Onko Verottajan ALV-pankkiviitenumerot muuttuneet?

Selostetta-ei-ole

Meillä on ollut varmaan kymmenkunta vuotta sama 30935...... -alkuinen viitenumero, jolla on maksettu niin ALV:it verot kuin verotkin. Nyt tuli paperipostina tulevalla kuukauden ALV-maksujen yhteenvetolapulla painettuna uusi viitenumero, joka onkin 60012...... -alkuinen.

Mitähän tämä nyt tarkalleen tarkoittaa, jääkö vanha 30935-alkuinen viitenumero kokonaan pois? Vai onko sillä edelleen käyttöä joidenkin veromaksujen kanssa?

Asiaa sekaannuttaa se, että 60012-alkuinen viitenumero tuli 11 € suuruisen viivästyskorkomaksun ohessa. Paperilla painotettiin, että tämä maksu on maksettava nimenomaan tällä 60012-alkuisella viitenumerolla. Joten koskeeko tuo uusi viitenumero vain tätä viivästysmaksua, vaiko kaikkea ALV,maksatusta tästä eteenpäin?

Meillekin tulee kerran kuukaudessa Verottajalta tuollainen yhteenvetokirje. Noissa aikaisemmissa kirjeissä ei ole varoiteltu mitään, että viitenumero olisi muuttumassa.

Olisivat nyt Verotoimistossa jonkin rivin vaivautuneet tuohon laittamaan selostukseksi, ettei tarvii tällaista täällä kysellä.

4

199

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ghjr

      Kyllä on asiat hiuskarvan varassa, kun ALV:n viitenumero saa aikaan tuollaisen purkauksen. Hyvä neuvo, katso Omaverosta,

      • Kummalla-numerolla

        Edellä selostin, että paperilla tulee tänne nuo alv-maksamisten yhteenvedot joka kuukausi. Suomi.fi kautta yritin tammikuussa kolmeen kertaan mennä sisälle, mutta palvelu heitti ulos. Hankin uudet pankkitunnuksetkin, mutta ei päässyt edelleenkään. Samaa täällä ovat muutkin valitelleet, että järjestelmä on tosi hankala.

        Kysyisin vain, että ovatko Alv-maksajan viitenumerot tosiaan muuttuneet? Ja että pitääkö uudet Alv-tilitykset nyt maksaa tuolla eilen tulleella paperilla olleella viitenumerolla, vaiko vanhalla viitenumerolla?


      • Anonyymi

        On taas "hyvä" kommentti asialliseen kysymykseen ....


    • Ghjr

      Mitä viitenumeroa käytän?
      Kun maksat veroja, käytä oikeaa viitenumeroa. Viitenumeron avulla maksusi kohdistuu oikeisiin veroihin ja oikean verovelvollisen hyväksi.

      Käytä oma-aloitteisten verojen maksuissa oma-aloitteisten verojen viitenumeroa. Näet sen OmaVerosta tai verotuspäätöksen maksutiedoista. Näin löydät oikean viitenumeron OmaVerosta.

      Vanha verotilin viitenumero on käytössä vielä toistaiseksi ja maksut kohdistuvat oikein, vaikka käyttäisit sitä. Palkka.fi-palvelussa käytetään edelleen verotilin viitenumeroa.

      Käytä maksaessasi viitenumeron kansainvälistä muotoa eli RF-muotoa. Kirjoita siis viitenumero kokonaan, myös kirjaimet RF. Jos RF-muotoisen viitteen syöttäminen ei jostain syystä onnistu, voi neljä ensimmäistä merkkiä jättää pois.

      Eri verolajeilla on omat viitenumeronsa. Viitenumero määrää, minkä veron suoritukseksi Verohallinto käyttää maksun eri tilanteissa. Lue lisää maksujen käyttämisestä eri veroille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4643
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2269
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1794
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1461
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe