Lehmänkauppoja

vaktaa

Kepun ja Kokoomuksen täysin järjettömät "lehmänkaupat" oli häpeällinen näytelmä. Uskomattoman tärkeä tuo maakuntamalli Kepulle, kun maksoi siitä niin kovan hinnan, antamalla vastalahjaksi Kokoomukselle valinnanvapauden Soteen.

Ei valinnanvapaus sovi Kepun perinteiseen linjaan, mutta Sipilän, yritysjohtajan, pirtaan se kelpasi. Ja Sipilähän on yksinvaltias Kepussa.

Kuka tässä nyt eniten hävisi kun soteuudistus kaatui? Yksityiset sote-palveluiden tuottajat. Heidän edustaja jo itki soten kaatumista. Miksi: Koska se olisi ollut heille oikea kultamuna, veronmaksajien kustannuksella.

Sipilän hallituksen soten lopputulos olisi ollut sama kuin Bernerin, Sipilän suojatin, taksiuudistus. Hinnat nousivat ja palvelut huononivat, etenkin siellä missä asuu vähän ihmisiä, eli Kepun kannatusalueilla!

Yksityisten sote-palveluiden tarjoajien edustaja, kommentoi, että joka tapauksessa yksityisen puolen rooli kasvaa tulevaisuudessa, koska kunnilla ei ole rahaa järjestää palveluita.

Miten sitten muka riittää verorahat kustantamaan yksityisen puolen tarjoaman palvelun? Ei se sitä hoida ilman veronmaksajien tukea. Jos on valinnanvapaus, ja ihmiset menisivät suurin joukoin yksityiselle hoitoon, niin ei keskivertosuomalaisella ole varaa maksaa niiden hintoja, vaan maksaa vain osan omasta pussistaan, ja valtio, veronmaksajat loput.

Yksityisten tehtävänä on tehdä voittoa ja maksaa omistajilleen osinkoa. Ne tulisivat suureksi osaksi veronmaksajien kukkarosta, valtion kassasta.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ikuinen_varaheikkinen

      https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/3999596/Oppositiopuolueet Keskustan ja kokoomuksen lehmankaupat ja kabinettivehkeily pilanneet soteuudistuksen

      Soten ja maakuntien, Sipilän porvarihallituksen eteenpäinviemisen, keinoina olivat Neuvostoliitossa aikanaan olleet toimintamallit. Ketään ei kuunneltu, vain kahden puolueen lehmänkauppa toimintamallina ja kansalaisten etu unohdettuna ja vaikka väkisin runnottiin jo valmiiksi "kuolleena syntynyttä toimintamallia".

      Syy soten kaatumiseen on vain Sipilän hallituksen, jonka liian suuriin saappaisiin Sipilä ja Orpo yrittivät sovittaa jalkojaan. Ja lisäksi kaiken muun järkipuheen tallominen alleen tilanteessa, jossa näiden puolueiden agendat valinnanvapaus ja 18 maakuntaa olivat pakkomielteenä.

      Liian iso kakku haukattavaksi kerralla, sanoohan sen maallikollekin järkikin. Mielellään nyt syyteltäisi muita. Onneksi perustuslaki turvaa, että yksikään puolue ei voi manipuloida toimintaa siten, että sen lainmukaisuutta ei tarkistettaisi. Sipilän hallitus yritti madaltaa perustuslain "suoja-aitaa" siinä kuikenkaan onnistumatta. Toiminta oli häikäilemätöntä ja valheellista. Annika Saarikko, Hannakaisa Heikkinen ja Anu Vehviläinen sekä Antti Kaikkonen kunnostautuivat Sipilän työrukkasina ja soteäänitorvina. Jutut menivät överiksi ja valheen pälvi paistoi kaikessa sössötyksessä ja vouhotuksessa. Sote oli "susi jo synnytysvaiheessa".

      • juuri_noin

        Keskustassa ja kokoomuksessa nyt vain ne puolueiden omat edut ohittivat Suomen kansan kaikki edut.


    • Puhut asiaa. Valinnanvapauskin on vain tahtotila yksityistää niitä palveluja, joiden ainut inhimillinen tuottaja olisi valtio nimeltä Suomi. Valinnanvapaus on aina olemassa, mutta koskettaa vain varakkaita, niin kuin tähänkin asti on ollut. Peruspalvelujen laadun tae kuuluu olla valvonta ja epäasiallisuuksiin puuttuminen. Tähän meillä on jo nyt hyvin toimivat instrumentit.

      • aika_näyttää

        taitaa nyt myös kokoomus jäädä ilmat tuota valinnanvapauttaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      302
      3387
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      238
      1850
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      91
      1345
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1313
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      79
      1203
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1178
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      53
      1133
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1014
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      946
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      884
    Aihe