Porinapata C

Ali-Baba

Ja laitetaanpa seuraava porina itämään entisin toivotuksin

330

201

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ali-Baba

      Kovasti ovat kirjoittajat naama ruudussa vahtimassa kansallista hiihtomenestystä. "Erittäin juoppo" noin 80 v serkkutyttöni oli erään kaupungin harrastelijanäyttämöllä näyttelemässä tosi juoppoa perheenäitiä. Mainiosti se rooli sattui hänelle. Ei tarvinnut edes näytellä jotta näytteli loistavasti! :)

      Ite mietin kun vielä on aikaa autonvaihtopäätöksen tekoon, että panisinko kenties tonnin lisää aiottuun vaihtobudjettiin ja katsoisin joko alkas irrota Citroen Picassoja sillä uudemmalla korimallilla.

      Tulipahan todettua, että hyvin pääsen sisään Renault Scenicin ja Meganen ovista. Itse asiassa paremmin kuin Lagunan, missä on hyvin matalat ovet. Se on se ovi autossa sellainen merkillinen juttu että siinä yhdellä sentilläkin pysytilassa on erittäin suuri merkitys

      • Dr.Whoo

        Autoista puheenollen, niin jopa meikän limusiini pitäisi katsastaa. Pelkkä muodollisuus, mutta kertoo siitä että olis vissiin kohta jo aika kattella nuorempaa miunkin. Siis autoa.

        Mutta kun fossiilisilla polttoaineilla ajaa vain vanhat fossiilit, miun pittäis miettiä nykyaikaisempia vaihtoehtoja. Kaasua tulee vain silloin tällöin sanonko mistä, mutta ei tarpeeksi, joten kaasuauto ei siis tule kysymykseen. Sähköautoonkin liittyy pari pulmaa. Kuten onko tämän päivän sähkötekniikka jo parin vuoden päästä muinaistekniikkaa?

        Mutta harrastelijathan pärjäävät jopa jollain ranskanpullalla, mie tarvihenkin oikian auton.

        Ja mitä hiivattia, eikös täällä kukaan ole keksinyt koko viikon aikana uusia arvonimiä kirjoittajakollegoille?


    • Ali-Baba

      Se on varmaan meitin Pehtoorikin joutunut Zetorin huoltohommiin, kun ei hääkää ole esiintyny enää auringonnousun tuntien jälkeen.
      Sivumennen sanoen ei sitten tippaakaan kiinnostaisi tehdä noita autonvaihto operaatioita, mutta olen kyllä ihan varma, että tuo pitkään ja hyvin palvellut Polle suorastaan haluaa lähteä eläkkeelle ja minä taas vielä tartteisin kauppakassia kun on rahdattava välillä sitä letkumuonaa isosti melko kaukana olevasta apoteekista. Sitäkun ei ole joka apteekissa hyllytavarana vaan pitäis käyvä tilaamassa kun soitellakaan ei voi ja sitten noutamassa. On tässä yksi apteekki melkein jalkamatkan päässä mutta niiden kanssa olisi juuri tehtävä noin

    • Ali-Baba

      Täshä taas malliks "American pehtoorin" kannontasauspalvelua. Kaikki on niin suurta, kannotkin!
      https://www.youtube.com/watch?v=c6he0qsOIpg
      Tässä vaiheessa veikkaan, että helinä keiju jää yksinään voihkimaan mitalipannuun!
      Mitään ei siis oikeastaan saanut, mutta teimme mihin pystyimme!

    • Ali-Baba

      Ja tavan mukaan hiukan linnunlaitto ohjeita russkij baban tyyliin njaapurmuasta.
      Kyllä ne ainakin näissä u pätkissä osaavat tehdä muonaa mistä vaan niin että kyllä ainakin mulle kelpais
      Tosin kyllä muutkin osaavat kuten hollantilaiset uuden pyynnin haringia eli matjessilliä ja argentiinalaiset lihan grillausta
      https://www.youtube.com/watch?v=Sj8Md-nCG7A

    • Ali-Baba

      Siitä oli robo käynyt poistamassa varsin humoristisen suuren kannon silppuamisen suurilla koneilla Amerikan maassa. Se on siis ihan tuurissa kiinni mitkä liitteet saa jäädä ja mitkä ei

      en laita sitä uusiksi kun kerran pois vei, mutta hauska oli

    • Ali-Baba
    • Ali-Baba

      Ja kaikihan me muistamme jo vuosia sitten kirjoitetuista jutuista persiinalaisen torin ajoilta, että valtaossa filippiiniläisistä ei voi elää ilman sikaruokaa. Sen kaikki osat ovat niiden herkkua. Erityisesti potkat ja sorkar keitettynä
      Tässä pätkässä sikäläinen sikahulluttelu viedään vielä astetta pidemmälle täyttämällä ratasgrillattu possuparka lähivesien runsailla antimilla.
      Mitä muuten maailma olisi ilman sikaa sillä se on ylen suosittua Polynesiassa, Filippiineillä Kiinassa, Euroopassa lähes sairaassa mittakaavassa ja jenkkilässä.
      Pitäisikö ihan oikeasti keksiä sikojen ja nautojen tilalle vähemmällä kulukilla kasvavaa lihaa kuten lammasta, kania, kanoja kalkkunoita, strutseja vuohia tai ottaa metsistä eräiden eläinten kuten villisikojen, peurojen ja hirvien liikakasvu pois ja pannulle, kuten eestissä ja ruotsissa sekä paljolti keskieuroopassa tehdään. Taaskaan kaikki eivät ehkä osaa suhteuttaa luonnossa likkuvan syötävän määrää, mutta se on hyvin suuro kautta Euroopan. Etenkin Saksassa, Ranskassa, Sveitsissä, Puolassa, Romaniassa, Ukrainassa, Bulgariasss ja muualla kasvaa sitten helposti lammasta ja vuohta proteiinin tarpeeseen. Se vuohi on siitä tehokas kone, eyyä se lihoo jopa lähes aavikoilla. Kiipeilee puissa hakemassa safkaa ja sulattaa mitä vaan. Todellinen kemisti kuten minä.

      M;inä vähentäisin huonosti kasvavien viljojen ja öljykasvien kasvatusta ja keskittyisin meill niihin mitkä hyvin kasvaa ja tuottaa kuten mansikat, herneet, ohra, kaura, porkkanat, nauriit, lantut palsternakat, mustajuuret, artisokka retiisi sipuli, kaali.

      Ruis ja vehnä kasvavat meillä huonolaatuisen ja sitkottomana joten iitä olisi aina avustettava tuontiviljalla, mutta kyllä jo listaamastani saadaan jusseille itsensa kannattavaa toimintaa jos osoaisivat satonsa oikein markkinoida ja osaisivat innovoida sopivan tilatoiminnan tukemaan omaa satioaan. Sellainenhan on palvaamo, purkittamo, savustamo, m,yös paikallisleipomo ja kukaties pikkuravintola tilalla. Tilalle pitäisi olla rajoittammaton vapaus tuottaa minkävahvuista käymisalkoholia tahansa ja myydä se suoraan tilalta ulos.
      Meren rannalla oleva tilailija voisi tulonlisäkseen vähällä innovoinnilla yhteistyössä paikallisen kalastajan kanssa tuotta ihmisravinnoksi menevää ennen roslakalaa huippuluokan gurmeekalana. Vaikkapa norssia, särkeä, affenaa muikkua, ju name it. Hiukan vaan tarvittaisiin asioista selville ottamista ja jonkinasteista yhteiastoimintaa. Esimerkiksi sellaIsta mitä näilläparilla onnettö,alla ketjulla olemme harrastaneet. Mausteet tulevat viuhuen kommenteista, ei niitäkään tavitse osta

      Kirjolohi jäi mainitsematta. Se kasvaa jo melko pienessä lutakossa ja on omega happo ominaisuuksiltaan maailamn parasta
      Myös meidän PEG letkulaisten ossaa pitisim mottaa huomioonja isontaa se letku 10 cm halkaisijaksi jolloin siitä lurtahtaisi sattumiakin läpi. Vastaavasti kehittää sitä nieluun ohjatavaa ruiskua miä voisi ollla 200 millin ruisku noin 6 millin suuttimella ja suutin riittävän pitkäetteintarviniellä koko 200 millin tuubia. Vaan eipäole kaupassa eikä tarjolla vaikka helppo olisi muotissa miljoonittain tuottaa

      Mie kokeneena ehottelen pikku säätöjä erikoistilanteisiin

      Onneks tuli hankittua se portaaton huippublenderi kun sillä voi hiukan säveltöö.

      Vielä kun saisi psilo taikasieniä ja<uhettua joukkoon niin olisi irrallinen olokinn välillä

      Korkea aika on kannabis vaoauttaa kaikkeewn muyyuntiinSuomessa, Samoion Khat ja moni muu piristi

    • Ali-BaBA

      Mie oun vähän sitä mieltä, että kun ihminen on evoloiotunut selkeäksim sekasyöjäsi niin märehtijää siiyä ei enää,saada takaisin millää. Vgaaniuis tai kasvisrukakäyttö saattavat antaa vitamiinejä, hivenaineita , mutta auttamatta jättävät aivojennja lihasteb´nntarvitsevan rakennemateriaalin saamatta tuottaen heikkolahjaisuuttab suuressa mittakaavassa, mitä olemme jo jusseistan ja vihreiustä nähneet. Kohtuus ja monipuolisuusmkaikessa is the key to happiness and intelligence

    • ali-baba

      Nyt on todellakin robo taas aktiivinen. Se on täysin ennakoimaton. Välillä menee pitkään ettei se poista mitään ja sitten taa se on yhtäkkiä poistelemassa vaikka mitä. Sen kanssa on vaan elettävä.
      Erityisen typerää sen öogiikan puute kuitenkin on, mutta eihän sillä logiikkaa voi ollakaan, konehan se vaan onb.
      Oikeastaan sillä voi olla ohjelmoijiensa logiikka ja moraali, mikä taas välttämättä ei ole "ihmisen" moreaalo :)

    • edson

      Titityy

      se on kevät nyy.

      Auto. En oo koskaan ajanut ranskanleivällä, mutta niinku ali tuossa huomautti, niin yksi tärkeä elementti auton hankinnassa on se, että pääsee ovesta sisään eli mahtuu autoon. Toinen tärkeä elementti minusta olisi, että pääsee pisteestä A pisteeseen B. Juuri siksi valitsinkin auton sijasta kodin, sillä jos matka tyssää, niin ainakin voi heittäytyä pitkäkseen.

      Mutta hei, voi niitä telkun automainoksia. Hilpeimmästä päästä. Niissä valistetaan autojen olevan kuin perheenjäseniä, kivoja kumppaneita, päivän pelastajia ja tekniikat kuin das auto. Joskus niitä oli "turvallinen omistaa" Muistaako kukaan, mistä merkistä oli kyse?

    • edson

      Evoloitua ihmiseksi.

      Puuttumatta nyt tuohon itse evoluutioteoriaan sen tarkemmin, mutta sanon, että jos jumala ois vähänkään viittiny tutustua evoluutioteoriaan, niin ois jättänyt kyllä luomisen sikseen.

      Mutta ku nyt kävi, miten kävi, niin kerronpa yhden aikoinaan telkusta näkemäni lihanhankintakeinon. Tais olla Afrikassa busmannien valtakunnassa. Siellä se metsästäjä juoksi antiloopin kiinni, koska tiesi, että antilooppi väsyy jo viikossa juostuaan pakoon. Ei tartte meinaan ees busmannin kolkata kalloon, kun antilooppi juoksi itseltään hengen pois. Että sellasta maratoonia lihan perään.

      Maratoonista tuli mieleen, että viiskytkilsaa hiihti Hakulinen aikaan ? Entäs kuis pitkälle hyppäs Valkama ?

      • Ali-Baaba

        3.33.33
        7.77


    • edson

      Nyt miul on ongelma, siis ainoastaan nimitysongelma.

      Jos eläin on eläinsyöjä, sitä kutsutaan usein pedoksi. Tämä eläin syö siis elääkseen. No jos taas ihminen, kun on sekakäyttäjä, elää siis myös syödäkseen, niin miksi häntä eli ihmistä olisi loppujen lopuksi kutsuttava?

      Mielestäni siaksi.

      No sika on kyllä kuulemma siisti ja viisaskin eläin, mutta ei kaikki tartte mennä yksyhteen näissä vertailuissa.

    • Dr.Whoo

      Juu, on siinä jumal-ukolla hommaa kun alkoi luomaan ääretöntä maailmankaikkeutta. Tää planeetta asukkaineen lienee vain mikälie epäonnistunut luonnos, tai pelkkä osoitus äijän pirullisesta huumorintajusta.

      Das autosta voisi sanoa sen verran, että päästöhuijauksien lisäksi osa Volkkareista (myös skoda,seat,audi) on täysiä susia. Tiettyjen TSI turbomoottorien jakopää ja dsg automaattilootien ongelmat isoja. Noin 2012 jälkeisissä malleissa näitä ongelmia vähemmän.

      • edson

        Kyl muuten kirkkokansa saattas suuttuu tai vähintäänkin loukkaantua, jos jumalaa ja jeesusta alettais verrata verrattomiin humoristeihin. Ei sen puolesta, minulla, eräänlaisella pakanalle, ei niin kauhia hupi ole jumalaakaan pilkata. Toisin kuin pilapiirtäjillä

        Minäpä laiskana kysäsen, että "dsg automaattilootien ongelmat" ... dsg ??? Tai hei, mä oon laiska, vaikka vastaisitkin, niin miettimään tai ottamaan selvää. Ite tai oikeastaan kumppani tykkää automaatista. 1997 tojota korolla 1.4 aut.

        Muuten, siinäpä se osaongelma, että osa susia, osa ehkä ei. Susi jo syntyessään oli muistaakseni Uno, mutta kumppani ajoi vuosia vanhalla Unolla työmatkojaan täällä ei missään. Ovat jotkut haukkuneet noita italiaanottaria sähkövioista, mutta minusta niissä on sähköä. Joo ja oi, niitä silmiä ...oho


    • edson

      Kun nyt lipsahdin syvämietteisiini, niin kerron.

      En usko, että matkailu avartaa.

      Eläminen saattaa avartaa
      jos avartaa sekään
      mut siniset ei avarra ketään.

      Onkohan luovin hetkeni
      aamuhetki?
      Se selviää
      kunhan luovin hetken
      ja sit sohvalle
      teen retken.

      Apuva, koht kajautan vitosen lauluäänellä virrenpätkän

    • Dr.Whoo

      "Jos eläin on eläinsyöjä, sitä kutsutaan usein pedoksi. Tämä eläin syö siis elääkseen. No jos taas ihminen, kun on sekakäyttäjä, elää siis myös syödäkseen, niin miksi häntä eli ihmistä olisi loppujen lopuksi kutsuttava?"

      Meinasin sanoa että kyllähän ihminen kuuluu petoeläinten lahkoon käyttäytymisensä perusteella. Mutta eihän se ole sinnepäinkään, petoeläin tappaa syödäkseen, ihminen myös omaa lajiaan pelkkää pahuuttaan.

      Toisaalta mitä on pahuus? Saati hyvyys? Pelkkiä sanoja, joille on vaihtelevia merkityksiä eri aikoina ja eri kulttuureissa. Universaalisti kumpaakaan ei ole olemassa.
      Siinäpä miettimisen aihetta?

      Mie lähdenkin tästä pohtimaan asiaa vesille.

    • Dr.Whoo

      Ja, heh heh, het kun mainitsin Das peräisen automerkin, robotin sensuurisensori toimi.

      Hyvä et meittii valvotahan.

      • Dr.Whoo

        Kokkeillaapas laittaa poistetun kirjoituksen alkuosa tähän uudelleen, josko robo poistaa tämänkin viattoman mielipiteen:

        Juu, on siinä jumal-ukolla hommaa kun alkoi luomaan ääretöntä maailmankaikkeutta. Tää planeetta asukkaineen lienee vain mikälie epäonnistunut luonnos, tai pelkkä osoitus äijän pirullisesta huumorintajusta.


    • edson

      "Hyvä et meittii valvotahan."

      Kyl kyl. Ja onneks tulee uusi valvontalakiki. Minnuu ainakin on syytä valvoa jopa nukkuessani. Saatan nähä kiellettyjä unia. Saatan kiroilla ekyptiksi. Saatan keksiä uusia itsensätappokeinoja. Ties mitä muuta.

      Minäpä tässä jään pohtimaan hyvää ja pahaa. Väittävät viisaammat, että hyvyys ei oo kulttuurisidonnainen eikä pahuuskaan kait sitä sitten ole. Pitäs tehä sellaset muunnostaulukot näille määreille. Onhan puntakin kait vaihdettavissa vaikka euroiksi ja maili metreiksi, mistä aasinsillan kautta ...

      Yks selvästi hyvä tuli mieleen. Nyt kun britit eroavat eeuusta, niin vahvat viisumit, ylitsepääsemättömät aidat, rajoille. Eivät meinaan pääse hillumaan yleisurheiluareenoille tonni viidelläsadallakaan tai muilla matkoilla eikä tänäänkään pääsisi se britti hiihtämään viiskymppistä niin helposti

      • Dr.Whoo

        Tuostapa tuli mieleeni yksi amummun hiljattain esittämä ajatelma, että herra edson ei ole ilkeä, vaan paha. Taisi olla tuo paha vielä isolla kirjoitettuna.

        Ei millään pahalla, mutta tulipahan vain mieleeni kysyä mitä kaikkea kukin ymmärtää moisilla sanoilla?

        Nyt kyllä olen jo melkein menossa.


    • edson

      Ei millään pahalla, mutta ...

      Kiinassa syödään koiria. Suomessa taas koirilla korvataan yksinäisyyttä. Tee nyt sitten tuohon joku muunnostaulukko. Eikös se kuitenkin ole Hyvä juttu, jos ei aleta leikkiä ruualla? Äkkipäätään tuli mieleen, että hevosella leikittäessä lihasta tulee sitkeää

      Sitten on taas erikseen se ihmisryhmä, jolla on kahden lapsen, omakotitalon lisäksi koira. Tähän täytyy vielä lisätä, että useat nykyään vielä osa-omistavat hevosenkin.

    • edson

      ABSTRAKTIN AJATTELUN HARMONIA pyrkii siis ajatteluun ja toteaa :

      Ihmisen elo luonnontilassa on yksinäinen, kurja, häijy, raaka ja lyhyt. Nyt herääkin toteamus, että emme elä luonnon tilassa, paitti mä ja se tuntematon sademetsän heimo. Siitä sitten joku voipi ajatella, että elätte muut luonnottomassa tilassa. Jenkkilässä eletään hätätilassa, mutta se ei kuulu tähän juttuun.

      Luonnon tilaan voi alkaa tutustua eläin ja kasvitieteellisissä tarhoissa ja sitten jatkaa tutustumistaan kansallispuistoissa, kesämökeillä, elokuvissa, dokumenteissa ja kivikauden ruokavaliossa.

    • Ali-Baba

      Toiset ne vaan abstrakteja ajattelee. Mie olen yrittänyt painia käytännön aato-ongelmien kanssa ja vieraillut lisää aatokaapoissa. Liekö olen liian tarkka autokaappiaille kun ei ole viela kaappoja syntynyt sillä kaikki tarkastamani ovat toistaiseksi hienoista dokumenteistä ja myyntiesityksistä huolimatta narahtaneet siihen, että yllättäen myyjälle jokin ei toiminutkaan. Yhdessä ei kuskin penkin korkeussäätö toiminut ja se oli jäänyt pikkuihmisten korkealle, Toisessa tänään pyysin myyjää laittamaan radioon FM 94 eli radio Suomen ensimmäiseen valintaan ja kas kummaa radio ei toiminutkaan. Yhtä en vielä eders ehtinyt katsomaan kun myyjä ilmoitti meilillä että laittaessaan auton käyntiin ABS valo syttyi ja taisi olla viallinen ABS anturi. Ilmoittaa sitten kun on saanut korjattua. Yhtä toista kävin Herttoniemessä ihan aluksi vilasees mut se ei ollut edes liikkeessä kun siihen oli tullut pikku vika.

      No katsastusta piisaa 11.03 asti ja sinä päivänä pitää vielä käydä terveyskeskuksessa, mistä voinkin sitten ajaa sen suoraan Tattarisuolle poistoon ja tulla taksilla himaan ihmettelemään mistä ja miten kaakki!
      Sitten vaan etukäteen varmistamaan asioiden olevan kunnossa ja taksilla aatokaappaan rahanivaskan kanssa. Minähän olen kuin Andy MacCoy markka aikaan että aina on muttamakyt donaa taskus! ;)

      • edson

        Kiva kun ilmoitit kuitenkin että henki pihisee

        Autokaupat ovat minulle hirveetä hommaa. Todennäköisesti viel yhden kerran siihen joutuu keskittymään. Juu ja noi kaikki merkkivalotkin, helevata sentään. Ennen oli kaik paremmin. Paitti että ei kait ollut, mutta siitä viis.


      • edson
        edson kirjoitti:

        Kiva kun ilmoitit kuitenkin että henki pihisee

        Autokaupat ovat minulle hirveetä hommaa. Todennäköisesti viel yhden kerran siihen joutuu keskittymään. Juu ja noi kaikki merkkivalotkin, helevata sentään. Ennen oli kaik paremmin. Paitti että ei kait ollut, mutta siitä viis.

        Tuli noista markoista mieleen
        https://www.youtube.com/watch?v=DW_UgRo3Me8

        Suatana ku osais vaikka silmänkääntötemppuja tai taikuutta tai sit ihan vaan muuten vaan huijata tai sit oikeestaan ei. Siis panostan kenoon.


      • Ali-Baba
        edson kirjoitti:

        Kiva kun ilmoitit kuitenkin että henki pihisee

        Autokaupat ovat minulle hirveetä hommaa. Todennäköisesti viel yhden kerran siihen joutuu keskittymään. Juu ja noi kaikki merkkivalotkin, helevata sentään. Ennen oli kaik paremmin. Paitti että ei kait ollut, mutta siitä viis.

        Kyllä on minullakin taatusti viimeinen aatokaappa. On se hommaa. Onneks ei ole varsinaista Aatokuumetta enää, ja voi harkita ostostaan puhtaasti objektiiviseen tarpeeseen ja käyttöön.
        Nyt voisin vaikka ostaa Ladan jos niitä enää olisi kaupan muina kuin monumenttiautoina.
        Suapa nähä mimmoses lumipöllys huamenis heräämme.


      • edson
        Ali-Baba kirjoitti:

        Kyllä on minullakin taatusti viimeinen aatokaappa. On se hommaa. Onneks ei ole varsinaista Aatokuumetta enää, ja voi harkita ostostaan puhtaasti objektiiviseen tarpeeseen ja käyttöön.
        Nyt voisin vaikka ostaa Ladan jos niitä enää olisi kaupan muina kuin monumenttiautoina.
        Suapa nähä mimmoses lumipöllys huamenis heräämme.

        Mitä kaihista parannetut silmäni näkevätkään !

        Ei yöllä ole Hesa sentään hukkunut lumeen ja sunnuntaista alkaa taas aurinkoiset kelit.

        Autokuume ehkä helpottuu : https://www.youtube.com/watch?v=0utbcnllPgs


      • edson
        edson kirjoitti:

        Mitä kaihista parannetut silmäni näkevätkään !

        Ei yöllä ole Hesa sentään hukkunut lumeen ja sunnuntaista alkaa taas aurinkoiset kelit.

        Autokuume ehkä helpottuu : https://www.youtube.com/watch?v=0utbcnllPgs

        Auto objektiiviseen käyttöön. Tuohan ylittää jo vihreiden vaalilauseet.

        "Elä hyvä mies..." Jäi meinaan tuo äskeinen hokema hiukka päällä :) Ei vaan. Tää aamu lähti ihan läpällä käyntiin.

        Mä koitan tässä myös suojella omaa linkkiä ja huijata roboo, kun vastaan itselleni.


      • edson
        edson kirjoitti:

        Auto objektiiviseen käyttöön. Tuohan ylittää jo vihreiden vaalilauseet.

        "Elä hyvä mies..." Jäi meinaan tuo äskeinen hokema hiukka päällä :) Ei vaan. Tää aamu lähti ihan läpällä käyntiin.

        Mä koitan tässä myös suojella omaa linkkiä ja huijata roboo, kun vastaan itselleni.

        Enpä pystynyt suojaamaan linkkiä, mutta kun kirjoittaa tubeen hauksi PILAPUHELU: Mustalainen ostamassa autoo nettiautosta, niin jo vain saa nauraa.

        No kun nyt naurusta tulin puhelleekseni, niin tokan jakson katsottuani M/S Romantiikka risteilyä, niin kyl vieläki naurattaa.

        Mutta kyllä naurattaa myös Pirjo ja Luottomies


    • Ali-Baba

      Aaaaaargh!
      Ymmärtääkö kukaan mielenkiintoasni tätä bjenaläistä ulkoilmaskamiinaa ja wukkia kohtaan. Tämämkamiin kun voisi laiyttaa toimimaan lämmiottäjänä jas ruokakuskusen ihan sotavoimien kenttämasjoitus ja keittiö keskukseen.
      I like it. Myös siitä sapuskassta mitä sillä syntyy
      Talvellakin löytyisi kuivaa puuta lämmittämään ja jokunenkiinnisaatu jänis ja pyy mukana raijattuja perunoi vähön maustamaan.'Ja nykyisinhän matkassa kulkee kovin keveäst kuivatut kasvikset pussissa missä vähäisestä pussista saadaan joukkueelle tarpelline keripukin estolisä
      Kun itse olin laivastossa 654/1 lähdössä niin meillä oli talvileirillä vielä v. 42 purkitetuuja muonia kuten hernaria ja säilykelihaa. Vanikkahan säilyy ikuisesti ja pehmenee syötäväksi teehen kastettuna

      • Ali-Baba

        Kävipä taas näin jälkikäteen luettuna painovihrepaholainen kyläilemässä. Onneksi te kaikki muut suhtaudutte normaalisti näihin vanhojen taittovhreisten silmien tuotoksiin kiipparille


    • Ali-Baba

      Ja täs varsinkin pehtoorille aamupalaksi vaihteeksi tanskalaises keittiös duunattua lihapullajauhoa punakualilla. Ei pahalta näytä ja jokunen makukin saattaa löytyä. Tommoseen jauhelihapanokseen olisi ihan hyvin voinut jauhaa joukkoon niitä maksoja, munuaisia tms
      https://www.youtube.com/watch?v=0izj7Jk_NdU
      Tätä voisi likatkin katella sen sijaan että muistelevat jotain keitossa killunutta rasvaista luussa kiinni olevaa sitkeää palaa.
      Vanha sanonta ihan perustellusti kyllä sanoo, että llun vieressä on liha parasta
      Huomasi tuolla kaukomaillakin että jois tekivät kanacurrynsä fileest ja luuttomasta niin kunnon makua ei syntynyt. Tekevätkin niitä lähinnä turisteille omissa safkoissa kanassa on aina luut meses

    • edson

      "bjenaläistä ulkoilmaskamiinaa ja wukkia kohtaan."

      Kuhan yövuoro herää ja laittaa uudestaan klipin tänne, niin katsotaan. Muuten. Tuli taas mieleen sellanen ihan älytön juttu.

      Jos ne kovasti viinaan kallistuneet ja suorastaan kiikkiin jääneet ns. juopot kykenisivät hiukka kovempaa kiertämään korkit kiinni ja pidentämään ryyppyjen välejä, niin heissä olisi ainesta elää siististi erilailla. Ensinnäkin he ostaisivat kimpassa kunnon sotilasteltan ja kunnon keitinvehkeet. En nyt meinaa mitään hernekeittovehkeitä.

      Tää on aamun ratoksi luotu jatkokertomus.

      • edson

        Ja jatkuu

        He etsisivät kunnon leiripaikan, mistä kohtuumatka kauppaan. Talous pysyisi kunnossa, kun ei olisi asuntovelkaa ja vuokraa. Joo ja jos velloksia olisi vaikkapa kuusi, niin 6 x 500€ = 3 000€ jäisi joka kuukausi yhteiseen pottiin, sillä ...


      • edson
        edson kirjoitti:

        Ja jatkuu

        He etsisivät kunnon leiripaikan, mistä kohtuumatka kauppaan. Talous pysyisi kunnossa, kun ei olisi asuntovelkaa ja vuokraa. Joo ja jos velloksia olisi vaikkapa kuusi, niin 6 x 500€ = 3 000€ jäisi joka kuukausi yhteiseen pottiin, sillä ...

        eivät he kaupasta hakisi kuin sokerit, suolat ja hiivat. Ruokaa olisi lähistöllä, vaikka niitä kaupunkipupuja ja kesällähän voisi istuskella mato-ongella.

        Ja kamina pitäs tietty olla ja vuorotellen partioitaisi polttopuun etsiskelyssä. Samoin yhteispeli pelaisi kipinävuoroissa ja korpikyyneleen valuttamisessa.

        Mutta voi surkeus sentään. Valtion suojeluksessa oleva viina, se vain on vienyt tai tulee viemään ... hunningolle aina vain loppujen lopuksi useita. Ei veisi, jos olisi edes pieni kipinä siitä, miten voisi elää muutenkin, siis toisenlailla.


      • Ali-Baba

        Yövuorossa sattuu ja tapahtuu!
        Luultavasti kamiinalinkki on jo kadonnut
        laivastossa oltiin 64/1-65 lähdössä 11 kk. Helmikuussa sisään, Tammikuussa 65 ulos


    • edson

      "Minulla alkaa uusi matka" sanoo hillotolppia nuoleskeleva ylensyönyt.

      Olipa ilouutinen ja herkee minulta aatos kahdesta matkakohteesta. Eka on pesti Korkeesaaren lautan klovniksi.

      Jos ite saan valita matkakohteen, niin ottas nyt mukaan sen täystorvelo Elon, "duunari" Lindströmin, talibaani Niinistön ja voi voi sitä Terhoa, ei yks osajärkinenkään jää kaipaamaan, paitti Ukkola ... niin niin, siis se vuotava kumilautta ja tervemenoa. Kohteesta ei välii, kuhan on pitkällä ja mieluummin saaressa

    • edson

      Ja nyt kansainvälisille vesille

      Alkoi 1.3.2015 kello 10.00, päättyy 7.3.2015 kello 19.00 UTC 02, ainakin viime vuonna ja, jos haluu pidättäytyä ihan vaan Suamessa, niin sitten vaan katse almanakkaan 18.–24. heinäkuun välille

      Minuu ei niin kiinnosta, vaan katsoin vielä tubesta parisuhdeterapiaa. Kirjuutin hakuun, että ISMO parisuhde. Voi robo, voi robo

      • edson

        Kello on varttia vaille lörtti

        ja pääsee ansaitulle iltavuorolle


    • Ali-Baba

      Mie täs välil kävin tarkastamassa yhden vähgän nuoremman ja numeroo suuremmalla koneekka varustetun Lagunan. Siinä nyt näytti kaikki toimivan. Ajoin pikku kiekan ja tarkastin kaikki toiminnot ja kaikki pelitti. Helmikuussa katsastettu eli katsastusväliäkin on pitkästi.
      Se olisi siellä noudettavissa jos päätän sen ottaa. Radiovikaisen auton radiota eivät saaneet toimimaan eli se putos kuvasta pois.
      Siis asiat mnevät omaa rataansa
      Tällä menolla kohta on katsastettu ja mahdollisesti jonkun aikaa ongelmaton kaakki alla.
      Nyt voidaan vähäksi aikaa keskittyä abstraktimpaan politikointiin. Esimerkiksi sanomalla Timolle kiitos pitkästä urakasta ja hyvin viime vuosina kerätystä hillosta

      • edson

        Minäkin kiitän ... eiku pelkästään moitin pitkästä kurasta, mutta kiitän, että huomas vihdoin itekin lähteä. Viel kun saatais sen lähetyssaarnaajatkin rajan toiselle puolen.


    • Ali-Baba

      Hiton painovihrepaholaiset. On ilmeisesti alettava taas oikolukemaan ennenkuin lähettää. Sen verran tulee niitä tuttuja sivulyöntejä eli naapurikirjaimia

    • Ali-Baba

      Tämä aikomani auto on sellainen että jos siihenkin sitten yllättäen joku vika ilmenisi niin ei paljoa kirpaise vaikka antaisi sillekin monon kuvan peräpeiliin. Myös sellainen että eipä tule kaskovakuutuskulujakaan vaan on omavakuutuksessa niinkuin norjalaisten sotalaiva Helge Ingstad

      • edson

        Omavakuutuksesta kaskoon ja takaisin eli poikki ja päälle. Nelipyöräkodossa ainoa mahollisuus.

        Ja koht sitä startataan. Viimeistään huhtikuun alussa. Ensmatka lienee Tampereelle, missä sekä kumppani että mä tutkitaan ultraäänisesti ja kogninaalisesti. Voipi olla tai sit ei turhaketutkimus, mutta ku ilimanen miinus matka


      • edson

        Mulla seisoo kaksi monokuvallista autoo pihalla puskassa. Jos oisin purkaja, mut kun en enää sitäkään. Muistoja menneistä ja toisella voin kurvailla salaa vaikka postilaatikolla tai sitten pellolla peräkärryn kanssa


      • Cee-Lila

        Miksi et Ali ota leasingautoa, maksat esim alle kaksisataa kk bensat ja vakuutuksen, aina on uusi auto alla, jos ostaa esim 1500-2000 e maksavan ritsan, joka on juuri katsastettu kai sillä vuoden ajaa ja sitten vaikka paalaimeen. Ei tule sen kalliimmaksi.

        Eikö nyt ole voimassa vielä sekin, että jos ostat uuden auton, saat vanhasta 3 tonnia paalausmaksua. Mutta kuka sitä nyt tässä iässä aivan uutta ostaa? Paitsi jos ajattelee että jää perinnöksi pojalle/tytölle hyvä auto.


      • Ali-Baba

        Siinäpä se! En kuitenkaan ihan 1500-2000 euron autoa osta mutta halavan kuitenkin.
        Se on niin että liising jää pois ilmanmuuta eräänlaisesta taloudellisesta edustaan huolimatta ja juuri siksi, että ei voi olla varma onko enää huomenna edes hengissä. Siksi ei tule mieleen tehdä mitään jatkuvasti juoksevia sopimuksia jota onneton muusikko joutuisi setvimään. Ei hän edes halua minkäänlaista autoa kuten ei toinen poikakaan siellä Saksaassa missä hyvää vankkuria halvalla on koko maa täysi. Se on vaan minulle niin että pääsen kauppaan ja apteekkiin niin kauan kuin ajokortti on ja senkään uusimista marraskuussa milloin se tulee kysymykseen ei voi taata.
        Silloin yhtälö on sellainen että jos nyt jatsastettu auto kestäisi vaikka 5000 kilometriä niin kaikki mahdolliset kauppa ja hupiajot mahtuvat siihen sen ajokortin voimassaolon ajalle. Siksi minäkin olen päätynyt ns. monokuva vaihtoautoon niinkuin päädyin edellisen polleni hankkiessani silloin joskus. Se palveli ansiokkaasti kymmenkunta vuotta. Nyt on sata varmaa ettei elä kymmentä vuotta lisää. Jos saa taas ajokortin ja pihisee niin ei ole mikään ongelma ostaa taas vaikka kerran vuodessa katsastettu auto sitten monotettavaksi. Toista on nuorilla miehillä kuten Dr Huulla ja Edsolventilla joka joutuu ylläpitämään Diesel kotia kauppakassin lisäksi

        Minä jopa ihan pienen hetken olen harkinnut siirtymistä julkiseen, mutta lykkään sitä nyt ainakin yhden monotettavan ja paalattavan verran, kun on sitä riivatun painavaa letkuruokaa kaukana olevasta Malmin Y apteekista haettava


    • Ali-Baba

      Ennenkuin yönäkö tulee kirotusvihreineen, niin laitan tähän sian ystäville hienon Vindaloo sian valmistusfilmin Goalaisesta eli Portugalilaisen siirtomaan paikallissovellutus portugalin sikaperinteestä.
      Hiton hienoa masalaa tekivät tuolla murskain sekottimella
      https://www.youtube.com/watch?v=Ad9GtCjNpBw

    • Ali-Baba

      Hiljattain oli Ylellä ohjelmaa sisäelinten katoavasta käyttökulttuurista.
      Skottien Haggis on edelleenkin voimissaan ja siihen menevät lampaastakin melkein kaikki ohraryynien kanssa.
      Tässä mama slobowich mainiosta keittiöstään näyttää miten tehdään hienoa ryynimakkaraa mihin uppoavat myös kaikki löytyneet sisäelimet keuhkot ja sydän mukaanlukien
      Kyllähän meikäläinenkin palviryynäri on tosi hyvää, kuka sitä pystyy suun kautta nielemään
      https://www.youtube.com/watch?v=Us1mxpQltK0

    • Ali-Baba

      Robo vei tuosta pois yhden ruokavilmin. Siinä oli ilmeisesti kiellettyä porsasta raaka aineena. Siinä näytettiin miten portugalin siirtomaassa Goassa valmistettiin itse tehtyä tuoretta tulimaustetta, masalaa, ja miten porsakappaleet muutettiin syötäviksi hienon kastikkeen kanssa. Muistutti siihen masalapohjaan ja sianrasvapohjaan tehdyltä läskisoosikastikkeelta.
      On se robo kaikenmaailman asioista huolissaan.
      Ajattelin tarjota sitä pehmoisten pehtoorille vaihteluksi kun siitä olisi innostunut kuluneemmatkin makuhermot. Ainakin savua olisi suusta noussut ja mekäläinen olis virtuaalisesti nauranut itsensä käppyrälle ajatellessaan miten pehtoori juoksee suu savuten pitkin pihaa etsimässä jäähdytystä kapsaiiinille

    • ali-Baba

      Ceelle, joka on autoasiantuntijamme ja suuren hienon 2.4 litran limousinen omistajatar täytyy mainostaa, että tämä katsomani oli myös päältäpäin priima kunnossa ja kaksilla aluvanteilla. Penkitkin kuppi nahkapenkit. Kone 2 litrainen kun entisessäni oli vain 1.8 litrainen. Kaikki varustukset.
      Siinä on tavallaan vanhan wankkurin ostoetu, että voitte saada yllättävää luksusta mikä ei kalliimmassakaan uudessa ole automaattisesti mukana. Itseasiassa oli tarjolla melko tiukka 3.3 litran Chrysler voyager himpun yli 3 donaa eli hyvin budjettini sisäpuolella. Sitten kuitenkin ajattelin että joku tolkku se on vanhuksellakin oltava. Mihin hittoon tartteisin lähes panssarivaunua 7 hengen luxus matkustamolla ja 20 litran kaupunkikulutuksella? Ne ovat toisaalta niin kestäviä että ihan hyvin voisi ostaa vaikka 25 vuotta vanhan ja se senkun vaan sätkis kunhan muistaa tilata tankkiauton pihaan viikottain.

    • Ali-Baba

      Tässä Kivikylän ryynimakkaraa mikä antoi minulle sytykkeen alkaa jokokeilemaan kiinteää ruokaa suun kautta.
      Voin aloitta pehmeillä kalapuikoilla harjoittelemaan sillä sen saa kielenkin paineella silputtua. Ongelma on siinä että kun kielen juurtäki leikeltiin niin ne arpiokudokset ovat sen jäykistäneen ta paiovaikutus ja toiminta on heikennetti ja nyt alussa olemattomiin.
      Homman taika on siinä että saanko jauhetin kalapullan siirrettyä nieluun kun nielu on todetusti huvin auki ja 5o ml ruiskulla tavara menee suoraan kitaan ja alas.'
      Ehkä voisin j jossain kallistusasennossa laittaa huhtelunestettä lkielellä jauhetun kalapuikon perään ja saada sen nieluun.
      Pakkohan se on alkaa kokeilemaan. Voin nyt kyllä hätätilasnteessa ruiskuttaa vaikka kastikkeita ja kermaa sekä öljyjä nieluun.
      Eihan mitään kokeilematta saa aikaan. Lääkäreiltä ei kylläkään ole tullut minkäänlaista vihjettä miten voisi kokeilla ja minkä verran riskeerata

      Antakaa hyviä ehdotuksia jos jollain on sillä kohtahan tässä menee hermot kaikki hienoja ruokavilmejä vain muille lataillessa

      Mitä tulee jälkikasvuun, niin kaiken ne laskevat vain rahassa ja jos vähällä vaivalla ei paljon tienaa niin ei kiinnosta.
      Onneksi vanhempi poikani on myös joutunut opiskelemaan ja tekemään oikeita töitä nykyisen elintasonsa eteen ja ei näytä aivan puhtaasti rahassa kaikkea mittaavan

      Tuon verran henkilökohtaisia asioita katson voivani kertoa niin ettei niistä saisi omaan tarkoitukseen väänneltyä pahaa asiaa tai loukkauksen yritystä

      • ali-baba

      • aurora5

        Koska minua eivät tuntemattoman kirjoittajan perheasiat kiinnosta, kommentoin vain viimeistä kappaletta. Näen sen vainohullussa vihjailussa itsensä euforiseen vihaan kiihdyttävää someraivoa.

        Ei se ressukka pärjää ilman minua. Kiltit naiset eivät tyydytä sen voitonhimoa. Kilttejä naisia ei saa edes lietsottua vihaan vanhoja elämäläisiä kohtaan.

        Miten voi mies olla noin säälittävä? Heittää hanskan itseään vanhemman naisen naamalle, jotta saisi tästä vastustajan.


      • edson
        aurora5 kirjoitti:

        Koska minua eivät tuntemattoman kirjoittajan perheasiat kiinnosta, kommentoin vain viimeistä kappaletta. Näen sen vainohullussa vihjailussa itsensä euforiseen vihaan kiihdyttävää someraivoa.

        Ei se ressukka pärjää ilman minua. Kiltit naiset eivät tyydytä sen voitonhimoa. Kilttejä naisia ei saa edes lietsottua vihaan vanhoja elämäläisiä kohtaan.

        Miten voi mies olla noin säälittävä? Heittää hanskan itseään vanhemman naisen naamalle, jotta saisi tästä vastustajan.

        "Koska minua eivät tuntemattoman kirjoittajan perheasiat kiinnosta ..."

        Hei aurora, ei aleta pliis. Paiskasin minäkin tosin pyyhkeen naamalle, koska eipä kiinnosta vieraat miniät sun muut lapsenlapset. Toisaalta sinuahan ovat nämä tuntemattomien perheasiat kyllä toisaalla kiinnostaneetkin.

        Tässä ei ollut vastustajahakuisuutta.

        Mutta mielenkiintoista on se, että itseään vanhempaa ja naista pitää aina pitää jotenkin "koskemattomana". Samoin miestä, joka on itseään vanhempi. Jokainen on ikäisensä ja ikä on henk.kohtainen


      • edson
        edson kirjoitti:

        "Koska minua eivät tuntemattoman kirjoittajan perheasiat kiinnosta ..."

        Hei aurora, ei aleta pliis. Paiskasin minäkin tosin pyyhkeen naamalle, koska eipä kiinnosta vieraat miniät sun muut lapsenlapset. Toisaalta sinuahan ovat nämä tuntemattomien perheasiat kyllä toisaalla kiinnostaneetkin.

        Tässä ei ollut vastustajahakuisuutta.

        Mutta mielenkiintoista on se, että itseään vanhempaa ja naista pitää aina pitää jotenkin "koskemattomana". Samoin miestä, joka on itseään vanhempi. Jokainen on ikäisensä ja ikä on henk.kohtainen

        Ja lisään

        Täällä olisi monenlaisiin asioihin kommentoitavaa, jos haluja olisi. Jos jatkat tuolla pelillä, niin kestä sitten myös kuin nainen siitä seuraamukset.

        Voisitte vaikka amummun kanssa miettiä tuolla toisaalla robon heikkoja taitoja erottaa sitä, mitä pitäisi poistaa, mitä ei. Siellähän on vallan kauhia hämmennys robon toiminnasta, hohhoijakkaa.


      • aurora5
        edson kirjoitti:

        "Koska minua eivät tuntemattoman kirjoittajan perheasiat kiinnosta ..."

        Hei aurora, ei aleta pliis. Paiskasin minäkin tosin pyyhkeen naamalle, koska eipä kiinnosta vieraat miniät sun muut lapsenlapset. Toisaalta sinuahan ovat nämä tuntemattomien perheasiat kyllä toisaalla kiinnostaneetkin.

        Tässä ei ollut vastustajahakuisuutta.

        Mutta mielenkiintoista on se, että itseään vanhempaa ja naista pitää aina pitää jotenkin "koskemattomana". Samoin miestä, joka on itseään vanhempi. Jokainen on ikäisensä ja ikä on henk.kohtainen

        En kyllä muista ottaneeni kantaa naistenkaan perheasioihin paitsi että kerran puolustin U:ta Alin halveksuntaa vastaan.

        Vanhempaa, oli mies tai nainen, on aina helppo loukata, jopa fyysisesti. Oletko niin herrasmies, että et ole joutunut "tilanteisiin" esim. kapakka-aikoinasi?

        "Ei aleta, pliis"

        Aletaanpa ja nimenomaan täällä, koska Ali on ominut Elämä-ketjun. Sitäpaitsi Ali lausui "taikasanan", jolla manasi minut tänne.


      • edson
        aurora5 kirjoitti:

        En kyllä muista ottaneeni kantaa naistenkaan perheasioihin paitsi että kerran puolustin U:ta Alin halveksuntaa vastaan.

        Vanhempaa, oli mies tai nainen, on aina helppo loukata, jopa fyysisesti. Oletko niin herrasmies, että et ole joutunut "tilanteisiin" esim. kapakka-aikoinasi?

        "Ei aleta, pliis"

        Aletaanpa ja nimenomaan täällä, koska Ali on ominut Elämä-ketjun. Sitäpaitsi Ali lausui "taikasanan", jolla manasi minut tänne.

        "Aletaanpa ja nimenomaan täällä ..."

        Sopii mainiosti ja pliis, edetään "vanhaan malliin" ja unohdetaan menneet.

        "Oletko niin herrasmies, että et ole joutunut "tilanteisiin" esim. kapakka-aikoinasi?"

        Olen, vaikka en ole herrasmies. Turhan pitkä oli kapakka-aikani. Mutta pahasta suustani olen kärsinyt fyysisiä kolhuja typerissä pöydissä. Ja vain "miehiltä", ja osa naisista on taas ollut pöydissä sen sortin ties mitä, etteivät edes ole tajunneet. Osa toki tajunnutkin ja heittin kanssa jopa heitetään hetulaa facessakin joskus. Sitten on ollut ajanjaksoja, milloin pöydissä ei ollut kuohuvia oikeastaan ollenkaan ja on ollut antoisiakin keskusteluja.


      • aurora5
        edson kirjoitti:

        Ja lisään

        Täällä olisi monenlaisiin asioihin kommentoitavaa, jos haluja olisi. Jos jatkat tuolla pelillä, niin kestä sitten myös kuin nainen siitä seuraamukset.

        Voisitte vaikka amummun kanssa miettiä tuolla toisaalla robon heikkoja taitoja erottaa sitä, mitä pitäisi poistaa, mitä ei. Siellähän on vallan kauhia hämmennys robon toiminnasta, hohhoijakkaa.

        Ei tässä edetä vanhaan eikä uuteen malliin. Pistäydyin, kun "kutsuttiin ".


      • edson
        edson kirjoitti:

        "Aletaanpa ja nimenomaan täällä ..."

        Sopii mainiosti ja pliis, edetään "vanhaan malliin" ja unohdetaan menneet.

        "Oletko niin herrasmies, että et ole joutunut "tilanteisiin" esim. kapakka-aikoinasi?"

        Olen, vaikka en ole herrasmies. Turhan pitkä oli kapakka-aikani. Mutta pahasta suustani olen kärsinyt fyysisiä kolhuja typerissä pöydissä. Ja vain "miehiltä", ja osa naisista on taas ollut pöydissä sen sortin ties mitä, etteivät edes ole tajunneet. Osa toki tajunnutkin ja heittin kanssa jopa heitetään hetulaa facessakin joskus. Sitten on ollut ajanjaksoja, milloin pöydissä ei ollut kuohuvia oikeastaan ollenkaan ja on ollut antoisiakin keskusteluja.

        "Vanhempaa, oli mies tai nainen, on aina helppo loukata, jopa fyysisesti."

        Toi on mielenkiintoinen juttu. Fyysisesti ei ole koskaan ollut tarve koskea, mutta jos joku on koskenut ensin, niin ... tarkoitan siis ns. miestä.

        Henkisesti loukkaan ikään katsomati, jos on tarve. Minulla ei ole estettä sanoa esim. vanhemmalle pedofiilille, sukurutsaajalle tai muuten vain pölyaivolle sitä, mitä aattelen. Tosin kiertäen sanon, ikäänkuin verbaalisen vit**maisesti. Tai kyselen, että kuis menee saparohännän saaneilla lapsilla? Voisin kirjoittaa kokonaisestikin v***u, mutta yks sun toinen "korkeahenkinen" ottaa herneet.


      • edson
        aurora5 kirjoitti:

        Ei tässä edetä vanhaan eikä uuteen malliin. Pistäydyin, kun "kutsuttiin ".

        Sie oot katkera, kirjoitti sykoloki.

        Ei hyvä, jos oikke aina pitää erikseen kutsua.


      • aurora5
        edson kirjoitti:

        Sie oot katkera, kirjoitti sykoloki.

        Ei hyvä, jos oikke aina pitää erikseen kutsua.

        Eikö muka ole katkeruuteen aihetta? Katsopa vaikka se Whon lista niistä Alin minulle antamista "lempinimistä". Ne ovat silkkaa ilkeyttä.

        Pitäkää hyvänänne Porinat ja Elämät.


      • edson
        aurora5 kirjoitti:

        Eikö muka ole katkeruuteen aihetta? Katsopa vaikka se Whon lista niistä Alin minulle antamista "lempinimistä". Ne ovat silkkaa ilkeyttä.

        Pitäkää hyvänänne Porinat ja Elämät.

        "Katsopa vaikka se Whon lista niistä Alin minulle antamista "lempinimistä". "

        Itse keskityn mieluummin keksimään erilaisia lähtötapoja ilman jäähyväiskirjeitä, kiroilemaan ja syämään ruakaa, niinku.

        Sitte ehkä veistän oman ristini ja pystytän sen valmiiksi, koska jälkeläiset ripottelevat tuhkat sinne lähelle, missä asuvat. Turha saatana tuhkan takii matkustaa

        Ristin alle kirjoitan tarinan, että 1. "tässä makaa tyyppi, joka ei välitä siitä, kuseeko joku ristin juureen"

        Porisemiin


      • edson
        edson kirjoitti:

        "Katsopa vaikka se Whon lista niistä Alin minulle antamista "lempinimistä". "

        Itse keskityn mieluummin keksimään erilaisia lähtötapoja ilman jäähyväiskirjeitä, kiroilemaan ja syämään ruakaa, niinku.

        Sitte ehkä veistän oman ristini ja pystytän sen valmiiksi, koska jälkeläiset ripottelevat tuhkat sinne lähelle, missä asuvat. Turha saatana tuhkan takii matkustaa

        Ristin alle kirjoitan tarinan, että 1. "tässä makaa tyyppi, joka ei välitä siitä, kuseeko joku ristin juureen"

        Porisemiin

        Toisaalta hetkonen ...

        Mun pitää järkätä, että "Kusti" kuljettaa tuhkat lähemmäs sinne mis ne jälkeläiset asuvat. Jos yks asuu kauempana, niin jaettakoot tuhkat. Sitten sen jälkeen vasta pesä. Joo ja kyl luotan siihen, että pakanat poltetaan täällä oman ja polttajan keskinäisen kirjallisen sopimuksen mukaan. Meinaan, että hautajaisianikaan en pidä. Ja ristiin ei tuu synt. sillon ja kuol sillon. Pelkkä "eli vaan"


      • aurora5
        edson kirjoitti:

        Toisaalta hetkonen ...

        Mun pitää järkätä, että "Kusti" kuljettaa tuhkat lähemmäs sinne mis ne jälkeläiset asuvat. Jos yks asuu kauempana, niin jaettakoot tuhkat. Sitten sen jälkeen vasta pesä. Joo ja kyl luotan siihen, että pakanat poltetaan täällä oman ja polttajan keskinäisen kirjallisen sopimuksen mukaan. Meinaan, että hautajaisianikaan en pidä. Ja ristiin ei tuu synt. sillon ja kuol sillon. Pelkkä "eli vaan"

        Eikö joku puunkarahka sopisi ristin virkaan kuten Tuntemattoman loppukohtauksessa tai Kyllikki Saaren suohaudalla? Mukaan tuohenkäppyrään kirjoitettu viesti: murhattu silloin ja silloin.

        Sä saat mut aina leppymään ja puhumaan mukavia.


      • edson
        aurora5 kirjoitti:

        Eikö joku puunkarahka sopisi ristin virkaan kuten Tuntemattoman loppukohtauksessa tai Kyllikki Saaren suohaudalla? Mukaan tuohenkäppyrään kirjoitettu viesti: murhattu silloin ja silloin.

        Sä saat mut aina leppymään ja puhumaan mukavia.

        Tätä minä tarkoitin, että mukaviakin voitaisi haastella. Voi olla, että muistan väärin, jos kirjoitan, että "vanhassa mallissa" oli enemmän huumoriakin, mitä ylläpiti myös weepelikin.

        Toisaalta luulen niin, että olen lyönyt läskiksi joidenkin kokemat tärkeätkin aiheet, mutta minkäs luonnolleni voin. Ja se toinen luonne on sit taas se joka taatusti pistää vihaks.

        Juttu on niin, että osaan käyttäytyä, jos viitsin. Yleensä en viitsi.


      • viskisieppotar
        edson kirjoitti:

        Tätä minä tarkoitin, että mukaviakin voitaisi haastella. Voi olla, että muistan väärin, jos kirjoitan, että "vanhassa mallissa" oli enemmän huumoriakin, mitä ylläpiti myös weepelikin.

        Toisaalta luulen niin, että olen lyönyt läskiksi joidenkin kokemat tärkeätkin aiheet, mutta minkäs luonnolleni voin. Ja se toinen luonne on sit taas se joka taatusti pistää vihaks.

        Juttu on niin, että osaan käyttäytyä, jos viitsin. Yleensä en viitsi.

        No jutellaan sitten mukavia Elämän mallin mukaan.

        Juodaanko teillä kahvia vai teetä tai jos jotain muuta, niin juotteko samaa vai eri?

        Toivooko kumppanisi, että olutta tehtäisiin 2 dl pulloissa, koska 33 dl on liikaa?

        Tarvitsetko Wikipediaa vai tiedätkö ulkomuistista, että konjakki ja viski ovat eri juomia, joskaan teillä ei väkeviä juoda, luoja paratkoon, ollenkaan.


      • aurora5
        edson kirjoitti:

        Tätä minä tarkoitin, että mukaviakin voitaisi haastella. Voi olla, että muistan väärin, jos kirjoitan, että "vanhassa mallissa" oli enemmän huumoriakin, mitä ylläpiti myös weepelikin.

        Toisaalta luulen niin, että olen lyönyt läskiksi joidenkin kokemat tärkeätkin aiheet, mutta minkäs luonnolleni voin. Ja se toinen luonne on sit taas se joka taatusti pistää vihaks.

        Juttu on niin, että osaan käyttäytyä, jos viitsin. Yleensä en viitsi.

        Weepeliä kaipaamme kaikki vähänkään hyvää tekstiä arvostavat kollegat. Nykyään Elämäkin on Vauva-osaston haaraliike korkeintaan. Hampaat irvessä jotkut yrittävät pitää sitä elossa kertomalla tosiaan, hah hah, melkein siitä milloin käyvät paskalla. Syy on "väärän kuninkaan", joka hajoittamalla pyrkii hallitsemaan naisvoittoisia ketjuja.


    • edson

      Turvallinen ajaa ja omistaa

      ei ole auto. Esimerkiksi jos tulee tenkkapoo, että kummalta puolen puun kiertää ja jää liiaksi aikaa miettimään, ei todella ole auto turvallinen. Kuolee turvavöihin.

      Ennen omistaisin vaikka keskinkertaista tuottoa tuovia osakkeita.

      Mutta totta viekööt, auto on välttämätön, niin kauan kuin ... alkaa laskea. 800 € kaikki kulut 2018 kauppakassilla. Mutta sattui hyvä vuosi, sillä ei edes öljyjä tarvinnut vaihtaa, vaikka sanovatkin, että kerran vuodessa näin pitäisi tehdä eli teettää. Eikä renkaita uudistaa.

      En tiedä, millaisia hintoja pyytävät ne yhteisautofirmat, mihin voi soittaa ja auto tuodaan ovelle, kun on tarvis.

      Elämä on ...

      • edson

        Turvallinen ajaa ja omistaa ei ole nelipyöräkoti, mutta erilaisin virityksin ihan jees. Esimerkiksi kotivirityksin.

        2018 kaikki kulut 2150 €, mihin summaan sisältyy siis esim. kuukauden matkamme naftalaskut ja vuoden kaikki korjaus/huollot, vakuutukset jne. Tässä tapauksessa olisi syytä laskea myös mukaan se hinta, minkä saattaisi saada, jos vehkeen myisi pois eli "arvo". Mutta en laske mukaan. Pelkät käyttökustannukset vaan lasken.

        Summasummaarum. 2150 800 = 2950 ja jos jaan sen kuukautta kohden, saan pyöreästi 250 € / kk yhdestä kärrystä ja yhdestä kodista.

        Mitä tästä itse päättelen? Yllätyksiä voi sattua, siis turhan isoja remontteja. Muuten kyllä kestämme nuo kulut per kk ja antaahan se lisäksi aivan turhan tunteen eli vapauden tunteen. Ikään kuin ei muuten voisi olla vapaa, kysyn vain.


      • Ali-Baba

        No, niinkuin tiedät niin kyllä minullakin olisi Diesel home jossain versiossa jos ei olisi tullut se ensimmäinen kurkkuleikkaus silloin v 2004 tehokkaasti lopettamaan sellaisen ylläpitämisen. Sille ei olisi löytynyt kustannukseen ja ylläpitoon suhteutettuna tarpeeksi käyttöpäiviä. Siksi silloin päätin että tavallinen polle saa riittää ja sitten kun matkustan otan hotellin tai motellin varsinkin kun ne pää ajelusuunnassani eli Via Baltikalla ja Puolassa ovat erittäin edullisia. Tosin jopa vieläkin kävin uutta pollea etsiessäni myös tarkastamassa Chevroletin Starcraft ja van 20 hintoja.

        Yhdelläkään kolmesta siskostani ei ole autoa kun nuorin luopui omistaan viime vuonna. Vain vanhemmalla pojallani on ja hänkin Hampurin hyvässä julkisessa käyttää sitä vain harvoin.


      • edson
        Ali-Baba kirjoitti:

        No, niinkuin tiedät niin kyllä minullakin olisi Diesel home jossain versiossa jos ei olisi tullut se ensimmäinen kurkkuleikkaus silloin v 2004 tehokkaasti lopettamaan sellaisen ylläpitämisen. Sille ei olisi löytynyt kustannukseen ja ylläpitoon suhteutettuna tarpeeksi käyttöpäiviä. Siksi silloin päätin että tavallinen polle saa riittää ja sitten kun matkustan otan hotellin tai motellin varsinkin kun ne pää ajelusuunnassani eli Via Baltikalla ja Puolassa ovat erittäin edullisia. Tosin jopa vieläkin kävin uutta pollea etsiessäni myös tarkastamassa Chevroletin Starcraft ja van 20 hintoja.

        Yhdelläkään kolmesta siskostani ei ole autoa kun nuorin luopui omistaan viime vuonna. Vain vanhemmalla pojallani on ja hänkin Hampurin hyvässä julkisessa käyttää sitä vain harvoin.

        Totta vieköön, minulla ei olisi nelipyöräkotia, ellen olisi saanut pistosta suoraan päähän eli ehkä jopa auringonpistosta.

        Mä en suosittele kenellekään auringonpistosta, mutta puolustan pistostani. Ihan hölmöö, mutta ... äsken katselin muuten klipin erään tyypin matkalta Pohjois-Epsaniasta Fuengoon eli Fugeen kait sanotaan. Kumppanin kanssa ja ihan jees matka sekin.

        Mä oon laiska noiden hotlien ja yöpymispaikkojen kanssa ja siks tää auringonpistos sopii hyvin mun päähän :) Ymmärrän hyvin tuon sinun automobiilijutun.


    • edson

      Ali pyysi apuva, jottei mene hermot kaikenlaisten soppatykkivideoiden latauksiin.

      "Mitä tulee jälkikasvuun"

      Olen jo onneksi vapautunut aatoksistani, että mitä heidän pitäisi minun mielestäni tehdä tai millaisia heidän pitäisi olla. Olen pelkästään ylpeä heistä.

      Eivät kyllä aina kehtaa olla ehkä seurassani. Se ei johdu hajuista, vaan ehkä joistain tokaisuistani yleisillä paikoilla ja eri kielillä, jopa sekakielillä. Mutta ovathan vielä nuoria, näin ajattelen.

      • edson

        "Onneksi vanhempi poikani on myös joutunut opiskelemaan ja tekemään oikeita töitä nykyisen elintasonsa eteen ja ei näytä aivan puhtaasti rahassa kaikkea mittaavan"

        Liittäisin tähän omasta puolestani, että poikani ovat tehneet koko tähänastisen aikansa töitä, yksi tosi monenlaisia töitä. Työtä on ollut opiskelukin. Oikeista töistä he eivät ole kuulleetkaan, johtuu minusta aika pitkälti, ja rahat ovat riittäneet tasoon hyvin. Vanhin poikani alkutaipaleella soitteli kyllä aika usein, että viittiks vipata, ja aina me vipattiin, mitä kyettiin. Niist on jopa hauskoja muistoja. Mutta on kyllä viiltävää analyysiakin.

        Tuossa jo kirjoitin, että oikeiden töiden kurssin ovat käyneet kanssani. Eli kaikin tavoin olen koettanut selvittää, että kaikki duuni on työtä, mutta että valkokauluksiset eivät aina pysty pitämään kauluksiaan valkeina. Ja duunarit eivät aina osaa. Ja molemmat ryhmittymät pitävät aika joukon immeisiä sisällään, jotka osaavat kyllä puhua.

        Mutta yhen sanon tässä ja nyt. Miniöistä en puhele enkä lapsenlapsista. Sen paremmin kuin sukulaisista tai ystävistä tai niistä, jotka tietävät kaiken. UGH. Mä tiedän riittävästi UGH


    • Ali-Baba

      Lyllä Aurora aina pysyy entisenlaisenaan eli 24/7 istuu suurenmnuslasin kanssa etsimässä voisiko jonkun minun yleisesti sanomani millään konstilla tulkita viestiksi tai mikä vielä mehukkaampaa loukkaukseksi itselleen. Hän taitaa nykyisin elää pelkästään sitä varten.
      Meuhkaa kyllä riittää vaikka kansakunnalle jakaa kun hän pomppaa innoissaan kirjoittimelleen.
      Pateettista, mutta varmaan ei yhtään epäselvää enää kenellekään

      • aurora5

        Ei mun tarvitse tänne erityisesti pompata, koska oleskelen täällä paljon muutenkin sekä kirjoittamassa että muuten vain maailmantapahtumia seuraamassa. Luuletko olevasi niin tärkeä, että vain sinua täällä kyttäilisin? Tosin yhtä vihamielisiä ja siksi antoisia kohteita koko netistä ei hevin löydä.

        Etkö todellakaan keksi osuvampia verbejä kuin 'meuhkata'? Minähän kirjoitan suppeasti ja ironisesti. Jos joku täällä meuhkaa, se olet sinä hillittömine saarnoinesi. Mikäs miehen nyt hiljensi, että maltoit tyytyä muutamaan riviin?


      • Ali-Baba

        Se että sinun rähinöimisesi ei monia sanoja kommentteja enää ansaitse. Mieluiten ei lainkaan
        Yritä etsiä itsellesi sitä kirjoitusseuraa jollain rakentavammalla tavalla. Tosin eihän se taida olla mahdollista


      • aurora5
        Ali-Baba kirjoitti:

        Se että sinun rähinöimisesi ei monia sanoja kommentteja enää ansaitse. Mieluiten ei lainkaan
        Yritä etsiä itsellesi sitä kirjoitusseuraa jollain rakentavammalla tavalla. Tosin eihän se taida olla mahdollista

        Kiinnostaisi tietää, onko sinulla muitakin vihamiehiä. En millään voi uskoa, että kaikki muutkaan sulattavat sinun papillisen ankaraa rankaisutyyliäsi jostain vähäisestä rikkeestä. Olen varma, että joudut useinkin törmäyskursseille netin laajassa maailmassa.


      • Ali-Baba

        Olet perusteellisen väärässä kuten aina


      • edson

        Hei hei kumpainenkin

        Ite oikke halulla joskus etsin ammun sanomisista kaikkee "kivaa" Nyt taidan jättää rauhaan jo vihdoin viimein, vaikka kirjotettavaa oliski. Kyl mä löydän myös Ravulta aiheita.

        Joo ja jos aletaan vihamiehistä ja naisista kilpailuja pitämään, niin mä teen kaikkeni, että voitan ja voitanhan mä.

        Yks juttu. Aurora saa kirjoittaa tännekin, samoin kuin mummeli ja kuka tahansa. Tää on somemaailman sääntö. Mä saan kans kirjottaa ja Ali ja kaikki, jotka haluu kirjoittaa. Mutta kaikkii ei tartte lukee. Sekin on somemaailmassa mahollista. Some on minun "home". Some is my "home"


      • aurora5
        Ali-Baba kirjoitti:

        Olet perusteellisen väärässä kuten aina

        Niinhän sinä sanot. Luulen että äkkijyrkällä luonteellasi suututat monia ihmisiä.


    • Ali-Baba
    • Ali-Baba

      Nyt näytti robo kyntensä ja poisti venäläisen autoilu romutus iloittelun.
      No ei se mitään kyllähän jo entuudestaan tiedämme, että liikenne idässä on oma riski

    • Ali-Baba

      Katoppa pehtoori setä, miten tyylikkäästi baabuska tuottaa potkarullaa. Varmaankin sujurta herkkua, sillä mikä maistuisi paremmalle kuin savupouka lämpimässä hernesvellissä. Minä vielä ruotsalaisten kanssa toimiessani nuorena meripoikana totuin heidän keltaisista herneistä tehtyyn hernesvelliin.

      Kyllä juttu nääs on niin että joka massa sen asukkaat osaavat tehdä itselleen maistuvaa ja yleissyöjälle terveellistä sakuskaa. Sakewmannitkin keksi että ei oile mikään ongelma grillatun schweinehaxen läskin kolesteroli jos muistaa huuhdella sen pois parilla doppelkornilla.

      Tänään käyn hoitelemassa autohommat ja otan vanhan ostamisessa laskelmoidun riskin kun eihän vanhaa voi uuden takuilla ostaa mutta hiton luksuspaketin voi vähän enemmän ajetulle pikkurahalla saada vaikka muuten siitä pitäisi maksaa maltaita kuten aluvanteista ja nahkaistuimista kuppiversiona. Ja autokin on ihan tuttu että heti osaa joka vipoua käyttää ja kaikkia ääniä kuunnella. Samalla retkellä olen suunnitellut viedä vanhan pollen autojen Hietaniemeen Tattarisuon viralliseen poistattamoon. Sitten ollaan riskioston varassa kunhan Hyrylään saa taksin jotta pääsee sen hakemaan. Jos sitten riski nopeastikin toteutuisi niin onneks jäi ylimääräistä taskuun toisen mokoman hankkimiseksi pankkitilin liikahtamatta. Mutta ostaisinko enää on uusi mietintä
      Happoja tulisi noin viistoista lisää entiseen verrattuna. Sama blokki kuitenkin

      Palaan asiaan sitten illemmalla kertomaan mitä tuli vai eikö tullut mitään
      Ihan marginaalisesti nousee autovero ja kenties vakuutuskin mutta aivan merkityksettömiä. Polttoaineenkulutus ei juuri mihinkään muutu. Olen muutenkin aina ajanut hyvin kevyellä monolla ilman äkkikiihdytyksiä ja jarrutuksia eli bensaa on mennyt kohtuullisesti

      Jos ihan oikeesti saan pollen vaihdettua niin hyvinkin voin kesäällä piipahtaa vaikka Naantalissa, Mansessa ja Lappeenrannassa, Baltian lähimaastojen lisäksi ihan aikaa tappamassa ja näköalahurvittelemassa. Niin ja Latviastahan voi aina tuoda vaikka ihon desinfiointi spiritus fortista, Matusalemia, Tullista ja Calvadosta

    • edson

      Kyl saattaa olla fiiliksistä kyse, kun jokin aika sitten ihmettelin kylmyydestä käytettäviä eri ilmaisuja. Taisi olla aamuteeveessä, kun pohtivat, miltä tuntui tulla duuniin, oliko purevaa vai kylmää vai jäätävää ...

      No nyt, kun katson ulos ikkunasta, sanon, että onpa tuhruisen näköistä. Siis harmaata. No, kun eilen paistoi aurinko. Ja mikä riemu, kun juontajat eli toimittajat silmät kirkkaina huudahtavat, että pääsispä Lappiin hiihtämään.

      Mitä eilisestä jäi mieleen? Kaks, kolme asiaa ainakin. Joka uutislähetyksessä kysytään, että voiko Suomeen tulla vielä pakolaisaalto. Ja sit näytetään eduskunnan pylväisiin kiivenneitä ja perään "tietoo", että lentäminen on kohta nollapäästöistä. Oli siis pelkoa ja suoranaista kusetusta eli naamanpesua. Ei sanaakaan siitä, mitä massojen lennättämiset vaikuttavat päätepisteessä muiden päästöjen jatkuvaan kasvuun. Hohoijakkaa

    • edson

      "Kyllä juttu nääs on niin että joka massa sen asukkaat osaavat tehdä itselleen maistuvaa ja yleissyöjälle terveellistä sakuskaa. "

      Kyl kyl, näin on ihan varmaan. Ja se yleisterveyskin on niin monesta jutusta kiinni. Lienee myös menttaalipuolen juttuja. Ja muka pitäs ainakin kävellä, häh. Tai hankkia oma personaal treineri.

      Mutta mutta. Miksi näen vinoutumaa tai ainakin jonkinlaista vääntöä nimenomaa lihansyöjien kommenteissa enempi. Siellä sanavarastoon on kuulunut ituhipit sun muut luonnehdinnat. Sateenkaaret, erilaiset "tädit" ja viherhörhöt saavat kuulla mitä "kansa" ajattelee. Jos jossain kehotetaan edes miettimään lihansyönnin laajoja vaikutuksia, niin johan suomihetero suutahtaa ja vetää
      - herneen nenään
      - kännit
      -
      -

      Onneks tulee aika, jolloin michelinintähdetkin sammuu. Tai telkun kaikki ruokakisat ja kokkisodat.

    • edson

      Back to sixties

      ja sisäistä puhdistautumista : Sydämen asialla kausi 1 ja osa 8. Karavaanit liikkeelle ja hyvää musaa. Oi mikä fiilis taas syntyi.

      Sauna tänään ja siis ulkoinenkin puhdistautuminen ja sit jaksaa kattoo ku Norja voittaa

    • amummu

      Lunta sataa taas. Kuulemma jossain vaiheessa muuttuu vedeksi. Onneksi omistan sontikan ja kumpparit, koska kohta on taas lähdettävä koiralenkille.

      Lounaaksi laitan tänään broilerin paistileikkeestä pataa, johon tulee myös kasviksia, sieniä (huom, Whoo!) ja parsaa. Hyvällä onnella myös paprikaa, jos jaksan sitä pilkkoa. Ruokajuomana on vain vettä - luulisin;)

      Myöhemmin tänään käyn vielä kaupassa, josta lauantain lasagnekekkereitä varten ostan ainakin jauhelihaa, juustoa, tomaattimurskaa, sipuleita, maitoa juustokastikkeeseen, kahdenalaista vihersalaattia, muita salaattiaineita (kaksi vierasta syö Marevania, eivätkä saa syödä vihreätä), mangoja, kiivejä ja mansikoita jälkkärin hedelmäsalaattiin. Patongit meinaan leipoa itse. Viinejä ei tarvitse nyt ostaa, niitä on kaapit pullollaan. Konjakkia, tai miksei kerrankin calvadosia, sen sijaan kahvin kanssa nautittavaksi pitää ostaa, kun sitä ei koskaan tule raahatuksi reissuilta.

      Ja koiralenkki tulikin jo tehtyä. Sisällä olivat taas riehuneet ja tuhonneet yhden tyynyn.

      Ei, en ole väärässä ketjussa. Hyvää päivää kaikille, jotka sen tuntevat ansaitsevansa;))

      • amummu

        Ai niin, unohtui vielä: lauantain kekkerien alkuruoaksi on pororouheella ja Aura-juustolla täytettyjä sieniä ja niiden lisukkeeksi marinoin punasipulia ja munakoisoa. Eikös kuullostakin herkulliselta!


      • Ali-baba

        Tännehän onkin aina saanut kuka vaan kirjoittaa. Täällä ei edes ole vaadittu että sellaisten jotka eivät jotain asiaa ymmärrä tai ei muuten kiinnosta olisi pakko lukea niinkuin joissan toisissa hyvin vahdituissa ja tarkaan osallistujiltaan ja sisällöltään vaalituissa ketjuissa

        Ja nyt etsimään maailmasta ihmeellisiä asioita
        Hitto että käy kateeksi nuo ruokalistan herkut ja varsinkin sen viinikaapin sisältö. Onneks täällä sen saa sanoa joutumatta "mustalle" listalle


      • edson

        "kaksi vierasta syö Marevania, eivätkä saa syödä vihreätä"

        Onks sun lisäksi muita, jotka syövät rauhottavia. Meinaan, että haarukat ja veitset jemmaan ja käsidesiä ja sit kanan kimppuun. Suosittelen myös pelkkää vettä.

        Hu huu hu huu, Whuu


    • Ali-Baba

      No niin, nyt on alla vuodeksi katsastettu uusi Laguna (uudempi), missä ainakin nyt kaikki toimii. Kop kop. Jos lakkaa toimimasta niin sitten taas normaalisti lompsassa olevilla käteisrahoilla taas uudet käytetyt kengät ostamaan. Antiikki on rautaa.

      Tuonne naapuriketjuun kirjoitin vähän meriveden suolanpoistosta kun se tuntui Ceetä kiinnostavan. Heti tuli kuitenkin selkosuominen kielto ketjunj hallitsijalta että tänne ei insinöörijuttuja saa kirjoittaa ja Malmi tapansa mukaan vailla omaa tahtoa ja persoonaa kalkatti stereona perässä.

      No varotaan kirjoittamasta tekniikkaa sinne ja kirjoitetaan seuraavan kerran "psykologiaa" patologisista tapauksista ja persoonallisuusvajeesta ja jätetään ruoka ja tekniikka tänne. Tännehän ei kukaan koskaan ole kirjoituskieltoja tai rajoitteita asettanut edes ilmestyskirjan pedon isoäideillekään tai heidän kelloilleen.

      Yllättäen näyttää lunta hipsivän maisemiin. Sais kyllä loppua tai muuten joutuu taas polle kakkosen päältä sitä harjailemaan

      • aurora5

        "Ceetä tuntui kiinnostavan"

        Varmasti. Eräälle kelpaa tylsempikin aine, kunhan sinä mahtava mies siitä kirjoitat.

        Mitähän tuommoinen putkiaivo psykologiasta ymmärtää?

        Lunta vaan kovasti sinnekin, että joudut kävelemään edes pari askelta auton ympäri.


      • aurora5

        "Malmi" on niitä hyviä ihmisiä, jotka kuvittelevat, että ketjuilla voisi kirjoitella normaaleista arki-elämän kokemuksista. Myös Cee on kiltti ihminen, mutta hän ei ymmärrä, että kannustamalla Alia kertomaan "tieteen ihmeellisestä maailmasta" hän ohittaa ketjun alkuperäisen tarkoituksen.

        Juuri tuolla kiinnostuksellaan, vaikka se olisi vain kohteliaisuutta, Cee on päässyt Alin suosioon, kun taas Rapu ei viitsi edes teeskennellä kiinnostusta "putkiasennuksiin" tai omituisiin luolamiesruokiin. Tuo kiinnostuksen puute on nyt kostautunut siten, että Ali yhdistää Ravun pahojen leiriin minun kanssani.

        Edelleen hämmästyttää, että millä lihaksilla minä näitä naisia voisin manipuloida muuttamaan mieltään yhtään mistään. Koko ympärilleni kehrätty paholaisen isoäiti -stoory on Alin vainoharhaisten aivojen luomaa harhaa. Mies ei kestä osoittamaani kunnioituksen puutetta.


    • Ali-Baba

      Huomasin tuon vaihtopollen taskurahoilla ostamisen jälkeen että vakuutuspaperissa kun vanhasta horsesta oli siirretty vakuutus uuteen että bonus oli 80%. Voiko niin suurta bonusta ollakaan?
      Ja enää ei saanut edes paperisia rekisteriotteita ellei mene erikseen katsastuskonttorilta hakemaan. Taidan mennä kun jos sattuis vielä ulkomailla piipahtamaan niin siellä vissiin on oltava paperiversio matkassa. Kaik systeemit näemmä muuttuu

      • edson

        Juu toivovat, että paperirekkari on mukana maalla maalimassa.

        Jos miulla olis vähän korkeempi bonus, niin joutuis vak.laitos maksamaan, kun lähen liikkeelle.

        Ny ku tääl on useempi, niin siirtykäämme sykolokiaan, sillä vaikka amummu auraa tietä.

        Minä kyllä jättäisin ruoankin sinne tai sit michelineille tai kokkisotaan. Söin just kaalilaatikkoo ala keittiö


      • edson
        edson kirjoitti:

        Juu toivovat, että paperirekkari on mukana maalla maalimassa.

        Jos miulla olis vähän korkeempi bonus, niin joutuis vak.laitos maksamaan, kun lähen liikkeelle.

        Ny ku tääl on useempi, niin siirtykäämme sykolokiaan, sillä vaikka amummu auraa tietä.

        Minä kyllä jättäisin ruoankin sinne tai sit michelineille tai kokkisotaan. Söin just kaalilaatikkoo ala keittiö

        Niin ja jos täällä alkaa koirat hallitseen, niin teen niistä rukkaset heti. Tai koiralenkkii luonnonkuorella. Siin on aina sekin haitta, että kun koirat kuseksii joka paikkaan, niin täälläkin haisee ja sit isomman hädän takii täällä tarttis kerätä vielä shittejä.

        Joo ja jos täällä aletaan läträtä viinin kanssa ja kuuntelemaan oopperoita, niin sitten onkin jo tuho varma. No raid hoitaa kyllä senkin ongelman

        Totta kyllä se, että tänne on aina saanut kirjoittaa vaaroista huolimati ja lisäksi mä kyllä suostun vääntämään rautalankaa, jos ei niinku mene kaaliin.


      • amummu
        edson kirjoitti:

        Niin ja jos täällä alkaa koirat hallitseen, niin teen niistä rukkaset heti. Tai koiralenkkii luonnonkuorella. Siin on aina sekin haitta, että kun koirat kuseksii joka paikkaan, niin täälläkin haisee ja sit isomman hädän takii täällä tarttis kerätä vielä shittejä.

        Joo ja jos täällä aletaan läträtä viinin kanssa ja kuuntelemaan oopperoita, niin sitten onkin jo tuho varma. No raid hoitaa kyllä senkin ongelman

        Totta kyllä se, että tänne on aina saanut kirjoittaa vaaroista huolimati ja lisäksi mä kyllä suostun vääntämään rautalankaa, jos ei niinku mene kaaliin.

        Kannattaa katsoa Yle Areenasta sinne jemmattu uusi ooppera Jää, joka perustuu Lundbergin Finlandia-palkittuun romaaniin. Oopperan on säveltänyt Jaakko Kuusisto, libreton tekijää en nyt tähän hätään muista, mutta löytyy varmaan esityksen jälkiteksteissä. Oopperan kyytipojaksi sopii mainiosti joku tamminen valkkari, esim. Alamos Chardonnay, punaviineistä Amarone on poikaa. Kumpikin lämmittää. :)


    • Ali-Baba

      Oletko Edsolvent koskaan harkinnut kissan hankkimista. Siinä saisivat hiiretkin kyytä.
      Mikkelissä kuulemma nyt voi löytää jopa siniketun lemmikiksi, jos on paistilihaa syöttää.
      Minulle sellainen sopisi nyt hyvin kun sen väri mätsäisi uuteen vanhaan polleeni. Aika heikko polle. Vain 135 horsea konepellin alla.
      Sitten kun haluat tietää miten voi kotikonsteilla tehdä juomavettä merivedestä niin voin postittaa koko joukon viitteitä. Ehkä kannattaisi tietää kun eihän sitä koskaan tiedä milloin Päijännekin taas suolautuu. Ehkä noin 60 miljoonan vuoden päästä jo.
      Pielinen suolautuu nopeammin pelkistä sikäläisten puheista

      • edson

        Polle ja kissa ?

        Saaks kissasta meetfurstii? Tai siniketun hännästä stetsoniin "hännän"?

        Minä en varmaan jaksa tai ymmärrä niitä kotikonstivesiä. Joo ja ota huomioon, oon vesijohtostadilainen. Kotikonstiviinejä ymmärsin helposti.

        Päijänteen suolautuminen tällaiselle narsissille ei oikke vaikuta juurikaan. Paitti sielullisesti. Mutta jos porakaivon vesi suolautuu, niin sit juon vain ...


    • edson

      Nyt Ali tuli hommia

      "Myös Cee on kiltti ihminen, mutta hän ei ymmärrä, että kannustamalla Alia kertomaan "tieteen ihmeellisestä maailmasta" hän ohittaa ketjun alkuperäisen tarkoituksen."

      Nyt kirjoitan selkokielellä. Koska alkuperäinen tarkoitus on hävinnyt myös sotesta, niin Ali, voisitko palauttaa ne alkuperäpaprut sinne perustuslakivaliokuntaan. Äänestän heti sinua, vaikka sinne muutaman yksityisen lääkärin tungetkin mukaan.

      Samaa mieltä kyllä ceestä, vaikka onkin närästynyt allekirjoittaneeseen, mutta rennie auttaa tai ruokasooda.

    • edson

      ""Malmi" on niitä hyviä ihmisiä, jotka kuvittelevat, että ketjuilla voisi kirjoitella normaaleista arki-elämän kokemuksista."

      No ni, nyt aletaan päästä Whoon kaipaamaan keskusteluun Hyvistä, Pahoista ja Rumista ja Rohkeista ja Kauniista kans.

      Onpa kaunis ilta.

    • edson

      "Mies ei kestä osoittamaani kunnioituksen puutetta."

      Miehet kestää mitä vaan ja kysyit, että millä voimilla? Voimat eli metkujen tunnistus ovat lähtöisin kaukaa kaukaa, jo kylkiluusta irrottamisen jälkeisten ajoilta. Metkut eli voimat siis tunnistetaan ja siitä eivät miehet kaipaa kunnioituksia.

      Meniköhän se nyt noin?

      • Ali-Baba

        Nyt on taas tarinaa niin, että on autotyytyväisenä levättävä ainakin iltavuoron tienoille ennenkuin alkaa taas luovaksi ja etsimään uusia tekniikoita ja adjektiivejä
        Yleltä tuli muutama ylettömän haaska vitsi kuten mitä kääpiö sanoi Seppo Rädylle Lauttasaaressa?


    • Ali-Baba

      Pahalainen, iltavuoro on jo pitkällä, eikä vielä ole keksinyt uusia tieteitä tai teknologioita, joita voisi "mahtaillen" esitellä yleissivistyksen lisäämisen nimissä. Onneksi on sentään hieno auto nahkaisine kuppi istuimine hienosti parkissa, missä sen ei edes tarvitse toimia. Kunhan pääsee maanantaina terveyskeskukseen niin on jo hintansa tienannut. Sinne on sentään melkein 3 kilometriä matkaa.
      No jos ei jatka toimimista niin sittenhän hommaan ns. potkukelkan eli potkupyörän. Sillä kesällä matka taittuu mukavasti. Minä tietysti akkukäyttöisen.

    • Ali-Baba

      Argentiinasta on muistaakseni vain esitetty yksi hirmuisen lihaisa ohjelma. No sehän on osa Argentiinan kulttuuria. Pihviä, Viiniä, Tangoa jne. Tässä vähän gaucho kulttuuris laajemmin. Näkyy jo makkaroitakin ja hauskanpitotapoja. Harmi että itseltäni on jäänyt Argentiina väliin, mutta onneksi tuli käytyä melkein samanlaisen kulttuurin Uruguayssa
      https://www.youtube.com/watch?v=4MHBMRgozyM

    • Ali-Baba
    • Ali-Baba

      Ja vielä takaisin Eurooppalaiseen maisemaan.
      Tällaiset grillit olivat yleinen näky Saksassa vielä minun alku merimiesvuosinani 60 luvun alussa.
      Ei ollut broilereita grillissä vaan näitä porsaanpotkia eli Schweinehaxea. Eka kertaa nähdessä ne muistuttivatkin kokonaisia broilereita eli silloin kanoja kun broileritkin olivat vielä kehitysvaiheessa.
      Näiden kovan kolesterolipitoisuuden vuoksi sakut ottivat aina schweinehaxea syötyään pari kornia tai doppelkornia minkä ainakin uskottiin huuhtovan liikaa kolesterolia pois.
      Sittemmin nämä haxe grillit vähenivät maisemista ja nykyisin niitä ei tahdo enää löytää ellei sitten baijerilaisten oktoberfestin aikana perinneruokana
      https://www.youtube.com/watch?v=JmpLpPEe8K4

    • Ali-Baba

      Äh, iltavuoro kuluu ja ideat senkun kiihtyy ;)
      Tämä voisi vaikka kiinnostaa Ceetä, sillä tässä on Calvadoksen tarina historiaa myöten
      Meinasin ensiksi laittaa ohjeet siitä miten calvadosta tislataan, mutta sitten muistin että tekniikkahan oli nyt kielletty esittämästä naisille . Siis tässä pelkkää historiaa. Jos siellä jotain tislausvempaimia näkyy niin nekään eivät ole tekniikkaa tai kemiaa vaan historiaa
      https://www.youtube.com/watch?v=sbMYZ1tOufc

    • Ali-Baba

      Robokin näyttää kiihtyvän :) mutta viis siitä. Uutta putkeen

    • Ali-Baba

      Kohta alkaa yövuorokin, mutta uuden porgandilatauksen luona ei näy yhtään pödraa. Ainoastaan yksi on heinää haukkailemassa näkynyt. Liekö muut metsässä sadetta pitelemässä?
      Voitteko uskoa, että kohta on taas perjantai

    • Ali-Baba

      Muuten tuo minkä robo vei viimeksi pois oli erään omenoista valmistettavan vahvan juoman koko historian ja valmistustavan kuvaus, jota ajattelin Rouva Ceelle linkata ihan hänen vanhan hyvän nimimerkkinsä kunniaksi ja osin myös tee se itse ohjeeksi, jos tällainen korkean tason käymis ja tislauskemia kiinnostaisi. Tislaustahan se on se meriveden suolanpoistokin suurtehoisimpien laitostensa osalta.

    • ali-baba
      • edson

        Serengeti, vain 7 donaa :)

        Hih hih, juu että uniahan minä. Kerran oon käynyt Suomessa näyttelyssä. Mutta jos ja kun tai sitten en Saksassa vielä käyn, niin satavarmaan tsekkaan ne kodit, jotka täyttävät tämän päivän hiilihommelit

        Hiilihommeleista parasta naurua olen saanut näinä päivinä kirkolta ja lentoyhtiöiltä. Jumala, Jeesus ja lentokone ovat nollapäästöisiä. Lisäksi kohta kristillisten vaalimainoksissa on sekin, että järvien vesi on viiniä, jos äänestätte jne. Vain mun jumala on nollapäästöinen


      • edson

        Siinä sinulle takaisin
        https://www.youtube.com/watch?v=0RZEps81vJw juu ja lisää löytyy rcMart

        No jottei taas viedä linkkiä, leivon välillä ja teenkin sellasen taikinan, että lisään hyppysellisen Myllyn Paraaseen ja Tokmannilta hakemaani Anni Helenaan hiukka Katri Helenaa ja sit alan puikottaa villasukkaa, ku taikina nousee. Ja oon niin suamalainen, niin suomalainen, mutten perussuomalainen


    • Ali-Baba

      Vaalit tulee, sattuu ja tapahtuu kuten jopa hallituksen eronpyyntö millaista vaalijippoa näin lähellä vaaleja ei ole ennen nähtykään, mutta hyvä niin että sote-maakuntahallinto lehmänkauppa sotku kaatui. Seuraavaksi vaan uurnille, ei tuhkana, vaan uusi parempi Suomi synnyttäen

      • edson

        Kyl niin nämä jipot ... hitsi sentään.

        Mä näin unen, että persut tulevat yksinvaltiaiksi. Heidän vaalimainoksensa lyö laudalta kaikki, sillä he kytkevät kotoperäiset perheväkivaltatapaukset pakolaisten syyksi. Kaikki nekin, jotka nyrkein ovat hellan viereen kumppaninsa asettaneet, ovat nyt vapautetut ja uskaltavat olla "kansan" äänenä ja siitä johtuu se valtava äänivyöry persuille.

        Juu ja kokkarit tukevat persuvaltiota, sillä tukevathan he EU:ssakin Unkaria.

        Siniset koittaa voittaa Uudellamaalla ja kaivoivat vanhoista iskulauseista parhaat vaalikyltteihinsä. Yhdessä lukee, että vuoden päästä ei ole ainuttakaan työtöntä, jos heittit valitaan. Samoin he myös takaavat, että pientilat tulevat taas valloittamaan maaseudun. Soini ei nyt perukaan lähtöään, vaan heittää tikkaa Richard's Pubissa ja siellä syntyy uuden hallituksen vaaliohjelma, sillä persujen Halla tuodaan sinne valepuvussa ja auton takakontissa sitä yhdessä tekemään.


    • edson

      Ei hitto, ny meni markkinamalli, ne setelit ja vapaus valita

      Mulla oli jo katsottuna merinäköalahuoneisto kaikilla palveluilla ja melkein ne setelit jo taskussa.

      Nyt kaikki uurnille ja antamaan ääni oikeille oikeistovoimille eli persuille ja kokkareille ja jos nyt sitten joku on huolissaan lehmistä ja lehmänkaupoista, niin onhan heille kepu ja sdp ja kokkarisoppakin mahollista.

      Enemmistöhallitus teki kaikkensa ... heh heh .. ja perustuslaki on talebanien hallussa vai menikö se nyt mitenkä menikään

    • edson

      Pelastaako edes Kaisa tätä päivää? Onneks on kansainvälinen naisten viikko vai oliks se vuosi?

      Mulla ei ole voimia pelastaa edes elämän sinkkuja, kaltoin kohdeltuja, hellan ja nyrk ... äsh. Ei muuta ku nenuun puuterit ja baanalle. Toisaalta kysyisin, että onkos se nyt helpompaa ammulla ja lepakollakaan. No toinen lentää, toinen ammuu, mutta onneks tuet on taatut ja jos ei tuki riitä, ni onhan niitä lounaspöydissä hyviä ja viisaita ystäviä.

      Mitäs me epäpatriootit, ainakin minä, jolla ei ole kotia, ei uskontoa, ei isänmaata eikä kuin yks tuttu suurlähettilään poika. OHO. Vai ei kotia? No ei ihan rakennuslupa-kotia. Vai ei uskontoa? No ainakin laskiaispullat jätin väliin yhtä varmasti kuin jätän katumuskopin ja jeesuksen verenkin. Ja leipäkin tarttuu kitalakeen. Vai ei isänmaata? No ei ainakaan sellaista, mistä lähdettiin sotimaan hitlerin rinnalle ihan ulkomaita myöten ja vielä saatiin palata sankareina.

    • Ali-Baba

      On tässä kuitenkin pitkästä aikaa kunnon poliittinen debatti joka mediassa.
      "Ajatukset" sinkoilee melko estoitta joka suunnasta
      Mutta asia jää eli seuraavankin hallituksen olisi terveydenhuoltoa ja hoivaa järkevästi ja todellisen tarpeen mukaan tehostettava eli ensisijaisesti pyrittävä siihen että jokainen muun maailman lailla pääsee samana päivänä joko terveyskeskuslääkäriin tai vastaavaan kohtuuhintaiseen ammatinharjoittajalääkärin vastaanotolle.
      Vanhustenhoivasta pitäisi pörssiyhtiöt kokonaan mielestäni poistaa ja palauttaa pienyksityiset ja kunnalliset järjestelyt
      Sitten meillä on se energiapolitiikka missä tämä mennyt hallitus halusi ottaa metsistä kävytkin keitettäväksi tai poltettavaksi. Metsänhoitoon ja energiapolitiikkaan on siis myös kohtuullisuus ja järki palautettava. Tietysti jää vielä koko joukko muitakin asioita mitkä voitaisiin paljon paremmin ja tehokkaammin tehdä, mutta tältä hallitukselta sitä halua ei löytynyt.

      Toisaalta emme voi kyllä ihan maailmasyleilijäksikään ryhtyä, kun siihen eivät rahamme eivätkä muutkaan eväämme riitä

      • edson

        "Toisaalta emme voi kyllä ihan maailmasyleilijäksikään ryhtyä"

        Vain tähän sen verran, että olemme aatoksissamme lähempänä tässä suhteessa itäistä Eurooppaa. Jos kuuntelee sinisiä ja persuja, niin suorastaan kuoleman suudelmia lähettelemme. Aattele niitä satoja tuhansia lähiväkivallan suosijoita kodeissakin.


    • Ali-Baba

      Tulin juuri ensimmäiseltä hankintamatkaltani uudemmalla pollellani. Sen verran oli kehitys rientänyt tässäkin mallissa että oli automaatti ilmastointi ja kaikki tuuletin ja lämpötilasäädöt digitaalisena ja näppäinmuutettavissa. Meni taas muutama minuutti "kallista" aikaa funtsiessaan miten ne kaikki toimii niihin vanhoihin käsikäyttöisiin kierrenappulasäätöihin. No sain toimimaan ja lämpöäkin vankkuriin.
      Sen vaan sanon että hieno on vehje jos vaan toimii mutta se on vanhan ostaessa aina kop kop takana. tuurilla mennään loppuikäni ja huonommalla tuurilla se voi hikata millä kierroksella tahansa. Nyt kaikki kuiten toimii hienosti ja kuulostaa okeyltä. Laguna on sellainen näistä autoista että sillä saa kyllä vähimmällä rahalla eniten autoa ja mukavuutta. Tietysti jos ihan ylellisyyttä hakee niin sitikkahan se sitten on mutta kuka tässä enää ylellisyyttä?
      Yllätttävä havainto oli että se kuppipenkki mahdollistaakin helpomman ja niskaa vääntämättömän sisäänmenon. Se kupin pohja on juuri sen sentin pari alempana kuin tavallisessa penkissä. Tietysti ulostullessa pitää kiipeillä kankkunsa sen kupin reunan yli mutta pää on silloin jo pihan puolella. Eli parantui sekin vanhaan polleen verrattuna. Nyt vaan peukut pystyssä että kestäisi. Tosin on tos lompsas aina sen verran cash että voi mennä vaikka vähän kalliimmankin vaihtovaunun ostamaan.

      Ja nyt takaisin päivän poliittiseen antiin

      • edson

        "automaatti ilmastointi "

        Mainio hilavitkutin.

        "Tosin on tos lompsas aina sen verran cash että voi mennä vaikka vähän kalliimmankin vaihtovaunun ostamaan."

        Toi syö lompsaa, jos kohta joutuu taas menemään ja ostamaan. Tai no lompsa kestää, mutta sisältö häviää.


      • Ali-Baba

        Kuha vitsailen lompakon sisällöstä. Tosiasiassa ne on tyynyssä!


      • edson
        Ali-Baba kirjoitti:

        Kuha vitsailen lompakon sisällöstä. Tosiasiassa ne on tyynyssä!

        Kyl mä sen arvasin ja enemmän tyynyyn mahtuu ku lompsaan

        Mulla on muuten kuppi-istuin valmetissa ja ilmastointi hiukka vanhanaikainen ja kiinni aika paljon vauhdista ja ilman lämpötilasta ja tuulen suunnasta. Nääs kun ottaa ovet pois, niin jo tuulee, jos yleensä tuulee ja mistä tuulee, jos tuulee.

        Mulla on ollu rankka päivä, kun joutuu lisäksi kaappijuoppoja ohjaamaan.


    • Ali-Baba
      • edson

        No ventataan ensin kyntöaikaa. Tosin toi sinun viinikaverisi yrittää kyntää ihan väärää vakoa, kun minulle horisee jostain oopperoista ja viineistä tuolla ylempänä

        Onkohan se ottanut rauhoittavia viinin kanssa? Sillä on niin nuppi turvonnut. Luulen kaappijuopoksi ja haluu mustakin seuraa.


      • Ali-Baba

        Minä Edsdon olisin aina halunnut ihan rauhanomaisesti kirjoitella kenen tahansa kanssa niinkuin pitkään oli mahdollistakin. Se ei vaan sitten onnistunut kun tämä jo vuosien takainen kiusanhenki ei päästänyt irti vaan jatkoi vihamielistä ja kateellista asennoitumistaan menipä minne tahansa.
        Se on ylipääsemätön kynnys ja se syntyi alunperin siitä, että ihan silloin lähes tuntemattomina kirjoittajina toisillemme hän käytti hyväkseen hetkellistä omista tunteista avattua aukko ja lähti puukottamaan ihmisen syvimpiä tunteita ja sielua. Sitä hän ei koskaan voi saada anteeksi eikä sitä että on sen jälkeen manipuloinut muitra ja valehdellut sivun toisensa jälkeen ja yrittänyt repiä kaikin mahdollisin ja kuten tiedämme myös turhin keinoin.

        Sinun ja amummun "välienselvittely" on kuitenkin mielestäni sovitettavissa vaikka siinäkin on käytetty aika moisia ilmaisuja. . Sen enempää en neuvokaan kun siinäkin on kahden ihmisen välisestä ihan keinotekoisesti syntyneestä konfliktista jonka teidän on keskenänne ratkaistava. Voin vain puhua omalta osaltani ja minun kohdaltani Aurora voi kirjoitella minkä lystää ja mihin lystää kun mehän emme kiellä emmekä voi kieltää ketään kirjoittamasta. Hän vaan tulee ikuisesti pysymään minulle ilmestyskirjan petojen isoäitinä ja tulee aina välillä sellaisena mieleen

        Pahalta kuitenkin näyttää että saisimme rauhallista kirjoittelua aikaan missä kenelläkään ei olisi narsistisiä odotuksia tai kuvitelmaa jossain kategoriassa olemisesta.

        Täytyy kuitenkin yrittää kun ei poistumisessakaan jonkun myrkynkeittäjän toivomuksesta ole mitään mieltä

        Iltavuoro hyvin menossa


      • aurora5
        Ali-Baba kirjoitti:

        Minä Edsdon olisin aina halunnut ihan rauhanomaisesti kirjoitella kenen tahansa kanssa niinkuin pitkään oli mahdollistakin. Se ei vaan sitten onnistunut kun tämä jo vuosien takainen kiusanhenki ei päästänyt irti vaan jatkoi vihamielistä ja kateellista asennoitumistaan menipä minne tahansa.
        Se on ylipääsemätön kynnys ja se syntyi alunperin siitä, että ihan silloin lähes tuntemattomina kirjoittajina toisillemme hän käytti hyväkseen hetkellistä omista tunteista avattua aukko ja lähti puukottamaan ihmisen syvimpiä tunteita ja sielua. Sitä hän ei koskaan voi saada anteeksi eikä sitä että on sen jälkeen manipuloinut muitra ja valehdellut sivun toisensa jälkeen ja yrittänyt repiä kaikin mahdollisin ja kuten tiedämme myös turhin keinoin.

        Sinun ja amummun "välienselvittely" on kuitenkin mielestäni sovitettavissa vaikka siinäkin on käytetty aika moisia ilmaisuja. . Sen enempää en neuvokaan kun siinäkin on kahden ihmisen välisestä ihan keinotekoisesti syntyneestä konfliktista jonka teidän on keskenänne ratkaistava. Voin vain puhua omalta osaltani ja minun kohdaltani Aurora voi kirjoitella minkä lystää ja mihin lystää kun mehän emme kiellä emmekä voi kieltää ketään kirjoittamasta. Hän vaan tulee ikuisesti pysymään minulle ilmestyskirjan petojen isoäitinä ja tulee aina välillä sellaisena mieleen

        Pahalta kuitenkin näyttää että saisimme rauhallista kirjoittelua aikaan missä kenelläkään ei olisi narsistisiä odotuksia tai kuvitelmaa jossain kategoriassa olemisesta.

        Täytyy kuitenkin yrittää kun ei poistumisessakaan jonkun myrkynkeittäjän toivomuksesta ole mitään mieltä

        Iltavuoro hyvin menossa

        Olettakaamme, että olen joskus loukannut sinua, siis enemmän kuin täällä joku on loukannut esim. a-mummua tai sinä minua, anteeksiantamattoman verisesti, niin millä todistat oikeaksi syytteesi?

        Podet sairautta, johon kuuluu vainoharhaisuus. Sinulla on pakko olla joku vihollinen. Jollet sellaista löydä niistä kaupungin vuokraympyröistäsi, etsit sellaisen netistä.

        Surullista mutta en voi auttaa.


      • Ali-Baba

        Enpä aio minäkään yhtään auttaa sinua tunnistamaan kaikkia tekojasi. Sinun psykoanalyysisihän on meille kaikille jo hyvin tuttu. Maanisnarsistinen sosiopaatti.. Mahdollisesti jostain B laitoksestakin pois ajettu.


    • Ali-Baba
      • edson

        Parooneille kylläkin joo mallia

        Ei sen puoleen, kyllä ihminen osaa. Mä olen kiikun kaakun, vaapula viipula, hissun kissun ... loppujen lopuksi kuitenkin surullinen. Ihminen osaa, mutta mutta ...

        Katonpa kuitenkin loppuun


    • Ali-Baba
    • Ali-Baba

      Kiina oli robolle liikaa, mutta oli hieno animaatio siitä miten ihminen nousi jaloilleen ja lähti etsimään tietään maailmalle. Olivat aika karvaisia otuksia siinä animaatiossa

    • Ali-Baba

      Kun robo ei antanut hienoa animaatiota näyttää niin laitetaan tilalle pätkä saksalaisesta suuresta sikateollisuudesta. Siitä selviää miksi se schweinehaxe oli aikoinaan niin suosittua ja että Saksa on edelleenkin siantuotannon suurmaa. Meillä sille pärjäisi vain Sika-Liisa
      https://www.youtube.com/watch?v=nl3XZkQts3Q&t=22s

    • Ali-Baba

      Ja nyt on yötyövuoro päässyt siunattuun alkuun ja kas vaan se onkin viikonloppu.
      Hyvässä lykyssä kuulemme uutisia toiselta planeetalta eli Dr. Whoolta. Jos tänne joukkoon uskaltaa tulla kun täällä välillä puhaltelee pahan lajin tuuli Siperian suunnasta

    • Ali-Baba

      Ennen kuin kuukahtaa niin täytyy vielä mahdollisille mieskatsoljille esittää uusinta papan ostoskärryksikin oikeastaan sopivaa kahden hengen ja ostoskassien tilan autoa
      En vielä mennyt tähän kun en voi kohtuudella ennustaa miten kauan täällä vielä notkutaan, mutta kun asuu kaupungin älyttömän hienossa yksiössä älyttömän pienellä vuokralla missä on vielä vede ja sähköt mukana niin seurauksenahan on se, että ylijäävää rahaa on säilytettävä pankissa, lompsassa ja tyynyn pehmusteenakin. Eikä edes euroissa vaan myös dollareissa jos euro rupsahtaisi
      Viisas tietenkin ostaa suurella rahalla oman laatikon jostain itärajan suon reunalta ja maksaa sitä maltaita ja mietiskellä joka kauppareissulla että syönkö tällä kertraa kissan vai koiranruokaa.
      Mutta turvallisempaa kai kansallisesti on että tällaiset tapukset asuvat mahdollisimman kaukana ihmisistä päästyään laitoksesta ehdolliselle vapaalle.

      Minä vaan ihan fyysisesti ison mutta nyttemmin jo hoikan kokoni vuoksi viihdyn isommassa autossa mikä kulkee pehmeästi pitkällä asfalttimatkalla. Edsolventille ja varmaan tuttu tunne pitkiä loikkia tehdessään. Kääkkä tuskin on edes ruotsinlaivalla käynyt. No Puumalan lossillakenties, No eihän siellä enää lossia olekaan mutta itse olen siitä mennyt peräti kapulalossilla toispualelle.
      Turuus olis kapulalosseille lyhyet vedot

      Suomen sisävesille kyllä pitäisi saada yhdistävä kanavajärjestelmä ja pääsy mereen esimerkiksi Porin kautta. Mahdollisesti Pyhtään kautta hiukan kymijokea myötäillen pellot kaivamalla 4 metrin syvyiseksi kanavaksi

      https://www.youtube.com/watch?v=dflB36Iyxkc

      Sitten asiasta toiseen. Olet varmaan huomannut että naiset kaipaavat Peeweliä takaisin. Psykologiahan on selvä, naiset haluavat että niille valehdellaan ja kehutaan. Peeweli teki sitä aamatikseen. Voisitko sinä Stetson omaksua Peewelin roolin ja alkaa kohdistamaan kehuja ja ihailua niihin jotka ovat sen puutteessa ja samalla opetella ei niin rautalankakielistä sanan käyttöä amummuun. A mummu on kuitenkin ihan tavallinen anoppi jollaisen tunnistan vanhemmassa siskossanikin, Hiukan ylisuojelevainen omia jälkeläisiään kohtaan. Minusta täysin inhimillinen piirre enkä itse osaisi sellaisesta kehittää mittavaa sanasotaa kaikesta.

      Tietysti nämä ovat henkilökemia asioita ja ulkopuolisen ohje ei saata toimia.

      Minä esimerkisi tiedän ja kaikki lukijat tietävät, että jos minä olen yhdenkin asian maininnut miten teen tai minkä valinnan teen niin jonain päivänä se toimii puukonteränä itse ystävällista normaalikeskustelua vastaan tarkoituksella saada se näyttämään joko köyhältä tai idioottimaiselta kuten sikahalvalla vuokralla asumisessa niin ettei enää tiedä mihin kaikki sikiininsä käyttäisi.
      No eipä ole vielä julkisessa liikenteessä käytetty vaikka on olemassa HSl viimeisin kortti missä on ladattuna arvoa muistaakseni 200 euroa siltä varalta jos joutuisi bussiin hyppäämään, mikä täällä ihmistenasuttamissa paikoissa lähteekin tuosta ulkooven vierestä.

      Pitäisikö nyt tälle kesäälle suunnitella puhetietokoneensa kanssa kahvireissa Pehmoisten shellille. Tuntomerkitb on helppo antaa jos sinne eksyy ja kahviakin voi jäähtyneenä juoda 50 ml ruiskulla tai itse PEG annostajasta.
      Sinähän olet nimesi ennenkinkertonut mutta minä en voi kun tiedän että silloin etsittäisiin sitä kautta kaikki kiinnikäymis ja loukkauskanavat, joita tosin ei enää ole kun myrkynjakelija ei itse muista tekojaan eikä voi niitä enää palauttaa puukotuskeinoiksi. Yrittää kyllä välillä onkia, mutta eihän kukaan niin tyhmä ole että sille antaisi ruutia sisältävän pyssyn keskusteluihin

      Huu voisi taas antaa meille uusia virikkeitä kuinka selvitä 1800 luvun Seilin saarella hengissä

    • Ali-Baba

      Ja tämä schweinehaxen grillaus olikin Itävallassa eikä Saksassa, muytta niinkuin sanoin nämä olivat ihan yleisiä vielä 60 luvulla kunnes alkoivat vaihtua broileriin. Sakut on kyllä aina tykänneet kunnon lihasta. Siksi sieltä ovat frikadellitsin kotoisinja aitosaksalaisessa ravintolassa esimerkiksi schweinenacke paistetuilla perunoilla ja sauerkrautilla.
      https://www.youtube.com/watch?v=JmpLpPEe8K4&t=89s
      Meilläkin se grillikiskakulttuuri pohjasi lähinnä halpaan makkaraan ja lörtsyihin eri tavalla täytettynä. On toki muistettava että kyllä lihapiirakka kahdella nakilla ja mausteilla maistui kelle vaan. Välillä ihan nokkapokkaan astyi

    • Ali-Baba

      Näin yövuorossa ei kelvannut edes saksalaisen sian tuotantofilmi robolle. No onneksi ei mitään yllättävää tai ihmewellistä siinä. Välillä se vie enemmän kuin välillä. Tuntematon en sen käyttäytymispolku toisin kuin eräillä.

    • Ali-Baba

      Olen tässä yövuorossa aina koittanut löytää mielenkiintoisia ja yleissivistäviä tiedonpätkiä pojille ja muillekin joita mahdollisesti tieto kiinnostaa. Yhtähän ei kiinnosta ja hän kieltäisi mielellään sellaisten esittämisen kun ne eivät häntä kiinnosta tai hän ei ymmärrä sellaisista asioista.
      Tässä kuitenkin vietnamilaiset käyttämässä kesyhanhia laitumleela ja pikamunimassa. Hanhethan toimivat kuin mikä karja tahansa
      https://www.youtube.com/watch?v=rgplxdEKzAc
      Ja hyvää on hanhenmaksakin

      Jos Cee ja amummu näitä lukaisevat niin älkää vaan paljastako!

      • aurora5

        Ymmärrän oikein hyvin, miksi nautit tuonkaltaisista eläinvideoista. Kun et voi ihmistä vangita, sopiva korvike on katsoa eläinrääkkäystä.


      • Ali-Baba

        No voi talkkuna. Nyt on jo käytävä jonkun satunnaisen filmin kimppuun minkä joku on kuvannut todellisuudesta ja se on sattunut silmääni satojen muiden filmien ohella. Sen ainoa rikos on että minä olen sejn katsonut ja nähnyt vielä aiheelliseksi kertoa muille, että tuollaistakin on olemassa.
        Taitaa kohta olla noutoauto "Lapinlahdesta tai Niuvanniemestä ovelle koputtamassa, Eikö sinulla ole enää edes B laitosrajoja?


      • edson
        aurora5 kirjoitti:

        Ymmärrän oikein hyvin, miksi nautit tuonkaltaisista eläinvideoista. Kun et voi ihmistä vangita, sopiva korvike on katsoa eläinrääkkäystä.

        Eläimistä puheenollen

        Kolmosen aamuteevee tässä eräänä aamuna lauloi lennukoiralle synttäri-laulu-onnittelut. Voi pyhä sylvi. Ja se yks rakki samassa studiossa levittää kirppuja sohville ja kohta kusasee varmaan säätieteilijää koiville. On se somaa.

        Ottas ees lapsia duunipaikoille, mutta ei, koiria pitää tuoda.


      • aurora5

        Onko kaikille avoin keskustelupalsta sopiva paikka syöttää eläinkidutusvideoita? Kohtahan täällä on vaikka mitä pornoa. Pitääpä selata taaksepäin sinun "lihavideoitasi" ja ilmoittaa niistä pahimmat.

        Ai nyt sitten olet keksinyt nuo mielisairaalat. Taitavat olla itsellesi hyvinkin tuttuja paikkoja. Lapinlahdessa pomppasit tietämättömyydessäsi metsään, siellä ei ole aikoihin hoidettu muuta kuin mitä siellä vuokralla olevat pienyrittäjät ja kerhot asioitaan hoitavat.


      • Ali-Baba

        Noin moralisoi kaikkien koiratarhailijoiden ja pentutehtailijoiden isoäiti


      • aurora5
        Ali-Baba kirjoitti:

        Noin moralisoi kaikkien koiratarhailijoiden ja pentutehtailijoiden isoäiti

        Sinä raukka et tiedä koirankasvatuksesta pätkääkään. Ihmisvihaaja kun olet, vihaat tietysti myös koiria ja sitä suuremmalla syyllä, että niitä on minun perheessäni aika monta. Ja miksi niitä on monta? Siksi, että rekikoiria on yleensä monta. Yksinäinen haski ei tee valjakkoa enempää kuin yksi pääsky kesää. Ja jotta niitä olisi tarpeeksi monta, silloin tällöin jokin emä on saatettava tiineeksi. Vastaavasti elinkaarensa lopulla ne päästetään armeliaasti hautaan. Syntymän ja kuoleman välillä niillä on onnellinen, lajinmukainen elämä.

        Ai että myös koiratarhailijoiden isoäiti? Sitä onnea ei minulle ole suotu että olisin kenenkään isoäiti. Miksi et koskaan itse puhu lapsenlapsistasi, vaariseni?


      • Ali-Baba
        aurora5 kirjoitti:

        Onko kaikille avoin keskustelupalsta sopiva paikka syöttää eläinkidutusvideoita? Kohtahan täällä on vaikka mitä pornoa. Pitääpä selata taaksepäin sinun "lihavideoitasi" ja ilmoittaa niistä pahimmat.

        Ai nyt sitten olet keksinyt nuo mielisairaalat. Taitavat olla itsellesi hyvinkin tuttuja paikkoja. Lapinlahdessa pomppasit tietämättömyydessäsi metsään, siellä ei ole aikoihin hoidettu muuta kuin mitä siellä vuokralla olevat pienyrittäjät ja kerhot asioitaan hoitavat.

        No mutta sieltähän tuli lopulta selkosuomella ilmolitus ketä on kutkuttanut käydä poistattamassa muiden kirjoituksia.
        Ettei vaan löytynyt osaselitys robon käsittämättömille poistoille kun ylläpitoon voi helposti kaiketi ilmoittaa kirjoitus asiattomaksi jos on rekisteröitynyt ja rekisteröityminehän on ihan helppoa.

        Onhan se taas yksi työkalu aiheuttaa hämminkiä ja epäilyksiä. Olemme tietysti uskoneet robon toimineen itse kun emmehän ole ääneen tohtineet epäillä ketään niin kavalaksi että kävisi kirjoituksi poistattamalla kiusaa aiheuttamassa. Nyt kuitenkin tuli ensi kerran selkeästi itse lähteestä sanottuna että sellaista haluttaa tehdä. Kai sitä on sitten uskottava.

        Tosin eipä yhtään haitta jos vaikka jo katsotut yleistietoon tarkoitetut U pätkät poistetaan jos esimerkiksi argentiinalainen tai saksalainen lihan tuotanto ja käyttö käy herkän hermon päälle


    • edson

      Ei hitto, poistivat huoleni

      Onko kaappijuopon pää turvonnut jo liikaa? No olkoot ja totta vie, ei se ole huoleni.

      Tänään tuleekin aamuvuorossa tenkkapoo, ehtiikö kirjuuttaan, kun Holmenkollenin viiskymppinen, politiikan aamu ja viel ties mitä.

      • Ali-Baba

        No voittaako Iivo vai vievätkö norjalaiset "astmaatikot" taas kolmoisvoitot=
        Hieno ohjelma Cheddarin miehestä menossa töllössä. Kuuntelen sitä.
        Siinä kerrotaan syvemmin miten ihmisen perimä toimii. Esimerkiksi miksi joistain tulee ihmissyöjiä tai pahasti vinksahtaneita


      • edson
        Ali-Baba kirjoitti:

        No voittaako Iivo vai vievätkö norjalaiset "astmaatikot" taas kolmoisvoitot=
        Hieno ohjelma Cheddarin miehestä menossa töllössä. Kuuntelen sitä.
        Siinä kerrotaan syvemmin miten ihmisen perimä toimii. Esimerkiksi miksi joistain tulee ihmissyöjiä tai pahasti vinksahtaneita

        Ihmisyönti kunniaan

        Ties millaisen gurmeen voi tehä ihmisen aivoista. No eihän niissä nyt mitään itestään oivallisen makuista taida olla, mutta pippuria päälle.

        Entäs Soinin mahalaukusta?


      • edson
        Ali-Baba kirjoitti:

        No voittaako Iivo vai vievätkö norjalaiset "astmaatikot" taas kolmoisvoitot=
        Hieno ohjelma Cheddarin miehestä menossa töllössä. Kuuntelen sitä.
        Siinä kerrotaan syvemmin miten ihmisen perimä toimii. Esimerkiksi miksi joistain tulee ihmissyöjiä tai pahasti vinksahtaneita

        En tiedä astmaatikkona muuta kuin 2001 Lahden kisat.

        Joo ja jumalakaan ei auttanu suon ahdingossa taapertajaa. Toista se on kyllä lestaadiolaisten leirissä, Sipiläkin oli nähnyt enneunen viime hetkillä. Urheilussa ja politiikassa on jotain ... pitäs kysyy Miedolta. Tuolta Vireniltä ei kantsi kysyy, ei se vastaa kuitenkaan. Toisaalta taas Kyrö puhuu. Mutta missä on Pulkkinen, Kaisan takapiru? Entinen italialaisten hiihtäjien auttaja.


    • edson

      "Soini avautuu mediasta ja poliitikoista soten kaaduttua"

      Teki väyryset, koivistot, lipposet ja toimittajat saivat katkeran, ylensyöneen populistin huutelemaan.

      "Antti Rinne oli aivan kuin täh ja häh"

      Eipä ollut, vaan nauroi ääneen. Ja niin nauran minäkin, päästään 99 prosenttisen varmasti eroon koko sinisistä. Se yksikin prosentti on tuhon siemen. Ainoat, jotka jäävät sinisiä kaipaamaan, ovat niitä korpikuusen alle vaeltaneita toivottomia sukurutsan tuloksia

    • Dr.Whoo

      Vaikkei mitään uutta "länsirintamalta", niin näköjään pysyy ja pahenee. Epätoivoinen sapelinkalistelu näillä ketjuilla nimittäin.

      Enpä tiedä pitäiskö itkeä vai nauraa. Kallistun kuitenkin jälkimmäiseen. Epäilyni on herännyt, että miekö lienen täällä yhä ainut täysissä lantuissani oleva?
      Löytyy meikältä nimittäin täysjärkisen paperit. Piti hakea ajokortin uusintaa varten. Kun on noita kirjaimia kortissa usseempia, pitää viiden vuoden välein todistaa järkensä. Onkos muilla esittää vastaavat paperit?

      No, joka tapauksessa onnea Alin uuden auton johdosta, sitä tässä tapauksessa tarvitaan. (siis onnea)

      Onnea myös suomelle soten kaatumisesta. Periaatteen mies Sipilän epätoivoinen vaalitemppu (vastuunkanto?) oli aika hupaisa juttu, joka tosin saattaa tepsiä kepun ydinkannattajiin.

    • edson

      Kepun ydinkannattajat roikkuvat lehmän utareissa.

      Mä en tarttenu mitään papereita ajokorttia hakiessani, ne näki heti, että ookoo.

      Nyt en sitten saa niitä palveluseteleitä, epistä.

    • edson
      • Ali-Baba

        Nauti niin kauan kuin ehdit, kohta se kantelee sinunkin liitteistäsi ylläpitoon


    • edson

      Kauppalehti ainakin todisti : "Juha Sipilä: "Kuuntelin tarkkaan mitä sisäinen ääneni sanoo""

      Sisäinen ääni sanoi, että vakuutuskuoret on jees
      Sisäinen ääni sanoi, että Talvivaara tarttee läheisiäkin yrittäjiä
      Sisäinen ääni sanoi, että tervetuloa pakolainen vaikka meille --- eiku ei.
      Sisäinen ääni tuki ääntä, joka sanoi, että yritys on aina etusijalla ihmisiin verrattuna

      Lestadiolaisuus uudeksi maamme uskonnoksi, sano ja uskonto pakolliseksi UGH

    • edson
    • Ali-Baba

      Eipä riittänyt iivon sukset ihan loppuun asti. Melko puuduttava kisa. Ainoa valopilkku oli venäläisten neloisvoitto.

      Sem muuten sanon minäkin että vastenmielistä täällä alkaa olla kirjoitella kun joutuu olemaan sairaalasta karanneen maalitauluna. Mutta aina tulee kysymys siitä että voiko hullun haluille alistua ja antautua. Toistaiseksi uhreja on pitkä lista eikä oikein huvittaisi sitä jatkaa kun kirjoittajia ei yhtään liikaa ole
      Whoolla on vain sellainen etu puolellaan, että ei ole joutunut psykopaatin kohteeksi

      • aurora5

        Siellä se puhdas pulmunen taas itkeskelee. Etkö muista, että tänään olet itse kirjoittanut hyvin häijysti et pelkästään minusta vaan asettanut myös tyttäreni moraalin kyseenalaiseksi. Kyse oli koirienpidosta.

        "uhreja pitkä lista"

        Taidan olla oikea Mengele. Syvimmin haavoitetut saavat ilmoittautua minulle. Saatan pyytää jopa anteeksi, jos tarkasti yksilöitte rikoksen tapahtumapaikan ja -ajan.

        Luuletko muuten, että parannat asemaasi kenenkään silmissä haukkumalla minua liki jokaisessa kommentissasi? Naurettavaksi teet itsesi levittämällä tuollaista surkeaa itseäälin kuolaa ympäri ketjuja.

        Kadehditko Whota? Oletko varma, ettei kauheasta menneisyydestäni löydy yhtään rumaa sanaa häntäkin varten?

        Voi että tämä on huvittavaa! Et räpättäisi noin, jos tietäisit, miten nautin sovitella näitä sanoja tuollaiselle "uhrille".


    • Ali-Baba

      Kun olen tässä vuodesta toiseen ollut täyshullun psykopaatin maalitauluna kaikilla mahdollisilla elämän ja kirjoittamisen alueilla niin minä myös monen muun aikaisemman hänen uhrinsa lailla ilmoitan vähintäin meneväni tauolle ja kirjoittamaan kiitollisempiin foorumeihin missä asiallinen kirjoittaminen ja jopa oikean tiedon levittäminen on ilman kitkerää hyökkäystä mahdollista.

      Toivotan toistaiseksi hyvää matkaa niille jotka sen välittömältä ja jatkuvalta hyökkäilyltä vielä ovat säilyneet

    • edson

      Kyl nyt on urheilua napa täynnä, alkaa jo kyllästyttää. Ja ei oikein viitsi vitsailla politiikastakaan.

      Mitähän jos itse koittaisin päivä kerrallaan ... ainakin postaus kerrallaan?

      • edson

        Ekassa jo onnistuin

        Miten on työterveyshoito? Itse siihen en ole koskaan saanut hoitoa kuin yleisestä terveydenhoidosta. Millaisen kakun se vie firmoilta ja valtiolta, että suuret yksityiset hoitavat työterveyden?

        Joku sanoo, että ne suht hyvin pärjäävät eivät missään tapauksessa halua luopua yksityisestä työterveydenhoidosta


      • edson
        edson kirjoitti:

        Ekassa jo onnistuin

        Miten on työterveyshoito? Itse siihen en ole koskaan saanut hoitoa kuin yleisestä terveydenhoidosta. Millaisen kakun se vie firmoilta ja valtiolta, että suuret yksityiset hoitavat työterveyden?

        Joku sanoo, että ne suht hyvin pärjäävät eivät missään tapauksessa halua luopua yksityisestä työterveydenhoidosta

        Jatkan yksinpuhelua

        Meneekö se niin, että yksityinen työterveyshuolto ei vie valtiolta senttiäkään? Eli missä mättää, jos iso osa ihmisistä kulkee työterveyden kautta ja pitää tehdä vielä näin suurta sotea? Eikö silloin riittäisi, että kunnostettaisiin terveysasemien mahdollisuudet hoitaa? Ja varmistaa jatkohoito kitkattomasti. No jos eivät pelimerkit riitä, niin onko yksi syy se, että oikeisto haluaa ajaa sen alas veroja keventämällä?


    • Ali-Baba

      Kun kommenttini ainakin toistaiseksi näistä keskusteluista viisaampana on erään toimesta saatu poistettua niin laitetaan se tässä muodossa uusiksi niille jotka eivät ehtineet lukea

      • Ali-

        Siis korjatulla suomella:
        Kun kommenttini ainakin toistaiseksi näistä keskusteluista viisaampana poistua on erään toimesta saatu poistettua niin laitetaan se tässä muodossa uusiksi niille jotka eivät ehtineet lukea


    • edson

      Oikeestaan voisin omasta puolestani kirjoittaa, että paremmat lukupaikat minäkin löydän ja olen jo kauan sitten ne löytänyt

      • Dr.Whoo

        Juu, julistetaan ketju vainaaksi, tuskin erityisiä hautajaismuodollisuuksiakaan tarvitaan näin jumalattomien kesken.

        Yksinpuheluahan tää ketju on ollut enimmäkseen, tarkemmin sanottuna keskimäärin kolme hörhöä horisee omiaan, varsinaista keskustelua ei juuri synny näin pienellä porukalla.

        Eipä näytä toisen ketjunkaan "henkilökemiat" kovin hyvin toimivan, edes naisten kesken. Toisaalta mikä minä olen naisten henkilökemioita arvioimaan, olen vain mies. Mutta selvää on, että yksikään nykyisestä kolmesta miehestä ei voi  siellä aiheuttaa kuin lisää hajaannusta.

        Mie taidan olla liian nuori ymmärtääkseni miten tärkeää joidenkin välillä on jaksaa ylläpitää pyhää vihaa maailman tappiin saakka. Tuommoisen vihan ylläpito vaatii jatkuvaa kahdensuuntaista lämmittelyä, ettei vahingossakaan pääse väljähtymään. Tämä kaikki vieläpä vain virtuaalisesti toisensa "tuntevien" kesken. Mutta sanan säilähän on tunnetusti kaamea ase.


      • aurora5
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Juu, julistetaan ketju vainaaksi, tuskin erityisiä hautajaismuodollisuuksiakaan tarvitaan näin jumalattomien kesken.

        Yksinpuheluahan tää ketju on ollut enimmäkseen, tarkemmin sanottuna keskimäärin kolme hörhöä horisee omiaan, varsinaista keskustelua ei juuri synny näin pienellä porukalla.

        Eipä näytä toisen ketjunkaan "henkilökemiat" kovin hyvin toimivan, edes naisten kesken. Toisaalta mikä minä olen naisten henkilökemioita arvioimaan, olen vain mies. Mutta selvää on, että yksikään nykyisestä kolmesta miehestä ei voi  siellä aiheuttaa kuin lisää hajaannusta.

        Mie taidan olla liian nuori ymmärtääkseni miten tärkeää joidenkin välillä on jaksaa ylläpitää pyhää vihaa maailman tappiin saakka. Tuommoisen vihan ylläpito vaatii jatkuvaa kahdensuuntaista lämmittelyä, ettei vahingossakaan pääse väljähtymään. Tämä kaikki vieläpä vain virtuaalisesti toisensa "tuntevien" kesken. Mutta sanan säilähän on tunnetusti kaamea ase.

        Vaikeahan keskustelua on syntyä, kun jokainen päiväkirjanomaisesti kertoo vain omista tekemisistään. Harvoin kysellään toisten mielipiteitä mistään. Yhteisiä televisiokokemuksiakaan ei näemmä ole kuin melkein missä tahansa muussa seurassa. Sitten kun vielä ilmoitetaan, että minuntapaiseni suoraan sanoja "saa olla" kun ei voi poiskaan ajaa, siinäpä otollinen maaperä innostuneelle keskustelulle.

        Minunkin mielestäni jokainen "saa olla", jopa lähes pelkillä videoillla kommunikoiva, mutta jos näissä videoissa sisältö on niin päällekäyvän vastenmielistä kuten Vietnamin hanhijutussa, sanon siitä kyllä ja saan vihat päälleni. Onhan täällä ennenkin videoita näytetty muun juttelun lomassa. Pieni huumoripläjäys tai tanssihetki ovatkin ookoo, mutt ketjun jatkuvana sisältönä videot tympäisevät, varsinkin niiden "valistava" tendenssi: Katsokaa miten paljon paremmin muissa maissa osataan tehdä ruokaa, veistää puusta jne. Tietyn henkilön on koko ajan näytettävä meille, että on tässä joukossa eräs joka on kiertänyt muutakin kuin tahkoa.

        Siitä puheenollen: miksemme saa lukea hauskoja tapauksia henkilön merimiesuran varrelta? Kaikkihan me laivoja rakastamme.






        .


      • Dr.Whoo
        aurora5 kirjoitti:

        Vaikeahan keskustelua on syntyä, kun jokainen päiväkirjanomaisesti kertoo vain omista tekemisistään. Harvoin kysellään toisten mielipiteitä mistään. Yhteisiä televisiokokemuksiakaan ei näemmä ole kuin melkein missä tahansa muussa seurassa. Sitten kun vielä ilmoitetaan, että minuntapaiseni suoraan sanoja "saa olla" kun ei voi poiskaan ajaa, siinäpä otollinen maaperä innostuneelle keskustelulle.

        Minunkin mielestäni jokainen "saa olla", jopa lähes pelkillä videoillla kommunikoiva, mutta jos näissä videoissa sisältö on niin päällekäyvän vastenmielistä kuten Vietnamin hanhijutussa, sanon siitä kyllä ja saan vihat päälleni. Onhan täällä ennenkin videoita näytetty muun juttelun lomassa. Pieni huumoripläjäys tai tanssihetki ovatkin ookoo, mutt ketjun jatkuvana sisältönä videot tympäisevät, varsinkin niiden "valistava" tendenssi: Katsokaa miten paljon paremmin muissa maissa osataan tehdä ruokaa, veistää puusta jne. Tietyn henkilön on koko ajan näytettävä meille, että on tässä joukossa eräs joka on kiertänyt muutakin kuin tahkoa.

        Siitä puheenollen: miksemme saa lukea hauskoja tapauksia henkilön merimiesuran varrelta? Kaikkihan me laivoja rakastamme.






        .

        Joo mutta juu, itse pyrin noudattamaan semmoista lähestymistapaa muiden kirjoituksiin, että annan niille piutpaut mikäli eivät herätä positiivisessa mielessä kiinnostustani vastaamaan. Jos joskus olen alkanut kritisoimaan jonkun mielipidettä, siitä ei ole koskaan seurannut mitään hyvää.

        Korostan sitä, että mahdollinen kritiikkini on tarkoitus olla kohdustettu mielipiteeseen, ei itse henkilön persoonaan. Tässähän on vissi ero. Myönnän, että pari kertaa on saattanut lipsahtaa miultakin jotain henkilöön käyvää.


      • aurora5
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Joo mutta juu, itse pyrin noudattamaan semmoista lähestymistapaa muiden kirjoituksiin, että annan niille piutpaut mikäli eivät herätä positiivisessa mielessä kiinnostustani vastaamaan. Jos joskus olen alkanut kritisoimaan jonkun mielipidettä, siitä ei ole koskaan seurannut mitään hyvää.

        Korostan sitä, että mahdollinen kritiikkini on tarkoitus olla kohdustettu mielipiteeseen, ei itse henkilön persoonaan. Tässähän on vissi ero. Myönnän, että pari kertaa on saattanut lipsahtaa miultakin jotain henkilöön käyvää.

        No sehän tässä onkin vikana, että jotkut ovat liin ylpeitä vastaamaan niille joiden asia ei kiinnosta tai mielipide miellytä. Katsotaan mieluummin ohi ja ilmaan, vaikka vastaamalla voisi saada keskustelun siitäkin pikku aiheesta jatkumaan.

        Se täällä on ollut Weepelin lähdön jälkeen outoa, että ei ole ketään jolta pyytäisi neuvoja tai suosituksia tietokone/kännykkä asioissa. Weepeli suorastaan mielellään neuvoi, joskus oli melkein "jonoa" hänen vastaanotolleen;)

        Henkilöön käymiset ovat menneet niin pitkälle, että ainakaan riitaparien kesken normaalia keskustelua ei tulla näkemään.

        Otapa sinä Who liki ainoana neutraalina tappelukehän ulkopuolella joskus se riski, että väität vastaan jollekulle. Voit yllättyä iloisesti.


    • edson

      "Mie taidan olla liian nuori ymmärtääkseni miten tärkeää joidenkin välillä on jaksaa ylläpitää pyhää vihaa maailman tappiin saakka."

      Katsoin eilen tv1:n Flinkkilä & Tastula.

      Luin äsken Hesarista kaksi minulle hyvää juttua Sipilän jälkeisistä päivistä ja vastuun välttämisen tyylittömyydestä ja Yleltä satojen metsälajien tilasta eli lukemista riittää.

      • Dr.Whoo

        Hesarissa on myös mielenkiintoinen juttu "Solvaukset syyttäjän pöydällä", mutta on vain tilaajien luettavissa.


      • edson
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Hesarissa on myös mielenkiintoinen juttu "Solvaukset syyttäjän pöydällä", mutta on vain tilaajien luettavissa.

        Mä oon tilaaja

        ja jos jostain syystä syyttäjän sormi osoittaisi, niin ite pystyn puolustamaan. Ei tule päivääkään elämässäni tilannetta, että maksaisin juristille tai kävisin yksityisellä lääkärillä

        Juu ja vielä tuohon Tastulaan, niin toki toimin erilailla kuin esim. Hurme. Ei hetkeekään epäselvää siitä, jos veneeseeni pyrkii lehmä, niin sorkat poikki sano kalastaja.


      • aurora5
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Hesarissa on myös mielenkiintoinen juttu "Solvaukset syyttäjän pöydällä", mutta on vain tilaajien luettavissa.

        Joo, ei se ikävä kyllä meitä koskenut eikä edes solvaussanastosta löytynyt mitään vastaavaa kuin "sinun mätä elämäsi".


      • edson
        aurora5 kirjoitti:

        Joo, ei se ikävä kyllä meitä koskenut eikä edes solvaussanastosta löytynyt mitään vastaavaa kuin "sinun mätä elämäsi".

        Luitko sinä?

        Mulla on parempaa lukemista. Tai no, mikä minä olen sanomaan kenellekään lukemisista. Tuolla Elämässähän jotkut oikein kertovat, että lukevat sen ja sen romaanin, on just kesken se ja se. Menenpä sänkyyn nyt sen ja sen romanin kanssa. Mä en taas allekirjoita edes sitä, että lukeminen kannattaa aina, mutta sänkyyn voi kyllä mennä kenen kanssa tahansa. Tai olla menemäti.


      • Cee-Lila
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Hesarissa on myös mielenkiintoinen juttu "Solvaukset syyttäjän pöydällä", mutta on vain tilaajien luettavissa.

        Tuo olikin pitkä ja avartava juttu. Mutta ei vain myöteisesti, miten oikeuslaitoskin suhtautuu kunnianloukkausjuttuihin, jos kyseessä on mies taikka nainen. Naisia sorretaan siinäkin.


      • aurora5
        Cee-Lila kirjoitti:

        Tuo olikin pitkä ja avartava juttu. Mutta ei vain myöteisesti, miten oikeuslaitoskin suhtautuu kunnianloukkausjuttuihin, jos kyseessä on mies taikka nainen. Naisia sorretaan siinäkin.

        Jokaiselle naiselle taitaa h*****ksi haukkuminen olla tuttu juttu.

        Yksi huvittavimmista kohdalleni osuneista: Espoossa olimme mieheni kanssa uimassa, mutta jostain syystä pyyhkeeni unohtui rantaan. Menimme takaisin etsimään sitä ja, siinähän se tulikin vastaan toisen nuorenparin käsivarsilla. Seurasi tappelunnujakka. Sain riistetyksi pyyhkeen itselleni. Nuori "ryöstäjä" ei antanut periksi. "Tommonen kaunis h***a hän huusi minun jälkeeni. Se 'kaunis' oli kai varmistus sille, että annoimme surkean pyyhe-episodin jäädä siihen.


    • edson

      "Harvoin kysellään toisten mielipiteitä mistään. "

      No mitä mieltä kesämökkiturististeista?
      Entä matkusteluista konserttien perässä?
      Entä sykolokien tarpeesta järjestää koulutusasiamme?
      Entä miniöiden mahdottomista touhuista .. ai niin, niistähän keskustellaankin ihan henk.tasolla, sori.
      Entä kun ukot jättävät akat ... ai niin, niistähän keskustellaankin ihan henk.tasolla, sori
      Entä koirien kusien hajuista yleisillä paikoilla?
      Entä ?
      Entä ?

      Jumal'auta, ny oon jo reilusti iltapäivän puolella.

      • Cee-Lila

        Kerropa Edson, mistä täällä yleensä voi keskustella? Mistä keskustelun saa aikaan ilman, että pilkataan ja ivataan ? Ja tällä kysymykselläni en pyri tähän ketjuun, mutta kun otit taas irvailun kohteeksi mitä me naiset puhumme Elämä-ketjussa. Sinun puheesi täällä ovat vain muiden pilkkaamista, omista asioistasi puhut lähinnä valmetilla ajosta ja automatkoistasi taas kun toukokuu koittaa, niin starttaat homecarisi kohti euroopan mantuja, mutta sinähän et ole turisti. Omat lukemisesi ovat kaiketi vain maantiekarttoja.


      • aurora5

        Kysyit koirien kusesta yleisellä paikalla. Nythän on niin, että koiran pökäleitä varten fiksut omistavat kuljettavat taskuissaan pikku pusseja. Ne voi tyhjentää omaan WC-pönttöön ja tietysti myös roska-astioihin, joskin ne vihreä pöntöt ovat kadun varrellakin niin lumen saartamia, ettei tämmöinen lyhytkätinen mummo yletä niihin. Joten haiskoon taskussa kotimatkan ajan.

        Pissa on siitä hankalampi, että sen talteen ottoon täytyisi pitää varalla ainakin ämpäriä ja silti se ruoja tähtää ohi. Narttukoiran kanssa on helpompaa. Talvisaikaan pisun päälle voi lapioida lunta, kesäaikana kusi imeytyy maahan näkymättömiin. Kesäaikana on helppo kuljettaa koiraa niin etäällä kotiportistasi, että virtsan haju tuskin kantautuu mahd. autokaasujen, tupakan ja muiden päästöjen läpi sieraimiisi. Luulen, että talvi on pahinta aikaa niiden keltaisten läikkien takia. Ne pistävät silmiin, ei niinkään nenään.

        Kysy nyt toki enemmän ja vaikeampia. Eivät nuo konsertit ja miniöiden ongelmat liittyneet minuun mihinkään. Taisit kysyä myös lukemisesta. Vastaus on kyllä, tällakin hetkellä pari kirjaa kesken.


      • edson
        Cee-Lila kirjoitti:

        Kerropa Edson, mistä täällä yleensä voi keskustella? Mistä keskustelun saa aikaan ilman, että pilkataan ja ivataan ? Ja tällä kysymykselläni en pyri tähän ketjuun, mutta kun otit taas irvailun kohteeksi mitä me naiset puhumme Elämä-ketjussa. Sinun puheesi täällä ovat vain muiden pilkkaamista, omista asioistasi puhut lähinnä valmetilla ajosta ja automatkoistasi taas kun toukokuu koittaa, niin starttaat homecarisi kohti euroopan mantuja, mutta sinähän et ole turisti. Omat lukemisesi ovat kaiketi vain maantiekarttoja.

        Noin tyhmään kirjoitukseen en kuluta edes olematonta mustetta


      • edson
        Cee-Lila kirjoitti:

        Kerropa Edson, mistä täällä yleensä voi keskustella? Mistä keskustelun saa aikaan ilman, että pilkataan ja ivataan ? Ja tällä kysymykselläni en pyri tähän ketjuun, mutta kun otit taas irvailun kohteeksi mitä me naiset puhumme Elämä-ketjussa. Sinun puheesi täällä ovat vain muiden pilkkaamista, omista asioistasi puhut lähinnä valmetilla ajosta ja automatkoistasi taas kun toukokuu koittaa, niin starttaat homecarisi kohti euroopan mantuja, mutta sinähän et ole turisti. Omat lukemisesi ovat kaiketi vain maantiekarttoja.

        Kerronpa sen, että kaikesta voi kirjoittaa, mutta sohikaas täällä sukkakutimillanne, niin vastaan omalla tavallani.

        Muuten tuo loppu kirjoituksesi ei anna aihetta kommentointiin, sillä se vain näyttää koko ajattelusi laajan skaalan. Voit pohtia aihetta tuolla elämässä. Mitä tulee kartan lukuun, niin se on sama, mitä lukee, kunhan pysyy kartalla. Oletko kartalla ?


    • Cee-Lila

      Huomaan, että Auroran viesti edsonille minun jälkeeni on poistettu. Hän vastasi noista koirien jätöksistä ja niiden korjaamisesta edsonille. Ehdin lukea sen. Mikähän siinä oli liikaa tekoälylle?

      • edson

        Koitas miettiä

        Ehkä siitä oli pussiin kyllä kerätty osa, osa haisi edelleen


      • edson

        Ehkä siinä haisi vielä pissa, vaikka kakka olikin jo pussissa

        Huomaan, että olette pohtineet tekoälyä jo isosti elämässä. Kyl se siit.


      • aurora5
        edson kirjoitti:

        Ehkä siinä haisi vielä pissa, vaikka kakka olikin jo pussissa

        Huomaan, että olette pohtineet tekoälyä jo isosti elämässä. Kyl se siit.

        Vastaan tähän, vaikka takuuvarmasti poistetaan. Kakkaatko ja pissaatko samaan aikaan? Ainakaan minun koirani ei tee niin. Joten kakkapussi haisee kakalta pelkästään.Ja jos se on solmussa, ei sisältö haise ollenkaan.

        Mistähän johtuu, etten ole saanut tänne yhtään tekstiä pariin päivään? Sormensa pelissä...kellä?


    • Dr.Whoo

      "Optapa sinä Who liki ainoana neutraalina tappelukehän ulkopuolella joskus se riski, että väität vastaan jollekulle. Voit yllättyä iloisesti."

      Tää ei ihan auennut?
      Neutraali? Sikäli kyllä että pyrin suhtautumaan kanssaeläjiini täällä saitilla kuten oikeassa elämässäkin, siis mahdollisimman tasa-arvoisesti ja ilman ylikäymättömiä ennakkoasenteita. Eikä ole myöskään minkäänlaista tarvetta haastaa riitaa kenekään kanssa. Ja kuten aiemmin sanoin, asiat voi riidellä, en mie.

      Pitäisi siis väittää enemmän vastaan? Toki esitän eriävän mielipiteeni tarvittaessa. Väittely, jos se menee jankkaamiseksi ei ole yleensä hedelmällistä. Myönnän, että toisinaan on jankkaamiseksikin mennyt, viimeksi Ceen kanssa. Otin silloin papukaijamerkinkin pois, mutta sehän on jo palautunut aikoja sitten..

      Mitä tulee tietsikkajuttuihin, mie en rajoitetun aikani vuoksi ehdi enkä edes halua funtsia mokomia työasioita vähinä vapaa-aikoinani. (Jos siis sitä tarkoitit) Kaikki kunnia weepelille siitä, että riitti kärsivällisyyttä semmoiseen(kin). Meikälle hyvä jos ylipäätään ehtii pari tarinaa tänne laittaa viikonloppuisin.

      Siksi loppujen lopuksi olenkin väärä henkilö edes ottamaan kantaa saati antamaan neuvoja siihen mikä on sopivaa tai kiinnostavaa keskustelua täällä. Olen enenmmänkin satunnaisena osallistujana eräänlainen ulkopuolinen tarkkailija, siksipä kai osaan suhtautua näihin saitin kiistoihinkin vähemmän tunteella kuin muut.

      Terveisiä höyrystä.

    • Cee-Lila

      "Otin silloin papukaijamerkinkin pois, mutta sehän on jo palautunut aikoja sitten.".

      Kiitos Whoo.

    • edson

      Kukaan täällä ei ole määritellyt, mitä kirjoitetaan, mistä kirjoitetaan. Mutta on se kumma, ettei saa sotkea taikinoihin, sukankutomisiin ja siivoamisiin omaa näkökulmaa.

      Tässä yksi syy, miksi weepeli ei enää jaksanut. Jatkuvia kysymyksiä tietotekniikasta ja sitten taas siivottiin. Kuka jaksaa hei ? Aurora jossain totesi, että onhan teknisiäkin palstoja. Minä siihen, että onhan kahviseurapalstojakin ja huuhaa palsta

      Joo ja sit nää teennäiset "kiitos se ja se siitäkin merkistä tai pisteestä" Ceeltä tippuu aatosten taso heti, kun pitäs alkaa aatteleen, samoin ravulta. Rapu kertoo aatoksensa hesarissa ja lisää, että saa siellä kannatusta ja pisteitä ja papukaija cee pistää täällä pisteet, että juu luin ja hieno oli kirjoitus. Heh heh. Ammusta en sano muuta kuin että jos yrittää nousta väärään veneeseen, niin tietää mitä käy. On se kumma, ettei kaksi ketjua ole jees, jos sitten kuivuvat, niin kuivuvat. Tuollaista pelleilyä, että elämä jatkuu numerossa se ja se, hih hih. Mikä helevetin elämä?

      Tässä ei sitten ollut yhtään riitasointua, ei halveeraamista, ei kunnianloukkauksia, vaan pelkkää asiaa.

      Aamuvuoro siirtyy ...

      • edson

        tämän kirjoituksen jälkeen muihin hommiin.

        Ali ja Whoo, en pane pahakseni, vaikka pata ei porise. Siirtykää tuonne isolla kirjoitettuun elämään. Näin jatkuu sitten jatkumo. Voipi mennä tämä kirjoitus ohi, sillä uskon, että ali on löytänyt paremmat palstat ja who tulee jos tulee viikonloppuna.


      • aurora5

        Minä sain kyllä käsityksen, että Weepeli ihan ilokseen vastaili tietsikkakysymyksiin. Enkä tarkoittanut, että Whon pitäisi jatkaa Weepelin tukipalveluja. Nythän me kaikki osaamme käyttää tietsikkaa hivenen paremmin kuin kymmenen vuotta sitten. Kunhan muistelin.

        Uuden kännykän hankinta tulee minulle ajankohtaiseksi lähivuosina, mutta jos se on ns. älypuhelin, on paras saada joku kädestä pitäen opettamaan. Täällä ainakin kirjastossa pidetään ilmaisia kursseja aloittelijoille. Yhtä hyvin voisin tietysti hankkia sellaisen vanhusten Doro-puhelimen soittamiseen ja tekstareihin; suuremmissa kirjoituspuuhissa isonäyttöinen läppäri on kuitenkin kätevämpi.


      • edson
        aurora5 kirjoitti:

        Minä sain kyllä käsityksen, että Weepeli ihan ilokseen vastaili tietsikkakysymyksiin. Enkä tarkoittanut, että Whon pitäisi jatkaa Weepelin tukipalveluja. Nythän me kaikki osaamme käyttää tietsikkaa hivenen paremmin kuin kymmenen vuotta sitten. Kunhan muistelin.

        Uuden kännykän hankinta tulee minulle ajankohtaiseksi lähivuosina, mutta jos se on ns. älypuhelin, on paras saada joku kädestä pitäen opettamaan. Täällä ainakin kirjastossa pidetään ilmaisia kursseja aloittelijoille. Yhtä hyvin voisin tietysti hankkia sellaisen vanhusten Doro-puhelimen soittamiseen ja tekstareihin; suuremmissa kirjoituspuuhissa isonäyttöinen läppäri on kuitenkin kätevämpi.

        Hei, weepeli jäi sinne teidän kanssanne. Mitäs luulet sen vaikuttaneen? Kerran jo sinäkin ärähdit, että osaat itse valita muistaakseni jotain tietoteknistä laitetta, kun sait weepeliltä jatkuvia ehdotuksia. Minäkin erehdyin muistaakseni silloin suosittelemaan jotain verkkokauppa.comin tuotetta ja het tuli weepeliltä "iloinen" korjaus. Kyl mä sen ymmärsin, ettei wepskuli voinut muuten vastata, koska olin hänet jo lammastarhaan kiikuttanut. Oikeestaan mitä hittoa enää mietin weepeliä sen paremmin kuin muitakaan entisiä.

        Itse tykkään isonäyttöisestä läppäristä ja kulkee mukanakin, tosin ei kulkisi, jos olisin jalan liikkeellä.

        Kännykkä on kiva, kun soittaa ilmaisia nettipuheluita tai siirtää olematonta rahaa. Tosin eihän nekään ilmaisia ole, sillä liittymässä pitää olla sitä nettiä.

        Meillä on meidän tarpeisiin sopiva kokonaisuus. Kuukausimaksut sekä liikkuvasta netistä että kahdesta puhelimesta pyöreä kuuskymppii. Kotona voi katsella kuin paljon vaan läppäristä areenaa ja meinaankin koht katsoa argentiinalaisen Villit tarinat mikä tuli teemafemmalta viime perjantaina.


    • edsonpele

      Kokeillaanpa toisella nimmarilla

      Täältä poistettiin äsken auroran ihan jees pohdinta weepelistä ja neuvoista ja siitä, mihin on tykästynyt omissa laitteissa. Ei ainuttakaan kiroamista. Vastasin asiallisesti. No en ala roboja pohtimaan ja meen koht muihin hommiin.

      Ceellekin vastaukseni pyyhkäistiin, mutta se ei ollutkaan mikään ceen ajattelun ylistyslaulu. Kerroin ceelle, että jos lukee karttaa, niin hyvä olla edes kartalla

      • Cee-Lila

        En minäkään sinulle mitään ajattelusi ylistyslaulua voisi kertoa. On hyvä, että itse pysyt kartallasi, minun ei tarvitse, kun en aja homecaria, U kyllä pysyy kartalla, kun olen hänen kyydissään. se riittää minulle.


    • maura

      Jos vanhalla nimelläni kirjoitettu k****apussi juttu säilyy, se todistaaa robon huumorintajun olevan ala-asteen tasolla. Parempia juttuja hän vihaa, koska ne vaativat ehkä jopa lukiotason snaijaamista.

    • Cee-Lila

      Tule nyt takaisin Ali tänne Porinaan jotain kertomaan. Ei täällä kukaan sinun kirjoituksiasi poista vaan se on tuo tekoäly. Sama on tapahtunut kenelle tahansa, ei vain sinulle.

      • maura

        Ei kaipaamasi henkilö minkään poistojen takia lähtenyt. Ei vain kestänyt olla samoilla ketjuilla väärien ihmisten kanssa. Ehkä löytää kotipesän jostain muualta.


    • aurora5

      Tule nyt edson takaisin alkuperäiseen ketjuusi. Olisihan se mukavaa saada naisten juttujen vastapainoksi saada tänne "asiaa".

      • edson

      • Cee-Lila

        Onko tuo leffa se Villit tarinat. Satuin katsomaan sen, oli todella hyvää mustaa huumoria.


      • aurora5
        edson kirjoitti:

        Mä oon just alkanut katselemaan ja lukemaan https://matkalla.sulat.net/s2?p=190 ja unohtanut kaikki asiat.

        Sitä paitti mulla on viime perjantain argentiinalaisleffakin teemafemmalta katsomatta. Selaapas huviksesi esiin tuo elokuva, jollet ole nähnyt

        Aivan hillitön katastrofielokuva se Villit tarinat. Kiitot suosituksesta.

        Paras oli se "intohimorikos" maantiellä.


    • Dr.Whoo

      Jaa, hiekkalaatikolla hiljaasta näköjään.

      Aurora vs Ali "ottelussa" siis Aurora iski Alin lopulta kanveesiin?  Se toinen Ali, suurin ja kaunein, ei heittänyt koskaan pyyhettä kehään.

      No, miulle tällä palstalla ei ole suurempaa merkitystä, kahdelle muulle herralle ehkä enemmän. Mutta aika aikaansa siis kutakin.

      • Cee-Lila

        Totta pakiset. Koska Ali ei kirjoita, on Edsonkin hiljaa.


      • Dr.Whoo

        Joo, toisaalta voi olla itse kullekkin hyvä pitää pientä taukoa, saa ehkä vähän perspektiiviä siihen
        että ei tällainen ajanvietteellinen kirjoitteluhomma niin haudanvakava asia ole. Ne on erikseen, ne vakavat asiat.


      • aurora5

        Aurora iski kanveesiin? Luulen että Ali kanveesissa Ali juonittelee uusi iskuja. Toivon niin, koska vetäytymällä kokonaan Ali osoittautuu täydelliseksi tosikoksi.


      • Dr.Whoo

        Mie luulen, että melkein kaikki näihin ketjuihin kirjoittavat ovat vähän turhan tosikoita..paitti mie.


      • Cee-Lila
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Mie luulen, että melkein kaikki näihin ketjuihin kirjoittavat ovat vähän turhan tosikoita..paitti mie.

        Olet oikeassa:-)


    • aurora5
      • Dr.Whoo

        En usko että pitäis olla ainakaan Perasta huolissaan.


    • Dr.Whoo

      Rehellisen, lääkkeistä vapaan urheilun ystävät lienevät huomaneet, että kauden eka lähtö juuri käsillä. Waltsun ja Kimin menestys taattua.

    • edson

      Minäpäs tänne hieman ...

      kerron, että jos joka päivä postaa 24:een, niin siitä tulee enemmän rasite. Ookoo, siis ainakin minulle. Jo vuosia on näissä merkeissä taaperrettu, enemmän tai vähemmän "rasittuneena"

      Vitsejäkään ei jatkuvasti jaksa. Tai sitten, että onpas niin kevät tai kesä, että. Tai sit olla tosikko. Kysynkin itseltäni, että mitäs sitä jaksais? No henk.kohtaisesti jaksoin taas katsella videoo matkalta johonkin ja koht jaksan pujotella ja ottaa väliaikoja telkasta. Vaik se onkin välineurheilua, niin on se keihäänheittokin

      Ali ei ole hiljentymiseni syy.

      • Dr.Whoo

        Toimivalla keskustelupalstalla pitäisi olla huomattavasti suurempi osallistujamäärä, että syntyisi enemmän sitä keskustelua kuin turhaa nokittelua pienen (toisiinsa kyllästyneen) porukan kesken.

        Ps. Valtteri näytti ns. närhen munat epäilijöille. Hyvä.


      • aurora5
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Toimivalla keskustelupalstalla pitäisi olla huomattavasti suurempi osallistujamäärä, että syntyisi enemmän sitä keskustelua kuin turhaa nokittelua pienen (toisiinsa kyllästyneen) porukan kesken.

        Ps. Valtteri näytti ns. närhen munat epäilijöille. Hyvä.

        Joo, kyllä kolme pitäisi olla. Eikä yhtään enempää. Neljäs on liikaa ja se pitää savustaa ulos.

        MOT


    • JUu31

      Mielenkiintoisia juttuja täällä :)

    • edson

      Terve Mikko

      Opetellaan molemmat väljiksi välittäjiksi eikä kuukahdeta muuhun kuin "asioihin". Näinhän sinä täällä oletkin tehnyt, enemmän minä olen horjahdellut. Mitä tuonne toisaalle lähetit, niin siellä on mun lapsuuden kaverit ja omat penskat ja niiden morsiamet eli kumppanit kavereina. Älä tykkää kyttyrää, jos en laajenna siellä, mutta olipa yllätys, kun siellä huomasin...

      Odotan tänne analyysejäsi ja luen ja koitan käsittää, mikä on kyllä varsinkin kemian puolelta miltein mahdotonta.

      Uskoisin, että who myös odottaa paluutasi

      • edson

        Lisäksi

        Jostain täytyisi haalia lisää väkeä tänne. Saattaisi avartaa. Mutta toisaalta se on minun kohdaltani myös niin, että olen istunut liiaksi astikin koneella. Jotenkin sopi hetken tuo ilta / aamuvuoro. Eihän se aktiivista keskustelua ehkä jossain mielessä ole, mutta antaa aikaa muuhunkin.

        Lauantaina starttaan Hesaan todennäköisesti uusi vakuutusyhtiö turvana. Tänään menen keskustelemaan naamasta naamaan ja katson mitä jää viivan alle. Hitto viekööt koko vakuutusmaailmaa, varmuutta korvauksista ei ennen saa, ennen kuin jotain tapahtuu. Lupauksia kyllä saa.


      • Ali-Baba

        Kun Sinun nimesi oli tiedossa niin halusin fain Facen kautta kertoa, että hengissä ollaan ja yritetään keksiä miten voisi jatkaa ajanvietekirjoittajana, En muuten käytä Facea kuin tuossa poikkeustapauksessa. Se on minulla puhdas sisäänkirjautumisväline eräiden medioiden kirjoitusketjuille.
        Minähän sanoinkin selkosuomella, että menen toistaiseksi pois katselemaan voisiko löytyä hedelmällisempää kirjoitusympäristöä. Toistaiseksi en ole näiltä julkisilta löytänyt ja Faceenkaan en halua kun minulla ei ole mitään tarvetta oman tuttavapiirini vuoksi siihen. Siinä me olemme maailmanlaajuisesti ihan tavallisessa sähköpostiviestinnässä missä liikkuvat niin sanat kuvat kuin linkitkin
        Älä muuten vahingossakaan anna näissä oloissa minusta muita tietoja kuin tuon oikean etunimeni. Sitä joku tai jotkut tulisivat automaattisesti tavalla tai toisella käyttämään kuvittelemakseen hyväkseen kun tyyli on kautta vuosien ollut hyökätä ihmisen mahdollisiin kipeisiin pisteisiin jos sellaisesta olisi vähääkään halua. Hiljattain se yritti repiä esiin jopa lapsen lapseni saadakseen kuvittelemaansa päällekäynnin polttoainetta. Turhaan tietysti senkin kun sillä rintamalla on kaikki erinomaisesti. Sitä eivät arvon rouvat vaan oli itseensä keskitty neenä koskaan havainneet. Nyt ovat jo saanee osan esimakua mikä heitä odottaa ystäviensä valinnan tuloksena
        Deletoi ne face yhteydenotot nyt kun se toimi. Minulle sinne voi kirjoittaa mutta käyn katsomassa vain kerran kahdessa viikossa.

        Käytän sitä face tiedottamiseen lyhyesti vain jos keksin sellaisen tavan millä voimme luoda mukavan "setien ja inhimillisten tätien" kirjoitusfoorumin niin, että sinne ei kukaan Kouvolasta koilliseen löydä

        Nyt tauko jatkuu toistaiseksi


      • Ali-Baba

        ps. Luultavasti tätäkin tilannearviota seuraa Trump ryöppy, huuto ja mekastus, kimppuun käyminen ja isoisienkin leimaaminen denisovan ihmisiksi


      • edson
        Ali-Baba kirjoitti:

        Kun Sinun nimesi oli tiedossa niin halusin fain Facen kautta kertoa, että hengissä ollaan ja yritetään keksiä miten voisi jatkaa ajanvietekirjoittajana, En muuten käytä Facea kuin tuossa poikkeustapauksessa. Se on minulla puhdas sisäänkirjautumisväline eräiden medioiden kirjoitusketjuille.
        Minähän sanoinkin selkosuomella, että menen toistaiseksi pois katselemaan voisiko löytyä hedelmällisempää kirjoitusympäristöä. Toistaiseksi en ole näiltä julkisilta löytänyt ja Faceenkaan en halua kun minulla ei ole mitään tarvetta oman tuttavapiirini vuoksi siihen. Siinä me olemme maailmanlaajuisesti ihan tavallisessa sähköpostiviestinnässä missä liikkuvat niin sanat kuvat kuin linkitkin
        Älä muuten vahingossakaan anna näissä oloissa minusta muita tietoja kuin tuon oikean etunimeni. Sitä joku tai jotkut tulisivat automaattisesti tavalla tai toisella käyttämään kuvittelemakseen hyväkseen kun tyyli on kautta vuosien ollut hyökätä ihmisen mahdollisiin kipeisiin pisteisiin jos sellaisesta olisi vähääkään halua. Hiljattain se yritti repiä esiin jopa lapsen lapseni saadakseen kuvittelemaansa päällekäynnin polttoainetta. Turhaan tietysti senkin kun sillä rintamalla on kaikki erinomaisesti. Sitä eivät arvon rouvat vaan oli itseensä keskitty neenä koskaan havainneet. Nyt ovat jo saanee osan esimakua mikä heitä odottaa ystäviensä valinnan tuloksena
        Deletoi ne face yhteydenotot nyt kun se toimi. Minulle sinne voi kirjoittaa mutta käyn katsomassa vain kerran kahdessa viikossa.

        Käytän sitä face tiedottamiseen lyhyesti vain jos keksin sellaisen tavan millä voimme luoda mukavan "setien ja inhimillisten tätien" kirjoitusfoorumin niin, että sinne ei kukaan Kouvolasta koilliseen löydä

        Nyt tauko jatkuu toistaiseksi

        "Älä muuten vahingossakaan anna näissä oloissa minusta muita tietoja kuin tuon oikean etunimeni."

        No en tietty.

        Minä seuraan facessa Karavaanareita ja heidän reissujaan / ongelmiaan ja myös heidän niksipalstaansa. Yksityisviesteissä taas olen yhteydessä poikiini erilaisista asioista ja asioiden vieristä


    • rauma

      Miksi robo sallii ilkeät tekstit jotka ovat täynnä vihjailuja ja riidanhaastoa ja poistaa täysin viattomat naisten Elämä-palstalta, johon vihjailut kohdistuvat?

    • edson

      Ihan näin itsekseni mietin

      että enää en itse kirjoita kenestäkään roboruokaa. Saatan kyllä ilmaista mielenpiteeni, mutta asiallisesti. Ei raumankaan tarttis välttämättä kiinnittää huomiota mihinkään turhiin "haasteisiin", mutta jos niihin haluaa panostaa, niin minkäs teen.

      Koettakaa selättää robo siellä toisaalla

    • edson

      "Minusta Edson meidän pitäisi kiemurrella Suomeenkin sellainen Vanhojen viiksekkäiden miesten maailmanparannuskirjoitusketju"

      Tässä ideaa. Nyt vaan who viiksien kasvatukseen, jos ei vielä ole. Ilman viiksiäkin voi tänne kiemurella, mutta kirjoituksien (paino)arvo on vähän kuin naisten euro

      • Ali-Baba

        Täytyy katsoa ilmestyykö Huu viiksillä ja hyvillä ehdotuksilla miten voisinne ihmisten asioista rauhassa keskutella olematta jatkuvasti tarkkailun ja paskasangon asemassa.
        Minä en ole vielä keinoa keksinyt mutta jo näinkin pitkä rauhassaolo on tuntunut melkein normaalilta. Siihen jatkuvan vainoamisen ja paska-altaana olemisen rooliin ei kyllä enää ole paluuta


    • edson

      Tere

      Kotona uusia "ongelmia" siis teknisiä. Korjausta ei kata edes kotivakuutus ja johtuu vain omasta pitkittämisestäni. Kolmisen tonnia se pitkittäminen maksaa.

      Arvaa harmittiko?

      Kodin nokka suuntautuu parin tunnin kuluttua kohti etelää ja naperoiden synttäreille. Et silviisiin.

      • edson

      • edson

    • Dr.Whoo

      Kokoparta who ei osaa tähän Alin "allas" ongelmaan sanoa oikeastaan mitään.

      Haluan pysyä diplomaattisena, koska miulla ei ole ylittämättömiä ongelmia kenenkään kanssa.
      Ja, kuten olen monesti ennenkin sanonut, ei tämä homma ainakaan itselleni ole muuta kuin ajanvietteellistä jutustelua puolitutussa kirjoittajaporukassa. Ei yhtään sen vakavampi juttu. Jos joku hyppii silmille, palautan ruotuun verbaalisella ruoskalla (vain kohtuullisesti pieksemällä), ja se siitä.

      Omasta mielestäni on vain hyvä että olisi mahdollisimman särmikkäitä keskustelijoita. Lisäksi on muistettava, että sotimiseen tarvitaan aina vähintään kaksi osapuolta.

      Ainut neuvoni itse kullekkin on: lisää pelihuumoria peliin.

      Nyt pitää aloittaa lauantaicleanaus. Ja mikäs kolmentonnin propleema on edsonia kohdannut?

    • edson

      Tasakattoterassi vuosi veden alakerran eteiseen, mutta kohta ei meidän ikämme aikana vuoda.

      Juu ja kunhan säästämme, niin sinne tulee kans sellainen ranskalainen parveke katolla ja parin tuolin pikkupöydän haaveilujesta ja vieressä kasvi eli kukkalaatikot. Toisella puolen porkkana ja mansikkalaatikko, kasvattakoot kumppani vaikka sitten tulppaaneja omalla puolellaan.

      • Dr.Whoo

        Tasakatot pitäisi lailla kieltää, mielipuolinen ratkaisu katoksi. Onneksi siis vain terassilla tasakatto?

        Meillä olis tuolla e-pohjanmaalla myynnissä talo, jonka uudisosassa tasakatto. Muuten hyvä, mutta vuotaa aina kun kattoviemäri tukkeutuu.


      • edson
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Tasakatot pitäisi lailla kieltää, mielipuolinen ratkaisu katoksi. Onneksi siis vain terassilla tasakatto?

        Meillä olis tuolla e-pohjanmaalla myynnissä talo, jonka uudisosassa tasakatto. Muuten hyvä, mutta vuotaa aina kun kattoviemäri tukkeutuu.

        Ns. pulpettikatto erittäin pienellä kaadolla ja kaksinkertaisella huovalla, joista päällimmäinen kerros on "hitsattu" Juu että sellanen tulee ja muu katto on normaali harjakatto

        Sellanen tulee ja sen keskelle katos, minkä alla kaksi puutarhatuolia ja pöytä ja vieressä kasvatuslaatikoita

        Eipä ollut katujen vieressä enää lumikasoja ja auton eli asunnon sai hyvin parkkiin. Muuten hei, siinäkin on tasakatto ja vielä kattoikkunoitakin kolme. Yksi jo vuosi, mutta massaa lisää ja menoks. Täällä lunta vielä ... 40 cm ja tie jäässä.


      • Dr.Whoo
        edson kirjoitti:

        Ns. pulpettikatto erittäin pienellä kaadolla ja kaksinkertaisella huovalla, joista päällimmäinen kerros on "hitsattu" Juu että sellanen tulee ja muu katto on normaali harjakatto

        Sellanen tulee ja sen keskelle katos, minkä alla kaksi puutarhatuolia ja pöytä ja vieressä kasvatuslaatikoita

        Eipä ollut katujen vieressä enää lumikasoja ja auton eli asunnon sai hyvin parkkiin. Muuten hei, siinäkin on tasakatto ja vielä kattoikkunoitakin kolme. Yksi jo vuosi, mutta massaa lisää ja menoks. Täällä lunta vielä ... 40 cm ja tie jäässä.

        Sitten ei muuta kuin harjakatto siihen moottorihomeenkin. Katon lape menosuuntaan, niin aerodynamiikkakin paranee?

        Lumia ei täällä enää paljon ole, paitti eilenkin rysähti vielä peltikatolta muutama kuutio. Täysi kevät


    • Ali-Baba

      Täällä lumet ovat lähes kadonneet ja toivottavasti valo ja lämpö luovat uutta elämää kuten noita esiin tulleita lumitähtiä, vai mikä niiden oikea nimi onkaan. Aluksi arvelin niitä Krookuksiksi mutta olivat kyllä liian valkeita niiksi.
      Sen sijaan kun kukaan muu ei saavutusta kuitenkaan "ylistä" niin sain uudellenorganisoitua ja asennettua kaikki komentokeskuksen ja TV keskuksen virrat kahteen keskitettyyn USB sätkysuojattuun pistorasiaan missä nyt ovat sekä telkkaan asennetut lisäkaiuttimet että komentokeskuksen koneet toisessa suuressa jakorasiassa
      (miesten hommia)

      • Dr.Whoo

        Lumikelloko se aikainen valkea kukka lienee? Miulla on kyllä on erittäin huonot hortonoomiset tiedot ja taidot, mutta osaan kyllä sujuvasti leikata nurmikon.

        Ja ei ole helppoa Mayllakaan. Vaikka en mikään eu- uskovainen olekkaan, olen melkein sitä mieltä, että brittien pitäisi saada äänestää breksitistä uudelleen.


      • edson

        Alin komentokeskus

        "USB sätkysuojattuun pistorasiaan " Eikös köyhän miehen tai naisen versio voi olla sellainen, että ylipiikkisuoja tavalliseen rasiaan ja siitä sitten vaikka kolmerasiainen-viisirasiainen jakorasia ?

        Mutta ei tuo estä kumppania piikittelemästä


      • Ali-Baba

        Minun piti hankkia television virransaantijakorasiaan USB virtapisytoke. Se oli sätkysuojattu Belkin.
        Samalla vaihdoin ohjaamopuolen useampiin uloshottoihin sätkysyujatun suuren mustan alumiinirunkoisen jakorasian.
        Telkka virroitus vaati USB virran lisäkaiuttumien takia. Muuten sille olisi joutunut vetämään pitkän usb uros-naaras kaapelin
        Seuraavaksi katselemaan viime kesänä hankkimatta jäänyttä tehokasta tuuletinta ja mahdollisiste jäähdyttävää, haihduttamiseen perustuvaa paikallisviilennintä, jos sattus tulemaan lämmin kesä. Viime kesä onneksi menetteli sillä lämmittimen flektillä tuulettimena käytettynä. En kuitenkaan laskisi toista kesää perättäin viileän kesän varaan


      • edson
        Ali-Baba kirjoitti:

        Minun piti hankkia television virransaantijakorasiaan USB virtapisytoke. Se oli sätkysuojattu Belkin.
        Samalla vaihdoin ohjaamopuolen useampiin uloshottoihin sätkysyujatun suuren mustan alumiinirunkoisen jakorasian.
        Telkka virroitus vaati USB virran lisäkaiuttumien takia. Muuten sille olisi joutunut vetämään pitkän usb uros-naaras kaapelin
        Seuraavaksi katselemaan viime kesänä hankkimatta jäänyttä tehokasta tuuletinta ja mahdollisiste jäähdyttävää, haihduttamiseen perustuvaa paikallisviilennintä, jos sattus tulemaan lämmin kesä. Viime kesä onneksi menetteli sillä lämmittimen flektillä tuulettimena käytettynä. En kuitenkaan laskisi toista kesää perättäin viileän kesän varaan

        Viime kesä onneksi menetteli ...

        Löytyihän sitä hjuumoria vai että viime kesä oli kylmä. Hirveetä olla sisällä, jos lämpö 28 ja ei saa edes myrskytuulta puhaltamaan läpi asunnon. No jos on kylpyamme ja tekee runsaasti jääkuutioita ...

        Hitsi, vai on jo USB virran ulos-ottojakin. Mä oon tippunut kelkasta, mutta parempi kuitenkin kuin tippua katolta


      • Ali-Baba

        Sen lisäksi, että USB ulosottoja löytyy ja 220V jakorasioista niin USB ulosotto saattaa juurikin sängynpuolellani, miwssä TV kuva ja nyt äänetkin suunnattuna ovat voi jäähtyä ihan pienikokoisella mutta USB virralla toimivassa ns. haihduttavassa pien, eli henkilökohtaisen tilan jäähdytyksessä. Pääosin ne on kai ajateltu juurikin tietokonepöytien kuumuutta vilvoittamaan, mutta kyllä ne jäähdyttävät makuutilaakin. Minulla jäi siin hankkimaani Belkinin pistorasiaan vielä se toinen USB ulosotto vapaksi, jos päädyn tilaamaan sellaisen pöytäjäähdyttimen.
        Niitä ei vielä meidän markkinoilla juurikaan näe, mutta ebay on täynnä niitä
        Mitä lie join aamulla mutta sain haettua Bauhausista nyt hyvän tornituulettimen varman päälle. Isomman tilan jäähdyttävä haihdutintuuletin on ja hyllyssä. Maksaisi nyt 109 egee. Siirsin harkintaa pidemmälle kun vielä tänään hiutaleita ripsitti.
        Sain myös käytyä hankkimassa autooni paperiset dokumentit. Vielä pitäisi vaihtaa kesärattaat alle ja palauttaa Kaupungin välinevuokraamosta lainassa olevat WV koroke ja Rollaattori, mitä olen enää hyvin vähän tarvinnut ja ostaa tilalle omat joita ei tarvitse penskojen palautella ja ihmetellä että tällaistakin vaan voivat suoraan tilata lähes kaikelle paitsi rahalle Lassila & Tikanojan ;)


      • Cee-Calvados

        Johan on Alilla ollut kaikenmaailman vempeleet ostettuina ja lainassa olleet palautettuina. Minulle tuo rollaattori oli tuttu kaksi vuotta sitten vähän aikaa, samoin kainalosauvat. WC-istuintakin tarjottiin lainaksi, en ottanut. Sähköasioista en mitään tajua, USB-liittimiä minullakin on moneen lähtöön, samoin jakorasioita vaikka mille vempeleelle. Ilmastointiin viime kesänä meillä oli tornituuletin, ikkunoiden aukaisu saattoi auttaa, koska on läpitalonasunto. Se meidän tuuletin heilutti vain ilmaa edestakaisin, ei siis jäähdyttänyt.


    • edson

      Toi brexit breksit jaa-a

      Nyt se ukko vastuuseen siitä, että lupasi brexitin tuovan satoja miljoonia brittien terveydenhoitoon. Siis vastuuseen, jos ei tuo. Kukahan se nyt olikaan täällä "Onnelassa" joka lupasi poistaa työttömyyden kolmessa kuukaudessa ja toinen lupasi korottaa kolminkertaiseksi lapsilisän. Äänestäkää mua, mä lupaa tupenrapinoita.

      Muuten good bye briteille ja tullit rajoille. Myös Gibraltarille

      Jotkut ovat juu istuttaneet niitä lumikelloja, jotta ensi kukka tulee heti, kun vaan lumet väistyvät ja sitten tiedetään, että on kevät. Minä annan leskenlehden viestittää, mitä sitten viestittääkään. Pajukin on jo viestittänyt.

    • Ali-Baba

      Sen verran Edsonnille vielä niistä USB virtarasioista, että jokainenhan käyttää USN kommunikaatiolinkkejä ja voimansiirtia tietokoneisiin yhdistetyille laitteille.
      Itseasiassa ihan kuin hiipien maailmaan on syntynyt melkoisetsi laitteita joiden ensimmäinen virta otetaan USB kaapelilla. Siksi ihan spesiaaleimmissa jatkojohtosissa tai pistorasioissa on pari USB ulosottoa. Aluksi niitä näkyi tupakansytyttimeen istutettavissa lataus-ja virtalaitteissa..
      Siitä minullekin johtui ajatus, että miksi en hommaisi pistirasioita tai latkojohtoja joissa on USB ulostulot ja siirtäisi USB laitetta, kuten kaiuttuimia ja jäähdyttävää minipuhallinta sinne missä oikeasti sitä tarvitsen, mutta koneen USB on liian kaukana.
      Alkoi muuten hyvästä 50 tuuman LG telkastani, mutta missä oli varsin heikkotehoinen äänentoisto.
      Nyt kun lisäsin siihen vain 12 warria OC stereokaiutinta takaseinan audio yhteyksistä ja virtä vieriseinän rasiasra otettuun isompaan jakorasiaan, niin ääni muuttui kirkkaammaksi ja korkeammaksi niin ettei tarvitse edes mokomista pikkuwateista puristaa kaikkia mehuja. Tietokoneen kaikuttimiksi ostin samanlaiset wekottimet
      Huomenna koitan palauttaa lainarollorin ja vw korotuskannen , niin ei tarvitse jälkipolvien hoitaa sellaistakaan sopimust. Jos aikaa jää mene laitattamaan kesärenkaat aluvanteilla alle. Puuttuu vaan pulttisuojan avain, mutta pitäisi pikkupihdeillä aueta. Jos eivät aukea niin vanhan pollen kesärenkaan ovat heidän kontissaan joko käyttöä tai poistia
      Sitten pitäisi vaan saada tilattua mahdollisimman helposti taitettava vararollaattori jos on enemmän tavaraa parkkipaikalta asti asauntoon raijattavaksi.
      Tukankin pistin kotisiiliksi ja pääsin huoltamaan se herkästi kuivuvaa pohjaa,

      Sitten olisi enimmät byrokratiat ja pakkotoimet tehty ja voi yrittää pohdiskella kesää. Vielä tekesi mieli piipahtaa Kuhmoisten Nesteellä Edssolventia näkemässä jotta koemme miten erilaisia ihmisä on seksustelemassa ja useimpien ainoana tavoitteena vaihtaa ajatusta, tietoa ja kulttuuria yleisen hyvän eduksi..
      Merillä kuitenkjin aina sanottiin, että yksikin mato voi pilata koko lastin

      Siksi oletan tämäkin synnynnäisesti hyväntahtoisen ihmisryhmä etsivän kirjoittelua missä jonkun kirjoittelu on epämoraalista ja tuomittavaa kaikilta ajatuksiltaan . Se on todella vaikea tehtävä kun julkisuudessa ei pakoonkaan pääse ja suljettu ryhmä menettäisi yleissivistävän ja opettavan keskustelun tuloksen.

      Varovasti sondeeraten pieni askel kerrallaan voi vain tällaisen rationaalisen keskustelun kautta löytyä tie viiksekkäillekin kirjoittajille, jos poisluetaan Sofia <Lorenin isoäiti melkoisen viiksekkäänä mummona.

      • Ali-Baba

        PS. nyt on ihan pakko kehitellä tällaisia USB laitteita ja alkaa ostelemaan lainarollareiden tilall e omia, "kun ei millään saa riittävästi"b kulumaan omiaan, kun on niin halvat harrastukset eikä ruokaankaan voi mehuja lukuunottamatta sijoittaa. Olisinpa edes ostanut kalliimman auton taskuissani lojuneilla rahoilla, mutta kun niin hyvän myivät niin halavalla.
        No asiasta toiseen, kyllä mukavalla ja toimivalla autolla on kiva ajella.
        Ei edes haittaa vaikka olisi heppojakin samanverran kuin Huulla.

        OIlenkin tästä oppineena päättänyt että jos vielä himottaa uutta vanhaa autoa ostaa tai nykyinen irtisanoutuu niin ei muuta kuin hommaamaan aito 3 litrainen jenkkiauta. Niitäkin on kaupat pullollaa kun bensaa rohmuavat ja verot ovat suuret eikä kukaan iistä suostu maksamaan. Voittaja on silloin satunnainen autonkäyttäjä joka saa hienon biilin kaikilla karvoilla ja jos vaikka veroa vähen enmmän menee niin bensankulutuksella ei ole väli' kun ajoaika on jo varsin vähäinen. Hitto vie, ainakin unelmissa vaikka joku Skervolet Starcraft missä olisi täyspitlä soffa matkustamossa

        Nämä kirjoitukset siis vaan liekin löimottamiseksi


    • edson

      SKROSS World Adapter USB PRO Light -matka-adapteri, maadoitettu, 2 x USB

      Tuollaisen löysin. Itsellä ei ole tarvetta kuin se tupakansytytinversio, missä sitten lataan mm. tietsikan, tabletin ja puhelimet. No tältä ainakin nyt tuntuu.

      Kotona taas tietsika seisoo kuin junttila yhdessä paikassa ja sen usb liitännät käytössä ajokameran ja puhelinten kuvan / videon siirrossa koneelle

      SDP Rinne ylimielinen eilisessä lähetyksessä.

    • mshorina

      Mikko se jaksaa puhella kryptisiä. Häneltä on lasti mennyt kuulemma pilalle. Mitä lastia eläkeläisukko kuskaa? Selittäköön tarkemmin.

    • edson

      "Ei edes haittaa vaikka olisi heppojakin samanverran kuin Huulla."

      Älkää työ heppoja ruokkiko !!! Yks heppa syö puolentoista lehmän annoksen.

      Maura, mitäs Mikolla on mennyt piloille? En oo huomannu, että mitään. Ai niin "Merillä kuitenkjin aina sanottiin, että yksikin mato voi pilata koko lastin"

      Joo ja rotat ne jättävät uppoavan laivan. Laiva on ollut ihmiselossa aika merkittävä kulkuneuvo. Ihan Nooan ajoista lähtien

    • edson

      Ali : "Mitä lie join aamulla mutta sain haettua Bauhausista nyt hyvän tornituulettimen varman päälle"

      Katsoin yhtä bauhausin 109 ekuista missä sisällä vesisäiliö, 65 wattinen. Viilentääköhän? Ensi kesän testituloksia odotellen !!!

      Löysin myös sen jakorasian, missä ylijännitesuoja ja kaksi USB ulosottoa, ei pöllömpi ollenkaan. Hitsi, niitä jakorasioita on sellaisiakin, missä ajastimet.

    • edson

      Aamuvuoro

      kertoo, että seikkailu vakuutusasioissa jatkuu. Mielenkiintoista, mutta raskasta. Tärkein asia kuitenkin on ollut se, että laaja kasko nelipyöräkodille on voimassa vielä neljä vuotta jopa Euroopassa. Siis koti voi olla 20 vuotias ja saa vak.turvaa Euroopassa eli hinataan korjaamolle, korjataan, maksetaan jopa lentoliput kotiin ... hintaan 455 koko vuodeksi eli kahdeksi kuukaudeksi maksaisi 75 €. No kun on matkan tehnyt, sitten tiputtaa kaskon minimiin tai poistaa kokonaan liikenteestä.

      Kotivakuutuksessa ottaa tietoisen riskin, jos ali-vakuuttaa. Se, joka alivakuuttaa, hänen on syytä pitää ainakin tulipalon suhteen peukut pystyssä. Tällaiseen käsitykseen olen päätynyt

    • Dr.Whoo

      Väkisin ei kannata mitään tehdä, varsinkaan käyttää vapaa-aikaansa kirjoittamalla kuolleelle keskustelusaitille. Sääli sinänsä että näin on todettava.

      Kun on kirjoittamis "addiktio" kuten miulla ja luultavasti muillakin, niin se onkin ainut selitys sille miksi näinkin pitkään puoliväkisin tätä(kin) ketjua on yritetty vääntää. Mutta siis kuten todettua, aika aikaansa kutakin.

      • aurora5

        Yhä useammin minustakin tuntuu, että olen tyhjentänyt tänne koko henkilökohtaisten kokemusteni laarin - tai yleensä niiden asioiden laarin, jonka haluan jakaa vieraiden kanssa. Maailma on täynnä hyviä ja pahoja asioita, mutta harvoin ne minua koskettavat, paitsi nyt kevään tulo. Sen näkevät muutkin ikkunoistaan.

        Ehkä se on niinkuin sanot: aika aikaa kutakin. Voihan se olla, että minunkin pienessä elämässäni tapahtuu joskus jotain maailmaa mullistavaa ja tulee tarve kertoa siitä muillekin. Mutta nyt kun olen enimmäkseen yksin, ilman puheseuraa, kirjoittamisaddiktikin kuihtuu kuihtumistaan. Se kai kuuluu vanhuuteen.


      • Dr.Whoo
        aurora5 kirjoitti:

        Yhä useammin minustakin tuntuu, että olen tyhjentänyt tänne koko henkilökohtaisten kokemusteni laarin - tai yleensä niiden asioiden laarin, jonka haluan jakaa vieraiden kanssa. Maailma on täynnä hyviä ja pahoja asioita, mutta harvoin ne minua koskettavat, paitsi nyt kevään tulo. Sen näkevät muutkin ikkunoistaan.

        Ehkä se on niinkuin sanot: aika aikaa kutakin. Voihan se olla, että minunkin pienessä elämässäni tapahtuu joskus jotain maailmaa mullistavaa ja tulee tarve kertoa siitä muillekin. Mutta nyt kun olen enimmäkseen yksin, ilman puheseuraa, kirjoittamisaddiktikin kuihtuu kuihtumistaan. Se kai kuuluu vanhuuteen.

        Vanhuudesta tällainen nuorukainen ei tiedä vielä mitään. Eräänlainen paradoksi lienee siinäkin, että vaikka vanhuus ei sinänsä houkuta, sitä kohti kaikin keinoin ollaan menossa sitkeästi hengissä pysymällä..

        Muttapa mutta, olen edelleen sitä mieltä, että tyynet ja myrskyt tyyppinen ketju voisi tarjota kirjoitusalustan kaikille meille, tavalla tai toisella joukkoon kuulumattomille (ja hitusen ilkeähköille?) kirjoittajille, jotka eivät pienistä hätkähdä. Ainakaan pitkäksi aikaa.. Siellä voitaisiin puhua esim. hyvän ja pahan olemuksesta.


      • aurora5
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Vanhuudesta tällainen nuorukainen ei tiedä vielä mitään. Eräänlainen paradoksi lienee siinäkin, että vaikka vanhuus ei sinänsä houkuta, sitä kohti kaikin keinoin ollaan menossa sitkeästi hengissä pysymällä..

        Muttapa mutta, olen edelleen sitä mieltä, että tyynet ja myrskyt tyyppinen ketju voisi tarjota kirjoitusalustan kaikille meille, tavalla tai toisella joukkoon kuulumattomille (ja hitusen ilkeähköille?) kirjoittajille, jotka eivät pienistä hätkähdä. Ainakaan pitkäksi aikaa.. Siellä voitaisiin puhua esim. hyvän ja pahan olemuksesta.

        Tuo "hitusen ilkeähkö kirjoitus" rajaa pahasti kirjoittajat. Koska kuka haluaa olla ilkeä muille kuin niille jotka sen ansaitsevat? Ainakaan minulle ei ole tarvetta v*****la muille kuin päällekäyville.

        Pahuudesta voimme toki keskustella vaikkapa lempielokuvien kautta. Äskettäin tuli Soturi-niminen sarja, jonka loppuratkaisusta voidaan olla monta mieltä.


      • Dr.Whoo

        No ainakin mie taidan olla sitä kirjoittajatyyppiä, että tahtomattanikin mukaan lipsahtaa joku sukkeluus jonka joku ottaa hitusen verran ilkeilyksi.

        Ja mitä tulee tarkoitukselliseen v****luun, niin teen sen yleensä niin hienovaraisesti, että uhri tuskin edes huomaa sitä.


    • edson

      Aika aikaansa kutakin, just noin

      Tää näyttäytyy viikonloppuketjuna. Eli mitä viikolla tapahtunut? Mitä jäänyt mieleen?

      Onhan tuossakin kirjoitusaiheita, jos vaan kynä ei oo kadonnut.

      • Dr.Whoo

        Jep, maailmassa sattuu ja tapahtuu, ei ole siinä mielessä puutetta aiheista mistä kirjoittaa. Mutta saitille osallistumisen halu eli inspiraatio syntyykin siitä ilmapiiristä mikä palstalla vallitsee.

        Toisinaan pieni kalabaliikkin voi olla piristävää, ainakin melkoisen "keskustelu" vyöryn aikaansaava asia. Mutta väkisin ei synny edes tikusta asiaa.


    • edson

      Ilmapiiri

      "Mutta saitille osallistumisen halu eli inspiraatio syntyykin siitä ilmapiiristä mikä palstalla vallitsee. "

      Eikös jokaisella (mm. täällä harvempiakin harvemmilla) ole tavallaan oma "velvollisuutensa" luoda ilmapiirejä? Kalabaliikit riitävät minulle.

      Mikä vika on noissa muutamissa kirjoituksissa ollut? Siis Alikin heitti jotain USB:stä ja omista jutuistaan.

      • Dr.Whoo

        Ei mitään vikaa.


    • hola-hola

      Olemme kuitenkin hengissä emmekä muuttuneet mola molan paskaksi

      • edson

        Hitsi, täällähän pyrkii ihan "uusiakin" palstoille. Tuo on aika subjektiivinen käsitys, ettet muka olisi mola molaa


      • Dr.Whoo
        edson kirjoitti:

        Hitsi, täällähän pyrkii ihan "uusiakin" palstoille. Tuo on aika subjektiivinen käsitys, ettet muka olisi mola molaa

        Ja pelkästään subjektiivinen on kunkin kokemus siitä maintusta palstan ilmapiiristäkin. Tämä siis ikäänkuin lisäyksenä edelliseen.

        Ja mikä hitto on "mola mola". Molon tiedän, mutta niitähän on vain yksi. Ainakin miulla..


      • edson
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Ja pelkästään subjektiivinen on kunkin kokemus siitä maintusta palstan ilmapiiristäkin. Tämä siis ikäänkuin lisäyksenä edelliseen.

        Ja mikä hitto on "mola mola". Molon tiedän, mutta niitähän on vain yksi. Ainakin miulla..

        Just noin, molo eikä mola. En viitsi jatkaa siitä, mitä ikääntynyt tekee edes umpilisäkkeellä.

        Jymmärrän subjektiivisuuden, vaikka ite oonkin obj ... absoluuttisen .. hitto.


      • hola-hola
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Ja pelkästään subjektiivinen on kunkin kokemus siitä maintusta palstan ilmapiiristäkin. Tämä siis ikäänkuin lisäyksenä edelliseen.

        Ja mikä hitto on "mola mola". Molon tiedän, mutta niitähän on vain yksi. Ainakin miulla..

        Mola mola on suuri aurimkokala tai eräällä kielellä uiva pää. Suomeksi möhkökala. Se on kuin pahasti ylilihava lahna jolla ei ole pyrstöä, mutta turskan pää. Se voi painaa tonninkin. Siitä oli hiljattain artikkeli hesarissa. Sitä kiukuttaa kun se on kalaksi niin lihava ettei oikein pääse edes uimalla liikkumaan. (viite: wikipedia ja britsh encyplopedia)


      • Dr.Whoo

        Arvelin siis oikein että kyseessä ei ollut molo. Ainoa yhtäläisyys näissä on siis se, että molemmissa on pää, muttei pyrstöä.


      • hola-hola

    • edson

      Ara : Yhä useammin minustakin tuntuu, että olen tyhjentänyt tänne koko henkilökohtaisten kokemusteni laarin

      Joka päivä kuitenkin saattaa kokea jotain. On lieviä kokemuksia ja sitten voimakkaista sellaisia. Itse koen aina voimakkaasti, kun kuuntelen perussuomalaista.

      Edellinen voimakas kokemus syntyi siitä, kun Halla kertoi syntyvyyden laskevan sen takia, että ihmisiä pelotellaan ilmastonmuutoksella. Mies sotki pahasti asiat, sillä kuka haluaa synnyttää perussuomalaiseen Suomeen

    • Cee-Lila

      Olen samaa mieltä Whoon kanssa, että tikusta ei synny asiaa, mutta kun tavallinenkin mielipide aiheuttaa myrskyn keskustelussa, kun sattuu olemaan eri mieltä jostain vaikkapa julkusta, niin se on kuolinisku sille kirjoittajalle sen toisen kirjoíttajan mielestä. Mennään siis henkilökohtaisuuksiin ja haukutaan sen mielipiteen kirjoittaja pataluhaksi.

      Pelkästään normaalin elämän asioistakin saa pas*kaa päälleen, että kun ei ole muuta asiaa, nin kohta
      kirjoittavat jo vessasta käynnistäänkin.

      Elämä ketjussa äly on poistanut tänäänkin kirjoitukseni jossa otin kantaa suomeen haluavista isis-vaimoista, siellä ei siis saa lausua mitään mielipidettä muusta kuin silakanpaistosta.

      • Dr.Whoo

        Tuo poistohomma voi johtua siitäkin, että jostain kumman syystä IP -osoitteesi on joutunut robon mustalle listalle. Vastaavaa omituista poistelua tapahtui taannoin näissä rinnakkaisketjuissakin, silloin kokonaan uuden ketjun avaaminen auttoi asiaa.


      • edson

        "Olen samaa mieltä Whoon kanssa, että tikusta ei synny asiaa"

        Oletko varma omista kirjoituksistasi? Ovatko ne suuria tukkipuita vai tikkuja?

        Muuten, täältä ei olekaan poistettu pitkiin aikoihin mitään kirjoituksia. Monica4:nkin sijoitusneuvoja voi klikata :) Tai miettiä hola holan mola moloja


      • Cee-Lila
        edson kirjoitti:

        "Olen samaa mieltä Whoon kanssa, että tikusta ei synny asiaa"

        Oletko varma omista kirjoituksistasi? Ovatko ne suuria tukkipuita vai tikkuja?

        Muuten, täältä ei olekaan poistettu pitkiin aikoihin mitään kirjoituksia. Monica4:nkin sijoitusneuvoja voi klikata :) Tai miettiä hola holan mola moloja

        Tuota ihmettelinkin, omastamme katosi robon avulla, teillä taitaa olla vielä olemassa.

        Mitä omissa kirjoituksissani on ollut mielestäsi poistamisen arvoisia, olet taatusti seurannut elämää.


      • edson
        Cee-Lila kirjoitti:

        Tuota ihmettelinkin, omastamme katosi robon avulla, teillä taitaa olla vielä olemassa.

        Mitä omissa kirjoituksissani on ollut mielestäsi poistamisen arvoisia, olet taatusti seurannut elämää.

        Erehdyt rankasti. En ole seurannut Elämää. Ohimennen vierittänyt, mutta eipä ole ollut haluja lukea. Pari kertaa meinasin Aralle mainita, että hänen tyttärensä voisi, jos haluaisi tehdä itselleen liki ilmaisia helpotuksia elämäänsä.

        Äsken tein poikkeuksen Elämään kirjoittamisessa. Syykin on selvä. Mm. who, jos lukee, niin huomaa, että Elämässäkin voipi olla aiheita keskusteltavaksi

        Ja jos ei täällä ole kuin huono ilmapiiri, niin miksi sitten tulla tänne ollenkaan. Itse olen seuraillut sekä Yleä että Hesaria ja Yleen heittänyt ylivertaisia ajatuksianikin. Läpi meni, mutta miinusta tuli, paitti Petri Raiviolta.


      • Dr.Whoo
        edson kirjoitti:

        Erehdyt rankasti. En ole seurannut Elämää. Ohimennen vierittänyt, mutta eipä ole ollut haluja lukea. Pari kertaa meinasin Aralle mainita, että hänen tyttärensä voisi, jos haluaisi tehdä itselleen liki ilmaisia helpotuksia elämäänsä.

        Äsken tein poikkeuksen Elämään kirjoittamisessa. Syykin on selvä. Mm. who, jos lukee, niin huomaa, että Elämässäkin voipi olla aiheita keskusteltavaksi

        Ja jos ei täällä ole kuin huono ilmapiiri, niin miksi sitten tulla tänne ollenkaan. Itse olen seuraillut sekä Yleä että Hesaria ja Yleen heittänyt ylivertaisia ajatuksianikin. Läpi meni, mutta miinusta tuli, paitti Petri Raiviolta.

        Joo, eipä taideta siellä kaivata meikäläisen kaltaista nulikkaa.

        Ja mitä tulee tänne tulemiseen ilmapiirin laadusta johtuen tai siitä huolimatta, niin eipä näy tosiaan kauheasti tungosta täällä viime aikoina näkyneen. Eli kumpi ompi syy, kumpi seuraus?

        Ja jos joku ynmärsi tuon edellisen kappaleen, selventäköön miullekkin..


      • aurora5
        edson kirjoitti:

        Erehdyt rankasti. En ole seurannut Elämää. Ohimennen vierittänyt, mutta eipä ole ollut haluja lukea. Pari kertaa meinasin Aralle mainita, että hänen tyttärensä voisi, jos haluaisi tehdä itselleen liki ilmaisia helpotuksia elämäänsä.

        Äsken tein poikkeuksen Elämään kirjoittamisessa. Syykin on selvä. Mm. who, jos lukee, niin huomaa, että Elämässäkin voipi olla aiheita keskusteltavaksi

        Ja jos ei täällä ole kuin huono ilmapiiri, niin miksi sitten tulla tänne ollenkaan. Itse olen seuraillut sekä Yleä että Hesaria ja Yleen heittänyt ylivertaisia ajatuksianikin. Läpi meni, mutta miinusta tuli, paitti Petri Raiviolta.

        No mitä ne ilmaiset helpotukset olisivat? Anna kuulua, että osaan argumentoida ne nurin.


      • edson
        aurora5 kirjoitti:

        No mitä ne ilmaiset helpotukset olisivat? Anna kuulua, että osaan argumentoida ne nurin.

        Ei hitto, argumentoisit siis jopa ilmaiset helpotukset nurin. Enpä siten uskalla ehdottaa liki ilmaisiakaan.


      • aurora5

        Ootteko vähän hannareita koko mieskolmikko. Yksi ei uskalla vastata selvään kysymykseen. Toinen ehdottaa uutta ketjua mutta kun sellaisen aloitan, ehdottaja loistaa poissaolollaan. Ja kolmas ... no muuten vain.


    • Cee-Lila

      Ihmetteln jos olen joutunut IP-osoitteeni takia robon mustalle listalle. Olen huomannut, että IP-osoitteeni muuttuu aina välillä aivan toiseksi, johtuu varmaan siitä, että vaikka minulla on pöytäkone, niin olen täällä langattomasti vaikka minulla on tietty vakimodeemi. Eikös tämä ole kaikilla mahdollista, varsinkin jos on älykännyllä täällä?

      Kun tutkin eilen Avastilla virusmahdollisuuteni, oli puhdas, sijaintini oli Lahdessa, pari päivää sitten täällä stadissa, kuten yleensä. Onkohan talossamme joku hakkeri?

      • Dr.Whoo

        Joo, kyllähän ainakin kännykkä saattaa ottaa toisen IP: n jos luuri on välillä kokonaan sammutettu. Noitten kaikkien modeemien "sielunelämästä" siinä suhteessa en osaa sanoa. Mutta mikä estää teittiä siellä toisaalla kokeilememaan josko uuden ketjun avaus helpottaisi ongelmaa? Näyttäähän kirjoituksesi saavan olla täälläkin.


    • edson

      Näin illan päätteeksi ... sohva oottaa

      "Jussi elää miehen kanssa ja ajattelee vihreästi – Mitä tapahtuu, kun hän tapaa homo­liittoja vastustavan Paulan, joka ei usko ilmaston­muutokseen?"

      Tässä eräs Hesarin äskeinen otsikko. Voihan nenä. Jos olisin Jussi, niin en vaihtaisi sanaakaan Paulan kanssa, jolloin siitä ei tehtäisi edes juttua. Näin itse erottelen niitä artikkeleita, joita luen tai en lue. Siis tuota en lukenut enkä lue.

    • Cee-Lila

      Whoolle, sammutan aina modeemini yöksi, eli se on auki vain noin 12 tuntia päivässä, Edsonille, miten voit tietää kirjoitanko tikkuja vai tukkeja jos et seuraa elämän-ketjuja.

    • Ali-Baba

      Aina kannattaa välillä kirjoittaa vaikka ihan merkiksi siitä, että millään keinoilla ei kirjoittamista voida lakkauttaa jonkun halusta. Jossain vaiheessa ehkä taas "levänneet" kirjoittajat alkavat kirjoitella oman kirjoitushalunsa mukaisesti.
      Naapuriketjuun minäkin ehdotin eräitä mahdollisia syitä robo poistoihin. On niistä syistä varsin mahdollista minkä Whookin totesi, että syystä tai toisesta ketju on joutunut robon tai ylläpidon erityishuomion kohteeksi ja siitä on seurannut epäloogisiakin poistoja. Mitkä niitä huomion kohteeksi joutumisen syitä mahdollisesti ovat, ovat vain kolme periaatteellista tapaa eli huomion itse kysyminen, jonkun toistunut valittaminen ja poistopyyntö kirjoituksille ja epätodennäköisimmin kirjoituksen sisältö, mihin robo automaattisesti olisi puuttunut.
      Siihen auttaa kuten minä ja Whoo totesimme mahdollisesti uuden ketjun aloittaminen. Jos sekään ei auta niin sehän jättää sitten vain yhden todellisen vaihtoehdon, mikä on se mato siellä koneella mikä ei normaaleilla virusohjelmilla poistu mutta robo saattaa sellaisen huomata ja luokitella riskiksi vaikkei se olisikaan.

      Kaikkihan me luemme vanhat ketjut siinä toivossa että niille voisi joskus palata ihan vanhaan malliin kirjoittelemaan sitä sun tätä joutumatta heti paskasuihkuun.

      Kivan lämmintä on ollut. Ehkä se sittenkin kesäksi muuttuu.

      • aurora5

        Vaikka itse tunnet joutuneesi paskasuihkun kohteeksi, älä rupea väittämään että muutkin ovat sellaisen ansainneet tai saaneet, ainakaan minun taholtani. Ceestä en ole aivan varma, hänhän täällä juoruilee sen suuntaista Alin yllyttämänä.

        Käytät muuten aika voimakasta kieltä. Se jo sinällään ärsyttää, että näillä rauhallisilla ketjuilla pesii tuollainen kestovihaa poteva leppymätön. Yksikin mato voi pilata lastin, sen tiedämme me maakravutkin.


      • edson
        aurora5 kirjoitti:

        Vaikka itse tunnet joutuneesi paskasuihkun kohteeksi, älä rupea väittämään että muutkin ovat sellaisen ansainneet tai saaneet, ainakaan minun taholtani. Ceestä en ole aivan varma, hänhän täällä juoruilee sen suuntaista Alin yllyttämänä.

        Käytät muuten aika voimakasta kieltä. Se jo sinällään ärsyttää, että näillä rauhallisilla ketjuilla pesii tuollainen kestovihaa poteva leppymätön. Yksikin mato voi pilata lastin, sen tiedämme me maakravutkin.

        Tyyntäkö myrskyn edellä vai pelkkää myrskyä, ei yhtään tyyntä?


    • edson

      "Ja mitä tulee tänne tulemiseen ilmapiirin laadusta johtuen tai siitä huolimatta, niin eipä näy tosiaan kauheasti tungosta täällä viime aikoina näkyneen. Eli kumpi ompi syy, kumpi seuraus?"

      Aamuvuoro alkaa vilosovoinnin juuri tuosta syykö vaiko seuraus ropleemista. Ja sen tai niiden vaikutuksesta ilmapiiriin. Mielestäni täällä täyden hiljaisuuden keskellä on ilmapiiri ollut ihan jees. Ehdotankin, että jo ehdotetun uuden aloituksen nimi voisi olla tyyntä ennen myrskyä tai sateen jälkeen tulee pouta. Talven jälkeen tulee vesisade tai ... kesäaika.

      Ceelle, joka kysyy : "miten voit tietää kirjoitanko tikkuja vai tukkeja jos et seuraa elämän-ketjuja."

      Vastaan, että kysyin : "Oletko varma omista kirjoituksistasi? Ovatko ne suuria tukkipuita vai tikkuja?

      Eli jos lähestyy vaikka filosofisesti kysymystä, niin kysyin vain, että oletko itse varma ... en todennut, että kirjoituksesi ovat tikkuja sen paremmin kuin tukkejakaan. No tässä ei kyllä ollut filosofiaa yhtikäs.

    • Dr.Whoo

      No, tyyntä ei voine olla ilman Tyyneä.

      Mutta perskeletto sentään miten monta oikeaan aikaan ruuvattavaa kelloa huushollissa voikaan olla.

    • edson

      Ei - ruuvattavia kellojani : Garmin vivosport, Lenovo ideapad, Philips 7005 ja Sony experia ja Sony KDL 32 EX 500 Näistä ranteessa vain yksi

      Mutta kello vaan tikittää eteenpäin. Käsittääkseni, jos meinaa elää edes vähän kauemmin, kannattaa mennä siihen suuntaan, missä kello on juuri nyt vasta ... ootas ny kahdeksan, koska täällä se on yhdeksän

      • Dr.Whoo

        Mie oon niin ajastani jäljessä että ranteessani ei (toistaiseksi) ole älykelloa, vaan tämmöinen tavallinen titaaninen Citizen aurinkokello. Eli toimii valon voimalla ja kestää mitä olosuhteita vain.

        Tarkemmin ajatellen voiko olla ajastaan jäljessä jos on jo siirtänyt kellot oikeaan aikaan?

        Joka tapauksessa vastajauhettu lorisee nyt kannuun keittiössä, olipa kesä tahi talviaika.


      • edson
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Mie oon niin ajastani jäljessä että ranteessani ei (toistaiseksi) ole älykelloa, vaan tämmöinen tavallinen titaaninen Citizen aurinkokello. Eli toimii valon voimalla ja kestää mitä olosuhteita vain.

        Tarkemmin ajatellen voiko olla ajastaan jäljessä jos on jo siirtänyt kellot oikeaan aikaan?

        Joka tapauksessa vastajauhettu lorisee nyt kannuun keittiössä, olipa kesä tahi talviaika.

        Itse olen etsinyt jo muutaman hetken rippilahjaksi saamaani Omegaa. Silloin ei tunnettu vielä muuta aurinkokelloa kuin se tikku maahan systeemi ja varjoa seuraamaan.

        Omega veti itse itsensä, jos liikkui. Siis sillailla käveli, että käsi liikkui. Muistaakseni jätätti hiukan eli en ollut koskaan ajan tasalla, mutta että oliko ajastani jo silloin jäljessä. Näin on pakko ollut olla.

        Nyt digiaikana on helpompaa. Jos on luvannut, että on paikalla klo 12 reikä reikä, niin ei voi mielestäni ainakaan kelloa syyttää.


    • edson

      Välitön nukahtaminen voi kertoa rajusta univajeesta – "Hyvään uneen tarvitaan sopivasti valoa, happea ja rauhaa" Näin Yle uutisoi. Vai että oikein happea tarttee ihminen nukkuessaan hyvin.

      Ja kysyy : "Helpottaako tilannetta pysyvä talviaika, johon siirryttäneen 2021?" Voin vakuuttaa, ettei se auta, jos nukahtaa välittömästi vaikka rattiin.

      Jo nimi talviaika ällöttää. Toisaalta ällöttää se lautasmallikin, mihin ripotellaan sopivasti sitä ja sopivasti tätä ja sitten kerrotaan, että ensin sellainen aamupala, sitten klo se reikä reikä tuollainen lounas ja muistettava, ettei syö illalla. Kolmivuorotyöläisille tsemppiä, älkää masentuko.

      • Dr.Whoo

        Mie yleensä pystyn nukahtamaan helposti, mutta piru vieköön kun sitä heräilee tuossa kolmen neljän nurkilla, niin on hiton vaikeaa nukahtaa uudelleen. Eli helposti jää unet lyhyeksi, ja seuraavana päivänä olo on kuin krapulaisella muumiolla.


      • edson
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Mie yleensä pystyn nukahtamaan helposti, mutta piru vieköön kun sitä heräilee tuossa kolmen neljän nurkilla, niin on hiton vaikeaa nukahtaa uudelleen. Eli helposti jää unet lyhyeksi, ja seuraavana päivänä olo on kuin krapulaisella muumiolla.

        Joo ja kun on vielä työssä, niin se heräily keskellä yötä ei ole mukavata. Aikonaan kolmityötä tehneenä jäivät unet monasti vajaiksi. Juu ja kun ne eivät olleet säännöllisiä kolmivuoroja ja jos jätit tekemäti, niin viranomainen uhkasi, että lupaa ei uudisteta eli se oli pakkotyöllistämisen aikaa.

        Joku joskus kehotti lämmittämään maitoa ja juomaan lasillisen. En huomannut kyllä vaikutusta. Muistaakseni.

        Jos tämä garmin ranteessa antaa yhtään oikeata kuvaa unesta, niin ... Välillä minäkin nousen 02:00 - 03:00 välillä ja panen telkun päälle. Katson ehkä tunnin ja nukahdan. "Kello" kertoo jopa nukahtamisen alun olevan monasti syvää unta ja loppu sitten ... mitähän unta se nyt nimeltään olikaan.

        Seitsemästä neljään työajat ovat minulle tervanjuontia aina olleet.


    • Dr.Whoo

      Hyvä kysymys Edsonille Auroralta tuolla ylempänä muuten..

      Mie tästä lähen kohta hakemaan helpotusta, tai ainakin höyryistä rentoutusta ynnä vesiliikunnan iloja elämääni. Ihan ilmaisia huveja nekään eivät kyllä ole.

      Mutta mitä kummaa, lunta sataa taivaan täydeltä.

    • Dr.Whoo

      "Ootteko vähän hannareita koko mieskolmikko. Yksi ei uskalla vastata selvään kysymykseen. Toinen ehdottaa uutta ketjua mutta kun sellaisen aloitan, ehdottaja loistaa poissaolollaan. Ja kolmas ... no muuten vain"

      Jaa mikä on hannari? Täällähän on vain rehtiä miesjoukkoa, joka yleensä vastaa mihin vain. Ja minkä uuden ketjun?

      • aurora5

        "Ja minkä uuden ketjun?"

        Sen minkä kehotit avaamaan. On se jossain tuolla alhaalla. Vastauskommentteja yksi ja sekin aloittajalta. Vähällä selaamisella pitäisi löytyä.


      • Dr.Whoo
        aurora5 kirjoitti:

        "Ja minkä uuden ketjun?"

        Sen minkä kehotit avaamaan. On se jossain tuolla alhaalla. Vastauskommentteja yksi ja sekin aloittajalta. Vähällä selaamisella pitäisi löytyä.

        Häh, missä ihmeessä. Ei ainakaan tällä luurilla ja höyryn sumentamilla silmilläni löydy mitään sen suuntaista.
        Oli tuossa alempana ketju "V***u ootte tymiä naiset", mutta otaksuttavasti se ei ole se..


    • Ali-Baba

      Onneksi tänään on sekä rallia, että formuloita. Hiihtoakin. Jotain actionia mitä kukaan ei julkisesti uskalla vihata.
      Ne kelkot, ne kellot. Siirtelin pääosan jo illalla uuteen aikaan. Onneksi komentokeskus päivittää itse itsensä. Jäljelle jää vaan Rellun kello jahka tulee sinne asti asiaa

      • Dr.Whoo

        Formuloitahan aika usein halveksitaan, jopa vihataan syyttä suotta. Sehän on mielenkiintoinen ja douppingistä (oletettavasti) vapaa urheilulaji. Ja missäs muussa lajissa suomalaiset pärjäisi.


      • amummu
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Formuloitahan aika usein halveksitaan, jopa vihataan syyttä suotta. Sehän on mielenkiintoinen ja douppingistä (oletettavasti) vapaa urheilulaji. Ja missäs muussa lajissa suomalaiset pärjäisi.

        Joo, formuloita rakastetaan, vihataan, halveksitaan, kukin mielensä mukaan.

        Minua pännii: esim. eilen tuli kaiken aamupäivää radiosta naisnyrkkeilyjuttua, Tampereella jotkut kisat kuulemma. Nyrkkeily (muka urheilu)lajina on ihan käsittämätön, naisnyrkkeily vielä käsittämättömämäpää. Nyt sitten kohta tunnin on haastateltu erästä suomalaista naisformulakuskia, melkoinen papupata kuuluu olevan. Formula ei vois vähempää kiinnostaa, olkoonkin että (kai) on sentään (vielä) doping-vapaata. Mitenhän ne ilmastoasiat sen tiimoilta?;)). Yleensäkin urheilun tuputtaminen joka halvatun käänteessä on ihan syvältä. Muistan aikoinaan viimeisimmässä työpaikassani uuden henkilöstöjohtajan tsempin alaisilleen: "juoskaa maratonia". Pah. Ois voinut edes vaihtoehdoksi/lisäksi kehottaa: soittakaa pianoa, lukekaa... Ugh.


      • Dr.Whoo

        Joo, suunnilleen samaa mieltä kaikesta paitsi vormuloiden osalta.

        Kyllähän tuo urheilun pakkosyöttö joka tuutista on melkoista. Mutta kenties se on sitä mitä enemmistö haluaa?

        Se mikä minua eniten pännii on se, että entinen suosikki radiokanavani Puhe pilattiin siirtämällä sinne ensin urheilu, nyt viimeksi ns. musiikkia. Ei semmoista kanavaa sivistynyt sielu enää siedä kuunnella. Ykköseltä kyllä onneksi tulee aika paljon hyvääkin.


      • Ali-Baba

        Tuo naisnyrkkeily sivuilmiöineen on pienen joukon todellisuutta, siis olkoon olemassa. Kyllä minäkin sen kuuntelin eikä kiinnostanut, mutta so what! Ei ollut henkilökohtaista joten yhdestä sisään ja toisesta ulos.

        Sinä, amummu, sensijaan voisit ilahduttaa meitä suuresti kirjoittamalla vaikka kansantajuisen selvityksen muutamine liitettävine graafeineen, miten kehittyy syklooni juuri Madagaskarin salmessa ja miten ja kuinka säännöllisesti se iskee ja tulvittaa Mosambikin rantoja ja sen jokien keruualueita aina Rhodesiaa myöten. Sehän oli Rhodesiaa se takamaasto silloin kuin itse Beirassa vierailin kesällä 66. Maputokin oli silloin Lourenco Marques.

        Se mahdollisesti olisi aihe mistä kukaan ei keksisi vihattavaa, eläinrääkkäystä , henkilökohtaiseksi kuviteltua, tai muuta harmia kuten kaikista muista keskusteluaiheista

        Ja se sivistäisi meitä suuresti mikä meillä muillakin on tiedenjakoyrityksiemme tarkoitus.


      • aurora5

        Vai ei harmia? Tottakai jokainen sivistynyt vihaa n*****eitä. Siis Alin mittapuulla "sivistynyt".

        Tiedenjakoyrityksiemme? Vai teiden? Vai Ceiden?


      • amummu
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Joo, suunnilleen samaa mieltä kaikesta paitsi vormuloiden osalta.

        Kyllähän tuo urheilun pakkosyöttö joka tuutista on melkoista. Mutta kenties se on sitä mitä enemmistö haluaa?

        Se mikä minua eniten pännii on se, että entinen suosikki radiokanavani Puhe pilattiin siirtämällä sinne ensin urheilu, nyt viimeksi ns. musiikkia. Ei semmoista kanavaa sivistynyt sielu enää siedä kuunnella. Ykköseltä kyllä onneksi tulee aika paljon hyvääkin.

        Jaa-a. "Enemmistö haluaa..." Jotenkin tuntuu kyllä, että tänä pänä eletään vähemmistöjen ehdoilla, vähemmistöjen oikeuksia ajaen ja niihin kansaa aivopesten. Miksi ihmeessä radio toimii toisin! Ylen ykköstä minäkin kuuntelen enimmältään. Iltapäivisin kuitenkin tykkäisin Suomesta, mutta sen "musiikki" on niin karmeeta, että ei hermo pitkään kestä. Jos sitä samaa soopaa työnnetään Puheeseen, niin lycka vaan till.


      • edson
        amummu kirjoitti:

        Jaa-a. "Enemmistö haluaa..." Jotenkin tuntuu kyllä, että tänä pänä eletään vähemmistöjen ehdoilla, vähemmistöjen oikeuksia ajaen ja niihin kansaa aivopesten. Miksi ihmeessä radio toimii toisin! Ylen ykköstä minäkin kuuntelen enimmältään. Iltapäivisin kuitenkin tykkäisin Suomesta, mutta sen "musiikki" on niin karmeeta, että ei hermo pitkään kestä. Jos sitä samaa soopaa työnnetään Puheeseen, niin lycka vaan till.

        Musta on kans tosi törkeetä, että vähemmistön oikeuksia ajetaan


      • amummu
        edson kirjoitti:

        Musta on kans tosi törkeetä, että vähemmistön oikeuksia ajetaan

        Eikö ookkin! Jospa ajettaisiin/marssittaisiin tasapuolisesti kaikkien vähemmistöjen oikeuksia/oikeuksien puolesta niin sit oltais oikealla tiellä.


      • Dr.Whoo
        amummu kirjoitti:

        Eikö ookkin! Jospa ajettaisiin/marssittaisiin tasapuolisesti kaikkien vähemmistöjen oikeuksia/oikeuksien puolesta niin sit oltais oikealla tiellä.

        Lisäksi on syytä ottaa huomioon, että jokainen kaiketi johonkin vähemmistöön jossain asiassa kuuluu. Näin ollen vähemmistöt muodostavat yhteenlaskettuna enemmistön.


    • aurora5

      Oli ja meni. Näköjään robo poistanut heti alkuunsa sillä perusteella, että täällä venkoillaan eikä olla niin tosissaan kuin ajanvietteeseen kuuluu. Tai sitten nimimerkkini on jo valmiiksi mustalla listalla.

      • Dr.Whoo

        Että siis jo aloituksiakin jollain tuntemattomalla logiikalla poistetaan, mutta esim. tuo edellisessä viestissä mainitsemani ketju on saanut olla.

        Mutta mie tässä laitoin haukea pannulle, tulee hyvää.


      • aurora5

        On se siellä, ei kuitenkaan aloittelijoissa. Täällä on siis yksi edistynytkin.


    • Ali-Baba

      Robolla siis taitaa sittenkin olla ihan aitoa älyäkin!

    • edson

      Katsokaas, minkälaista hengellä leikkimistä oli Korsikan rallissa. Rotkoja, mutta ei kaiteita. Kyl jännää katsottavaa.

      Nyrkkeilystä muistan ne nuoruudessa nähdyt ja hyvällä muistan, sillä jalkapallossakin pusketaan päällä kovaa vastaan tulevaa palloa.

      Hiihto on kivaa katsottavaa, mutta mäkihyppy ei ja syöksy on mukavinta.

      Ja oksalla ylimmällä Suomi-Ruotsi yleisurheilu ja Kalevan kisat

      Formulan katson, lyhennettynä.

      Jo on vilkasta

      Eilinen Avara luonto oli kans kiva.

    • edson

      Musiikkia tulee joka tuutista
      häiritsee minuu
      joka lukee uutista.

      Taide on ylimainostettua, mutta se tv sarja Kuolema maalaa taulun, oli hyvä.

    • Ali-Baba

      Hianot formulakisat. Räikkönen seitsemäs, mikä on merkittävä menestys suhteellisesti.
      Nyt ilahduttaa niin, että saatan iloissani vakka postitella jonkun liitteen puutöistä, minkä sitten joku osa maasta tulkitsee että rääkkään tai tykkään puun rääkkäämisestä.

      Tai sitten postitan lihanvalmistuksesta tai eläinten kuvauksista luonnossa, mitkä tulkitaan että edistän eläinrääkkäystä

      Tai sitten ihan grafiikan miten vesi kiertää luonnossa tai miten ihminen voi sitä omaan tarpeeseensa käsitellä.

      Sen taas voi osa Suomea tulkita niin että retostelen osaamisella ja en ole koskaan käynyt tehtaalla tai ulkomailla vaan keksinyt ihan kaiken suuresta mielikuvituksestani.

      Herran, pieksut; pieksun korjaamisohjeitakin olen joskus Edsolventille lähettänyt, mutta että vielä ottaisin poliittistakin kantaa. Sehän olisi ihan sietämätöntä.

      No musiikkihan meitä kaikkia kuitenkin yhdistää. Ceen musiikkimaku varsinkin on mainio ja kansainvälinen kunnon tempolla ja rytmillä, eikä pelkkää a.aimoa ja katri helenaa.
      Minä kyllä tykkään siitä klassisestakin mutta sitä en kait uskalla liitellä kun se ei ilmeisesti sovi taas kanteleensoittajille, joille saa lähettää vain sitä mikä heille sopii näillä julkisillakin foorumeilla.

      Onkin varastossa jo odottamassa koko joukko välillä postittamatta jääneitä linkkejä ihmisten ja luonnon kansainvälisestä elämästä

      Saako Edson postittaa lisää puunkäsittely videoita vaikka Jaappanista. Saako laittaa motorhome filmejä ja malleja maailmalta. Voiko könnin sisällöstä whoon kanssa "soitella", vai voiko sillä tavalla kirjoitusonnea koitella, Vai hyökkääkö ruovikosta kimppuun suuri ja hauki, jolla on kita auki

      "Kuha" illan viihteeksi kirjoittelen tarkoittamatta yhtään sitä mitä kirjaimista joku voisi itsensä mielen mukaisesti järjesteltynä päätellä.

    • Ali-Baba

      Tässä viikonlopun lopun viihteeksi esitän filmin aidosta mansikan rääkkäämisestä:
      https://www.youtube.com/watch?v=YfXZyVHn41I
      Jos Akentti olisi vielä kuulolla niin hän saattaisi jopa ottaa tästä kopin
      Miksei tämä kelpaisi Edsonin ja Whoonkin pihakasvatukseen. Whoo voisi tällä menetelmällä vaikka kasvattaa tatteja! ;)

      • aurora5

        On kyllä huvittavaa, miten Ali jokaiseen kommenttiinsa rakentaa nimistä "ystävien kehän" suojaksi hirvittävää pilkkajaa vastaan. Tai vähintään hokee miten "me kaikki tiedämme".

        Yksin et uskalla seisoa sanojesi takana.


    • edson

      Aamuvuoro heräsi jo tunti sitten

      Jospa Ali lopetettas kaikella uhallakin piikittely. Olisin voinut jatkaa vähemmistöjen alistamista, mutta en viitsi. Tämänkin kyllä voi katsoa osa Suomea piikiksi.

      Tuo mansikkapelto. Minusta hankalampi kuin omamme. Kun käyttää sellaista vahvaa mansikkamuovia ja ei käännä liepeitä maan alle, niin helppo kääntää maa ja taimien uudistaminenkin sujuu vähintään yhtä hyvin kuin noissa muoviputkissa. Mutta varmaan erinomainen paikoissa, missä ei ole multaa valmiina. Perun siltä osin, että sopisi meillekin, jos haluaisi ihan pihapiiriin mansikoita, mitä kyllä olen haaveillutkin.

      • aurora5

        Etkö edson ymmärrä, että näillä palstoilla ylemmyydentunto on joillakin sitä luokkaa, että jokainen vähemmistöläinen, esim. yli 75-vuotias, itäsuomalainen ja sinkku joutuu piikittelyn kohteeksi, sanoi mitä hyvänsä ja vaikkei sanokaan mitään. Sen verran suomalainen olen, että alistaminen ei pitkän päälle onnistu.

        Piikittelijä on olevinaan kovasti kosmopoliitti, vaikka eihän meillä mitään todisteita todellakaan ole maailmanmatkoistaan, ellei sellaisena pidetä yksitoikkoisesti kilkuttavan lattarimusiikin suosimista.


      • edson
        aurora5 kirjoitti:

        Etkö edson ymmärrä, että näillä palstoilla ylemmyydentunto on joillakin sitä luokkaa, että jokainen vähemmistöläinen, esim. yli 75-vuotias, itäsuomalainen ja sinkku joutuu piikittelyn kohteeksi, sanoi mitä hyvänsä ja vaikkei sanokaan mitään. Sen verran suomalainen olen, että alistaminen ei pitkän päälle onnistu.

        Piikittelijä on olevinaan kovasti kosmopoliitti, vaikka eihän meillä mitään todisteita todellakaan ole maailmanmatkoistaan, ellei sellaisena pidetä yksitoikkoisesti kilkuttavan lattarimusiikin suosimista.

        Kosmopoliitti ???

        Pitäskös Alin näyttää merimiespassi tai työtodistukset?

        Hei aurora, minulla on SUURIN ego ja pystyisin ilman ainuttakaan todistusta hallitsemaan koko Suomea valistuneen itsevaltiaan tavoin. Mä delegoisin meinaan joitakin juttuja, antaisin vain suuntaviivat.

        Tätä hommelia ei voisi hoitaa alemmuudentunnolla.

        Tuosta lattarimusiikista. Jos soitan teille vaikka
        https://www.youtube.com/watch?v=V7lZnxxqpIk
        niin ei se tarkoita, että olisin käynyt Napolissa, mutta Bietigheimissä olen käynyt. Ja veikkaan, ettei Henrykään ole Napolia nähnyt, tosin en viitsi tarkistaa.


      • aurora5

        Edes valokuva merimiespassista ei todistaisi mitään anonyymien joukossa. Se täällä juuri hauskaa onkin, että jokainen voi säveltää itselleen mieleisensä elämäntarinan. Sinäkin voit olla 46-vuotias mies Porvoosta.

        Miksei Henry olisi voinut Napolissa käydä, varakas laulaja? Eri asia, onko napolilainen musa lattaria.


    • edson

      Tsiisus, heti aamusta joutuis, jos alkais, laskea sitä, koska yhteenlaskettu vähemmistö ohittaa enemmistön. Tuo on hienoa whoon matemaattisfilosofista pohdintaa.

      No ainakin hallitusta muodostettaessa näin yleensä käy, sillä harvoin päädytään siihen, että jollakin on 51 %

    • Ali-Baba

      No jopas on Edsonin provinssiasema ajoissa valveilla. No todellisuudessa myös minä, mutta harvoin innostuu aamun puolella kirjoittelemaan.
      Tuossa putkimansikassa on kai ollut perimmäisenä ajatuksena rajata tarkoin kasvatetun tuotteen paikka ja samalla käyttää kaikki niiden tarvitsema vesi tarkoin kohdistettuna.
      Hyvä esimerkki vaan siitä mitä mielikuvituksella voi luoda, jos mielikuvitus ja niiden kertominen muillekin sallitaan.
      Vaaleja odotamme "innolla". Aion käydä tapani mukaan heti ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä äänestämässä.
      Toivottavasti ääneni sitten päätyy niiden 51% joukkoon

    • Ali-Baba

      Kävinpä vaihteeksi rääkkäämässä pollea eli rellua ja katsomassa kevään edistymistä pk ympäristössä.
      Oli mukava mennä ulos kun on niin kevyt että pääsee omin jaloin ja loput hienolla omalla autolla, mikä on epätavallista malmin mustalaiseksi jollainen todellisuudessa olen ja olen kaikkia huijannut viimeisen 15 vuotta esiintymällä milloin ex merikapteenina ja milloin kemian insinöörinä. Kaikki kaiken aikaa keksittyä, mukaanlukinen se vuosia postattu blogi aitoine kuvineeen sekä merenkulun, että kemian maailmasta.
      Nyt näkyi heti diesel homeja melko lailla. Ovat caravaanarit heräilleet ja tulleet mat5kasuuntia haistelemaan. Itse kävin alkossakin hakemassa salmiakkiviinaa verenpaineen hoitoon, kun on niin hoikalla alhainen verenpaine että vaatii nostamista siinä missä oikeilla ihmisillä laskemista. Salmiakki on verenpaineen nostossa tosi tehokasta.
      Nyt tuntui siltä että seuraavan kerran ulos lähtiessä eli keskiviikkona äänestämään harmaita niin voi jo laittaa välikausitakin ilman vuoria eli eräänlaisen tuulitakin. Minulla tietenkin persiinalaisella torilla räätälin tekemällä.
      Edsonille olen kyllä kateellinen kun sillä on taas ainakin hetken liehittelevä tarkoitushakuinen ystävätär joka seuraa etsii. Miten Edson taas kaikkia huomioida ehtii onkin vain kalenterikysymys. Toivottavasti ehtii ja saa pidettyä aina kiukkuisen ja aina huomiota kerjäävän tyytyväisenä. Soitra vaikka vähän klassista musiikkia tai Teijo Joutselaa kun lattaritkaan ei oikein istu sen takia että jotkut vihatut tykkäävät lattarista
      Minä lähdenkin tästä vaihteeksi katselemaan muiden tuottamia filmejä jotka minun katseleminani muuttuvat jonkun mielestä yleisrääkkäykseksi tai yleispahaksi toiminnaksi.
      Luojalle kiitos sentään ettei ole obeesia ylipainoa. Se tästä vielä puuttuisi

      • aurora5

        Kukahan täällä ja tuolla vaatii eniten huomiota? Eiköhän se sinun pikku ystävättäresi ole eniten äänessä, varsinkin jos ottaa huomioon hänen joskus melko meluisat levyvalintansakin.

        Turha sinun on muuten olla Ceelle kateellinen. Kyllä sinä olet se numero yksi some-viholliseni nyt ja aina.


    • Ali-Baba

      Tässä yksi pikku filmi nimenomaan Edsonille kuinka Uudesta Seelannista rahdataan suurta raakatukkia maailmalle suurilla puunkuljetukseen erikoistuneilla laivolla. Tässä tapauksessa satama on Tauranga pohjoissaarella. Itse kävin siellä vuonna 65 viemässä fosfaattia Makatealta sillä ms. Sydlandilla jonka autenttisia kuvia olen aikoinaan blogissani postannut paikanpäällä MakateallaUudessa Seelannissa viljellään alunperin Kaliforniasta kotoisin olevaa Monterey mäntyä, Radiata männyn nimellä. Sitä laivataan sieltä pääosin Japaniin ja Kiinaan. Se kasvaa nopeammin kuin meidän boreaalinen havupuumme tai mäntymme ja on siksi erinomaisen kestävästi viljelty.
      Sitä käytetään myös erinomaiseen puurakentamiseen ja puurakentamisen osaamiseen siellä:
      https://www.youtube.com/watch?v=xUK-9V9rIH0
      Tämän raportoi vale merikapteeni, todellisuudessa 25 vuotias Malmin mustalainen ja Hurrycanesin sukulainen!
      l

      • aurora5

        Hurrycanes? Tarkoitat varmaan Hurriganesia. Se g se siinä vitsi onkin.


      • edson

        Pitääpäs nyt kapteenille kertoa, että alemmas en päässyt kuin kiväärimieheksi. No alokkaaksi eivät kehdanneet kirjuria ... ai niin, mulla ei oo kirjurinpapereita. Kaikkeni tein, etteivät vaan olisi maakorpraaliksi ... ei hei, tää oli vale, en käynyt edes kutsunnoissa ja ostin torilta sotilaspassin.

        Joo ja auroralle, joka tykkää meistä molemmista, koska koko aika kyhnää, niin sanoisin, että napolilaista en lattariksi edes väittänyt. Mutta että porvoolainen ja neljäkutonen, joo-o. Tää on muuten totta. Kun menimme kohti Trelleborgia, niin lauloin Ruotsin kansallislaulua.


      • edson

        Sinä kapteeni, joka olet kiinnostunut myös sisäkasveista, suosittelen jerikon ruusua ...

        tai oikeastaan itse meinaan sellaisen hankkia kumppanille eli tuon hänelle joskus tämän ruusun. Ei tartte aina"valittaa" että taas kuoli kukkanen.


      • aurora5

        Naiset kyhnää ja miehet tönii pois. Niin se menee. Mutta voisitte töniä vähän paremmin että tehoaisi.

        Tönikää edes toisianne kirjoittamaan jostain muusta kuin minusta.


      • Ali-Baba
        edson kirjoitti:

        Pitääpäs nyt kapteenille kertoa, että alemmas en päässyt kuin kiväärimieheksi. No alokkaaksi eivät kehdanneet kirjuria ... ai niin, mulla ei oo kirjurinpapereita. Kaikkeni tein, etteivät vaan olisi maakorpraaliksi ... ei hei, tää oli vale, en käynyt edes kutsunnoissa ja ostin torilta sotilaspassin.

        Joo ja auroralle, joka tykkää meistä molemmista, koska koko aika kyhnää, niin sanoisin, että napolilaista en lattariksi edes väittänyt. Mutta että porvoolainen ja neljäkutonen, joo-o. Tää on muuten totta. Kun menimme kohti Trelleborgia, niin lauloin Ruotsin kansallislaulua.

        Edsonille vaan voin kertoa, että minä olen ihan oikeasti merivoimien asevelvollinen torpedokersantti ennen siviilikoulutuksia.
        Tätä ei kannata kuitenkaan uskoa kun minähän olen jo systemaattisesti 15 vuotta esiintynyt ihan muuna kuin pikapiiskaajana-hurrycanes (hurry on kiire ja cane on sekä ruoska, että ruoko)
        Aika hyvä saavutus sekin vain 25 vuotiaalta Malmin mustalaissedältä


      • aurora5
        Ali-Baba kirjoitti:

        Edsonille vaan voin kertoa, että minä olen ihan oikeasti merivoimien asevelvollinen torpedokersantti ennen siviilikoulutuksia.
        Tätä ei kannata kuitenkaan uskoa kun minähän olen jo systemaattisesti 15 vuotta esiintynyt ihan muuna kuin pikapiiskaajana-hurrycanes (hurry on kiire ja cane on sekä ruoska, että ruoko)
        Aika hyvä saavutus sekin vain 25 vuotiaalta Malmin mustalaissedältä

        Ai sä osaat oikein englantiakin kaksi sanaa. Rokkiyhtye on kuitenkin Hurriganes geellä.


    • edson

      "Miksei Henry olisi voinut Napolissa käydä, varakas laulaja?"

      Hei hei

      https://www.youtube.com/watch?v=wp0j6fjUa8g

      ... koditonkin ja jääny ihan yksin

    • Ali-Baba

      Hitto vie, Meiltäkin on unohtunut vaihtaa ketju siinä 300 kommentissa mitä pidimme yleisrajana. Yllättäen tänne ilmestikin niin paljon kommentteja, että ne ihan yllättivät. Menenkin tässä koiravahdissa vielä napsuttelemaan uudet porinat liikkeelle ja se on llogisesti Porinapata CC

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1605
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1439
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1348
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1334
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      37
      1275
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1218
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1082
    Aihe