Jätelumen dumppaus mereen

Karvajalka

Miten etenee "vihreän" Helsingin päättäjien ympäristörikosasia? Vai aiotaanko asia ottaa tutkittavaksi vasta vaalien jälkeen? Itse rikos ei häviä mihinkään, ja mereen kaadetut muoviroskat, raskasmetallit, kemikaalit, mikromuovit, maalinjämät, öljyt ja kuminhiput ovat meressä yhä, suuri osa niistä vielä satoja tai tuhansia vuosia.

Hävettää entisenä vihreiden äänestäjänä, että vihreät ovat käytännössä vastuussa tämän kaupungin ympäristöasioista. Uskomatonta ääliömäisyyttä ja vastuuttomuutta, ettei "vihreässä" kaupunkisuunnittelussa ole varattu tilaa lumen säilytykseen. Mikään yllätys ei luminen talvi ole. Kun tällainen valinta on tehty, niin ainut mahdollisuus on hankkia ne tilat vaikka vuokraamalla yksityisiltä tai naapurikunnilta. Saastan mereen kaataminen on rikos.

Tapahtuuko vastaavaa muualla Suomessa? Hulevesiä kyllä ohjautuu mereen ja järviin muuallakin, eikä sekään ole pitemmän päälle hyväksyttävää, mutta näissä hulevesisysteemeissä sentään on vähintään ritilät, jotka suodattavat näkyvät roskat. Joidenkin kaupunkien hulevesisysteemeissäkin on kunnon suodatus ja vedenpuhdistus. Helsinki taas kaataa lumen kiinteänä mereen kaikkine roskineen. Siis valtava määrä muovipusseja, karkkipapereita jne suoraan mereen ja rannoille.

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joopo

      On sullakin ongelmat. Joillakin voi olla vähän isompiakin ongelmia...

    • taitaaOllaIhanSama

      Lumen mukana tulee paljon roskaa . Ne ei kuulu mereen . Eli Helsingin on vietävä kauas maaseudulle lumet , jotta ei saastuta Itämerta. Helsinki polttaa kivihiiltä. Mutta saunaa ei saisi lämmittää puilla. Hesa kippaa katujensa paskat Itämereen . Mökkiläinen 500 km päässä joutuu rakentamaan paska laki järjästelmän, jotta ei Itämeri saastuisi

    • SivistystäSivistystä

      Ei kai sentään ihan suoraan mereen laske. Rannalla tietysti voi lumet olla ja siitä sulavedet valua mereen ja irtoroskat jäävät rannalle, josta ne voi kerätä pois.

      • KukaSiisKerää

        Jaa, no, näkispä, että joku keräisi ne roskat pois! Ei ole siellä paljon noita kerääjiä näkynyt.


      • Ensjara

        Kyllä ne lumet isojen sateiden aikaan kaadettiin ihan sulaan mereen eikä jätetty vain rantaan. Asiasta oli isot uutiset, kumma että et huomannut. Ties miten monta tuhatta kuormaa, jossain määräkin kerrottiin mutta ne muista. Kaivurilla sitten sotkivat vähän sitä meriveden ja lumen velliä että sekoittuisi ja leviäisi kauemmas merelle. Kauheaa saastutusta kaupungissa, joka yrittää olla kovasti vihreä edelläkävijä, ja jossa vihreät ovat saaneet lähes yksinään vastuulleen kaikenlaiset ympäristöasiat. Vihreät, missä on vastuunne yhteisestä Itämerestämme? Missä on vihreytenne?

        Helsingin toiminta on ympäristörikos, joka on asianmukaisesti tutkittava, ja johon syyllistyneet on saatettava vastuuseen ja pantava korvaamaan aiheuttamansa vahingot. Tätä ei saa koskaan enää tapahtua. Lunta voi tulla talvella taivaalta Suomessa, eikä se ole mikään katastrofi tai poikkeustilanne, joka antaisi erikoisoikeuden saastuttaa törkeästi. Helsinki, kuten kaikki muutkin kaupungit Suomessa, joutuu varaamaan tilaa lumen säilyttämiseen maalla.


    • lunta.mereen

      Lumihan on itsessään puhdasta, mutta sikamaiset ihmiset viskoo roskansa sinne lumeen josta ne sitten joutuu mereen kun sinne kipataan lunta!
      Älkää lunta syyttäkö vaan sikoja ihmisiä!

      • Karvajalka

        Kaduilta auratun lumen ainoa ongelma eivät ole roskat, vaikka roskat ovat meressä ja rannoilla pahimman näköisiä. Lumessa on myös autonrenkaista irti kulunutta ainesta, josta irtoaa edelleen meressä mikromuovia, raskasmetalleja, maalinjämiä, öljyä ja paljon muuta. Merten mikromuovista ehdoton valtaosan on jossain tutkimuksissa havaittu olevan autonrenkaista peräisin, eikä se ole mikään ihme, koska maailmassa on niin paljon liikennettä ja liikkuvan auton renkaat kuluvat koko ajan.

        Sitä paitsi on selvää, että joka tapauksessa jotkut ihmiset heittävät roskia hankeen, ja hanki näin roskaantuu. Helsinki tietää, että lumessa on varmasti paljon roskia, ja kippaa silti lumen roskineen mereen. Häpeällistä ja rikollista!


    • puupyörä.takaisin

      Ehkä meidän pitäisi siirtyä puisiin pyöriin kaikissa kulkuneuvoissa, paitsi junissa ja ratikoissa!

    • LapsetAseena

      Se on aina niin paljon helpompaa vain valittaa ja osoittaa mieltään eikä oikeasti tehdä asioiden eteen mitään. Esim. vihreät eivät tajua oikeasti ympäristönsuojelusta yhtään mitään. Vihreät ovat taksien suurkuluttajia ja tämä on fakta, joka näkyy eduskunnan kirjanpidosta. Lapsia käytetään ilmastokilpinä muka suojelemassa luontoa, vaikka kaikki lapset haluavat päästä autolla suoraan koulun eteen tai saada kännykän....eivät näistä eduista kuitenkaan halua luopua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1347
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1325
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe