Miten työkyvyttömyyseläkkeeltä voi pyrkiä kansanedustajaksi?

Veronmaksaja

Minua hämmästyttää ja kummastuttaa kovasti näin veronmaksajana, että miten on mahdollista ihmisen päästä työkyvyttömyyseläkkeelle yhteiskunnan tukien varaan, mutta hän kuitenkin itse katsoo olevansa työkykyinen kansanedustajaksi? Kansanedustajan työ on todella raskasta verrattuna moneen muuhun työhön. Pitää perehtyä rajusti erinäisiin lakiesityksiin ja aloitteisiin, edustaa, matkustaa, lukea, puhua ja työajat on ihan jotain muuta kuin 8h päivä. Monet kansanedustajat tekevät jatkuvasti töitä. Esimerkkejä löytyy paljon siitä miten raskasta hommaa se on.

Otetaan nyt esimerkkinä vaikkapa puhelinmyyjän työ verrattuna kansanedustajan tehtävään. Puhelinmyyjän tehtävä on 100% varmasti kevyempää työtä.

Voisiko joku minulle kertoa miten tuo yhtälö on mahdollista? Kannustan voimakkaasti kaikkia työkykyisiä menemään töihin. Työkyvytön ei töitä pysty tekemään ja sen ymmärrän. Mutta voiko olla työkyvytön ja työkykyinen samaan aikaan?

44

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lasipajantie

      Jari Mäkeä huolettaa, on se kovaa.

    • Eivapaamatkustajia

      Olen aloittajan kanssa samaa mieltä. Toivottavasti äänestäjät miettivät haluavatko nähdä "sairaseläkeläisen" joka on kokenut ihmeparantumisen muttei saanut samalla työintoa. On sitä rehtejä saman aatteen edustajia muitakin, joilla on oikeasti edellytyksiä ottaa kantaa vapaamatkustajiin yhteiskunnassamme.

    • YlempiTaho

      Kohta jytkytetään; RAIMO, RAIMO, RAIMO,RAIMO!!!!

    • suursmurffi

      No just sieltä yx nollakuntoonen lopetti,ihme kyllä että tuollainen mätisäkki on jaksanut nuonkin paljon tehdä pahaa.

    • Apsinpaari

      Jari Mäki ei roiku suomi24 keskustelupalstalla. Toisin ku Mäenpään vetelys ja tiimi

    • Ääniratkaisee

      Musta on jotenkin koomista, että tukiaisten varassa elävät siipeilijät huutaa suu vaahdossa, että ei elintasopakolaisia siipeilijöitä Suomeen.

      Molemmat voisi lopettaa siipeilyn. Ja alkaa rakentamaan yhteiskuntaa menemällä töihin. Sieltä se hyvä jaettava tulee. Veroeuroista. Toiset maksaa veroja ja toiset ei.

      Itse en halua Suomeen lisää elättejä. Mutta en taatusti äänestä myöskään kotimaista elättiä!

    • Trmputtajat

      Jari Mäki tiimeineen huolissan

    • MölömölöMolo

      Tämä Arabikevät elokuva oikein huippuesimerkki.
      Kaks moloa mesoaa, kun ei esitetä.
      Paikalliset Vihreät järjestää näytöksen
      Toiset tekee toiset mölyää saamatta mitään aikaan :)
      Näin se menee.
      Ja vielä sairasta pitäisi äänestää eduskuntaan. Miettikää äänestäjät. Ei välttämättä vihreitä, mutta ihmisiä jotka saavat asioita toteutumaan.

      • Factat

        Miettikää äänestäjät, Mäenpään ansiosta se elokuva esitetään.
        Oikein hyvä että sen esittää vihreätkin.
        Eikö tuossa pääasia ollutkin se että kansalaiset saavat itse sen omin silmin nähdä.


    • VirallinenValvoja

      Minä ainakin äänestän Janinaa!

    • jokuhässäkkä

      Jos joku julkisesti ilmoittaa kannattavansa Trumpia, tulee hänen jälkeläisiään ainakin kuudenteen polveen välttää äänestämästä julkisiin virkoihin, aamen.

    • Ahkerakiira

      Itse esimerkiksi äänestän PS-puolueen ehdokasta. En todellakaan äänestä Mäkeä, vielä vähemmin Jari Mäkeä, joka ei ole edes ehdokkaana. Miten Mäki ylipäätään tähän keskusteluun liittyy?

      PS-puolueen ehdokkaani vaan on kuitenkin sellainen, joka tekee töitä ja rakentaa sitä kautta yhteiskuntaa. Jos ei töihin pysty ja sen takia on meidän muiden elätettävänä, niin ei totta vieköön silloin kyllä pysty kansanedustajaksikaan. PS-puolueen Vaasan piirin ehdokkaista löytyy tuomaria, yrittäjää, toimitusjohtajaa jne. Siellä on valinnanvaraakin, jos perussuomalaista haluaa äänestää. Ja moni äänestää.

      Etelä-pohjanmaalla ei ole koskaan arvostettu sohvalla makaajia. Täällä on totuttu yrittämään, hommaamaan pöytään leipä kuka milläkin tapaa. Ihan itse.

    • Luuseritrajalle

      Mäenpää on luuseri.

    • Nupissakusta

      Mulkku luulee että tykyvyttömyys on pysyvä tila?

      • Rocksa

        Tykyvyttömyydestä en tiedä, mutta kymmenen vuoden työkyvyttömyys on pysyvä tila. Tietenkin on mahtavaa, jos työkyky löytyy noin pitkän ajan jälkeen.

        Se varmaan näkyy sitten vaalien jälkeen joka tapauksessa. Töihin joka tapauksessa kaikki töihin pystyvät, vaikka ei kansanedustajaksi pääsisikään.


    • mämmisuu

      Aiva turha äänestää nuota klounia...nukkuvis on hyvä olla, soffalla tai muolla.

      • tiedäntämän

        Mutta jos se olis sielä niin Tukholmas ei linja-autot räjähtelisi!


      • riikikoku
        tiedäntämän kirjoitti:

        Mutta jos se olis sielä niin Tukholmas ei linja-autot räjähtelisi!

        Päättääkö ne siä Ruottinki asioista?


    • Juhaeduskuntaan

      Hienoa että Juha jaksaa näistä huutelijoista välitämättä ponnistella yhteiseksi hyväksi yhteiskunnan asioita parempaan suuntaan.
      Ketjun aloittajalla on joku ongelma, ilmeisest hän on tutkintoa vailla oleva lääkäri.
      Juha pyrkii kansanedustajaksi kun hänet on siihen esitetty Ilmajoen ja Kurikan perussuomalaisten paikallisyhdistysten yksimielisellä päätöksellä.
      Mikäli Juha eduskuntaan pääsee hänen eläke loppuu, joten ketjun aloittajan kannattaa äänestää Juha pois työkyvyttömyyseläkkeeltä.

    • Säilyyköhänkyky

      Luuseri on yleensä aina luuseri. Mistähän se on kyky työntekoon yllättäen palannut? Toivottavasti säilyy myös vaalien jälkeen😁

    • Renkoo

      Hyvä Juha! Koirat 🐕 haukkuu karavaani 🚃kulkee!
      Tsemppiä, ✌

    • huissinnevada

      Kiitos minä ,minä haukun ja sitte ei enää karavaani kuljekkaan kun yhdellä pyörällä.Koittakaa ny tolvanat tajuta että on helppo kalastaa ääniä epäkohtia nostamalla ja hallitusta mollaamalla,mutta, niinku persuulle kävi todennäköisesti sille ainoalla kerralla kun uskaltautuivat Timpen johdolla hallitukseen,niin vastuunkanto ei onnistunu ja puolue hajosi hillotolppaan käsiraudoilla kytkeytyneisiin smurffeihin ja populismia jatkaviin Halla-aholaisiin. Kokoajan nostetaan kansaa ihmetyttäviä asioita kuten,vanhustenhoito,maahanmuuttopolitiikka,työttömyys(lue laiskuus eli persulaisuus),jne, realistisia ratkaisumalleja ei silti oo lyödä pöytään.
      Kovin jää hallitusohjelma köyhäksi jos se perustuu vain Persujen maahanmuutto-ohjelmaan.

      • ÄäniJuhalle

      • Pääjytkyttäjä

        Juuri näin!


      • HakkaraisenTeukka
        ÄäniJuhalle kirjoitti:

        Halla on yliveto!
        Persut on ainoa vaihtoehto järjettömälle politiikalle.
        https://www.is.fi/politiikka/art-2000006028201.html

        Vaikka tämä teidän profeettanne Halla oliskin yliveto, sitä ei voi täällä äänestää!! Pitäis saada listoille muitakin kuin apukoululaisia.


      • Kuukausivielä

        Ai pelkkä maahanmuuttoohjelma Persuilla? Pää pois sieltä takapuolesta, niin näet ja kuulet paremmin.


    • enttaksari

      Termarit jyrää

    • nettomaksaja

      Miten työkyvyttömyyseläkkeeltä voi pyrkiä kansanedustajaksi? kysyy nimimerkki veronmaksaja.
      Jonkun kymmenet tuhannet veroja viimevuonnna maksaneena ihmettelen kysymystä,
      Sivistynyt ihminen hankkii tietoa miten kansanedustajaksi voi pyrkiä.
      Muutamia esimerkkejä.
      1. Hakeutumalla ja pääsemällä jonkin puolueen ehdokkaaksi, yleensä paikalliset yhdistykset tekee esitykset puolueelle joka lopullisen ehdokasvalinnan siunaa.
      2. Voit myös perustaa valitsijayhdistyksen, Harkimon tavoin keräämällä 100 henkilöä valitsijayhdistyksen perustamiseksi.

      Työkyvyttömyyseläke voidaan myöntää sinulle, jos olet täyttänyt 17 vuotta, mutta et vielä ole ikäluokkasi vanhuuseläkeiässä ja työkykysi on alentunut sairauden, vian tai vamman vuoksi vähintään vuoden ajaksi.

      Lähtökohtana on aina lääkärin kirjoittama lausunto terveydentilastasi. Työkyvyn alentumisen lisäksi arvioinnissa otetaan huomioon muun muassa ikäsi, koulutuksesi, aikaisempi työkokemuksesi, asuinpaikkasi ja se, onko saatavilla työtä, jota voit sairaudestasi huolimatta tehdä. 60 vuotta täyttäneiden eläkehakemusta ratkaistaessa painotetaan työkyvyttömyyden ammatillista luonnetta.
      Työkyvyttömyyseläkeratkaisut perustuvat työeläkelainsäädäntöön. Lisäksi työkyvyttömyyseläkeratkaisuja ohjaa vakiintunut ratkaisukäytäntö, joka perustuu muutoksenhakuasteiden ratkaisuihin.

    • Työtpitäismaistua

      Taustaryhmällä tai itsellään menee aikalailla selittelyn puolelle. Työ kun ei maisu, niin ei maistu. Ihan sama onko mamu vai kotimainen veronmaksajien siipeilijä.

      • Hävettää

        Kaikki vähänkään järkeä omaavat näkee kuka tänne kirjoittelee, täytyy ihnetellä että kepun ja kokoomuksen joukoissa ei ole halua nostaa omaa ehdokastaan.


    • Pystyymuka

      Näkeehän sen tosiaan😂😂😂 Loistavia selityksiä nuo perusteet luuserin ehdokkuudelle. Ei kai kukaan oikeasti luule, että tyyppi joka ei pysty toimia opettajana, pystyis edustaa kansaa ja säätää lakeja. Voi hyvää päivää!!

      • Täytyy sanoa että minäkin taidan äänestää Juhaa, mietn että kumpaa Ristoa vai Juhaa, muta kyllä vaaka kallistuu nyt Juhan puolelle.


      • Fiksupersu
        sanisani kirjoitti:

        Täytyy sanoa että minäkin taidan äänestää Juhaa, mietn että kumpaa Ristoa vai Juhaa, muta kyllä vaaka kallistuu nyt Juhan puolelle.

        Naapurin Sinikka äänestää Vistpakkaa ja niin taidan tehdä minäkin.


    • Eräs

      Aletaan kaikki eläteiksi ja pistetään rajat kiinni

    • TyöKannattaaAina

      En halua Suomeen ulkomaisia elättejä, mutta vielä vähemmän haluan kotimaisia elättejä.

      Mutta totuuden nimissä minä en kehtaisi ulkomaisia elättejä arvostella yhtään, jos en itsekään olisi veroja maksamassa omalla työlläni. Joku tolkku tuossakin.

      Kaikki kykenevät töihin! Sohvalla makaamisesta ei pitäisi maksaa kellekkään.

      • Työkykytutkinta

        Ei makaa sohvalla. Kiertää joka päivä pitkin maata eri vaalitapahtimisissa tuputtamassa Halla-aholle


    • Erilusmu

      Jännää, että pystyy vanhalla Volvolla yötäpäivää kiertämään, muttei pysty muutamaa tuntia tekemään ansiotyötä?????

    • enttaksari

      Siinä vasta viisas mies.Me hullut raadetaan niskalimas vaikka saman melki sais kotiakkipäin.Toisaalta jos kaikki jäis kotia.....hmmm.Ehkä ei tuollaasia saa kuitenkaa olla päätöksiä tekemäs.

    • Koppe

      Toivottavasti tämä mamu pääsee edustamaan 👦🏾

    • Äänestäjilletietoa

      Laittakaa muuten joku tiedoksi muidenkin kuntien palstoille ja joku vois lehtien yleisönosastoakin lähestyä tästä 30 vuotiaana työkykynsä menettäneestä joka veronmaksajien kustannuksella veuhkaa ja vouhottaa. Meinaa lain säätäjäksi vaikkei terveys salli opettajan hommia.

    • huissinnevada

      Opettajan???? No onpa luoja ollut viisas kun ei päästänyt muita opettamaan.Vai oliko se apukoulun apuopettaja??

    • Avoimuuttaaina

      Persuthan edustaa muutekin avoimuutta ja rehellisyyttä joten on reilua ja linjan mukaista tiedottaa kaikkia äänestäjiä tästäkin.

    • Voihöpöjä

      Onkohan Jussi ja Hannu voimaannuttaneet työkykyiseksi tänä viikonloppuna?

    • Pöpilästä

      Taannoin lähti postiloota litomaan (tätä voi vielä käyttää mainontana) - nyt kamppispäällikkö on selvittäny tämäkin asian -Seinäjoen kaupungin työmiehet vei senkin vuonna 2015 - ja vielä yötöinä ja poliittisena ilkivaltana - uhriuiduimme ja nyt vaadimme korvauksia veronmaksajilta.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4915
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3106
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1611
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1223
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1197
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1187
    Aihe