sisäsiistiksi opetus takkuaa

adante0

Meillä pentu koira, jo reilut 2 kk,tta vanha. ollut meillä vajaa kaksi viikkoa. Ei tunnu oppivan sitten millään tekemään tarpeitaan ulos, käytämme ulkona heerämisen ja syömisen jälkeen(omakotitalon piha) pentu telmii pihalla puolisen tuntiakin ja kun pääsee sisälle, tekee heti tarpeet lattialle/sanomalehdelle! Muutaman kerran onnistui tekemään ulos, ja kovasti silloin häntä kehimme ja palkitsimme. Nyt olemme toruneet kun ollaan saatu kiinni itse teosta ja viety koira heti ulos, ei tunnu sekään auttavan. Mikä neuvoksi, onko koirassa joku vika? muuten tuntuu hoksaavan, esim. kätkemis leikin jujut, yms. eli ei ole älystä kiinni. Neuvoja kaivataan!!

10

63

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pispispis

      Kärsivällisyyttä, siistiksi opitaan noin 4-5 kk ikäisenä.
      Vie ulos, mutta älä anna riehua, hoe vain että pis pis, ja yritä keksiä se kohta pihasta, johon pissat tulisi helpoimmiin. pane vaikka se sanomalehti sinne ulos merkiksi.
      Riehuminen ja uuden tutkiminen vasta sitten, kun pissat ja tai kakat on tehty. oppii samalla hihanköytöstä ihan huomaamatta.
      Hyväksi pissapaikaksi on osoitatunut sänynaluslaatikko ja kurakaukalo. Lehdet pysyy aloillaa ja pissat ei valu lehtien läpi lattiaan.

    • Malttiavain

      Ota ulos pennun kanssa lähteissä sanomalehti mukaan, levitä se pihalle ja laita pikkupiski siihen heti ensimmäiseksi. Venauta sitä hetki ennenkuin päästät pois, josko vaikka jompikumpi tulisi.

      Tai voisit ehkä pitää sen lehden mukanasi ulkoilun ajan ja juuri ennen sisääntuloa levität sen trappusille ja kehotat pentua tekemään hädät siihen.

      • Tuli mieleen tosta sanomalehdestä jota ennen itsekin käytin. Nykyisen pinen koirani tullessa ajattelin että se musteen määrä lattiassa. Lapsenlapseni sanoi että miksi et osta niitä pissa-alustoja. Mitä pisa-alustoja?

        Niinpä hain eläinkaupasta niitä ja myöhemmin tilasin verkkokaupasta. Huomasin vaan että vieläkään ei ihmiset tiedä mikä on koiran pissa-alusta.

        Se on määrätynkokoinen (eri kokoja) kaistele jonka toinen puoli on pehmeä ja imukykyinen. Lisäksi moniin niistä on lisätty sellaista hajua joka houkuttaa koiraa juuri siihen. Toisella puolella on plastiikki joa ei päästä pissaa kiinni lattiaan.

        Ehkä jostain tällaisesta olisi hyötyä, ensin sisällä, sitten esim. kuistilla ja sitten suoraan pihalla.


      • adante001

        Ei siinä kerkeä mitään lehtiä levittelee, pissaus käy salaman nopeasti..:(


      • Höh1
        adante001 kirjoitti:

        Ei siinä kerkeä mitään lehtiä levittelee, pissaus käy salaman nopeasti..:(

        Levitä se valmiiksi. Ei se niin nopeaa ole.


    • littleone

      Se on vielä pieni. Älkää toruko. Kun se tekee ulkona pissan, sanokaa sana "pissa" juuri kun se tekee sen. Kotona älkää kiinnittäkö huomiota, mutta jos näette sen tekevän pissan kotona, niin sen jälkeen heti napatkaa se syliin ja viekää hetkeksi ulos. Jos pelkäätte lattioidenne puolesta, niin koira lapsiportin taa kylppäriin kun lähdette (ovi auki ja valot päällä ja peti sinne) .

    • B.F.Skinner

      Sisäsiisteys on opittu taito siinä missä vaikkapa käskystä istuminen tai luoksetulo. Se vaatii toivotun käytöksen vahvistamista ja valtavan määrän toistoja.

      Kun koira ei ole hetkeen tehnyt tarpeitaan, vie se ulos ja ole sen kanssa siellä niin pitkään, että se tekee. Älä tule sisälle ennen kuin koira on tarpeensa tehnyt. Anna koiran tehdä tarpeensa rauhassa, mutta sillä samalla sekunnilla kun homma on valmis, palkitse koira jollain superhyvällä herkulla tai muulla, mikä ikinä toimiikaan juuri sinun koirallesi tehokkaana vahvisteena. Vahvisteen on oltava tehokas ja sen on tultava heti.

      Jos koira tekee sisälle, älä noteeraa sitä millään tavalla. Ole kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Suurin mahdolinen virhe on lähteä torumaan tai rankaisemaan sisälle tekevää koiraa. Kun koira väistämättä on joskus yksin, sisälle pissailusta ei tulekaan tällöin rankaisua. Koira oppii yhdistämään rankaisun sisällepissailuun vain silloin, kun isäntäväki on kotona ja näin olet tahattomasti kouluttanut koiran nimenomaan pissailemaan sisälle, mutta salaa.

      Unohda sanomalehdet ja pissailualustat. Tavoite on kouluttaa koira pissaamaan ulos. Ei sisälle sanomalehdelle tai millekään alustalle.

      Tällä menetelmällä meidän pennulla on 9-viikon iän jälkeen tapahtunut yhden käden sormilla laskettava määrä satunnaisia vahinkoja sisälle. Koira on nyt vuoden ja ollut 9-viikkoisesta asti kahdeksantuntiset työpäivät yksin kotona.

      Eli usein ulos. Sisälle ei tulla ennen kuin tarpeet on tehty ja AINA palkkio, kun hommat tehdään ulos. Sisälle pissailua ei huomioida mitenkään.

    • Anonyymi

      Mahdollisimman usein pihalle. Se on vielä niin pieni, että rakko ei ole vielä, että pystyy pidättämään. Ulos aina ja vähän väliä. Odottaa ulkona mahdollisimman pitkään, että tekee tarpeet. Nuori koira tekee tarpeet tosi usein, verrattuna vanhempaan koiraan.

    • Anonyymi

      Ja ei missään nimessä nioin, että' pennun kanssa ulos pissille ja kun tekee niin heti raahaa sen sisälle. Pentu oppii jotta ei saa olla ulkona sen jälkeen kun tehnyt tarpeensa joten panttaa sitten.

    • Anonyymi

      Koira oppii pidättämään vasta puoli vuotiaana, joten niitä vahinkojakin voi sattua.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      43
      2240
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1759
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      41
      1563
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      44
      1520
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1475
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1451
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    Aihe