Puolen vuoden koeaika

asiatkunnossa

Alkaako työnantajat tekemään toistaiseksi voimassa olevia työsopimuksia 6 kuukauden koeajalla korvaamaan kesälomatuurauksien lyhyet määräakaissopimukset. Antamalla ymmärtää, että saat vakituisen paikan, onko käytäntö kuitenkin loma-ajan jälkeinen lopputili? Ihmettelen, kun haetaan tammikuussa mutta työ alkaa vasta toukokuussa? Tarkoitan olla varovainen, koska nykyään karenssia tulee kaiken maailman verukkeilla. Uskaltaako luottaa tällaiseen hyvältä kuulostavaan tarjoukseen?

43

1227

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kapitalistiisäntä

      Juurikin näin tehdään. 6kk koeaika on siitä näppärä että kesälomakauden loppuessa loppuu työt myöskin koeajalla olevilta kuskeilta. Lisäksi jos sattuu palkkaamaan ns huonon yksilön niin koeaikapurku on huomattavasti helpompi kun määräaikaisen purkaminen.
      Meille yrittäjille 6kk:n koeaika on kyllä parasta. Parempi olisi kuitenkin ollut käytäntö missä ei ole irtisanomissuojaa lainkaan. Eli sellainen missä työntekijä on tavallaan koko ajan koeajalla.

      • Anonyymi

        Näihän se menee. Palkkaat vahingossa tuottamattoman yksilön vakkariksi ja koitat päästä siitä eroon. Noh vasemmistohallitus tulee... onneksi on vuokratyöläisiä kaikki.


    • Tolppaan

      Saako sitten ansisidonnaista sen jälkeen?

    • asiatkunnossa

      Ansiosidonnaisuuteen kysymykseeni liittyvä uhka liittyy. Jos työsuhde päättyy työntekijän omasta rikkeestä, rikoksesta tms muodostaa se esteen työttömyystuelle. Asian selvitys vie pari viikkoa siitä, kun työntekijä ilmoittautuu työttömäksi työnhakijaksi. Vasta sen jälkeen saa tiedon mitä työnantaja on ilmoittanut työsuhteen päättämisperusteeksi. Ja jos tilanne on riitaisa, vaikka ei suoraan saisikaan karenssia, vie asian jatkokäsittely kolmesta viiteen viikkoa. Saamalla asian esteettömäksi saa sitten takautuvasti ansiosidonnaiset. Mutta voi myös tulla karenssia. Ihmettelen vieläkin miksi liitot ovat suostuneet työnantajan sanelulle sopimusneuvotteluissa. Ja vielä pitäisi luottaa liittoon asiaa käsiteltäessä. Minulle syntyy ainakin luottamuspulaa sekä työnantajaa että liittoa kohtaan.

      • Työntekijäpois

        Ainahan se on työntekijän oma syy jos tulee kenkää ja, jos ei ole niin järjestetään.


    • Partajugi

      Kapitalistiisäntäneiti kirjoittaa ihan omiaan.
      Hänen toiveajatteluaan mikä ei tule toteutumaan tässä maassa meidän aikanamme.
      Ei ajattele yrittäjäraasu mitkä seuraukset ovat kun kaikille vaan kenkää heti kun mahdollista, niin fakiiri se on, mikäli yksin aikoo kaikkia ajoneuvojaan kuljettaa ilman palkattua työvoimaa.
      Vielä kun sana kiirii millainen mulkku työnantajana on, moni valitseekin ennemmin karenssin kuin että menee hetkeksikään moisen riistäjän kassaa kartuttamaan. AKT.n kuuluvina hyvät rahat juoksee tekemättä mitään.
      Yrittäjä ajaa itsensä konkurssiin ja työntekijät mielellään auttavat siinä jos kohtelee huonosti heitä.
      Mielipide kuin sovintokaljoja karttavalla, kokoomuksen juoksutytöllä, Ari Käde Kähärällä, mutta sitä niittää mitä kylvää ja Juhana V. Kädeä kyntää...

    • Pomomies

      Onneksi tuota 6kk:n koeaikaa voidaan soveltaa myös ns Lonkalaisiin. Ei tarvitse kaikkia lusmuja ottaa vanhoina työntekijöinä lorvimaan.

      • vaiettäetu

        Miten voi siirtyä vanhana työntekijänä, jos sitten onkin koeajalla?


      • Pomomiäs

        Lueppa tessi niin siellä ei ole mainintaa etteikö koeaikaa voisi käyttää Lonka sopimuksessa. Mitä ei ole kirjattu tessiin niin sitä ei ole olemassa. Eli silloin voi koeaikaa soveltaa myös lonkalaisiin. Pari yritystä sen jo teki mutta akt:n painostuksesta vetivät pois tyhmiä kun olivat.
        Ei pidä antaa liitolle liekaa, tyo pitäisi saada pikimmiten TT:n ratkaistavaksi että, saadaan ennakkopäätös asiasta.


      • Anonyymi

        Koeaika
        Lausuntoasia
        Työehtosopimuksen tulkinta
        Diaarinumero(t):
        L 7/17
        Antopäivä:
        28.1.2019

        Edellä esitetyillä perusteilla työtuomioistuin katsoo lausuntonaan, että työehtosopimuksen liitettä (Ympäristöhuoltoalan kuljetusyritysten kilpailuttamistilanteissa noudatettavia työsuhteen ehtoja ja menettelytapoja koskeva liite) on tulkittava siten, ettei koeaikaehdon käyttäminen ole mahdollista.

        Laitoin näin lyhyesti tähän, kun täällä taitaa olla lukutaidotonta porukkaa.
        Jos nyt tuosta kaikki ymmärtäisivät, miten asiat oikeasti ovat.


      • Anonyymi
        vaiettäetu kirjoitti:

        Miten voi siirtyä vanhana työntekijänä, jos sitten onkin koeajalla?

        Koeaika
        Lausuntoasia
        Työehtosopimuksen tulkinta
        Diaarinumero(t):
        L 7/17
        Antopäivä:
        28.1.2019

        Edellä esitetyillä perusteilla työtuomioistuin katsoo lausuntonaan, että työehtosopimuksen liitettä (Ympäristöhuoltoalan kuljetusyritysten kilpailuttamistilanteissa noudatettavia työsuhteen ehtoja ja menettelytapoja koskeva liite) on tulkittava siten, ettei koeaikaehdon käyttäminen ole mahdollista.

        Laitoin näin lyhyesti tähän, kun täällä taitaa olla lukutaidotonta porukkaa.
        Jos nyt tuosta kaikki ymmärtäisivät, miten asiat oikeasti ovat.


    • lonka

      ei näitä asioita päätä kukaan pepun nuolia pikku pomo ,lonka sopimus on erillinen sopimus ,tavallaan tessin ulkopuoella ,tais olla aika kuuma aihe eräiden tietojen mukaan kummankin liittojen herrat sopivat asin työntekijöiden eduksi

    • vaiettäetu

      Tessissa ei ole erikseen mainintaa koeakasta, koska siinä käsitellään vanhan työntekijän siirtymisestä. Vanha työntekijä siirtyy uudelle työnantajalle kaikkine etuineen. Kun näin sovitaan, niin mistä työnantaja kuvittelee voivansa muuttaa tilanne uuden työntekijän tilanteeksi? Ja miten on mahdollista, että työnantaja ei muka ymmärrä miten on sovittu? Työnantaja kertoo nyt sitten mitä eroa on vanhalla ja uudella työntekijällä, kun varikolle tulevat?

    • Lonkakuski

      Katsotan milloin saadaan ennakko tt:stä. ALT ilmeisesti hakemassa tulkintaa sieltä. Jos tulee työnantajaa suosiva päätös niin koko lonkasopparilla voikin sitten pyyhkiä perseensä.

    • Karjuheinolasta

      Sitten vaan pidätte uudet grillibileet porttienne ulkopuolella ja pyytäkää Taavetti ym muitakin eläkeläisiä ruiskutusavuksi porteille.
      Tulee uusi Lonkasopimus ja entistä parempi duunarin kannalta.
      Eikä mitään yks viikko portilla vaan heti 2 ja jollei neuvottelut etene halutulla tavalla, niin jatketaan...

      • Anonyymi

        Lonkasopimuksen idea on suojata kuskin työpaikka, jos yhtiön linjamenetysten vuoksi joutuu ulos talosta. Voittajayhtiö ei nykyisin palkkaa niin montaa kuskia kuin ulos joutuu. Nämä työvoimatoimistoon joutuvat eivät saa siis minkäänlaista hyötyä vaikka ovat lonkakuljettajia. Ja nämä onnelliset jotka pääsevät sitten suoraan voittavalle yhtiölle joutuvat koeajalle? Koeajalla ei ole esim sairaslomaoikeutta. Miten on mahdollista olla vanhana kuljettajana siirretty, kun sitten ollaankin koeajalla? Puhdas petos.


    • Anonyymi

      Koeajat kokonaan poies ja irtisanomisaika 1 sekunti. Jos ei työ kelpaa niin saa lähteä heti. Sairauslomaoikeuskin jos sairastut niin palakanmaksu heti poikki ja 3 päivän jäläkeen myös työsuhde katki eli lopputili.
      Kyllä loppuupi lusumuilut.

    • Anonyymi

      Ainakin 2 yritystä sovelsi 6kk:n koeaikaa lonkalaisiin. Neuvotteluissa luopuivat kokeilusta mutta, sitä voidaan soveltaa työnantajan harkinnan mukaan myös lonkasopimuksella siirtyviin kuljettajiin. Tämä on ALT:n kanta ja, koska asiasta ei ole mainintaa yleissitovassa tes:ssä eikä ennakkotapausta oikeudesta niin tosiasiallista estettä 6kk:n koeaikaan ei ole. Joten odotettavissa on tulevilla kilpailukierroksilla että, ns vanhoina työntekijöinä lonkasopimuksella siirtyvät saavat bonuksena max 6kk koeajan.
      Vaihtoehtona työnantajillehan on aina myös ”tiukat” työhöntulotarkastukset ym, keinot millä pystyvät valitsemaan henkilöstöään. Eikä työnantajan ole mikään pakko palkata ainuttakaan lonkalaista voitetuille linjoille jos ei halua. Työnantaja pystyy vielä valitsemaan työntekijänsä.
      Tämä vaan tiedoksi mouhottajille.

      • Anonyymi

        Saatana kyllä tarvitaan liitolta nyt koviaoteita ja ruutapartiot joka virman porteile saatana kylä työntekijälä jotain oikeuksia riistäjiä kohtaan oltava.


    • Anonyymi

      Onpa nyt paljastettu työnantajan oikea asenne. Juridisesti vanha työntekijä on kuitenkin työsuhdeturvattu. Näihin kuuluu irtisanomisaika, sairausloma, jne.
      Työnantaja ei pysty juridisesti näyttämään, ettei riko sopimusta. Työnantajan väittämä ettei missään ole kielletty ei pidä paikkaansa juridisessa muodossa.
      Riita on se mitä paperiin on sovittu. Siihen ei voi ulkopuolelta mitään lisätä eikä paperilta voi mitään ottaa pois tai muuttaa sanamuotoa.
      Juridisesti jopa työhöntulotarkastuskin on seikka, joka pitää olla erikseen sovittu paperilla. Ihmisen terveystiedot ovat suojattu henkilökohtaisiksi. Miten on mahdollista, että työhöntulotarkastus toteutetaan tietokoneella. Siitä ei saa lääkärintodistusta. Tämä on vakava ihmisoikeusrikos. Miten on mahdollista, että Suomessa saa näin käyttäytyä?

    • Anonyymi

      Onneksi Suomessa myös kokoontumisvapaus ja ulosmarsseja voi järjestää kunhan ilmoittaa niistä.
      Ruuttapartiomme aina valmiina auttelemaan taistojen tiellä.
      Hyviä kokemuksia ahtaajienkin lakoista ja useasta bussifirmojen työnseisauksista.
      Nyt ryhdistäytykää ja pistäkää kova kovaa vasten !

      t. Talkoo-Taavetti

    • Anonyymi

      Kyllä laitetaan kova kovaa vastaan kunhan aika on kypsä ja tervetuloa Taavetti ryhmäsi kanssa myöskin Ruhan ja Varhankin porteille.
      Siellä saattaa olla joitakuita ruiskutettavia ja tärpätöitäviä munia .
      On ihmeellistä että jotkut työväestöön kuuluvat voivat puolustella työnantajien mielivaltaa joka-asiassa.

      Helbheikki

    • Anonyymi

      Hengessä mukana kaikki firmat kunhan rytinä alkaa !

      Partajugi

      • Anonyymi

        Muuhunhan et edes pysty.


    • Anonyymi

      Ihmettelin, kun olin itse lonkakuskina ja jouduin työvoimatoimistoon, niin järjestivät samaan aikaan TTS:n seuraavaa koulutusta. Tämä, että kortistossa on iso joukko lonkakuskeja pitäisi estää TTS:n koulutukset ja antaa nämä työpaikat lonkakuskeille.

      • Anonyymi

        Kurssikeskusoppilaan saa paljon paljon halvemmalla kun saikuttavan lonkakuskin. Kurssikeskuskuskilla on palkatonta työharjottelua ja sen jälkeen ikälisä on 0 - 4 vuotta ja lonkakuskilla normaalisti vähintään 4 - 8 vuotta ellei jopa ns täydet. Lisäksi lonkapetterillä on täydet lomat, pekkaset sekä saikut.
        Laskeppa lonkapelle kumpi tulee halvemmaksi firmalle, sinä vai se kurssikeskuskuski?
        Pitäisi olla niin yksinkertaista matematiikkaa että jopa pussikuskikin osaa laskea tämän.


      • Anonyymi

        Lonkapelle?


    • Anonyymi

      Oksalan uskontyöleirit on semmoisia. Maatuminen alkaa kuun ensimmäisestä päivästä. Siis työpäivästä, joten tarkkailkaa ihoanne. Kananliha meinaa sen toimivan, jos kylmentyy.

      • Anonyymi

        ? ?


    • Anonyymi

      Tes neuvottelut kun alkavat kuluvan vuoden loppupuolella, niin pistetään niin kovat piippuun, että paitsi sidonnaisuusajat poistettava, myös lonkamiehille etuoikeus tai sitten ei työvoimaviranomaisten taholta määrätä ketään minkään firman palvelukseen.
      Nyt on käsillä työvoimapula, joten isäntien puntit tutisee jo sekä hieman jo kustakin housuihin tirahtanee.
      Kokeneista kuskeista, vaikkakin pitävät saikut, pekkaset ja kunnon palkkakin, on pulaa jo. Ai maksaa ? -No antakaa autojenne seistä sitten.

      Partajugi

    • Anonyymi

      Työvoimapula tuleeee...!!!
      Eri firmojen pomot jo käyvät TTS. kin mainostelemassa ja kehumassa firmojaan että meille töihin.
      Nyt ne herrat pannaan kyykkyyn ja kokoomuslaiset muutenkin !

      Montsikkaeino

      • Anonyymi

        Nörtti sukupolvi ei ole edes autoa nähny, kuin kuvissa😆 ja vanhat kääpät saaneet sydärin!


      • Anonyymi

        Ei laiteta. Ne on vain kommarimonttöörin märkiä päiväunia.
        Oikeisto nousee Euroopassa ja sitämyöten myös täällä perällä. Sitten koittavat ihanat ajat yöllisine kyydityksineen ja katoamisineen.
        Monttöörieinarikin saa nukkua toinen silmä auki ja, pelon kylmä rinki peittonsa alla aina nukkumaan mennessään.
        Olo on einollakin kuin kahvimainoksessa kun ei koskaan tiedä kuka tulee käymään, kun kuoleman tunteina kuuluu koputus ulko-ovelta... Heh heh


    • Anonyymi

      Vitun tyhmä, joko Kähärä tai Riistäjäisäntä, tahi molemmat samassa persoonassa !

      Kyllä se vaan niin tulee käymään että te nukutte huonosti, sillä vasemmisto se valttia onkin nyt vaihteeksi. Lisäksemme tulee ulkomaalaisvahvistuksia jolloin taloudellinen tasajako yhteiskunnassa välttämätöntä varojen riittämiseksi tasan kaikille.
      Jäikin v 1918 hieman kesken aiemmilta sukupolvilta ja hampaankoloon jälkeläisillensä, että mitä niihin kolkuttamisiin ja katoamisiin ja kyyteihin tulee, niin muistanet että Kommari Koputtaa Kolmesti !!!

      Partajugi

    • Anonyymi

      Samaan yhdyn. Muutoksen tuulet puhaltelemassa.
      Koivarillakin herrannilkit jo vapisee, Syväkynästä puhumattakaan.
      Tuli pikku summa maksettavaksi.
      Porvarit nukkuu huonosti, pitää edelleenkin paikkansa.
      Kyytiänne odotellen...

      Helbheikki

    • Anonyymi

      Työehtosopimuksessa lukee, että työnantajan määrämä TP tai TVP lyhentää työaikaa vapaan määrällä. Siis 8 tuntia per vapaa. Kuitenkin nyt, kun minulle on merkitty ensimmäinen TP, ei tämä lyhennä yhtään mitään.
      Ajosarjassani on vain yksi 5,5 tunnin vuoro ja toinen viikko on 5 vuoroa putkeen 10,5, 9,0, 8,5, 9,5ja 9,5. Sitten alkaa uusi kaksiviikkolista yhdellä vapaalla ja aamu alkaa klo 04,37. Oikein hienoa. Tämän jälkeen jatkankin sitten iltavuoroihin jotka päättyvät keskiyön jälkeen. Kuitenkin tilinauhaan maksetaan 80 tuntia. Jotka olen myöskin ajanut. Missä näkyy tämä lyhennysvapaan 8 tuntia joka siis työehtosopimuksen vähentää työaikaa?
      vaiettäetu

    • Anonyymi

      Kaksi vapaata pitää olla viikossa, siis neljä yhteensä jaksossa !!!
      Se on vastoin sopimusta jos yhdellä vapaalla / viikko jakson aikana.
      Ottakaa yhteys AKT.n jos ei talon sisällä saada ryhtiliiketteä aikaiseksi asian korjaamiseksi !!!

      Muistuttakaa myös kaikkia sellaisia jotka kiltisti hyväksyvät kaikki mitä työnantaja suoltaa, myöskin sopimusrikkomukset, että siat kusee kaiken aikaa kesälläkin joten tuoretta kusta riittää ruutattavaksi jos te kunnon miehet haluatte pitää porttipäivän tai kaksi.

      Talkoo-Taavetti

      • Anonyymi

        Saakohan se Taavetti käyrää sen vertaa nousemaan että sais sen ujutettua poikaystäviensä hanuriin ja lorottaa rektumiin? Varmaan treenaa Jugin kanssa päivittäin..


    • Anonyymi

      Kyllä sua Koirannahka nyt vituttaa kun tulossa kovat ajat yrittäjille ja meillä liiton "itkijöillä" joiksi meitä nimittelette, on tuleva juhla-aikaa !!!

      Kannattas pitää kiinni sopimuksista ja vaatia työnantajalta että niitä noudatetaan eikä teetetä alipalkalla ylipitkiä päiviä !

      Jäis teilläkin aikaa enemmän homosteluihinne !!!

      Talkoo-Tavetti

    • Anonyymi

      No niin. Tänään olis taas Helmiperjantai, jotenka kaljat olis tarjolla halukkaille ja niitä kupsuja odotellen...

      Partajugi

    • Anonyymi

      Koeaika
      Lausuntoasia
      Työehtosopimuksen tulkinta
      Diaarinumero(t):
      L 7/17
      Antopäivä:
      28.1.2019

      Edellä esitetyillä perusteilla työtuomioistuin katsoo lausuntonaan, että työehtosopimuksen liitettä (Ympäristöhuoltoalan kuljetusyritysten kilpailuttamistilanteissa noudatettavia työsuhteen ehtoja ja menettelytapoja koskeva liite) on tulkittava siten, ettei koeaikaehdon käyttäminen ole mahdollista.

      Laitoin näin lyhyesti tähän, kun täällä taitaa olla lukutaidotonta porukkaa.
      Jos nyt tuosta kaikki ymmärtäisivät, miten asiat oikeasti ovat.

    • Anonyymi

      Säälittävää tuo muiden mollaaminen ja nimittely. Kertoo teistä itsestänne paljon.
      Hyvä, että täällä on älykkäitäkin, jotka ottaa asioista selvää oikeista paikoista, eikä selvitä/kinastele täällä suomi24n palstalla.

      Hei iso kiitos sinulle, joka laitoit tuon edellä olevan tiedon. Ottakaa muutkin mallia tuosta, niin saadaan tästä suomi24 palstasta parempi.
      Mukavaa syksyä teille kaikille, myös sinulle.

    • Anonyymi

      Kyllä AKT:lla oli tilaisuutensa parantaa kuljettajien työoloja vuosikausia, mutta homma meni ns perseelleen ja kato käy. Sekä paikallis- että liittotasolla heikkoa toimintaa, viimeinen floppi oli työehtosopimus. Täysin käsittämätöntä liitolta, jolla olisi ollut voimaa muuttaa asioita. Syystä tai toisesta sitä ei haluttu käyttää kuljettajien hyväksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5148
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3367
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1502
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1333
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1026
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      938
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe