Miksi hankit koiran?

Kukasuojeleeeläintä

Tai jopa useamman?
Koiran omistajana jo n. 30 vuotta tiedän ja ymmärrän vastuuni ja velvollisuuteni ja mitä se vaatii, jotta eläimellä on elämisen arvoista elämää.

Aktiiviliikkujana väkisin näkee "eläimeen kohdistunutta rikosta" hyvinkin lähellä.

Koirat jätetään yksin kotiin (työpäivät, bailaamiset jne...). Tarpeet toimitetaan nopsasti tonteille sekuntikellon kanssa. Riittääkö eläimelle 3 kertaa 4 minuutin lenkit päivässä??? Tällä kaavalla koira aivan takuulla "sekoaa" häiriköi, ulisee, ulvoo tms. kun aktiviteetit puuttuu muusta hyvinvoinnista puhumattakaan
Turhaa puhetta "juttele ensin omistajan kanssa"... Kaltoin kohtelija ryhdistäytyy hetkeksi. Sama peli jatkuu. Isännöitsijöitä ei kiinnosta.

Eläinsuojeluyhdistyksestä- joo saa neuvoja- mutta millä oikeilla toimilla saa kaltoin kohtelun loppumaan??

Kun sinulla ei ole kiinnostusta, aikaa, vastuuta tai oikeeta älliä - ole hyvä ja tee kaikille ja varsinkin eläimelle palvelus - Älä hanki koiraa!
Koiraa ei pidä hankkia pelkän trendikkyyden vuoksi!

1 kommenttia

Vastaukset

  • Minusta melkein kaikki koiranomistajat ovat kaikkialla vähän huolettomia koiransa hyvinvoinnin suhteen! Koirien omistajille voisi laatia pakollisen koulutuksen tai infoa sisältävän lehtisen.

    Esimerkiksi en ole koskaan kuullut otettavan puheeksi sitä, että koiraa ei saa patistaa hyppäämään korkealle maasturiauton tavaratilaan, ei myöskään saisi pakottaa hyppäämään autosta alas maahan. Koirien (niiden koosta riippumatta) jalkojen nivelet eivät kestä tällaista tömäystä. Asiantuntijat suosittelevat irrallisen "portaan" tai rampin käyttöä, sen pitämistä autossa mukana. Monen henkilöautonkin tavaratila on niin korkealla että hyppääminen voi vaurioittaa koirien jalkoja.

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.