut kuskata lunta pitkin pitäjää. siellä ne mäet ovat vieläkin. Linja-autokin kulkee paikanpäälle, pääsevät autottomatkin sinne, tosin tyhjänä nykyään, mutta tulisihan silloin ainakin matkustajia. Ja lunta riittää Sveitsissä, ja paljon. Luonto kiittää , jää lumikuorma-ajot pois.

    • HölmöjenArmoilla

      Lumi on AINA väärässä paikassa. Ja siitä saadaan kuulla ja nähdä: Miksi kevyen liikenteen väyliä ei aurata, kun lumi narskuu kengän alla inhottavasti? Miksi latupohjille ei tykitetä lunta, pitäisi päästä hiihtämään ja huitomaan sauvoilla ladulla kävelijöitä? Noille tykitystä vaativille voisi ehdottaa, että miettisivät kuinka heidän päähänsä voisi tykittää järkeä. Ketjun avaaja ja kommentoija ovat oikeassa. 50..60-luvulla ymmärrettiin että useimmista asioista pitää ottaa itse vastuuta, ja huomioida faktat, toimittiin olosuhteiden mukaan, olosuhteita ei yritetty muuttaa. Vuodenaikojen vaihtelu ymmärrettiin. Sitten alkoi pullamössön syönti ja marina, laiskottelu ja velttoilu, ja lopetettiin omin voimin liikkuminen.
      Putin oli aika velmu: Kun Venäjältä ei löytynyt kuin yksi lämmin ja kesäinen talvipaikka, niin hän järjesti sinne talviolympialaiset. Rupliahan riitti.

      • mummelivain

        Totta turisette, kaikki tehdään nykyään pennuille valmiiksi. Gurling-lapsille, kun tulee ensimmäinen vastoinkäyminen elämässään, sitten masennutaan, voidaan pahoin, kun kaikki vastoinkäymiset on harjattu pois elämästä. Kun laskiaisrieha on ohi, taas kuskataan lumikasat kuorma-autoilla pois keskustasta, voi voi.tätä touhua.


      • etoo

        Näin on, mutta saahan naamansa ainakin lehteen.,ja Willa mainosta.


      • Onks.tukka.hyvin
        etoo kirjoitti:

        Näin on, mutta saahan naamansa ainakin lehteen.,ja Willa mainosta.

        Tuon markkinapaikan käskyjen mukaanhan täällä useat pomppivat, koska yritykset lähtevät sieltä ja joillain on jo löysät housuissa. Nuo toistuvasti naamansa lehteen työntävät ovat niitä pikkupaikkakunnan julkisuuden kipeitä, joita muutoinkin Suomessa riittää entisiä NHL pelaajia myöten. Aamupostin toimittajille pitää saada oma koppinsa tuohon pytinkiin ettei tarvitse Kauppalankadulta asti kylmässä säässä sinne kävellä. Muualta Hyvinkäältä he eivät juttuja enää teekään.


      • ÄimänKäkii
        etoo kirjoitti:

        Näin on, mutta saahan naamansa ainakin lehteen.,ja Willa mainosta.

        Onko tosiaan niin, että Hyvinkää on Willan juoksunarussa ? Voihan sitä vähän antaa lisää liekaa, että pääsisivät Sveitsin suunnalle järjestämään talvirientoja. Nyt olisi ollut kunnon talvi tänä vuonna.


      • villajankuttajia
        ÄimänKäkii kirjoitti:

        Onko tosiaan niin, että Hyvinkää on Willan juoksunarussa ? Voihan sitä vähän antaa lisää liekaa, että pääsisivät Sveitsin suunnalle järjestämään talvirientoja. Nyt olisi ollut kunnon talvi tänä vuonna.

        On todellakin. TV-mainoksissakin on usein mukana kaupungin typerä logo, kuten myös markkinoitaessa erilaisia tapahtumia.Kun kaupungin päättävissä elimissä on näistäkin asioista päättämässä samoja jeppejä jotka ovat mukana myös kauppakamarissa tai yrittäjäjärjestössä niin virkamiesten on pakko noudattaa määräyksiä. Pelkona on pärstäkerroinlain ohjeistus hankalan tyypin kohdalle. Sitähän he halusivatkin.


      • ValikoivaValitus

        Siinä sitä ilmaa pilaantui, mutta viherpiiperöt evät sanallakaan puuttuneet pakokaasusaasteisiin aivan turhasta hankkeesta. Muutoin kyllä vahtivat työmatkaa tekevien pakokaasuista, tai muusta tarpeellisesta käytöstä.


      • todellisuushukassa

        Elääkö "viherhiipparit" jossain mielikuvitus maailmassa? Toisinaan tuntuu niin utopistiselta niiden höpinät. todella erikoiselta.


      • HeidänRatkaisunsa
        todellisuushukassa kirjoitti:

        Elääkö "viherhiipparit" jossain mielikuvitus maailmassa? Toisinaan tuntuu niin utopistiselta niiden höpinät. todella erikoiselta.

        He ovat aina esittämässä jonkin hölmön hankkeen rahoittamista. Rahoitus on aina ratkaistu "otetaan budjetista" . Yksityistasolla raha ei ole heille ongelma, koska rahaa otetaan "seinästä".


      • ilmastonpuolesta

        "Riinpiissi" riehui viikolla eduskuntatalon pilareissa, aikamoista ilkivaltaa. Turvallisuusmääräykset menivät uusiksi. Kohta ne änkeevät sisälle asti, törkeätä touhua. terroristi porukka, sanon minä.


      • Rahanpesuako
        ÄimänKäkii kirjoitti:

        Onko tosiaan niin, että Hyvinkää on Willan juoksunarussa ? Voihan sitä vähän antaa lisää liekaa, että pääsisivät Sveitsin suunnalle järjestämään talvirientoja. Nyt olisi ollut kunnon talvi tänä vuonna.

        Kaupunki alkaa Willan vuokralaiseksi Aapon jutun mukaan. Jukoliste veronmaksajien rahaa aletaan työntämään ulkomaisen omistajan taskuun, joka ei edes maksa verojaan Suomeen. On todella härskiä sijoittaa kaupunginmuseon näyttelytilat tuohon ylimitoitettuun pytinkiin. Taas jokin hyvä veli / sisko kauppa käyty asiassa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe