Poliisin kannanotto

Poliisinkokanta

On erikoista twiittailua poliisilta. Ruotsi ja Saksa muiden muassa ei ota terroristeja takaisin mutta poliisi ottaa. Kuka tai mikä tämä on?
Onko tämä myös Supon, Krpn, uudenmaan poliisi, Helsingin poliisin ja kyseisen poliisin esimiehen kanta? Miten on mahdollista että yksittäinen poliisi saa tällaisia twiittejä heitellä julkisesti kenenkään siihen puuttumatta?
Sama poliisi aiheutti aikaisemmin kohun ehdottamalla terroristien laittamista koulunpenkille, on outoa touhua.
Keskustelduissa ollaan huolissan, ettei Suomessa taistelualueelle matkaajia ole tuomittu terrorismirikoksista?

Kun meillä kerran on maailman paras #poliisi, niin voisimmeko luottaa siihen, että se selvittää onko rikosta tapahtunut ja onko ketään syytä epäillä ko rikoksesta?
https://mobile.twitter.com/JariTaponen/status/1102441808133586944

29

100

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Turakainen

   JalluJari kalastelemassa IP osoitteita.

  • OnkoTämäPainajaista

   Siis onko tuo twitter ihan oikeasti Taposen? Ei kai sentään...?

   Jos on, niin silloin on virkamieskunnassa tapahtunut jotain erittäin outoa viimeisen kymmenen vuoden aikana.

   Mitäköhän?

   Ennenvanhaan virkamies olisi saanut potkut virastaan vastaavanlaisista twiiteistä.

  • olentätämieltä

   eipä pidä ottaa isis taistelijoita eikä morsiammia takasi.oonko rasisti,´enkö inhimmillinen?aikalailla realisti olen.pitää miettiä ?ratkasuja kun tekee.nuoruus ja hulluus,mut moraali on aina opetettu ja asuu meissä.pahuutta kun en itse ihannoi.olen tätä mieltä.

  • Yleköuutisoi

   Trumppi twiittaa ja poliisi twiittaa, yle uutisoi ja yle ei uutisoi.

  • järkeä.ei.ideologiaa

   "Onko tietoa paljonko poliisivoimissa ylipäänsä on akateemisesti koulutettua porukkaa? Olen ymmärtänyt, ettei ole harvinaista, että on esim yhteiskunta-, hallinto-, tai oikeustieteellistä koulutusta poliisin ammatillisen koulutuksen lisäksi."

   Jari Taponen:
   "Nykyään on jo aika paljon, lukua en osaa sanoa! Poliisiammattikorkeakouluun pyrkii yhä enemmän jo valmiiksi akateemisesti koulutettuja ja lisäksi poliisikoulutus itsessään on nykyään amk-tasoista!"

   Haluan tervejärkisiä poliiseja, en akateemisia tekemään meillä yhteiskunnallisia kokeilujaan, poliittinen poliisi patouttaa vihaa kantasuomalaisiin.

  • polpo.päivittyy

   Poliisi vuonna 2008:

   Poliisi harkitsee Jussi Halla-ahon aseluvan peruuttamista
   Syynä tulevan kaupunginvaltuutetun blogikirjoitukset.

   Poliisi nyt:

   Taisteluista palaavien islamistien kotouttamisen perustana on asiakaslähtöisyys, joka tarkoittaa palveluiden etsimistä, tarjoamista ja kehittämistä islamistin omien tarpeiden mukaan. Tähän tarvitaan mahdollisimman monen viranomaisen, myös poliisin, apua. Poliisi mm. keskustelee islamistin kanssa (mikäli tämä niin haluaa) ja pyrkii ymmärtämään hänen näkökantojaan. On tärkeää ymmärtää, ettei poliisi halua leimata eikä tuomita ekstremistejä.

   Poliisi toivoo muslimiväestön lisäksi ymmärtävän, ettei poliisin työn tarkoituksena myökään ole, että poliisi löytäisi Suomessa tällä hetkellä majailevat potentiaaliset ekstremistit.

   • arvopohjaton

    Niinpä niin: Muutama kärkevä, mutta samalla asiapitoinen kirjoitus toki ajaa vakavuudessaan ohi kymmenien isistaistelijoiden tekemien sotarikosten. Arvopohjaa tulee ylläpitää. Voi jösses mitä touhua.


  • PolPo.Tviittaa

   Taposen kaikki tviitit ovat uskollisuudenvaloja hänen rakkaille ystävilleen muslimeille ja kiihkosuvakeille.

   Tarkoitus on lujittaa suhteita heihin ja tehdä näkyväksi kenen joukoissa poliisijohto seisoo.

   • salakäännynnäinen

    Onko tuo Taponen oikeasti muslimikäännynnäinen?


   • ei-mahdotonta

    Voi hyvinkin olla.


   • Ehkä.otin.ehkä.en
    ei-mahdotonta kirjoitti:

    Voi hyvinkin olla.

    UUTISET
    Uutiset | Kotimaan uutiset
    Poliisipäällikkö maistoi perinnepäivillä itsekin pontikkaa – teki myöhemmin rikosilmoituksen www.iltalehti.fi/kotimaa/a/55f5bb08-bbba-4462-b21d-3c0cf72d0d2b

    Maakunnan "ammattimiehet" olivat hoitaneet pontikankeiton perinnepäiville.


  • Mykillemaistereille

   Ottaako Mykkänen vastuun kuten utaremaisteri otti sanomisistaan.
   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006027113.html
   Tällöin on Mykkäsen mukaan kuitenkin ratkaistava myös vaikeita kysymyksiä perheen koossa pitämisen tai lasten huostaanoton kannalta.

   – Mutta meidän on tärkeä osoittaa ihmisyyttä niitä pieniä lapsia kohtaan ja tehdä se mahdollisimman tasapainoisella tavalla, Mykkänen sanoo.

   Viime päivinä julkisuudessa on käyty vilkasta keskustelua siitä, miten Suomen tulisi suhtautua Isisin riveihin lähteneisiin kansalaisiinsa ja heidän perheenjäseniinsä, jotka saattavat pyrkiä takaisin Suomeen Isisin viimeisen linnakkeen romahdettua Syyrian Banghuzissa.

  • Asiantuntijattietävät

   MITEN YKSITTÄISEN POLIISIN ANNETAAN LAUSUA VASTUUTTOMIA KOMMENTTEJA KUN RIKOSOIKEUDEN PROFESSORI ON TÄYSIN ERI MIELTÄ ASIASTA? KERTOKAA ESIMIEHET JA MAAN HALLITUS?

   Rikosoikeuden professori Isis-taistelijoiden paluusta Suomeen: Hyvin epätodennäköistä, että heitä tuomittaisiin rikoksista
   Matti Tolvasen mukaan on kiistaton riski, että Suomeen palaavat, mahdollisesti raskaisiin rikoksiin syyllistyneet henkilöt kävelevät vapaalla jalalla.
   https://yle.fi/uutiset/3-10677844

   • Brat

    Voi voi on kyllä karua tekstiä.
    Rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen Itä-Suomen yliopistosta pitää erittäin epätodennäköisenä, että Suomeen mahdollisesti palaavat äärijärjestö Isisin riveissä taistelleet henkilöt saataisiin tuomittua terrorismirikoksista.

    Tolvasen mukaan tämä johtuu siitä, että terrorismirikoksissa näyttökynnys on korkea. Lisäksi hän painottaa, että ulkomailla epäillyiksi tehtyjen terrorismirikosten tutkinta on haastavaa.

    – Siinä tarvittaisiin ilman muuta oikeusapua sieltä, mistä taistelijat ovat tulleet, mutta sen saaminen erityisesti Irakin ja Syyrian suunnasta on vaikeaa. Enkä usko, että nämä henkilöt ovat itsekään halukkaita selvittämään rikoksiaan, Tolvanen sanoo.

    Tolvanen muistuttaa, että rikoksesta epäillyillä on usein apunaan oikeusavustajat, jotka osaavat tarkkaan kertoa heille oikeutensa, mutta myös sen, että heillä ei ole velvollisuutta selvittää omia rikoksiaan.

    Tolvanen sanoo, että Suomessa on jo olemassa oikeuskäytäntöä ulkomailla epäillyiksi tehdyistä terrorismirikoksista, joissa syytteet ovat kaatuneet juuri näytön puutteeseen.


  • Somethingextremes

   Mitä pienistä, kansaneläkelaitoksellekin on jaettu ulosottotoimen valtuuksia. En nyt tähän aikaan jaksa niitä kysymyksiä kirjoittaa, joita käytäntö herätti, mutta sen verran kuitenkin, että onpa vapaata toimintaa. Ihan kaikesta vapaata.

  • ylikomisariot.twitteriss

   Jari Taponen Twitterissä: "Tiesittekö, että #viharikollisuus liittyy identiteetin säilyttämispyrkimyksiin. Samaan kategoriaan kuuluu myös esim. ”kunnian” väkivaltainen puolustaminen"

   Kuulostaa uskottavalta.

   Miten poliisi aikoo vastata tähän haasteeseen:

   Järjestämällä ohituskaistoja vihapuhujille?
   Toteamalla että Suomi on epäonnistunut omien kansalaistensa hyvinvoinnin takaamisessa, ja tämä on johtanut siihen, että jotkut kantasuomalaiset ovat alkaneet vihata (vrt. kotouttaminen ja radikalisoituminen)?
   Alkaako joku ylikomisario twiittailla nationalistisia twiittejä, joissa pyritään oikeuttamaan myös kiihkokansallismielisyys (jopa väkivaltainen natsismi) ja lähestytään näitä aina myönteistä kautta syyttäen ongelmista muita?

   • jaasakaa

    Kun vihaiset kantasuomalaiset laittavat leirin pystyyn rautatientorille niin matuleiri on se jonka taposkat ja kumpp. laittavat putkaan samalla kun ateneumin seinällä on banderolli:
    oikeus olla vihainen ja matut ulos.
    Saa jakaa.


  • maailma.muuttuu

   Enpä olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut että tulee päivä jolloin ihmettelen: Minkälaisen herrasmiessopimuksen Helsingin poliisijohto on muslimien kanssa tehnyt. Kun virkatileiltäänkin jatkuvasti puolustelevat jihadismia.

  • hgfdsaiuytr

   Miten tuo Taponen on päätynyt Helsingin Poliisin palvelukseen.

   • MuutkinIhmettelevät

    Sitä pitää kysyä Helsingin Poliisilta.


   • innokas-pikku-poika

    Taponen... tuo innokas ihmiskokeiden tekijä ja kaikesta uudesta kiinnostunut pyrkyri.

    Roolihahmo on kaksijakoinen, hyvä poliisi ja paha poliisi samassa rooliesityksessä.

    Hyvä kaikille omaan kannattajapiiriinsä kuuluville ja paha kaikille utopistisen ideologiansa vastustajille.

    Taponen on oppipoika isossa pelissä. Taposesta on jännä kokeilla uusia metodeja koko Helsinki leikkikenttänään.

    Leikkivä lapsi on terve, mutta leikkivä poliisi on vaaraksi yhteiskunnalle.


  • ymmärrystoimintaa

   Jari Taponen Ylen haastattelussa yhteistyökumppaninsa kanssa, neuvoja Suomen viranomaisille ja muille suomalaisille:

   "Maahanmuuttajakonsultti Nur Mohamed toivoo, ettei keskusteluissa leimata niitä, jotka palaavat taisteluista. Hänen mielestään olisi pikemmin keskusteltava Isiksestä palaavien taistelijoiden kanssa siitä, miksi nämä alun perin lähtivät konfliktialueelle, kuin leimata ja rangaista."

   http://yle.fi/uutiset/3-7684950

   • aktiivisuuttakehiin

    Taponen maahanmuuton aktiivi.


   • rajat.umpeen

    Taponen sanoo että heidän kotouttamistaan auttaa kun sitä tekee mahdollisimman moni viranomainen yhtäaikaa.. somali taas änkyttää ettei jihadisteja saa rangaista vaan heidän kanssaan pitää keskustella. Kyllä on länsimaat menneet mielisairaiksi julmuuksien edessä kun sen tekijä on muslimi!!!


  • terveisiäpomoille
   • ikävä.kertoa.mutta

    Miksi esimiehet eivät saa Taposta kuriin?

    Koska Taponen on esimies. Hän on se kirkas lyhty poliisivoimissa, joka vastaa siitä kuinka islamin uhka Suomessa torjutaan ja hän ohjaa toimintaa haluamaansa suuntaan.

    Siksi.


  • jotainrajaa

   TAPONEN EI YMMÄRRÄ ETTÄ NIITÄ EI SAA OTTAA TAKAISIN.
   Supon arvion mukaan Isiksen riveistä on palannut Suomeen parikymmentä henkeä. Taponen totesi heidän kotouttamistaan auttavan, jos moni viranomainen auttaa heitä yhtä aikaa.

   Potentiaalisia taisteluihin lähtijöitä auttavat hänen mukaansa työ, harrastukset ja opiskelu. Tämä pätee myös muihin syrjäytymisvaarassa oleviin, Taponen katsoi.

  • perkeleenperkeleet

   Uutinen vuodelta 2014

   "Suomessakin suunnitellaan parhaillaan esimerkiksi maahantulokieltoa henkilölle, joka on ulkomaille ja jolla saattaa olla yhteyksiä terrorismiin."

   Tällainen laki oli suunnitteilla jo vuonna 2014! Mutta tuo perkeleen eduskunta ja hallitus ei saanut sitä aikaiseksi.

   Nyt odotellaan seurauksia.

   https://yle.fi/uutiset/3-7676631

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Linnanjuhlat: Tiina Kaukasen asu aivan kauhea lankaviritelmä

   Ja loukkaus arvokkaita juhlia, maata, veteraaneja, Salea ja muita juhlijoita kohtaan. Siis miten joku kehtaa alittaa riman niin pahasti, koska voisi t
   Maailman menoa
   201
   1545
  2. Olet mielenkiintonen ja kiehtova. Erikoinen epänormaali ihminen

   Siksi kiinnostava. Hyvää yötä. Saan kai sanoa ystäväni? Saanhan ?
   Ikävä
   50
   1357
  3. Oho! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki poseeraa sensuellissa pitsiasussa! Some kuumana: "Merenneito"

   Onko tämä sitten Suomineito vai merenneito? Helmi Loukasmäki tuli julkisuuteen Dannyn assistenttina. Nuori nainen on totuttu näkemään somessa varsin
   Kotimaiset julkkisjuorut
   40
   1189
  4. Mikä nyt on

   Ihmisiä katoaa, ruumiita löytyy. Suntista löytynyt ruumis...
   Kokkola
   77
   1187
  5. Nyt mies ryhdistäydytään

   molemmat IRL. Jos molemmilla on tunteita. Ei heitetä niitä roskiin. Hyvää yötä.
   Ikävä
   124
   1162
  6. Haapaveden hiippari

   Jokos sen kylillä pyörivät hiipparin henkilöllisyys on selvinny joka tuijottelee ikkunoista ja tulee yöllä taloihin sisälle?
   Haapavesi
   28
   944
  7. Nyt on irvokas kuva Sannasta

   Sanna Marinille lämmin vastaan­otto Albaniassa suomen itsenäisyyspäivänä https://is.mediadelivery.fi/img/658/c0b897a1f79adf3fb623b0485bdec65f.jpg.web
   Maailman menoa
   253
   852
  8. Ano Turtiaisen kättely huipentaa Linnan juhlat!

   Koska kaikki kansanedustajat on aina kutsuttu Linnan juhlin, siellä tulee pian näkymään myös Ano Turtiaisen mahtava urheilijanvartalo! Ei ole epäilys
   Maailman menoa
   104
   744
  9. Mulle kyllä riittäisi

   🥰 kun ekaksi vaan pitäisit kädestä kiinni 🤝 ja katselisit silmiin. 👀
   Ikävä
   43
   739
  10. Sille Rakkaudelle joka on tarkoitettu

   Meijän on pakko yrittää kun muita vaihtoehtoja ei ole. Eikä sitä voi jättää tekemättä.
   Rakkaus ja rakastaminen
   83
   653
  Aihe