Orpon ja Kokoomuksen Sotemallissa oli järkyttävä ominaisuus.

Pelottava.ajatus

Kokoomus-Sote-markkinamallissa oli sellainen ominaisuus, että yksityiset pörssiterveysjätit olisivat pystyneet haastamaan Suomen Valtion oikeuteen jos heidän tuloksentekoaan haitattaisiin/estettäisiin millä tahansa tavalla valtion taholta.
Käytännössä tämä olisi tarkoittanut sitä, että meillä Suomessa ei olisi enää voitu kehittää eikä rakentaa uutta julkista terveydenhuoltoa/sairaaloita!
Ajatelkaa, tämä on oikeasti hyvin vakavaa!
Tässä herää kysymys, pitääkö Kokoomusta päästää enää koskaan hallitusvastuuseen?

23

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sikatörkee.yritys

      ja sipilä olisi tämän hyväksynyt jos vaan olisi saanut oman maakuntamallinsa läpi.
      voihan v'ttu!
      onneksi perustuslakimme torppasi tämän oikeiston haluaman törkeän puhalluksen!

      • Anonyymi

        Lasku yksityiseltä:
        Toimenpide 57,oo euroa,
        Toimitilojen käyttö 69,90 euroa,
        Toimistomaksu 18,00 euroa
        Näytteen tutkimus 67,00 euroa,
        toimistomaksu 18,80 euroa
        Yhteensä 220,70 euroa
        sv-korvaus 12,00 euroa
        Kesto 20 min.
        Kyläätarvitaan palveluseteleitä ja runsaassti Petteri.


      • Anonyymi

        Hei, ollaan nyt OPPOSITIOsssa. Emme voi vaikuttaa asiaan.


      • Anonyymi

        Hei, meillä jäi nyt setelit varastoonn.


    • H.Salmela

      On se kumma kun ei perustuslaki jousta kunnon bisneksien mukaan!

      • Anonyymi

        Hei, me voitettiin vaalit. Valinnanvapaus saatetaan nyt maaliin. Esimerkkinä onnistumisesta on tekemämme taksiuudistus.


    • sote-työryhmä

      Yritin selata kokoomuksen sote sivuilta löytyykö sieltä esim. selvitystä kokoomuksen sotemallista perustuslakiasiantuntijoilta tai ylipäänsä miltään asiantuntijoilta, en kyllä löytänyt mitään siihen viittaavaakaan.

      Muutenkin tämän kokoomuksen käsitys valinnan "vapaudesta" olisi merkinnyt melkoista määrää lisäpakkoja jos olisi toteutuneet

      Lukijoilta: Kokoomuksen ahneus tuhosi soten terveet tavoitteet
      AddThis Sharing Buttons
      Share to Facebook38Share to TwitterShare to Sähköposti

      "Kokoomuksen vaatimuksesta julkisten sote-palvelujen alkuperäiset, asiakaslähtöiset tavoitteet, eli poistaa jonoja, yhdenvertaistaa palveluja ja hillitä kustannuksia, hävisivät puolueen poliittisessa lehmänkaupassa keskustan kanssa kuin tuhka tuuleen.

      Keskustan johtoon oli lehahtanut tuntematon ja puolueen historialliselle tarkoitukselle täysin outo lintu, multimiljonääri bisnes-insinööri; lentävä lestadiolainen.Sipilän bisnes-toiminta on puolueen alkiolaisesta, köyhän asian muistamisesta, yhtä kaukana kuin itä lännestä. Samoin lahkolainen komentojohtaminen. Järkyttyneet puolueveteraanit pitivät mölyt mahassaan ja puolueen harhautuminen juuriltaan sai jatkua.

      Tämä sopi kokoomukselle: Sipilän kanssa tehtiin lehmänkauppa: keskusta sai kentän rauhoittamiseksi uuden maakuntahallintohimmelin.

      Kokoomus sai nykyisten julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen yhtiöittämispakon, omien julkisten palvelujen täyskiellon, kunnille pakolliset asiakassetelit ja henkilökohtaiset budjetit.

      Kokoomus risti nämä lakiin määritellyt pakottavat pakkonsa ”valinnanvapaudeksi!”

      Kokoomuksen tosiasiallinen tarkoitus oli ja on varmistaa miehittämilleen ylikansallisille terveysyhtiöille sote-palvelujen kaappaus ja bisnes-voitto, sote-asiakkaiden palvelujen laadun kustannuksella."

      Heikki Santala
      järjestöneuvos
      Kauniainen

      (kokonaisuudessaan:) https://www.pohjalainen.fi/mielipide/yleisolta/lukijoilta-kokoomuksen-ahneus-tuhosi-soten-terveet-tavoitteet-1.2876941

    • M.Vanhanene

      Kokoomuksen märkä uni, kopioida USA:n terveydenhuoltojärjestelmä, ei nyt toteutunut Suomessa, eli saadaan vielä nauttia kaikille tasapuolisesta terveydenhuoltojärjestelmästä.

    • järjetöntä

      Keskustelun avaajan tieto on todella järkyttävää luettavaa!!

      Orpon ja Sipilän väkisin yritettämä valinnanvapaus-sote kaatui onneksi laittomana Suomen perustuslakiin.
      Suomen sosiaali- ja terveydenhuolto tarvitsee lisää lääkäreitä ja henkilökuntaa julkiseen terveydenhoitoon ympäri Suomea, mutta ei mitään jättivoittoja takovia kansainvälisiä suuryrityksiä nostamaan hintoja ja sen myötä alentamaan laatua.
      Uusi eduskunta ja hallitus tekevät tarvittavat korjaukset ja kaikki tasapuolisesti huomioiva sote on valmis!

    • pikkuÖykkärit

      Öykkärit ja suomalaisten verorahojen haaskaajat rikkaiden etuja ajavaksi pikku-puolueeksi pikku-miehen johtamana!

    • ouhropihjgtlkj

      https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006029719.html

      Tutkimukset kertovat, että Suomen terveydenhuollon hinta-laatusuhde on yksi maailman parhaimmista. Haluaisin nähdä samanlaisen tutkimuksen myös hallituksestamme.

      Meillä hyvä terveydenhuolto ei anneta Vapaamuurarien vallata maatamme ja kavaltaa lisää yhtäkään valtionyhtiötä!
      Korkeimmat virat tuomareita myöten on jo kaapattu. Poliisimme on lahjottu ökymersuilla konepistooleilla.
      Suomen alas ajoa on suunniteltu vuosikymmen. Vapaamuurarit joita suomen rajoen ulkonakin rekisteröityneenä täytyy saada poliisi suojelusta ulos ja pidättää.

    • Mikko-kokko

      Orpo kannattaa maakuntamalli koko Suomi-asuttuna. Herra Jan vaatii lopetuspiikkiä etenkin Kainuulle ja vastaaville. Jos kokareet röyhkeästi ajaisi kunnolla villin lännen kapitalismia, niin kunnioitukseni heitä kohtaan nousisi. Jan ei esimerkiksi vastusta yritystukia, vaikka esittää maakuntamallin tulonsiirtojen aiheuttavan närästystä.

    • järkyttävätieto

      Hyvä ja valaiseva avauskirjoitus, vaikkakin todella karmivaa asiana - järkyttävää kokoomus-keskusta -politiikkaa!
      Ajatelkaa todellakin, että tällaisessa politiikassa on Suomen Keskusta mukana - voi pyhä jysäys - kyllä se on 100% totta, ettei keskustaan voi enää luottaa yhtään ja että Sipilän on vienyt keskustan moraalin pohjamutiin - kokoomuspolitiikkaa tehdessään.

    • Anonyymi

      Ihanko totta on tuo? Eli olisivat ilmeisesti voineet hinnoitella palvelunsa vapaasti ja valtio olisi maksanut, jos valinnavapaus olisi toteutunut. Potilaan ja yhteiskunnan etua ei sitten taaskaan ajateltu lainkaan. Valinnanvapaushan voi olla hyväkin asia jos kustannukset pysyvät kurissa ja palvelu on hyvää ja tehokasta. Julkinen toimija (esim. HUS) kun ei aina toimi kuten pitäisi ja potilaat joutuvat joskus mielivaltaisen kohtelun uhreiksi. Mitä teet jo sinulle käy niin, että hoito evätään hoidon tarpeesta huolimatta ja rahat eivät riitä ykstyisiin palveluihin? Suomessa erikoistuneen yksityislääkärin hinta on nyt noin 140 euroa/20 minuuttia. Ruotsissa asiat ovat toisin, mutta sielläkin on SOTEn kanssa jotain ongelmia kuulemma. En tiedä johtuuko se siitä, että potilasmaksuja ei porrastettu vai onko ykstyissektori sielläkin liian ahnetta ja kustannukset karanneet käsistä.

      Joka tapauksessa TH-asiat on siellä hoidettu aivan toisin kuin Suomessa ja potilaille ei tule liian korkeita kustannuksia;

      https://yle.fi/uutiset/3-7763205

    • Anonyymi

      Pian on aikaa lapsille. Pienille ihanille lapsille.

    • Anonyymi

      Järkyttävä ominaisuus on se, että kansalaiset olisivat saaneet valinnanvapautta. Sellainen on jyrkästi vastoin kaikkia sosialismin oppeja.

      • Anonyymi

        Valinnan vapaus olisi kyllä hyvä asia, mutta ei hinnalla millä hyvänsä. Ja markkinoillehan hintojen määräämistä ei tulisi kokonaan antaa. Tästähän on kyllä esimerkkejä; elintarvikkeiden myyntikate on Suomessa noin 52%, kun Ruotsissa se on noin 37%. Mikä selittää noin suuren eron myyntikatteissa naapurimaiden kesken? Ja nyt Suomessa yksityiserikoislääkäriin pääsee n.
        140 eurolla, mikä voi ehkä liittyä SOTEenkin, eli tehdään asiat niin vaikeiksi kuin mahdollista köyhemmälle väestölle…ja ratkaisuksi tarjotaan SOTEa valinnanvapaudella, mutta yksityisten voitontekoako ei sitten saisikaan mitenkään rajoittaa valtion taholta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Valinnan vapaus olisi kyllä hyvä asia, mutta ei hinnalla millä hyvänsä. Ja markkinoillehan hintojen määräämistä ei tulisi kokonaan antaa. Tästähän on kyllä esimerkkejä; elintarvikkeiden myyntikate on Suomessa noin 52%, kun Ruotsissa se on noin 37%. Mikä selittää noin suuren eron myyntikatteissa naapurimaiden kesken? Ja nyt Suomessa yksityiserikoislääkäriin pääsee n.
        140 eurolla, mikä voi ehkä liittyä SOTEenkin, eli tehdään asiat niin vaikeiksi kuin mahdollista köyhemmälle väestölle…ja ratkaisuksi tarjotaan SOTEa valinnanvapaudella, mutta yksityisten voitontekoako ei sitten saisikaan mitenkään rajoittaa valtion taholta.

        S-ja K-ryhmillä on niin paljon rahaa, etteivät Mikko Alatalon laulun mukaan "paskalle taivu". Osuuskaupankin on syydettävä sitä ympäri ämpäri, jottei verottaja iske persuuksiin kiinni, koska "toiminnan tarkoitus ei ole tuottaa voittoa, vaan tuottaa jäsenille edullisia palveluja."

        https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/ohje-hakusivu/48011/osuuskuntien_verotuksest/

        https://www.lrhto.fi/artikkelit/vero-oikeus/osuuskunnan-varojenjaon-uudistunut-verokohtelu1/

        Näiden kahden suuren valta yltää kuntapolitiikasta Arkadianmäelle saakka. Edustajia on yli puoluerajojen ja laidasta laitaan. Siksi kilpailulainsäädäntö ei siltä osin toimi Suomessa mm. kanta-asiakasjärjestelmien aiheuttamana asiakaskeskittymisenä. Eikä sitä tarvitse yhtään ihmetellä, miksi tulonjakauma ei jakaudu tasaisemmin/oikeudenmukaisemmin alkutuottajalta kaupan hyllylle.


      • Anonyymi

        Orpo hävisi rumasti hallitusneuvottelut, kun oli ahne loppuunsa saakka kuppaamaan köyhempiä yksityislääkäreille.
        Orpolla jäi onneksi vain korppu käteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Orpo hävisi rumasti hallitusneuvottelut, kun oli ahne loppuunsa saakka kuppaamaan köyhempiä yksityislääkäreille.
        Orpolla jäi onneksi vain korppu käteen.

        Juuri nyt yksityislääkärit ovat köyhien ulottomattomissa! Orpo olisi tuonut heidät myös köyhille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri nyt yksityislääkärit ovat köyhien ulottomattomissa! Orpo olisi tuonut heidät myös köyhille.

        Jep, ison laskun kera. Rahalla saa ja hevosella pääsee.

        Oman sairaanhoitopiirin alueella näyttää jo lekureita pakanneen kapsäkkejään yksityisellä puolella ja palanneen julkiseen terveydenhuoltoon. Liekö hoitajissakin jo samaa siirtymistä.

        Perustuslaki varjeli kansaamme kokoomuksen ajamalta terveysbisneksen kuppausyritykseltä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jep, ison laskun kera. Rahalla saa ja hevosella pääsee.

        Oman sairaanhoitopiirin alueella näyttää jo lekureita pakanneen kapsäkkejään yksityisellä puolella ja palanneen julkiseen terveydenhuoltoon. Liekö hoitajissakin jo samaa siirtymistä.

        Perustuslaki varjeli kansaamme kokoomuksen ajamalta terveysbisneksen kuppausyritykseltä.

        1000 uutta lääkäriä.
        100 kuntaa riittää.
        Näin kirjoitti Keskustan pääideologi Jarmo Korhonen jo kolme vuotta sitten.
        Siinä Suomen ja Soten pelastus.
        Nyt valioavustukset menevät kalliin hallintohimmelin palkkoihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jep, ison laskun kera. Rahalla saa ja hevosella pääsee.

        Oman sairaanhoitopiirin alueella näyttää jo lekureita pakanneen kapsäkkejään yksityisellä puolella ja palanneen julkiseen terveydenhuoltoon. Liekö hoitajissakin jo samaa siirtymistä.

        Perustuslaki varjeli kansaamme kokoomuksen ajamalta terveysbisneksen kuppausyritykseltä.

        Olisiko se niin kamalaa, jos köyhäkin pääsisi hevosella? Sosialistit tarjoavat vain apostolinkyytiä...


    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      313
      3566
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1669
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1500
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      56
      1425
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1290
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1250
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      49
      1212
    8. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    9. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      182
      1161
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1147
    Aihe