Uskon ja palvonnan ero

rukoussirkka

Kim Pohjois-Koreassa on voimakkaan henkilöpalvonnan kohde.
Kun ihminen syntyy diktatuuriin, hänen päänsä ja sydämensä on
irroitettuJumalasta, koska kaikki mediallinen viestintä, joka on
erittäin voimakasta liittyy ihmisjumalaan. Ihmistä palvotaan kuin
rock-tähteä, tai maalintekijää katsomoissa. Hänen kuviaan on joka
puolella ja häntä ylistetään pääuutislähetyksissä jopa ihmisen yläpuolelle.
Kyse on jo kultinomaisesta ääritoiminnasta, missä ihmisiä ajetaan harhaan.
Onko tämän päivän länsimaalaisissa ateisteissa kiinnostusta mukaan?

Jumalan vaikutus on ihmisissä luonnollinen reaktio, silloin kun ihminen on
tullut uskoon, yleensä usko syvenee ja paranee. Rukouksesta voi tulla täysin
spontaani reaktio eri tilanteissa. Kun luonnossa kukat kääntyvät aurinkoa
päin face to face. Ihmiset voivat laskeutua samoin rukousasentoon. Tässä on
kyseessä vetovoiman laki. Jumala on luonnostaan puoleensa vetävä ja asuu
ihmisen sydämissä. Emme rukoile ihmisjumalia tai tyhjää päin. Todistus lisää siis.

23

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kim ei kuulu palvonnan kohteisiini, eikä tiettävästi kenenkään muunkaan ateistin palvonnan kohteisiin. Tosin Trump kuuluu kaikkien kristinuskoisten maailmankuvaan. Kaikki helluntailaiset ja muut fundikset haluisivat "asua Trumpin sisällä"!

    • Monet kristinuskoiset ptävät hommafoorumia asiallisena. MV-lehti oli kristityille ainoa kanava jota pitivät yhtä luotettavana kanavana kuin raamattua!

      • kansalainen-

        Kristitty pitää ihmisiä samanlaisina, koska jumala on hänet luonut.
        Yle pirinarkkari mv ja homman" etnonationalismi" ei kuulu kristityn vahvimpiin puoliin.


      • kansalainen- kirjoitti:

        Kristitty pitää ihmisiä samanlaisina, koska jumala on hänet luonut.
        Yle pirinarkkari mv ja homman" etnonationalismi" ei kuulu kristityn vahvimpiin puoliin.

        Ei näytä jumala luoneen homoseksuaalisia kun kristitty on jatkuvasti halukas muuttamaan niitä heteroiksi. Uskova voi olla jumalan luonut, mutta ei kannata sitä sanoa uskonnottomalle sillä uskonnoton ei ole jumalan luoma tai ei halua olla sitä.
        Sun ei kannata leikkiä jumalaa sillä verukkeella kun ei jumalaa ole olemassakaan. Kertoo paljon siitä että hihhulikin kieltää tai epäilee jumalan olemassa olon kun jatkuvasti haluaa itse jumalaa leikkiä. Jos jumala oikeesti olisi olemassa niin sinuna edes antaisin sen jumalan päättää. Jumala ei ole ilmoittanut missään sitä että homoseksuaalit tulisi esimerkiksi eheyttää vaan uskovaiset ihmiset, jotka vastustavat homoseksuaaleja.


    • Samaa.sekopäisyyttä

      Kimin palvonnalla ja aikoinaan Stalinin pavonnalla ja uskonnollisilla palvontamenoilla ei ole mitään eroa. Samaa höyrypäistä dogmaattisuutta kaikki tyynni.

      Kun Stalin kuoli miljoonat kommunistit itkivät aidon järkyttyneinä. Huiminta oli, että osa näistä Staliniin uskovista oli itse ollut vankilassa kiivaimpien Stalinin käynnistämien vainojen aikana, mutta sekään ei ollut vienyt heidän uskoaan Isä Aurinkoiseen. Se oli aitoa uskoa jos mikä!

      • Mikä oli tällöin Stalinin ja mikä on Kimin dogma, kun väität heissä olevan dogmaattisuutta? En näe mitään rituaalia tai palvonnan kohdetta heidän elämässä vaikka kumminkin Kimin päätöksiä paheksunkin.


      • ateisti1982 kirjoitti:

        Mikä oli tällöin Stalinin ja mikä on Kimin dogma, kun väität heissä olevan dogmaattisuutta? En näe mitään rituaalia tai palvonnan kohdetta heidän elämässä vaikka kumminkin Kimin päätöksiä paheksunkin.

        Eikö Stalinismin dogma ollut "marxismi-leninismi" ja Stalinin erehtymättömyys.

        Pohjois-Korean dogmit on määritelty Juche-opissa ja siihen perustuvassa Kumien henkilöpalvonnassa.


      • Kilgore.Trout kirjoitti:

        Eikö Stalinismin dogma ollut "marxismi-leninismi" ja Stalinin erehtymättömyys.

        Pohjois-Korean dogmit on määritelty Juche-opissa ja siihen perustuvassa Kumien henkilöpalvonnassa.

        Kumien?!?! Piti tietenkin olla Kimien.


    • AteistiVaan

      Kristinuskokin sai alkunsa, kun joukko ihmisiä alkoi palvomaan ihmisjumalaa Jeesus Kristus. Sinänsä en tiedä onko mielikuvitusjumalan palvominen yhtään ihmisjumalanpalvomista järkevämpää.

      • Kristinuskon alku suoraan lukion opetuksesta

        Kristinusko on syntynyt ensimmäisellä vuosisadalla silloisessa Rooman valtakunnassa. Kristinusko on saanut alkunsa Jeesus Nasaretilaisen opetuksista noin vuosina 26 - 30 jKr. Jeesus ei kuitenkaan perustanut uskontoa, sillä kristinuskoa ei ollut vielä Jeesuksen eläessä, se syntyi vasta Jeesuksen kuoleman jälkeen.

        Varsinaisesti kristinusko alkoi helluntaina alkuseurakunnan keskuudessa. Jeesus ilmestyi tuolloin opetuslapsilleen, kymmenen päivää ylösnousemisensa jälkeen. Pyhän hengen vuodatuksen jälkeen opetuslapset levittivät uutta uskontoa kastamalla ihmisiä Jeesuksen Kristuksen nimeen. Opetuslapset erosivat juutalaisista uskomalla, että Jeesus oli ollut luvattu Messias. Ensimmäiset kristityt olivat juutalaisia, joita sanottiin nasaretilaisen lahkoksi. Myöhemmin tästä lahkosta tuli kristinusko, ja se eriytyi juutalaisuudesta omaksi uskonnokseen.(Apt.2)


    • Eipä sillä nyt isoa eroa ole palvooko rokkitähtiä vai jeesuksia.
      Samanlaista lapsellista touhua.

    • Hehhah_

      << Hänen kuviaan on joka puolella ja häntä ylistetään pääuutislähetyksissä jopa ihmisen yläpuolelle. >>

      Jotenkin kuulostaa tutulta.

      Eikö vaan, että Jeesuksen kuvia on joka puolella ja häntä ylistetään ihmisen yläpuolelle (no, onneksi Suomessa enää vähemmän) ? Ei se siis muutu miksikään olipa kyse Jeesuksesta tai Kimistä.

      << Onko tämän päivän länsimaalaisissa ateisteissa kiinnostusta mukaan? >>

      Kyllä tuollaiset palvontamenot vaikuttaa lähinnä vastenmielisiltä, joten epäilen, että ateisteista saisi mukaan palvomaan yhtään ketään - olipa se palvottava sitten muinainen ihminen, josta kerrotaan tarinoita, jotka eivät takuulla pidä paikkaansa, tai sitten valtiojohtaja, josta kerrottavat tarinat eivät takuulla pidä paikkaansa. Luulen, että ennemminkin kristityissä olisi tuollaista vetoa, että jotain pitää palvoa. Heistä voisi löytää Kimin seuraajia paremmin kuin ateisteista.

      << Jumalan vaikutus on ihmisissä luonnollinen reaktio >>

      Uskontoon liittyy hullaantumista, joka on luonnollinen reaktio, mutta sitä ei aiheuta mikään jumala. Se on ihan ihmisen oman mielensä tuotetta. Tällaisia tuntemuksia tulee ihmisille, joita on johdettu harhaan uskomaan, että olisi joku jumala tms.

    • aloittajasirkka

      Rukoileminen ei kuulu ateismiin, mutta pääperiaatteet liittyvät rauhaan. Ihminen joka
      uhkaa ydinaseilla, tai on muuten egoistinen johtaja, ei herättele rauhaa, vaan vaatii palvontaa, mutta siitä ei synny luottamuksen tunteita. Rukousta voidaan verrata hiljentymiseen ja meditaatioon ja se on syvällinen hengellinen teko, " multitask" missä ikään kuin jakaannutaan. Ihmiset meditoivat koska haluavat myös fyysisesti rauhallisen olotilan. Se johtaa pysyvään rauhaan ja onnellisuuteen, ei suinkaan hurmokseen.

    • Sie haastat jumalast ko siu pittäis haastaa jumalist.

      Ei ihmisil oo vettoo vain yhtee jumalaa, vaa monnii erilaisii. Iha sen mukkaa, millasii jumalii häne lähipiirissää pijetää olevaisin.

      Eikä ihmiste syvämmis asu vaa yht jumalaa, vaa miljoonii erilaissii. Jokaisel o ain oma omanlaisens jumala. Hyvil ihmisil hyvä ja hankalil ihmisil se jumalakkii o hankal.

    • Entäs ne lukuisat seuraajat, joita tälläkin hetkellä monilla kristukseksi julistautuneilla hengellisillä johtajilla on ympäri maailmaa. Eivätkö he usko ja palvo kristustaan, mikä ero uskolla ja palvomisella tässä on?

    • sirkkaosastolla

      Rukoileminen on puhdistautumista ja on täysin mahdollista saavuttaa vuoropuhelun kaltainen tila Hengen kanssa. Onko se sitten Jumala vai oma henkiopas. Joka tapauksessa voi tulla ihan breeze valtavia ideoita ja säännönmukaisuutta elämään. Siksi. Voi vain uskoa mitä vilpitön ateisti saa rukousvastaukseksi. Jumala on niin suuri voima ja käsite, että asiat selviävät parhaiten ainoastaan vilpittömästi rukoilemalla. Kehoitan ateisteja ennakkoLUULOttomuuteen. Nykyisin on kesäisin retriittejä eli hiljentymistä myös liikemaailmassa ja isojen yritysten bosseja on mukana. Rukous antaa lisää valmiuksia luovaan ajatteluun ja tiivistää yhteisöllistä ajattelua. Kun puhutaan rukouksen voimasta, se ei ole sananhelinää. Ateistit ovat kaukana asiasta, mutta ei koskaan liian kaukana.

    • Idolilla ja tavallisella ihmisellä on se ero, ettei idoli haise, koska häntä katsellaan TV:stä, kuvista ym. medioista mitkä hajuja ei välitä.

    • Hihhulimeoninkiä

      Samantapaisia sokeaa palvontaa näkyi kesän 2017 persujen puoluekokouksessa kun kädet pystyssä, naamat hikisinä pomppivat ylös alas Halla-ahoa palvoen. Näytti ihan mielipuolisella. Ei ihme, että puolue hajosi jä järkevät lähti.

    • Miksi mediassa käytetään sanaan, jumalanpalvelus? Lienee kyse on palvonnasta (fanituksesta) ja jo "kymmenen käskyä " aloittaa palvonnan. Lainaus Wiki.

      20:3 Älköön sinulla olko muita jumalia minun rinnallani. 20:4 Älä tee itsellesi patsasta äläkä mitään kuvaa mistään, mikä on ylhäällä taivaalla tai alhaalla maan päällä tai vesissä maan alla. 20:5 Älä kumarra niitä äläkä palvele niitä, sillä minä, HERRA, sinun Jumalasi, olen kiivas Jumala. Minä vaadin lapset tilille isien pahoista teoista kolmanteen ja neljänteen polveen saakka, jos he vihaavat minua, 20:6 mutta osoitan armoa niille tuhansille, jotka rakastavat minua ja pitävät minun käskyni.
      20:7 Älä lausu turhaan HERRAN, sinun Jumalasi, nimeä, sillä HERRA ei jätä rankaisematta sitä, joka lausuu hänen nimensä turhaan.

      • koodaaja

        Tämä on takuulla ihmisen tekstiä. Mutta erittäin hyvä huomio. Raamatussa on paljon ihmisen omaa henkeyttämää tekstiä. Jos verrataan koraanin, niin erot ovat valtavan suuret. Jeesuksen oma sanoma kokonaisuudessaan on ylivertainen ja Pyhä.


      • koodaaja kirjoitti:

        Tämä on takuulla ihmisen tekstiä. Mutta erittäin hyvä huomio. Raamatussa on paljon ihmisen omaa henkeyttämää tekstiä. Jos verrataan koraanin, niin erot ovat valtavan suuret. Jeesuksen oma sanoma kokonaisuudessaan on ylivertainen ja Pyhä.

        Ihmeitä tekevästä Jeesuksesta ei ole olemassa minkään moisia todisteita. Varmasti pari tyhatta vuotta sitten oli olemassa Jeesus-nimisiä miehiä mutta tämä Raamatun Jeesus ei ole "julkaissut" mitään sellaista joka voitaisiin osoittaa , että em. mies on ollut olemassa.

        Kreikan filosofian jälkeläinen Platon on " julkaissut" teoksia kuten opuksen Valtio. Ym.ja tämä mies syntyi 433 v. eaa .


      • koodaaja

        vahinko on ettei niin viisas ihminen kuin epikuros ole tiimissä


      • koodaaja kirjoitti:

        vahinko on ettei niin viisas ihminen kuin epikuros ole tiimissä

        Älä muuta sano. Sitä elämäniloa E. jakoi puutarhassaan : )


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      76
      3496
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      565
      3287
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      41
      3004
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2092
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      1911
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      316
      1888
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1865
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      143
      1506
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1301
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1282
    Aihe