Me katolilaiset ja kuolema

JohannaÄllä

Siunattu paaston aika on edessämme. Siksi lainaan takavuosien nimimerkki Marialaisen aatoksia kuolemasta. Onhan tämä aihe, joka koskettaa meistä jokaista, koska kukaan ei voi sitä välttää.

Meille katolilaisille kuolema on helpompi monestakin syystä. Ensinkään emme luule, että pelastuisimme "yksin uskosta", joka kuolinkamppailussa voi hyvin horjua, vaan Jumalan armosta. Toiseksi tiedämme, että meitä odottaa taivaassa ääretön joukko pyhiä, joista monet ovat meille rakkaita jo täällä maan päällä, aivan erityisesti tietysti Neitsyt Maria. Kolmanneksi meitä lohduttaa kiirastulen olemassaolo eli se, että voimme puhdistua vielä kuoleman jälkeen päästäksemme kirkkaina taivaan kunniaan. Lopuksi meitä lohduttaa myös se, että on olemassa lopullinen oikeudenmukaisuus, sillä helvetti on olemassa.

Kaikkien lohduttavinta katolisessa uskossa on, että me uskomme todella siihen, että Jeesus Kristus on voittanut kuoleman. Siksi me voimme rukoilla toistemme puolesta yli kuoleman rajan. Mitkään inhimilliset suhteet eivät mene kuolemassa rikki, vaan ne jatkuvat "hengellisinä" rukouksen suhteina puolin ja toisin. Tämä on hyvin kaunista ja syvällistä. On myös lohduttavaa tietää, että jokaisessa messussa kirkko rukoilee edesmenneiden puolesta. Meitäkään ei siis tulla unohtamaan koskaan.

Katolinen usko ja elämä ovat niin vahvoja, että niitä ei kuolemakaan voita. Päinvastoin Vapahtajamme Jeesus Kristus on voittanut kuoleman.

57

146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • katolistaviisautta

      Tämä on hieno aihe. Kuoleman edessä meidän kaikkien on nöyrryttävä.

      Meidät pelastaa elävä usko, sellainen, joka saa ilmaisunsa myös hyvissä teoissa. Usko ilman tekoja on kuollut.

    • katolinen_rouva

      Minäkin sanoisin, että meille katolilaisille - ja luultavasti myös ortodokseille - kuolema on kaikesta huolimatta "valoisa".

      Olen osallistunut muutaman kerran katoliseen hautajaismessuun. Se on ensinnäkin melkein samanlainen kuin mikä tahansa messu, vaikka liturginen väri onkin violetti (sitä se on myös tänään alkavana paaston aikana). Koko messu on kuin rukouksen täyttämä. Siinä ei oikeastaan tule millään tavalla esille edesmenneen henkilö, hänen elämänkertansa eivätkä varsinkaan hänen "ansionsa". Päinvastoin kaikki rukoukset ovat hänen sielunsa puolesta, jotta se Jumalan armosta pääsisi taivaan kunniaan, Neitsyt Marian ja kaikkien pyhien seuraan.

      Olen miettinyt myös sielun suhdetta ruumiiseen. Vaikka kuolemassa nämä eroavat, niiden välille jää kuitenkin pysyvä yhteys. Me uskomme, että Kristuksen tullessa takaisin saamme ruumiimme takaisin, silloin "täydellisenä", ilman mitään sairautta tai vammaa. Hautajaismessussa myös tämä tulee esille, kun ruumisarkku pirskotetaan kastevedellä ja suitsutetaan. Ihminen ei ole pelkkä sielu eikä pelkkä ruumis, vaan erottamattomasti molemmat.

      Johannan lainaama teksti on oikeassa senkin suhteen, että meillä katolilaisilla on niin paljon ystäviä taivaassa, ettei siirtyminen toispuoleiseen tunne enää (varsinkaan nyt vanhempana) pelottavalta tai kuin kaiken jättämiseltä. Meitä odottavat taivaassa Neitsyt Maria, kaikki rakkaat pyhät ja autuaat sekä toivottavasti myös edesmenneet läheisemme. He rukoilevat jo nyt puolestamme ja mekin pyydämme heiltä rukouksia. Olemme siis "yhteydessä" joka päivä!

      Miten kaikki tämä on mahdollista? Siksi, että Jeesus Kristus on voittanut kuoleman. Joko siihen uskoo tai ei usko. Minulla on armo ja siunaus kuulua edellämainituihin.

      • Asky

        Kauniisti kirjoitettu! Opin paljon uutta.


      • KatolinenTulevaisuus

        Hienosti kirjoitit!


      • katolistaviisautta

        Ihan oikeassa!


    • TorquemadaRequiemez

      ”Lopuksi meitä lohduttaa myös se, että on olemassa lopullinen oikeudenmukaisuus, sillä helvetti on olemassa.”

      Minuakin lohduttaa suuresti ajatus siitä, että kerettiläiset saavat rangaistuksensa.

      • JohannaÄllä

        Itse en henkilökohtaisesti pidä suomalaisia ollenkaan "kerettiläisinä", vaan paremminkin pakkoluterilaisuuden uhreina.

        Suomalaisista luterilaisia on korkeintaan 3-4%. Kaikki muut ovat pakkoluterilaisia. Heille on jo alakoulusta taottu päähän, että "tokihan me suomalaiset olemme luterilaisia" ja heille on kerrottu suoranaisia satuja vihasaarnaaja Martin Lutherista. Heidät on houkuteltu joukolla rippikouluihin (nykyään lähinnä huvitteluleirejä), koska "muuten ei pääse naimisiin". Heitä on peloteltu siltä, että jos ei maksa kirkollisveroa, ei saa kirkollisia hautajaisia, jolloin joutuu suoraan helvettiin (aivan kuin hautajaisilla olisi tässä suhteessa jotakin suurta merkitystä).

        Suomalaisten tiedot kristinuskon alkeista ovat niin hatarat ja puutteelliset, että suurin osa meistä muuttuu puupökkelöiksi, jos sana Jumala edes lausutaan. Tässä suhteessa he ovat pelkkiä uhreja, joiden ainoa rooli on ollut maksaa, maksaa ja maksaa, jotta se 3-4% aitoja luterilaisia saa kuvitella olevansa tärkeitä ja elää harhaluulossa, että koko maa on luterilainen. Ne 3-4% toki ovat kerettiläisiä ja pahimman luokan sellaisia ovatkin.


      • Asky

        En maksa enää. Erosin 10 min sitten luterilaisesta kirkosta. Katolilaisuus puhuttelee.


    • Pakoton

      Lopeta jo Johanna Ällä tuo pakkoluterilaisuudesta lässyttäminen. Itse olen luterilainnen enkä mistään pakosta. Voisin erota kirkosta jos haluaisin, voisin liittyä katoliseen kirkkoon jos haluaisin. Mutta kun en halua.

      • katolistaviisautta

        Johanna tuskin nyt puhuu sinusta, vaan ilmiöstä, jota minusta älykäs käsite ”pakkoluterilaisuus” kuvaa sangen hyvin.

        Millä muulla käsitteellä kuvaisit sitten sitä tosiasiaa, että 1550-luvulta alkaen muiden uskontojen kuin luterilaisuuden tunnustamisesta seurasi kuolemantuomio, myöhemmin maastakarkoitus ja yhä tänään sosiaalinen sorto? Luterilaiset ovat käyttäneet 1700-luvusta käsitettä ”puhdasoppineisuuden aika”. Irvokasta.


      • Dixitdixit
        katolistaviisautta kirjoitti:

        Johanna tuskin nyt puhuu sinusta, vaan ilmiöstä, jota minusta älykäs käsite ”pakkoluterilaisuus” kuvaa sangen hyvin.

        Millä muulla käsitteellä kuvaisit sitten sitä tosiasiaa, että 1550-luvulta alkaen muiden uskontojen kuin luterilaisuuden tunnustamisesta seurasi kuolemantuomio, myöhemmin maastakarkoitus ja yhä tänään sosiaalinen sorto? Luterilaiset ovat käyttäneet 1700-luvusta käsitettä ”puhdasoppineisuuden aika”. Irvokasta.

        Luterilaiset väkivalloin pakottavat, katolilaiset lempeästi suostuttelevat.


    • Nam_Mikä_Pohje

      Joissakin piireissä sitä, että tarvitsee itselleen jonkun tietyn kohteen, jota kritisoida loputtomiin, kutsutaan "pohkeeseen nylkyttämiseksi". "Nylkyttäjällä" ei ole niin sanotusti omaa elämää, vaan hän tarvitsee alituiseen itselleen jonkun - yleensä yhden ja saman hahmon - jonka pohjettä nylkyttää. Aloittajan tragikoominen tilanne on siinä, että hänen "pohkeensa" on noin 500 vuotta sitten manan majoille painunut saksalainen henkilö. Aloittaja on kuin ao. videon pandan pentu, tosin tuo pentu on fiksumpi, koska sen kohteena ei ole haaamu vaan elävä henkilö:
      https://www.youtube.com/watch?v=fuypv6NuXKU

      • KatolinenTulevaisuus

        Protestanttien ”pohje” on ollut jo 500 vuotta katolinen kirkko eikä kukaan edes muista miksi.


      • Nam_Mikä_Pohje
        KatolinenTulevaisuus kirjoitti:

        Protestanttien ”pohje” on ollut jo 500 vuotta katolinen kirkko eikä kukaan edes muista miksi.

        Höpö höpö. Hanki elämä.


      • Naama

        Luterilaisuus on monilta osin pilannut isänmaamme. Suomalaisten ”sielu” on katolinen. Kun se vietiin pakolla, jäljelle jäi vain syvä pakanallisuus. Johanna on ihan oikeassa sen suhteen, että ylivoimaisesti useimmat suomalaiset eivät tunne edes kristinuskon alkeita.


      • JohannaÄllä

        Jättäisin rappiomunkki, vihasaarnaaja, henkipatto, juutalaisvihaaja, kansankiihottaja, uskonluopio, raamatunväärentäjä ja naistensortaja Martin Lutherin kaikessa rauhassa historian tunkiolle, jollei tämän sairaisiin oppeihin vedottaisi yhä tänään.

        Jollei Luther olisi liittoutunut ruhtinaiden kanssa, jotka halusivat itselleen kirkon vaikutusvaltaa ja ennen kaikkea varat, häntä muisteltaisiin tänään korkeintaan jossakin Wittenbergissä paikallisena kylähulluna ja kajahtaneena tumppina. Nimenomaan tämä epäpyhä liitto aiheutti pakkoluterilaisuuden.


    • terveisiähelvetistä

      Kyllä oli lohdullinen viesti Johannalta "Lopuksi meitä lohduttaa myös se, että on olemassa lopullinen oikeudenmukaisuus, sillä helvetti on olemassa." Ateisti isäni, joka oli tosi hyvä ja oikeudenmukukainen , rakastava ja huolehtiva, kuoli ja kituu nyt helvetin tulessa yhtä kauan, kuin Jumala elää. Maria ja muut kirkon hurskaat varmaan nauraa kikattavat hänelle taivaasta, kun kuulevat halki ikuisuuden hänen tuskanhuutonsa tulesta, joka ei ikinä sammu. Madot syövät ja nakertavat hänen tuskaisaa ruumistaan (joka kyllä laskettiin arkussa hautaan) ja täällä messussa papit ja piispat rukoilevat hänen puolestaan, mutta tuska sen kun kovenee vuosien vieriessä, sillä onhan meillä kuolematon sielu, joka elää yhtä kauan kuin Jumala elää. Sanoihan käämekin tämän ihanan totuuden ja Eedenissä "Ette suinkaan kuole" ja sitä totuutta Älläkin pönkittää.

      • katolistaviisautta

        Minusta taas "kaikki pääsevät taivaaseen" -hömppä ei ole kristinuskoa ja on aivan suoraan myös Raamatun sanan vastaista.

        Tuskinpa Jumala ja taivaan pyhät ihan iloitsevat siitä, että joku päätyy helvettiin, mutta taas toistaalta Jeesus on opettanut aivan selvästi, että helvetti on olemassa ja että se on ikuinen. Minun on vaikeaa kuvitella jotakin useampien - eräissä tapauksessa jopa miljoonien - ihmisten kuoleman aiheuttanutta henkipattoa taivaan kunniassa. Näin varsinkin, jos kyseinen ihminen ei ole millään tavalla katunut tekojaan. Enkä tarkoita vain hitlereitä ja stalineita, vaan ihan tavallisia suomalaisia aborttilääkäreitä, jotka ovat liukuhihnalla riistäneet varmaan tuhansilta ihmislapsilta heidän elämänsä. Itse en tuomitse heitä enkä ketään, vaan jätän sen asian täysin Jumalalle.

        Emme tiedä kenestäkään ihmisestä (paitsi pyhimyksistä), onko hän taivaassa, vielä kiirastulessa odottamassa pääsyä taivaaseen vaiko helvetissä. Juuri siksi ruokoilemme heidän puolestamme ja toisaalta pyydämme pyhimyksiä rukoilemaan meidän puolestamme Jumalan luona. Jumala on kaikkivaltias ja hän voi toki pelastaa isäsikin, mutta emme voi tietää, onko niin käynyt. Ainoa varma pelastuksen tie on kaste ja sen mukainen kristillinen elämä. Tässä suhteessa me katolilaiset olemme etuoikeutettuja, koska voimme saada Jumalalta anteeksi ripin sakramentissa kasteen jälkeen tehdyt synnit.

        Emme suinkaan kuole. Sielu on kuolematon.


      • Liitynkatoliseenkirkkoon
        katolistaviisautta kirjoitti:

        Minusta taas "kaikki pääsevät taivaaseen" -hömppä ei ole kristinuskoa ja on aivan suoraan myös Raamatun sanan vastaista.

        Tuskinpa Jumala ja taivaan pyhät ihan iloitsevat siitä, että joku päätyy helvettiin, mutta taas toistaalta Jeesus on opettanut aivan selvästi, että helvetti on olemassa ja että se on ikuinen. Minun on vaikeaa kuvitella jotakin useampien - eräissä tapauksessa jopa miljoonien - ihmisten kuoleman aiheuttanutta henkipattoa taivaan kunniassa. Näin varsinkin, jos kyseinen ihminen ei ole millään tavalla katunut tekojaan. Enkä tarkoita vain hitlereitä ja stalineita, vaan ihan tavallisia suomalaisia aborttilääkäreitä, jotka ovat liukuhihnalla riistäneet varmaan tuhansilta ihmislapsilta heidän elämänsä. Itse en tuomitse heitä enkä ketään, vaan jätän sen asian täysin Jumalalle.

        Emme tiedä kenestäkään ihmisestä (paitsi pyhimyksistä), onko hän taivaassa, vielä kiirastulessa odottamassa pääsyä taivaaseen vaiko helvetissä. Juuri siksi ruokoilemme heidän puolestamme ja toisaalta pyydämme pyhimyksiä rukoilemaan meidän puolestamme Jumalan luona. Jumala on kaikkivaltias ja hän voi toki pelastaa isäsikin, mutta emme voi tietää, onko niin käynyt. Ainoa varma pelastuksen tie on kaste ja sen mukainen kristillinen elämä. Tässä suhteessa me katolilaiset olemme etuoikeutettuja, koska voimme saada Jumalalta anteeksi ripin sakramentissa kasteen jälkeen tehdyt synnit.

        Emme suinkaan kuole. Sielu on kuolematon.

        Luin uutisesta jossa pieni poika oli astellut paavin luokse paavin vierailun aikana, en muista missä kaupungissa, ja kuiskasi paavin korvaan: isäni kuoli ja hän oli ateisti. Pääsikö hän taivaaseen? Paavi kuiskasi pojan korvaan: ainut minkä tiedän on että Jumala tietää sen asian. Hän on oikeudenmukainen.
        Jotenkin näin se meni.
        Mielestäni se oli hyvin hienosti hoidettu tilanne.


      • katolistaviisautta

        Aivan totta. Tosi paavikaan ei voi tietää kuka on helvetissä ja kuka ei.


    • Herransana

      Käärme, "se vanha käärme, jota perkeleeksi ja saatanaksi kutsutaan," sanoi vaimolle: "Ette suinkaan kuole," 1Moos.3:4. Jeesus tunsi tuon käärmeen ja sanoi hänestä:"hän on valehtelija ja sen isä." Joh.8:44. Saatana siis valehteli, että ihmisellä olisi kuolematon sielu, sillä Raamattu sanoo: "Se sielu, joka syntiä tekee, sen on kuoltava." Hes.18:4. Vain Jumalalla on kuolemattumuus. Hän on "kunisgasten Kuningas ja herrain Herra, jolla AINOALLA on kuolemattomuus." 1Tim.6:15,16.
      Ihminen sitä vastoin on kuolevainen. "Täällä KUOLEVAISET ihmiset ottavat kymmenyksiä..."Heb.47:8.
      Kuolemattomuuden saamme lahjana Jumalalta vasta ylösnousemuksessa. "Sillä he eivät enää voi kuolla...koska ovat ylösnousemuksen lapsia." Luuk.20:36. Kuolemattomuus ei ole meillä syntymälahjana, vaan saamme sen armolahjana Jumalalta, "Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan ARMOLAHJA on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme." Room.6:23. "Jumala on antanut meille iankaikkisen elämän, ja tämä elämä on hänen Pojassansa. Jolla Poika on, sillä on elämä, jolla Jumalan Poikaa ei ole, sillä ei ole elämää." 1Joh.5:11,12.

      • katolistaviisautta

        Tuollaisella raamattufundamentalismilla olette pilanneet monien ihmisten ja sukupolvien uskon. Mitään sillä ette ole saavuttaneet.

        Vain Kristuksen kirkolla on armolahja tulkita Raamattua oikein, ei kenelläkään kuolevaisella ihmisellä.

        On mielenkiintoista huomata, että useat noista ”raamatunpänttääjistä” vannovat seuraavansa Raamattua kirjaimellisesti. Silti en ole nähnyt, että yksikään heistä olisi kaivanut silmän päästään tai leikannut irti oikean kätensä. Se siis siitä.


      • JohannaÄllä

        "On mielenkiintoista huomata, että useat noista ”raamatunpänttääjistä” vannovat seuraavansa Raamattua kirjaimellisesti. Silti en ole nähnyt, että yksikään heistä olisi kaivanut silmän päästään tai leikannut irti oikean kätensä. Se siis siitä."

        Naulan kantaan! Nuo raamatunpättääjät ovat harvinaisen yksinkertaista väkeä. Tokihan kaikki normaalit ihmiset tietävät, että suomenkielinen Raamattu on pelkkä käännös ja sellaisena vain tulkinta alkuperäisteksteistä. Kannattaa verrata eri kielten käännöksiä ja huomaa, miten erilaisia ne ovat keskenään. Toisaalta protestantismi on muutenkin harvinaisen älyvapaata eikä ollenkaan turvaudu tieteisiin muutenkaan, joten kysymys on eräänlaisesta työttömien putkiasentajien pitsinnypläämisestä.


      • KatolinenTulevaisuus

        Itse tunnen sääliä niitä miljoonia kristittyjä kohtaan, jotka joutuivat elämään, kasvattamaan lapsensa, kohtaamaan vastoinkäymiset ja lopulta kuolemaan ilman sakramenttien armoa ja lohdutusta. Ja kaikki vain yhden kahjon mielipuolen oikkujen takia! Minulle Luther on koko maailmanhistorian pahin rikollinen.


    • voipimeyttä

      Meille protestanteille Raamattu on uskon perusta, ei kirkkolliskokousten päätökset eikä kirkkoisien kirjoitukset. Luther sanoi, että jos uskoo kirkkoisien (siis kirkon) tulkintaa Raamtusta, se on sama, kuin joisi maitoa, joka on suodatettu hiilisäkin läpi.

      • KatolinenTulevaisuus

        Ei voisi vähempää kiinnostaa!


    • Tietopisteen Pete ei ole laittanut kolmeen kuukauteen uusia "todisteita" litteästä Maasta.

    • >>Luther sanoi, että jos uskoo kirkkoisien (siis kirkon) tulkintaa Raamtusta, se on sama, kuin joisi maitoa, joka on suodatettu hiilisäkin läpi.>>

      Tulkinta se Lutherillakin oli: Juutalaisista ja heidän valheistaan.

    • Saatana siis valehteli, että ihmisellä olisi kuolematon sielu, sillä Raamattu sanoo: "Se sielu, joka syntiä tekee, sen on kuoltava." Hes.18:4. Vain Jumalalla on kuolemattumuus. Hän on "kunisgasten Kuningas ja herrain Herra, jolla AINOALLA on kuolemattomuus." 1Tim.6:15,16.

      Hautajaisissa Helluntaiseurakunnassa vainajan lapsenlapsi kertoi yleisölle että hän ei haluaisi elää ikuisesti.

      Jos Herransana on oikeassa, iankaikkiseen olemattomuuteenkin voi halutessaan päästä.

      • JohannaÄllä

        Toistan 100. kerran, ettei yksikään kuolevainen osaa tulkita Raamattua oikein - et myöskään sinä. Tämä armolahja on annettu vain Kristuksen kirkolle, joka on sama kuin katolinen kirkko.

        Yhä kasvava määrä entisiä helluntailaisia (lähinnä heistä koulutetuimmat) on palaamassa esi-isiemme katoliseen uskoon, sillä he ovat havahtuneet tunnustamaan tämän tosiasian. Ihmisen sielu on kuin onkin kuolematon.


      • katolistaviisautta

        Ehkä kyseinen ihminen tarkoitti sitä, ettei haluaisi elää maan päällä ikuisesti. En haluaisi itsekään.


    • En minä tätä kiistä. Mutta kuten sanoin, jos olisi oikeasti mahdollisuus valita iankaikkinen olemattomuus, moni ottaisi sen iloiten vastaan. Kuten edellä mainitsemani henkilö, joka puhui hautajaisissa kahvitilaisuudessa Mäntän Helluntaiseurakunnassa noin puoli vuotta sitten. Olin itse paikalla.

    • Naama

      Millainen on kiirastuli?

      • katolistaviisautta

        Kiirastuli on eräänlainen vertauskuva. Se ei ole varsinaisesti tulta, vaan eräänlainen puhdistus kuoleman jälkeen. Kiirastulen latinankielinen sana ”purgatorium” viittaa juuri puhdistukseen. Emme tiedä tarkalleen millainen kiirastuli on, sillä Jeesus ei ole antanut siitä tarkkaa kuvausta, kuten ei myöskään taivaasta. Helvetin Jeesus sen sijaan on kuvannut hyvinkin tarkasti.


    • luterilainen

      Katolisten kansa on turha puhua uskonasioista, koska he eivät pidä Raamattua uskon ylimpänä auktoriteettinä, vaan kirkon harhaoppista perimätietoa. Missä Raamtussa sanotaan, että oikein tulkitsemisen amolahja on annettu katoliselle kirkolle? Anna luku ja jae, jos löydät!

      • KatolinenTulevaisuus

        Raamattu ja Raamattu... aina samaa jankutusta. Etpä näytä tietävän Raamatusta ja koko kristinuskon alkeista tuon taivaallista.


    • Kuolematon on sanana mielenkiintoinen koska, jos sitä jakaa siitä saa sanat....Ku' olematon.

      Se on näin kaksimerkityksellinen. Olematon on tietysti kuolematon, kun ei häntä ole.

      Kuten vaikka jeesus kristus, joka on monien ihmisten kirjoittama hahmo, jota itseasaissa ei ole, joten hän ei voi kuollakkaan. Hän ei tule koskaan myöskään sanomaan, että valehtelette, en ole noin sanonut.
      Hän on aina sitä mitä hänen kuvitellaan olevan.

      Jumala loi todellisuuden, ihminen epätodellisuuden.

      • KatolinenTulevaisuus

        Helvetti on ikuinen.


    • Juutalaisuudessa ei ole iänkaikkista helvettiä, koska sellaista ei alussa luotu.

      Helvetti ja muut kidutukset kuuluvat vain Kristinoppiin ja Islamiin.

      Kristityt tosin ovat ovat pyrkineet järjestämään juutalaisille helvettejä, että he kidutuksissa pakkokääntyisivät kristityiksi, mutta niin vahva on heidän luontonsa, että eivät ole kääntyneet.

      Juutalaisviha johtuu juuri siitä, että heidän uskollisuutensa on niin horjumaton .

    • luterilainen

      Raamattu ei tunne ikuista helvetin piinaa, se on katolilaista harhaoppihapatusta, josta Luther sanotui ajoissa irti samoin kuin muistakin katolisista harhoista.

    • Antti Kylliäinen: Kaikki pääsevät taivaaseen.

      Luther uskoi että Aurinko kiertää Maata ja tuomitsi tiedemiehet jotka ajattelivat toisin.

      • KatolinenTulevaisuus

        Ihan totta. Mitähän luterilaisuus on tuolla kaikella saavuttanut? Ei mitään.

        Kuten täällä olemme todenneet, protestantismi on pelkkä ateismin esikartano. Kun katsoo isänmaatamme, tämä on helppoa todeta.


    • luterilainen

      Luther ei uskonut, että kuolleet ovat elossa jossain, vaan hän uskoi niin kuin Raamattu sanoo: "Kuolleet eivät tiedä mitään" Saarn.9:5 Näin ollen taivaassa ei ole vielä ennen ylösnousemusta montakaan ihmistä

      • JohannaÄllä

        No ainakaan taivaassa ei ole rappiomunkki, henkipatto, vihasaarnaaja, noitavainoaja, kansankiihottaja, raamatunväärentäjä, juutalaisvihaaja, naistensortaja jne. Martin Luther itse!

        Joten näin ollen meille normaaleille ihmisille moisen luuserin horinoilla ei ole puupennin arvoa.


    • Lasarus oli hyvinkin tietoinen olinpaikastaan.

      • JohannaÄllä

        Protestantismi on kuin onkin pelkkä ateismin esikartano.

        Jos jokainen kuvittelee osaavansa tulkita Raamattua oikein ja tulkinnat ovat tunnetusti keskenään ristiriitaisia, lopulta kenenkään tulkintaan ei voi luottaa ja sillä tavalla koko Jumalan sana menettää merkityksensä. Näinhän on tosiasiassa käynyt luterilaisen miljardibisneksen kohdalla, jota jostakin oudosta syystä myös "kirkkokunnaksi" kutsutaan. Abortit, uudet avioliitot, naispappeus, homoliitot jne.... kerta toisensa jälkeen Jumalan sana ollaan heitetty roskiin, jottei "bisnes" kärsisi.

        - Tosiasiassa oikean Raamatuntulkinnan armolahja on annettu vain Kristuksen kirkolle, joka on sama kuin katolinen kirkko - ei yhdellekään yksityishenkilölle eikä seurakunnalle.

        Jos kuvittelee, että Kristuksen kirkko "erehtyi" 1500 vuoden ajan, kunnes jokin Saksanmaan Martin Luther -niminen rappiomunkki, henkipatto, vihasaarnaaja, noitavainoaja, kansankiihottaja, raamatunväärentäjä, juutalaisvihaaja, naistensortaja jne. löysi mukamas kristinuskon "totuuden", silloin ei voi myöskään enää uskoa Pyhään Henkeen, joka olisi ikään kuin johtanut kirkkoa "harhaan" 1500 vuoden ajan.

        - Tosiasiassa Jeesus Kristus perusti vain yhden kirkon ja vuodatti sille Pyhän Hengen lahjojen täyteyden. Tämä kirkko on yhä tänään sama kuin katolinen kirkko.

        Jos kuvittelee edelläkuvatun tavoin, että Pyhä Henki on pelkkä "tyhjä sana", lopulta ei voi uskoaa koko Pyhään Kolminaisuuteen. Isä Jumala jää vain kummalliseksi hahmoksi pilven reunalle ja Jeesus "kivaksi kaveriksi", joka syntyi jouluna ja jota mukavasti lainata punavihreää propagandaa varten. Tähän sitten päättyvätkin useimpien suomalaisten pakkoluterilaisten "tiedot" kristinuskosta.

        - Tosiasiassa vain katolinen kirkko uskoo, opettaa ja julistaa täyden totuuden Pyhästä Kolminaisuudesta, joka yksin on ainut ja tosi Jumala.


      • Pimeydestäuskonvaloon
        JohannaÄllä kirjoitti:

        Protestantismi on kuin onkin pelkkä ateismin esikartano.

        Jos jokainen kuvittelee osaavansa tulkita Raamattua oikein ja tulkinnat ovat tunnetusti keskenään ristiriitaisia, lopulta kenenkään tulkintaan ei voi luottaa ja sillä tavalla koko Jumalan sana menettää merkityksensä. Näinhän on tosiasiassa käynyt luterilaisen miljardibisneksen kohdalla, jota jostakin oudosta syystä myös "kirkkokunnaksi" kutsutaan. Abortit, uudet avioliitot, naispappeus, homoliitot jne.... kerta toisensa jälkeen Jumalan sana ollaan heitetty roskiin, jottei "bisnes" kärsisi.

        - Tosiasiassa oikean Raamatuntulkinnan armolahja on annettu vain Kristuksen kirkolle, joka on sama kuin katolinen kirkko - ei yhdellekään yksityishenkilölle eikä seurakunnalle.

        Jos kuvittelee, että Kristuksen kirkko "erehtyi" 1500 vuoden ajan, kunnes jokin Saksanmaan Martin Luther -niminen rappiomunkki, henkipatto, vihasaarnaaja, noitavainoaja, kansankiihottaja, raamatunväärentäjä, juutalaisvihaaja, naistensortaja jne. löysi mukamas kristinuskon "totuuden", silloin ei voi myöskään enää uskoa Pyhään Henkeen, joka olisi ikään kuin johtanut kirkkoa "harhaan" 1500 vuoden ajan.

        - Tosiasiassa Jeesus Kristus perusti vain yhden kirkon ja vuodatti sille Pyhän Hengen lahjojen täyteyden. Tämä kirkko on yhä tänään sama kuin katolinen kirkko.

        Jos kuvittelee edelläkuvatun tavoin, että Pyhä Henki on pelkkä "tyhjä sana", lopulta ei voi uskoaa koko Pyhään Kolminaisuuteen. Isä Jumala jää vain kummalliseksi hahmoksi pilven reunalle ja Jeesus "kivaksi kaveriksi", joka syntyi jouluna ja jota mukavasti lainata punavihreää propagandaa varten. Tähän sitten päättyvätkin useimpien suomalaisten pakkoluterilaisten "tiedot" kristinuskosta.

        - Tosiasiassa vain katolinen kirkko uskoo, opettaa ja julistaa täyden totuuden Pyhästä Kolminaisuudesta, joka yksin on ainut ja tosi Jumala.

        Taustani on muuan vapaassa suunnassa ja olin hyvällä matkalla kohti pakanuutta ja täydellistä ateismia, kunnes Jumala johdatti minut omaan kirkkoonsa: katoliseen kirkkoon.

        Vapaat suunnat ovat vain humpuukia. Niissä saarnataan mitä sylki suuhun tuo ja sitten etsitään Raamatusta jokin lause mukamas "todisteeksi". Mikä tahansa lause kelpaa. Raamattua ei lueta ollenkaan järjestelmällisesti eikä varsinkaan niin kattavasti kuin katolisessa messussa.

        Olen samaa mieltä siitä, että tahdon kohdata kuoleman katolilaisena. Usko kantaa yli kuoleman rajan ja Kristus on voittanut kuoleman.


      • KatolinenTulevaisuus

        Vapaat suunnat ja yleensä protestantismi on tuhonnut monien ihmisten uskon täysin.


    • katolistaviisautta

      Taas kerran Johanna osuu asian ytimeen.

      Kun kerran kuolen, saan onneksi kertoa Jumalalle, että olin uskollinen Kristuksen kirkolle sekä pyhän apostoli Pietarin seuraajalle eli paaville. En seurannut Lutheria enkä ketään muutakaan oman uskonnon keksijää.

      Katolilaisena on niin paljon helpompaa elää ja myös kerran kuolla.

      • JohannaÄllä

        Kissa kiitoksilla elää, mutta kiitos kuitenkin...

        Samat sanat! Enpä haluaisi henkilökohtaisesti olla taivaan portilla kolkuttelemassa ja tunnustamassa seuranneeni muuan rappiomunkki, henkipatto, vihasaarnaaja, noitavainoaja, kansankiihottaja, raamatunväärentäjä, juutalaisvihaaja, naistensortaja yms. Martin Lutherin kyseenalaisia opetuksia, koska tämä "tiesi" kaiken niin "paremmin" kuin Kristuksen kirkko.

        Lisäksi on ILMISELVÄÄ, että tuo Kristuksen kirkko on sama kuin katolinen kirkko. Tämä ei ole mitään rakettitiedettä. Täytyy olla vain nöyrä eikä kuvitella liikoja itsestään.


    • 67iuk
      • katolistaviisautta

        Höpö, höpö... Mikään henkilökohtainen uskontuntemus ei pelasta, vaan elävä kasteusko, joka saa ilmaisunsa uskollisuudessa Kristuksen kirkkoa kohtaan sekä tietenkin uskon mukaisissa hyvissä teoissa.


      • JohannaÄllä

        Protestanttien "usko" merkitsee itse asiassa mitä tahansa itsekyhäiltyä uskomusta (lue: harhaluuloa) kirkonuskon totuuksista.

        Usko ei ole mitään muuta kuin kirkon usko, jotka me tunnustamme nöyrinä ja kuuliaisina.


      • katolinen_rouva

        Katolistaviisautta ja JohannaÄllä osuvat asian ytimeen. Usko ei ole mikä tahansa uskomus.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe